*** 430u videóelemzés ***
Egy-egy korábbi reakcióból ismételni fogom magam, elnézést érte.
Másodszor, elég sokan hozzászóltatok már a csatához, amit köszönök szépen. Külön köszönöm, hogy jelentős ideig sikerült kibírni Vitéz Arany Jancsi körei nélkül. Biztos vagyok benne, hogy sok játékost zavart a prémiumlőszer, amivel ugyan a legkevésbé sem tudok azonosulni, de haladásnak értékelem, hogy sokan sokáig kibírták ezt komment nélkül. Ezért tehát, a lőszerelosztásról az elején. Igazából, nem látok nagy különbséget a teljes HEAT és egy fele-fele felállás között. Egyáltalán nem jobb minden esetben az AP-nál, ahogy ebben a csatában sem volt mindig jó, ahogyan releváns különbséget sem okozott benne. Megvilágításképpen, ha csak egy 300 m/s gyorsabban szállna a normál lőszer, akkor már azt használnám alapnak. Ugyanakkor, már az ellenfél bosszantásáért és a kedves üzenetekért is megérheti az a pár százezer credit, nem igaz? (Továbbit nem fűzök a korábbi nyilatkozathoz:
www.wotinfo.hu/...264680)
Harmadszor, pár szó a tankról. A 430u az egyik, ha nem legjobb tízes tank random csatákhoz. Jó hulldown, jó sidescrape-ben, korrekt tűzerőben. Még mindezek előtt egy agilis, de lényegében heavy tank a csapatlistában medium tank helyet elfoglalva, ami már önmagában komoly előnyt jelenthet. A kiemelkedő álcázás is jól jöhet időnként az artik és FV tédék hordáival szembesülve. Szerethető is, hiszen az egyik legjobb ökölharcos, brawler is, amivel a legtöbb esetben lehetséges proaktívan játszani.
Mégse felejtsük el, hogy ez egy heavy ágyú. Hogy nem kapunk valódi medium tank mobilitást sem. Klánháborúkban ezzel pontosan a két pad közé zuhan és szinte semmi szerep nem jut neki annak szűk metájában. Randomhoz, mint egy "Jack of all Trades" tank, talán a jelenleg legjobb.
replay:
bodzy.wot-recor...si_777
Mines. Nem egy jó map, de nem is kiegyensúlyozott. (Hogy egy Mines Encounter még mindig létező... jelenség, az önmagában elkeserítően sokat elárul a játék pályáinak fejlődéséről.) Sikerült megkapni a kényelmesebb oldalt, de a döbbenet, a fantasztikum, a nincsenjelződ, hogy sehol egy arti! A többségében ismét páncélvadászok ellen harcolva sem a hegy másik oldalánál lévő heavy-saroknak, sem az egyes vonal kitolásának nem látom értelmét. Arti nélkül kéreti magát a feljáró is, de mégis öt fokos gundep, némi vacillálás után mégis maradok a "pocket" pozíciónál. Ez egészen jól játszható artik mellett is, de értelemszerűen gyakran lejjebb kell bújni benne. Még érdemes tudni róla, hogy a másik oldalon bázison maradó TD-nek alapvetően az lenne a dolga, hogy az oda vezető úton ellőjön téged. Tehát, itt kezdésnek benyelni egy grille lövést teljesen benne van. Szerencsére, nem így történik, és én sem lövöm el magam mozgás közben rájuk, gondolva az ilyenkor hegyre igyekvő ellenfeles tankokra. Jön is a 140, az első lövés mélyre száll. A többi nem fog.
2:50, Object 140
Nem sokon múlt, de felérve éppen sikerült egy láncot sebzéssel odaajándékoznom, ami azonnal a meccs legnagyobb közelharci hibája. A párharc elején harmadik nézetben maradok, mert nem a 140 alfája, hanem a közepén esetleg felbukkanó egyéb tankok miatt aggódom. Utólag figyelve a mozgását, itt kihagyok láncolási lehetőséget is. Ezt azért nem tartom akkora hibának, mert általában fontosnak tartom észben tartani, hogy gyakran nem a közvetlen előttünk lévő fenyegetés a legnagyobb. Volt jobb játék, de én itt ezt áldoztam ennek.
Aztán amit csinálok ellene, hogy a roncsot ölelve, a roncsot használva forgok utána. Hiába látja az alsólemezem is, itt legtöbb esetben láncot próbál majd lőni. A szög gyors levágása miatt pattan is egyszer az oldalamon, majd van egy még rosszabb lövése, amivel már az én mozgásterem is fellazul.
3:50
A Grillére pedig a meccs legrosszabb lövése. Már amikor lenyomtam a gombot bosszús voltam magamra. Aztán még büntet is a játék egy újratöltés alatt előttem lazán átvágó újabb célponttal. Klasszikus "trigger happy" lövés volt.
Utána próbálom behozni a gundep összecsalásával, persze az sem sikerül. Egyébként, tud ám ez a "falra mászás" működni, próbálkozzatok vele bátran!
4:10, Centurion I, Conway
Sikerül időben észrevenni a feljövő tankot - nem lesz mindig így -, a Centurion büntetést látva pedig még a nagy ágyúval felszerelt Conway is kér belőle. Őt aztán nagyon nem szívesen hagyom ott; sejtem, hogy probléma lesz később, de már könnyen visszahúzhatja a kiugró szikla mögé, fedezik a bázisvédők is, annyiban hagyom.
Ugyan egyáltalán nem garancia, hogy egylövésnyi HP-val visszajön, de folyamatosan nézek a hátam mögé is. Aggódom, hogy áttölt HESH-re, hátba lő, nagyon rossz dolgok történnek velem, de alapvetően én még életerőben jól állok, a csata meg még mindig sehogy, ezért vállalom a spotra kerülést további sebzésért.
Persze megérkezik a fiú (5:50)! Utána rohanva az autoaim megint necces, mert amúgy a Conway-nek pont van oldalpáncélja. A nem megfogalmazott terv az lehetett, hogy simán megyek tovább egyenesen, a célkör rákerül az orrára, nem lehet probléma! Amire felbukkan a Grille, már nem annyira rohannék előre, de már újracélozni sem akarom a töltése miatt... necces volt.
A Grillének igyekszem megadni a lehetőséget a hibázásra egy szöggel, amiben csábító lehet az oldalam lövése is. Visszafogott büszkeséggel várom a lánc visszakerülését.
6:40
A két ingyen lövés után nem erőltetem a szuggeráló IS-M ellen, itt már úgy képzelem, hogy jobb szituációban is harcolhatok majd velük. Például, ha nem fedezi őket semmi a másik oldalról. Átmegyek, nagyon keresem azt a bokrot, amit meg akarok lőni, ilyenkor idegesít a gyengébb grafikán való futás, villan a lámpa, tuti a TD a bokorban!, keresem, szerintem még a minimappot is használom hozzá... ja haló, valaki ott diszkótáncol mögöttem?
Szóval, zavarba ejtő így beletolatni a Skorpionba, de egyszerűen nem vettem észre a közvetlen mellettem lévőt. A lövése legalább leegyszerűsítette a helyzetet.
8:10, IS-M
Clean!
Annyira hívnám csak fel a figyelmet, hogy ezt a falra lökdösést ne erőltessük túl, mert könnyen visszájára fordulhat a bolondja, ha lefelé lőhetnek az orrunkra! El is engedem mire betölt, az időzítés is éppen megfelelően sikerült.
11:50
A Jagdtiger kivégzése után futok egy utolsó szpotkört, ami időben már nem annyira jó, de közben végig is akartam gondolni a helyzetet. A sziget iránya mellett döntök, amivel felszabadítom az Strv-t is. A H7 egy nagyon gonosz TD bokor, de igazából valószínűtlen, hogy az ISU átmenne oda, ezért járhatónak tartanám az óra mutatóval megegyezően is: először VK, aztán fel a bázishoz és a K soron közelíteni tovább.
13:30, ISU-152
A sziklánál megállva "csalogatom" az ISU lövését, ha esetleg odalát a másik Cent megölése után.
Majd feljebb menve, fedezékből kinézve felteszem a kérdést, hogy szpotra kerülök e lövés után? E? Van válasz is azonnali. Most mit mondjak, 11.389 sebzésnél járva már csak ilyen megoldásokat tudok előadni!
*
Feltöltöttem a nagy replay oldalra is, legalább két másik videós csatornára is felkerült kérés nélkül. Összesítve lassan ötezer nézőnél jár, ami... hm. Hovatovább, még ezen a csatán is, és a két csillagon is látszik, hogy bizony van hova fejlődni. A gunmark jelenleg 92.6%. Tartósan négyezer felett kell vele lőni, ami egyelőre nem egyszerű számomra, különösen a jelenlegi random metában. Ha azt metának lehet hívni.
Köszönöm a figyelmet!
amikor megemlítettem, hogy ...
7018, ...