Jelenleg

19
látogatónk van

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #269641 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
*** Összefoglaló ***
** Február **
* Bevezető *

CW és Ranked mellett egyszerűen ide már nem jutott idő. A nagy leárazás hetében is egy darab nyolcas és egy darab kilences tankot sikerült megvásárolni, ami már elég sokat elmond. Mindemellett, elkezdem mennyiséget tenni a tízes tankjaimba nagy igyekezettel.

Talán mondhatjuk általánosságban, hogy bármiben is akarunk jók lenni, bármiben is akarunk fejlődni, annak lesz egy elméleti és egy gyakorlati vonatkozása. Amit pedig érdemes megfelelő egyensúlyban, megfelelő osztással, megfelelően kezelni. Teszem azt, ha egy labdajátékban szeretnék versenyszinten eredményeket elérni, akkor hiába tanulmányozom az ellenfeleimet heteken keresztül napi rengeteg órában, hiába tudok minden tudhatót a labda és a pálya fizikai tulajdonságairól, ha mellette el és elfelejtgetek lemenni edzeni, akkor aligha ér valamit. Aztán úgy képzelem, ha például sakkban szeretnék elfogadható szintre jutni, akkor nyilvánvalóan jobban járnék a példajátékok, minták, sémák tanulmányozásával, mint az ellenfelek keresésével és a folyamatos játékkal. Ha úgy tetszik, előrevezetőbb lenne lényegesen több időt eltölteni az sakkasztal körül, mint a sakkasztalnál ülve.

Megfigyelésem szerint, online esportokban és esport közeli játékokban teljesen egyértelműen az eltérő fontosságú, de természetesen jelen lévő elméleti oldal elhanyagolása vagy akár teljes elfelejtése a jellemző. Csak azokra a játékosokra gondolva, akik egyébként szeretnének fejlődni vagy jobban éreznék magukat a fejlődéssel. Nem próbálom most pontosan elhelyezni a WOT-ot a sakk és tenisz vagy Hearthstone és Counter-Strike közé, de számomra éppen egy fő vonzereje volt, hogy itt bizony hangsúlyos. Ezzel tehát egyáltalán nincs is problémám. Nagyon régen elkezdtem megérteni és értékelni az elméleti tudás és a gyakorlati eredmény közötti egyenes kapcsolatot. Viszont.

Viszont bele lehet csúszni az egyensúly ellentétes irányú felborításába is. Csúsztam már bele nem is egyszer. Ide akartam kilyukadni, mert ezt kezdtem el érezni a WOT és szűkebben a tízes tankjaimmal kapcsolatban. Még ezt befejezem, még azt csinálom, ezt nézem, még azt követem, még ez érdekes, még azt találtam, még ez az új tank, még az a patch, még ez, még az. Aztán meg elég körbenézni a klántársaim között, nem nehéz olyat találni, hogy egy-egy tízes tankjában több csatája és tapasztalata van, mint nekem az összes tízes tankomban volt. Aztán meg bármennyire közhelyes is, de megfelelő időközönként gyakorlatba is kell ültetni az elmélet. Próba elé kell állítani. Mégpedig a legfontosabb színtéren.

Az időhiány ellenére, igyekszem mihamarabb legalább villámbejegyzéseket hozni, legalább a fenti képen látható tankokról. Hovatovább, kilenc feletti átlagtierrel is sikerült újra tízes ezer felett zárni a hónapot. Az nem rossz bevezetőnek.

(Solo stats, solo marks.)
Youtube Replays: www.youtube.com...videos
Gunmarks (112): i.imgur.com/7n573Wz.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, Lord_Loga, Sics, S4nsSk1ll, szecsibeni

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #270578 Írta: Ba_nshee
*** Megújult tank a garázsban: Bat.-Châtillon 25 t ***

Szóval, mindenekelőtt ez történt februárban. Igazából, már nem túl sok egyértelmű, egyértelműen határozható mérföldkő van előttem. Ez egy olyan volt.

Szóval, a nagy tízes pörgetés projekt kitalálásának idején éppen összegyűlt elég bond az első fejlesztett stabilizátorra. Azt pedig mindenképpen a Bat kéri magának leghangosabban. Elég nagy volt a szünet is már vele - így került a sor elejére.

Nem volt különösebb remény vagy elbizakodás. Egyszerűen csak játszani, gyakorolni, ránézni újra. Feltűnt az is, hogy Skill próbálkozott a 100% GM megszerzésével, elérhető a csatorna archívumában. Bizony, hosszasan próbálkozott. Ugyan nem volt időm végignézni, de pont nagyon jól jött. Felvenni egy ritmust már játék előtt. Vagy átgondolni pár problémásabb kör után. Ilyesmi.

Különösen, hogy nagyon nehéz jó játékost találni, aki "tryhard" játszana még vele. Ennek a tanknak egyébként is van egy jól tapintható konzekvencia problémája másokhoz képest. Egy agresszív szpotnak, kezdőpozíciónak mindig van egy kockázat tényezője a várható nyereséggel szemben. Ott van. Ahogy ott lesznek a meccsek is, amikor egyszerűen nem talál az ágyú. Amit eltalál, azt nem üti át. A csaták, amikor túl hosszú az újratöltési idő. Vagy amikor csak veszünk egy elbambuló rossz kanyart az összecsapás közepén. Mindenki hibázik. A Battel meg könnyű nagyot esni.

Ahogy Skillnél is ott voltak ezek a körök. Nem egyszer, nem háromszor zuhant vissza a célszázaléktól tizedekre. Ahogy neki nem a 100%, úgy nekem nem a 95% a stabil szintem. Szükségem volt szerencsére. Pályákra. Hogy működjön. Két és fél jó sessionre. Boom.

Figyelem: Spoiler!

Tényleg nem számoltam vele. Azt gondoltam, majd valami relatív egyszerűvel, IS-7, T-62A, T57 Heavy, valami efféle. Hát, nahát. Másnap élő streamben megírtam Skillnek, hogyan történt. Megköszöntem, ő pedig gratulált a maga hamisítatlan módján. #baboonthings

Az ELC kezdte. Első első jelölés. Első második jelölés. Első harmadik jelölés. Úgy képzelem, stílszerű, hogy egy évvel és húsz gunmarkkal később a tízesek közül Bat.-Chât szerezte meg díszét először. Visszahozta az első alkalmak izgalmát is. Örömét is.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Bhalangir, bittus, PZoli, blackhawk133, urbi82, 19287d58816f35754c4393db64367f89, S4nsSk1ll, Kulung69, szecsibeni

5 éve 2 hónapja - 4 éve 6 hónapja #270695 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Grat!
Nekem nagyon nehezen ment a Bat-re a 3GM. Talán ötször is nekifutottam mire meglett.
Azért arra még kíváncsi lennék, rápróbálsz-e a t10 TVP 3GM-re. Na, az nekem a top nehézség volt - kíváncsi lennék, neked mennyire megy könnyen vagy nehezen.

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #270696 Írta: Ba_nshee
@F3rmi

Köszi.

Egyrészt,

Másrészt, képzeld el, írom is nem sokára, hogy sikerült eljutni a kilences Skodáig a 30% leárazás hetében. Talán már a legénység is visszaképződött 100%ra benne. Mármint, nekem meglepő ez, mivel kábé már a második héten játszottam a tier négyessel, aztán ilyen gyorsan ment. Ez az erős lendület pedig tovább tart... sajnos, momentán sem igazán mozgat. A Skoda sem érdekel különösebben, de még mindig sokkal jobban, mint a TVP. :) Aztán a következő medium ToT valószínűleg a Patton lesz, akkor az. TVP-t nem tudom mikor veszem meg, nemhogy komolyabban leülni vele játszani. Nem meta, nem erős most, annyira talán nem is különleges (nekem), csak haladtam vele apránként, mert.. már annyira régóta haladtam vele. Szóval, ennek kiderülésére valószínűleg elég sokat várnunk kell még.

Nem is csodálom, hogy nem volt egy egyszerű kaland rátenni. Neked is nagy grat hozzájuk!

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #271291 Írta: Ba_nshee
*** A februári összefoglaló részeként: A Tízesek ***
* 4000 *

A Bat-Chat az első három jelölés mellett az első tízes ötszáz lejátszott csatára kerekítve. Igyekeztem hasonló elánnal folytatni, de nem ment minden ennyire jól.

A tízes gunmarkok nehézségei nagyban különböznek, ennél egy jóval egyszerűbben artikulálható következő cél, célkitűzés, elérendő, megugrandó, az a 4000. Hozni a négyezer sebzést - valaki hiányolhatja, hogy "a többi megfelelő érték mellett", de ennyi sebzés nem tud magában állni - a legerősebb tízes tankjaimmal.

Vagyis, 5A és 907. Utóbbival való próbálkozás egész drámaian... volt egy huszonöt meccs, ahol megfulladtam egy lövés után, felborultam a falon, okosan lerövidítettem az utat jó ezres önsebzésért. Nem egyszer. Amihez képest is belekeveredtem egy hosszú bukószériába. Semmi nem sikerült. Bennem van, hogy javítani rajta, nekifeszülni rendesen, de a 430U (ToT) mellett illogikus választás lett volna. Ha a legtöbb esetben 430U van az ellentétes oldalon, akkor az egyik legnagyobb harctéri előnye veszik el.

Az 5A kevesebb ingadozással, alattomos bukkanóval, de még mindig nem. Nem tudom, valamit elmulasztok. Van, amit nem ragadok meg jól a tankkal. A mostani próbálkozások vége 3750 lett. Az nem 4000. Bár nem is 3500. Ilyen ez.

Ahogy a Bat is, ezek a tankok is kiválóan tesztelik és mérik a parancsnok rátermettségét. Más és más területre koncentrálva, kvázi rákérdezve. Nem vártam, hogy egyből menjen, nem is fog egyből menni. Ez a felkapaszkodás már tarthat hónapokig. Akár egész évben. Akár száz és száz, akár négyezer apró lépésen keresztül.

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #271299 Írta: Ba_nshee
*** Február, a kilencesek ***
* T-10 *

Érdemes lehet előre közölnöm, hogy gyűlölöm a tankot. Tehet róla Fortuna kisasszony is, körülmények közrejátszása, akármicsoda, de ez inkább csak felerősítette az ellenszenvet.

Aztán vitatkoznom kell a rajongói tábor hangjaival. Hogy legjobb kilences "med", meg ezt üti, azt üti, annál is jobb, ennél is. Ugyan kérem! Ez nem egy med. Ötvenes végsebességtől még semmi nem lesz med. Nincs valódi gyorsulás, álcázás semmi, agilitás semmi. Nagy, nagy profil. Meg az ilyen hülyeségek, hogy "mehetsz a medes oldalra". Aztán majd az ellenfél kilences neheze is elkényelmeskedi, nem? Meg eleve, hogy "medes oldal". Ha nyerni is akarsz, akkor oda mész, ahol a legfontosabb a jelenlét, ahol a legtöbbet számít.

Aztán, hogy ennél is, annál is. Belátom, vákuumban ez semmiképpen sem egy rossz tank. Akár még kiemelkedő is lehetett valamikor. Csak aztán, ha elhelyezzük a mezőnyben, meg tulajdonképpen harcolni is próbálunk az új tankok ellen, akkor marad a középszer. A kilences heavy biztosan az egyik legerősebb mezőny. Mondom is, hogy mi teljesít stabilan jobban nála: Emil II, AMX M4, Mäuschen, O 257, O 705, Conqueror. A WZ 1111-4 közel van, a mérlegeléshez is az egyik legjobb. A személyes véleményem, hogy a kínai simán csak jobb abban, amit tenni érdemes velük.

Ugyanakkor, érteni tudom, hogy kialakult ez a tábor. Értem, hogy lehetett ez az ágyú komoly felüdülés az IS és IS-3 után. Értem, hogy lehet ez élvezhető.

*

Számomra nem volt az. Nem annyira csoda, miután az első negyven meccsen jól láthatóan legalább 25 százalékkal voltam várható érték alatt. Vagyis, a látható statisztikák mellett, ebben az összemérésben ilyen mértékű különbséget feltételezhetünk. Persze, lehetne vitatkozni, hogy ez így nyers, felületes, hogy a játékstílus, meg nem mindegy honnan jön a sebzés és így tovább. Hát, éppen ez az! Amennyire ismerem a játékom, egyáltalán a játékot, én még inkább magam felé tolnám ezt az ismeretlen játékosokhoz képest. Ettől természetesen eltekintettem. Természetesen, hirtelen nem is tudnék senkit meggyőzni ennek elfogadásáról.

Most pedig már megnézhetjük a mindenkori (all time 200+ battles) listán elfoglalt helyemet is. A végére (200 csata) javítottam azért rajta, de mintha még mindig kilógna a számok közül valami...

Igazából, titkon bízom benne, hogy ennél jobb példám már nem nagyon lesz arra, hogy óvatosan az elvárásainkkal. Hogy a kis minta, nem annyi, mint amennyire tippelni szeretnénk. Hogy a megbízható minta nem itt kezdődik, de még azon is mindig ott a sansz. Hogy a rövidtáv sem harminc meccs solo random csatákban.

Aminek ismeretében sem segített ez a futás jobban megkedvelni a tankot. Ahogy eszembe sem jutott, hogy kijátsszam vele a varianciát. Adtam el, amint összegyűlt az ésszerű mennyiségű XP a még ismeretlen tízes tank kifejlesztéséhez.

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #271303 Írta: Ba_nshee
*** Február, a kilencesek ***
* Object 430 Version II *

Elsőre én sem voltam teljesen biztos benne. Már az elején is sokat nyertem, de leginkább azt éreztem, hogy ez is egy öncélú tank. Abban az értelemben, hogy hangsúlyosan magának fejlődik. Jobbnak lenni 430/2-ben leginkább azt jelenti, hogy jobb vagyok a 430/2-ben. Nem voltam benne biztos, hogy mennyire érdekel egy ilyen kilences tank.

Szerencsére, most már azt mondom, szerencsére, hogy a másik ismeretlen tízes tank pedig innen jön. Tehát, determinálva volt, hogy ezzel is kettő tízest fejlesztek ki, annyit mindenképpen játszom vele.

Persze, láttam a "winrate grafikont", de egy kis gyakorlás után tényleg döbbenetes carry potenciál van benne. Mármint, egy kilences medhez képest. Volt egy ilyen egészen viccesen szimpla "na, akkor nézzük meg azt a pozíciót, hogy működik vele vagy sem" folyamat, mert néha hamar kiderült, hogy nem... de ezután meg maradtak azok, ahol verhetetlenség érzése. Ahol nem nagyon van három tízes ágyúnál több ellened, ahol komikusan célozgatják a kupoláid amúgy sem elégséges átütéssel. Ahol nem volt ellenfél. És főleg nem volt befolyásoló tényező az opponens kilences közepes.

Februárban már egészen jól is szaladt. (Nagyzolnék hangosan, de amúgy ezt nyilván nem tudtam volna tartani komolyabb mintán.)

Nagyszerű tank. Egyik legerősebb kilences. Nekem külön szimpatikus. Egyelőre, még nem is adtam el. Tulajdonképpen, semmilyen nem tízes, nem prémiumtankot nem tartok már meg, de itt még gondolkozom kell ezen a helyzeten kicsit. Mit mondjak még?

Mondanom kell, hogy szigorú közelharcos szerkezet, szigorúan creditégető ágyúcső? Hogy kellemetlen, alattomos, gonosz ellenfél? Nem hiszem.

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #271304 Írta: Ba_nshee
*** Február ***
* A TVP VTU Koncept *

Oh boy.

Ez is történt.

Már kalkulálható volt komolyabb gold bevétel, amiből kijöhet pár nyolcas tank átugrása, de mégis, éppen ezzel ültem le. Itt az van, hogy már különleges tőle. Annyira rossz, hogy már egy teszt. Egy élmény. Annyira rossz, hogy már sztori.

A 30 százalékos leárazás hetének vége. Elérhető távolságban nagyon semmi. Csak ez. Jól van, sebtapaszt is hirtelen rántják. Akkor uccu.

Persze kezdtem kifutni az időből. Szerverproblémák is voltak azon a hétvégén. Arra sem láttam a garanciát, hogy ez a gunmark meglenne 90 meccs alatt. Az meg már nagyon túlzásnak tűnt, hogy száz vagy akár százvalamennyi meccset toljak vele a történet kedvéért. Mindenképpen meg akartam venni a Skodát olcsóbban. Tehát, végül csak felkerekítettem 50 meccsre (5. hely a havi listán), rádobtam a maradék XP-t, aztán olyan lendülettel adtam el, hogy hiányos a fenti kép, mert hamarabb szereltem le, mint eszembe jutott volna a fotó.

Ezzel bezzeg bőséggel várható felett nyertem a csatákat. Mert mi mással?

Egyébként, annyira nem vészes ez. Nem, komolyan. Egy hetes tanknak ez teljesen elfogadható. És nyilván ez a mércém, amikor egy hetes toronnyal meg egy 8,8 ágyúval használtam. Mi más? Ez így simán mehetne tier hét, a T-34/100 meg egyenes kukába. Most már mondjuk minek változtatnának rajta és hoznának egy új nyolcas medet.

Mindegy, ennyi. Ennyi volt benne. Ami után viszont eljutottam az egyik legrégebben kezdett ágamon az első valami tankig.

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #271305 Írta: Ba_nshee
*** The Man in Black ***
* IS-7 *

Rendben, csak kifulladtam a napló-maratonban. Még gondoltam egy ranked utógondolatokra, de haha, hamvába holt hahota.

Pedig átvezetőnek is jó lett volna, mert éppen a frissen megvásárolt IS-7 húzott ki könnyedén a ranked slamasztikából, kellemetlen szériákból. Ahogy említettem, medezést most nem tartottam a legjobb ötletnek, Randomhoz is ez lett betárazva.

Az eddigi legnagyobb kellemes meglepetésem. Kicsit meta, de amúgy nem meta. A buff után is hamar másról kezdtek beszélni. A Triggben is vitt szinte mindent az 5A. Csak kifejlesztettem, úgy illendőségből. Valami másodvonalas dolog.

Amihez képest begurult, befestettem feketére, és azóta tör előre fáradhatatlan, egymagában rendületlen.

Nem hazudok, ez egy igen komoly tank a 3-5-7 mintához és a jelenlegi map rotationhöz. Egyszerűen működik.

Tetszik a forma, a benne szunnyadó sebesség. Nagyon tetszik a tíz másodperces ritmus, hogy sokkal egyszerűbb, hogy több idő van körbenézni, térképet láttamozni, szögeket igazgatni lövések között.

Tetszik a megbízható páncél. Talán meglepő, nálam ez a legszívósabb mind közül.

Hogy végre nem én lövök a fekete lyuk oldalára.

Tetszik még az alacsony átütésű APCR is, mert legalább végre nem HEAT.

Tetszik az egyensúly, hogy semmiben sincs egyértelmű hátránya.

Csak századok hiányoztak 83 után is, de 85 kellett a harmadik csillaghoz. Nyolcvanöt a második tízes gunmarkhoz. Nagyon stabil 4000 DPG. Legjobb tankeredményem. Amihez egészen pontosan határolható lépcsőkön és lépéseken keresztül jutottam el.

Ezzel sikerült itt zárni. Ugyan nehéz nem észrevenni a nem szűnő vergődést a fórumon, fórumokon. Ugyan nehéz nem elkedvtelenedni, kedvet veszteni társalgásban, nyitásban, tenni akarásban, lépni akarásban, írásban. Én mégis azt írom, jókor kezdtem el ezt a játékot. Ott voltak a kis örömök, a közepes sikerek, a maradandó élmények. A nagyobb és nagyobb leküzdendők. Átszakított szalagok. A dühös gépelt sorok mellett a nevetések, összekacsintások, szoros kézfogások.

Azt mondom, ahogy újul a játék, úgy talán vele újulhatnánk mi is. Talán csak enyhén változtatni a hangnemen, éppen csak tónusán, a megközelítésen. Talán érdemes lenne most mindenkinek átgondolnia (felkutatni), hogy mit is adott ez a játék? Hogy mit sikerült közben elérni benne? Hogy honnan hová? Hogy a játék változott rossz irányba, vagy sokkal inkább mi kezdtünk el teljesen máshogy tekinteni rá? Várakozás helyett elvárni benne? Talán azt is, hogy most mit lenne érdemes kitűzni, megcélozni.

Ha maradni tervezünk.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Hunter9956, Bhalangir, bittus, PZoli, Lord_Loga, 19287d58816f35754c4393db64367f89, S4nsSk1ll, szecsibeni, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

5 éve 2 hónapja - 5 éve 2 hónapja #272085 Írta: Ba_nshee
*** Az 1.0 egy hét után ***

Saját tapasztalatokról szólva. A grafika.

A kisebb monitoron, 1680x1050 felbontásban, SD kliens és standard verzió játszom. Az gondolom, hogy elég rosszul hangzik. Ehe.

Szóval, 2010 27' iMac, csinos irodai, nagyon nem gamer gép. Most már megnéztem, hogy ez mit jelent pontosabban: i5-2400 CPU 3.1 GHz, 8 GB RAM és (és!) AMD Radeon 6970M 1GB dedikált videomemóriával, SSD nincs. Az mi? Gondolom, hogy tíz éve egy elég jó laptopnak számított volna.

A standard grafikán belül némi finomhangolást leszámítva már minden fel van tekerve. Amivel vsync nélkül olyan 120 és 200 FPS közötti ingadozást kapok. A vsync helyenként ugyan "darabossá" teszi, de ez csak éppen észrevehető, nem zavaró annyira, hogy emiatt terheljem a gépet, szerintem feleslegesen. Tehát, stabil 60 FPS.

Amellett, egy összességében sokkal tisztább, élesebb képet látok. Bár nem szemet kápráztató megjelenéssel, de például én is megkaptam az új textúrákat, tehát, emiatt is kevésbé "mosódik össze" a kép.

Igazából, nem is kísérletezgettem az improved grafikával. Megint feleslegesnek tartom. A játékmenet szempontjából nem érzem magam hátrányban. Sőt, egy 30 colon 4k-ban, minden konfettivel megszórt, fodrozódó levegő, rombolás effektek, a víz is hullámzik, kutyafüléhez képest játékmenet szempontjából még akár előnyben is. Persze, egy kicsivel nagyobb felbontás jól jönne. Persze, nagyon szép lenne mindennel.

Egy-egy streamet nézve, tényleg olyan volt az első napokban, mintha egy új játék jelent volna meg. Jobban is esik a szemnek csak nézni a játékot. Örülök neki. Miközben, játék közben sincsen bennem különösebb hiányérzet.

De nem csak a grafika miatt vált számomra jelentősen átláthatóbbá a játék.

Nem csak jobban elkülönülnek az elemek, de egyszerűen csak rendezettebbek is a pályák! Ott voltam már közel 20.000 csata után Fisherman közepén, és egyszerűen még mindig nem láttam át az összevissza növényzet, a hektikus domborzat, a rombolható kerítés, rombolható nem tudom mi és 40 ház között, hogy mi van pontosan. Hogy átlőve azon a kő nem tudom min el fogok találni valamit vagy bele fogok lőni a földbe. Még mindig nem volt rutin, hogy a városból kijövő tankokra hol van line of fire. Utáltam. Most odamegyek, van ott négy ház, öt sövény, látom, hogy ezzel dolgozik az ellenfél, az ellenfél látja, hogy én mivel dolgozom, hajrá.

Vagy Arctic Region (Mannerheim Line), ha véletlenül Északra keveredtem Keletről, akkor mindig megpróbáltam volna vakon lőni azt a kiülőt bokorral. Mert mindig ül benne valaki. De voltak fák az útban, volt ott több bokor, méricskéltem a térképen, de sosem voltam benne teljesen biztos, hogy jó helyre lövök. Utáltam. Most látom, hogy hol vannak a bokrok. Az egyébként is "egyértelműbb" növényzet.

Vagy a laposság a fő téma, de édesistenem, végre tágítottak a zárt játéktereken is. Ide a példám Ensk lesz. Valaki szokott harcolni a házak között? Végre van hozzá hely! Nem hiszed el, befér kettőnél több tank egymás akadályozása vagy a bemenet teljes elállása nélkül. Nagyon kellett a játékmenetnek.

Tehát, már a pályákról szólva. Amellett, hogy még mindig korainak tartom véglegesnek tűnő következtetések levonását a változásokról, nagyon sok streamet néztem, én is viszonylag sokat játszottam a héten.

Gondoltam, egy ilyen biztonságiba, okosba megoldásra, tier hét felfedezésre, kitapasztalásra, de persze nem bírtam és másfél nap után már újra a 430U-ban ültem. E25 is illene játszani néha, ha már egyszer... Egyelőre, jelentősen az átlagom alatt vagyok vele, de ez inkább tűnt az utolsó 1-2 óra szerencsétlenül alakulásának, mintsem előnytelen map poolnak.

Nekem azonnal játszhatóbbnak és élvezhetőbbnek tűnt a mostani harminc. Nem kis részt a kikerülő pályák miatt, de összességében is kitartok emellett. Hát, rendben, Erlenberg. De nem a nagy változásokat sorolnám előre, mert méltánytalanul kevés szó esik a kicsikről.

Hogy Malinovka a hegy vesztett a jelentőségéből, esetenként kizárólagosságából, mert már fel lehet rá lőni. Lekaparták azt a teljesen agyrém bokorsort is róla, ami miatt pláne horror volt Nyugatról felmászni rá, ami a legegyszerűbb sebzésfarm meccseket adhatta Keletről. Hogy Sigfried Line befalazták a csak egyik oldalnak adott mezőre néző lőrést. Hogy Mines már nincsen játékdöntő hátrányban a Keletről felmenni akaró. Talán Live Oaks sem ér oda az egyik csapat simán hamarabb a híd alá. Hogy Redshire Keletről vesztett a túl egyszerű spot lehetőségeiből, ami sokat segíthet az átkelni akaró nehéztankoknak. Hogy a westfield domb jobbról is peekelhető. Hogy Mannerheim (Arctic) heavy zónája játszhatóbb balról. Hogy Abbey már nincs az egyik oldalnak néggyel több bejárható útvonala, mint a másiknak. El Halluf több arty cover, ami megint helyet ad, hogy akár két vagy három tank is elférhessen ugyanott. Ami eszembe jutott. Sajnálom, hogy nem jutott idő a ranked bejegyzéshez, mert éppen ezen pályák közül soroltam volna, hogy mennyire kihangsúlyozta, kidomborította a játékmód ezek kiegyensúlyozatlanságát.

A nagyobb dolgok, hm. Hihetetlen lehet, de én most még Fjords-on is jól érzem magam. Senki nem tudja, hogy mi van, mindenféle kreatív játéknak ad lehetőséget egyelőre. A kialakult meta mondjuk jó eséllyel borzalmas lesz rajta. És bakker még Erlenberg is! A folyó mindkét oldalán volt már nagyon jó, váratlan, izgalmas meccsem a városban játszva. Amúgy az lesz a kulcs a nyeréshez mindkét játékmód, mindkét oldal. (De ennél jobban most nem tudok belemenni egy-egy pályába. Talán hozok majd külön bejegyzéseket, talán visszajátszásokkal.)

Alapvetően, nagyon élvezem most a felfedezést, az újítás lehetőségét, a megfejtését. Ezt mindenképpen vártam tőle, de többet is kaptam tőle. Értékelem azt is, hogy a különböző fedezékek már nem úgy állnak össze, hogy ott egy nagy domb, vagy egy kis domb, vagy egy nagyon kicsi domb kőrakássá festve. Aztán az átláthatóság, a folyosók tágítása mellett a pályák alapvető nyitása egyszerűen nem lehet rossz a játéknak. Bár nagyon sokáig tiltakozni fog ellene az awareness nélküli, pontosan, hogy corridor-imádó tömeg, de kell ez.

Ja, Glacier nem csak látványos, szép, viszonylag egyedi, de simán az egyik legjobb pálya a jelenleg elérhetők közül! Nem tudom, melyik új pályára mondtam volna ilyet - akár kicsit elhamarkodva is - az elmúlt nem tudom hány évből!

(Amivel komoly személyes problémám van, az az assault játékmód haldoklása. De ez igazából egy korábbi patch hozadéka és megmondtam előre. Mondjuk Sand River most került ki.)

Nem nagyon lehet ezt már szépíteni, tulajdonképpen rajongója vagyok az új pályáknak. Bár ezek nyilvánvalóan csak első lépések a helyes irányba, de végre. Végre!

Ha pedig semmit nem nyertem volna a grafikán, ha nem örülnék az új tartalomnak, bejárhatónak, frissességének, ha nem tetszene jobban a map pool, ha közvetlen nem nyertem volna abszolút semmit, akkor is egy olyan frissítésnek értékelném ezt, ami új játékosokat és aktivitást hoz. Ami szükségszerű volt (in a long run). Ami évekre megalapozza a játék jövőjét.

Ami évekre megalapozza a játék jövőjét azoknak, akik egyébként szeretnek vele játszani.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, bogehu, Bhalangir, Cake2my, PZoli, Tomat, urbi82, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Lacek89, Morphus101, szecsibeni, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

5 éve 1 hónapja - 5 éve 1 hónapja #273436 Írta: Ba_nshee
*** Tank a... Tankról megemlékezés ***
* LTG *

Ugyan először én tettem le a "hivatalos" beszámoló írásáról, aztán azóta mástól sem érkezett meg az ígért elemzés, de ez biztosan nem a tank hibája, és most röviden, most nagyon utólag, most mégis.

Nagy kedvencem volt. Igazi nekem való, sunyi, lapos, alattomos gonoszság! Egy hetes lighthoz, általában lightokhoz képest korrekt ágyúval, egészséges alfával.

Ilyen első szempontok mellett nem is meglepő, hogy az LTTB folytatást egyáltalán nem sikerült megkedvelni, azt már nem is vittem el a harmadig csillagig. Az ágyú nem ad kihangsúlyozható különbséget, aztán egy magas, kétballábas, "nehezen irányítható" dolognak érződik az LTG után. (Ezt fel fogom említeni bővebben a Chaffe és a T71 DA kapcsán belátható időn belül.)

Nem csak rizikósabb útvonalakat lehet vállalni az álcának és kedvező profilnak köszönhetően, de igazán meglepő dolgokat is túl lehet élni a páncél szögei miatt is. Mondhatni, hogy a nem túlzottan takaros küllemnek is meglehetnek a rejtett értékei.

Ugyanakkor, van fogalmazható probléma is. Véleményem szerint a fő, és talán egyetlen igazi, hogy kéri a rendes felszerelést magának. A durván egy évvel ezelőtti light "rebalance" (khm) egy hozadéka, a nem prémium lightok éppen látótávjának, éppen pontosságának fájdalmas visszametszése volt. Itt mid-tier is, a 360 méter alap látótáv egészen komolytalanul hat már.

Legalább négy skillsoros legénység, korrekt mennyiségű prémiumlőszer és feltétlen pótellátmány. Ezt várja el. Ez kell az igazán jó munkához vele.

Lőszerek kapcsán kiemelném, hogy a prémiumnak jó az ár-érték aránya. Relatív olcsó, a megfelelő átütés növekedés mellett pedig jelentős extra lőszer sebességet is ad. Érdemes sok HE-t is pakolni, miután a majdnem hetven százalékos sebzéstöbblet azt fogja jelenteni, hogy gyengén páncélozottak ellen nem átütés esetén sem fogunk veszteni vészesen sokat az alaphoz képest. (Különösen, ebben a hónapban sokat, hogy újra lightokkal játszik boldog és boldogtalan is.)

Már a játékstílusról szólva, ha van lehetőség a prémium hozzávalókhoz, ha nincs, a helyes irány itt, ha inkább közelítünk egy gyors mediumhoz, mintsem egy lassú lighthoz. Ez adhat elégedettséget a használójának. Természetesen, dolgozni kell a tank erősségeinek, de egy feltétlen aktív camo játékról, pozíciók használatáról kellene beszélnünk. Felszerelés nyelvén szólva, ha nincs meg az optimális minden, akkor is mindenképpen Optics. Egyszerűen csak nem lesz meg a teljes (445 méter) látótávunk.

Tehát, leginkább azt kell mondanom, hogy annak ajánlanom a tankot hosszabb, belemerülősebb játékhoz, akinek már van valahonnan egy használható orosz legénysége és némi feles ezüstje is. Ha a cél egyszerűen csak haladni mihamarabb, akkor elő az XP boostereket! Aztán bevállalósan nekiugrani a hétvégi ötszörös szorzóknak is. Talán a jelenlegi map pool mellet még kevésbé okozhat elhúzódó problémát.

Jó szórakozást hozzá!

Kapóra jött az akció, mert az MT-25-öt húztam, és (észrevétlenül) össze is jött az XP az LTG-re.
Próbálok utána olvasni, de még nem sok jót olvastam róla. Azért megvettem, hátha.
Megtenné valaki, hogy egy pici leírást készít róla (meg esetleg az LTTG-ről, bár odáig nem jutok el már ebben a hónapban), hogy kicsit könnyebb dolga legyen azoknak, akik tier5-6-7-ről közelítik meg ezt az sort?

Mennyire más az MT-25-LTG-LTTG?
Mennyire más a játékstílus?
Esetleg összehasonlítás más light-okkal (francia vonal, ha már elhangzott, USA, vagy német ágak)?
Előre is nagyon köszönöm!

Ez a negyedik vagy ötödik, viszonylag visszafogottan elkezdett köröm volt vele, viszont alap tapasztalati pontban nagyon sokáig őrizte a legmagasabb dobogót a különböző oldalakra feltöltött visszajátszások között. A lejátszási listában (elméletileg) következő videó pedig egy medálosra sikerült második gunmark csata. (Bodzynál bicmac11-től is találhattok egy szép futást, csak több hivatkozást már nem tudok ide tenni.)

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Lord_Loga, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Exami

5 éve 1 hónapja #273441 Írta: Ba_nshee
+ videók

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Lord_Loga

5 éve 1 hónapja #273520 Írta: Lord_Loga
Megválaszolva: Lord_Loga
LTTB-ről nincs véletlen hasonló megosztásra váró tapasztalatod/véleményed? :)

5 éve 1 hónapja - 5 éve 1 hónapja #273559 Írta: Ba_nshee

LTTB-ről nincs véletlen hasonló megosztásra váró tapasztalatod/véleményed? :)

Már azon kívül, hogy nem szerettem? :)

Jelentősen jobb az ágyúkezelhetőség, de az alfa azonos, a prémium pen 22 milit nő, a HE azonos, DPM sem ugrik hatalmasat, miközben a tier 7-8 nem is csak egy sima tierlépés.

Persze mókás leramollni a kisebb lightokat (Controlled Impact!), de az antiscout sem annyira hejjde, amikor nyolcasként ritkán látsz kisebb tankokat. Az LTTB nagyon gyors. Tehát, jó szituációban, jó helyzetben ebből is kijöhetnek eredményes és nagyon is szórakoztató körök, de amikor az ágyúra is nagyobb szükség lenne...

Mint általában a kényszeredett active scoutok. Rossz koncepció. Átlagosan teljesítő, átlagos tank.

Amit azzal tudok menteni lelkesítőleg, hogy ezzel a nyolcas lightok között még mindig a jobbak közé tartozik.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Lord_Loga

5 éve 1 hónapja - 5 éve 1 hónapja #273560 Írta: Ba_nshee
*** Márciusi összefoglaló ***
* És goldszemle *

Hát, top 500. Ezt azért annyira nem könyvelném el. Az tény, hogy az IS-7 nem ment rosszul. Illetve, viszonylag gyorsan megy az alkalmazkodás a változásokhoz, ami talán annyira már nem is meglepő.

Mindössze két tankkal játszottam le a listákra felkerüléshez szükséges ötven meccset. Inkább csak a rend kedvéért teszem ki.

Ami IS-7 9.22, 430u pedig 1.0. Utóbbinál nagyrészt agresszív tesztelés... ami büszke lendület persze a gyakorlatban elvezetett kis és nagy sziklák utáni ismeretlen terekig, fulladásig, miegymásig is. Különben, nem lenne teljesen lehetetlen a harmadik csillag. Csak kicsit lehetetlen.

Mint a kép mutatja, sikerült leadni az első pwnwin rendelést. (Állítólag vannak mostanában jelentős csúszások a kiküldéssel, de csak meg kell érkeznie előbb vagy utóbb.) Ez napi másfél-két óra T10 játékkal három havonta ki is jöhetne belőle teljesen ingyenes fiók használatával.

A ranked hozott kétezer goldot.

A februári CW extra 6297. Egy csapattal sikerült meglehetősen szépen szerepelni a térképen. Részemről nagyjából két hét estéin 42 csatával.

Márciusban kicsit elengedtük a dolgot, de számomra a hozzávetőleg fele-fele érték megvolt (22 csata, 2978 gold).

Már a tapasztalat és tanulgások mellett, természetesen! :dollárfej:

Három napja pedig elindult a nyolcadik szezon.

Egyelőre egy 21 csatás win streak töretlen.

A fentit elsősorban ismét egy lehetséges perspektívának. Nem kell hozzá vészesen sok.

Aztán meg, mert mindamellett nagy szükség lenne aktív és használható CW játékosokra.

Én meg összecsaptam a bejegyzést... parancsba lett adva az SH. - Jelentkezni a megadott tiszteknél. :kacsint:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrossMetal1, Laccvacc, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Lacek89, Exami

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.