Akkor legyen is az, hogy Örömködő bejegyzés helyett legyen most szó tágabban az olasz tankokról.
Meg az olasz melóról, mert mindenek tetejében még vállaltam GoldMalacnál egy kis extra tennivalót: a nyolcassal és kilencessel való játékot, a tízes elérését, miközben ő még felügyeli épülő háza aranyszegélyinek fényezését. Már csak azért is szívesen, mert újdonságukhoz képest is érdekeltek ezek a tankok; magamnál pedig nem is feltétlen fogom kifejleszteni őket.
Ahol még egyet távolabb lépve azt mondanám, szomorúan konstatáltam, hogy éppen az új medium tankokkal óvatoskodnak ennyire. Bár valamiféle egyensúly üdvözölendő lenne, és bár világos, hogy nem volt egyszerű az új mechanika erejének felmérése, és bár valószínű, hogy a V4 megítélése miatt jobbnak látták alulról közelíteni, de ettől még a tízes első verziója paraméterről paraméterre volt teljesen kritikán aluli. (Ahogy az egy hét múlva érkező K-91 is az volt a tesztszerver elején.) Tulajdonképpen, mióta tier tízet aktívan játszom, azóta teljesen egyértelmű heavy és páncél bias kedélyekre voltunk ítélve. A csapat élén a nemrég leköszönő
Murazorral
. Saját szemszögből a Maus és Type5 durván fél évében mérgesedett el nagyon a helyzet. Ennek a kettőnek a bántóan komótos helyrebillentése után is folyamatosan érkeztek a páncél buffok, a Defender, az átüthetetlen tornyok, aztán még az 5A és a Super Conqueror, 430u is. Még most is éppen ott tartunk, hogy lényegében két páncéllal nem rendelkező kompetitív tank érhető el. Hovatovább, a random csaták mezején a Bat-Chat és a T-100 sem kiemelkedő.
Amihez képest ott van a többi tier tíz light... Vagy az olyan örök nyugalomra ítélt mediumok, mint a CAX, 30B, 121, LEO1 és STB1. Amihez alkalmazkodtam. Nem így indultam neki anno, de persze! Legyen. Na, de mégis, akkor érkezne végre valami furfangos üdeség, okos új mechanika, akkor azt mondanám, hogy szomorúan konstatáltam, akkor azt mondanám, hogy egy kicsit többet szerettem volna kapni. Teszem azt, az Obj.268v4 négy hónapja helyett.
Nem mintha különösebb probléma lenne a Panterával. A hatos vagy hetes mezőny színesítése ismét nem történt meg, semmiképpen sem, de utána már minimum játszható tankok következnek. Hosszra és fáradtságra való tekintettel pedig most már tényleg csak: Pantera.
Teljesen rendben van. A mégis fő problémám vele, hogy a maraton jutalma Progetto sokkal jobban tetszik, és jobb is. Amihez képest már egy nagy doboz tank. Amihez képest már lassan lő. Amihez képest már kevés a gundep. Amihez képest már nem ad újat.
Egy ilyen helyzet. Ettől még van benne erő. Egyelőre, meglehetősen sokat kell tenni az ász kitűzőért is.
Ahogy a spoiler alatt mutatom, jól alakult az eddigi 36 meccsem (3138 MoE kombinált, 2350 sebzés, 900 teljes assist), mégis csak ma szereztem meg vele.
Minden fórumozó tudja, de legalábbis sejteni véli, hogy GoldMalac fiókjával mindenféle turpisság lesz! Ma délután például top tier Prokhorovka kezdtem! Ki látott utoljára olyat nyolcas meddel?
Replay: bodzy.wot-record.com/replay/99722/straubbazsi_first_class_straubbazsi
(Elnézést, ollóznia kell az érdeklődőknek. Vagy katt az aláírásban lévő visszajátszások linkre.)
Már ennek a végén is felmerült bennem, de közelében sem voltam, csak egy sokadik First Class. Semmi gond, egyből top tier Malinovka folytathattam! Ott már biztosra mentem.
Replay:
bodzy.wot-recor...bbazsi
Az elején a zuhanás után nem akartam ott ennyit időzni, de meglepett, hogy mennyire lassan fordulok a víz szélén. A végén meg az artik és skorpion jelenléte mellett annyira nem akart közelebb jönni a csapatom, hogy már semmi értelmét nem láttam a kapkodásnak. - Mondjuk pendíthetném akár azt is, hogy próbálták erősíteni a hegyet Északról, de közben meg D6 legyen még sokkal erősebb?
*
Szóval, nem rossz ez. És akkor bízzunk benne, hogy belátható időn belül érkezem a Standard B beszámolóval. Mindenesetre, egyelőre őrzöm a korán kialakuló benyomásomat, hogy a nemzet legélvezetesebb tankja a már megszerzett prémium nyolcas. Talán tier for tier a legerősebb is.
2021 decemberi lootboxos tankok:
M-IV-Y - 2022 április 29:
https://worldoftanks.eu/en/news/specials/return-of-the-m-iv-y-apr22/
Caliban - ...
Példa: Tier 9 francia lightok összehasonlítása. ...