Jelenleg

17
látogatónk van

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215869 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos
Bazsi, ha jól vettem ki a szavaidból és jól látom az eredményeidet, akkor a T-44-100 az első nyolcas tankod. Az egyáltalán nem ritka, hogy a játékosok az első nyolcas tankjukkal akár 4-5%-kal mennek rosszabb eredményt a győzelmi arányukat nézve, mint hatos szinten. Ez az, amire már több jószándékú válaszadó felhívta a figyelmedet, hogy nyolcas szint és felett másabb a meta, mint a széles tömegekben közkedvelt ötös-hatos szinten. Persze, az hogy 50 meccs alatt mész 28%-os eredményt, az már több, mint bosszantó, de megint csak, aki játszott életében huzamosabb ideig pókert, az tudja, illetve van arról elképzelése, mi az a bukó szint, amikor ki kell szállni, és nem szabad arra játszani, hogy na majd a következő 10 leosztás jobb lesz. MERT ERRE NINCS GARANCIA. A pókerben nyilván az sem megoldás, csak babona, hogy válts asztalt, vagy virtuális szobát, ellenben a Wot-ban, ha nagyon játszani akarsz, akkor lemész két szinttel, és kiválasztasz egy olyan hatos szintű tankot, amivel egy stabil jó eredmény mellett a végjátékban le tudod hozni a meccset, és helyre áll a világ rendje.

Sokan azt veszik nehezen tudomásul, hogy az egyáltalán nem ritka, sőt már-már trend, hogy aki ötös-hatos szinten kék eredményt megy 55%-os WR-rel, az a felsőházban csak zöldre képes a legtöbb tankkal és örülhet egy 50-52%-os eredménynek. Szerintem te tudsz mit kezdeni azzal az adattal, hogy Tier 10-es tankokkal egy 1500 átlagos WN8-hoz 50,5% WR tartozik, míg tier hatban 900 körüli értékhez 49,5%. Ez nem bűvész mutatvány: magasabb szinten, különösen ha szolózol sokkal magassabb szinten van a léc, és nagyobb teljesítményt kell ahhoz nyújtani, hogy érdemi beleszólásod legyen a csata végeredményébe, ne csak hozd a kötelezőt.
Nagyon sokan kékek Tier 5-6-ban, Tier 8-10-ben meg a tankok többségével zöldek, de még ha kékek is, azzal az eredménnyel (szolóban) nem hozzák le számottevően a csatákat.
A 28%-os 50 csatás etap ezzel együtt csúnya losing streak, de ilyen az élet. Lehet, hogy jó kis tank a T-44-100, de a jelek szerint a "carry" és a "hard carry" nem megy vele, ha neked kéne eldönteni a csatát. Rá se ránts, lesz ez még másképp, meg persze majd belefutsz még másik fél tucat tankba, amivel másoknak megy, neked meg nem adja... Ez már csak ilyen.

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

6 éve 4 hónapja #215872 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Bazsi!

Minden hátsó szándék nélkül nyugtass meg kérlek, hogy nem reroll az accod....

Samy

Minden hátsó szándék nélkül, nem értem a feltételezést. Ha csak rápillantasz, bármelyik tracker oldalon a profilomra, akkor aligha lehetne egyértelműbb a válasz. Augusztus 15. körül hallottam, konkrétan először a játékról. Előző oldalon bejegyzésben is mutattam, hogy aug. 26. 680 játéknál legendás 260 WN8 értékkel büszkélkedtem! Aztán egyrészt kitaláltam, hogy érdekel a játék, másrészt, felcukkoltam magam, hogy mennyire szégyentelenül béna vagyok benne.
Egyébként is, ennél aligha vezethetném a naplót transzparensebben. Rerollt belelátni a konteózás következő szintje lenne. ;)

---

Ha már felhoztad. Amúgy a héten többször is hozzám vágták játék közben ezt. Nyilván nem rossz érzés ez. :huh:

Legutóbb egy arty platoon talált meg:

Figyelem: Spoiler!

Platoontársa 40.000 játékokkal hozta kábé ugyanezt, nagy volt az egyetértés is.

Döbbenet. Én értem, hogy ha kettejük összesített 75.000 játékos befektetés, eredmény arányával nehéz csillapítani a disszonanciát, de azt látva, hogy valaki ugyanezt elérte lényegesen rövidebb idő alatt, az egyetlen, amit feltételezni tudnak, hogy ezres' WN8-ért valaki rerollozik, az bazdmeg döbbenet.

Fejlődni akarás, saját hibáink belátása, aktív keresése, a gazdag közösségi tudás használata, habitus, morál? Ugyanmár! Gold és reroll. Engem meg nem tudom, miért lep meg mindig, hogy hol képesek tartani fejben emberek. Hangozzon ez bármennyire is elitistán és elítélhetően tőlem.

(Solo stats, solo marks.)
Youtube: www.youtube.com...videos
Gunmarks (108): i.ibb.co/XJc9Wj...08.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, 19287d58816f35754c4393db64367f89

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215875 Írta: Ba_nshee

Bazsi, ha jól vettem ki a szavaidból és jól látom

Annyira nem esik most (ma) jól, hogy jó szándékkal is, de nem adsz nekem ennél egy kicsit több "esélyt".

Lexikális tudásban, crewban, tapasztalatban satöbbiben lemaradás jobban kijön magas tieren. Ezerszer megjegyeztem ezt én is, és hozzáfűztem a gondolataimat.

Úgy mondod, mintha értetlenkednék. Nem érteném, miközben megmondtátok a tutit. MIntga nem vettem volna figyelembe, mintha nem fogalmaztam volna. Mintha nem tennék ellene kurvára aktívan. Mintha én is csak az... égieket okolnám. Mintha a 250 játékon át hozott T8 54-55% winrate, WN8 értékek, gunmark ténylegesen elpárolgott volna az utolsó 40 T8 meccs miatt. Én meg még kiemelem nagyközönség elé?

De, majd visszamegyek T5re, T67-el megtanulni a játékot. Hát köszi, de hagyjuk már. Adjunk egy kicsit több hitelt és bizalmat, ahelyett, hogy oda általánosítunk az átlag nyolcas prémtankot vevő kezdő játékoshoz (noobhoz). Szerinted T5ön gyorsabban tanulnék? Szerinted túl nagy falat ez nekem?

Ha nem is hiszünk benne, nem esett volna rosszul egy kis biztatás. :dry:

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215880 Írta: CrawlingChaos
Ne értsd félre, amit mondok.

Nem kell visszamenni T5-6-ba további 1000 csatát lenyomni, de ha az embert zavarja, hogy napi 30 csata után ötöt nyert meg, akkor érdemes tankot változtatni, feltéve, hogy ha a következő 20 csatáját is hasonló arányban tolja, akkor az elkedvetleníti. Ha tesz rá magasról, akkor lehet tolni tovább, semmi gond. Tehát én nem azt mondtam, hogy ne játsz a T-44-100-val, de ha letöri a kedved egy rossz sorozat, akkor az egy teljesen normális védekező reakció az embertől, hogy ha szórakozni akar, akkor elővesz egy olyan tankot, ami szórakoztat. Ez csak egy jó tanács, nem kioktatatás.

Én azt gondolom, hogy azoktól eltekintve, akik nem unikumnak születtek, azok esetében mindig lesz olyan tank, amivel egyébként hozzák, amit tudnak, még sem jön vele az általuk elvárt WR, meg olyan tank is lesz, amivel a többség jól játszik, de nekik valamiért nem megy. Egy még bőven fejlődő kék játékostól szerintem ez egyáltalán nem szégyen. Én amit írtam, azért írtam, hogy ezek a rosszabb napok, gyengébb eredmények ne frusztráljanak, nem azért hogy frusztráljon, amit írtam.

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215881 Írta: Samy70
Megválaszolva: Samy70
Bazsi!

Bocs ha megbántottalak ezzel a kérdéssel de gyarlók vagyunk és más is feltette neked már csak burkoltabban..

Ha ez így van és miért is lenne másképp, akkor le a kalappal az akarásod előtt, de tudnom kellett (tudod,kisördög).

Még egyszer ne haragudj.

:beer2: :beer2:

Samy

Bazsi!

Minden hátsó szándék nélkül nyugtass meg kérlek, hogy nem reroll az accod....

Samy

Minden hátsó szándék nélkül, nem értem a feltételezést. Ha csak rápillantasz, bármelyik tracker oldalon a profilomra, akkor aligha lehetne egyértelműbb a válasz. Augusztus 15. körül hallottam, konkrétan először a játékról. Előző oldalon bejegyzésben is mutattam, hogy aug. 26. 680 játéknál legendás 260 WN8 értékkel büszkélkedtem! Aztán egyrészt kitaláltam, hogy érdekel a játék, másrészt, felcukkoltam magam, hogy mennyire szégyentelenül béna vagyok benne.
Egyébként is, ennél aligha vezethetném a naplót transzparensebben. Rerollt belelátni a konteózás következő szintje lenne. ;)

---

Ha már felhoztad. Amúgy a héten többször is hozzám vágták játék közben ezt. Nyilván nem rossz érzés ez. :huh:

Legutóbb egy arty platoon talált meg:

Platoontársa 40.000 játékokkal hozta kábé ugyanezt, nagy volt az egyetértés is.

Döbbenet. Én értem, hogy ha kettejük összesített 75.000 játékos befektetés, eredmény arányával nehéz csillapítani a disszonanciát, de azt látva, hogy valaki ugyanezt elérte lényegesen rövidebb idő alatt, az egyetlen, amit feltételezni tudnak, hogy ezres' WN8-ért valaki rerollozik, az bazdmeg döbbenet.

Fejlődni akarás, saját hibáink belátása, aktív keresése, a gazdag közösségi tudás használata, habitus, morál? Ugyanmár! Gold és reroll. Engem meg nem tudom, miért lep meg mindig, hogy hol képesek tartani fejben emberek. Hangozzon ez bármennyire is elitistán és elítélhetően tőlem.

A jövő meg fog történni.... az egész csak idő kérdése.... :)

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215886 Írta: Ba_nshee
De nem értem, loosing streakről, varianciáról beszélgettünk, de látva a 40 játék miatt leromlott eredményt, most valahogyan mégis levontad belőle a következtetést, hogy nem megy a tank (carry-hard carry)?
update: figyelmesen PMben reagált erre a részre, megtárgyaltuk, értelmezés szintjén volt félreértés, különbség

Nem állítottam, hogy kiemelkedő a tank, tanulótanknak, skill- és credithozónak játszom. Közben reménykedem elfogadható eredményben. (Másik nap témája).

Nyűgösség mellett is látom, hogy nem rosszindulat vezérel, csak nem értem. De abbahagyom a hisztit :dancing: :cry: :dancing:

6 éve 4 hónapja #215887 Írta: CrawlingChaos
Még annyit, hogy az az érzésem, hogy te ezt a dolgot egy FELADAT-ként éled meg, és nem egy játékként.
Ahhoz ebben a játékban túl sok a véletlen faktor (randomban 2x15 fő véletlenszerű összesorsolása, +/-25% RNG stb.), hogy az ember ezt úgy tudja kezelni, mint egy FELADAT-ot, vagy KÜLDETÉS-t. Ha így akarod kezelni (de ez is csak egy baráti tanács), akkor egy komoly klánban a helyed, ahol SW-zel és CW-zel, és a véletlennek minél nagyobb része ki van kapcsolva a képletből.

Egyébként ha maradsz a random és a "játék" világában, akkor azt gondolom, hogy ezzel a hozzáállással egész biztos pár száz csata alatt meg lesz az eredmény Tier 8-ban és magasabb szinten is. Remélem ebben a biztatást érzed, nem azt, hogy miért nem előlegezem meg a bizalmat, hogy kapásból jól menjen! :P

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215888 Írta: Ba_nshee

Bazsi!

Bocs ha megbántottalak ezzel a kérdéssel de gyarlók vagyunk és más is feltette neked már csak burkoltabban..

Nem-nem, nem volt megántódás. Csak jó alkalmat adtál a két artis kolléga említésére.

6 éve 4 hónapja #215889 Írta: CrawlingChaos

De nem értem, loosing streakről, varianciáról beszélgettünk, de látva a 40 játék miatt leromlott eredményt, most valahogyan mégis levontad belőle a következtetést, hogy nem megy a tank (carry-hard carry)?

Nem állítottam, hogy kiemelkedő a tank, tanulótanknak, skill- és credithozónak játszom. (Másik nap témája).

Nyűgösség mellett is látom, hogy nem rosszindulat vezérel, csak nem értem. De abbahagyom a hisztit :dancing: :cry: :dancing:

Oké, én azt érzem, hogy kicsit mintha kimerült lennél! :) Te egy hónap alatt többet játszol, mint én háromnegyed év alatt, szerintem ne görcsölj rá erre ennyire, csak ha fizetnek érte! :lol:

6 éve 4 hónapja #215891 Írta: Ba_nshee

Még annyit, hogy az az érzésem, hogy te ezt a dolgot egy FELADAT-ként éled meg, és nem egy játékként.
Ahhoz ebben a játékban túl sok a véletlen faktor (randomban 2x15 fő véletlenszerű összesorsolása, +/-25% RNG stb.), hogy az ember ezt úgy tudja kezelni, mint egy FELADAT-ot, vagy KÜLDETÉS-t.

Nem foghatjuk rá, hogy kompetitíven? Ha a fejlődés, haladás az elsődleges mozgatórugó valamiben, akkor abban már nem lehet játék, szórakozás?

Nyilván a tényezőket már augusztus végén is értettem és figyelembe vettem.
Ja túl sok a randomfaktor, akkor inkább ne vegyük komolyan? Unikomok meg ugye születnek, meg a titkos algoritmus kiválasztja őket, mint olvashattuk ezt sok helyen.

Nem értek egyet, már hogyne lehetne küldetés?
Egyetértek, célokat jól kell választani, játék természetéből adódó kilengéseket jól kell kezelni. (Szerintem utaltam erre még a "dühöngő", rosszpasszban bejegyzésemben is.)

Remélem ebben a biztatást érzed, nem azt, hogy miért nem előlegezem meg a bizalmat, hogy kapásból jól menjen!

És még cukkol, hát megőrülök!
;)
:beer2:

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #215980 Írta: Ba_nshee
update:

Nyugi jó lesz. Hatodszorra sikerült vele leszorzózni. :banana: Így hatodik meccsen.

battle-winrate-eff-wn8

Első sor este eleje, második a vége.

Majdnem be se ültem, de néztem Orzanel szenvedését, és hát na, csak megjött a kedvem. Ebben hajnali bukó nincs benne, arra még rá 5 loss, nem is akarom megnézni mennyire durvára nyúlt a bukószéria, már nem is érdekel.

Most még a 48ra szépítés is örömteli, megtörte a sorozatot. Persze, hamar észbekapott és elkezdett T10be dobálni, végére csak az, 5-6 BC játékonként. (Jah, legnagyobb szívás, ELCnek is adogadta a röhej top tier meccseket, csinálhatok bármit, nem volt annyi HP a játékban, hogy 93ról felfelé menjen az MoE).

6 éve 4 hónapja #216048 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Nem, nem kiemelkedő tank - szerintem kifejezetten gyenge. Én biztosan nem ezen tanulnék / szoktatnám magam T10-hez :-)

update: figyelmesen PMben reagált erre a részre, megtárgyaltuk, értelmezés szintjén volt félreértés, különbség

Nem állítottam, hogy kiemelkedő a tank, tanulótanknak, skill- és credithozónak játszom. Közben reménykedem elfogadható eredményben. (Másik nap témája).

6 éve 4 hónapja #216053 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Szóval aktívan nézel twitch-et - nagyon jó :-)
Nem tudom kiket követsz (Orzanel-t ezek szerint igen) de hadd ajánljak még párat akiket érdemes: Dyaebl, Mailand121, DechaPl, (esetleg Circon, Quickybaby az ismertebbek közül). Orzanel-t is szoktam nézni de ritkán, mert bár nagyon jó játékos nem szeretem a stílusát ahogy játszik - csakúgy mint StraikoiD péládul.
Legjobban Decha-t és Mailand-ot szeretem nézni, ez a két srác zseni :-D

update:

Nyugi jó lesz. Hatodszorra sikerült vele leszorzózni. :banana: Így hatodik meccsen.

battle-winrate-eff-wn8

Első sor este eleje, második a vége.

Majdnem be se ültem, de néztem Orzanel szenvedését, és hát na, csak megjött a kedvem. Ebben hajnali bukó nincs benne, arra még rá 5 loss, nem is akarom megnézni mennyire durvára nyúlt a bukószéria, már nem is érdekel.

Most még a 48ra szépítés is örömteli, megtörte a sorozatot. Persze, hamar észbekapott és elkezdett T10be dobálni, végére csak az, 5-6 BC játékonként. (Jah, legnagyobb szívás, ELCnek is adogadta a röhej top tier meccseket, csinálhatok bármit, nem volt annyi HP a játékban, hogy 93ról felfelé menjen az MoE).

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #216150 Írta: Ba_nshee

Nem, nem kiemelkedő tank - szerintem kifejezetten gyenge. Én biztosan nem ezen tanulnék / szoktatnám magam T10-hez :-)

Kicsit ez T8 általános igazsága is, nem?

Medium mezőny?
Igazából nekem ez jutott. Például Mutz, Pershing, Superpershing, CDC, esetleg STA2? Tervek, ágak, egyebek miatt nekem egyik sem valós opció egyelőre.

Nem médiummal? Hát OK, lehet :). Nem akarom túlmagyarázni, mert hosszú válasz lenne, és nem annyira érdekes.
Lightokkal amúgy más ismerkedtem a magasabb szintekkel, 1390-től, WZ-131től training akció választ csak el. Megint, nem a legjobb választások? Hát így alakult, a napló nagyrészt le is írja, hogy hogyan alakult így.
Heavy, IS2be is lassan lehetne mozgatni a csapatot, de a modulgrindje miatt jó eséllyel sokáig side projektként fogom kezelni (szorzózások).
Na mindegyis.

Másrészt, én annyira nem látom borúsan a tankot.Továbbra is tudom élvezni. Nem könnyű, megjártam vele az eddigi legrosszabb szériámat is, de nem ábrándultam ki. Orzanelt tolmácsolva, magasabb pennel oda tudná sorolni a legjobbak közé (na azért úgysem a lista tetejére).
Vagy csak az, amit írtam korábban, hogy szerencsés, hogy ez az első T8 medium, mert így legalább tudok érte lelkesedni a középszerűsége ellenére! ; )

Nem tudom kiket követsz (Orzanel-t ezek szerint igen) de hadd ajánljak még párat akiket érdemes: Dyaebl, Mailand121, DechaPl, (esetleg Circon,

Orzanel fenntartásaidat szerintem értem :). A T44-100 meccsek miatt ragadtam le nála, most tartottunk 89 százaléknál a MoE grindben. ;)
Listát köszi. Az a baj, ezen a ponton már csak mentegetem el a csatornákat, forrásokat - el vagyok maradva. Mostani twitch maraton mellett olvasom az elemzéseket is, tanulmányozom a népszerűbb tankágakat, vizsgálom a páncélokat.
Viszont mindenképp rákeresek a nevekre, legalább azt megnézem első körben, hogy játszottak e többet a T44százzal.

6 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #216407 Írta: Ba_nshee
*** Rövid képes ***
* Ellenségek? *

Az első találkozás idillje után, másodszorra kevésbé... hát, döntsétek el ti.

Spoiler alatt: 140 HP van még játékban, ohohó, rohanni kell érte őrülten, nincs megállás, tudom ezt én, tudja ezt ELC, tudja ezt mindenki. Valaki persze kilövi a pálya másik feléről, de mindegy, a w billentyű már le lett celluxolva...

Who is the little one now?!

Au revoir.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, 19287d58816f35754c4393db64367f89

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.