Jelenleg

27
látogatónk van

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212061 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
@CrawlingChaos

Én halkan annyit tanácsolnék

Jó lesz ez hangosnak is. Köszönöm a remek tanácsokat!

1.
Óvatosság bennem van, belekalkulálva. Annyival tudnék érvelni, amivel korábban is, még idén :huh: jól jönne credit income és elaprózás helyett inkább egy nagy befektetésben hinnék. Annyi tennék még hozzá, hogy 1375 és 1390 grind, azért már nem "T5-6 szint" lesz, az pedig vészesen közel van. CDC vérbeli support tanknak tűnik, talán még kevesebb is rajta a "nyomás", mint egy T8 scouton, nem?

2.
Hát, hacsak nem hagyom abba a játékot, akkor BC-ért elmegyek, Object-140 90% (sanszos 430 is). A különbség, hogy T-54 mod. I egyáltalán nem tud foglalkoztatni vagy lelkesíteni a CDChez képest, hiába képezné akár már most a medium legényeket.

3.
Világos, boltban marad. Köszi a gyors választ!

update

4.
Most láttam csak, hogy üzenetben sem voltál rest a segítséggel, eljutok odáig is!

(Solo stats, solo marks.)
Youtube Replays: www.youtube.com...videos
Gunmarks (112): i.imgur.com/7n573Wz.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: 19287d58816f35754c4393db64367f89

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

6 éve 8 hónapja #212065 Írta: grisa74
Megválaszolva: grisa74
Szevasz!

CDC témában szólnék hozzá.

Én anno pont ilyen tervekkel, szándékokkal keresgéltem a prémtankok között. Kellett egy jó farmolótank amivel még élvezetes is a játék, jó a számomra kedves tankok legénységfejlesztésére. Én végül CDC mellett döntöttem. Ez az egyetlen prémtankom amit pénzért vettem. Nem bántam meg. Egy tök jól használható vas, ami rendesen hozza a kreditet is, csak ajánlani tudom. Én hol a BC, hol az AMX 30 legénységét használom benne, az egyik 5 a másik már 4 skilles.

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212069 Írta: Ba_nshee
@grisa74

Bekezdésed feléig pörgött bennem: natutileakarbeszélni-natutileakarbeszélni, éés nem. :beer2:

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212074 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos
Persze a 13 75 és a 13 90-et is feldobálja tier 10-ig, de a szerepkör más. Egy scout tankkal, ha felderítve tartod az ellenfelet, meg egy tárat kiengedsz, amiből max. 1-2 lövés megy a levesbe, akkor már senki nem fogja azt mondani, hogy haszontalan voltál. Persze ez a teljesítmény még nem lesz egy WN8 gyilkos kör, de a felderítő még is csak felderítő, és ha három-öt körönként lesz egy kör, amiben ki tudsz osztani 3-4 tár sebzést, az már azért a legtöbbünknek szép eredmény.
Egy közepes tankkal viszont illik darálni, a jelenlegi meta mellett minél magasasbb szintre mész, annál inkább "levárás", hogy a meccset a mobilis (pláne táras) közepes és nehéz tankok hozzák le. 4-5 sebző talállattal ritkán leszel elégedett egy CDC-ben sem, és nem is lenne rá okod, mert igen kevéssé valószínű, hogy ennyivel érdemben hozzáteszel a csata nyeréséhez.

Grisa74, totál igazad van, de 22 ezer csatád van, és gondolom bőven 15k felett jártál, amikor megvetted a CDC-det. Bazsinak mennyi lehet most? 2-3k csata? Nem ugyanaz.
Én nem akarok lebeszélni senkit semmiről, mindenki úgy költi a pénzét ahogy akarja. Én mostani fejjemmel, úgy hogy "menedzselem" a gyerekeim accountján is a "költéseket", csak azt mondom, amit nekik is mondtam-mondok. 5k csata alatt feleslegesnek érzem a prémium tankot. Prémium fiókkal normál ötös-hatos tankokkal képesnek kell lenni kifarmolni azt a creditet, ami tier 8-ig kell. Kicsit tovább tart, mint nyolcas prémium tankkal, de lazán meg lehet csinálni, és addig is nő a játéktapasztalat. Aztán ha kihúzod az első olyan tankot T8+, amibe legénységet is képeznél a prémium nyolcassal, akkor pár száz csata után el lehet dönteni, hogy tényleg ezt akartam, tényleg jó ez nekem, akarom én még ezt az ágat, vagy csak elvarázsolt egy tucat videó a youtube-ról, amiben több, mint 10 tankot lőttek ki vele lazán, erőlködés nélkül...

Nem tudom Bazsi mennyi idős, nyilván az is lehet, hogy felnőtt meglett férfi ember, aki megkeresi a rendszeres szórakozására a havi x ezer forintot, és arra költi a keresetét, amire csak akarja, és kéthavonta vesz majd egy másikat. De mondjuk a gyerekeimet tanítva próbálom óvva inteni, hogy meggondolatlanul szórják el a zsebpénzüket, mert utána csalódottak lesznek, és nekem kell megvigasztalni őket, ha rosszul döntenek.

@CrawlingChaos

Én halkan annyit tanácsolnék

Jó lesz ez hangosnak is. Köszönöm a remek tanácsokat!

1.
Óvatosság bennem van, belekalkulálva. Annyival tudnék érvelni, amivel korábban is, még idén :huh: jól jönne credit income és elaprózás helyett inkább egy nagy befektetésben hinnék. Annyi tennék még hozzá, hogy 1375 és 1390 grind, azért már nem "T5-6 szint" lesz, az pedig vészesen közel van. CDC vérbeli support tanknak tűnik, talán még kevesebb is rajta a "nyomás", mint egy T8 scouton, nem?

2.
Hát, hacsak nem hagyom abba a játékot, akkor BC-ért elmegyek, Object-140 90% (sanszos 430 is). A különbség, hogy T-54 mod. I egyáltalán nem tud foglalkoztatni vagy lelkesíteni a CDChez képest, hiába képezné akár már most a medium legényeket.

3.
Világos, boltban marad. Köszi a gyors választ!

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare

6 éve 8 hónapja #212075 Írta: Ba_nshee
@CrawlingChaos

Mindenben világos a perspektívád. Mindenképpen figyelembe tudom majd venni.

Nem tudom Bazsi mennyi idős

Írtam bemutatkozásban, 28, WOT-ra nincs túl nagy keret, de azért vigasztalásra valószínűleg nem lesz szükség. :lol:

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212076 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Írtam bemutatkozásban, 28, WOT-ra nincs túl nagy keret, de azért vigasztalásra valószínűleg nem lesz szükség. :lol:

Bocs, kicsit megkésve csatlakoztam be a "blog"-odba, a terjedelem miatt voltak bejegyzéseid, amit nagyvonalakban futottam át. :)

Egyébként nekem meg van az FCM 50t, és bár CDC-vel nem játszottam, úgy képzelem hogy elég közel állhat képességekben a CDC, még ha némileg más stílust is igényel. Én nagyon szeretem az FCM-et, de hozzá kell tennem, hogy bár már túl voltam vagy 6k csatán hogy megvettem (egy akcióban, azt követően, hogy rebesgetni kezdték, hogy kikerül a játékból), de az első 50 csatám ment a levesbe. Mentem vele pár magamhoz képest jó kört, de 1 jó körre 4 terített betli jutott. Egy időre le is szereltem (szó szerint) és hónapokig nem játszottam vele.) Persze első perctől kezdve tudtam, hogy bennem van a hiba, és nem azt csinálom a járgánnyal, amit kell, de attól ez még elég fogszívósan induló történet volt. Kívánom, hogy a CDC-vel legyen kellemesebb és eredményesebb majd az ismerkedésed.

Egyébként a 30% kedvezményt hol hallottad? Most a TD-kre is csak tier 7-ig volt 30% kedvezmény, és tier 8-as prémiumokra szerintem 15% a max, amit szoktak adni?! (Top of the tier-ben szoktak 30%-ot adni a normál nyolcasokra).

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212077 Írta: Ba_nshee

Bocs, kicsit megkésve csatlakoztam

Semmi gond, amúgy sem érdemes szigorúan elutasítani egy kis apai törődést. :silly:

Kívánom, hogy a CDC-vel legyen kellemesebb és eredményesebb majd az ismerkedésed.

Azért megijesztetted a fiatal ebadta énemet. (PMben is az oroszokkal.) :dry:

Egyébként a 30% kedvezményt hol hallottad? Most a TD-kre is csak tier 7-ig volt 30% kedvezmény,

Sehol, benéztem csúnyán. My bad.

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212083 Írta: Ba_nshee
Közben a kritika hatására a nagy-nemzetes bejegyzés átesett egy elég nagy stilisztikai-érthetőségi-kiegészítgetősdi láttamozáson, javításon. Társasozásról is késésben voltam, ezért is lett elkapkodva, elnézést a kitartó olvasóktól.

Most pedig takarodjon el mindenki játszani! :izmena:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Szete58, Bence0721, 19287d58816f35754c4393db64367f89

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212137 Írta: Sics
Megválaszolva: Sics
"Mi a helyzet T-54 vs WZ-132 (cw) fronton?"

Ezt ne tőlem kérdezd, én ehhez kicsi vagyok :)

Dobilaci, Százados, Serius Threat, Realritter kéne neked ide, arra figyelj amit ők mondanak!

Az én véleményem ill. amennyire én tudom: LWT az "alapgép". Ám bizonyos játékmódokban ahol előre lehet tudni melyik map lesz, ott adott mapokra visznek mást is. De nem igazán látom át h melyikre mit és miért. ( Ez az amihez a fenti urak kellenek...)

( Nekem annyi motoszkál, hogy a RU mondjuk jó lehet dombos pályán, neki eléggé depressziós az ágyúja... :D )

És én egy táras kivégzőtankot én nem tekintenék "szamárnak" :D

"Matilda IV"

Na azt tényleg ne :)

... de PzT25 határozottan fun, teljesen korrekt harcjármű és az árához képest "fossa" a kreditet.

Nekem a Chi-Nu-Kai is okés, no de én szeretek közpes szintű tornyos TD-ket tolni.

Szintén vállalható ötös prém az Excelsior, ezt sokan szidják, pedig nem rossz jármű és ő még tier limites is.

Ja: a ritkábban kapható Turán III is kellemesnek tűnik. Csak arra nem szokott lenni leárazás.

Hatos prémek közt is van egy halom normális vas.

CDC

Sokan nagyra tartják, de nem kezdőbarát és nem megbocsátó tank.

És amit valaki írt, abban is van valami: a nyolcas prémtank nagy lépés.

Nem amiatt a 8-13 ezer Ft miatt, hanem ... azt nézd meg, hogy hány nyolcas tank van - rohadtul sok! És ehhez vedd még hozzá a kilences és tizes vasakat is.

Mindnek vágod a gyenge pontjait?
Tudod-e hogy mekkora távról szoktak felspotolni téged?
És hoigy Te mikor látod meg őket?
Érzed, hogy mekkora távról mivel tudod belőni őket?
Tudod a tipikus ágyúikat amivel használni szokták őket, és "érzed" az újratöltési idejüket?
...

Én nem vagyok tehetséges, és jó játékos. Én magamnak azt mondtam, hogy lehetőleg csak olyan prémet veszek, amihez hasonlóig már eljutottam a játékban... ezt a WZ-111 esetében be is tartottam, több hónappal korábban volt 110-em.

A BlackDog esetében megszegtem ez a saját szabályomat, és máig szívok is vele. A X-es medek gyakran hamarabb spotolnak fel mint én őket - harmadik skillsor 75% körül jár pedig, van 100% álca ... és mégis! Szóval nem érzékelem eléggé a spottávolságokat, nincs benne még elég gyakorlatom. (300 csata az adott tankkal, azt mondják... annyi kell, és utána majd menni fog valszeg.) Korábban még csak hatos lightjaim voltak ... nem álltam készen sőt még most se állok készen egy nyolcas light-ra.

Te kivételesen elkötelezett és meglehetősen "tehetséges" játékos vagy. (Szerintem.)

Ezért én CrawlingChaos-szal ellentétben nem azt mondom hogy korai az még neked... hanem én a következőt mondom.

Két út áll most előtted, és neked kell eldöntened hogy melyiket választod.

A:
Vedd meg a CDC! És vállald be a szívást amit a sok új tank megtanulása jelent.

B:
Még várj vele! Húzd a kínai ágat, vedd meg az IS-2-őt, játsz vele, tanulj bele a t7-t8-t9 tanok világába... majd vedd meg a 110-et is és tanulj bele ezzel is a dolgokba, tier10-ig. A nehéztankok sokkal kezdőbarátabb, megbocsátóbb tankok mint a lightok és papír medek! ... És amikor nehezekkel már megvagy, és megismerkedtél dolgokkal, akkor vegyél csak CDC-!

Szóval Te mert tehetséges is vagy meg mert tanulod is komolyan a játékot, szerintem nem katasztrófális döntés megveheted most a CDC-t. ( Mást egyértelműen lebeszélnék én is róla.) Ugyanakkor a fenti B-terv is játszható.

Minden esetre ha most veszed meg a CDC-t, akkor első 100-200 csata szívás lesz neked a CDCvel!!!

Az egyik dolog az, amit eddig is mondtam: kurva sok tanulnivaló és új élmény lesz! És kegyetlenül sok szívás míg ezen nem jutsz túl. Ezt lásd előre és számíts rá hogy ez lesz.

És ez csak a probléma egyik fele.

A másik... valamelyik nagy játékos leírt egyszer itt valamit a fórumon, ami szintén egy igen bölcs "ökölszabály": tier7 vasat "tilos" venni, ha nincs hozzá legalább két lezárt skillsoros legénység.

Ha valaki megszegi ezt a szabályt, szívni fog - egy sokkal szarabb tank lesz ugyanis a kezében, mint amire számított ... és mint amikkel gyakorta szembe fog nézni.

Gondolj bele:
- majrélámpa az kell.
- full álca is
- bia is
- full javítás is kéne
- pontosságnövelő látótávnövelő biztonságos elhelyezés... ezek se ártanak

Ez így ránézésre 4 skillsor minimum. Amikor ezek meglesznek, akkor lesz a CDC-d az ami lenni hivatott :)

Mondjuk 8-as prémtankban az első két skillsor hamar megvan, csak addig szar az élet :)

Még egy gondolat ide: öreg trükk, hogy egy mondjuk 1-2 skillsoros legénységből egyeséve kivesznek EGY tagot, mondjuk a töltőt és átképzik másik tankra és másik szerepkörre. A prémtankban kiképzik az utódját szintén 1-2 skillsorig, és ...

Így csinálhatsz magadnak majrélámpás parancsnokot meg jó álcájú legénységet gyorsan a lightokba :) ... tény hogy picit gold-igényes metódus.

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212160 Írta: Ba_nshee
*** II. ***

Figyelem: Spoiler!

6 éve 8 hónapja #212186 Írta: uuee
Megválaszolva: uuee
Esetleg várd meg a következő teszt szervert, és próbáld ki először ott a CDC-t -hátha mégsem ez az, amire gondoltál...

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212275 Írta: Ba_nshee
@Sics

"Mi a helyzet T-54 vs WZ-132 (cw) fronton?"

Ezt ne tőlem kérdezd, én ehhez kicsi vagyok :)

Nem is az a lényeg, csak IS3vs110 olyan kézenfekvő válaszod volt, gondoltam hátha itt is előrántod zakózsebből ; ).

Dobilaci, Százados, Serius Threat, Realritter kéne neked ide, arra figyelj amit ők mondanak!

Igenis! Közölük háromra már magamtól is felfigyeltem.

"Matilda IV", PzT25, Chi-Nu-Kai vs CDC"

Tényleg az munkál most bennem, hogy nem apróznám el. Minél több dolog kerül egy CDC (T8 premium) elé, mert olcsóbb, meg kisebb lépésekben, meg nem tudom, végül mégiscsak annál drágább lesz a számla végén a CDC. : )

(Amúgy mókás most ez a 50% kedvezmény prémiumokra, DE NEM a Type 64-re. Legalább kevésbé csábulok el.)

Folytatás spoiler alatt, hogy ennyivel kevésbé nyúljon el az oldal :oops:
Figyelem: Spoiler!

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #212279 Írta: Ba_nshee

Esetleg várd meg a következő teszt szervert, és próbáld ki először ott a CDC-t -hátha mégsem ez az, amire gondoltál...

Más is említette, elfelejtettem reagálni. Felraktam valamikor, nem sokat vacakoltam vele (olyan pillanatkép volt a fiókomról, ahol még 6th sense se volt kb. sehol).

Nem látom annyira, hogy egy skillek nélküli legénységgel, egy teljesen valószerűtlen mezőnyben kipróbálni sokat hozzátenne a döntéshez. Főleg, ahhoz képest, hogy arról beszélgetünk, hogy pár száz meccs alatt ilyen tankokról nem érdemes végérvényes következtetéseket levonni. Persze, alap mozgékonyságot, fegyvertulajdonságokat meg lehetne tesztelni, de szerintem ilyen szinten elég jól el tudom képzelni már videók alapján is. Ettől még logikus.

Csakhogy, a tökéletesen egyértelmű ésszerűsége ellenére van bennem ellenérzés a könnyed tesztszerveres odakattintással. Nekem ez első MMO is. Számomra esetenként eszelősen hosszúnak tűnik az út. És akkor odaérsz, magad mögött az a rengeteg minden, előtted már csak pár gombnyomás, és akkor odarakod a lányokat-fiúkat, és akkor felmorog az engine az első csatád kezdetén. Újra első csatád kezdetén.
Jadevárjál!, tesztszerveren már ide tettem a nemzetnél legjobb csapatomat, fullra fejlesztve,, premium mindennel pörgettem pár meccset, hogy biztosra menjek.
Nem tudom, megéri ennyivel biztosabbra menni a megszerzés, odajutás varázsának tompításával. Például batmobilba vagy 110be én sose ülnék be tesztszerveren.

Miről beszélek, CDC-ért csak lerakom a pénzt? Részben jogos, de amikor már egy ennyire átgondolt választás, amikor még első mission lányok is, amikor már tényleg szeretném, akkor kicsit mégis bennem ez a jellegű emóció.

---

Most már próbáljuk minél rövidebbre zárni a premium/CDC témát, később úgyis előkerül még.

6 éve 8 hónapja #212282 Írta: Z0lo
Megválaszolva: Z0lo
Egyrészt tesztszerón olyan mennyiségű free xp-t is kaptál, hogy azonnal tudtál húzni 3-4 skilles legényeket is több tankra is akár(free to crew funkció), szóval ez nem kifogás de valóban nem a legjobb alap(az ellenfelek sem jó összehasonlítás ott is van sok akinek nagyon új vagy szokatlan a t10 ) én is kipróbáltam ott pár 10-est de semmi komolyat nem tudtam levonni belőle.
A másik, csataszámban hasonlóan állok én is mint te, és elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy blackdogot kb amikor jártam 1800-csatánál és még csak a t5 leoparddal barátkoztam, azóta se mentem igazán jó kört vele. El nem hajítom előbb vagy utóbb biztos jó lesz valamire, cromwell b-vel viszont sokkal jobban megy hiába ad kevesebbet, ha szívesebben ülök bele.

6 éve 8 hónapja #212283 Írta: Ba_nshee

Egyrészt tesztszerón olyan mennyiségű free xp-t is kaptál, hogy azonnal tudtál húzni 3-4 skilles legényeke.

Nop. Le volt tiltva a funkció.

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.