Jelenleg 130 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 19 órával ezelőtt
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 20 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 1 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 1 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 1 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja
[2.0] Aslain's ModPack Installer
Üdv mikor lesz használható mód meg magyar szinkron????????
turbi72 3 napja
A T803 lenne az ÚJ legerősebb 11-es tank? (by Tankelit)
természetes!De hogy mnden tankomat egyből 3x ammo rackezik, ez ...
okecsapogi 4 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
"Továbbá tájékoztatunk, hogy bővítettük a tiltott modok listáját, és ...
Sammie 4 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,te már nem csinálsz modot?
az.ellenséged.mert 4 napja

Csak egy kérdés

3 éve 9 hónapja #304244 Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz
Akkor feltennék még egy idevágó kérdést ami az utóbbi időben engem foglalkoztatott. :)
A kritikus találat esélyét növelő perk hogyan hat/pontosan mennyit hat?
Mikor ill mire érdemes feltenni, van értelme?
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #304246 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

=11.0ptElméletileg lehetne ez a magyarázat. Igen ám, viszont ritkán, de van olyan, hogy HP-sebzés nélküli modulsebzés és ezeket mindig korrektül kimutatja/beleszámolja a csatát követő eredmény-képernyőn --- azaz a kérdezett küldis modulsebzés-többlet ezen felül van.

Ha egy tank fel van szerelve a módosított konfiguráció-val (vagy lila megfelelőjével), akkor a valószínűleg először ellenőrzi, hogy a motor, lőszerrekesz vagy üzemanyag tartály életereje nullázódik. Ebben az esetben a fenti modulok kritkus találatot kaptak, de a beléjük kiosztott sebzés nulla.
Minden modulnak van egy bizonyos "biztonsági rés" érték beállítva, hogy eltalálása esetén mekkora eséllyel sebződik:
  • Suspension: 100%
  • Engine: 45%
  • Fuel Tank: 45%
  • Observation Device: 45%
  • Radio: 45%
  • Turret Ring: 45%
  • Gun: 33%
  • Ammunition Rack: 27%
Forrás: wiki.wargaming....Damage
Tehát a lánc mindig sebződik. Ellenben a többi modul 50% esély alatt. Ezek ilyenkor természetesen nem számolódnak el kritikus találatnak, habár a játék kritikus találatnak dobja mondhatja őket ingame (például a löveg eltalálása, de az végül az eredményjelzőn nem jelenik meg).

UI.:Természetesen ezek fényében az előző hozzászólásomban írt "6+ modul,minden tank lövege és lánctalpa" egy elméleti összehasonlítás. (Mivel külső modulokra biztos kiszámolódik a 45%, 16% eséllyel egyik lövege sem sérül de ha talál a lövés, a belső modulok, távcső és legénységi tagok is sérülhetnek, tehát nem elszólás várható értéknek 6-ot írni.)
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304247 Írta: Tankpeti

Akkor feltennék még egy idevágó kérdést ami az utóbbi időben engem foglalkoztatott. :)
A kritikus találat esélyét növelő perk hogyan hat/pontosan mennyit hat?
Mikor ill mire érdemes feltenni, van értelme?

Forrás: wiki.wargaming....n/Crew
(Sajnos már nem a legfrissebb, de amíg a legénység 2.0 nem jön be, addig a nem módosított perkek itt is jó leírással rendelkeznek. Mivel a fórumon lévő leírás megegyezik ezzel, nem fáradok azt is belinkelni.)
A Deadeye/Mesterlövész 3%-al növeli meg az esélyét, hogy sebezz egy modult. Ezt a 100% felüli legénység tovább növeli (egy jelképes 150%-os ágyúkezelő például 4,5%-al növeli meg a modulsebzés esélyét elméletben).
Kevés? Nem véletlen, hogy a  CW leírásomban (lásd: www.wotinfo.hu/...302857) mindig 2. helyre sorolom a mesterlövés perket. A pillanatkép 7,5% szóráscsökkentést ad toronyforgás (lövegmozgás) közben, ami egy vertikális stabilizátor 33%-át képviseli nagyjából. Ha jószívűen a lőszerrekeszt vesszük hozzávetésnek, akkor is csak 11%-al javul az ellenfél moduljainak ellövési esélye (ez jóval kevesebb). (Mindkettő skill a lövegkezelőre megy.)
A repeszpáncél a legénységre vonatkozó esélyeket csökkenti az ott megadott 50-60%-al.
  • Crew hit by AP/APCR/HEAT shell: 33% -> 16,5/13,2%
  • Crew hit by (internal) explosion: 10% -> 5/4%
UI.: Ha jól tudom nincs más játékbeli funkció, ami növelné/csökkentené a kritikus találati esélyt. A direktívát mindenki vegye hozzá maga :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304251 Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz
Jól értelmezem, h pl a lőszeresláda alap 27 sz. esélyét felviszi 30-31.5 százalékra?  Ami 1/9-1/6.5 növelés, ha igy van....
  De hát akkor ez a 3-4,5 százalék növelés az egyik leghaszontalanabb skill sztem. Egyáltalán, mennyi xp pluszt ad ha pl 400 hp sebzéshez még jön egy modul sebzés-sárgitás is?
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #304257 Írta: Tankpeti

Jól értelmezem, h pl a lőszeresláda alap 27 sz. esélyét felviszi 30-31.5 százalékra?  Ami 1/9-1/6.5 növelés, ha igy van....
  De hát akkor ez a 3-4,5 százalék növelés az egyik leghaszontalanabb skill sztem. Egyáltalán, mennyi xp pluszt ad ha pl 400 hp sebzéshez még jön egy modul sebzés-sárgitás is?

A megsemmisített modulok, és kilőtt tagok után jár bónusz xp. (forrás: www.wotinfo.hu/...kredit)
A kevés nem jelenti, hogy haszontalan. Példa tier 6 osztag: aki játszott már legalább 100 meccset, esetleg légiósként, az tudja, hogy a T-34-85M-re egy folyamatos panasz, hogy lőszerrekeszt kap, mivel alacsony a modul hp-ja, ráadásul a tank elejében van (tipikus orosz...). A 180 alfa alacsonysága miatt nem véletlen, hogy egy frontharc esetén csaknem minden alkalommal lőszerrekeszt kap egyszer. A közösség "nem szakértő része" ezt nevezi csalásnak (jeee konteó). Ráadásul ha valaki kisegíti magát "mesterlövész" képességgel, akkor ez az arány csak nő. Nyilván jobban felszerelt tank, jobb játékosok, laikus szemmel nézve ők is csalnak... csak épp nem.
Természetesen másik lehetőségnek ott a Designated Target , de a legtöbb tankra csak az egyiknek van értelme (természetesen kivételt képeznek ezalól a medek, de ezt a felszerelés és a játékstílus is meghatározza).

UI.:Összességében tehát ez (Mesterlövész) egy másodlagos perk (perk és skill ebben a mondatszerkezetben nem ugyanaz!), ha egy tankra jó a célmegjelölő, akkor az legyen rajta inkább). Egy csapatos megmozdulásnál viszont 3% is jelentős: 7v7-nél 21%-al, 10v10-nél 30%-al, 15v15-nél 45%-al is több modult tud ellőni a csapat, mint ha nem lenne a perk senkinél (feltétel: mindenkin van).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304259 Írta: atilis81
Megválaszolva: atilis81

Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni. A garázson belül nem jelenítődnek meg oldalak pl bolt vagy a mostani adventi kalendárium de legjobban a hatéves tokeneim idegesítenek. Nem elérhetőek mert csak egy szürke lap nyílik meg helyettük. Esetleg valami grafikai beállítással segíthetek ezen. Törlés újratelepítés már meg volt.

Csatába be tudsz lépni? Amúgy tökéletesen működik a játék? Ha igen, akkor lehet, hogy csak a pinged lassú, vagy az internetkapcsolatoddal van valami baj. Néznék egy internet sebesség tesztet a helyedben. Olyan nekem is elő szokott fordúlni, hogy lassabban tölt be a bolt, vagy bizonyos játékon belüli tartalmak. Feladatkezelődet nyitsd meg, és nézd meg, hogy nem 100%-on pörög-e a vinyód folyamatosan, mert nekem az szokott ilyen problémát okozni. De arra is van megoldás. 
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304261 Írta: ottó.votter
Megválaszolva: ottó.votter
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne.
Hamarosan véget ér a Battle Pass szezon. Nem jött össze csak 6 token, amit nem tudok már levásárolni. Ezek elvesznek, vagy megmaradnak a fiókomban és elkölthetők bármikor?

Köszi!
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304262 Írta: atilis81
Megválaszolva: atilis81

Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne.
Hamarosan véget ér a Battle Pass szezon. Nem jött össze csak 6 token, amit nem tudok már levásárolni. Ezek elvesznek, vagy megmaradnak a fiókomban és elkölthetők bármikor?

Köszi!

Sajnos nem lehet átvinni őket, a fel nem használt tokenek automatikusan kötvénnyé konvertálódnak, minden token 100 kötvény lesz.
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304263 Írta: ottó.votter
Megválaszolva: ottó.votter
Nagyon köszi a gyors választ!
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304265 Írta: norbert.lakatos.toth
Megválaszolva: norbert.lakatos.toth
Sziasztok. Remélem jó helyre írok. Van 31 Battlepass tokenem.  A char futur megvan már. Gondoltam a Kunze panzer jó választás, de nem tudom mellé a K91 pt vagy a Phase I lenne e a jobb választás, aki kompetens ebben segítsen. Előre is Kösz
Norbi
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304266 Írta: VaFec
Megválaszolva: VaFec

Sziasztok. Remélem jó helyre írok. Van 31 Battlepass tokenem.  A char futur megvan már. Gondoltam a Kunze panzer jó választás, de nem tudom mellé a K91 pt vagy a Phase I lenne e a jobb választás, aki kompetens ebben segítsen. Előre is Kösz
Norbi

Mindkét tank jó választásnak tűnik, azt viszont neked kell tudnod, hogy melyik játékstílus és tankosztály áll hozzád a legközelebb. Az sem utolsó szempont, hogy melyik nemzet tankjaival játszol szívesebben a legénység képzés szempontjából.
Egy kis ismertető:
Battle Pass 2021: K-91-PT bemutató (Object 268 V4 tier 9-ben) - YouTube
Battle Pass 2021: AE Phase I bemutató (A legjobb választás) - YouTube

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: norbert.lakatos.toth
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304272 Írta: _Aerol_
Megválaszolva: _Aerol_
Hátha valaki meg tudja fejteni ...
Az a kérdés, hogy hogyan számolja vagy mit jelent az átlagsebzés a tankoknál? 10 lövés átlaga? 100? 1000? Vagy az összes játékosé aki játszott vele a világtörténelemben?
Vegyünk egy példát. 
FV207, angol tier VIII önjárólöveg. Átlagsebzés 650. 
Azt írja, átlagsebzés amit egy alap löszer okoz miután áttörte a páncélzatot. (487-813 hp)
Na most lehet, hogy én vagyok béna, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor sebeztem ezzel a tankkal 650-et vagy afelett.
Mondjuk artyval az is szép teljesítmény, ha egyáltalán eltalálja az ellenfelet...
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #304273 Írta: VaFec
Megválaszolva: VaFec

Az a kérdés, hogy hogyan számolja vagy mit jelent az átlagsebzés a tankoknál? 10 lövés átlaga? 100? 1000? Vagy az összes játékosé aki játszott vele a világtörténelemben?
Vegyünk egy példát. 
FV207, angol tier VIII önjárólöveg. Átlagsebzés 650. 
Azt írja, átlagsebzés amit egy alap löszer okoz miután áttörte a páncélzatot. (487-813 hp)
Na most lehet, hogy én vagyok béna, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor sebeztem ezzel a tankkal 650-et vagy afelett.
Mondjuk artyval az is szép teljesítmény, ha egyáltalán eltalálja az ellenfelet...

A lehető legrosszabb példát hoztad fel. Az arty-nál sok minden befolyásolja a sebzés mértékét. Ráadásul most dolgozták át a HE lőszer működését, ami megint csak negatív irányban befolyásolja a sebzés mértékét. Bővebb információt a HE lőszer működéséről itt találsz:

[Sandbox] HE lőszerek átdolgozása (wotinfo.hu)

Az AP és a többi (nem HE) lőszernél az átlagsebzés egy lövésre vonatkozik, ezt befolyásolja az RNG, ami felfele és lefele is 25% lehet.

Tehát az átlagsebzés az az egy lövés sebzésének (ez a sebzésérték egy, a WG által beállított fix szám minden egyes lőszernél) az RNG mértéke által meghatározott felső és alsó határértékeinek az átlaga. Ami számszerűsítve egy 400-as átlagsebzésre 300 és 500 között mozog. Ezen értékek között az RNG dönti el, hogy mit sebzel.
RNG: Random Nummer Generator, véletlen szám generátor.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: _Aerol_, Tankpeti
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #304274 Írta: Tank_szemelyzete
Megválaszolva: Tank_szemelyzete

Az a kérdés, hogy hogyan számolja vagy mit jelent az átlagsebzés a tankoknál? [...] átlagsebzés amit egy alap löszer okoz miután áttörte a páncélzatot

A kulcsszó: "miután áttörte a páncélzatot". A tüzérségi HE lőszerek átütését levitték a béka fenek alá, hogy az artyk kevésbé sebezzenek a tankokba (a játékosközösség kiharcolta, és igazából volt is némi alapja a dolognak). Szóval ha az FV207-ed a maga 38 mm átütésű robbanólőszerével ténylegesen átüt valamit, akkor ezen lövések 650 (+/- 25%) sebzést fognak okozni (nem vagyok benne biztos, de mintha a WG egy normális eloszlású haranggörbe alapján döntené el, hogy melyik sebzés mekkora eséllyel jöhet össze). Ez az artyk pontosságnerfjei miatt azonban még egy Rhm-Borsig jellegű, lapos, páncélmentes tankon is nehéz artyval átütő sebzést elérni (de néha azért összejön, lásd az én 56 penes spec HE-vel összehozott átütő lövésemet egy Obj. 140-en ).
Ha a HE lőszer nem tudja átütni a páncélt, akkor azon kívül robban és jóval kevesebbet sebez, mintha átütött volna. (Ez az, ami a legtöbb HE lőszerrel történik, akár trollágyú, akár arty küldte őket. Te is ezeket tapasztaltad meg.) AP, APCR és HEAT esetén nincs ilyen specialitás: azok csak akkor sebeznek, ha át is ütnek (és akkor a lőszer átlagsebzésének 75%-a és 125%-a között valahol, de leginkább a 100%-a környékén).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: _Aerol_, Tankpeti
Téma zárolva.
3 éve 9 hónapja #304278 Írta: _Aerol_
Megválaszolva: _Aerol_
Szóval akkor ez egy pusztán elméleti szám.
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Erősen konteó gyanús hozzászólás, remélem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 3 napja 10 órája ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 4 napja 21 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 21 órája ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • Mikroby profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Nvidia +1. Nekem is ezt csinálja, ha nem tiltom le
    • Írta: Mikroby
    • 1 hete 5 napja ezelőtt
    • perretz profilkép
    • Adminok figyelmébe (2)
    • Bármikor le lehet mondani, az időszakának...
    • Írta: perretz
    • 2 hete 10 órája ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 3 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.