@tank_személyzete
2017 elején volt ez. Élénken emlékszem, sógorom kitartó biztatása után januárban regisztáltam be, februárban mentem az első csatám. Hivatalos oldalon az első hírek egyike volt az MM-változtatás, amit elolvastam. Igaz, azt se tudtam, mi az a MM, de azt írták, hogy nagyot javult – úgyhogy nagyon örültem.
Első nap, jubileumi 12. csatám alkalmával kilőttem az első tankot, nagyon örültem, mondhatni „jubilláltam” – kiderült, hogy csapattárs volt és így bannoltak
. Első 1-2 hónap azzal telt, hogy megkülönböztessem a td-ket a heavyktől, stb. Tanultam.
Felértem TierIV-be és hirtelen rendszerint Tier VI csatákban találtam magam a tápláléklánc alján, low-tier-ként zöldfülűként (TierIII ugye max TierIV-el találkozott, ám sok volt a same-tier csata, meg amikor TierII-vel szemben én voltam a Velociprator Maximus Superbus
).
A híres/hírhedt 3/5/7 formula következményeként ugye teljesen általános volt, hogy low-tier vagy, egyike az „elátkozott 7”-eknek. Volt olyan hét, amikor nem voltam top-tier --- pedig akkoriban hetente több csatát mentem, mint most egy hónap alatt, rendkívül lelkes, fáradhatatlan voltam, kevesebb mint 1 év alatt felértem a TierX-be (tervrajz, gyakori ajándék prémnapok stb. nélkül).
Ez idő alatt 3 témán filóztam:
1) Hogy jön/jött ki a 3/5/7 formulából, hogy ténylegesen 80-90%-ban voltam low-tier, miközben az arányszámításból nekem az jött ki, hogy úgy 50%- ban lehettem volna low-tier tank, 20%-ban viszont top-tier-nek kellett volna lennem (maradék 30-ban meg mid-tier). Erre azóta se jöttem rá, nem fér a fejembe.
2) Ki az az „áldott 3”, aki top-tierkedik? Ha netán top-tier lettem, többször zavarba estem, hogy a helyzetet miként is kellene kihasználnom – de elég gyakran játszottam, így ezt is kitanultam. Olyan is volt, hogy a low-tier szerephez hozzászokva, nem realizáltam, hogy most bizony top-tier vagyok, és csapattársak pinggelése meg „ébresztő lövései”
kellettek ahhoz, hogy top-tier heavyként alkotni kellene valamit. Bosszantó volt az is, amikor „áldott 3”-ba noob-szakasz vagy unikum-szakasz került be.
3) Ha ilyen az MM az után, hogy nagyot javult, milyen lehetett előtte? (arty- szakaszokról pl. már csak legendákban hallottam.)
Amikor „régen sokkal jobb volt” megnyilvánulást olvasok, ezen naptól függően derülök vagy dühöngök.
Mindenesetre abban a 2 évben kénytelen-kelletlen megtanultam, miként érvényesüljek low-tierként – nem carryzem a meccset, nem ilyen csatatervvel lépek tier-2 low-tierként csatába, de azért hasznos csapattagként funkcionálok, és a mezőny első felében, inkább harmadában végzek.
A mostani, kb. 2 éves MM tényleg nagyot javított. Bár van pár hiányossága, amelyen lehetne javítani, ám ezek kisebb bibik, a 3-5-7 hibájához képest különösen. Ha egy újabb játékos szóváteszi valamelyik hibát, megértem, ám ha egy tapasztaltabb régi motoros jön ezzel, mást nem látva, mint csak hibát, az nagyon dühít. A TierVIII mostani „elhajlása” ellen lehet védekezni (azt a részt külön ezért írtam bele), a 3-5-7 ellen anno nem lehetett mit tenni.
Örültem – jól esett visszagondolni, milyen nehézségeket kellett leküzdeni.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...