Nem akarok veled ismeretlenül szemtelenkedni, személyeskedni, de mégis csak azt kell, hogy mondjam, hogy te egy betoji ember vagy, aki nem meri felvenni a küzdelmet a "nagyokkal".
Már többen leírták: ha neked ez kell, akkor vedd meg valamelyik tier limites tankot, aztán nyomjad azzal a csatákat, de ha kérhetlek, akkor közben ne magyarázd már meg, hogy csak +1 tierben lehet érvényesülni a játékban.
Arról nem is beszélve, hogy ha te E100-ban ülve (top tier-ként) nem tudtál érvényesülni, mert "EU-n mindenki belőtte", akkor talán el kellene gondolkodnod azon, hogy találj magadnak valami más játékot, amiben több lesz a sikerélményed.
"az utódja az IS 3a mit tud csinálni T10-be"
Hát kérlek szépen például könnyebben belövi az ellent a 221 mm-es penjével, mint az IS-6 a 175-tel. Vagy kevésbé lövik szét szemből a tornyát, mint az IS-6 papírcsákóját. Sorolhatnám még, de neked úgyis mindegy.
A boltban elérhető vagy akciók során kapható prém tankok esetében pedig a "játszható" és a "tírlimit" (sic!) fogalmak gyakorlatilag kizárják egymást. Ami játszható (CromwellB, Rudy, Scorpion, IS-3A, stb.) azok nem tier limitesek, az alapváltozatukhoz (tier társaikhoz) képest nem jelentenek többet, vagy kevesebbet. Amely tankok viszont limitesek (IS-6, SP, FCM 50t), azok bizony mindig elmaradnak a társaiktól valamiben.
De tudod ez olyan, mint a szerelem: vak! Ha rusnya, féllábú és dadog is, de te szépnek látod, akkor vedd el feleségül! Legyen a tiéd az IS-6. Sokan vannak, akiknek bejött és jó közöket mennek vele (lásd wotreplays), de ettől még a többség nem fogja jónak találni és megszeretni. A +1 tier-re vonatkozó elméleted pedig szerintem ne védd ilyen nagyon, mert hidd el, hogy egyedül maradsz vele...
Nem betojiság, hanem T10-ben olyan irreális imba tankok vannak, amelyekkel egy kiszámíthatatlan pillanatban számolni sem tudsz. Főleg, ott a legtöbb játékos valami tíltott moddal játszik warpack, aimbot.... azokkal pedig ember legyen a talpán, aki érvényesülni tud szabályosan
+1-ben lehet érvényesülni. Ez a játék lényege, hogy azért van top 10-es tank minden ágon, hogy azt legyen érdemes kihúzni, mert hiába OP tankod van, akár T8-ban, ha 10-esek ellen semmit sem ér. A prém sem, de ha ,limites akkor jól használható. Remélem nem nehéz megérteni
Ha egy tankból kiszednek E100 golddal, akkor el kell gondolkozni azon, hogy másik játékkal játszak? Érdekes következtetés
is3-a semmit sem ér T10-ben. Most ezt írtad : "Hát kérlek szépen például könnyebben belövi az ellent a 221 mm-es penjével, mint az IS-6 a 175-tel. Vagy kevésbé lövik szét szemből a tornyát, mint az IS-6 papírcsákóját. "
Kezdjük ott, hogy IS 6 nem is megy T10-be. Ha ezt sem tudod, akkor vagy kezdő vagy vagy pedig alapfogalmakkal küszködő gyenge játékos. Kellene ajánlanom a játék alapjainak áttanulmányozását.
Köszönöm Mester, hogy felhívtad figyelmem a tudásom hiányosságaira! Valóban kicsit befejezetlen volt a mondatom. A vége helyesen: ...mint az IS-6 a 175-tel BT9-ben.
"ember legyen a talpán, aki érvényesülni tud szabályosan"
Van egy rossz hírem számodra: nagyon sok ember van, aki érvényesülni tud BT11-ben is. Azzal, hogy te nem tartozol közéjük nem vagy egyedül. Nem mindenki képes helyt állni BT11-ben, de hidd el, hogy csalások nélkül is lehetséges. A minden második csalással vádolt játékostól pedig én kérek elnézést helyetted.
Még egyszer bocsánat, hogy kezdő gyenge játékosként megszólítottalak! És bocsánatot kérek minden más hasonlóan NÚÚÚÚB játékos nevében is, aki valamilyen oknál fogva hasonló véleményen van, mint én. Nyilván te vagy mindenek tudója, a nagy WOT Orákulum. Ha viszont így van, akkor mi a szarért pocsékolod az energiád ránk azzal, hogy ilyen számodra egyértelmű, eleve elrendeltetett kérdéseket teszel fel nekünk?
De hogy ne legyek topik-idegen, álljon itt egy idézet az IS-6 elemzéséből (Jacktor: remélem megengeded!):
"Előnyei
nehéz tank létére mozgékony, jól használható páncélzattal
nagy alfa sebzésű ágyúval
Hátrányai
messzire pontatlan
a 175 mm átütéssel meg kell tanulnunk a tankok gyenge pontjait
elég rossz megítélése van a játékosok körében a tulajaikról (kicsit olyan mint a Löwe-nek) – sok a vörös játékos vele
Kiknek ajánlott
Aki szeret támadó jellegű játékot játszani – és persze sok pénzre is van szüksége – annak ideális választás lehet ez a tank."
Elmondanám, hogy a leg OP-bbnak tartott Type 59 egy csaknem ugyanolyan 181/250 dmg-s ágyúval puffogtat és mégis mindenki azt szeretne. Elkapkodnák 40e-ért ha egy napig kapni lehetne
az mondjuk kicsit se zavar hogy az egy pontos ágyú egy mobil platformon ugye?na jó szerintem hagyjuk ezt az egészet mert már olyan retardált baromságokkal vagdalkozol amit te se hiszel el...most ezt vagy trollkodásból csinálod vagy tényleg ilyen hülye vagy.ha az utóbbi akkor sajnálom a környezetedben élőket
A type 59-nek pontos ágyúja van ? Ezt ugye te magad sem gondoltad komolyan? Olyan szerteszét lő, teljesen összeszűkülve, mint a cirokseprű szálai !
Olyan pontatlan tankom szinte nincsen még egy. IS 6 sniper hozzá képest
vbaddict állítása a statisztikáiról:
"Data for this statistics is based on 2.00 million public random games of the last 30 days with 60.10 million tanks participated.
Effects of premium accounts, daily and event bonuses have been removed."
Persze, ez nem azt jelenti, h 100%-ban hiteles, csak nagy érveléseitekből ez a tény kimaradt.
Saját tapasztalat: IS-6-om nincs, de FCM-mel prém nélkül sajnos én is hasonlóan keresek átlagban, mint ahogy a statisztikában szerepel.
Másfelől, van hír, h mikor jön a következő magyar prémium tank? Örülnék valami izgalmasnak, mert a Toldi rém unalmasra sikeredett, és csak a szerepjáték segít rajta..
Amit ott írnak, arra van bizonyíték ? Semmi ! A WG nyilatkozata miszerint a JgT8,8 a második top kereső cáfolja az egész oldalt. Nem mellesleg próbáljátok ki teszt szerveren, ha nem hiszitek az IS 6 jobban keres azonos dmg mellett és nagyobb dmg-ek is lő
De hát az FCM-nek jobb a frontpáncélja mint az IS-6-nak, elvégre 120mm több, mint 100mm.
Nem az számít, hogy mekkora a vastagsága, az is beleszámít mennyire van megdöntve. Az FCM alig, míg az iS 6 nagyon, így jóval nagyobb effektív páncélja van neki. Trollkodsz mi?
Lehet, hogy valakinek az IS 6 jobban "kézre áll" ( ), mint az FCM, de itt nem erről van szó. Minden téren veri az FCM az IS 6-ot.
Valóban: az FCM nem kezdőknek való.
Megértem.
OK.
Semmi gond ezzel.
De ne akarja már bebizonyítani nekem senki sem, hogy az IS 6 jobb, mint egy FCM. Mert nem. Mennyit keres? Annyit keres, hogy hogyan tudsz érvényesülni vele. Mindkettő. Mindkettő tierlimites.
Nincs értelme ennek a vitának. De tényleg semmi, de semmi.
UI.: egy tier 7-es lighttal szétkapom az IS 6-ot, mint macskát szarni. Ha felszívom a taknyot, egy hatossal is.
IS 3-hoz hasonlítani?
Komolyan gondoljátok? Meghogy tiger II-vel análisan nem lehet izgatni?...
Ideje felébredni.
Miért ne lehetne jobb, mint az FCM? Az FCM sniper, ha szétlövik az ágyút, ammorackot kap, kilövik a lövészt kb semmit sem fog érni, ami elég gyakran előfordul. Páncélja csaknem zéró. Előröl képes pattintani, de onnan könnyen kap ammoracket is, míg minden más helyről papír és nagy kiterjedésű célpont, míg IS 6 egy lapos alacsony tank, igen jó toronypáncéllal ! Nagy alfával és dpm-mel. Ráadásul azonos dmg mellett jobban keres. Lehet ezt nem érteni ?
Tudom, hogy most mindenki sebességmegszállott, és a lassú tankokat leszólják, de ez nem teszi egy tankot jobbá!
Nekem is megvan az IS 6 legénység húzáshoz vettem kihúztam vele egy majd 3 skilles legénységet IS 3-hoz és IS 7-hez
Egyenlőre ha játszok vele ezeket a legénységeket húzom aztán ha majd elindulok IS 4 felé húzok oda is legénységet.
Jó e kreditezni? Szerintem nem és egyáltalán nem egy kezdő barát tank, az igaz hogy jó a páncélzata és most kap majd egy kis buff-ot is a hd modellel de nehéz vele sebezni a kreditet pedig azért kapod. Prém fiókkal egy olyan 2-2,5K sebzésért olyan 55-60K-t lehet hozni (ha kivesszük az elhasznált fogyóeszközt stb).
Sajnos kicsi a pen és marha pontatlan az ágyú ami elég idegesítő ha azt nézzük hogy gyenge pontot kell vele lőni, de elő kell venni néha a goldot is az még jobban viszi a kreditet.
Tiger II nem lövi be? Ha megvetted meglátod hogy gond nélkül be tud lőni.
Én nem tartom egy rossz tanknak inkább fun tank mint kreditező és ha akarod az orosz heavy vonalat jó a legénység húzás miatt. Lehet vele kreditet hozni! De az biztos hogy ennél vannak erre alkalmasabb prém tankok.
FCM-el kapcsolatban van páncélzata csak tudni kell használni egyenlőre nincs meg sajnos de majd ha elindulok a francia vonalon első dolgom lesz megvenni.
De azt nem nagyon írtad miért szeretnéd megvenni mert ha tetszik akkir egyértelmű vedd meg de ha kreditezni szeretnél ne ezt válaszd. Igaz hogy tier limites de ha szembe jön egy VK 45.02 b vagy egy ST-I azzal meggyűlik a bajod még golddal is és a T-34 se könyebb dió az IS 3-ról nem is beszélve és még nem is mondtam mindet. De az FCM-el is bőven meggyűlhet a bajod ha olyan ül benne aki tudja használni mert a 175 pened simán lepattintja. Én szeretek játszani vele de ha szükség van a goldra nem goldolkozok töltöm be és akkor már a kredit hozam is kevesebb.
Pl megvettem a Mutz-ot azzal lehet igazán jól kreditezni egyenlőre nagyon jól adja a kreditet lehet hogy még a WG nem lőtte be teljesen a kredithozamot, de egyenlőre ezt is csak leszorzózom.
Ha kreditezni kell úgy kreditezek hogy amelyik ágon épp haladok annak a legénységét tudjam közben húzni, jelenleg az orosz med vonalat húzom és megvan hozzá a T54 mod 1. Nem tier limites de csak ajánlani tudom nem vagyok egy epic sajnos csak egy átlag játékos de élvezhető is a játék vele jobban mint az IS 6-al és könnyebb ezzel kreditezni is.
Ugye nálad a tier limit a fő szempont ha jól értem emiatt a mod 1 gondolom kilőve, de egyébként még a T 34 is jó döntés lenne megvan az átütése igaz lomha és lassan tölt de egy -10fokos ágyusúlyedéssel és 279es toronypáncélal brutál dolgokat lehet művelni
"Ugye nálad a tier limit a fő szempont ha jól értem emiatt a mod 1 gondolom kilőve, de egyébként még a T 34 is jó döntés lenne megvan az átütése igaz lomha és lassan tölt de egy -10fokos ágyusúlyedéssel és 279es toronypáncélal brutál dolgokat lehet művelni "
Megvan mindkettő, de igazából most menekülök ki előlük, mert ha X-es csatába tesz, kb használhatatlanok
Nem érdemes? 6-os ritkán van ellenfélnek, de nincs 10-es. Én személy szerint inkább játszom 7-9-ben egy 8as tankkal mint 6-10-ben. Sokkal kiszámíthatóbb, ezért talán könnyebb is ugyanúgy teljesíteni. Ráadásul a heavyknek saját tierben van csak értelme.
Pont erre gondoltam, hogy inkább megyek IS 6-al 8-9 -esek ellen, de nemritka a 7-8, mint IS-3A -val Jgpz E100 vagy Obj 140-ek ellen.
Ezek szerint tele vagy prém tankokkal, de mégsem vagy elégedett? Nem tudsz érvényesülni Type-59-cel? Nem megy a játék a T34--gyel? Ez egyértelműen user error.
Ezek után azt mondom, hogy mindenben igazad van! Vedd meg az IS-6-ot és játssz vele! OP tank, jól keres, neked való.
Egy kérésem lenne (talán mindenki nevében): Ha megvetted az IS-6-ot, akkor lehetőleg sokat menj vele. Olyan sokat, hogy már ne maradjon időd ide írogatni és osztani az észt.
Köszönjük.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Lord_Loga, Sics
Nem érdemes? 6-os ritkán van ellenfélnek, de nincs 10-es. Én személy szerint inkább játszom 7-9-ben egy 8as tankkal mint 6-10-ben. Sokkal kiszámíthatóbb, ezért talán könnyebb is ugyanúgy teljesíteni. Ráadásul a heavyknek saját tierben van csak értelme.
Pont erre gondoltam, hogy inkább megyek IS 6-al 8-9 -esek ellen, de nemritka a 7-8, mint IS-3A -val Jgpz E100 vagy Obj 140-ek ellen.
Nem olyan vészes, csak az kell, hogy semmibe vegyenek...
Ezek szerint tele vagy prém tankokkal, de mégsem vagy elégedett? Nem tudsz érvényesülni Type-59-cel? Nem megy a játék a T34--gyel? Ez egyértelműen user error.
Ezek után azt mondom, hogy mindenben igazad van! Vedd meg az IS-6-ot és játssz vele! OP tank, jól keres, neked való.
Egy kérésem lenne (talán mindenki nevében): Ha megvetted az IS-6-ot, akkor lehetőleg sokat menj vele. Olyan sokat, hogy már ne maradjon időd ide írogatni és osztani az észt.
Köszönjük.
Nem tudom miért fecsérlitek rá az időt? Ez a trollok trollja! Az IS-6-ot meg nem eze az oldalon kell megvebbi hanem itt: eu.wargaming.ne...in/88/
Nem akartam ilyen viharos érzelmeket kiváltani, mint eme, két válaszoló körében, de azért azt meg kell érteni, hogy nem egyoldalúan kell a sebesség oldalról nézni a dolgokat és bekategorizálni mindent ebben a tartományban OP-nak illetve hulladéknak és így átadni a tanácsokat az "utódoknak", mert akkor mindenki egyenkocka lesz.
IS3, IS3A teljesen OK T10-ben is.
A prémium tank pedig nem stock...
Inkább nézek az IS3-ban egy E100-zal farkasszemet, mint IS6-ban egy E75-tel.
Minden prémtank stockos. Megkapod az alap modulokat és nem tudsz már fejleszteni rá semmit. Az már nem lesz jobb. Ennek nézz utána......
Az IS 3 vagy 3A teljesen jó egy JgPz E100 vagy WT E-100 al szemben vagy egy tár illetve talán 2 lövés. Az IS 6-nak esélye sincs ilyenekkel találkozni, szegénynek
Istenem az FCM gyorsabb, jobb a penje,a dpm-je,alig kell bele prémium és pontos,de cserébe kisebb a páncélja és jobb az alfája.
Csak azt mondom,hogy ninics olyan,hogy valami jobb mint a másik MINDEN TANK MÁSBAN JOBB.
Az alfája rosszabb, nem pedig jobb. Ennyire ismered?
Amúgy a többi helyes, egyetértek. Az a baj az FCM-mal, hogy frontból vagy pattintasz és ammorack vagy bemegy, míg IS 6-nál sok lapattanó
Istenem az FCM gyorsabb, jobb a penje,a dpm-je,alig kell bele prémium és pontos,de cserébe kisebb a páncélja és jobb az alfája.
Csak azt mondom,hogy ninics olyan,hogy valami jobb mint a másik MINDEN TANK MÁSBAN JOBB.
Amúgy a többi helyes, egyetértek. Az a baj az FCM-mal, hogy frontból vagy pattintasz és ammorack vagy bemegy, míg IS 6-nál sok lapattanó
Jó. Egy valamiben valóban sokkal jobb az FCM. Mégpedig több wn8-ad kapsz. Kb ez magyarázza miért preferáljátok
Nem tudom honnan veszed ezt az is6 sokat pattint marhaságot.7-es meg néhány 8-as tankot pattinthat,de 9-es tankok simán belövik.Ha még pattint is az első lepattanó után már töltik is a goldot rá,és szintén nem ér semmit se a páncél.A jelenlegi wot-ban semmi haszna a páncélnak,csak lassítja a tankot.Ha nem goldal lövik rommá a tankot,akkor az artyk szedik ki 1-2 lövésből.