A Defender P2W tank? Sokak szerint nem, de Mr.Scheff szerint igen és a WG anno évekig nem tette be a shopba emiatt. Nem értenek a játékukhoz?
Nagyon sokan várják ezt a tankot. Én is szemezgetek vele. Mindenkit érdekel a Defender igazi ereje ezért gondoltam itt most rákérdezek, had válaszoljanak rá szakértők,unicumok,guruk is.
Maga a WG írta, hogy nem tervezi hogy betegye a shopba, mert OP vagy mi. Egy független statisztika szerint a legerősebb 8as a Defender esport1.hu/news...scheff Ott a Harkonen oldalán egy grafikon, ami nem is tudom mit állít. Ha sokan azt mondják hogy gyenge a tank, akkor lehet csak nem tudnak vele játszani?
Most sokan terveznek tankot vásárolni így adventkor és a Defender nem lesz benne a lootboxokba, ezért valószínű kapható lesz az adventi kosárban. Sokak hezitálnak hogy megvegyék-e? Egy top3 avagy a legjobbként számon tartott tankot mindenki szeretne megvenni, de egy gyenge járművet nem. Szakértők, Unicumok, mi az igazság a Defenderrel kapcsolatban? Mi az oka ennek az ellentmondásnak? Miért látják az emberek egyszerre a legjobbnak és használhatatlannak? 
A Defender egyértelműen jobb, mint az amúgy közkedvelt IS-3, amely a tech-tree-ben a megfelelője. Ha összehasonlítod az ágyú-paramétereket, akkor: nagyobbat sebez, nagyobb az átütés, nagyobb DPM, pontosabb, gyorsabban céloz. Tehát az ágyúja egyértelműen jobb. A mozgékonyság hasonló a két tanknál, érdemi különbség nincs. Mégis a páncélja az, ami szerintem mégis a legjobban elkülöníti és kiemeli. Jobban van szögelve, emiatt az effektív páncélértékek nagyobbak, emiatt többet pattint --- a noobok kezében a szerencse és az ellenfél esetleges ügyetlensége miatt, az unikumoknál emellett még a jobb/hatékonyabb/tudatosabb páncélhasználat miatt is. Ha pedig többet pattint, akkor tovább maradsz életben/játékban benne, így többet tudod az agyút használni, azzal sebzést osztani.
Viszont ez a tank se kilőhetetlen/legyőzhetetlen - akik azt mondják, hogy gyenge a tank, azok nem tudnak vele játszani. Ezt számukra nehéz belátni, elfogadni, és a játékukon javítani - egyszerűbb hibáztatni. Az, hogy rosszul szerelik fel a tankot, gyenge a legénységük, önmagában 20-30-40% hatékonyság-különbséget jelent a tank alapképességében--- de a legnagyobb különbség a játékos maga. A jó játékos megpróbálja kihasználni az tank képességeit, a rossz pedig az, aki nekiáll ezzel kempelni (és ezzel 0 szinten használja ki a tankja adta lehetőségeket és BEVÁRJA, amíg egyedül marad, azaz végeredményben ezzel kilöveti magát) vagy kimegy a mező közepére, hogy mellel levegye a rázáporozó lövedékeket (azaz direkt kilöveti magát....) avagy magányosan elszáguld és elvárja, hogy kövessék a többiek (a kilövetésbe...) stb-stb...
Harkonen grafikonja azt mutatja, hogy az adott winrate-el rendelkező játékos milyen eredményt/winrate-t ért el a Defendert használva - konkrétan látható, hogy az 52%-os általános WR-ű játékosok 56,85%-ot értek el átlagban (abban a kb. 2 évvel ezelőtti időszakban). Érdemes meglátni, hogy a 40%-s WR-ű nagyon nooboknál a különbség 1-2% volt, a kb. 50% körüli WR-ű átlag/jó játékosoknál 3-4-5% volt, utána valamiért szűkült a rés, de a 60% feletti unicum/szuoerunicoknál meg már 6-8%-ra tágult.
Az, hogy p2w, nehéz megmondani egységes defíníció hiányában, és mivel az elmúlt kb. 1 évben többször is árulták, így sokaknak meglehet - de szerintem p2w.
Osszegezve, a Defender nagyon jó tank, de a játékoson múlik, hogy mennyire tudja kihasználni és így neki mennyire lesz jó a tank.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...