Jelenleg

12
látogatónk van

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226083 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Egyre inkább az fogalmazódik bennem, hogy a kínai egy relatív nehezen játszható line (nem heavyket éppen kezdők barátja ;) ).

Rémlik, mintha erre figyelmeztettek volna egy páran! :)

A kínaiakra rákerült a heavidium jelző, közepes és nehéz tankok keverékei. Ezek a keverék szerepek ritkán eredményeznek igazán jó tankokat, mert gyakran a kevert szerepeknek az a vége, hogy az végeremény: végül semmiben sem igazán kiemelkedő. Ezzel együtt szerintem a kínai tankoknak van íze, van bűze: sikerült egy koncepciót felállítania a WG-nek ezekre a tankokra, amit most már a WZ-111 és a 112 buffolásával a prémium tankoknál is érezhetünk. Ebből a palettából még talán a 112 a leginkább valódi nehéz tank, csak ugye az ágyu még mindig nem elég ütőképes, így ha igazi nehéz szerepben játszik vele az ember, akkor tízből kilenc csatában jóval többet fog vele pattintani, mint amennyit sebez.

Ami az IS-3 és a 110 összehasonlítást illeti, én mivel egyikkel sem játszom úgy, ahogy kéne, inkább ellenfél szemszögből ítélem meg őket: az IS-3 sokkal bolond biztosabb, amit alapvetően a troll páncéljának köszönhet. Az IS-3 páncélja akkor is fog zavarba ejtő lepattanókat produkálni, amikor a gazdájának egyébként fogalma nincs róla, hogy kellene használnia, és ez különösen akkor bosszantó ellenfélként, amikor egyébként már azt hiszed, hogy az oldalába kerülve megverted, és uralod a helyzetet. A 110-vel sokkal jobban kell koncentrálni, és igen kevéssé használható, ha ütőképes ágyuval felszerelt túlerővel szemben vagy. Ha sikerül neked irányítanod, hogy hol csapsz össze az ellenfeleiddel, akkor ezzel együtt a 110 nagyon használható, de azt tapasztaltam, hogy ha az ellenfeled bevackolja magát, és kénytelen vagy te feltörni az állásaikat, akkor a 110-et sokkal könnyebben rektelik, mint a szibériai fajtársát. Én ezzel együtt bírom, pedig még az ág java most jön.
Különösen örülök neki, hogy a jelenlegi metában a 113 az ág végén sokkal jobban játszható, mint amikor elkezdtem húzni ezt az ágat. Annak idején még azt gondoltam, hogy az 1-4 lesz a grind vége nálam. Már csak a közepes ágnak kellene egy ágyu süllyedés buffot adni T9-10-ben és szerintem akkor az is egy igazán vonzó alternatíva lenne az oroszoknak.

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Sics

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226084 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Rémlik, mintha erre figyelmeztettek volna egy páran! :)

Amikor megnyitottam azt a mondatot, akkor így eszembe jutott, hogy lehet, hogy reagálni fogsz rá! ;) :P

Első olvasásra nem nagyon vitatkoznék semmivel, azért valószínűleg írok majd 1-2 pontra - most még kávé, meg jó reggelt! ;) :thx2:

(Solo stats, solo marks.)
Youtube Replays: www.youtube.com...videos
Gunmarks (122): i.imgur.com/4iZkyZx.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos

6 éve 8 hónapja #226090 Írta: Sics
Megválaszolva: Sics
... akartam írni (csak el/le felejtettem): abban viszont nagyon igaza van a Bazsinak, hogy mostanság kitoltak pár olyan prémtankot ami közel olyan jó mint a nem prém vasak: a prémvasaknál szokásos "lenerfelt" harcértékhez képest használhatóbbak .... és még arra is ügyelni igyekeztek, hogy élvezetes legyen velük a játék. ( Ez a tendencia már ott tart, hogy az ember vakarja a fejét, hogy érdemes-e neki egyáltalán ágat fejleszteni - jobb-e vajon annyival a TIgerII, mint a buffolt Lőve vagy még inkább: mint a Liberté? ... ugye PICIVEL jobb papíron, meg nyilván a gyakorlatban is ... VISZONT cserébe ott van az, hogy a prémtankkal "goldozhatok" (és nem lesz veszteséges a csata) akkor is, amikor a nem prém státuszú rokonnal ha ugyanúgy lőném a goldot, akkor az anyagi csődbe döntené az accot...

És így (a büntetlen goldozás lehetőségét is beleszámolva) már lehet hogy a prém tank harcértéke a jobb ...

6 éve 8 hónapja #226093 Írta: Horgony1
Megválaszolva: Horgony1
A Patriot különösen jól sikerült a wg-nek. Utóbbi időben a T8 SH-ban elég sokan hozták és jobb köröket futottak vele mint a T32-vel.

6 éve 8 hónapja #226101 Írta: Sics
Megválaszolva: Sics
Eszerint nem gond hogy nagyítóval kell keresni az alfáját? Hm.. lehet mégis be kéne szerezzem akkor. :D

6 éve 8 hónapja #226102 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Eszerint nem gond hogy nagyítóval kell keresni az alfáját? Hm.. lehet mégis be kéne szerezzem akkor. :D

A tornya teljesen jó, így ha a testét rejted, és nem tudják beütni, akkor az alfa nem számít olyan sokat. Az alfa olyan helyzetekben válik problémává, amikor 'tradelni' kell, mert hiába versz be 240-et, ha 390-et kapsz visszakézből, pláne több potenciális jelentkezőtől.

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare

6 éve 8 hónapja #226105 Írta: Frankenstein Bourne
Megválaszolva: Frankenstein Bourne

A Patriot különösen jól sikerült a wg-nek. Utóbbi időben a T8 SH-ban elég sokan hozták és jobb köröket futottak vele mint a T32-vel.

Szerintem jobb, bár lehet hogy csak az én játék stílusomhoz illik jobban.
Viszont valamelyik nap majdnem teljesen beforogtam vele egy IS3-t, amit a T32.-vel nem sikerült még eddig ;)

6 éve 8 hónapja #226106 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Nem gond, az egyik legjobb prém jelenleg a Patriot.

6 éve 8 hónapja #226109 Írta: HighExplosive
Megválaszolva: HighExplosive

A kredit hozam a lényeg!Ami ez esetben szerintem jobb a pl. Mutz-énál!
Mellesleg az a "kicsi" alfa az én setup-ommal , 5,8 sec reloaddal nagyon is jó!

6 éve 8 hónapja #226147 Írta: bfreshfishb
Megválaszolva: bfreshfishb

A kredit hozam a lényeg!Ami ez esetben szerintem jobb a pl. Mutz-énál!
Mellesleg az a "kicsi" alfa az én setup-ommal , 5,8 sec reloaddal nagyon is jó!

Jaja, Pont ez jutott nekem is eszembe. lehet hogy kapsz 390-et, de 2X240 pont annyival több, hogy felszisszenjen az ellen.

Happy brrrrrrt day

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226182 Írta: Ba_nshee
@CrawlingChaos

Ezek a keverék szerepek ritkán eredményeznek igazán jó tankokat, mert gyakran a kevert szerepeknek az a vége, hogy az végeremény: végül semmiben sem igazán kiemelkedő.

Nem szeretnék elbeszélni melletted, de ezzel kapcsolatban felvetném, hogy a jelenlegi metát éppen a jack of all, ha úgy tetszik, semmiben sem igazán kiemelkedő tankok uralják. Vagy mondjuk simán, hogy medium tankok? Éppen elég páncél, elég mobilitás, elég tűzerő, vision control, kihagytam valamit? Vagy ott az E5, persze, mindenkinek a páncél jut eszébe először, mert szemből a gyengepontjai sem gyengék, de vegyük észre, hogy vannak sokkal jobban páncélozott tankok. Azért OP, mert a megfelelő páncél mellett van éppen elég mobilitás, tűzerő, ágyúkezelhetőség, meg a többi.

Mit akartam ezzel mondani? Kvalitásaik, lehetőségek ezekben a tankokban még nem jelentik azt, hogy egyszerű is őket játszani. Sőt. Ha nem tévedek, te is azt mondanád, hogy sőt. E5 most is 12. a normál T10 tankok winrate listáján. Object140 24. a harmincnyolcból. Már megbeszéltük, hogy árnyaljuk ezeket a számokat, de ettől még van jelentéstartama.

Vagyis, helyesen fogalmazva inkább úgy van, hogy a mindenes tankok uralják, ha erős játékosok irányítják őket?

Hogy ez mennyire ráhúzható a kínai nehezekre? Részint biztosan. Itt az 1-4 példám, azt írtam, szenvedek most vele. Igazából első alpha gun, amivel kapcsolatban szeretném hinni, hogy értem a koncepciót, de volt jópár sessionöm, hogy durván nem jött ki vele a lépés. Akkor gyenge a tank? Mondaná kompetens játékos, hogy ez nem egy korrekt tank? Nem hiszem. Lehet kifogásom? Nem hiszem. Egyszerűen béna vagyok, jobban kell játszanom, bele kell tanulnom.

Különösen örülök neki, hogy a jelenlegi metában a 113 az ág végén sokkal jobban játszható, mint amikor elkezdtem húzni ezt az ágat. Annak idején még azt gondoltam, hogy az 1-4 lesz a grind vége nálam.

Ugyanoda lyukadunk ki. Amikor én elhatároztam magam, már buff után volt elismert fényben. Ha nem lett volna, akkor valószínűleg nem indulok el. Ellenben most nem sietek érte. Legalábbis egyelőre éppen eléggé felcukkoltam magam az 1-4en. Megadom neki, ami jár. Ha már elégedettebb leszek a teljesítményemmel vele, majd akkor.

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226188 Írta: Ba_nshee
@Patriot

Rosszpénz videója alatt már felhoztam, hogy hunyorítva csak egy T32 90mm sok apcr ammoval. Így persze az egyik viszi a pénzt, a másik lapátolja befelé, de a lényegi különbség mindössze ez.
... már ha fair lenne a T32-re azt írni, hogy csak egy.

Sőt, van egy olyan teóriám, hogy a T29 90mm balanszálatlanabb mindkettőnél, ennek valószínűleg utána is fogok menni.

Ez nem jelenti azt, hogy nem értek F3rmivel egyet, nem véletlenül van a garázsban.

---

Jó ideje tologatok magam előtt egy wot economy, prémium, hozzáállásom, ekörül bejegyzést. Amúgy is ésszerű lenne mielőtt belefognék prémiumtankok elemezgetésébe. Szóval, rövidesen. Majd írok tankrangsort is, amivel aztán majd lehet jól vitatkozni. :)

---

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

6 éve 8 hónapja #226204 Írta: szekkernyak
Megválaszolva: szekkernyak
Figyelem: Spoiler!

teóriád abszolút helytálló ne is nagyon keresgélj.nem véletlen hogy sokan a t32-őn is azt használták régen full goldal.ez főleg szádazosnál volt inkább jellemző.ugyanis golddal a brutál átütés mellé kapsz egy elképesztő dpm-et is,goldnélkül meg kb semmire se jó

6 éve 8 hónapja #226230 Írta: Ba_nshee
@szekkernyak

Köszi az infót. Így aztán tényleg nem kell utána keresnem, de egyébként nem keresésre gondoltam, hanem arra, hogy így fogom játszani ;) (kvázi utánajárni személyesen).

Amúgy T29en nem érzem vészesnek az átütést. Mármint, nem annyira széles az a sáv, amire a kisebbel már prémiumot töltök és a nagyobbal még nem töltenék, mint amennyire esetleg elsőre gondolnánk.

6 éve 8 hónapja #226231 Írta: szekkernyak
Megválaszolva: szekkernyak

@szekkernyak

Köszi az infót. Így aztán tényleg nem kell utána keresnem, de egyébként nem keresésre gondoltam, hanem arra, hogy így fogom játszani ;) (kvázi utánajárni személyesen).

Amúgy T29en nem érzem vészesnek az átütést. Mármint, nem annyira széles az a sáv, amire a kisebbel már prémiumot töltök és a nagyobbal még nem töltenék, mint amennyire esetleg elsőre gondolnánk.

ott még egész normálisan lehet használni,de szerintem a t-29 kissé tohonya stílusához talán jobban passzol a nagyobb gun.viszont abszolút elképzelhetőnek tartom hogy egy jobb játékos többet ki tud hozni a kisebb ágyú dpm-éből
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.