Jelenleg

19
látogatónk van

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

6 éve 8 hónapja #226268 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Bazsi, a WZ 1-4 olyan mint az elemzésben le van írva itt - egy nagyot ütő, relatív gyors, med-heavy hibrid. Nekem nagyon bejött igaz rá kell érezni a stílusára.
Viszont - a 113 régen megvan nekem, a buff előtt nem voltam hajlandó játszani se vele akkor csalódás volt. Most viszont betölti az általad említett "hibrid" szerepkört - nagyon szeretem, és sokkal többen is játsszák jobb eredményekkel.
Hagyj időt az 1-4-re, megéri. Játssz inkább lassabb medet vele mint heavyt, meghálálja.

@CrawlingChaos

Ezek a keverék szerepek ritkán eredményeznek igazán jó tankokat, mert gyakran a kevert szerepeknek az a vége, hogy az végeremény: végül semmiben sem igazán kiemelkedő.

Nem szeretnék elbeszélni melletted, de ezzel kapcsolatban felvetném, hogy a jelenlegi metát éppen a jack of all, ha úgy tetszik, semmiben sem igazán kiemelkedő tankok uralják. Vagy mondjuk simán, hogy medium tankok? Éppen elég páncél, elég mobilitás, elég tűzerő, vision control, kihagytam valamit? Vagy ott az E5, persze, mindenkinek a páncél jut eszébe először, mert szemből a gyengepontjai sem gyengék, de vegyük észre, hogy vannak sokkal jobban páncélozott tankok. Azért OP, mert a megfelelő páncél mellett van éppen elég mobilitás, tűzerő, ágyúkezelhetőség, meg a többi.

Mit akartam ezzel mondani? Kvalitásaik, lehetőségek ezekben a tankokban még nem jelentik azt, hogy egyszerű is őket játszani. Sőt. Ha nem tévedek, te is azt mondanád, hogy sőt. E5 most is 12. a normál T10 tankok winrate listáján. Object140 24. a harmincnyolcból. Már megbeszéltük, hogy árnyaljuk ezeket a számokat, de ettől még van jelentéstartama.

Vagyis, helyesen fogalmazva inkább úgy van, hogy a mindenes tankok uralják, ha erős játékosok irányítják őket?

Hogy ez mennyire ráhúzható a kínai nehezekre? Részint biztosan. Itt az 1-4 példám, azt írtam, szenvedek most vele. Igazából első alpha gun, amivel kapcsolatban szeretném hinni, hogy értem a koncepciót, de volt jópár sessionöm, hogy durván nem jött ki vele a lépés. Akkor gyenge a tank? Mondaná kompetens játékos, hogy ez nem egy korrekt tank? Nem hiszem. Lehet kifogásom? Nem hiszem. Egyszerűen béna vagyok, jobban kell játszanom, bele kell tanulnom.

Különösen örülök neki, hogy a jelenlegi metában a 113 az ág végén sokkal jobban játszható, mint amikor elkezdtem húzni ezt az ágat. Annak idején még azt gondoltam, hogy az 1-4 lesz a grind vége nálam.

Ugyanoda lyukadunk ki. Amikor én elhatároztam magam, már buff után volt elismert fényben. Ha nem lett volna, akkor valószínűleg nem indulok el. Ellenben most nem sietek érte. Legalábbis egyelőre éppen eléggé felcukkoltam magam az 1-4en. Megadom neki, ami jár. Ha már elégedettebb leszek a teljesítményemmel vele, majd akkor.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tekagi

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226283 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Bazsi, a WZ 1-4 olyan mint az elemzésben le van írva itt - egy nagyot ütő, relatív gyors, med-heavy hibrid. Nekem nagyon bejött igaz rá kell érezni a stílusára.
Viszont - a 113 régen megvan nekem, a buff előtt nem voltam hajlandó játszani se vele akkor csalódás volt. Most viszont betölti az általad említett "hibrid" szerepkört - nagyon szeretem, és sokkal többen is játsszák jobb eredményekkel.
Hagyj időt az 1-4-re, megéri. Játssz inkább lassabb medet vele mint heavyt, meghálálja.

:thx2:

Persze, az alapkoncepció ez volt.
Nem is kellene különös jelentőséget tulajdonítani ilyen rövid sorozatnak, csak amikor zsinórban voltak 1-3 sebző találataim 1850hp-ból, akkor azért néztem magamra árgus szemekkel, hogy így mégis mit...

;)

(Solo stats, solo marks.)
Youtube Replays: www.youtube.com...videos
Gunmarks (122): i.imgur.com/4iZkyZx.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #226403 Írta: Ba_nshee

Figyelem: Spoiler!

Szerencsejátékos

Zsetontornyai
fölül tekint hamvába
holt életére

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Sics, 19287d58816f35754c4393db64367f89

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #227621 Írta: Ba_nshee
*** Tank a garázsban: amx Chasseur De Chars ***
* A hercegkisasszony *

Bizonytalan vagyok, hogy elejére vagy végére, próbáljuk most: alapvetően kedvelem, de soha senkinek nem ajánlanám. Lényegében senkinek.

Miért nem? Ezt a kényes, hisztis, rib... Ne szaladjunk előre. Kezdeti tapasztalatok. Sóhajtottam a pont kitétele után. Tényleg nem volt egyszerű!

"Born to fly", persze. Inkább onnan közelítenék, hogy valószínűleg egyetértünk abban, a játékstratégiánk egyik legfontosabb aspektusa megtalálni az agresszivitás és passzivitás közti vékony középutat. Kezdeményező-reagáló, offenzív-defenzív, joló-kempikemp, ahogy tetszik, de a legtöbbször lefedhető azzal, hogy törekedni érdemes az ezek közti megfelelő mérték, válasz, az arannyal jelzett út megtalálására.

Érvelnék amellett, hogy a túlzott passzivitás legnagyobb hiányossága a túlzott agresszivitással szemben a visszajelzésben van (feedback). Jóval ritkább is, kevésbé egyértelmű is. Túltoltam? Túlvállalt ellenfél vagy pozíció? Csitcsat kiderül, lehet gondolkozni rajta a garázs egy üres sarkában. Ezzel szemben nem odaérni sebzésre, nem is kockáztatni az oldaláért mielőtt a másik elbukik, hagyni alakulni, nem tudni segíteni a nyomás alatt lévő csapattagokat, mert nem is voltunk elég közel hozzá, fel sem tűnt, ezek és ilyesmik néha önhibán kívüliek, de gyakran nem is egyértelmű. Meg az van, hogy meg sem próbáltuk.

A CDC-vel nem volt hiány visszajelzésben. Rendkívül hatékonyan derítettem ki, hogy mi az, ami biztosan nem működik! Másik oldalról meg, nem tudom, ha van tank, amivel minden meccs elején újragondolom, amivel háromszáz kör után is alig valami sztenderdizált, akkor.

Nem mintha nem bizonytalankodnék magával a tank jelzővel is. Mindegy is, határozottabb mondatokhoz visszautat keresve : borzasztó! Ha valamit feltétlen megkapunk a pénzünkért, az ingerküszöb kalibrálás. Meg perspektívába helyezés. Ezután semmi nem lőszerrekesz érzékeny, mondom semmi. Ehhez képest semmit nem fókuszálnak. Mindennek van páncélja. Mindennel egy kicsit nyugisabb a játék. Lányos apukáknak sem tűnnek már olyan vészesnek a mindennapok.

A legnagyobb csapda mindehhez a sebesség. Duruzsol hozzád, menni kell vele. Hát nem? Hát de! Hát, a garázs üres sarka sem olyan rossz hely meditálni kicsit...

A legtöbb közepestankos megközelítés egyszerűen a kapott fókusz miatt nem működik. Mindenki megtalál, négy tank között átlőve is, nem számít. A HE mesterek nedves álmait ne is elemezzük. Védelem semmi. (Na jó, a lánc, az valami, amivel amúgy pont azokba az álmokba lehet ügyesen rondítani.) Óriási, így aztán álcája sincs, és hiába gyors, szinte lehetetlen elvéteni menekülés közben. Valahogy az éppen kikukkantó tornyot is könnyebb eltalálni, mint bíznánk benne.

Akiknek meg amúgy tényleg nem kellene, azok is itt látják az ingyen... áh, CDC konkrétan trigger sok mindenkinek. Ugranak azonnal. Különösképp mókás, nem egy olyan tapasztaltabb játékossal találkoztam, akinek pillanatok alatt személyes küldetésévé váltam. Tankjától függetlenül HE betölt, és vár! Büszke rá, hogy betöltötte, és vár, és fixál, és vár, és semmi mást nem csinál. Elfogy a türelem, de akkor már csakazért is, akkor halálig nyomja előre.

Ekörül már csak egyet emelnék ki, hogy nekem az ágyúnak is az elejétől megvolt ez az önfejű, finnyás, őrületbekerget érzete. Amikor játékosok említették a célzókörön belüli szórást, hogy ennél jobb, annál rosszabb, mindig azt gondoltam, hogy ez is csak egy olyan dolog, amiket úgy mondogatni szoktak maguknak. Elmetrükkös illúzió, hát tudom én, tutira!

Khm. Aztán persze lehet, hogy csak elkaptam egy olyan pár százas lövéssorozatot, de hogy érzékeltessem, CDC hozta az egyetlen alkalmat, hogy asztaltól felemelt kéz, feladásként ég felé irányított ágyúcső. Ennyi, csak végezzetek ki, nem vagyok hajlandó még egyszer megpróbálni, nem vagyok hajlandó. Mindezt nyert meccs, nyert állásában. Úgy tanknyi résen át lőttük egymást egy Cromwellel, úgy kétszáz méteren, úgy konkrétan alázott. Úgy ötből semmi, hatból semmi? Öt vagy hat lövés után hergeltem magam elégségesen, mindegy is.

Prémiumtankot cserélni akkor sem lehetett, így a dühömet azzal próbáltam levezetni, hogy kivételesen ki..dobtam a távcsövet egy kis extra szellőzésért. Hátha.

Összeszokás mindig segít, már nem annyira veszem észre, el tudom engedni. Ebben nagy szerepe lehet annak is, hogy valószínűleg jóval kevesebb ideig tartok midrange távolságot, mint az elején. Közelíteni vagy távolítani, de ritkán érdemes ottmaradni.

Figyelem: Spoiler!

Visszatérve a középút, egyensúly kereséséhez. A CDC jó példa egy kiindulópontban konzervatívabb stratégiához a mondjuk orosz közepesekhez képest. Amolyan flanker-sniper. Nem lehet mindig szem előtt, nem lehet mindig a célpont.
(További objektivitásárt, adatok, credithozam, összehasonlítás, ilyesmi, keressétek az elemzést az oldalon. Innen nézve, tapasztalatban és türelemben is kiemelkedő játékosok esetén is 4-5 nyolcas ezüstbányászt rangsorolnék különösebb gondolkozás nélkül elé.)

Jobban megbarátkozva már két csík a csövön. Bevallom, van benne büszke öröm. Úgy tűnik, nekem most a két jelölés a realitásom. Valami megtetszik, beletanulok, feccölök, akkor az megcsíphető lehet. Prémiumoknál általában melósabb, de félő hogy ez itt nem a rendkívüli CDC hatékonyságom világítja meg, hanem azt a nyolcas prémiumhoz képest jelentős réteget, akiknek tényleg nagyon nem megy vele.

Örülök, hogy van hely ennyire egyedi tankoknak a játékban, örülök, hogy a garázsban van, örülök a sajátos kihívásnak, a rosszakat követő jó pillanatoknak, összességében kedvelem és kitartok mellette, de próbáltam nem ajánlani.

Ha neked mégis megjött hozzá a kedved, akkor glhf!

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, dobilaci, Okko_Dienes, 19287d58816f35754c4393db64367f89

6 éve 8 hónapja #227627 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ
Gondoltam mar irok, h arvalkodik a naplod. Orom olvasni szosszeneteidet. A CDC- t talalaoan jellemezted
A finak vettem, ismerem az erzest amirol irsz.

6 éve 8 hónapja #227649 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos
A beszámolód alapján, úgy érzem, nem mondtunk hülyeségeket, amikor mi sem ajánlottuk neked ezt a tankot!

Kösz a leírást a tapasztalataidról!

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Sics

6 éve 8 hónapja - 6 éve 8 hónapja #227659 Írta: Ba_nshee
@AntTheZ

Öröm olvasni a kommented.

@CrawlingChaos

Egyrészt, nehéz beleképzelnem magam, milettvolnha, ha CDC az első, vagy hozzávetőleg első nyolcas tankom, nem kellenek hozzá missionlányok satöbbi. A 44100nak is megvannak a maga frusztráló dolgai, még mindig nem megy vele a játék, mégis (tudjuk, hogy) mennyire lelkesedtem érte. Más lett volna a tanulási görbe is.

Másrészt, persze, hogy igazatok volt, de nem olyan meglepő, hogy alappal állítotok, nem igaz? :)

6 éve 8 hónapja #227674 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Másrészt, persze, hogy igazatok volt, de nem olyan meglepő, hogy alappal állítotok, nem igaz? :)

Amikor az ember tanácsot ad, nem árt a visszajelzés. Ha a tanácsok ellenére többen jönnek azzal, hogy ez kétségkivül a legkirályabb nyolcas prémium, mint ahányan azt mondják, hogy melós jószág, akkor az ember azért megfontolja, hogy legközelebb óvatosságra intesen bárkit is, aki meg akarja venni.

propterea accipite armaturam Dei ut possitis resistere in die malo et omnibus perfectis stare
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Sics, Ba_nshee

6 éve 8 hónapja #227680 Írta: Ba_nshee

Amikor az ember tanácsot ad, nem árt a visszajelzés. Ha a tanácsok ellenére többen jönnek azzal, hogy ez kétségkivül a legkirályabb nyolcas prémium, mint ahányan azt mondják, hogy melós jószág, akkor az ember azért megfontolja, hogy legközelebb óvatosságra intesen bárkit is, aki meg akarja venni.

Szupermelós!

6 éve 7 hónapja - 6 éve 7 hónapja #229282 Írta: Ba_nshee
*** Naplóról, emberről ***

Elég nagy volt a felfordulás a fórumon. Még az általános hangulathoz képest is, amiről már úgy hónapja, kettő, leírtam pont azt, amihez most több kolléga is nyílt konszenzusként jut el.

De a nem apadó könnyzuhatag, panasz, egymás frusztrációnak erősítése mellett is van nem kevés ismétlődő téma, amit rendkívül unalmas újra és újra olvasni, reagálni rá vagy sokkal inkább jótékonyan figyelmen kívül hagyni. Meglehetőst komolyan gondolkoztam az elmúlt pár napban, hogy sorban nekifeszülök jó párnak, amivel nem értek egyet, nem érzem realitását, amit alap nélkül állítanak, vagy amit egyszerűen csak komolytalannak, butaságnak tartok.

Példa okáért, mint artik egyszerűen eltörlése, a "hétvégi játékosok" téves koncepciója, médiumok dominanciája random battle-ben, prémiumos, lightok játékstílusa (meg úgy egyáltalán), a játék fejlődése, csalók okolása. A végére érve talán már tényleg mindenkinél kihúznám a gyufát, ezt megfejelve még betettem volna egy "micdrop" képet, aztán kalapkabát!

Erre tegnap valaki személyes üzenetben jegyzett egy ejjnyét a napló momentán nem írásához. Majd kicsivel később egy Type64, akit hozzávetőleg négyszáznyolcvan méterről egy dombról lefele jövet sikerült kilőni rám írt csata után, hogy öröm volt ellenem játszani, többnyire az én hozzászólásimat szokta olvasni. Ma reggel pedig Jacktor kijelentette, hogy bizony, új üzemmód van.

Így történik aztán, hogy maradok még. Témaválasztáson viszont lazítok, talán a bejegyzésenként mért energián is.

Akár lehetne a ma kiemeltje az órákon belül megvásárolt T-54 helyett Oona Chaplin is, nem igaz? Ha ismerős, de nem vagy benne biztos, ő volt a terhes lány pont azon az esküvőn , akit abban a vitathatóan öncélú jelenetben bántalmaznak.

Este néztem a Taboo negyedik részét. Valahogy még mindig imbolygok, hogyha írnék róla, mit is írnék róla. Kritikailag nehéz rosszat, mert tényleg, hogy a rendezés, meg fotografálva, meg hangulata, meg díszlete, meg szereplői, de valahol mintha mégis szétesne. Mintha pont az lenne, amikor annyit akar egyszerre markolni, hogy elkezd kifolyni az ujjak közül. Az évad fele után is.

Ezért jogosnak gondolom, amikor felvetik, hogy a nevesebb színészek nélkül mennyien adnának neki esélyt. Hardy persze hozza a hardisat, de mostanra valószínűleg kiderült, hogy én nem miatta vagyok teljesen elkötelezett.

A színésznő játéka először egy nem túl ismert, kamara-jellegű minisorozatban, a Dates-ben mutatott nekem maradandót. Nem az, hogy kihagyhatatlan, de különösen, ha a jobbik feletekkel akartok nézni valamit ezen a februári a hétvégén, akkor inkább ezt.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, dobilaci, Szete58, Tomat, Frankenstein Bourne, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ

6 éve 7 hónapja #229301 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ
Szia!

Mindig orulok amkor a naplod mond valami ujjat, a jelenlegi temavalaszasod is rendhagyo, egyedi :) .

Mas, a napokban az oromkodoben lattam sikered a T29-el, mivel nekem egyik kevencem es az elemzes mar igen regi, ha van keve d hozza irhatnal rola par (oldalt) sort, megtuzdelve nemi visszajatszassal.

Tovabbi sikereket. Udv

6 éve 7 hónapja - 6 éve 7 hónapja #229331 Írta: Ba_nshee

Szia!

Mindig orulok amkor a naplod mond valami ujjat, a jelenlegi temavalaszasod is rendhagyo, egyedi :) .

Mas, a napokban az oromkodoben lattam sikered a T29-el, mivel nekem egyik kevencem es az elemzes mar igen regi, ha van keve d hozza irhatnal rola par (oldalt) sort, megtuzdelve nemi visszajatszassal.

Tovabbi sikereket. Udv

:oops:

---

Hehe, az előbb bepillantottam a garázsba és Sics is épp a T29 felől érdeklődött. Neki is azt válaszoltam, hogy ha valami ennyire egyértelműen valamilyen, akkor lehet, hogy az ihlet éppen elmarad.

Ha a Patriot (és apcr-T32) borderline OP, akkor a T29? Előbbiben Optics, utóbbiban Vents a választásom, így lényegében azonos a két 90mm ágyú. Kerek kéttizeddel lassabban tölt a T29, de pont annyival jobban kezelhető.
Persze, nagyon is érezhető (és talán jobban is illik a medes ágyúhoz) a nagyobb mobilitás, használható az erősebb hull, mókás (khm), hogy magasabb a látótáv, mint a 1390-ben, de ettől még leborítja a mérleget az asztalról, hogy nem kell T10 ellen küzdeni.

Átfutottam újra az elemzést. Hát, így kezdi: "Nem kérdés, hogy ezen a tankon a 105 mm Gun T5E1 löveget kell használni." Úgyhogy én elég hamar elhasaltam. :)
Egyébként, teljesen kézenfekvő a 105mm, meg az is, hogy nem dobjuk ki a maradék profitot is kólára, de én csak a szerintem leghatékonyabb módról tudnék beszélni.

Egyébként, elején is vagyok még, 75 meccs. Bár pár disconnect ellenére is messze legjobb statjaimat szállítja, de azért még időt kell neki adni. Megnézem mennyire tartható, hány csillagot sikerül könnyedén rávésni, aztán meglátjuk, hogy jön e ihlet is egy igazi "oldalas" különposzthoz ;).

(Megosztott visszajátszásaim eddig nem nagyon nézte senki, és én is válogatós vagyok velük, de mindenképpen észben tartom!)

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: AntTheZ

6 éve 7 hónapja - 6 éve 7 hónapja #230095 Írta: Ba_nshee
*** Garázsban: T26E5 Patriot ***

Nem terveztem mostanában írni róla, de éppen boltban van, tegnap sok érdeklődést láttam, hátha segít valakinek a tőlem már megszokott személyes. Lehet, hogy kicsit összecsapott lesz.

Miért vettem meg?

Elég hamar megfogalmazódott bennem, hogy nem szeretném a CDC-t kizárólagos és elsődleges pénzkeresőnek, mert annak valószínűleg beláthatón belül kellemetlen, kényszeres íze lenne. Csak a pénzgyűjtésért sem akartam választani valamit (Skorpion, FCM), viszont az amerikai nehezek azért mindig motoszkáltak valamennyire.

Mint a klasszikus hulldown vonal. Hogy azért ezt jó lenne megtapasztalni, kitapasztalni. Aztán sem a Hellcat, sem a T67 nem érdekel hosszútávon, mégis ott voltak a két skillsoros legénységek. Végül, tudtam, hogy nagyon sok hozzánézhető tartalom elérhető hozzá, nem leszek magamra utalva. A nehéztankozás nyitányaként pedig igazán nem ártott a kiegészítés a kínai vonal mellé.

A festés?

Vessétek a vetnivalót, igazából nincs vele bajom. Mármint, azonnal úgy néztem rá, mint egy "overkill" koncepcióra, annak meg rendben van. Ha adott lett volna döntés, akkor a csupasz lett volna nálam is, pont az egyedisége miatt. Ha lehet választani, akkor inkább kevésbé világítanék a csatatéren. Pár ezer játékkal korábban még sok tankra én is csak úgy pillantottam, hogy tier, nemzet, típus, valami elképzelés ez alapján. Aztán persze nézegeti az ember, valamit sokat lát, valami problémát okoz, valami kitűnik valamiért. Például, ha egy tank maga köré teker egy egydolláros boltban vehető zászlót!

Köztudatban van. Talán még hónapokig próbálkoznának a játékosok a géppuskával az orrán, ha nem lenne a parádézás. Így viszont eléggé T29 érzete van. Annál aztán tényleg nagyon keresni kell azokat, akik a tornyára eleresztenek pár lövést. Mert így... az a T29. Be kell mutatni valakinek? (Ezért is szeretem a kisebb, patriot-féle ágyúval játszani, legalább valami esetleg, talán meglepő.)

Várható teljesítmény?

Mindenekelőtt, ha túl erős is, nem nagyon lehet erősebb, mint a T32 prémiummal felcuccolva. Hogy az mennyire erős, nem szándékom itt témává tenni.

Mindenesetre, ha gondolkozol rajta, akkor jó eséllyel megvan a T32. Ott az ágyú, ki lehet próbálni különösebb további nélkül. Extra mobilitás, kevesebb páncél, óvatosabb toronyforgatás odaképzel, kész.

Másrészt, azért is előrehozott ez, mert úgy kitalálgattam magamnak, hogy két jelölés alatt nem nagyon kezdenék tankokról beszélni.Hozzávetőleg 79-84% százalék között ingázok egy ideje. Első képen látjátok, hogy utolsó 93 meccsre tudtam külön keresni, amiből kiderül, hogy éppencsak superunicom WN8 nem volt elég a második csillaghoz. (Sajnos assist statot nem találtam így, a spot az 1,75. Persze, nyugodtan növelhetnék mindkét sebzésértéken.)

Még mindig nem elég. Még mindig durva az átlag. Momentán első a bevétel listán is.

Patriot vagy Liberté?

Közbevetőleg, ha nem lenne mindkettőn színezék, akkor is így szólna?

Számomra furcsa kérdés már azért is, mert nem dönti el a nemzetiségük a legtöbb esetben? Mindkettő toptier prémium. (Közbevetőleg másodszor, Liberté vagy FCM?) Ez így persze biztos nem kielégítő, azt el tudom mondani, hogy több megbízható játékos is úgy szólt, a Liberté inkább tapasztalatlanabbak barátja.

Ha elképzeljük mindkettőt amerikainak, akkor el tudom mondani a saját szempontjaim. Nekem nagyon simán Patriot.
Mobilitás adta rugalmasság a páncéllal szemben, egyértelműen.
Extra látótávolság. Libertére feltehetném az optikát a kötelezőért, Patriotra feltettem, mert a 485 szinte csalás.
Egy relatív kényelmesnél is kényelmesebb ágyú. Nem csak kvázi balanszált (+12,5%) prémium ammo, de azonos típus, azonos sebesség, tényleg semmi macera a váltogatással.
Kevésbé határol, határoz a matchmaking. (!)
Jah, a "permatrack" egy dolog ebben a játékban.
Biztos van még más is.

Most kezdőknek javaslat?

Nyilván hulldown, de! Próbálnám nem standardizálni a játékstratégiát vele. Nem ragadnék le a "hova mennek a heavyk" vagy "hol van itt a legjobb hulldown pozíció" megközelítésnél. Kezelhető a mérete, mozgékonysága, ott a view range, ott a dpm, a pontosság, a torony alatt sem használhatatlan páncél, láncscrape (jó mi?, ezt most találtam ki) is simán opció. Pláne top tierként nem, de rosszabb esetben is meg lehet próbálni különböző frontokat támogatni. Kísérletezzetek, szerintem meghálálja hosszútávon.

Az ágyú karakterisztikája miatt viszonylag sokat vagyunk szem előtt, érdemes lehet megnézni, hogy mi az, ami ellen nem érdemes magabiztosan kitenni a tornyot. Például a német céllövőknek többnyire heat a prémiuma, így még egy Grillének is meg kell próbálnia eltalálni a semekkora kupakot, ha nem pénzfeldobásra akar menni. Ellenben a svéd T9-10 konkrét counter, ott nekünk kell gyengepontot lőni, ők meg eldönthetik, hogy 70 vagy 100 százalék a torony közepére.

A kellemetlenség amire a maga szintjén viszont mindenképpen érdemes készülni ... hm, pedig csak kellene egy ilyen bekezdés, nem? Nem jut eszembe semmi, még csak nem is ég, modulok is egyben vannak. (Kóláról ezért sem mondanék le.)

Megéri?

Nekem feltétlen megérte!

Nekem adott, különösen CDC-hez képest egy rendkívül nyugis jövedelmet. Megbízható, komótos, őszinte.

Adott egy nagyon jó átmenetet, különösen az ágyút tekintve, médiumok és heavyk között.

Adott szerencsés kialakítást az új szempont, a "ki mennyire nagyon üt át" tanulgatásához, nekem, aki páncél terhe nélkül kezdte a tankozgatást.

Adott stabil lánctalpakat a pályák és pozíciók további feltérképezéséhez is. Sokszor úgy érzem, hogy probléma van a "térérzékemmel", honnan hova, mikor mennyi lóg ki, milyen szögben látszik ki, ezért is örülök, hogy belevágtam.

Tiptop. Raklap glhf a választott csomag mellé!

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, dobilaci, Okko_Dienes, Sics, Tomat, Allanon44, 19287d58816f35754c4393db64367f89

6 éve 7 hónapja #230101 Írta: Tomat
Megválaszolva: Tomat
Leld sok örömöd benne, Bazsi :)!

Játékosnév: szeni17

6 éve 7 hónapja #230118 Írta: Ba_nshee
@Tomat

:)!

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.