*** Garázsban: T26E5 Patriot ***
Nem terveztem mostanában írni róla, de éppen boltban van, tegnap sok érdeklődést láttam, hátha segít valakinek a tőlem már megszokott személyes. Lehet, hogy kicsit összecsapott lesz.
Miért vettem meg?
Elég hamar megfogalmazódott bennem, hogy nem szeretném a CDC-t kizárólagos és elsődleges pénzkeresőnek, mert annak valószínűleg beláthatón belül kellemetlen, kényszeres íze lenne. Csak a pénzgyűjtésért sem akartam választani valamit (Skorpion, FCM), viszont az amerikai nehezek azért mindig motoszkáltak valamennyire.
Mint a klasszikus hulldown vonal. Hogy azért ezt jó lenne megtapasztalni, kitapasztalni. Aztán sem a Hellcat, sem a T67 nem érdekel hosszútávon, mégis ott voltak a két skillsoros legénységek. Végül, tudtam, hogy nagyon sok hozzánézhető tartalom elérhető hozzá, nem leszek magamra utalva. A nehéztankozás nyitányaként pedig igazán nem ártott a kiegészítés a kínai vonal mellé.
A festés?
Vessétek a vetnivalót, igazából nincs vele bajom. Mármint, azonnal úgy néztem rá, mint egy "overkill" koncepcióra, annak meg rendben van. Ha adott lett volna döntés, akkor a csupasz lett volna nálam is, pont az egyedisége miatt. Ha lehet választani, akkor inkább kevésbé világítanék a csatatéren. Pár ezer játékkal korábban még sok tankra én is csak úgy pillantottam, hogy tier, nemzet, típus, valami elképzelés ez alapján. Aztán persze nézegeti az ember, valamit sokat lát, valami problémát okoz, valami kitűnik valamiért. Például, ha egy tank maga köré teker egy egydolláros boltban vehető zászlót!
Köztudatban van. Talán még hónapokig próbálkoznának a játékosok a géppuskával az orrán, ha nem lenne a parádézás. Így viszont eléggé T29 érzete van. Annál aztán tényleg nagyon keresni kell azokat, akik a tornyára eleresztenek pár lövést. Mert így... az a T29. Be kell mutatni valakinek? (Ezért is szeretem a kisebb, patriot-féle ágyúval játszani, legalább valami esetleg, talán meglepő.)
Várható teljesítmény?
Mindenekelőtt, ha túl erős is, nem nagyon lehet erősebb, mint a T32 prémiummal felcuccolva. Hogy az mennyire erős, nem szándékom itt témává tenni.
Mindenesetre, ha gondolkozol rajta, akkor jó eséllyel megvan a T32. Ott az ágyú, ki lehet próbálni különösebb további nélkül. Extra mobilitás, kevesebb páncél, óvatosabb toronyforgatás odaképzel, kész.
Másrészt, azért is előrehozott ez, mert úgy kitalálgattam magamnak, hogy két jelölés alatt nem nagyon kezdenék tankokról beszélni.Hozzávetőleg 79-84% százalék között ingázok egy ideje. Első képen látjátok, hogy utolsó 93 meccsre tudtam külön keresni, amiből kiderül, hogy éppencsak superunicom WN8 nem volt elég a második csillaghoz. (Sajnos assist statot nem találtam így, a spot az 1,75. Persze, nyugodtan növelhetnék mindkét sebzésértéken.)
Még mindig nem elég. Még mindig durva az átlag. Momentán első a bevétel listán is.
Patriot vagy Liberté?
Közbevetőleg, ha nem lenne mindkettőn színezék, akkor is így szólna?
Számomra furcsa kérdés már azért is, mert nem dönti el a nemzetiségük a legtöbb esetben? Mindkettő toptier prémium. (Közbevetőleg másodszor, Liberté vagy FCM?) Ez így persze biztos nem kielégítő, azt el tudom mondani, hogy több megbízható játékos is úgy szólt, a Liberté inkább tapasztalatlanabbak barátja.
Ha elképzeljük mindkettőt amerikainak, akkor el tudom mondani a saját szempontjaim. Nekem nagyon simán Patriot.
Mobilitás adta rugalmasság a páncéllal szemben, egyértelműen.
Extra látótávolság. Libertére feltehetném az optikát a kötelezőért, Patriotra feltettem, mert a 485 szinte csalás.
Egy relatív kényelmesnél is kényelmesebb ágyú. Nem csak kvázi balanszált (+12,5%) prémium ammo, de azonos típus, azonos sebesség, tényleg semmi macera a váltogatással.
Kevésbé határol, határoz a matchmaking. (!)
Jah, a "permatrack" egy dolog ebben a játékban.
Biztos van még más is.
Most kezdőknek javaslat?
Nyilván hulldown, de! Próbálnám nem standardizálni a játékstratégiát vele. Nem ragadnék le a "hova mennek a heavyk" vagy "hol van itt a legjobb hulldown pozíció" megközelítésnél. Kezelhető a mérete, mozgékonysága, ott a view range, ott a dpm, a pontosság, a torony alatt sem használhatatlan páncél, láncscrape
(jó mi?, ezt most találtam ki) is simán opció. Pláne top tierként nem, de rosszabb esetben is meg lehet próbálni különböző frontokat támogatni. Kísérletezzetek, szerintem meghálálja hosszútávon.
Az ágyú karakterisztikája miatt viszonylag sokat vagyunk szem előtt, érdemes lehet megnézni, hogy mi az, ami ellen nem érdemes magabiztosan kitenni a tornyot. Például a német céllövőknek többnyire heat a prémiuma, így még egy Grillének is meg kell próbálnia eltalálni a semekkora kupakot, ha nem pénzfeldobásra akar menni. Ellenben a svéd T9-10 konkrét counter, ott nekünk kell gyengepontot lőni, ők meg eldönthetik, hogy 70 vagy 100 százalék a torony közepére.
A kellemetlenség amire a maga szintjén viszont mindenképpen érdemes készülni ... hm, pedig csak kellene egy ilyen bekezdés, nem? Nem jut eszembe semmi, még csak nem is ég, modulok is egyben vannak. (Kóláról ezért sem mondanék le.)
Megéri?
Nekem feltétlen megérte!
Nekem adott, különösen CDC-hez képest egy rendkívül nyugis jövedelmet. Megbízható, komótos, őszinte.
Adott egy nagyon jó átmenetet, különösen az ágyút tekintve, médiumok és heavyk között.
Adott szerencsés kialakítást az új szempont, a "ki mennyire nagyon üt át" tanulgatásához, nekem, aki páncél terhe nélkül kezdte a tankozgatást.
Adott stabil lánctalpakat a pályák és pozíciók további feltérképezéséhez is. Sokszor úgy érzem, hogy probléma van a "térérzékemmel", honnan hova, mikor mennyi lóg ki, milyen szögben látszik ki, ezért is örülök, hogy belevágtam.
Tiptop. Raklap glhf a választott csomag mellé!
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...