Jelenleg

17
látogatónk van

2015. november 25. 09:18

M24 Chaffee - Elemzés

Írta:
(33 szavazat)
19 hozzászólás

Bevezetés

A harckocsit a General Motors fejlesztette 1943-ban. A koncepció, egy a Hellcat torziós futómű rendszerére épülő, az M5 Stuart motor és váltórendszerét használó, 75 mm-es ágyú hordozására alkalmas tank megalkotása volt.

Az első M24-esek 1944 novemberében érkeztek meg az európai hadszíntérre, majd részt vettek az ardenneki offenzíva visszaszorításában. Alig 1 éves szolgálat után a II. Világháború legjobb könnyű harckocsijaként aposztrofálták.

Paraméterek

Aki emlékszik még a legendás - 9.3 előtti - Chaffee-re és aztán megnézi a mai Chaffee-t, az első ránézésre talán arra következtethet, hogy ez a tank már nem az ami egykoron volt, de ez nem is baj. Véleményem szerint egy mindmáig remekül használható könnyű tank, aminek még jót is tett a „balansz”.

Az ágyú bemutatása előtt nézzük tehát azokat a változásokat, amelyeket a 9.3-as T49-es könnyű tank vonal bevezetése hozott. Ez a release note részlet csupán a 9.3 előtt Chaffee-t használók számára lesz mérvadó, így aki először találkozik ezzel a tankkal, az nyugodtan lapozzon át rajta.

Bal oldalt tehát a jelenlegi, míg jobb oldalon a 9.3 előtti statok olvashatóak (az adatok 100%-os legénységgel értendőek - forrás: FTR)

  M24 Chaffee most M24 Chaffee 9.3 előtt
Életerő 440 580
Látótáv 390 méter 400 méter
Össztömeg 18,39 t 19,7 t
Motor 460 LE 500 LE
LE/t 25,01 25,38
Forgási sebesség 42°/mp 46°/mp
Végsebesség 77,2/21 km/h 56/21 km/h
Talajellenállás 0,77/0,96/1,63 0,86/0,96/1,63
Top ágyú átütés 96 mm 137 mm
Top ágyú sebzés 110 115
DPM 1966 hp/perc 2180 hp/perc
Töltési idő 3,36 mp 3,16 mp
Lövedék sebessége 619 m/s 975 m/s
Pontosság 0,35 m/100m 0,37 m/100m
Célzási idő 1,8 mp 1,6 mp
Torony forgás 44°/mp 40°/mp
Lőszer ár 56 kredit 105 kredit
Menet és forgás közbeni szórás

80%-os növelés a mozgás
közbeni ágyúszórásra

+ A Chaffee a 9.3 előtti időkben speciális MM besorolást kapott, ugyanis t7-től t11-es csataszintig szólt a kvótája, így gyakran találkozott 9-es és 10-es ellenfelekkel is. Így viszont, hogy a jelenlegi MM-je t6-tól t8-as csataszintig szól, a 9.3-as patchben elkövetett nagy nerf nem annyira eget rengető, így még használhatóbb is a tank jelenlegi ellenfelei ellen, hiszen a régi Chaffee főként a brutális látótávjának köszönhetően volt életképes a nagyobb tierekben, ugyanakkor a jelenlegi státuszában a régi paramétereivel valljuk be OP is lenne.

Ágyú

Mondjuk e tekintetben biztosan nem lett jobb, hiszen elvették tőle az egykori 76 mm-es top lövegét, ma ezzel a T37-esen találkozhatunk, viszont kaptunk egy 75 mm-es M17 nevű ágyút, ami egy rendkívül pontos és jó tűzgyorsaságú löveg, némileg kevés átütéssel. A kis átütést úgy értem, hogy csupán 96 mm-nyi jutott neki, de persze ez a legtöbb tank esetében amivel szembekerülünk hátulról és oldalról támadva elegendő, viszont tölthetünk goldot és repeszt is. Előbbinek 143 az átütése, míg utóbbinak 38. Ezen átütési értékekhez tartozó alfa sebzések pedig 110/110/175.

A tűzgyorsaság alapból 17,14 lövés/perc, 0,36-os pontossággal és 1,8 mp-es célzásidővel. Minden jóval felszerelve (BiA, venti, töltésgyorsító, kóla) ez a tank 21,66 percenkénti lövéssel, 0,32-as pontossággal és 1,67 mp-es célzásidővel 2383 DPM-re képes. Mindezek mellett a töltésidő 2,77 másodperc.

Csoporttársaival (ELC, Crusader és VK Leo) összehasonlítva a DPM-je a második helyen áll, bár ez attól is függ hogy a Leo melyik ágyút használja épp, hiszen ha az 5 cm-es normál-nem tárast, akkor jobb DPM-re képes nálunk. Az e tekintetben vezető Crusader pedig egyedi eset, hiszen egy normál MM-es, gyorsabb közepes tanknak felel meg. Az ELC a 90 mm-essel és a Leo a 3 cm-es autoloaderrel pedig jóval kevesebbet tudnak DPM terén (1200 körül).

Mozgás és toronyforgás közbeni szórás tekintetében mindhárom „riválisánál” jobb a Chaffe.

Eddig szép és jó, de most jön a fekete leves. Ugyanis az AP lövedékek sebessége nem túl meggyőző, hiszen mindössze 619 m/s-mal repülnek. Hogy ezt valamelyest érzékeltetni tudjam, jöjjön egy matekpélda:

Adott egy 58 km/h-val vágtázó T-34-85, amit spotoltunk 400 méterről, megállunk és célzunk.

  • A célpontunk másodpercenként 16,1 métert tesz meg.
  • A lövedék sebessége 619 m/s, tehát 400 métert úgy 0,65 mp alatt tesz meg.
  • Egy átlagos AP lövedék kb. 900 m/s sebességgel repül, így 400 métert 0,44 mp alatt tenne meg.

Ez idő alatt tehát (0,65 mp) a célpontunk 10,465 méterre jut el, de tételezzük fel hogy finoman ívelt pályán halad, így a 400 méteres távolság állandó. A célkörünk toronyforgás közbeni szétesése 0,08 ami annyit tesz, hogy folyamatos toronyforgás közben 0,4 m pontossággal célzunk 100 méteren, tehát  400-on a lövedék becsapódás rádiusza egy 1,5 m sugarú kör lesz, így  a célkör átmérője 3 méter.

  • A zöld célkereszt a mi célkeresztünk, ennyivel kell, hogy elé célozzunk.
  • A narancs egy átlagos 900 m/s-os AP lövedék célkeresztje.
  • A kék célkereszt a tank, álló helyzetben lévő célzását szimulálja, illetve az elé célzás várható becsapódási helyét.
  • A vörös vonal alul a célpont 0,65 mp alatt megtett 10,465 méteres távolságát jelöli, a vörös vonal végén lenne tehát az áthaladt tank orra.

Láthatjuk tehát, hogy amíg egy normál lövedékkel egy 400 méterre lévő 58 km/h-val közlekedő célpont eltalálásához elég csupán úgy 7 méternyit elé céloznunk, addig a mi lassú AP-nkkal eltalálni valamit már jóval körülményesebb.

Aztán van itt nekünk egy APCR lövedék is. Hála az égnek ebbe a tankba nem HEAT vagy prémium AP jutott, hanem 869 m/s sebességű APCR, amivel lőve körülbelül a fent látható narancssárga kör lehet a mérvadó.

Tehát bizonyos távolság fölött nem csupán a plusz átütés, de a lövedék sebessége miatt is érdemesebb az APCR lőszert használni. Ennek a lőszernek az ára 7 gold/2800 kredit, míg a normál AP 56 kreditbe kerül.

A lőszerkészlet 48 db-os, a javasolt elosztás pedig 28/18/2.

Ugyan fent említettem, hogy a mozgás és toronyforgás közbeni ágyú stabilizáció remek, pláne egy vertikális stabilizátorral megtámogatva, de vegyük figyelembe itt is a lassú AP lövedéksebességet. Ugyanis ha épp üldözőbe próbálunk venni valakit és rárakjuk az auto aim-et, könnyedén kitáncolhat a lövedékeink elől, ha keresztirányú mozgást végez, tehát sokszor az ilyen esetekben manuális elé célzást kell alkalmaznunk. Így a Chaffee-vel az ilyesfajta üldözések a jó lövegstabilizáció ellenére is nagyobb távolságon problémásak lehetnek, azonban szerencsére a tank sebessége kárpótol mindezekért, így könnyen utolérve bárkit, közelebbről már biztosabbra mehetünk az automata célzással is.

Torony

E tekintetben örülünk a „balansz”-nak, hiszen kaptunk egy kisebb, gyorsabban forgó tornyot, amihez tartozik egy minimális lövegpajzs is, ami persze szinte semmit sem véd, maximum egy két lepattanót eredményez a kisebb lightokkal történő viaskodás során, de erre építeni nem szabad.

A torony páncélzata (a lövegpajzs mögött) 38/25/25 mm, forgási sebessége kiemelkedő: 44°/mp. A lövegkitéríthetőség lefelé 10°, felfelé pedig 15°. Ez utóbbi sokszor zavaró is lehet, ha épp egy domboldalról gurulunk le vagy egy magaslatról pókemberkedünk és próbáljuk eltalálni a lent álló célpontot, de szerencsére nem egy oszcilláló torony életérzés, annál azért jobb.

A toronyhoz tartozó standard látótáv 390 méter, ami még mindig egy kimagasló érték a Chaffee-n, így tökéletesen alkalmassá teszi a felderítő szerepköre betöltésére.

Felépítmény

A páncélzata nem túl meghatározó 25/25/19 mm, de egy könnyű tankban ülünk, így ez nem is lehet mérvadó, ugyanakkor mérete okán, a többi t5-ös lighttal összehasonlítva jelentős camo ratinget veszít. Noha a Leo alváza szélesebb és hosszabb, viszont a Chaffee a magasabb és a WG sajnos ebből számolja az álca értékeket. Megnyugtatásként jelzem, a fejlesztési fán őt követő amerikai light-ok camo értéke még ennél is alacsonyabb. Lényegében még ezzel a 15,68%-kal is alkalmas passzív scoutként történő alkalmazásra egy csigaszemmel és álcahálóval, amellyel 25,68%-ra nő az álcánk, csak közben ne nagyon lövöldözzünk.

Felfüggesztés

42°/mp-es a forgási sebességünk, ebben a kategóriában ez vezető érték, a lánctalpak pedig elég strapabíróak, egy-egy kisebb ugratás sem ugrasztja le őket olyan könnyen, szemben a francia lightok ezen területen idegesítő tulajdonságával.

Talajellenállása a vékony talpak ellenére is kategóriájában vezető, igazán a puha, vizes mocsaras talajokon érezhetjük, illetve pont hogy nem érezhetjük a talajellenállást. A fordulóköre kellemes, így nem különösebben megerőltető körbeautóznunk valakit teljes sebesség mellet sem.

Motor

Az „új” Chaffee új fegyvere: Wright Continental R-975C4, 400 lóerős benzinmotor, 20% gyulladási eséllyel.

77,2 km/h előre és 21 km/h hátra. Nem csak hogy ez a sebesség irreálisan sok, de még történelmileg is megalapozatlan, hiszen az igazi Chaffee ekkora sebességre nem volt képes, csupán 56 km/h-ra. Ezt a buffot mi cseppet sem bánjuk, hiszen így még a legendás Hellcat-nél is gyorsabbak vagyunk, a 25 ló/tonna aránypárunkkal pedig egy igazán jól gyorsuló és a felfüggesztésnek köszönhetően agilis tankot kapunk.

Ajánlott játékstílus

Az M24 Chaffee az aktív spotter-support igazi iskolapéldája, nem csak hogy gyors, de látótávja és DPM-e is kimagasló, mind sebzésben, mind pedig felderítésben kiemelkedőek lehetünk vele.

Hogy spotter vagy a support szerepköre felé billen-e a mérleg azt az adott csata dönti el, hiszen például egy Prokhorovkán simán szaladgálhatunk középen, olykor kikukkantva a buckák mögül, míg mondjuk Kharkovon érdemesebb a medek előrenyomulását supportolni, velük együtt haladva. Egy Erlenberg jellegű pályán pedig akár egy tetszőleges bokrot is kiválaszthatunk és letáborozhatunk mögé ugyanis a Chaffee erre is alkalmas.

A személyes küldetések light tankos sorozatának zömét ezzel a tankkal teljesítettem, főként a „maradj észrevétlen” jellegűek voltak igazán kellemesek vele, noha nincs olyan kimagasló camo értéke mint például az ELC-nek, de egy álcahálóval megtámogatva erre a szerepkörre is alkalmas, viszont a remek menettulajdonságaiban lévő potenciált talán érdemesebb kihasználni.

Ugyebár az ágyúsüllyedésünk is kimagasló és ezzel a motorral a magasabb pozíciók elérése is villámgyorsan kivitelezhető, mint például Cliff-en a világítótorony vagy Karelián a dombtető, hogy Mines-t ne is említsem.

Tehát tartsuk észben a remek sebességünk és dinamikánk pozitív együtthatóját, hisz így már a csata korai szakaszán egy-egy kulcsfontosságú spotter pozíció elérése is kivitelezhető. Viszont így mivel mindenkinél gyorsabbak vagyunk, ne feledkezzünk meg a menekülő út megtervezéséről sem, hiszen a minket támogatók jól lemaradhatnak tőlünk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Hát itt a bőség zavara, de talán a Töltésgyorsító, Ventilátor és Optika hármas a nyerő, viszont, ha pl. a rádiósunknak vagy a parancsnokunknak látótáv növelő skillje is van, akkor az Optika helyett rakhatunk Vertikális stabilizátort is, de ez akár a Ventilátor helyére is mehet.

A passzívabb spotterkedést kedvelőknek pedig Álcahálót javaslok egy Optikával vagy Periszkóppal megtámogatva, bár ennél a játékstílusnál a Chaffee-t én dinamikusabbnak éreztem, ráadásul mostanság a random csaták zömében nem igazán tudunk tetemes spot sebzést összeszedni, hacsak nem épp szakaszban játszunk, vagy nincs a csapatunkban legalább 3 arty vagy TD.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: Hatodik érzék, Álcázás, Felderítő
  • Lövész: Álcázás, Célmegjelölő, Pillanatkép
  • Vezető: Álcázás, Sima utazás, Off-road vezetés
  • Rádiós: Álcázás, Helyzetfelismerés, Javítás
  • Töltő: Álcázás, Biztonságos elhelyezés, Javítás

Az első 3 skill-ig egy ilyesfajta leosztást próbáljunk meg eszközölni, aztán ha beadja a harmadik skillt is, mehet a skill-reset, s előre BiA, majd így a többi, de az újraosztás előtt érdemes pár százalékot húzni a harmadik skilleken is, hiszen ha kredittel osszuk újra, bukunk pár százalékot, így a második helyre kerülő Hatodik érzék inaktívvá válhat.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Magas végsebesség
  • Erős, jó gyorsulást biztosító motor
  • Fordulékony, jó talajellenállású felfüggesztés
  • Extrém látótáv
  • Jó ágyú karakterisztika
  • Magas DPM

Hátrányai

  • Lassú AP lövedék némileg kis átütéssel
  • Olykor kissé bosszantó 15°-os ágyúemelkedés
  • Valamivel kevesebb camo 

Kiknek ajánlott

Mindenkinek, aki szereti a gyors és agilis felderítőket, illetve a DPM-üknek köszönhetően supportolásra is alkalmas könnyű tankokat. Igazán hatékony kis masina és az őt követő T37 és Bulldog miatt is érdemes elindulni ezen az ágon, hiszen ezek a tankok a T6-os erődben és csapat csatákban is kötelező jellegűek.

Kinek nem ajánlott

Ilyen igazából nincs, hiszen olyan kevés rossz tulajdonsága van, hogy alapvetően aki tud könnyű tankokkal játszani, meg fogja találni vele a közös nevezőt.

Videó


Az elemzést írta: Nortonor

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:43

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme
    • Tankos
    · 5 éve
    A cikk óta többször hozzányúltak. Egyszerűen kinyírták a tankot. Lassabb lett, megvakították, lehápézták, rejtett statokról nem is beszélek. A fostalicska lufiköpködő ágyú persze megmaradt, hadd menjen mellé még a gold is. Az ágyúsüllyedéssel és magassággal még lehet vele mit kezdeni így is, de hát nem minden map Widepark sajnos. A fentiek tetejébe ráadásul még buffolt lightok jönnek szembe akik kispotolnak, vagy kilőnek (vagy mindkettő). Röhej, amit műveltek ezzel a tankkal, ennyi erővel kivehették volna aztán mehetett volna a helyébe egy random Hupikék Törpike a World of BlueprintTanks-ből. Nyilván kétsoros személyzettel már használható valamennyire, de könyörgöm ez egy lvl5 light majd nyilván mindenki oda rakja a veterán legényeket. Se fun factor, se haszon, és még a lightokat is megutálja aki ezzel szenved. Felejtsétek el egy időre, míg erőre nem kap újra.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PanzerGunter
    • Tankos
    · 8 éve
    Jópofa kis jármű, kedveltem, lehet vissza is veszem. Amikor meglátom, mindig eszembe jut a videó: "van velük egy kafé is"..
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TQ7bYONQcgE[/youtube]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 8 éve
    Ó, felelevenednek a chaffee race esemény emlékei
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    GregoryEgo
    • Tankos
    · 8 éve
    Tényleg jó lett az új chaffee is. A régit előre sirattam, de az lényegében a T37, ami sokkal jobb lett nála. :3
    Szóval a chaffee... Eszméletlen gyors lett, ami szerintem arra való, hogy könnyebben oldalba, hátba kaphassuk a gyengébb ágyúval az ellenfeleket, vagy épp, hogy elmeneküljünk magyar lovasíjászmódra. Őrület!! Sebesség!! Villám!! Nincs elég fps-em ,hogy felfogjam, mi történik!! VáVÁÁ!! (De az a büdös arty 70 km/h-nál is kiszed... :eek: )
    Pusz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 8 éve
    [quote name="Acetil_coenzim_A"]Nagyon jó elemzés!
    Én azt vettem észre, hogy könnyen sérül a felfüggesztése/lánctalpa, ezért én a ventillátor és távcső mellé javított felfüggesztést tettem, bár lehet (azóta nincs ilyen gondom), hogy én játszottam vele rosszul.
    Nem szeretnék kötözködni, de lenne egy észrevételem (lehet, hogy csak elírás, nem tudom): azt írtad, hogy a hellcat alvázát használták fel a tervezéséhez ami szakirodalommal eddig találkoztam a tankkal kapcsolatban, az pont az ellenkezőjét írta le, ezért is nyitott a hellcat tornya, mivel súlyt akartak megtakarítani, mert nem bírta volna el a felfüggesztés.
    Elnézést kérek, ha ez sértőnek tűnt! Nem állt szándékomban, mert látszik, hogy sok munkát öltél bele és igényes elemzést adtál ki a kezedből! Szerintem sokak számára kedvet csináltál ahhoz, hogy ezzel kis gyilkológéppel játszanak! Én is sokat tanultam belőle.[/quote]

    Semmi gond, a Hellcat-ből csak a torziós rugós felfüggesztést vették át nem az egész alvázat, de így is írtam az elején.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Acetil_coenzim_A
    • Tankos
    · 8 éve
    Nagyon jó elemzés!
    Én azt vettem észre, hogy könnyen sérül a felfüggesztése/lánctalpa, ezért én a ventillátor és távcső mellé javított felfüggesztést tettem, bár lehet (azóta nincs ilyen gondom), hogy én játszottam vele rosszul.
    Nem szeretnék kötözködni, de lenne egy észrevételem (lehet, hogy csak elírás, nem tudom): azt írtad, hogy a hellcat alvázát használták fel a tervezéséhez ami szakirodalommal eddig találkoztam a tankkal kapcsolatban, az pont az ellenkezőjét írta le, ezért is nyitott a hellcat tornya, mivel súlyt akartak megtakarítani, mert nem bírta volna el a felfüggesztés.
    Elnézést kérek, ha ez sértőnek tűnt! Nem állt szándékomban, mert látszik, hogy sok munkát öltél bele és igényes elemzést adtál ki a kezedből! Szerintem sokak számára kedvet csináltál ahhoz, hogy ezzel kis gyilkológéppel játszanak! Én is sokat tanultam belőle.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    LazarusShield
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="Morphelo"]A spotolás elég hálátlan feladat. [/quote]

    Sajnos igaz. Egyrészt ugye spotra nem kapsz WN8-at... másrészt amikor totál idióta "sz@r Jóskák" azt hiszik, hogy ők mindent tudnak a játékról, akkor például Prohorovkán az északi oldalról indulva hiába ülsz be a spot bokorba passzívra felszerelt AMX 13 90-nel, hátulról az előbb említett állatfaj JPE100-zal 1 lövésből kiszed a sarokból, mert hát miért vagyok "pussy" hogy nem megyek tovább előre... (true story bro tegnapról...)

    Az ilyennek orvossal íratnék fel egy lobotómiás kezelést...[/quote]

    Nekem is van ilyen élményem, csak a déli oldalról és nem Jpz hanem FV td keménykedett. Én mondjuk elindultam a kedvéért egy kicsit előre majd mikor spotoltam neki pár tankot és 2/3 hp-m eltűnt akkor elfordultam és átmentem a másik oldalra. Persze egy tankot sem talált el a 2-3 felderített közül. Spotoljon magának az ilyen gyökér, neki te úgysem csapattárs vagy hanem spotrabszolga. A passzív spottereket különösen szeretik baszogatni az ilyen Nobel-díjas professzorok mert te "kemper" vagy pusztán abból az okból kifolyólag hogy mozdulatlanul állsz 200-300 méterre őkelme orra előtt egy felderítői bokorban. Alighanem csak a szarul lebonyolított aktív felderítést ismerik ha játszanak egyáltalán light tankkal - dupla R azután garázsmenet.
    Többek között ezért sem nagyon játszok már passzív spottert az erre alkalmas (bár egyre kevesebb) pályákon.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
    • Kiképző
    • Tankos
    · 8 éve
    Elemzés :jó.
    Spotolas : akinek van kedve repiket nézni, az pmben írjon és küldöm
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 8 éve
    A wot-os wiki oldal előnyeként sorolja az "Easy stock grind"-et ami igaz is lehet, hiszen én nem is emlékszem rá milyen volt a fejlesztése valószínűleg épp ezért.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Katjaton
    • VIP
    · 8 éve
    Köszönöm, nem olyan rég vettem meg, nekifogok a nyüstölésének!
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.