Jelenleg

12
látogatónk van

2014. november 27. 09:01

ELC AMX - Elemzés

Írta:
(53 szavazat)
95 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm D. 915, ez az egyik legdurvább ágyú ötös szinten. Átütése 170/248/45 mm, sebzése 240/240/320 HP, ami a második legnagyobb átütésű löveggé teszi ötös szinten (csak a Flakbusz top lövege üt át nagyobb páncélt, 194 mm-t). Ráadásul ezek az értékek messze jobbak bármelyik ötös, de akár hatos könnyű tankhoz képest is, így - ha úgy adja a helyzet - egy gyilkológép tud változni az ELC.

A 240-es sebzése is eléggé meggyőző, hiszen egy könnyű tankról beszélünk (bár a valóságban gyorsan bevethető TD-nek szánták), azonban itt ki is merülnek a löveg jó tulajdonságai. Kezdjük a rosszak sorát a pontossággal, ami 0,38 m/100m. Nos, ez eléggé megnehezíti a mesterlövészkedést (amire egyébként nem rossz a tank) és még nem is mondtam, hogy jó francia ágyú módjára állandóan körbelövi az ellenfelet ha úgy tartja úri kedve.

Célzási ideje „mindössze” 2,9 mp, ám ne tévesszen meg, mivel ez a valóságban sokkal, de sokkal több. Ha csak a tornyot mozgatod, akkor is 6 mp-ig céloz vagy tovább.

Lőgyorsasága 5 lövés percenként, tehát papíron 12 mp alatt tölt be egy lövedéket, ezt le tudod vinni 10,8 mp-re egy egyszerű töltésgyorsítóval.

A töltények ára egész olcsó (255 kredit), viszont ha goldozni akarsz/kell (ne aggódj, nem sűrűn), akkor az sajnos 4800 kreditbe fog fájni, ami nagyon sokba kerül ekkora sebzéshez.

Skúlóból 36 darab fér a tankba, amit lehetetlenség mind ellőni. Robbanó lőszer leginkább resetelésnél lesz hasznodra, abból 5-nél többet nem érdemes berakni, úgysem lövöd el őket.

Csőkitéríthetősége lefelé 5°, ami kevés ugyan, de mivel nagyon alacsony a tank, nem lesz terhedre. Felfelé 13°-ot tud a löveg mozogni, ez viszont már érződik, dombról lefele menetben nem szeret egyenesen lőni.

Torony

Páncélzata 14/12/10 mm, vagyis gyakorlatilag nincs páncélja. Bármelyik löveg overmatcheli amivel csak lövik, így aztán nem lehet/szabad rá számítani. De valljuk be, egy könnyű tanknál ki számít páncélra?

A torony forgási sebessége 44°/mp, amit viszont sajnos csak +/- 15°-ban tud produkálni, mivel nem teljesen körbeforgatható a tornya. Ez komoly hátrány tud lenni, amikor körözöl egy tank körül, mert testtel rá kell fordulj lövésnél, igaz ez nem is olyan nehéz ha ügyesen csinálod.

Előny még, hogy egy tornya van a tanknak, így nem kell amiatt aggódnod, hogy a top löveg rámegy-e a jobb toronyra, mert rá fog, hiszen az alap egyben a top is.

Ellenfélként a tank tetején lévő kémlelőnyílást messze kerüljétek el, mert nem fogja sebezni a tankot, csak kilövöd vele a kémlelőt. Igaz ki célozna bármire is konkrétan egy ennyire papír tankon? Csak rámész a célzókörrel, jobb klikk és minden találat sebezni fog.

Felépítmény

Ez is 14/12/10 mm-es, ami még mindig csak a szél és az eső ellen védi meg a legénységet. Ha nem lenne a három kaliber szabály, akkor a frontja tudna pattintani néha, de így sajnos semmit sem ér.

Ha szeretsz száguldozni, akkor használd ki az időt, amíg ez megadatik rá a lehetőséged, mert a motor mind elöl mind hátul szeret sérülni, aztán pedig oda az a nagyszerű végsebesség amit ez a tank tud :P

Gyenge pontokról nincs értelme beszélni, mert az egész tank az. Legénységi tagból mindössze kettő van a tankban, ami elég is, hiszen ekkora tankba nincs az a három ember, aki önként beül. Viszont a kevés legénynek az a hátránya, hogy a parancsnok egyben lövész, töltő és rádiós is, tehát ha őt kilövik, akkor egy vaksi, pontatlan és kivételesen rossz DPM-mel ellátott tank leszel. Viszont a vezető is fontos, hiszen ha őt kiütik, akkor meg a sebességednek lesz annyi. Ezek fényében javallott két elsősegélycsomagot is használni (sima és prémium), mert mindenkire szükség van a tankban. ű

Látótávja 360 méter, ami rossz egy 5-ös scouton, de cserébe a camo-ja hatalmas és a profilja is nagyon kicsi, ami bőségesen kárpótol a rossz látótáv miatt.

Tier 5 könnyű tankok álcaértékei (lövés előtt):

  • ELC AMX: 21,89 %
  • Crusader: 16,76 %
  • Leopard: 16,59 %
  • M24 Chaffee: 15,68 %

Felfüggesztés

Egy másik rossz pontja a tanknak. Fordulási sebessége 38°/mp, ami nem túl jó, de ne lepődjetek meg, a francia tankok eredendően lassabban forognak a többi nemzet páncélosainál. Eddig nem is rossz, de megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy attól is ledobja magát, ha csúnyán ránézünk és ez nagyon megnehezíti a vele való játékot, hiszen nem ugrathatunk dombokról (pláne ha menekülünk), mert ha leesik a láncod, akkor halálra vagy ítélve.

Az ELC-t nehéz eltalálni ha mozog, de ha egy helyben van, akkor már nem kihívás. Viszont öröm az ürömben, hogy az alap lánc elbír mindent, így ráér utoljára kifejleszteni, valamint hogy nagyon szereti elnyelni a lövéseket (akár Ferdinand-ét, de akár ISU-152-ét is!).

Motor

És itt is van, az ELC AMX legjobb pontja, ami az ELC-t igazán azzá teszi, ami. Egy 250 lóerős motor (SOFAM 8 Gxb) csücsül a tankban, ami eléggé haloványnak tűnhet, de nem egy 7 tonnás tankon, ugyanis azon egy igazi erőművé változik. A lóerő/tonna aránya talán a legjobb az egész játékban, pláne amióta nincs T-50-2 (35,16) és ez az ELC-ből megcsinálta a World of Tanks versenyautóját. Elképesztően mozgékony a tank, nagyon jó gyorsulással és végsebességgel (65 km/h).

Égni nem szokott gyakran, de ha elkapnak, akkor élni se szokott a tank sokáig, szóval nem kell attól félni, hogy sűrűn égsz halálra.

Ajánlott játékstílus

Nézzük mink is van. Van egy tankunk, ami pehelykönnyű, papír, ámde piszok gyors és mozgékony, plusz van egy remek lövege is. Az ELC egy igazi sokoldalú tank, ami képes lightként, TD-ként és medként is működni (a rammolós részt leszámítva), ám mégis próbáljunk meg elsősorban felderítősdit játszani vele. Aktív és passzív spotra egyaránt alkalmas a tank, mindössze a felszerelés más a két stílushoz.

Volt egy hely Prokhorovkán, ahol, ha az északi oldalon kezdtél, kivételesen be tudtad látni a „camper” oszlopot, miközben három oldalról védtek a bokrok. Ez a pozíció D1 és E1 találkozásánál volt és annyira OP volt, hogy 80 méterre sem vettek észre, miközben csak 30%-os volt az álcám a tankon. Sajnos 9.4-ben a bokrokat megritkították és 50 méterrel lejjebb költöztették, így már nem olyan jó spothely, de egyéb bokrok még mindig vannak.

Visszatérve a játékstílusra, ha igazán jó spotter akarsz lenni, akkor nem egy bokorban csücsülsz, hanem aktív felderítést végzel, hiszen a bekapott találatok esélye a tank méretével egyenesen, sebességével pedig fordítottan arányos. A végjátékban pedig átvedlesz medbe és rátapadsz az ellenséges tankokra. Ha bejutsz az oldalukba, kevés tank lesz, ami le tud majd rád nézni a csövével. Nem is mondom hány tankok végeztem már ki így. Sokat, köztük pár nyolcast is.

Ha pedig artyra akarsz vadászni, nos, az ELC arra is az egyik legjobb, mivel nem nehéz vele két töltés közt életben maradni, az artykon csak az RNG segíthet ilyen helyzetekben.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Közepes kaliberű tank töltésgyorsító vagy Fejlesztett célzórendszer
  • Ha aktív felderítő vagy, akkor: Távcső + Fokozott szellőzés 1. szint
  • Ha pedig inkább passzívan szeretsz felderíteni: Periszkóp távcső + Álcaháló

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Nagy elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Na ebből kiválasztasz hármat és felrakod az ELC-re :D

Ajánlott legénységi képzettségek

Első körben full álca, aztán újraosztod és parancsnoknak 6. érzék, vezetőnek meg valami vegyes. Aztán megint full álca, de ezúttal rajta is hagyod. harmadiknak pedig amit akarsz.

Bevétel

Az 58. helyen áll 4815 kredites profittal a vbaddict.net szerint. Ettől persze lehet többet is keresni, hiszen ez egy átlag az összes játékos teljesítménye alapján, de pénzkereset szempontjából nem egy rossz tankról van szó.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Kis profil
  • Brutális löveg
  • Kivételes álca
  • Nagyon jó mozgékonyság
  • Hatalmas játékélményt biztosít
  • Nagyon jó stathúzó, három sikeres találat már akár lila WN8-at is biztosíthat az adott meccsre

Hátrányai

  • Nagyon papír
  • 400 HP
  • Motor szeret pirosra sebződni
  • Alacsony profil miatt nem hajthatsz vízbe, mert egy pocsolyába is belefulladsz
  • Nagyon hosszú célzási idő
  • Torony csak 30°-ban mozgatható

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. Először is azért, mert nagyon jó stathúzó, így ha érdekelt vagy benne, akkor ezzel a masinával könnyedén javíthatod azt. Ha szeretsz felderíteni, akkor azért fogod szeretni az ELC-t, ha meg nem szeretsz, akkor azért. Ez egy olyan tank, ami mindenkinek tud örömteli pillanatot szerezni, mert a páncél/mozgékonyság/tűzerő/camo négyesből neki három megvan és pont az a három, ami egy tanknak kell. A páncél manapság nem sokat ér a játékban, de ezen a harckocsin nem is kell. Ez pont abban jó, hogy nem találják el, viszont cserébe sajnos nem is hibázhatsz egyet sem, mert akkor véged.

Egy valamire viszont nagyon vigyázz: SOHA ne rambózz az ELC-vel, mert nagyon nem szereti és instant halál a vége, ha mégis megteszed. Néha még spotolnod sem szabad menni, hanem hátul maradsz és TD-zel, hiszen ez valójában egy jól álcázott tankvadász.

Megvan hozzá a tűzereje hogy bárkit szétmarcangoljon, aki olyan sötét hogy előtte marad. És ha van egy bokrod, valamint körülötte 250 méter szabad hely (elég 200 is), akkor bárkit ledarálsz egyedül is, aki lassú. Bokorban spotolsz, aztán hátrálás, lősz, vissza a bokorba, majd kezded elölről. Az ELC AMX az a tank, amivel bárki megtanulhat scoutolni és lightokkal játszani anélkül, hogy idegeskednie kellene a rossz négyes scoutok miatt, ami az ötösök előtt van (az AMX 40 nem kap scout besotolást, cserébe a játék egyik legrosszabb tankja).

Egyszerűen aki olyan fun tankot keres, ami nem prémium (E 25 és társai), akkor az ELC AMX a legjobb választás számára.

Videó

{youtube}Uu4bsFL4CPM|690|420{/youtube}

{youtube}HsLkV9zp9LA|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Camper03

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:57

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 1 éve
    Ismét kipróbáltam, mondom hátha mázlim volt tegnap Mai eredmény 3 lövés 3 ellenfél. Szeretem ezt a gépet, élmény vele a játék Jah s csatát is megnyertűk Persze jó felszerelés, skill-es személyzet kell (meg önmagamrol őszintén quva nagy mázli) és remek kis gép Ne bántsátok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 1 éve
    Sziasztok, én nem régen kezdtem újra, elolvastam elemzéseknél mi változott, s ezt a gépet sokan szidták. Hát nem tudom, ha Camper mester tanácsára figyelek jó kis gép ez még Vesztett csata volt de én élveztem vele harcot Lőttem ki tankot, sebeztem is sokat csak aztán hirtelen 11:4 arányba maradtunk bepánikoltam s új helyet akartam keresni s rám esett 2 nehéz (az volt furcsa kv1 tornyán pattogtam pedig azt jelezte átűtném, nah de mindegy ) Mindenesetre Bis marad garázsban, egy gyors kis td én szememben, hihetetlen álcával.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gabi418
    • Tankos
    · 4 éve
    Az Amx Elc egy nagyon jó tank, ez eddig az egyik kedvencem. Hatalmas felüdülés az AMX 40-es szenvedés után. Tapasztalataim szerint előnyei közé tartozik a jó löveg tulajdonságok, a jó álca, az alacsony profil és a mobilitása. Hátránynak érzem hogy szinte minden csatában láncolnak, a gyorsulása sem a legjobb és dombon felfelé elég nehézkesen megy. Egyes helyzetekben az ágyúsüllyedést is keveseltem, valamimt az ágyú korlátozott vízszintes kitérítése is néha akadályozott. Az ágyú töltése sem a leggyorsabb de ez nem annyira nagy probléma számomra. A csata első részében passzívan spotolok, amikor már látom hogy nincs mit felderíteni, elkezdek lőni, ehhez a jó álca is hozzájárul, nem sokszor derítettek fel. Az ágyúja kiváló szinte mindent átvisz, a sebzése pedig brutális. Nagyon jól adja a wn8-at 3 lövésből megvan a lila, de én ezt nem sokszor figyelem, a játék arra való hogy szórakozzunk és nem arra hogy a staton görcsöljünk. Felszerelésként periszkópot, optikát és álcahálót használok. Összegzésképpen ez egy nagyon jó, szórakoztató tank, szerintem az egyik legjobb a játékban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Benxonyou
    • Tankos
    · 4 éve
    Ez a tank td? Ezzel a tankkal nem lehet passzívan vagy úgy egyáltalában spottolni? Az ágyú szereti lelőni az égről a csillagokat? Na jó az igaz. Ezt még ízlelgetem kicsit.... no nézzük. Nem igazán volt közöm ezidáig rendes lightokhoz, a Luchsot leszámítva. Szóval a lényeg, hogy nem tudom mennyire volt OP annak idején a kicsike, de azért szerintem most sem lehet félvállról venni. Először is, szerintem ez egy rendkívül technikás tank, egy sokoldalú supporter spotter. Ez első körben a "kerekes láz" idején tűnt fel. Második körben meg most tapasztaltam meg a tank valódi erejét, miután úgy döntöttem a táras lightok miatt rászánok némi időt.

    Felszerelésemről röviden. A spottolásra hegyeztem ki, ami be is jött ezidáig. Ventillátor, periszkóp, távcső kombóval használom. Az álcát direktívával pumpáltam feljebb, így nem igazán kell aggódnom, ha az ellenség arcába akarnék pofátlankodni. Persze ezzel a dpm elég gyengusz. 13,7 sec az újratöltés, a dpm 1050, ami elég sovány, de ha nem nagy kaliberre megyünk, akkor ez is bőven elég szerintem legalábbis.

    Az a tapasztalatom, hogy megfelelő álcával, látótávval, kis körültekintéssel, gondolkodással simán meg lehet játszani a spotter szerepet attól függetlenül, hogy nem olyan mobilis. Nem kell a nézőtér másik feléről kémlelni az operett előadást, mint egy td. Az eddigi legjobb napi wn8 átlagomat is ezzel hoztam össze. Szerintem nem tökéletes, de egy igazán értékes tank tud lenni a csatatéren.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Tankos
      · 4 éve
      Egyet értek de azért tegyük hozzá, hogy abban a játékstílusban is abszolute megállja a helyét! Az ELC AMX lehet a tier 5 egyik legjobb TD-je és ugyan úgy játszható mint egy átlagos teljesítményű spotter (szerintem ebben a szerepében sokkal jobb egy chaffee). Azért farmolja jól a wn8-at mert relatíve nem kell vele sokat sebezni; 1000 körül már kék vagy lila?? Az 3 lövés, ha türelmesen kivárja az ember, az ágyú meg adja neki
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Benxonyou
        • Tankos
        · 4 éve
        Hát én rendkívül türelmes tudok lenni, úgy is, hogy spottolás közben viszket a tenyerem, "csak hagy lőhessek egyet". Nem vonom kétségbe, hogy megállná a helyét TD ként, amilyen pofonokat tud osztogatni. Prokhorovka tipikus eset, de nem az 1-2-es vonalon való sunyi lopózás miatt. Inkább a dombot szoktam bevenni, mielőtt az ellen egyáltalán a közelébe tudna kerülni. Onnan pedig saját magamnak és a csapatnak is gond nélkül tudok spottolni. Ezért is használom rá inkább a "supporter spotter" jelzőt, mert nem lehet csak egyetlen kategóriába besorolni szerintem, és egyedül is vígan el lehet kocsikázni vele a csatatéren.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Buzz Lightyear
    • Tankos
    · 5 éve
    Jó kis gép ez most is.
    A megváltozott paraméterek és a megváltozott meta miatt kicsit másképp kell használni.
    Amíg nincs álca skill addig venti+álcaháló+periszkóp és természetesen álcafestés.
    Amint megvan a két legényre a 100% álca az álcahálót le lehet (és érdemes) cserélni távcsőre hogy ne szaladjunk bele nem várt dolgokba.
    Az biztos hogy nagyon ésszel kell vele tolni, mert még jobban bünteti a hibákat mint a nerf előtt.
    Ja és még mindig a nagy cső a legjobb vele, a 75 milis egyszerűen nem működik ezen a tankon. A naggyal odatolsz egyet és amíg szaladsz egy kört míg betölt és biztos lehetsz benne hogy a szpot is leesett rólad.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SdkfzXXX
    • Tankos
    · 5 éve
    az elemzes patent, barcsak mehettem volna azzal, amirol szol. A mai ELC a konkurrenciahoz kepest vak, mint a hintalo, nem alkalmas passziv spotra, 5m-rol teljesen becelozva is kepes melle loni. Nagy agyuval a toltes es celzas is egy emberolto, siman pattan barmirol, az apcr atutes egy vicc, a kis agyu ugyanolyan hulladek, pontatlan, lassan tolt, nem alkalmas a leforgasokra, nincs atutes, se damage. Kis tomege ellenere a tank lassu, hiaba jo a camo, ha sok palyan nincs bokor es a jelenlegi palyak zomen a felderitok csak disznek vannak, pl. Paris, Himmelsdorf, Ensk, Mountain Pass, stb. Ha esetleg aktiv spottert jatszanek az agyhalott csapattarsak keptelenek barmit is eltalalni, hiaba vilagitom az ellenfelet 3 percen keresztul. Barmilyen alacsonyabb tier felderitovel jobbak az eredmenyeim nagysagrendekkel, pl. Luchs, Pz38 nA. Lehet, hogy ezek ellenere ez egy jo tank, de inkabb vegigtolom ezt a vonalat es visszaveszem 5 skilles legenyseggel, ugy mar lehet, hogy jo, mert a parancsnok csinal mindent a vezetesen kivul.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="pap32"][quote name="Robb_HUN"][quote name="Camper03"][quote name="Gaunt93"]Felderítőként már nem az igazi, viszont nyíltabb pályákon amolyan "szellem TD" üzemmódban jól alkalmazható. Full álca skillel, a 90-es ágyúval leakasztani egy alfára való sebzést, aztán gyorsan eltűnni a francba. Mire a löveg betölt, arra lemegy a spot, és mehet a következő pofon. Spotterként már nem nagyon tudok vele érvényesülni, de ezt a taktikát használva hamar meglett a harmadik strigula a csövön. :great:[/quote]
    Sajnos a WG kábé mindent elvett tőle, ami miatt egyedi volt, a mozgékonyságot (személy szerint a leglomhább ötös könnyűnek tartom), plusz a 90 mm-es ágyút teljesen tönkretették. Az ELC manapság egy TD, csak sem sebzésben nem kiemelkedő, sem átütésben.
    Kár érte, anno a kedvenc tankom volt.[/quote]

    Tegnap kerekre nyílt a szemem, amikor egy V-ös skoda lehagyott simán.
    A célzási idő valami horror, kb mint a KV-2 .
    Sajnálom, hogy elcseszték ezt a tankot.[/quote]

    Ezért szokás manapság kis löveg+forgatható toronnyal használni...az átlag mobilitás mellé a kicsi felület meg a camo azért még mindig megvan...igaz, a tűzgyorsasága még töltésgyorsítóval is valami rettenet annyi dmg-hez képest, de így is használható még...[/quote]

    Én próbálgattam a kis löveget, de valahogy nem jött be. Sokkal jobb voltam a naggyal, arra jött a 2 csík.
    De lehet, hogy a javaslatodra újra esélyt adok neki. Hátha csak nekem kell máshogyan használni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pap32
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Robb_HUN"][quote name="Camper03"][quote name="Gaunt93"]Felderítőként már nem az igazi, viszont nyíltabb pályákon amolyan "szellem TD" üzemmódban jól alkalmazható. Full álca skillel, a 90-es ágyúval leakasztani egy alfára való sebzést, aztán gyorsan eltűnni a francba. Mire a löveg betölt, arra lemegy a spot, és mehet a következő pofon. Spotterként már nem nagyon tudok vele érvényesülni, de ezt a taktikát használva hamar meglett a harmadik strigula a csövön. :great:[/quote]
    Sajnos a WG kábé mindent elvett tőle, ami miatt egyedi volt, a mozgékonyságot (személy szerint a leglomhább ötös könnyűnek tartom), plusz a 90 mm-es ágyút teljesen tönkretették. Az ELC manapság egy TD, csak sem sebzésben nem kiemelkedő, sem átütésben.
    Kár érte, anno a kedvenc tankom volt.[/quote]

    Tegnap kerekre nyílt a szemem, amikor egy V-ös skoda lehagyott simán.
    A célzási idő valami horror, kb mint a KV-2 .
    Sajnálom, hogy elcseszték ezt a tankot.[/quote]

    Ezért szokás manapság kis löveg+forgatható toronnyal használni...az átlag mobilitás mellé a kicsi felület meg a camo azért még mindig megvan...igaz, a tűzgyorsasága még töltésgyorsítóval is valami rettenet annyi dmg-hez képest, de így is használható még...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Camper03"][quote name="Gaunt93"]Felderítőként már nem az igazi, viszont nyíltabb pályákon amolyan "szellem TD" üzemmódban jól alkalmazható. Full álca skillel, a 90-es ágyúval leakasztani egy alfára való sebzést, aztán gyorsan eltűnni a francba. Mire a löveg betölt, arra lemegy a spot, és mehet a következő pofon. Spotterként már nem nagyon tudok vele érvényesülni, de ezt a taktikát használva hamar meglett a harmadik strigula a csövön. :great:[/quote]
    Sajnos a WG kábé mindent elvett tőle, ami miatt egyedi volt, a mozgékonyságot (személy szerint a leglomhább ötös könnyűnek tartom), plusz a 90 mm-es ágyút teljesen tönkretették. Az ELC manapság egy TD, csak sem sebzésben nem kiemelkedő, sem átütésben.
    Kár érte, anno a kedvenc tankom volt.[/quote]

    Tegnap kerekre nyílt a szemem, amikor egy V-ös skoda lehagyott simán.
    A célzási idő valami horror, kb mint a KV-2 .
    Sajnálom, hogy elcseszték ezt a tankot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Camper03
    • Kiképző
    · 6 éve
    [quote name="Gaunt93"]Felderítőként már nem az igazi, viszont nyíltabb pályákon amolyan "szellem TD" üzemmódban jól alkalmazható. Full álca skillel, a 90-es ágyúval leakasztani egy alfára való sebzést, aztán gyorsan eltűnni a francba. Mire a löveg betölt, arra lemegy a spot, és mehet a következő pofon. Spotterként már nem nagyon tudok vele érvényesülni, de ezt a taktikát használva hamar meglett a harmadik strigula a csövön. :great:[/quote]
    Sajnos a WG kábé mindent elvett tőle, ami miatt egyedi volt, a mozgékonyságot (személy szerint a leglomhább ötös könnyűnek tartom), plusz a 90 mm-es ágyút teljesen tönkretették. Az ELC manapság egy TD, csak sem sebzésben nem kiemelkedő, sem átütésben.
    Kár érte, anno a kedvenc tankom volt.

Kapcsolódó elemek

  • A makett tervrajzát és az elkészítés fázisairól készült képeket ebben a fórum topikban találhatjátok meg.

    Ha még nem vagytok járatosak a témában, a papír makettek készítésével kapcsolatos alapinformációkat (papír fajták, stb.) itt és itt olvashatjátok el. Sok sikert ;)

Tovább a kategóriában: AMX 40 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.