Jelenleg

9
látogatónk van

2014. október 15. 08:13

Sturer Emil - Elemzés

Írta:
(43 szavazat)
66 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

12,8 cm Kanone 40. Ez a legszebb pontja a tanknak. Egyszerűen borzalmasan OP ennek e lövegnek egy jó néhány tulajdonsága.

Átütése 231/65 mm (prémium nincsen), sebzése pedig 490/630 HP. Ez azt jelenti, hogy szinte bármit átütsz amivel szembetalálkozol és az 5-ös tankokat a heavy tankok kivételével (plusz T-25 és Ram II) egy lövéssel elintézed (és a négyes scoutokat is).

Alapesetben 4,35 lövést tud leadni egy perc alatt, ha pedig töltésgyorsítót is használsz, akkor 11,9 mp a töltésidőd. Ez azt jelenti, hogy kicsit több mint 2450 HP/perc a DPM ezen a lövegen, ami hihetetlenül jó.

Pontossága 0,36 m/100 m, célzásideje pedig 2,5 mp, és ezen értékek még egész jól is hangzanak, sajnos a célzásidővel sokszor meg fog gyűlni a bajod. Ennek oka a sovány vízszintes csőkitéríthetőség (+/- 6 fok), ami elég gyér, következtetésképpen sokszor kell a testtel is mozognod, ami eléggé megnöveli a célzás idejét.

Az átütés/sebzésen kívül van még egy remek pontja ennek az ágyúnak. A csőlehajlása 15 fok! Ez bármire elég, még egy elég meredek domb mögül is ki tudsz úgy nézni anélkül, hogy ki kellene a tankod teljesen vinni. Kibújsz, lősz és fél másodperc múlva már fedezékben is vagy. Csőemelkedése azonban 10 fok, ami elég gyenge, egy kis lejtő is megszívathat, ha éppen lefelé haladsz rajta.

És ezennel elérkeztünk az ágyú legnagyobb hátrányához: mindössze 15 töltényt tudsz magaddal vinni, ami el tud fogyni, ha rákezdesz a lövöldözésre. Nekem mikor először próbálgattam ezt a járgányt soha nem fogyott ki a 15 lőszer, viszont amióta visszavettem, már háromszor is, márpedig régebben nem játszottam olyan jól. Épp a kevés lőszer miatt néhányan a 105 mm-es löveget használják full prémium lőszerrel, amibe lényegesen több fér.

Végezetül a 128 mm-es löveg lövedéke lassabb, mint a 105 mm-es ágyújé, ez is tud néha hátrány lenni. Ezek után már csak csendben említem meg, hogy a top löveg 58.500 XP-be kerül, ami egy borzalmasan fájdalmas grindelést eredményez, nekem egy említésre méltó meccsem volt a 105 mm-es löveggel.

Felépítmény

Nagy és papír, révén valami hátránynak is lennie kell egy harckocsiban. Páncélzata 50/30/30 mm, ami arra elég, hogy egy M5 Stuart ne feltétlenül üssön át, azaz BÁRMI, ami eltalálja, az át is fogja ütni, annak ellenére, hogy a löveg néha elnyeli a lövést azzal, hogy szinte leszakítják a tankról (vagyis pirosra lövik).

Hab a negatív tortán, hogy nyitott a teteje a gépnek, ami plusz esély az artynak, hogy maxot sebezzen (nem mintha nem tudna könnyedén átütni). Előnye a nyitott tetőnek a brutális látótáv, ami 400 méter. Ez periszkópért kiált, kötelező ezen a tankon, annak ellenére, hogy kicsi a vízszintes kitéríthetőség, ugyanis 500 méterre tudja felvinni a látótávját ennek a tanknak, ami már elég könnyen felspotol bármit ami elé kerül.

Sajnos az álcaértéke nem valami jó, 11,29% mozdulatlan állapotban és 1,79% lövés után. Ez álca skillel és álcahálóval felhozható 35,43%-ra mozdulatlan állapotban, de kár hogy lőnöd is kell majd, ami még így is 5,43 %-ra kapja le a camódat, tehát lövés után bújj fedezékbe vagy legyél 400 méternél messzebb. A modulok nem kimondottan sérülékenyek, bár a lőszerrekeszt könnyű ellőni a „superstructure” (szó szerint felépítmény) oldalain.

Felfüggesztés

34 fokot forog másodpercenként ami nem rossz, de sajnos nem is elég jó ahhoz, hogy sok tank meg tudjon kerülni, ha akar. Előny még, hogy az alap lánc elbír mindent amit ráraksz, bár a felszerelésnek már nem lesz hely. A lánc elég könnyen leesik, akár „magától” is, szóval még egy okkal több arra, hogy elkerüld a közelharcot.

Motor

Egy Maybach HL 116 S, mely 310 lóerőt tud produkálni, ami egy ennyire nehéz harckocsinál rossz. Ez az érték a 10 lóerő/tonna értéket sem éri el és sajnos elég lomha is, mindössze 25 km/h a végsebesség amit el tud érni ez a monstrum. Szerencsére nem sokszor lövik pirosra a motort, ami egy kis vigasz lehet a lomhasága után.

Ajánlott játékstílus

Maradj hátul és spórolj a lőszerrel, ugyanis a HP-d és a skúló is hamar el tud fogyni. Próbáld elkerülni azt, hogy felfedezzenek, de ha mégis meglátnak akkor vonulj vissza a remélhetőleg közeli fedezékedbe.

Mindenképp úgy célozz az ellenfélre, hogy ne számítson rád vagy ne onnan számítson rád, ahonnan kibújsz.

Azon kevés tankok egyike a Sturer Emil, amin kevés domb fog ki, igazából egy még brutálisabb Dicker Max-szal állunk szemben, ugyanolyan látótávval, de mérföldekkel jobb ágyúval. Amióta be lehet csillagozni az ágyúcsöveket, azóta én is festettem egyet a Sturerre, nem is kelett hozzá megerőltetnem magam, szóval nem sokan használják a tankot, inkább a Borsig elődje, amin át kell lépni. Ennek ellenére sokkal durvább tud lenni a szintjén mint a Borsig a nyolcasok között, mert bár nincsen tornya, de egy 7-es tankon találhatsz 490-es sebzést, 231 mm-es átütést és 15 fokos csőlehajlást.

Ha távol vagy, akkor célzol, kivársz és lekapsz egy 40 %-ot az ellenfélről (magasabb szinteken olyan 25-30-at), ha pedig felspotolnak (mikor kibújsz), akkor előre becélzod automatán és úgy durrogtatsz bele az ellenfélbe. Sajnos a nagy sebzés és kevés lőszer kombójának hátránya, hogy nem biztos hogy megéri 300 vagy kevesebb HP-ra ellőni magadat.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Nagy kaliberű tank töltésgyorsító (minél nagyobb a DPM, annál jobb)
  • Periszkóp távcső (sokat dob a látótávra)
  • Célzásgyorsító vagy álcaháló (én álcát raktam a tankra, de a Célzásgyorsító talán hasznosabb tud lenni, mivel nem kell annyit várni mozgás után a szűkülésre)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék vagy csoki, ha nagyobb DPM-et akarsz

Ajánlott legénységi képzettségek

Első körben parancsnoknak hatodik érzék, a többieknek álca, második körben full BIA, vagy parancsnoknak álca és többieknek javítás/vegyes képességek.

Átlagos bevétel

2.400 sebzésért már 25 ezer kreditet kapsz prémium nélkül. Mivel nem nehéz ennyit sebezni, ezért igazából nem olyan nehéz fenntartani a gépet, viszont ha nincs veled az RNG, akkor sokat bukhatsz. 4.500 sebzésért akár 40 ezret is kereshetsz prémium nélkül, feljebb pedig már olyan mintha prémium tankkal mennél (kábé mintha egy hatossal mennél).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • OP löveg, kiemelkedő átütéssel és sebzéssel
  • 400 méteres látótáv, amit periszkóppal 500 méterre növelhetünk
  • 15 fokos csőlehajlás, ami az egyik legjobb a játékban és veri az amerikai tankokét is

Hátrányai

  • Papír és nagy profil
  • Kicsi végsebesség
  • Viszonylag lomha
  • Kevés lőszer
  • Lassú lövedék
  • Kicsi vízszintes csőkitéríthetőség
  • Szenvedős kigrindelni a 128 mm-es ágyút

Kiknek ajánlott

Akik szeretik a SU-100-at a sebzéséért, az nagyon szeretni fogja ezt a gépet, bár nincs akkora mobilitása, mint a SU-nak. Viszont ami közös mindkettőben, az a jó nagy átütés és sebzés, amivel szinte mindenkit kilyuggatsz és kifüstölsz, aki eléd kerül. Tekinthetünk a kis makacskára, mint egy hetes ISU-ra is, hiszen a 490-es sebzés OP hetes szinten, pláne ha 231 mm-es penetrációval párosul és két lövésből kiszedi a hatosokat, valamint háromból a heteseket. Aki Borsigra megy és a Borsig miatt kezdte el az ágat, az nem biztos, hogy kibékül a hátrányaival a tanknak, de érdemes megismerni közelebbről és akkor megmutatja, hogyan kell 4000 sebzéses meccseket menni különösebb erőfeszítés nélkül, még ha vesztesz is. Sajnos egyedül öt ellen nem biztos hogy te fogod lehozni a meccset, már csak azért sem, mert a meccs végére sokszor maximum 5 lőszered marad, hacsak nem igazán értél bele a csata hevébe.

Viszont azért egy Radley-Walters medált bezsebeltem a kis Sturerrel. Egy biztos, aki imád TD-vel játszani, az sokat ki fog tudni hozni a harckocsiból, aki nem igazán TDs ember, az kevesebbet, de ő is lazán megsebzi a saját HP-ját, révén két lövésből megvan.


Visszajátszás: http://wotreplays.eu/site/1239279#siegfried_line-camper03-pz_sfl_v

Az elemzést írta: Camper03

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    andiam
    • Tankos
    · 4 éve
    15 csatám van eddig vele, többször éreztem úgy, hogy öngyilkos leszek mire meglesz a borsig.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SimLac
    • Tankos
    · 5 éve
    Ez a TD csak azért van a játékban, hogy jól megszopasson a Borsig előtt!
    Hatalmas papír test, borzalmas mobilitás, borzalmas álca. A löveg horizontális kitéríthetősége minimális, tehát kénytelen vagy az egész testtel forogni a cél felé. Ennek és a lassú lövedéknek köszönhetően mozgó célpont eltalálásához iszonyat nagy mázli kell! A lövedék olyan lassan repül, mint ha a személyzet kézzel hajítaná az ellenség felé!
    Amíg nincs meg a fejlesztett ágyú (58,5k XP és ezt 65 csata alatt még nem sikerült elérni), addig a rövid csövű 105 mm-es ágyú 169/227/53 mm átütése sokszor kevés, mivel nagyrészt 9-es tier-ben kell harcolnunk.
    (Mióta sorra jönnek az új OP szuperpáncélozott szovjet tankok a játékba, azóta egyre nehezebb a játék a régi tankokkal, minden más korábbi tank harcértéke csökken ezáltal.)
    Az is vicces, mikor a light tankok leveszik lánccal a lövéseinket. (Mármint nekik vicces, nem nekünk... )
    Nem tudom, hogy ezen segít-e majd a fejlesztett löveg, mert ahhoz meg nincs prémium lőszer és az alap lőszer átütése 231 mm, ami csak 4 mm-el több, mint az alap löveg gold lőszeréé. Újabban sokszor már HE-vel lövöm a mindent pattintó tankokat, ezzel legalább néha sebzek is rajtuk valamit.
    Az egyetlen pozitívum az extrém csőlehajlás. Gyakorlatilag bármilyen meredek domb mögül tudunk tüzelni.

    Azért nehéz ezzel a TD-vel a játék, mert ha felspotoltak, akkor azonnal fedezékbe kell húzódni, mert bárki lő ránk, egyrészt biztos, hogy eltalál, olyan bazi nagyok vagyunk, másrészt át is üt, mert az egész tank papírból van.
    Ahhoz, hogy ne lássanak meg, jó messze kell maradnunk az ellenféltől, de akkor meg valószínűleg mi nem fogunk rálátni az ellenfélre, vagy nem találjuk el a lassú lövedék miatt.
    Az megint csak szívás, hogy a pályák nagy része nem kedvez a TD-knek. A jó helyezkedéshez mázli is kell, mert elég lassan mozgunk, így ha rossz felé indulunk el a csata elején, könnyen lehet, hogy nem tudunk lépést tartani a támadással, és semmit nem fogunk csinálni egész idő alatt, csak cammogunk a többiek után. A másik szívás, mikor elhelyezkedünk a frontvonal mögött, az első vonalban lévő csapattársak seperc alatt elhullanak, minket a rohamozók az első lövésünk után meglátnak és szétszednek. Ilyenkor, ha 2 átütő lövést sikerül leadnunk a gyors halálunk előtt, akkor már szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

    A leggyorsabb elhullásom eddig az volt, mikor Ensk-en (nagyon kicsi pálya) az erdős részről indultunk, rögtön a csata elején berohant az ellen egyik spottere középre, engem észrevett, leláncolt, aztán azonnal kicsapott az arty. 8 m-t sikerült megtennem. NYOLC métert!!!

    Szóval ahhoz, hogy jó csatát menjünk, a következő csillag együttállásoknak kell teljesülnie:
    - TD-k számára használható pálya, ahol van elég nyílt terep és rejtekhely.
    - A csapat ne támadjon túl eredményesen, mert akkor lemaradunk az eseményekről.
    - A támadó csapat ne vesszen oda túl gyorsan, mert akkor lerohannak, mielőtt bármit is tudnánk csinálni.
    - A csata sűrűje olyan helyen legyen, amire rálátunk, de minket nem fedeznek fel.
    Ekkor jön még az, hogy ne misszeljen az ágyúnk és olyan ellenséges tankok legyenek előttünk, amiket képesek vagyunk átütni, és nem csak akkor, ha felborulnak és a hasukat mutatják felénk.
    Ha mindez teljesül, akár még élvezhető csatát is mehetünk vele, de nem leszünk nagy befolyással az eredményre.
    Nekem ez eddig a 65-ből talán 2-3 alkalommal sikerült is.
    Így aztán az XP is lassan jön, még ha mázlink van és ügyesek vagyunk, akkor is.
    Eddigi eredményeim:
    35% győzelem, 25% túlélt csata, max sebzés 2200, átlag sebzés: 680
    Asszem lesz még pár ősz hajszálam, mire csatánként 3-500 XP gyűjtésével összejön a 71k a Borsigra. Egy könnycseppet sem fogok ejteni, mikor eladásra kerül ez a rakás ócskavas!
    Persze biztos van, akinek ennél jobban megy és jobb véleménnyel van a típusról, de én rettenetesen utálom!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      SimLac
      • Tankos
      · 5 éve
      Kövezzetek meg érte, de a leírt szidalmak ellenére kezdem megkedvelni ezt a szörnyet. 92 gyötrelmes csata kellett hozzá, hogy meglegyen az első kiválóság jel. Rá kell érezni, a használatára. A lényeg, hogy ne lássanak meg és ezt csak úgy lehet elérni, hogy az egyik szemed folyamatosan a térképen van, úgy helyezkedsz, hogy ne lehessen ellenség spot távolságon belül, csak akkor tüzelsz, ha biztos vagy benne, hogy nem feded fel a pozíciódat és a találat is garantált. Szóval ritkán. De 15 tölténnyel amúgy sem leszel egy golyószóró!

      Iszonyat szenvedős, de valahol mégiscsak megvan a maga bája. Áh, valahogy mindig a szívemhez nőnek ezek a szenvedős járgányok...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      simron78
      • Tankos
      · 5 éve
      Megértem amiket írsz és ezek igazak is a Sturer Emilre, de ha jobban belegondolunk szinte minden tankra igazak lehetnek ezek. A legtöbb Td pályafüggő, ha jó álcájú, szar páncélú TD-vel kerülsz városi pályára ott sok babér nem terem, ugyanígy, ha jól páncélozott, igazi roham TD-vel berak nagy nyílt pályára, akkor feltehetőleg nem te fogod eldönteni a csatát. Ha a te oldalad elesik 2 perc alatt, akkor az ott áttörő túlerővel szemben egyedül semmilyen tankkal nem tudsz kitartani, persze egy nehézzel akár kg 25 másodperccel is tovább élhetsz ilyenkor Az összes lasabb tank átka, ha a csapatod túl gyorsan nyer, tehát ez sem Emil specifikus hiba. Amikor fejlesztettem, akkor nekem nem tűnt szörnyen rossznak, persze sokszor előfordult, hogy max 2-3 lövést tudtam leadni mielőtt lerohantak, spottoltak, kilőttek, de ha jobban belegondolunk a nagy löveggel 3 sebző találat már bőven 1000 feletti sebzést jelent, az pedig egy 7-es TD-hez képest jó átlagnak mondható. Szóval valamivel balanszolni kell a 7-es szinten nagynak számító alfasebzést, különben egy jól használható 8-as Td-nek megfelelő 7-es Td-t kapnánk, ami azért nevetséges lenne.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        SimLac
        • Tankos
        · 5 éve
        Igaz, amit leírsz, de ennél a TD-nél a Tűzerő / Védettség / Mobilitás szentháromságból csak a tűzerő van meg és az is viszonylag korlátozottan, mert a célzással vannak bajok. Épp ezért jobban ki van szolgáltatva a körülményeknek, csata alakulásának.
        Ha megnézzük a többi TD-t, vagy a tankok összességét, akkor a fenti szempontokból általában egy valamiben gyengébbek és nem két, két és félben. (Az álcázás, ill. annak hiánya még jöhetne negyediknek.)
        A TD-k tűzereje általában rendben van, hiszen ezért TD-k!
        A védettség / álcázás / mobilitás képesség ami meghatározza, hogy mennyire lesz használható a játékban. A Sturer Emil sajnos ezek közül mindből gyenge!
        Persze elég furán is venné ki magát, ha egy ekkor böszme nagy testtel fürge lenne, vagy a valóságban is vékony páncélja a játékban megvastagodna. Esetleg nehezen lehetne észrevenni egy ház méretű testet. Nem tudom hogyan is lehetne rajta segíteni, de szerintem lényegesen gyengébben teljesít, mint bármely más tier VII-es TD.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Ynnegaf
          • Tankos
          · 5 éve
          Alapvetően a jó lövegsüllyedése tenné hatékonnyá, amennyiben vannak megfelelően dombos pályák, ahol távolságot is tud tartani az ellenségtől. Persze ez játékos függő, mennyire képes ezeket a helyzeteket kiaknázni. Én anno nagyon nem szerettem Emillel játszani, de azért a végére már úgy-ahogy megszoktam. Aztán megváltás volt a Borsig. Mint a legtöbb 7-es tank, ez is azt a mezőnyt erősíti, amin túlesik a játékosok többsége, aztán igyekszik is elfelejteni a traumát.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Toledo
      • Tankos
      · 5 éve
      Szerintem mindegy milyen cső van rajta,egy rémálom az egész gép....
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        SimLac
        • Tankos
        · 5 éve
        A 12.8 cm-es löveggel kevésbé rémálom, bár az meg lassan tölt és csak 15 lőszerünk van hozzá.
        A rettenetes lomhaság a fő baj, meg hogy az ágyút oldalra alig lehet kitéríteni.
        Az az érdekes a 12.8 cm-es löveggel, hogy elméletileg 367-613 között lehet a sebzése. Nekem eddig a maximum 508 volt, de leginkább csak 380-450 között sebez.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Zaphire23
      • Tankos
      · 5 éve
      Szia, átérzem amit írsz, hisz nemrég én is átéltem. Azt tudom írni, kitartás! A nagy löveg után teljesen más lesz a tank. Nekem utána szabályosan gyerekjáték volt kifejleszteni (a nagy ágyú után), azt hiszem a 71000 xp-t. A prémium lövedék nem is kell, de az az érzés, mikor betalálsz a nagy csővel, (részben) kárpótolni fog az eddigi szenvedésért.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        SimLac
        • Tankos
        · 5 éve
        Remélem igazad lesz!
        Mentem 3 csatát a nagy csővel:
        Elsőre lerohantak és megettek a light-ok.
        Másodjára bokor mögé bújva az első lövés után azon nyomban kaptam 3 találatot, majd miután meghaltam, bejelzett a hatodik érzék lámpa. Oké...
        No de a harmadik csatában ARATTAM!!! Minden klappolt és a löveg tette a dolgát! Majdnem 3000-et lőttem, csak aztán már nem volt kire, de nem is volt gond, mert a lőszerből is majdnem kifogytam. Mire odaértem volna a maradék ellenséghez, a többiek lemészárolták a túlélőket.
        Nem azt mondom, hogy gyökeresen megváltozott a véleményem erről a TD-ről, de a nagy löveg már tényleg tud hatékony lenni, ha adottak a feltételek.
        Csak hát az azért ritkán van...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      tothistvan50
      • Tankos
      · 5 éve
      Korábban pont erre jutottam én is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HPeter
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="tothistvan50"][quote name="HPeter"]
    Emil átlag dmg a vbaddict szerint 683, a nashornon meg 564....durva hogy az emil papíron nagyobb sebzésre képes...[/quote]

    Nagyobb sebzésre???
    KÉTSZERESRE! Papíron.[/quote]

    Valóban nem voltam 1értelmű. Az átlag össz damage/csata
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tothistvan50
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="HPeter"]
    Emil átlag dmg a vbaddict szerint 683, a nashornon meg 564....durva hogy az emil papíron nagyobb sebzésre képes...[/quote]

    Nagyobb sebzésre???
    KÉTSZERESRE! Papíron.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HPeter
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="tothistvan50"]Elfogadom, hogy sokkal többet is lehet hozni ebből a szerkezetből, mint amire én képes vagyok. Különösen olyantól, akinek tellik 5 skilles legénység még erre, a vitathatatlanul saját ágán is leghaloványabb TD-re.
    Pusztán jó szándékból írtam, amit írtam, határozottan azok számára, akik hozzám hasonlóan a személyes küldetés sorozatokat hajtva igyekeznek fejlődni. Ez nem alkalmas erre a célra, s mivel tier7, nagyon "költséges" free-ből átugrani. Az ág 5-ös tankja, a "kenyérpirító" ugyanígy szenvedős, de azon olcsó átlépni.
    A minimális oldalirányú löveg kitéríthetőség, és a rendkívül alacsony tömeg-teljesítmény arány miatt max jövőbelátó profik szintén profi spotter támogatással tudják kiélvezni a löveg előnyeit. Ez nem lehet vita tárgya.
    A szokásos periszkóp+álcaháló helyett (forgolódáskor folyton inaktiválódnak) célzásgyorsító+fix optika kell, ez ismét negatívum, mert ezek a felszerelések nem pakolgathatóak szabadon. (Töltésgyorsító mindenre default nálam)
    Szóval fogcsikorgatva igyekszem túllépni rajta. A Borsig-ban nagyon bízom, megvan nekem a Krupp-Steyr Wt., ami szintén lomha papír, de forgótornyos, s már önmagában emiatt sokkal jobban megy vele a móka. De ennek az utóbbinak meg gyenge a lövege.
    Száz szónak is egy a vége. Kezdők ne vágjanak bele. Profiként meg mi értelme? Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. (Ford Fairline megvan?)[/quote]

    Az RHM jó lesz!! nekem nagyon bejön.... mivel nagyon sok a városi pálya a lassú nem forgótornyos TD-vel lehetetlen, vagy igencsak nehéz játszani

    Emil átlag dmg a vbaddict szerint 683, a nashornon meg 564....durva hogy az emil papíron nagyobb sebzésre képes...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tothistvan50
    • Tankos
    · 5 éve
    Elfogadom, hogy sokkal többet is lehet hozni ebből a szerkezetből, mint amire én képes vagyok. Különösen olyantól, akinek tellik 5 skilles legénység még erre, a vitathatatlanul saját ágán is leghaloványabb TD-re.
    Pusztán jó szándékból írtam, amit írtam, határozottan azok számára, akik hozzám hasonlóan a személyes küldetés sorozatokat hajtva igyekeznek fejlődni. Ez nem alkalmas erre a célra, s mivel tier7, nagyon "költséges" free-ből átugrani. Az ág 5-ös tankja, a "kenyérpirító" ugyanígy szenvedős, de azon olcsó átlépni.
    A minimális oldalirányú löveg kitéríthetőség, és a rendkívül alacsony tömeg-teljesítmény arány miatt max jövőbelátó profik szintén profi spotter támogatással tudják kiélvezni a löveg előnyeit. Ez nem lehet vita tárgya.
    A szokásos periszkóp+álcaháló helyett (forgolódáskor folyton inaktiválódnak) célzásgyorsító+fix optika kell, ez ismét negatívum, mert ezek a felszerelések nem pakolgathatóak szabadon. (Töltésgyorsító mindenre default nálam)
    Szóval fogcsikorgatva igyekszem túllépni rajta. A Borsig-ban nagyon bízom, megvan nekem a Krupp-Steyr Wt., ami szintén lomha papír, de forgótornyos, s már önmagában emiatt sokkal jobban megy vele a móka. De ennek az utóbbinak meg gyenge a lövege.
    Száz szónak is egy a vége. Kezdők ne vágjanak bele. Profiként meg mi értelme? Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. (Ford Fairline megvan?)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HPeter
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Angmaar"][quote name="tothistvan50"]Nem szívesen ragadtatom el magamat kezdőként (fél éve játszom), de képtelen vagyok visszatartani:
    Használhatatlan ez a járgány.
    Bimbózó wn8-am legnagyobb gyilkosa.
    Az a röhej, hogy még a win rátám is nano tartományban van vele, pedig más tankokkal is voltam notórius bénázó, de ez annyira képtelenül szar, hogy még a legjobb csapatot is lehúzza. Csak akkor nyerünk, ha van egy piros is belőle, de tényleg. Hiába a nagy ágyú, nem lehet célozni vele, ráadásul a lövedék hajítógépet idézően lassú.
    Azért fejlesztettem ki mert elődjével az összes stug IV küldetést végig tudtam csinálni, kivéve az utolsót, a 2000 sebzésest. 1830 volt a Nashornnal a max, egy tankászos körben. Ezzel meg 1000-nél képtelenség többet. Vagy leszednek, amikor van az ellenben hp, vagy, ha már lehet őket lőni, mert felülkerekedtünk, és nem érnek rá egy böhöm lassú papír td-vel vacakolni, akkor meg lemaradok a sebzésről, ill, nincs is már összesen 2000 hp a pirosakban.
    Egy jó lövésért már jár a harmadosztály, ez mindent elmond. A kívánt 2000 sebzéssel MEGAUNIKUM lennék, de hát nem vagyok...[/quote]
    Legénység, térkép ismeret, szembe jövő tankok ismerete!
    Amúgy nettó baromság amit írtál! Mivel brutális a csőlehajlása, és a 12,8cm-es cső viszonylag OP a +1/-1/-2 tierben, ezért betudom a kezdői mivoltodnak ennek a TD-nek a leminősítését. +2 tierben meg tudni kell nem mindenáron lőni, minden zöldülő átütés indikátorra! Na és akkor oda értünk a tank ismerethez megint!
    Nem ritka, hogy ebben a TD-ben a sebzés intervallum felső, vagy fullos értékét dobja be az rng! Érzésre olyan 40%-ban 600+ sebzést nyom be T7-es léttére! Igaz nekem egy 5 skilles legénység van hozzá, bár ez lehet irreleváns a sebzés értéket tekintve. De a krites találatokat nem kicsit befolyásolják a skillek![/quote]


    Én azt hiszem értem mire gondolt....a Nashorn után ez a tank egy fosgazán.....valóban csak a bokorok menthetnek meg , és rettegj a városi pályáktól......fontos a jó legénység, de mivel kezdő játékos nem hiszem hogy 5 soros legények csücsülnek benne. A löveg baromi jó, és jó csőlehajlás....de olyan lassú mint egy csiga...

    A nashornt imádtam...ezt szívből gyűlöltem....az utána jövő RHM az viszont egy álom....szóval kitartás....én 85 csatát bírtam vele....a maradékot free xp ből toltam bele....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Angmaar
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="tothistvan50"]Nem szívesen ragadtatom el magamat kezdőként (fél éve játszom), de képtelen vagyok visszatartani:
    Használhatatlan ez a járgány.
    Bimbózó wn8-am legnagyobb gyilkosa.
    Az a röhej, hogy még a win rátám is nano tartományban van vele, pedig más tankokkal is voltam notórius bénázó, de ez annyira képtelenül szar, hogy még a legjobb csapatot is lehúzza. Csak akkor nyerünk, ha van egy piros is belőle, de tényleg. Hiába a nagy ágyú, nem lehet célozni vele, ráadásul a lövedék hajítógépet idézően lassú.
    Azért fejlesztettem ki mert elődjével az összes stug IV küldetést végig tudtam csinálni, kivéve az utolsót, a 2000 sebzésest. 1830 volt a Nashornnal a max, egy tankászos körben. Ezzel meg 1000-nél képtelenség többet. Vagy leszednek, amikor van az ellenben hp, vagy, ha már lehet őket lőni, mert felülkerekedtünk, és nem érnek rá egy böhöm lassú papír td-vel vacakolni, akkor meg lemaradok a sebzésről, ill, nincs is már összesen 2000 hp a pirosakban.
    Egy jó lövésért már jár a harmadosztály, ez mindent elmond. A kívánt 2000 sebzéssel MEGAUNIKUM lennék, de hát nem vagyok...[/quote]
    Legénység, térkép ismeret, szembe jövő tankok ismerete!
    Amúgy nettó baromság amit írtál! Mivel brutális a csőlehajlása, és a 12,8cm-es cső viszonylag OP a +1/-1/-2 tierben, ezért betudom a kezdői mivoltodnak ennek a TD-nek a leminősítését. +2 tierben meg tudni kell nem mindenáron lőni, minden zöldülő átütés indikátorra! Na és akkor oda értünk a tank ismerethez megint!
    Nem ritka, hogy ebben a TD-ben a sebzés intervallum felső, vagy fullos értékét dobja be az rng! Érzésre olyan 40%-ban 600+ sebzést nyom be T7-es léttére! Igaz nekem egy 5 skilles legénység van hozzá, bár ez lehet irreleváns a sebzés értéket tekintve. De a krites találatokat nem kicsit befolyásolják a skillek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tothistvan50
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="perretz"]Ez egy camp-elős tank, videókból el lehet sajátítani, hogy kell jól campelni.[/quote]

    Már bocsánat, de ez azért nem olyan nagy művészet:
    http://wotreplays.eu/site/4452900?secret=c0c4284f57467fef4ca1968ccd10787e
    Csak sikerült a 2000 sebzéses küldetés. De nem az én érdemem.
    Vagy ötven csatában ugyanígy játszottam.
    Csak hát most fordult elő először, hogy a zöldek spottoltak szépen, a pirosak meg bambultak.
    Ha minden klappol, lehet ezzel a fossal is nyomulni, de rugalmassága zéró. Ha nem kedvez akárcsak egy apróság, lehet mozizni, vagy másik tankot választani a garázsból.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 5 éve
    Én nem vettem még meg ezt a vasat... ha mennék német ágon, akkor a keményebb ágon mennék most inkább. ( Nem megyek, mert van elég TD ágam ... két orosz és két amcsi ág ... )

    Kérdés: milyen a legénységed? ... ehhez nagyon kell az álca ... de nem tudom, mennyire kedvez neki a meta.Vagy inkább mondjuk úgy: szerintem ő most nem túl jó tank. ( Én a DickerMax-szal jól elvagyok ... de közel 40 ezer csata után a mapokat ismerem valamennyire, meg van hozzá egy már 4 skillsoros legénységem is ... )
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.