A legutóbbi mikrofrissítés valamit nagyon elcseszett. A WoT elindítása (a bejelentkezési ablakig való eljutás) vagy kétszer annyi ideig tart, mint előtte. A csatába való bedobásnál is bénázik egy csomót... Pár hónappal ezelőtt növeltem meg 4 GB-ról 8 GB-ra a RAM-ot, minden szép volt (vagy 20-25 mp-el meccs indulása előtt már bent voltam a térképen), most meg örülök, ha a visszaszámlálás utolsó pár másodpercére betesz a térképre. De az sem szokatlan, ha 10-30 mp késéssel kerülök be. (Rangsoroltban J.Pz. E100-zal élmény volt akkor beesni Westfieldre, mikor az ellenfél összes Kranvagn-je már fenn volt a dühöngő közepén a gerincen és bizalmatlanul méregetett...) Az elhúzódó csatába tétel ráadásul egyéb informatikai hibákat is generál (pl. bal egérgomb lenyomására az amúgy betöltött löveg nem kezd el lőni, csak azután, ha nyomsz egy újratöltést). Más is tapasztalt ilyet?
Rendszer:
Win 10, HDD-ről megy a WoT
Intel Core 2 Quad Q8300 proci (2.5 GHz, 4 mag)
8 GB RAM
AMD Radeon HD 7700 Series videókártya (GV-R777OC-1GD), 2020-as driver
A RAM bővítése nem segít a dolgon, velem együtt, neked is őskövület már a géped. Évekkel ezelőtt tapasztaltam én is a lassú betöltést, amit egy SSD-vel orvosoltam. Ez azt jelenti, hogy sokszor még a visszaszámlálás sem indul el, de már betöltött.
A fentebb említett lövés hibát én is tapasztaltam a legutóbbi frissítés óta, de én úgy gondolom, hogy ez net probléma (lag) lesz, ugyanis azt megfigyeltem, hogy amikor nem lő, rendszerint piros a lagjelző lámpácska.
A videókártya drivert felfrissítheted a 21.3.2-esre. Ez a legutolsó, ami még támogatja a kártyádat, az ettől újabbak már nem, vagy csak kompromisszumokkal.
Az összehasonlítás kedvéért:
AMD Phenom II X3 720 (@ X4 920)
6GB RAM
AMD R7 260x (21.3.2 driver)
GOODRAM SSD, erről megy a rendszer és a WoT is
Win 11
ui.: Egy töredezettségmentesítés lehet, hogy segítene, de nem oldaná meg a gondod.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...