Kigyújtás, modulsebzés mechanikájában járatos játékosokat kérdezném, hogy lehetséges egy sértetlen E75-öt átütő találat nélkül (HE) egy lövéssel kigyújtani modulsérülés okozása nélkül? Az alábbi replayben 50 másodperccel a kezdés után egy troll ágyús T43-nak sikerült. Ráadásul volt a tankon "Módosított konfiguráció", ami +150%-ot ad a motornak, üzemanyagnak, ammonak. Volt automatikus tűzoltó készülékem, szóval nem volt gond, csak érdekelne a hogyan.
wotreplays.eu/s...i-e_75
A csókának az élete lövése volt, az kétség nélküli, a háttérmechanika pedig csodás (igazából 1 lehetőség van csak)
A konfiguráció (függetlenüla felszereléstől, mert az is hasonlót ad), megvéd 1X (ez fontos !!!) egy üzemanyag tűztől, lőszerrekesz robbanástól, vagy motor megsemmisüléstől.
A lőszerrekeszt ilyen módon nem lehet egy olyan kaliberű ágyúval kilőni, így az kiesik.
Az üzemanyagtartály nem sérült, de tűz az volt, így ez is kiesik.
A T-43 ellőtte a motorod, amit a felszerelést instant negált, tehát megjavította, de van egy olyan effekt, hogy a motor sérülésnél egy adott % eséllyel tűz keletkezik a tankban. Erre az esetedben 5% esély volt. Megtörtént.
UI:
Vakon meg tudom mondani, hogy nincs a legénységeden megelőző karbantartás, azzal 0% lett volna az esélye egy ilyen tűznek, habár ami történt, talán 1:200-hoz esélyes volt.
Köszönöm a levezetést. Valóban nincs megelőző karbantartásom.
Azt gondoltam, hogy a kigyújtási százalék csak akkor érvényesül, ha sérül is a motor vagy üzemanyagtartály. Tanks.gg szerint a T43-nak 165 a "damage vs module" értéke a trollgunnal. E75-nak alapból 320-as a motor életereje, de a "módosított konfiguráció" miatt ez 800. Azt hittem, hogy ilyen kis kaliberrel, átütési értékkel és átütés nélkül ilyen nem történhet meg.
Amúgy nemrég vettem meg az E75-öt és legelső csatámban 2-ből 2-szer lőtték sárgára a motromat (tudtam, hogy hasonlóan érzékeny ott, mint a Löwe) a hason keresztül. Ekkor döntöttem úgy, hogy itt az ideje kipróbálni az új "módosított konfigurációt", lássuk ér-e valamit. A tapasztalatom az, hogy nagyon megéri, hiába, hogy elvesztek egy slotot a bónuszadó cuccoktól, nekem legalábbis ez fontosabb. Azóta egyetlen egy motor/üzemanyag/ammo sárgulásra sem emlékszem, pedig egy darabig még striguláztam is a moduldérülés mentes köröket és már 58 csatánál tartok. A Löwe-re is felraktam és az addigi rendszeres motorsérülés ott is teljesen megszűnt, ahogy ammo-t és üzemanyagot sem kaptam vele, bár ezzel nem játszottam túl sok csatát azóta.
A felszerelések 2.0-val sikerült egy valóban használható cucot csinálniuk a régiek összegyúrásából és buffolásából, a modulra érzékeny tankoknak érdemes egy próbát tenniük, nekem eddig nagyon beváltak (bár mindkét esetben speciáis slotban tudom használni, tehát +100 helyett +150%-ot ad, nem tudom, hogy "sima" +100%-ot mennyire lehet érezni).
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...