Jelenleg

16
látogatónk van

Magyar harckocsik !

2 éve 3 hónapja #302637 Írta: Fücsök
Megválaszolva: Fücsök
Lengyeleknél egyedül a nehézharckocsik tervezésével voltak előrébb, ahogy írtad is technológiai és kapacitás szintjén nagyon hasonló volt a helyzetük mint a honvédségnek. Hipotetikusan ha 1 évvel később indult volna a háború, akkor már beindult volna a valódi könnyű és közepes harckocsik gyártása, (14TP és 25TP) de ugyanúgy lettek volna gyermekbetegségek mint nálunk. WG szempontjából viszont fontosak az egyedi járművek a fa végén, klónokat nem tehetnek és nem is fognak berakni, mert akkor nem lenne érdeklődés.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hónapja #302642 Írta: Echiron
Megválaszolva: Echiron

Lengyeleknél egyedül a nehézharckocsik tervezésével voltak előrébb, ahogy írtad is technológiai és kapacitás szintjén nagyon hasonló volt a helyzetük mint a honvédségnek. Hipotetikusan ha 1 évvel később indult volna a háború, akkor már beindult volna a valódi könnyű és közepes harckocsik gyártása, (14TP és 25TP) de ugyanúgy lettek volna gyermekbetegségek mint nálunk. WG szempontjából viszont fontosak az egyedi járművek a fa végén, klónokat nem tehetnek és nem is fognak berakni, mert akkor nem lenne érdeklődés.

Fücsök nyugodtan nézd meg, már a wot wikipédiája is írja, hogy a lenygel tankok paraméterei nem egyeznek meg a valósággal és/vagy teljes mértékben kitaláción alapszanak. (avagy kap egy ilyen hiteles történelmi oldalt "CS-44 / Történelem
404. hiba. Az oldal nem található.") Gyakorlatilag tier 5 felett már erősen megkérdőjelezhető tankok vannak bent. "csak tervrajzon létezett" - na ez az ami akármit is takarhat és akármit is lehet mögéképzelni.

Nem hiszek a tér létezésében...

2 éve 3 hónapja #302663 Írta: Fücsök
Nyilván nem az a 25TP épült volna meg mint ami a játékban van, de ezt nem is írtam. Viszont a lengyel hadvezetés 1940-re tervezte a könnyű és kisharckocsik leváltását modernebb típusokra, erről megvannak a dokumentumok.

2 éve 2 hónapja #302877 Írta: Fücsök
Mikor várható a cikked?

2 éve 2 hónapja #302881 Írta: gnagy5324
Megválaszolva: gnagy5324
Oké szóval úgy tűnik ez is kacsa

Mellékletek:

2 éve 2 hónapja - 2 éve 2 hónapja #302882 Írta: gnagy5324
Megválaszolva: gnagy5324
forditás:"Engem is meglep, hogy néhány rajz milyen népszerűvé vált. A fene, ettől most rosszul érzem magam, de be kell vallanom, hogy némelyikük egy alternatív sztori játékhoz készült. Semmi közük a valósághoz, én 2016 körül készítettem őket.  Tavaly néhányat feltöltöttem Wikipédiára, de ezek gyorsan elterjedtek az olyan videojáték-közösségek között, mint a WoT és a WT. Elnézést az okozott kényelmetlenségekért.  " 

2 éve 2 hónapja #302888 Írta: krisztianbibor
Megválaszolva: krisztianbibor

Nem látom az eredeti oldalon az átalad mellékelt hozzászólást, de lehetett erre számítani. Túl sok érv szólt ellene, így azonban egyértelműbbek legalább az esélyeink, meg persze ennyivel is sikerült többet megtudnunk a háború utáni hadiiparról azzal, hogy ehhez kapcsolodó információk után keresgéltünk (pl. a CIA-s dokumentumok, amik még mindig elég rejtélyesek, no meg megkérdőjelezhetőek).

2 éve 2 hónapja #302899 Írta: Fücsök
De látni kellene a cseh könyvet amibe szerepelt a tervrajz. Az 2016 előtti, tehát az nem lett megcáfolva, hogy tervezett a magyar hadvezetés harckocsit akkoriban. (A tervrajz alapból pontatlan volt.)

2 éve 1 hónapja #302937 Írta: krisztianbibor
Megválaszolva: krisztianbibor

Mikor várható a cikked?

Sikerült időközben befejeznem, noha az említett járművek összessége, mint könnyű ág, hagy némi kívánnivalót maga után. Ez innentől a fejlesztőkön múlik, hogy mit kezdenek az összegyűjtött információval, a konzolos WoT esetében is megléptéka lehetetlennek tűnőt a modern harckocsik bevezetésével. Persze lehetne mondani, ha nem reménykedsz semmiben, csalódott sem leszel, dehát ez sokkal inkább a Wargaming személyes érdekeiről szól. 

Poszt: forum.worldofta...-line/

2 éve 1 hónapja #302943 Írta: Fücsök
Elolvastam. Kösz az írást, meglátjuk mit kezdenek vele WG-nél.

1 éve 11 hónapja #303895 Írta: zinoviy.alexeev
Megválaszolva: zinoviy.alexeev

Hosszú ideje nem volt sajnos sem energiám, sem kedvem "visszazökkenni" a magyar harckocsik témába, de kaptam tegnap egy emailt egy orosz ürgétől, attól aki a cseh nehéztankokról is írt. Most a magyar járművek között kezdett kutakodni, én pedig ugye pont egyre eltávolodtam magától a WoTtól, meg úgy ettől a témakörtől is, talán nem csak velem alakult így a kezdeti lelkesedés után.
No mindegy is, annyit szeretett volna a levélben kérni, hogy a kutatócsoportja közreműködhessen magyarokkal is, de jeleztem nekik, hogy náluk többet igazából én sem tudhatok (max Karika Strausslerről) - mivel tömörebb összefoglaló írásokat tettek is ki a közösségi felületükre  nézeti rajzokkal.
A háború utáni tervezetre, ami még mindig kering orosz fórumokon, azt mondták, T-44/54-nek valami módosítása lehet, de inkább elírás történt valahol, vagy csak alaptalan az egész.
Nyáron egyébként ha lesz kis időm szabadon, megpróbálok egy cikket a páncélautókról is összerakni lezárni így egészében a magyar hadiipar és a WoT közti lehetőségeket, aztán innentől kezdve meglátjuk mit hoz a jövő.

Well, for now 47M more seems to be a fake, rather than historical project. It is a pity - the tank looks really awesome (as well as "documents" about it).

Tas II with 8,8 cm L/71 and rockets is our creation. It is a product of our fantasy - we wanted to combine 215 mm 44.M Rockets, some Tas mockups with large turret and give this tank a poverful gun. 
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: krisztianbibor

1 éve 11 hónapja #303896 Írta: zinoviy.alexeev

krisztianbibor post = 302937 userid = 32359

Сверчки »post = 302877Когда ожидается ваша статья?

Тем временем мне удалось закончить, хотя все упомянутые машины, как легкие ветки, оставляют желать лучшего. Отсюда от разработчиков зависит, что они начнут с собранной информации, даже в случае с консольным WoT, шаг, который кажется невозможным с внедрением современных танков. Конечно, можно сказать, что если вы ни на что не надеетесь, вы не разочаруетесь, но это больше касается личных интересов Wargaming. 

We've done two of wheeled tanks so far (but they haven't been released for public as some additional schemes are unfinished.
Figyelem: Spoiler!
Mellékletek:

1 éve 11 hónapja #303897 Írta: zinoviy.alexeev

This comment is no longer available for some reason, and we cannot find profile of that guy too, so we cannot get in touch with him.

We know that PSzH with 2K23 is a fake, but other variants of it are historically accurate - they are mentioned in some books and magazines. 47M is mentioned in my comment above.

1 éve 10 hónapja #304080 Írta: balint.hnr
Megválaszolva: balint.hnr
Sziasztok !
Tudja valaki hol lenne lehetőség beszerezni Biro-Sarhidai A Magyar Királyi Honvédség hazai gyártású páncélos harcjárművei című könyvét? Nagyon fontos lenne.  Minden lehetséges helyen megnéztem több könyvesboltban is érdeklődtem de sajnos nem jártam sikerrel...
Köszönöm elöre is!

1 éve 10 hónapja #304130 Írta: Bulcsu
Megválaszolva: Bulcsu

Sziasztok !
Tudja valaki hol lenne lehetőség beszerezni Biro-Sarhidai A Magyar Királyi Honvédség hazai gyártású páncélos harcjárművei című könyvét? Nagyon fontos lenne.  Minden lehetséges helyen megnéztem több könyvesboltban is érdeklődtem de sajnos nem jártam sikerrel...
Köszönöm elöre is!

Én könyvtárakban próbálkoznék, ha az online könyvesboltokban se találtad.
Bár ritka könyvek lehet helyben olvasósak, de ha van időd 350 oldalt egy eldugott sarokban "kémfotózni" vagy engedik fénymásolni, akkor a beltartalom már birtokodban van. :)
(Online boltokkal vigyáznék, mert volt, hogy engedte megrendelni, aztán kb fél év múlva küldtek egy e-mailt, hogy "bocs a tengerentúlra költöztünk, érdekel-e még a könyv"
Pl. szegedi egyetemiben:
Találatok | SZTE Klebelsberg Könyvtár (u-szeged.hu)

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.