Jelenleg

22
látogatónk van

2020. máj. 29. 07:17

Tank elemzés: T-100 LT

Írta:
(54 szavazat)
19 hozzászólás

T-100 LT

  X SZOVJET KÖNNYŰ TANK

Írta: bandras32 - Verzió: 1.19

A T100/Obj. 975 egy szovjet könnyűtank project volt, melyet az orosz Tudományos Kutató Intézet (VNII-100) kezdett el kidolgozni 1964-ben.

A tervek szerint a tank klasszikus elrendezésű lett volna, azaz a motor és a váltó a jármű hátuljában kapott volna helyett. Magát a járművet könnyű harckocsinak szánták, és a terv kidolgozásakor a legfőbb szempont a légi deszantos bevethetőség szerepelt repülőgépről történő ledobása által. A tank segítséget nyújthatott volna, már az első pillanatokban a deszantos egységeknek.

A harckocsi testét hengerelt acéllemezből tervezték elkészíteni két rétegben, Az első réteg 70 mm-es lett volna azt követte a belső 12 mm-es lemez. A két réteg közé 100 mm vastag üvegszálas anyagot terveztek beépíteni. Ez a rendszer a döntöttségével együtt elől 430-450 mm effektív páncélzatnak felelt volna meg. Ez a korabeli tankok lövéseivel szemben mint például a az AMX-13 , Centurion , M48 , M41 esetében minden távolságról védelmet nyújtottak volna. A korszerűbb M60 És Leopard 1 105 mm ágyúi ellen 300 méteres távolságról, míg a Chieftain 120 mm-es lövegei ellen 1000 méterről nyújtott volna védelmet. Oldala 20 mm, hátul 6-10 mm, míg az öntött torony védelme kb 180 mm-es vastagságnak felelt volna meg.

Fő fegyverzete a 100 mm-es löveg lett volna, kiegészítve 1 db 7,62-es gépfegyverrel. Tervbe vették továbbá kiegészítésként 4-6 db 9M14 "Baby" (NATO kódja AT-3 Sagger) első generációs orosz tankelhárító rakétával történő felszerelését. Itt érdemes érdekességként megjegyezni, hogy a tankokon 1962 május 1-i parádén már feltűnt a rakétavető rendszer némely tankokon, azonban ezek hamisak voltak és nem voltak működő képesek.

Bár a tank alacsony profilú és tömegű lett volna végül az úszóképesség hiánya pecsételte meg a sorsát, és prototípus megépítése nélkül végezte a tervező mérnők kukájában. A project nem volt képes leváltani a már 1951 óta rendszerben lévő PT-76 (Object 740) könnyű kétéltű harckocsit, ez az 1965-ben kifejlesztett BMP-1-nek sikerült.
A játékban a szovjet könnyű tank ág tier X-es képviselőjeként játszhatunk vele.

Paraméterek

Ágyú

100 mm T-100

 • Átütés: 230/248/50 mm (APCR/AP/HE)
 • Sebzés: 300/300/360 HP
 • Pontosság: 0,44 m/100m (maxon 0,4)
 • Célzás idő: 1,92 s (maxon 1,6)
 • Töltés idő: 7,64 s (maxon 6,34)
 • Lövedék sebesség: 1200/790/460 m/s
 • Ágyú süllyedés/emelkedés: -5/15 (hátrafelé csak -1 fok!!)

Első ránézésre nem egy ütős löveg, aránylag gyors töltés, gyors célzás, viszont iszonyat nagy a szórása. Az alap lőszer átütése a legalacsonyabb a X-es light-ok között (a Sheridan-t és az EBR-t leszámítva, de azok általában HE-t lőnek). A prémium lőszer átütése szintén a legalacsonyabb. A HE-nek a sebzése és az átütése is a legalacsonyabb. Az ágyúsüllyedés pedig egyenes vacak. Jogosan merülhet fel a kérdés, vajon mi a jó ebben az ágyúban? Hát a soft statok. A soft statokban, az EBR kivételével veri az összes X-es light-ot, vagyis a menet és forgás közbeni szórása nagyon alacsony (mondjuk az egy más kérdés, hogy az alacsony átütés miatt menet közben mit sikerül beütni).

Lőszer elosztás: 43 db lőszerrel gazdálkodhatunk. Az alap lőszerünk APCR a maga előnyével és hátrányával együtt (gyors torkolati sebesség, de hajlamosabb pattogni, mint az AP). A speciális lőszer AP, de átütésben nem sokkal tud többet, mint az alap, viszont jóval lassabb. A HE pedig HE, kis átütés és nem sokkal több sebzés, mint a másik kettőnek (a sebességéről ne is beszéljünk, mintha egy katapulttal lőnénk).

Tehát mit is pakoljunk bele? Úgy gondolom HE-ből 5 db elég, ha mondjuk resetelni kell, a spec átütése mindössze 18 mm-rel több, mint az alapnak, sebességre pedig jóval lassabb, árban viszont közel 5-szöröse, de 10 db elfér, mert néha pont az a 18 mm plusz kell. Vagyis: 28/10/5.

WIKI: Átütési és sebzési mechanizmus

WIKI: Célzás

WIKI: Lőszer típusok

Torony

A toronyforgási sebesség 55,27 fok/s, ami szintén a light-ok között a felső kategóriába emeli (csak az EBR előzi meg). A torony páncélja 180/40/40 mm-es, ami szemből konkrétan 100 mm (kupola) és 240 mm között változik. A WZ-132-1-nek van csak nagyobb torony páncélja, viszont az a torony kétszer akkora, mint a T-100-é (nagyobb célpont).

A látótáv 390 méter, ami bizony elmarad a többiekétől. AMX-szel egy szinten van, az EBR kevesebb, de az a sebességével kárpótol. A látótávot maximum (periszkóp nélkül) 489 méterig lehet felvinni (BIA+optika+venti+recon+situation awareness+hadi táp). Optika helyett periszkóppal 555 méter (természetesen kötvényért vásárolható felszereléssel még egy picit feljebb megy).

Rádió: R-123 típus 850 méteres hatótávval. Ez az érték szintén a többi light fölé emeli (mondjuk szerintem pont mindegy, hogy 750m vagy 850m).

WIKI: Láthatósági rendszer és felderítés

Tanktest

A T-100 LT nem a legkisebb light, viszont valószínűleg a leglaposabb, így elég kis célpontot nyújt.

A test páncél szintén kiemelkedik a light-ok közül: 90/40/40 mm. Nem nagy értékek, és mondhatnánk, hogy egy light-nál nem is lényeg, meg a 90 mm sem okozna gondot még egy VI-osnak sem (már amennyiben találkozna VI-ossal), azonban most jön a DE! Az alsó lemez nem nagy szám, kb. 60mm, a felső viszont 65 fokban döntött, ami 200-215 mm páncél vastagságot eredményez, ez viszont már tud ritkán pattintani. Ha pedig a tank egy kis dombon áll, és az orra egy cseppet fölfelé néz, akkor a felső lemez dőlésszöge 70 fok fölé emelkedik, ami automata lepattanót eredményezhet. Természetesen egy light-nál nem erre alapozunk, de néha jól jön, és az ellenfél játékosát egy konteó megszülésére ösztönözheti :D (pattintottam már RHM-et)

WIKI: Átütési és sebzési mechanizmus

Felfüggesztés

58,4 fok/s az alap forgási érték, amivel maga mögé utasítja a többi X-es light-ot. Ez az érték BIA-val, ventivel, kuplung égető skill-lel és pótkajával egészen 66,86 fokig tornázható! Nagyon durva! Egy probléma van, a talajellenállás, ami sokkal rosszabb, mint az előd T-54 ltwt-nél, így abból átülve kicsit lomhának érződik, és valóban az is. Néha, mint egy vemhes lajhár, úgy fordul.

Talajellenállása: 0,96/1,25/1,82 m/s2

Motor

Az UTD-20 motor 720 LE-s és 10%-ban hajlamos a gyulladásra. A tank kis súlya miatt (15 t) a teljesítmény/tömeg arány 48 LE/t, ami szintén a legjobb a light-ok között. Végsebesség 72 km/h, tolatási sebesség 25 km/h, vagyis nem lassú. A 10% gyulladási hajlam valós, nagyon ritkán szokott égni. 

WIKI: Mozgás

WIKI: Tank statisztikák

Ajánlott játékstílus

Én még a régi rendszeren nőttem föl, amikor a light feladata a felderítés volt. Aztán változtak a dolgok, a light-okat kitolták tier VIII-ig, majd tier X-ig is, és már megvolt a lehetőség a sebzésre is, de ennek ellenére nálam az elsődleges szempont mindig a felderítés maradt. Majd egy jó ideig nem light-oztam, mert a személyes küldikben eljutottam oda, hogy minden light-ot igénylő küldetés meglett, de egyszer csak jött egy gondolat, hogy a tier VI-nál félbehagyott orosz könnyű tank vonalat folytatni kellene és megvettem az LTG-t. Az LTG nem rossz tank, de a light-ozáshoz valahogy nem sok kedvem volt, ennek ellenére kifejlesztettem és megvettem az LTTB-t, ami viszont nem igazán feküdt és itt meg is álltam az ággal. Közben bejöttek a tervrajzok, és lehetőségem volt átugrani az LTTB-t és belecsapni a lecsóba a T-54 ltwt-vel. Na itt jött a következő meglepi, mégpedig a kerekesek képében. A kerekesek bevezetése és a T-54 ltwt megvétele között nem játszottam sem arty-val, sem TD-vel, sem pedig light-tal (számottevő csatát), és kerekesem sem volt. Így annyira nem is értettem a kerekes hisztit, med-del, heavy-vel nem volt sok gondom velük. A T-54 ltwt-vel együtt megvettem az első kerekesemet is, a Hotch-ot. És akkor kellett nekem is szembesülnöm a kerekes problémával, egyrészt hogy velük játszani nem egyszerű, másrészt pedig a kerekesekkel való együttélés (akár csapattárs, akár ellenfél) nehézségeivel, light-os szempontból. Amennyiben van a csapatban kerekes (tier-től függetlenül), a passzív spot-ról nagyjából lemondhatunk és az aktív spot sem egyszerű, mivel a kerekesek gyorsabbak, fordulékonyabbak, mint a legtöbb lánctalpas light. De akkor mit kezdjünk egy hagyományos light-tal? Véleményem szerint a kerekesek bevezetésével lényegében a hagyományos light eltolódott a med irányba (persze van aki előtte is úgy használta), amolyan könnyűsúlyú med osztály alakult ki. Persze ez nem azt jelenti, hogy felderítésre alkalmatlanok lennének a hagyományos könnyű tankok, csak éppen ha van kerekes a csapatban, ne adj isten kettő is, akkor más szerepkör jut a lánctalpasoknak.

Nézzük a T-100 LT-t.

A játékstílus pálya és light állomány függvénye. Nyitott pályán, amennyiben vannak kerekesek a csapatban, a háttérben kell maradni (na nem az arty-k mellett, vagy a heavy-k mögött) és hátulról csipegetni. Ha elhaltak a kerekesek (sok esetben elég hamar) lehet menni spot-olni, és a végén ráugrani a lestrapált lomha járművekre. Ha csak egy kerekes van mellettünk, akkor mehetünk előre, arra az oldalra, ahol a kerekes nem tevékenykedik, kezdetben passzív spot, majd vadászat a TD-kre, arty-kra, hátul maradt heavy-kre. Természetesen a heavy-ket nem szemből fogjuk bontani, ahhoz kevesek vagyunk (általában).

Városi pályán a light általában szenved, ilyenkor egy med falkához kell csapódni, és megpróbálni a med-ek mögül minél több sebzést kiosztani. Amennyiben nem tudunk valamit beütni, akkor track, a csapat meg hagy lője.

Amire figyelni kell ha rárohanunk valakire, hogy a T-100 LT bizony elég lassan fordul, főleg puha talajon. Könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy nem tudjuk leforogni az áldozatot. A -5 fokos gun dep is meg tudja tréfálni a tulajt, ha hátrafelé lövöldözünk, akkor meg nagyon figyelni kell, arrafelé ugyanis csak -1 fok a cső lehajlása!

Amikor sebzésre hajt az ember.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Több választásunk is lehet, attól függően mire használjuk a tankot.

 • Lehet a klasszikus passzív spotter: álcaháló/periszkóp/venti. Ezzel a setup-pal még nem próbáltam, de lehet benne fantázia bizonyos pályákon (csak az a baj, hogy előre nem tudjuk mi lesz a map).
 • Vagy az aktív: optika/töltésgyorsító/venti vagy optika/stab/töltésgyorsító, vagy stab helyett venti.

Ki mire esküszik, de úgy gondolom, hogy az EBR-ek világában a aktív spot csak nagyon ritkán tud működni, tehát lényegében ha van kerekes, akkor med-et kell játszanunk.

WIKI: Felszerelések

Ajánlott fogyóeszközök

Itt is mindenki másra esküszik, nekem csak akkor szokott prém fiókom lenni, ha nyerek valamin, vagy a WG megszán pár nappal, tehát oda kell figyelnem a gazdasági egyensúlyra.

Nálam minden tankban a következők vannak: kis javító/kis elsősegély/poroltó. Természetesen a javítóból és az EÜ-ből mehet nagy ha valaki úgy gondolja, és mivel elég ritkán ég a poroltó helyére nyugodtan mehet pótellátmány.

WIKI: Fogyóeszközök

Ajánlott legénységi képzettségek

Itt egy kicsit úgy érzem a WG kibabrált a játékossal. A legénység egy fővel kevesebb, mint a T-54 ltwt-ben, ami általában jobb felállás, mint amikor kap plusz egy főt. Viszont jelen esetben a fő probléma a következő: a T-54 ltwt-ben volt egy töltő, aki egyben a rádiós is volt, és amennyiben a IX-esen a töltővel kihúztuk a helyzetfelismerés skill-t (és miért ne tettük volna?), akkor ezt a T-100 LT-nél buktuk, ugyanis itt a parancsnok veszi át a rádiós szerepét. Tehát újra ki kell húznunk a helyzetfelismerést.

A skill-ezés pedig a következő:

 • Parancsnok (rádiós/töltő): 6. érzék/álca/helyzetfelismerés/BIA/javítás
 • Vezető: álca/off road/kuplung égető/BIA/javítás
 • Lövész (töltő): álca/célmegjelölő/pillanatkép/BIA/javítás

De mivel direktívából már elég sok mindent meg lehet oldani, így egy-két dolgot át lehet variálni, és természetesen ha valaki lányokat, vagy 0 skill-es BIA-s csókákat ültet bele, akkor a sorrend változik.

WIKI: Legénység

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • Nagyszerű álca (a X-es light-ok közül csak az EBR-nek jobb, de ha a játékban lévő összes light-ot nézzük, akkor is a 8. helyen van). Az álca érték ventivel+BIA+camo skill+festéssel (álló/menet közben/lövés után): 40,4/40,4/8,88%, álcahálóval az álló/lövés utáni 50,4/11,08%
 • X-es light-ok között a leggyorsabb töltés
 • DPM-ben csak a Sheridan előzi meg (viszont a Sheridan HE-t lő - bár ezt sokan cáfolják, a szerk.)
 • Jó soft statok
 • Light létére jó "páncél"

Hátrányok

 • A vacak talajellenállás miatt félpuha és puha talajon elég lomhán fordul
 • Az ágyú szórása nagyon nagy
 • Lassú, kis átütésű spec lőszer
 • Nem túl nagy látótáv, főleg ha a legénységi változást (T-54 ltwt) is figyelembe vesszük
 • Sebzés/átütésben az összes lőszer típusnál (alap/spec/repesz) elmarad a többi light-tól

Kiknek ajánlott?

Leginkább azoknak, akik szeretik a klasszikus light stílust. Odafigyelést igényel a vele való játék, ezért kezdőknek semmiképpen sem ajánlott.

Videó


Az elemzést írta: bandras32

Utoljára frissítve: 2022. augusztus 31. 14:59

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  e2c5c0cceccce7f4d8ec388edf92922d
  • Tankos
  · 3 éve
  Korrekt elemzés aktuális és nagyon racionális kiegészítő gondolatokkal.

  Az én véleményem az, hogy nincs értelme az ágnak jelenleg. Az elemzés egy bizonyos gondolatmenetéhez csatlakozva egyértelműen és megingathatatlanul én is azt gondolom, hogy a kerekesek játékba hozatala szó szerint kicsinálta a 10-es szintű klasszikus felderítőket - mégpedig az összeset kivétel nélkül: passzívra alig van már lehetőség, aktív felderítéssel viszont nem képes lépést tartani a sokkal gyorsabb kerekesekkel, ráadásul az ebr óriási pontosság és tűzerő fölényben is van, végül pedig bár lehetőség lenne még a közepes tank szerepre és támogatásra, csakhát ebben meg tulajdonképpen a leggyengébb közepes tank is sokkal de sokkal jobb, ergó ez sem opció megtartásra. Kár volt összességében, mivel sokkal több tank vesztette el a játékértékét, mint amennyit hozott magával ez az egy típus, ráadásul a nem light játékosok egész jelentős részét is csak frusztrálja, ellentétben a klasszikusokkal.

  Én a magam részéről nem játszom artyval és könnyű tankkal sem, illetve korábban is csak az Obj260 és Obj 279e megnyerése miatt volt rá szükségem. A könnyű tankot az artyval ellentétben még persze játszanám, mert a régi klasszikus felállás tetszett, de sajnos nekem nagyon vérszegény a csak "ebr forever", mellette viszont a klasszikusok tényleg használhatatlanná váltak, legalábbis 10es szinten abszolút így van. Mondjuk a 10es szint amúgy is rettentő rossz lett a 15vs 15ben, a csaták igen nagy része 3 ebr joló, 3 trollklikker leosztást kínálgat; így olyan is előfordult már velem, hogy nyitott pályán többszörös modulsérüléssel és kevesebb mint fél hp-val kezdtem a játékot a csata legelső percében, mindezt úgy, hogy alapvetően semmilyen hibát nem követtem el, csak próbáltam elindulni egyik irányba és "artysafe" pozíció elérésére sem volt esélyem. Ez van, szeretni nem kötelező, együtt élni viszont muszáj vele, ha még szeretnék játszani...

  Kétségtelen, hogy az ebr és az arty a dolgát végezte - mégpedig jól, de amíg 1 percen belül meg tudnak történni olyan dolgok a játékban, hogy a pozíció elérése előtt, hiba elkövetése nélkül is ki tudnak csinálni a játékban, az nem az ebr és arty érdeme, hanem a játékegyensúly borzasztó igazságtalan hibája. Reménykedem abban, hogy ez változni fog legalább részben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme
  • Tankos
  · 3 éve
  Egy kis korrekció a cikkhez: az optikás maximális látótáv szerintem nem stimmel (igazából 494m).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
   • Kiképző
   • Tankos
   · 3 éve
   Sokan nem használnak pót kaját, mert nem bíznak a tankban. Ezért van a cikkben "maximum" megfogalmazás alatt feltüntetve az érték.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme
    • Tankos
    · 3 éve
    A pótkajás érték került elírásra. Mindenképpen elírás, se pótkajával, se anélkül nem annyi a max látótáv a feltüntetett skillekkel és felszerelésekkel. (azért tettem fel olyan képet ahol ezek hozzáadott értékei is látszódnak)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
     • Kiképző
     • Tankos
     · 3 éve
     Megnéztem pontosabban. Kihozható ez az érték, csak 2 kis "felesleges" szó maradt ki az elemzésből: Bounty Szellőzés és direktívás optika
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme
      • Tankos
      · 3 éve
      Köszi, hogy utánanéztél, így már teljes a kép!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bandras32
       • Tank elemző
       · 3 éve
       Sezamme-nak igaza van, játékon belül sajnos nem tudtam megnézni, mert nekem kísérleti távcső + távcsöves diraktíva van és úgy 506m, ha jól emlékszem. Ezt az értéket nem akartam beírni, mint max, mert nem sokan engedhetik meg, hogy fejlesztett cuccokat használjanak. Ezért akartam egy olyan maxot ami mindenki számára elérhető, de mivel játékon belül nem ment, így a tanks.gg-re hagyatkoztam, ott 489m a max, ha beállítgatok mindent. Úgy néz ki hibás ez az érték. Köszi Sezamme a kiigazítást.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ggamer4
  • Tankos
  · 3 éve
  Nagyon jó írás lett, köszönjük! Na már most, kérhetnék e egy olyat hogy 1-2 ilyen jó sebzéses kört feltöltesz valahová? Megvan a tank, nem tól skilles egyelőre ezért nem vagyok jó felderítő, lövöldözni vele meg nem nagyon megy valamiért, ezért lenne jó látni milyen az mikor valaki 4-5000-et lő vele, én a 4000 közelében sem voltam még vele soha.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bmilan_NIL
  • Tankos
  · 3 éve
  Egy probléma van ezzel a tankkal és a többi lighttal, hogy a kerekesek léteznek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018
  • Tankos
  · 3 éve
  Ennek a tanknak is egy nagy baja van...hogy az ág 9-ese mérföldekkel jobb, mint a 10-es...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PiciMaci
   • Tankos
   · 3 éve
   Régebb óta jelen van a játékban és kiismerték, meg 8-as korában mindenhova azt vitték. Részemről a a régi 8-as nagyon jó volt, 2 csillag a csövén, annyira ment és szerettem, de a 9-e változatával nem tudtam mit kezdeni. A t100 meg jobban fekszik mint a 9-es ltwt, szóval határozottan azt mondom a 10-es a top.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    WOT2014
    • Tankos
    · 3 éve
    Egyetertek, szeretem a T100at, nagyon jo felderito.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke
  • Tankos
  · 3 éve
  Köszönöm az elemzést! Pont aktuális.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tank elemző
  · 3 éve
  Kedves PiciMaci!

  Az álca fontos, a legénység skillezésénél az első helyen szerepel., plusz az előnyöknél is megemlítettem, hogy szinte a legjobb álcával rendelkezik. Igaz nem hangsúlyoztam ki, hogy az álcára kell építenünk, mivel én ezt egyértelműnek gondolnám egy light-nál.
  Előre tolt passzív spot? Mivel lassabb, mint egy EBR így csak kevés pályán és csak kevés esetben működik, de mint írtam a kerekesek, ha elhaláloztak utána mienk a pálya.
  Periszkóp/álcahálóra írtam is, hogy így még nem próbáltam, de ebben teljesen egyet értünk, nem a legoptimálisabb ez a setup.
  A videóhoz nem sok közöm van.
  Legénység skillezés. Itt mindig megoszlanak a vélemények, nálam egy light-nál alap a 6. érzék / álca, ez a kettő van az első két helyen. A többi tagnál pedig álca és még valami, tehát leghamarabb a 3. skill lehet a BIA, vagyis a vezetőnél és a lövésznél mindenféleképpen megelőzi a BIA-t egy-egy mozgást / pontosságot javító skill. Viszont ez a probléma könnyen orvosolható egy 0 skilles BIA-s / SIA-s legénységgel.
  De ezen nem fogunk összeveszni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PiciMaci
   • Tankos
   · 3 éve
   Egy kölcsönös véleménycsere történt. Az előre tolt passzÍv spot az, amikor prokorovkán felveszed a G1-es bokrot, más pályákon, meg valamilyen bokrot keresel, amiből könnyen világÍtod az ellenfelet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PiciMaci
  • Tankos
  · 3 éve
  Kedves bandras!

  A véleményem az elemézéssel kapcsolatban a következő: Szerintem hibát követtél el, hogy kihagytad az álcájának a fontosságát, ugyanis ez a tank az EBR-ek érkezése előtt egy-egy bokorban észrevehetetlen volt. Továbbá szerintem használható a kerekeek ellenére, mert a látótávja és az álcája miatt egy előre tolt passzÍv spottolásra sokkal jobb, mint egy EBR aktÍv spottolásra az esetek egy részében. Egyetértek, hogy a sebzés osztásban jó helyen szerepel, mert orosz és egy kis mocsokként fel tud bukkanni itt-ott. Könnyű tankos küldikre, a legjobb alternatÍva/kiegészitő választás a kerekes mellett. A felszereléseknél az álcaháló periszkóp kombót esetleg cw-n tudom elképzelni, ahol egy külön helyre kérik a lightot és az a feladata, hogy akkor vegyék csak észre, ha neki mennek, amúgy meg butaságnak tartom. Mivel jó a menetközbeni szórása, ezért ahogy Írtad érdemes töltésgyorsÍtó optika szellőzés kombót használni vele, és a 490-es látótáv adja magát, hogy passziv spotra is jó felesleges lenne másképp felszerelni. Szerény véleményem, hogy a feltett visszajátszás helyett egy aktuális sokkal inkább megfelelne, mert 1.0 már régen volt és a nagy pályátalakÍtások miatt nem ad hiteles képet a jelenlegi lehetőségekről a tankkal. A legénység képzettségével nem értek egyet, szerintem az álca után egyből mehet a bia, mert az mindehez hozzátesz és utána meg mehet a látótáv növelés. A pontosság javÍtó skillek ráérnek később jönni és a mozgást javÍtók, vagy a javÍtás jöhet utána.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bobbykah
  • Tankos
  · 3 éve
  Köszi az elemzést Kíváncsi leszek a tankra. Mondom ToTT, akkor kihúzzuk. Az Lttb-t imádtam. Most az Ltwt külön kategória. Nekem nehéz vele játszani, vagy nehéznek érződik az lttb után, tudom egy szinttel feljebb van, de például, az Ebr-90 meg jobban tetszik mint a Lynx, és jobban is használható. Eddig nekem az 9es light rangsor ( Amx 13 90, Ebr 90 és T49 osztozik a második helyen, Ru-val nincs sok csatám, szóval az Ltwt megelőzi, ő a 3.)
Tovább a kategóriában: Valentine II - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.