Jelenleg 160 vendég és 3 tag online

2018. augusztus 8. 06:58

WOT WIKI: Fogyóeszközök

Írta:
(17 szavazat)
13 hozzászólás

A fogyóeszközök nagy része többször is felhasználható egy csata alkalmával, szerepük pedig különböző bónuszt biztosítani a harc során.

A többszöri felhasználhatóság (egy csatában) alól kivételt képeznek a nemzetek élelmiszerei, az üzemanyagok és a prémium javító, gyógyító, illetve tűzoltó eszközök passzív bónuszai, melyek a csata elejétől a végéig folyamatosan aktívak.

A különféle fogyóeszközök a harcjármű sérült moduljainak javítására, vagy a teljesítmény növelésére (tank és legénység egyaránt), vagy pedig a legénység gyógyítására szolgálnak.

A 9.18-as update megjelenésével a gyógyító, a javító és a tűzoltó fogyóeszközök prémium és normál verziói többször felhasználhatóvá váltak egy csatában. Aktiválás után 90 másodperces visszaszámlálás indul, mely leteltével a fogyóeszköz az aktuális csatában újra elérhetővé válik. A hátralévő idő a fogyóeszköz ikonján jelenik meg és folyamatosan informál, hogy mennyit kell még várni. A csata ideje alatt annyiszor lehet felhasználni őket ahányszor csak szükséges, ám a csata végén mindössze egyszeri árat kell megfizetni (ha például a javítót tíz alkalommal használtuk a csata során, a végén akkor is csupán 3000 kreditet kell érte fizetni).

Két változatuk van, a normál és a prémium. Három különféle fogyóeszközt lehet egyszerre magunkkal vinni, de kettő egyforma nem lehet köztük, ugyanakkor egy fogyóeszköz normál és prémium verzióját egyszerre is felszerelhetjük (két kis javító nem, de egy kis javító és egy nagy javító igen). 8.5-öt követően a fogyóeszközök prémium változatait meg lehet venni az arany áruknak megfelelő mennyiségű kreditért is (pl. 50 arany = 20.000 kredit).

Kreditért vásárolható normál fogyóeszközök

Kis javító készlet

3.000 kredit

Aktiválás után megjavít egy sérült modult a csata hátralévő időtartamára. Ugyanezen modul újra megsérülhet a javítás után is. Mindkét lánctalpat megjavítja egy aktiválással.

Kis elsősegély készlet

3.000 kredit

Aktiválás után meggyógyít egy sérült legénységi tagot a csata hátralévő időtartamára. Ugyanezen tag újra megsérülhet a gyógyítás után is.

Kézi tűzoltókészülék

3.000 kredit

Aktiválás után eloltja a tüzet. Függetlenül a reakcióidőtől, a tank mindenképpen elszenved legalább egy egységnyi tűz okozta sebzést.

100-as oktánszámú üzemanyag

5.000 kredit

5%-kal növeli a motor erejét (és így a tank gyorsulását is), illetve ennyivel gyorsítja a torony forgási sebességét is egy csata idejére. Nem kell aktiválni, automatikusan bekapcsol a csata kezdetén és aktív marad végig. Csak amerikai, angol, német és francia benzinmotoros tankokhoz érhető el.

Import olaj

5.000 kredit

Minőségi olaj

5.000 kredit

5%-kal növeli a motor erejét (és így a tank gyorsulását is), illetve ennyivel gyorsítja a torony forgási sebességét is egy csata idejére. Nem kell aktiválni, automatikusan bekapcsol a csata kezdetén és aktív marad végig.

Az Import olaj csak szovjet tankok számára érhető el, hatása együttműködik az Végsebesség-határoló kikapcsolása fogyóeszközzel, összesített hatásuk 15,5%.

A Minőségi olaj csak kínai járműveknek érhető el.

Végsebesség-határoló kikapcsolása

3.000 kredit

Ez a fogyóeszköz valójában soha nem fogy el. Elég csupán egyszer megvenni az adott tankhoz és soha többé nem kell fizetni érte, mindig elérhető marad. A gyors gombjával ki és bekapcsolható tetszés szerint bármikor. Bekapcsolt állapotban 10%-kal növeli a motor erejét (és egyúttal a gyorsulását is) azonban sérül tőle a motor és előfordulhat, hogy a tank csata közben lerobban. Ilyenkor a javítóval meg lehet javítani és újra használható, habár a motor sérülésének javítását meg kell fizetni kreditben, amit a fogyócikk a használatával okozott. Az összeg függ a sérülés mértékétől és a motor típusától.

Hatása együttműködik az Import és a Minőségi olajokéval, összesített hatásuk 15,5%. Csak szovjet és kínai járművek számára érhető el.

Kreditért vagy aranyért vásárolható prémium fogyóeszközök

Nagyméretű szerszám készlet

50 arany, vagy 20.000 kredit/csata

Aktiválás után megjavítja az összes sérült modult. Ezt követően a modulok újra megsérülhetnek.

Passzív hatása: A teljes csata alatt 10%-kal gyorsítja a legénység javítási képességét. Ez állandóan aktív bónusz, kivéve a használat utáni 90 másodperces újratöltődési időben, ez alatt inaktív.

Nagyméretű elsősegély készlet

50 arany, vagy 20.000 kredit/csata

Aktiválás után meggyógyítja az összes sérült legénységi tagot. Ezt követően a tagok újra megsérülhetnek.

Passzív hatása: 15%-kal növeli a legénységi tagok sérüléssel szembeni ellenállását átütő találatokkal szemben. Ez állandóan aktív bónusz, kivéve a használat utáni 90 másodperces újratöltődési időben, ez alatt inaktív.

Automatikus tűzoltó készülék

50 arany, vagy 20.000 kredit/csata

0,5 másodperc elteltével automatikusan eloltja a tüzet.

Passzív hatása: 10%-kal csökkenti a tűz esélyét.

105-ös oktánszámú üzemanyag

50 arany, vagy 20.000 kredit/csata

10%-kal növeli a motor erejét (egyúttal a tank gyorsulását is), illetve ugyanennyivel gyorsítja a torony forgási sebességét is egy csata idejére. Nem kell aktiválni, automatikusan bekapcsol a csata kezdetén és aktív marad végig. Csak amerikai, angol, német és francia benzinmotoros tankokhoz érhető el.
Pótellátmány

Doboz Cola

Csokoládé

Puding és tea

Erős kávé

Kiadósabb hadi porció

Onigiri

Bukta

Kávé fahéjas zsemlével

50 arany, vagy 20.000 kredit/csata

10%-kal növelik a teljes legénység képzettségi és skill szintjét (egy 75%-os legénységi tag fő képzettségi szintje ezzel 85% lesz). Csökkentett mértékben, de a perk-eket is növeli. A bónusz akkor is él, ha a legénység elérte a 100%-os alap képzettségi szintet, ezután 110%-on lesznek. Nem kell aktiválni őket, automatikusan bekapcsolnak a csata kezdetén és aktívak maradnak végig.

A Pótellátmány szovjet tankokhoz érhető el.

A Doboz Cola amerikai tankokhoz érhető el.

A Csokoládé német tankokhoz érhető el.

A Puding és tea brit tankokhoz érhető el.

Az Erős kávé francia tankokhoz érhető el.

A Kiadósabb hadi porció kínai tankokhoz érhető el.

Az Onigiri japán tankokhoz érhető el.

A Bukta csehszlovák tankokhoz érhető el.

A Kávé fahéjas zsemlével svéd tankokhoz érhető el.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 11. 10:28
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  WNil · 1 éve
  Üdv.
  Segítsetek kérlek. Hogy tudom használni a következőket? bukta, cola, stb. Csak eladási opcióm van. Köszönöm.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Weizen_Bier · 1 éve
   Hali!

   Be kell tenni egy slotba a három közül ahova a javitót és a elsősegélyt vagy tűzoltót teszed, a garázsban a lőszerek mellett jobbra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    WNil · 1 éve
    Nagyon köszönöm! Rossz helyen próbáltam eddig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsitrash · 3 éve
  A lengyel és olasz tankoknak nincs pótellátmányuk?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 3 éve
  [quote name="straubbazsi"]@miafene
  Most hétvégén kicsit bővítettem a szokásoshoz képest is, mert látok rá esélyt, hogy nem nagyon lesz már 50% leárazás rájuk (tesztszerveren 35% volt a példa).
  ...
  .
  .


  straubbazsi 
  @StahanoW

  Hát nem tudom, kevesen vásárolnák ám be, nem hiszem, hogy nagy hangja lenne. Még a nonstop streamerek közül is alig valaki mutat példát ezzel (le is vannak gatyásodva állandóan ).[/quote]
  Akkor te is "le vagy gatyásodva" állandóan :P  De így a jó.  
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ba_nshee
  • Kiképző
  · 3 éve
  @StahanoW

  Hát nem tudom, kevesen vásárolnák ám be, nem hiszem, hogy nagy hangja lenne. Még a nonstop streamerek közül is alig valaki mutat példát ezzel (le is vannak gatyásodva állandóan ).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 3 éve
  @bazsi

  Ha tényleg csak 35%-os lesz max az akció fogyócikkekre, lehet a "vegyük el a pref MM-et"-hez hasonló hőbörgés lesz, én tuti hőbörögni fogok  :side:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ba_nshee
  • Kiképző
  · 3 éve
  @miafene
  Most hétvégén kicsit bővítettem a szokásoshoz képest is, mert látok rá esélyt, hogy nem nagyon lesz már 50% leárazás rájuk (tesztszerveren 35% volt a példa).

  (nem akartam ekkorában berakni, de most meg nem tudom kiszerkeszteni belőle)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 3 éve
  [quote name="Robb_HUN"]
  [quote name="Ryek05"]"10%-kal növelik a teljes legénység képzettségi és skill szintjét (egy 75%-os legénységi tag fő képzettségi szintje ezzel 85% lesz). Csökkentett mértékben, de a perk-eket is növeli. A bónusz akkor is él, ha a legénység elérte a 100%-os alap képzettségi szintet, ezután 110%-on lesznek."

  Ezt sose néztem meg, de 10% ponttal vagy 10%-kal növeli meg?
  Szerintem a második, ami 100%os értéknél pont 10% pont is egyben[/quote]

  Az alap képzettségnek adja a 10%-át, ami 100%-nál 10 pont.
  Elvégre ha lenne egy BIA-val feltápolt legénységed, akkor annak a 10%-a ugyebár (ha jól emlékszem, és a Bia 5%)  105% után 10,5 lenne ha rápattintod a pótkaját.
  - Ha jól gondolom, és nem zavarodtam bele. - 
  [/quote]
  Majdnem írtam valami hülyeséget. De aztán rá kellett jönnöm, hogy igazad van. :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
  Az utóbbi időben (1.5 hónap) annyit lehetett szerezni különféle küldetésekkel, hogy ingyen van 100/típus. Az sem rossz

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.