Jelenleg

10
látogatónk van

2016. április 26. 07:18

Type 5 Ke-Ho - Elemzés

Írta:
(35 szavazat)
10 hozzászólás

Bevezetés

A japán "5-ös típusú" könnyű harckocsi tervezése 1942-ben kezdődött. A cél az volt, hogy egy a Type 95 Ke-Ni-nél hatékonyabb könnyű tankot alkossanak. A páncélvastagságot 20 mm körülire tervezték, a tervek szerint így ellenállt volna az amerikai Browning nehézgéppuskák tüzének. A fejlesztés során jó néhány elemet a Type 97 Chi-Ha-ról vettek át, a tank végül is felfogható egy könnyebb és kisebb Chi-Ha-nak. Fő fegyverzete egy 47 mm-es Type 1 löveg volt, továbbá a testben helyet kapott egy 7,7mm-es géppuska is. A 150 lóerős dízel erőforrás a 10 tonnás tankot 50 km/h-ra gyorsította volna. Mindösszesen 1 darab épült belőle, bár hiteles fotó hiányában ez sem bizonyított. A projektet anyaghiány miatt leállították.

A japán közepes ág tier 5-ös képviselőjének, a Type 3 Chi-Nu-nak megközelítésére két irányból van lehetőség. Egyrészt fejleszthetünk klasszikus módon már tier 2-től közepes tankokat a Chi-He-n keresztül, de haladhatunk a könnyű harckocsikkal is, a Ke-Ho-nál végződő, mini light ágon. Általában ez utóbbit nagyon kevesen választják, hiszen t4-ből t5-be átképzésnél így 20%-ot bukik a legénység a kategóriaváltás miatt (már ha kreditért váltjuk ugye), persze ha van már egy bejáratott prémium közepesünk, amiben megfelelő legénység csücsül, akkor más a helyzet, hiszen t5-ig olyan gyorsan haladunk, hogy nem érdemes átképezgetni a legényeket. A Chi-He elemzését Bence0721 tollából már olvashattuk, és most játsszunk el a gondolattal, mi történik, ha azt a remek 57 mm-es ágyút átemeljük egy azonos szintű könnyű tankra és a paraméterein sem változtatunk.

Paraméterek

Ágyú

47 mm Gun Type 1 a stock lövege a tankunknak amivel kezdünk. 81 mm páncél átütésű normál AP és egy 122 mm átütésű prémium AP tölthető a csőbe, melyek mellé 70-es átlagsebzés társul, viszont 25 lövést képes leadni percenként, így 1750-es DPM érhető el. Már önmagában ezzel is egy remek tank lenne a Ke-Ho, de van egy top lövegünk is, amely a jól csengő Experimental 57 mm Tank Gun Shin nevet viseli és mint már említettem a Chi-He-ről lehet ismerős.

Szóval kaptunk egy közepes tank ágyút egy lightra. A 87 mm páncélátütésű AP remek partner abban, hogy nagyon kerülgetnünk se kelljen a tankokat, még t5-ben is megállja a helyét sokszor szemből is, persze a nehezeket nem viszi át, ezért lehet próbálkozni a 131 mm átütésű prémium AP-val is, de mivel könnyű tankban ülünk, megengedhetjük azt a luxust is, hogy flankelünk, ezzel pedig mindent átütünk oldalról és hátulról, amivel összekerülhetünk. A lőszerekhez tartozó alfasebzés értéke már egy 5-össel nagyobb a stock ágyúhoz képest, átlag 75 hp károsítására alkalmas. A tűzgyorsaság maradt 25 lövés/perc, ezzel pedig egy elég jópofa 1875-ös stock(!) DPM érhető el.

Az ágyú alap pontossága 0,42 méter 100 méteren és 2,3 mp alatt szűkül össze teljesen a célkereszt. Persze némiképp tuningolható a kicsike, hiszen Ventilátor és a Töltésgyorsító is szerelhető rá, így pedig egész elképesztő 2128-as DPM érhető el, amely mellé 0,39-es pontosság és 2,16 mp-es célzásidő társul, a töltésidő így 2,11 mp. Sajnos a löveg előbb betölt, mint beszűkül, ez pedig igazán kellemetlen tud lenni egy ilyen pontossági mutató mellet, így ha nem sajnáljuk rá, egy Célzásgyorsítóval is meg lehet támogatni. Viszont ha erre nem áll módunk, akkor próbáljuk közepes és rövid távolságról lövéseket leadni, a nagyobb távra leadott lövések előtt pedig célozzunk türelmesen. Kétségtelen, hogy a löveg legrosszabb paramétere ez a hosszú célzásidő.

Csak hogy durvuljunk is egy kicsit, képzeletben pakoljunk bele egy BiA-s legénységet pótkajával és nézzük meg meddig húzható a DPM. Az elméleti maximum tehát így 2262 sebzés/perc, 1,99 mp-es töltésidővel. Ez az érték még t6-ban is megállná a helyét, t4-ben pedig igazi mészáros. 

T7-es csatabéli teljesítményről ennél a tanknál nem érdemes beszélni, és igen, már itt az elején lelövöm a poént pedig később akartam. Tehát dobpergés: A Type 5 Ke-Ho, japán tier 4-es könnyű tank, NEM felderítő tankként kapott MM-et! Ebből nyilvánvalóan látszik az is, hogy ezen a listán szereplő könnyű tankok, NEM felderítő tankok.

Ugyanebben a cipőben járnak tehát a következő t4-es lightok is: AMX 40, Covenanter, Valentine, A-20, T-80. Ha egy kis összehasonlítást végzünk, akkor láthatjuk, hogy átütésben csak a Valentine előz meg minket, de neki nagyon nincs is lehetősége flankelni, DPM-ben pedig csupán a két orosz van előttünk, de ők is csak akkor, ha a 46 mm átütésű autoloadert használják, pontosság és célzásidő terén pedig a Covenanter táras ágyúja kerekedik fölénk. Az autoloaderek 400 méteres lő távjával és magas penetrációvesztési értékeivel szemben a Ke-Ho 720 méteres normál lő távú ágyúja nagyobb távolságon 13,8%-ot veszít penetrációjából. 

Amiben kivétel nélkül verjük mindegyiküket, az a mozgás közben leadott lövések pontossági mutatója. Nem kell megijedni, nem egy Pershing a cucc, de a szinten ez a 18%-os mozgás és forgás, illetve a 16%-os toronyforgás közbeni célkör szétesési mutató egy jó értéknek számít. Persze így is misselni fogunk jó néhányszor, ez természetes, de a gyors töltésidő mellett ez nem olyan bosszantó, mintha egy autoloaderből szórtuk volna ki az összes lövedéket találat nélkül. Közepes távolságból olyan 100-150 méteren belül tüzelve már jó eséllyel találjuk el menet közben is a célt és ilyen távon még a lövedékek 810 m/s-os sebessége is megfelelőnek bizonyul, ami máskülönben nagyobb távon sokszor bosszantó (a prémium lőszer is AP, arra is ez a sebesség vonatkozik).

A lőszerkészletet én a következőképp osztottam fel: 45/15/0. Ugye van repeszlőszerünk is, de a kis kaliber miatt nincs értelme használni, ráadásul a készlet "csak" 60 lőszer ezért érdemes kispórolni belőle, bár kifogyni még nem sikerült egy csatában sem. A normál lőszer darabja 40 kredit, a prémiumé 2000, utóbbival szép kis mínuszokat lehet futni, de lényegesen több sebzést tudunk így kiosztani. Az utóbbi időben tovább emeltem 5-tel a prémium lőszerkészletet, de a mínusz 2000 kredit 2 másodpercenként - még ha a fun factor meg is van - költséges megoldás. Persze ha valakinek nem számít a kredit csak a móka, akkor tele is pakolhatja az egészet golddal meg pótkajával :)

Torony

A Ke-Ho-ra csupán egyetlen torony szerelhető, ami így értelemszerűen a Type 5 Ke-Ho nevet viseli. Páncélzata 30/20/16 mm vastag, már ha ezt szabad egy tanknál vastagságnak nevezni, és persze nem is szempont, hogy lövessük, bár a lövegpajzs egy rétegelt páncéllemez és az ágyú felett található egy 60-65 mm körüli effektív érték, ami max. gundeppel párosítva már autobounce-olhat is. De maradjunk a realitások talaján: a torony papír, lövetni nem érdemes. A torony tetején egy szép méretes parancsnoki kupola helyezkedik el, amely 340 méteres látótávot biztosít a tankunknak, ez ugyan nem túl sok, de kategóriájában így is élmezőny. A toronyforgás viszont könnyű tankhoz mérten lassú, mindössze 36°/mp, ez bizony lehetne jóval gyorsabb is, így egy picit az amerikai ág, agilis és gyors tornyos TD-ihez hasonlítható, ahol ugye szintén megvan a sebesség, de a toronyforgás lassú a testhez képest.

Az ágyúsüllyedési és emelési értékek viszont tökéletesek, lefelé -10°-ban, felfelé pedig +20°-ban tekinthetünk, ugyanakkor vigyázzunk, mert hátrafelé nézve a motortér miatt a gundep -6°-ra csökken.

Tank test

A testet 20/16/12 mm vékony hegesztett- és bizonyos részein különböző szögekben döntött lemezek összessége alkotja. A vezető kinézője és a hasi rész közt van ugyan egy 60° körül döntött páncélrész, de mivel mindössze 12 mm-es így röhögve overmatcheli bármi. Ez a páncélzat még tier 1-ben is a közröhej tárgyát képezné, de nincs is ezzel gond, hiszen a tanknak van sebessége így nem is kell lövetnünk. A páncélzat többi része is szépen szögeltnek tűnik, de a dizájnon kívül gyakorlati haszna egyik páncélelemnek sincs (na jó, azért az esőtől és széltől jól véd). HP-ból 340 jutott, amitől a többi 4-es light sem igen tér el, a szint közepes tankjainak átlaga is csak egy tízessel magasabb.

A tank camo értéke kategóriájában vezető, 19,21%-os, és ha feldobunk rá egy Álcahálót 29,21%-ra tudjuk növelni, egy nagyobb bokor mögé beparkolva pedig így 79,21% érhető el. Szóval elméletben, ha felszereljük Álcahálóval és Periszkóppal, akkor kapunk egy passzív felderítőt, 425 méteres látótávval. 

Miért mondom azt, hogy elméletben? Ennek a t4-es felderítősdinek én magam túl sok értelmét nem látom, hiszen egy szinttel feljebb, nem sokkal rosszabb MM-mel, a t5-ös felderítők már jóval korrektebb látótávval és felderítő karakterisztikával rendelkeznek (persze nyilván nem a japán ágon, hisz itt eddig tart a lightos móka). Itt tier 4-ben meg nincs túl nagy differencia a különböző tankosztályok látótávját tekintve, egyedül az osztály lightjainak camo értéke, ami figyelemreméltó lehet, de persze ott vannak a t4-es TD-k is jobb camóval és hasonló látótávval. Szóval oké, van egy vezető camo értékünk, amit tovább javíthatunk Álcahálóval és az ilyen stílus mellé kézenfekvő Perszikóppal, de én több potenciált látok abban, hogy light lévén a mozgás közbeni magas camo értéket használjam inkább ki.

Felfüggesztés

Már az alap lánccal is 54°-ot fordul másodpercenként, de a fejlesztett még erre is rátesz egy lapáttal a 60°/mp-es értékével. Ez egy elég komoly érték, ennél gyorsabb forgási sebességű lánctalp nincs a játékban (a T21-é ugyan azonos, de az nem képes pivot-olni). Tehát gyorsan forgunk, képesek vagyunk állóhelyben is megfordulni, a fordulókörünk is pici, amire az új patchnek hála kézifékes fordulóval is rásegíthetünk és talajellenállási tényezőink is messze a legjobbak a kategóriánkban (0,48 kemény, 0,67 közepes és 1,34 kemény talajon).

Motor

Egy Type 100 Kakyuu V-6 dízelmotor duruzsol a motorház alatt, amely 150 lóerő továbbítására képes a lánctalpak felé, ezzel a mindösszesen 9,8 tonna össztömegű tankunk 15,3 lóerő/tonna arányt kap. Ez egy közepes tanknál oké, egy könnyűnél viszont gyenge érték, így a tank gyorsulás és hegymászó készségei sem kimagaslóak, valamivel az átlag alattiak, de a végsebessége még így is megfelelő, 50 km/h, amit kissé lassacskán ér el, de fordulás közben is szépen tart. A tolatási/visszavonulási sebessége már inkább tetszetős: 22 km/h-val képes hátramenetben közlekedni, ez egy remek érték, hulldownos pozícióból visszavonulásnál rendkívül hasznos.

Gyúlékonysági mutatója 15%, de sem ez, sem pedig a modul érzékenysége nem jellemző.

Mivel motorból is ez az egyetlen, ami rászerelhető, így véleményem szerint a tank elbírt volna még egy motorfejlesztést. Mondjuk egy 200 lóerős Type 100 V-12 ami a Chi-He stock motorja, már nagyon sokat számítana, light jellegű lenne tőle a mozgékonyság és a dinamika.

Rádió kitekintő

Ha valaki gyors felüti a tanks.gg-n a tank adatlapját és rápillant az előző pontban megénekelt lóerő/tonna arányra, akkor azt gondolhatja, hogy hazudtam, hiszen az oldal 15 LE/t-t fog mutatni. Nos nem hazudtam csupán mérlegeltem. A tankra 4 rádió szerelhető, növekvő vételi távolságokkal. 350-400-425-550 méter. Azonban a rádiók súlya itt a japán ágon nem elhanyagolható tényező. Úgy néz ki a WG-nek egyfajta küldetéstudata az, hogy minden ágba belecsempésszen egy kis "dilit"”, na, itt a japánoknál a rádiók súlya, amivel igencsak elszalad a ló. Van ugye a stock rádiónk, ami 90 kg, aztán erre jön rá a következő, ami már 130 kg, majd jön egy harmadik (aminél érdemes is megállni) 50 kg-mal, további 4000 xp-ért pedig ezt követi a "top", ami egy 240 kg-os kis csöppség. Na most, ha megállunk a harmadik rádiónál, ami a Type 96 Mk. 4 Bo nevet viseli, akkor ugyan bukunk 125 méter vételi távot, de spórolunk 190 kg-ot, ami egy ilyen gyenge kis motornál és az amúgy is gyengécske LE/t aránynál bizony megfontolandó. Hogy ezeknek a rádióknak van-e valami történelmi alapjuk, vagy ez csak a WG agyszüleménye azt nem igazán tudom eldönteni, én gondolom, hogy ha ezek valós berendezések, akkor nem csupán rádióként funkcionáltak. Mondjuk, ha azt nézzük, hogy egy átlagos kovács üllő, ami azért tömör vas, nyom 100 kg-ot és itt egy 240 kg-os rádió feszít, akkor ennek a mérete is elgondolkodtató lehet. Aztán ugye ott van még később a Chi-To 560 kg-os rádiója is, ami megint csak olyan elképzelhetetlen a számomra, hiszen egy Polski Fiat nyom ennyit.

Ajánlott játékstílus

Ha azt nézzük, hogy a tank alváza majdnem 2x olyan gyorsan forog, mint a tornya, az ágyúja kb. 2 mp-enként 75-ös alfával tüzel, remek gundeppel van ellátva, a camoja jó, és maga a platform is pici és mozgékony, akkor könnyen eszünkbe juthat róla valami. Bizony számomra a tank egyfajta alternatív verziója az M8A1-nek. Noha ágyúkarakterisztikája nem olyan kiváló, de jóval magabiztosabban tüzel menet közben is, és bár a végsebessége és LE/t aránya sem olyan kimagasló, mint az M8A1-é, de a jó talajellenállása és gyorsabb forgása mellett, a mozgás közben is fixen megmaradó álcaértéke és a magasabb hp-ja, képes ezen hiányosságait ellensúlyozni. Az M8A1 amellett hogy tornyos TD, egy picit ugye light tank is, a Ke-Ho pedig amellett, hogy egy remek ligh tank, egy picit közepes tank is, így egy ilyen csipkelődős, supportos-flankelős, papír közepes tank játékstílus az, amit próbálok képviselni vele. Szóval igaz, hogy papíron egy könnyű tankot hajtunk, de nem igazán spotter, hiszen a t4-es medek is hasonló látótáv értékekkel rendelkeznek, a tier 5-ös lightok pedig már bőven verik ezt a szerény kis 340 métert, épp ezért én ezt a tankot nem igazán érzem felderítőnek. 

A lassabb toronyforgást próbáljuk előre beforgatott toronnyal kompenzálni flankelés közben, a nagyobb távról leadott lövések sokszor nem elég pontosak, de szerencsére elég gyorsak és jól álcázottak vagyunk a gyors pozícióváltásokhoz. Az ágyúsüllyedési és emelési értékeink a dombharcot is támogatják, bár nem mászunk túl gyorsan a hegyre, de ha a mezőny tele van lassabb medekkel, td-kkel és nehezekkel, akkor megcélozhatjuk a kulcsfontosságú domb és hegytetőket. Igaz hogy a tank light létére +/- 2-es MM-et kapott, ami jól hangzik, de arányaiban legalább annyiszor találjuk magunk a lista alján, mint ahányszor a tetején, így az ilyen csatákban próbáljunk meg minél kevesebbet mutatkozni, inkább csak támogassunk másokat. Az átütés oldalról mindenre elég kell hogy legyen, egyedül az O-I és AT páros okozhat problémát, ha nem pont merőlegesen lövünk az oldalára, tehát ide már kellhet a gold lőszer.

A Ke-Ho-ban ülve MM leosztás szerint általában három féle csatával fogunk találkozni:

  1. Top tierek vagyunk, de mindenki más is, illetve néhány tier3-as harckocsi is felbukkan a csapatban.
  2. Bottom tierek vagyunk, vagyis t6-os csata, javarészt 6-os és 5-ös tankokkal és mi egyedül a lista alján t4-esként csücsülünk, szemből pedig egy ugyanilyen szerencsétlen néz vissza egy Covenanterből (persze a csapat ilyenkor minket egyedüli lightként látva várja a spotot... hát várhatja).
  3. T5-ös csatába kerülünk, felesen elosztva 5-ös és 4-es tankokkal, nagyritkán 1-1 t3-as is befér.

Mivel kis méretéhez képest elég sok lőszer fér a tankba, így előfordul a Lőszerrekesz sérülése, illetve a Rádió és a kezelője is sokszor kap találatot, tovább csökkentve az amúgy is botrányos vételi távolságot, így más tankokkal ellentétben itt ez utóbbiakat is javítsuk/gyógyítsuk, ha látni szeretnénk valamit a térképen.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Sajnos ezek a modulok tovább csonkítják a lóerő/tonna arányt, egyetlen felszerelés van, ami hasznos lehet és semmit nem nyom, az a mozgó vagy más néven bevonatos optika, a kliensben Távcső néven szerepel (ami valljuk be elég béna elnevezés).

Miután felderítőként nem érdemes felépíteni ezt a tankot, így a következőket ajánlanám:

  • Közepes-kaliberű tank töltésgyorsító (200 kg)
  • Fokozott szellőzés 1. szint (100 kg)
  • Fejlesztett célzórendszer (100 kg) vagy Távcső (0 kg)

Persze, ha valaki nem fun-ból futkos ezzel a tankkal, akkor nyilván nem fogja így felszerelni, de pl. a Fokozott szellőzés csupán 50 ezer kredit rá, amit még leszerelnünk sem kell eladásnál és máris visszahozza a felét, szóval azt mindenképp ajánlanám. A Töltésgyorsító szintén jó dolog mert 1x kell csak megvenni és végigkísér az egész ágon, ugye 10 goldért leszerelhető, de ha nincs rá keret mehet akár egy Álcaháló is. Aztán ott a harmadik slot ahová a Távcső került nálam, hiszen az elmúlt fél évben kb. 3-at is bezsákoltam a depóba magamnak a különböző hétvégi küldiknek köszönhetően, de ha nincs, a Periszkóp is megteszi, mert az Álcahálóhoz hasonlóan az is szabadon pakolgatható a tankok közt, az egyik szerintem mindenképp kell rá. Szóval fel lehet szerelni low-budget módon is, itt fentebb a legoptimálisabb összeállítást jegyeztem.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Automata tűzoltó (jó, ha már ebben a tierben leszokunk a kézi meghajtásúról)
  • Kis elsősegély

Ajánlott legénységi képzettségek

Nem hiszem, hogy bárki is hatalmas skillezettségű legénységgel rendelkezne ebben a tankban, de ha sikerül elérnünk az első skillt akkor pakoljunk full álcára, ha pedig vagyunk olyan elvetemültek, hogy 2 esetleg 3 skillig fejlesztjük, akkor mehetnek később a hasznos, mozgás közbeni tüzelést támogató skillek, illetve a Hatodik érzék a parancsnoknak, a Rádiósnak pedig a látótáv növelő Helyzetfelismerés. Tényleg, ha valaki képes volt letolni ezzel a tankkal legalább 1000 csatát vagy ismer ilyen játékost, jelentkezzen bátran! :D

Bevétel és WN8

Kreditjövedelmezését a vbaddict.net t4-ben a prémium tankok után teszi, tehát e szerint a legjobban jövedelmező normál tank ezen a szinten, átlag 9000 bruttó bevétel/csatával számolhatunk, melynek nettó értéke a használt gold ammó mennyiség függvényében csökken. WN8 értékét is a 3 prémium tank után sorolja, a játékos közösség átlag 804 wn8-ra képes vele csatánként. Zöld wn8 értékhez 350 sebzésre van szükségünk (kb. saját hp), ha pedig lilulni szeretnénk, akkor 650-et kell sebeznünk vele. Nem játszhatnak vele túl sokan a szerveren, a kiváló sofőr jelvényeket is könnyen dobálja, az a 650 sebzés pedig igazán nem sok, egy jó körből simán kijöhet egy 1000 körüli sebzés, így pedig stat-paddolásra is alkalmas a tank.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Közepes tank ágyú egy light-on
  • Korrekt agilitás
  • Gyorsan forgó test, kis fordulókörrel
  • Kis méretéből adódóan remek álca érték, amit mozgás közben is megtart
  • Remek DPM
  • Jó negatív és pozitív ágyúkitéríthetőség
  • Szinte ismeretlen tank, így képes a meglepetés erejére
  • Normál, nem felderítő MM...

Hátrányai

  • ...ennek ellenére mégis igen gyakori vendég t6-ban
  • Lassú toronyforgás
  • Gyengécske motor
  • Kis összsúly, ami nem csak a minket rammolóknak kedvez, de a tankra pakolt felszerelések is nagy szeletet nyesnek le az amúgy is gyenge lóerő/tonna arányunkból
  • Az ágyú töltéséhez képest lassú célzás
  • Viszonylag pontatlan
  • Mivel kevesen ismerik, szinte semmi fear factora nincs
  • Gyenge rádió-hatótáv

Kiknek ajánlott

Azoknak, akik nem ragaszkodnak a közepes ágon keresztüli grindeléshez még ilyen kis tierben és szeretnének kipróbálni egy nem túl ismert tankot. Nem mondom, hogy kizárólag móka és kacagás vele a játék, mert amikor betalál valami derp gunos Ödönke, aki a világát nem tudja, és a pálya olyan pontján bukkan fel a Hetzerrel ahol amúgy TD még nem járt, akkor azért elmegy az ember kedve az egésztől, de összességében nekem több kellemes percet okozott e tank, mint bosszúságot. A fun factora megvan, normálisan felszerelve pedig van egy kis sealclubber feelingje is.

Kiknek nem ajánlott

Aki egy mindenes t4-es felderítőt keres, rossz helyen kopogtat, bár a camo-ja megvan hozzá, a sebessége és a motorereje viszont hiányzik, így esetleg passzív spotterként van gyakorlati haszna, oda viszont Periszkóp nélkül a látótávja kevés. Egyébként nem nagyon van olyan, akinek nem ajánlom, talán annyit jegyeznék meg, hogy a közepes ágon valamivel könnyebbnek tűnik a grindelés, így a kezdőket inkább afelé terelném.

Videó


Az elemzést írta: Nortonor

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 7 éve
    Akárhogy is szeretem, el kellett adnom akárcsak a cseh négyest, az is szuper gép. Ugyanis kellő mennyiségű jó kör után szinte csak a 2. pont jön be. (tier6-os) Sajnos nyomkodni kell a gold-t ezekben a körökben és nem nyereséges. A keresztbe-kasul szaladgáló heavyk-nek kell az áldás. A Matilda, M8a1 és Lusch-ba nem kell arany lőszer.A másik ok az eladásra, csak egy garnitúra legénységem van és az kell a Chi-To-ba.
    Szval , vedd meg használd , de legyen elég credited és legénységed
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 7 éve
    Jó kis gép. Ma 8db kör 2 db top gun és 2 x 5killes csata 700-1000 sebzés. Igo-chiro val mentem 500 kört(goldal irgalmatlan pusztítás tud végezni) 1 skill kihúzva átképezve ebbe a darázsba. Töltésgyors, venti, távcső van benne. 2 . skill álca fut 58%-on van, festék kell és mehet a menet. Harcmodor. Meglapulsz, figyelsz és ha eljön az idő durr-durr. 2,11-el tölt. Aztán folyt a bújócska. T34-is ki lehet vele filézni. (táncikálva) :trollol:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Andrej72
    • Tankos
    · 7 éve
    Elég régen szemezek ezzel a kis tankkal, aztán ma rászántam magam, és megvettem, hogy ezen keretül húzzam a ki a Chi-nu-t. Mivel úgy gondoltam, hogy megtartom, így vettem bele 100%-os legénységet is. Eddig mentem vele 8 csatát, és nagyon pöpec kis gép! Azon kívül, hogy nagy fun faktora van, szerintem még stat húzásra is kiváló!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    aranyipeti@freemail.hu
    • Tankos
    · 7 éve
    Nekem is megvan és már 6 top gun van vele imádom, vettem rá töltésgyorsítót, célzásgyorsítót, és távcsőt= brutál lett, olyan gyorsan töltök hogy pár másodperc alatt leviszek 400 dmg-t.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Johnny
    • Tankos
    · 8 éve
    Remek kis tank, élvezetes vele a játék, 700+ csatával vár minden nap a garázsban.

    Aki meg akarja tartani FUN tanknak annak már most az alábbi felszereléseket ajánlom: célzásgyorsító, ventilátor és TÁVCSŐ!
    Amúgy is gyorsan lő, felesleges a töltésgyorsító, jobban megéri az a + látótáv
    30-30-as lőszerkiosztással használom, T150 és O-I is az utunkba kerülhet amiknél nem érdemes pattogni mert nem sok a HP-nk
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    b30wu1f
    • Tankos
    · 8 éve
    Nagyon szerettem én is, egyedüli tier 4-esként maradt a garázsban, aztán végül fél év múlva, a nálam beköszöntött Nagy Garázsínség közepette ment a lecsóba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 8 éve
    192 csatánál járok vele, arra voltam kíváncsi mit lehet kihozni egy rendesen játszott és felszerelt 4-es light-ból. Az ágyú miatt választottam, és nem bántam meg... fun a kicsike!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Syb936
    • Tankos
    · 8 éve
    Nagyon jó kis tank, fun vele a játék
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Christofia
    • Tankos
    · 8 éve
    Jó cikk, ment az 5 csillag.
    Én is ezen az ágon húztam ki T5-ig, de nekem már csak annyi rémlik, hogy kis szintű tankokhoz képest teljesen jól játszhatóak a csöpp japán lightok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hann084
    • Tankos
    · 8 éve
    223 kör és imádom :-)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.