Jelenleg

18
látogatónk van

2016. február 4. 09:49

G.W. E 100 - Elemzés

(65 szavazat)
44 hozzászólás

Bevezető

Bár a németek a háború vége felé valóban terveztek a még el sem készült E 100 alvázára önjáró lövegeket és páncélvadászokat, azonban a GW Type E ebben a formájában teljesen a Wargaming agyszüleménye. Egyike a 3 „original” arty-nak, amolyan minden szempontból átmenet a T92 és az Object 261 között. Érdekesség, hogy az ő lövedéke szállt a legnagyobb ívben hármójuk közül, azonban a Conqueror GC megjelenése óta már szinte semmilyen kiemelkedő tulajdonsága nincs.

Paraméterek

Ágyú

A 210 mm-es Mörser még kaliberben is pont félúton van a 180 mm-es orosz és 240 m-es amerikai társához képest.

Sebzésértékei 2000/1550/2000 a HE/AP/prém HE lövedékekkel, melyek átütései 105/303/105 mm. Az újratöltési időt 34,35 másodpercre lehet levinni maximum, amivel a 2. helyen áll. A robbanási sugár 6,5 méter a sima és 9,2 méter a prémium robbanó lövedékkel. 0,75-ös pontossága és 5,7 másodperces névleges szűkülési ideje megint csak félúton helyezkedik el az összes 10-es arty közül a játékban (az értékek teljes felszereléssel értendők), de a lövedékei csak 435 m/s-mal szállnak, vagyis csak a brit arty lő ennél lassabban. De mint mondtam, neki vannak a második legnagyobb ívű lövedékei, tehát ezzel könnyebb fedezékek és tereptárgyak mögé belőni, mint a többiekkel.

Jobbra és balra 6-6 fokot tér ki az ágyú, ennél csak az orosz társunké rosszabb. 30 lőszer fér bele, ami a többihez képest elég sok, úgyhogy nem kell a lőszer elosztásán sokat problémázni. Nekem jelenleg 14/8/8 van benne, de a 10/10/10 is teljesen reális lehet. A legkevésbé fair ebben a tankban, hogy az AP lövedékékek közül neki van a legkisebb átütése, a 303 mm néha nagyon kevés tud lenni IS-7-ek, Mausok, E 100-ak, IS-4-ek ellen, míg a többieknek 360 és 370 mm átütéssel még ezek a járművek sem jelentenek problémát.

Az ágyúlehajlása 0 fok, de viszonylag magasan van a löveg. 1250 méter a lőtávja, ez 160 méterrel kisebb, mint a játékban fellehető legnagyobb távolság (1000 méteres pálya átlója 1410 méter), de kétlem hogy előfordulna olyan eset, amikor ez az 1250 nem lenne elég (Karelia normálban, ha a bázis mögött kempel valaki, de olyankor meg mi már előrébb tudunk gurulni).

Felépítmény

Jó nagy, csak hogy csökkentse az álcát és növelje a célfelületet. Az egyetlen ami jó benne, hogy vastagabb, mint a szokványos arty-knak, így ha valaki meglövi repesszel és számít az AP-hoz képest plusz sebzésre, az csalódni fog (általában). Nyitott is, úgyhogy erre sem megy fel a szellőzés. Azért az oldalára meg hátuljára mehet a repesz, de akkor találjuk is el ott. De amúgy komolyan, majdnem egy egész nagyságrenddel rosszabb álcája van mint vetélytársainak, holott szinte egyforma nagy az összes.

Alváz

Az E 100 testére van felhelyezve a jármű, a kivitele hasonlít a Jadgpanzer E 100-éhoz. Azt mondjuk nem értem mért nem kapta meg az E 100 páncélját is, helyette 80/50/40 mm-rel rendelkezik (úgyhogy nem tudom, mi 90 tonna benne), mindenesetre az oldalán maradtak a 60 mm-es üregelt páncéldarabok, szóval tud meglepetéseket okozni mikor kilőnénk, de ne építsünk erre. Ha van módja, inkább célzott lövést adjunk le rá a többi arty-nál megszokott automatacélzás helyett.

Motor

Az Object 261 is megkapta is IS-7 1050 LE-s motorját és a Bat arty is a Bat-Chat 720 LE-sét, szóval nem értem ez mért nem kaphatta meg az összes E-tankban meglévő 1200 LE-s motort, de a WG biztos megmagyarázná. Helyette egy 900 pacis van benne, amitől 10 LE/tonna a fajlagos teljesítménye, de a legrosszabb talajellenállás értékek miatt is a leglomhább.

Felfüggesztés

Nagy és széles, mint feljebb írtam, elnyelhet néhány lövést, de ne erre építsünk. 40-nel tud előremenni, 10-zel pedig hátra és 18°/mp-cel fordul, ami nemcsak hogy a legrosszabb érték, de a gyenge fajlagos teljesítménnyel csak még gyengébbnek érződik. Csak a T92-nek van ugye rosszabb fajlagos teljesítménye, de annak vannak a legjobb talajellenállási tényezői, így továbbra is a GW Type E a leglomhább és leglassabb. A 40-et is csak jó úton, hosszú idő alatt éri el és forduláskor sokat veszít.

Ajánlott játékstílus

Ha top tier vagyunk, akkor menjünk közelharcolni, sidescrape-pel lövessük el az ellenfelet, aztán lőjünk rájuk..........

Na de most mit vártál, ez egy arty, állj a leghátsó bokorba és lőj (közben akár ebédelhetsz vagy maszturbálhatsz is). Mindenesetre minden pályán megvannak a tipikus arty helyek, válassz egyet, aztán lövöldözz. Sok okosságot nem lehet erről elmondani, segíts a nehéz tankokat meg a kempelő TD-ket megritkítani és segíteni a csapattársaknak előremenni vagy a védekezésben asszisztálni.

4-5-600 méteren belül az AP lövedék egészen magabiztosan viselkedik, de gondoljuk meg hogy a fentebb leírt tankokra megkockáztatjuk-e.

Bár a nagy arty-nerfes patch óta nem divat a counter arty-zás, én minden lövés után elmozgok 10-15 métert, valamint olyan meccsen, ahol nincs mit lőni (nincs spot/mindenki fedezékben van), akkor mi is megpróbálhatjuk kilőni az ellenfél arty-jait.

Prém repeszt szerintem nem érdemes betölteni, ráadásul úgy vettem észre, hogy a normál jobban célba is talál. Prémet csak akkor, ha alacsony HP-s ellenfeleket kell befejezni, vagy egyszerre több tankot akarunk megsebezni (küldetés, medál miatt, vagy simán csak sokan állnak közel egymáshoz), vagy kis fedezék mögött vannak.

A viszonylag vastag páncél és a repesz páncél miatt lehet lepattintani ellenfeleket és akik repesszel lőnek rád, gyakran csalódni fognak, sőt a francia arty-k jellemzően telitalálattal sem mindig egylövéseznek, míg a többi arty splashből nem mindig fog minket megölni. 550 a HP-nk, ami bár a legtöbb a kategóriában, még sincs jelentősége.

Igaz, hogy nulla fok az ágyúlehajlása, de jóval magasabban van a löveg (bár nem annyira, mint a T92-n), TD-zni így nehezebb mint eddig az ágon megszokhattuk és sokkal nehezebb, mint a 261-gyel, de még mindig könnyebb, mint a T92-vel vagy a Conq GC-vel.

Ja, és közel 90 tonnát nyomunk, szóval akármi is jön szembe (kivéve a német csodákat), nyugodtan ütközzük le őket, sokat nem veszíthetünk. Amúgy elmozogni a bázisról vagy akárhonnan nem könnyű, mert ez a leglassabb arty, úgyhogy vagy időben induljunk el vagy haljunk hősi halált a foglalókörön kívül (nehogy jó kis fedezék legyünk). Még annyit - bár ez az összes arty-ra igaz -, hogy ha kész az adrenalin roham, akkor főleg CW-n érdemes lehet csapatsebzéssel leredukálni a HP-t 55 (10%) alá, így 10%-kal, vagyis ezzel a tankkal 3,4 mp-cel gyorsabban töltünk.

Klánháború

A klánok T92-t, 261-et vagy Conquerort visznek a nagy splash, a pontosság/tűzsebesség vagy a nagy beesési szög miatt, ezt legfeljebb jobb híján viszik be, amikor kell arty, de senkinek nincs másik. De mint mondtam, tervezetten ezt nem teszik be.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Célzásgyorsító, mint minden arty-n
  • Erre az egyre elérhető a szuper nehéz repesz páncél, más értelmes felszerelés nincs

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag vagy 100-as/105-ös benzin
  • Csoki

Ajánlott legénységi képzettségek

6 emberre oszthatunk képességeket. Igazából az Elit alakulat ami igazán fontos hogy mindenkin meglegyen. Azért ha fejlettebb a legénység, akkor a parancsnoknak legyen 6. érzéke, a lövésznek pillanatkép (de ha már 3 skilles, akkor a 2. legyen a Célmegjelölő, aztán mehet a pillanatkép), vezetőnek kuplung égető (ha ő is 3 skilles, akkor harmadiknak mehet az irányított ütközés), rádiósnak helyzetfelismerés, egyik töltőnek biztonságos elhelyezés, a másiknak adrenalin roham. Ha ezenkívül lesz még további legénységi képesség akkor álca, de igazából semminek nincs a továbbiakban értelme vagy jelentősége. Csak arra ügyeljünk, hogy az Elit alakulat soha ne törjön meg.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

  • Jó átmenet az alfa sebzés és pontosság/újratöltés között
  • Nehéz, ha valaki le akarja ütközni, nagyon meglepődik
  • Troll páncél
  • Sok lőszer (nem fogy ki és az elosztással sem kell problémázni)

Hátrányok

  • Nagy, lassú
  • A többi arty-hoz képest semmiben nem kiemelkedő

Kiknek ajánlott

Senkinek, főleg, hogy az arty-t ideje lenni kivenni a játékból, de legalább betiltani a gyenge játékosoknak. Ha valaki mindenáron arty-t szeretne, húzza ki az oroszt, az amcsit vagy a britet. Ha pedig már ezen az ágon jársz, akkor vagy hagyd abba, vagy állj meg a GW Tiger-nél, az a szintjén egész jól muzsikál, ez szinte semmivel nem jobb nála.

Videó és oktatóanyag

Ez nem egy gémpléj videó, hanem egy válogatás, mire is képes egy-egy jó telitalálat. Személyes rekordom eddig egy full HP-s VK Béla egylövésezése oldalról repesszel.

{youtubegalleryid=534,1}

Valamint itt a VTEPS klán oktatóanyagaiból az arty-s rész, ez meg az artyzás csínját-bínját írja le úgy összességében (de nehogy nekem valaki nekiálljon artyzni):

http://vteps.hu/index.php/oktatas-menu/11-articles/21-arty-tutorial


Az elemzést írta: Verrucht

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:30

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 8 éve
    Erre az artyra csak egy bazi nagy követ van értelme tenni, ami agyonnyomja és soha többet nem látjuk

    Célzásgyorsító
    Töltésgyorsító
    Ez a kettő ugye fix.

    Camo-ja nincs, így az álcaháló több mint felesleges. Az az 1-es camo érték megszorozva pár tizeddel 1 métert jelent majd kb.
    Vertikális stabilizátor a mozgó járműveknek kell, artyra nem.
    Amit tehetsz, az pl. a repesz páncél (ha elérhető - most így hirtelen fejből nem tudom). Véd a counter arty splash ellen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Stuki1989
    • Tankos
    · 8 éve
    Sziasztok!
    Szerintetek van értelme artyra függőleges stabilizátort tenni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gomezz007
    • Tankos
    · 8 éve
    Tetszik! Igazán jó és őszinte írás! :beer2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sturmanek
    • Tankos
    · 8 éve
    off
    Metallica: Creeping Death - Ride the Lightning (1984)
    Amikor még tudtak és akartak zenélni nem csak pézt keresni...
    on
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tiborg33
    • Tankos
    · 8 éve
    Húúúúúúúú, de jó volt ......... főleg a zene a videó alatt!
    Köszi!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="LazarusShield"][quote name="b30wu1f"][quote name="HUN_Sector"]Francia hatosban az ap leverte a t37 láncát sebzés nélkül, oldalba kapva Abbeyn.
    Aztán leverte egy IS láncát ugyanígy Steppesen.
    Majd pedig elnyelődött/lepattant egy jagdpantherről sebzés nélkül.[/quote]

    A francia hatosban van AP? Nem csak HE meg HEAT? Vagy régen volt AP hozzá? Az AMX 13 F3 AM-ről van szó?[/quote]

    Nincs hozzá AP lőszer (és remélhetőleg soha nem is lesz). Zabálja is meg a HEAT-et a light lánca, meg is érdemli aki HEAT-tel használja.[/quote]
    Nekem a kumulatív páncéltörő csak AP
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    LazarusShield
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="b30wu1f"][quote name="HUN_Sector"]Francia hatosban az ap leverte a t37 láncát sebzés nélkül, oldalba kapva Abbeyn.
    Aztán leverte egy IS láncát ugyanígy Steppesen.
    Majd pedig elnyelődött/lepattant egy jagdpantherről sebzés nélkül.[/quote]

    A francia hatosban van AP? Nem csak HE meg HEAT? Vagy régen volt AP hozzá? Az AMX 13 F3 AM-ről van szó?[/quote]

    Nincs hozzá AP lőszer (és remélhetőleg soha nem is lesz). Zabálja is meg a HEAT-et a light lánca, meg is érdemli aki HEAT-tel használja.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    b30wu1f
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="HUN_Sector"]Francia hatosban az ap leverte a t37 láncát sebzés nélkül, oldalba kapva Abbeyn.
    Aztán leverte egy IS láncát ugyanígy Steppesen.
    Majd pedig elnyelődött/lepattant egy jagdpantherről sebzés nélkül.[/quote]

    A francia hatosban van AP? Nem csak HE meg HEAT? Vagy régen volt AP hozzá? Az AMX 13 F3 AM-ről van szó?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Morphelo
    • VIP
    · 8 éve
    [quote name="kissernoe"]
    Aki pedig azt írja, hogy ez nem egy kiváló darab, annak ne higyjetek ! Legfeljebb ő nem tud vele játszani. Én mindíg hatalmasakat játszok vele, az ellenfelet széttipórva ezzel az artycsodával, úgy hogy a WN8-am alig 650 körül van így is.[/quote]
    Mindenkinek más a hatalmas. :trollol:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
    • Kiképző
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="kissernoe"][quote name="Jacktor"][quote name="leonhart79"]Mondjuk én nem artyzok. Nincs is artym. De aki ért hozzá attól megkérdezném hogy a küldik miatt ha kellene egy melyik ágon érdemes elindulni ha abszolút arty noob vagyok?[/quote]
    T92 ág. A tier 9-es M53/M55 a legjobb arty a játékban (van is róla elemzés ([url]http://www.wotinfo.hu/index.php/item/1723-m53-m55-elemzes[/url])), a T92-nek meg akkora a splash-e hogy a küldetésekhez ideális lehet.
    (a britet azért nem ajánlom mert az állítólag a 10-esig borzalmas magasabb tierben)[/quote]

    " tier 9-es M53/M55 a legjobb arty a játékban "

    A szovjet 10-es a legjobb arty a játékban APCR-rel ! :P

    Aki pedig azt írja, hogy ez nem egy kiváló darab, annak ne higyjetek ! Legfeljebb ő nem tud vele játszani. Én mindíg hatalmasakat játszok vele, az ellenfelet széttipórva ezzel az artycsodával, úgy hogy a WN8-am alig 650 körül van így is.[/quote]
    :w00t: Hát ez odabasz. A 261-nek AP lőszere és 2 HE lőszere van......
    "Aki pedig azt írja, hogy ez nem egy kiváló darab, annak ne higyjetek ! Legfeljebb ő nem tud vele játszani. Én mindíg hatalmasakat játszok vele, az ellenfelet széttipórva ezzel az artycsodával, úgy hogy a WN8-am alig 650 körül van így is"
    Legalább bevallod és rálátást adsz mindenki számára, hogy még egy ilyen noobnak is megy a sarokból klikkelgetés. Sajnos a NORMÁLIS tankal is beálltok leghátra. no offfense
Tovább a kategóriában: Tank elemzés: Hummel »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.