Az a baj, hogy elegánsan megfeledkeztek arról, hogy bődületesen xar az álcája, azaz valószínűbb, hogy a cdc-t előbb kiszúrják, mint ahogy ő bármit. Illetve elég ritka, hogy önmaga spotjait tudja háborítatlanul lőni.
De félreértés ne essék. Nekem csak jó ez!

Nem feledkeztünk meg róla, de ezzel a látótávval ugyanannyira lát vagy messzebb, mint a Pantherek, t44, obj 416 vagy más hasonló 8-as medek.
Igen és nem.
Az, hogy ki kit spotol és ki marad rejtve nem csak a látótávon múlik, hanem az álcán is. CDC esetében lehet papíron annyi a látótávja, mint az említett tankoknak, csak éppen a másik oldalon lévő tankok jobb (obj416 esetében nagyságrendekkel jobb) álca érték párosul a látótávhoz.
Ez annyit jelent, hogy simán lehet olyan eset, hogy:
- A CDC észrevesz valakit, de ezzel egyidőben őt is spotolták
- A CDC-t már azelőtt villantják, mielőtt Ő látna bárkit
És amíg a jó álca értékkel rendelkező Leo1-gyel (innen indult a diskurzus) Tier10-ben simán meg tudom csinálni, hogy világ végéről spotolgatok akár magamnak (ha nincs más aki megtegye) és képes is a saját spotját tűz alatt tartani úgy, hogy akár rejtve is maradjon.
Addig a CDC-t saját tierjében nem tartom hatékonynak ebben a feladatkörben, mert azon kívül, hogy szór az ágyú, mint a kacsa feneke (mennyi lehet az átütési arány nagy távolságból leadott lövésneknél?) ráadásul kell neki a spot, mert a CDC szinte biztosan villan, amikor Ő meglát valakit.
Szerk.: ez csak az én véleményem, ettől még lehet jó ebben a feladatkörben, csak a tapasztalatom szerint nem igazán erre való