Jelenleg 105 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 56 perccel ezelőtt
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 2 órával ezelőtt
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 3 órával ezelőtt
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 13 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 14 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 21 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 2 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 3 napja

Prémium harckocsik

8 éve 8 hónapja #227263 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos
Én mindenkinek azt mondanám, hogy tier 7-8 prémiumot senki ne vegyen kipróbálás nélkül, eltekintve azokat, akik mindennel jól játszanak.

@Árnyék, kérdezed, hogy mi a legjobb credit termelő. Erre mindenki mondhat neked saját tapasztalatod vagy belinkelhet ide statisztikákat, de a lényegen nem változtat: azzal tudod a legtöbb creditet termelni, amivel a legtöbbet tudod átlagban sebezni, lehetőleg nem elszállva a prémium lőszer és fogyóeszköz használattal.
De Tekaginak is csak ezt tudom mondani, az E25-tel kapcsolatban. Sokan rábiggyesztik az E25-re, vagy az FCM-re, hogy így OP, úgy OP, de egy átlag játékos ezekkel se tud jobban játszani, mint más tankokkal. Ott van pl. az FCM: én azzal gyengébben muzsikálok, mint a tankjaim 80%-val, és olyan eredményt tudok vele felmutatni, amire két éve se lettem volna büszke. Egyre gyakrabban nyomok vele jó köröket, de közben még mindig sok az értékelhetetlen betli. Az E25-tel és az FCM-mel is az a baj, mint a legtöbb egyébként gyors és papír tankkal, hogy átlag játékos a sebességük révén írtó gyorsan bajba tud velük kerülni, és ott már végett ér a "skill", hogy ki is jöjjenek a szorult helyzetből. Ilyenkor jönnek az 1-2-3 találatos betli körök, és jóccákat, kenheted az OP tankot a hajadra, ha nem tudod, hogy használd. Persze, ha kisebzed velük a hp-juk 3-4x-ét, akkor már keresnek rendesen, de ha nem sebzel nem nyílnak a széfek.
Én mindenkinek azt javasolnám, aki megdolgozik a játékra költött pénzért, hogy mielőtt bármit venne, próbálja ki. Amit lehet, akár a tesztszerón, amit nem lehet, azt kérjetek meg egy havert, hogy engedje kipróbálni az accountján.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tekagi

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #227265 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
Tudja valaki, hogy a pref.mm-es tankok csatáit milyen tierbesorolásnak tekinti a matchmaker? Illetve (elméletben) a T10 tankokét, ahol szintén két battle tier van csak (10 és 11). Top és bot vagy top és mid? Tehát, egy FCM/112 tier 9 csatája vagy egy T10 tank tier11 csatája bottom vagy mid tiernek könyvelődik?

A legegyszerűbb talán a hármas szabályon keresztül:
- Három Skorpion T10 csata után nem kaphatunk egy negyediket.
- Két Skorpion T10 és egy Cromwell T8 csata után szintén nem lehet a következő csata bottom tier.
->Két Skorpion T10, egy FCM Tier 9 csata után visszatérve a Skorpionhoz, kaphatunk megint T10 besorolást?

8 éve 8 hónapja #227268 Írta: Sics
Megválaszolva: Sics
Tekagi!

t8-as "nagy" prémtankot több dolog miatt vesz az ember.

A: keredit farmolni
B: legénységet húzni
C: azzal játszani

Ez a három szempont nem szokott egybeesni :) ... azaz nincs igazán jó döntés.

IS-6 pld remek legénységhúzó a szokásos orosz heavy ágra. Limites, meg bemehet vele a gazdija t8 unranked csatákba is.

Ugyanakkor az IS-6 ágyúja nem túl jó. ( Mondjuk a kínai prémekével mininum felér, a látszólag kisebb gold átütés nem gond, mivelhogy az IS-6 prémlőszere APRC, a kínai prém nehezeké meg HEAT.)

Tény: IS-3A jobb nála harcértékben ... no de
- picit drágább is. ( Bár 13-14 ezer Ft-os prémtanknál azért már az az +- ezer Ft nem annyira érdekli az embert.)
- Az IS-3A azzal van megbaszva a WG részéről, hogy 3 fős a legénysége 4 helyett ... emiatt "nem idális" legénységhúznónak az IS-3 stb ágra.
- további gond, hogy IS-3A nem tier-limites ... és X-es csatában kevéssé lesz bolgog a gazdija.

IS-5-tel meg nem érdemes hasonlítgatni ( IS-3A ágyúja, IS-3 családtagoknál megszokott mértékben megbízható péncél és ez már 4 fős is - csakhogy ő nem "megvehető" prémtank, ilyennel csak az fog farmolni aki CW-n szerezte. )

A hetes prémekkel megint csak nem érdemes hasonlítgatni: más kategória. ( Ne feledd, a nyolcas prém bevihető unrankedbe vagy akár nyolcas osztagba is ... és ott nincsenek 9-es X-es ellenfelek..)

Lényeg: a WG általában nem csinál használható prémtankot!

Néhány ritka kivételtől eltekintve,

- de ezek egy része gyorsan vagy kikerül a boltból azaz szinte megszerezhetetlen ( SU-76I, meg a hármas francia gonoszság, meg a nagynevű Type-59)

- vagy durva nerfet kap ( Type-59 és T-22 szarrá nerfelése ...)

Gyakorlatilag ami prém tank eddig "erős" volt azaz minimum felért a nem prém státuszú rokonnal sőt picit übereli is azt:

Berlini trió tankjai
- Cromwell B
- Rudy
- IS-2

Külön kategória a SkorpioG ami egy egész használható és jól kereső t8 prém lett.

Az utóbbi idők néhány prémtankja szintén "játszik": azaz nem sokkal gyengébbek a nem prém rokonságnál:
- Patriot
- Liberté
- német Bulldog ( ez se rossz farmoló amúgy ! )

- CDC, Mutz, STA-2

Ezek után abba gondoljunk bele: miért is játszik valaki prémium tankkal!

A magyarázat egyeszerű: több oka is van rá. Sok játékos szeretne t8-ban játszani ... csakhogy ez a tier már úgy van megcsinálva ( azaz a WG úgy állította be a tankok javítási költségét és a lőszerárakat) hogy .. ez a tier a játékosok többsége számára szükségképp veszteséges kell hogy legyen.

Mármint normál járművel játszva.

Ha viszont prém járművel van ( vagy ha prém accountja van ) akkor "átlagos játéktudás" mellett is biztosított a nullszaldó ... ha pedig mindkettő van, akkor nyereséges lesz átlagban akkor is ha "átlagos játékos". ( Hát még ha megy egy egy jobb kört.. :D)

Szóval ilyen szinten lehet érdemesebb prém tankkal játszani ... és akkor már nem mindegy hogy "mennyire élvezetes" az amit tol...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tekagi

8 éve 8 hónapja #227269 Írta: thompyka
Megválaszolva: thompyka

Tudja valaki, hogy a pref.mm-es tankok csatáit milyen tierbesorolásnak tekinti a matchmaker? Illetve (elméletben) a T10 tankokét, ahol szintén két battle tier van csak (10 és 11). Top és bot vagy top és mid? Tehát, egy FCM/112 tier 9 csatája vagy egy T10 tank tier11 csatája bottom vagy mid tiernek könyvelődik?

- Két Skorpion T10 és egy Cromwell T8 csata után szintén nem lehet a következő csata bottom tier.
->Két Skorpion T10, egy FCM Tier 9 csata után visszatérve a Skorpionhoz, kaphatunk megint T10 besorolást?

Ezek a szabályok nem vonatkoznak rád akkor, ha szakaszban játszol valakivel: szakaszban egymás után 2x kaptunk t10-et patriottal, majd felhagytunk a szakaszozással és a következő 3 csatát is t10-ben játszhattam az amcsi prémmel. Igazán nagyszerű volt...

8 éve 8 hónapja #227271 Írta: Arnyek4523
Megválaszolva: Arnyek4523
köszi és amx cdc és fcm 50t között van valami lényegesm kül leszámítva h fcm-et nem rakja tier 10-be? csak mert ára majdnem 2x annyi.

8 éve 8 hónapja #227272 Írta: Leggio
Megválaszolva: Leggio

Mindkettő mid tiernek könyvelődik, régen a tier 12 volt a "botton" a T10-es tankoknál, de azt megszüntették.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

8 éve 8 hónapja #227274 Írta: dobilaci
Megválaszolva: dobilaci

köszi és amx cdc és fcm 50t között van valami lényegesm kül leszámítva h fcm-et nem rakja tier 10-be? csak mert ára majdnem 2x annyi.

Teljesen mas stilus a ket tank.

tanks.gg/wot/co...m-50-t

8 éve 8 hónapja #227275 Írta: dobilaci
Megválaszolva: dobilaci
Hetvegente nagyon mokas tud lenni a KV-5! Easy 100K netto bevetel. Erdemes megnezni a replay-t, hogy sir az xvm-ribanc Scorpion, hogy CSAK 44% a gyozelmi esely az xvm szerint. Aztan a siras atcsap a csapat szidasaba miutan elsok kozott meghal.

Amugy csak a szokasos, a hatso sorbol spammelem a gold-ot. Meg lett mondva mar ket forumon is, tehat biztos igy van. :troll:

Replay.

Figyelem: Spoiler!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Frankenstein Bourne

8 éve 8 hónapja #227283 Írta: Steiner
Megválaszolva: Steiner
Nem is vártunk mást, szidnak vagy szidunk :)

8 éve 8 hónapja #227293 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

T

Ugyanakkor az IS-6 ágyúja nem túl jó. ( Mondjuk a kínai prémekével mininum felér, a látszólag kisebb gold átütés nem gond, mivelhogy az IS-6 prémlőszere APRC, a kínai prém nehezeké meg HEAT.)

Ez így nem igaz! HOgy egy 217-es átütés jobb, mint a HEAT 250??? Nem. Pont azokban a helyzetekben, amikor ezek a tankok igazán igénylik a prémiumot, az APCR 217 átütése nem megbízható. Pl. E-75 LFP. A Ferdinánd felépítménye a 217 átütéssel elég RNG függő, a HEAT simán viszi.
Ez a kép azért alakult ki, mert sokan az arany lőszert "skill" lőszerként kezeli: betöltöm, aztán lövök, ahová sikerül. A HEAT-tel meg gondolkodni ÉS célozni kell. Hogy ne lőjj üregelt páncélzatot. HOgy ne lődd bele nulla sebzéssel a láncba. A HEAT tanít, az APCR kényelmesít. A konkrét példában ráadásul az IS-6 APCR-e nem is ad borzalmasan nagy előnyt a normáljához képest.

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #227304 Írta: Tekagi
Megválaszolva: Tekagi

Én mindenkinek azt mondanám, hogy tier 7-8 prémiumot senki ne vegyen kipróbálás nélkül, eltekintve azokat, akik mindennel jól játszanak.

@Árnyék, kérdezed, hogy mi a legjobb credit termelő. Erre mindenki mondhat neked saját tapasztalatod vagy belinkelhet ide statisztikákat, de a lényegen nem változtat: azzal tudod a legtöbb creditet termelni, amivel a legtöbbet tudod átlagban sebezni, lehetőleg nem elszállva a prémium lőszer és fogyóeszköz használattal.
De Tekaginak is csak ezt tudom mondani, az E25-tel kapcsolatban. Sokan rábiggyesztik az E25-re, vagy az FCM-re, hogy így OP, úgy OP, de egy átlag játékos ezekkel se tud jobban játszani, mint más tankokkal. Ott van pl. az FCM: én azzal gyengébben muzsikálok, mint a tankjaim 80%-val, és olyan eredményt tudok vele felmutatni, amire két éve se lettem volna büszke. Egyre gyakrabban nyomok vele jó köröket, de közben még mindig sok az értékelhetetlen betli. Az E25-tel és az FCM-mel is az a baj, mint a legtöbb egyébként gyors és papír tankkal, hogy átlag játékos a sebességük révén írtó gyorsan bajba tud velük kerülni, és ott már végett ér a "skill", hogy ki is jöjjenek a szorult helyzetből. Ilyenkor jönnek az 1-2-3 találatos betli körök, és jóccákat, kenheted az OP tankot a hajadra, ha nem tudod, hogy használd. Persze, ha kisebzed velük a hp-juk 3-4x-ét, akkor már keresnek rendesen, de ha nem sebzel nem nyílnak a széfek.
Én mindenkinek azt javasolnám, aki megdolgozik a játékra költött pénzért, hogy mielőtt bármit venne, próbálja ki. Amit lehet, akár a tesztszerón, amit nem lehet, azt kérjetek meg egy havert, hogy engedje kipróbálni az accountján.

CrawlingChaos azt irtam én is hogy felesleges OP járműnek tartott gépet tartanom, elvégre attol OP egy gép hogy kivételes tulajdonságait kitudja használni egy jó játékos. Nah rám ez nem lenne igaz, csak telesirnám dühöngöt h gyenge csapat,szemét rng, mindenki hülye (csak én vagyok helikopter :lol: ) Különben Matilda BP-t kiprobáltam, azért lesz meg :) Ez most felháborodást fog keltenni, de én minden Prém tankot beerősitennék (kivétel nélkül), legalábbis vagy páncélt v átütést,sebzést mert ha már pengetettek értük komoly pénzt legyen már jobb mint sima megszerezhető járművek. Szerk: köszönöm h átlag játékost irtál noob helyett :) noob jelző miatt se sértődtem volna be, elvégre ami igaz az igaz :cheer:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Balista1

8 éve 8 hónapja #227329 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ
Nemhiaba jol el a wg. Te is jol beruhaztal. :)

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #227341 Írta: Tekagi
Megválaszolva: Tekagi

Nekem csak Excelsior van :) Amúgy wg nem ver senkit lapáttal oda h vegye meg prem tankot, Tudod a szabad akarat joga :lol: Tuti veszek majd, egyenlőre a kisebb tierekben tolom oda meg minek? Egy nagyon noob kérdés Prerium jármüveknél emeltebb a kredit szorzó úgye? Nem lehet azt megnézni valahol? Szerk: SP még amit bűvölök hogy majd egyszer.... :)

8 éve 8 hónapja #227350 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ

Nekem csak Excelsior van :) Amúgy wg nem ver senkit lapáttal oda h vegye meg prem tankot, Tudod a szabad akarat joga :lol: Tuti veszek majd, egyenlőre a kisebb tierekben tolom oda meg minek? Egy nagyon noob kérdés Prerium jármüveknél emeltebb a kredit szorzó úgye? Nem lehet azt megnézni valahol? Szerk: SP még amit bűvölök hogy majd egyszer.... :)

Nem neked szantam, az elozoo oldalon Tomat irt egy felsorolast amibben 10 premet szamoltam, mely valoszinuleg a garazsaban all. Nekem is csak ketto van panzer t25 es t34. A t34- et en is csak akkor vettem meg amikor oda jutottam a fejlesztettekkel, most abban nevelkedik a t32 legenysege. A szorzokat nem tudom, de a t34 ket tiszta lovesre mar siman hoz 20k kreditet. Nem ritka a 60-80k sem. Ha a loveseid talalnak a gold hasznalat sem viszi minuszba.

8 éve 8 hónapja #227354 Írta: Tomat
Megválaszolva: Tomat

Nem neked szantam, az elozoo oldalon Tomat irt egy felsorolast amibben 10 premet szamoltam

Természetesen Neked teljesen mindegy, hogy nekem hány prémium tankom van, ezt szögezzük le :).
Egyébiránt 2-3 kisebb tierű kivételével ajándékba kaptam a tankokat.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Jorg_

Téma: OFF topik

• máté.tóth profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Az mm pedig érzésre jobb lett, leosztások...
    • Írta: máté.tóth
    • 8 órája 35 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 9 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 1 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.