Ha abból indulok ki, hogy a fekete alapon fehér kereszt még mindig nincs fent alapból (pedig mennyire nehéz lett volna a minszki fiúknak a német keresztet negatívban feltenni és kitölteni ) akkor az idők végéig se lesz az a Turán rendesen lemodellezve. Igaz Kubinkában ott van kiállítva...
Mind1, akkor is örülök!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Angelus1991ster
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja#237617Írta: Angelus1991ster
Megválaszolva: Angelus1991ster
Kubinkában kiállított Toldin egy ideig ez a felségjelzés volt látható:
A magyar kései harckocsifelségjelzés sajnos túl bonyolult és nem valósítható meg. Igaz, hogy a Balkenkreuz mellett az NDK, a Bundeswehr és USA csillaga is szerepel egyes német tankokon, de a magyar az már túl erős.
Last edit: 8 éve 5 hónapja by Angelus1991ster.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Lidercnyomas, MegaJani
Kubinkában kiálított Toldin egy ideig ez a felségjelzés volt látható:
A magyar kései harckocsifelségjelzés sajnos túl bonyolult és nem valósítható meg. Igaz, hogy a Balkenkreuz mellett az NDK, a Bundeswehr és USA csillaga is szerepel egyes német tankokon, de a magyar az már túl erős.
Te jó ég, mi ez fotónegatív? Nem volt a közelben egy veterán sem, aki még látott Magyar Királyi tankot? Könyörgöm egy monokromatikus Balkenkreuz akkora feladvány? Az NDK felségjel nagyságrendekkel bonyolultabb.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Angelus1991ster, MegaJani
Csak azért, mert nem tudom hogyan is volt ez régen: megbíztak valakit egy tank megtervezésével és akkor az volt, vagy több ötlet közül választották ki a sereg számára a legideálisabbat? Mert ha utóbbi igaz, akkor egy csomó tankunk lehetne még papíron. Csak hát azt előkeresni vagy utánanézni...
Általában kétféleképp ment a dolog: vagy a cég (a Weiss Manfréd, a MÁVAG vagy a Ganz) tervezett egy tankot, vagy vásárolta meg annak külföldi licencét amit aztán felkínáltak megvételre; vagy a hadsereg kiadta az ukázt, hogy mire van szükség, és annak megfelelően terveztek valamit.
Általában csak úgy saját szakállra nemigen terveztek semmit, mert azért senki nem fizetett. Sem a tervezőt alkalmazó vállalat, sem a hadsereg ha mondjuk pont nem volt semmire sem szükség.
Persze ez nem jelenti azt, hogy 100%, hogy ilyesmi nem történt. Láttam már példát arra, hogy valamilyen magyar katonatiszt hobbiból tervezett egy terepjárót, amit aztán benyújtott elbírálásra, és most azt hiszem a hadtörténeti múzeumban van a terve. Éppenséggel az is lehet, hogy volt ugyanilyen tank is. De azt előkeríteni rengeteg idő lenne, plusz pénz is kell hozzá, ahogy mondtad.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, gwr, DaisetsuHUN, Morphus101
8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja#241560Írta: Angelus1991ster
Megválaszolva: Angelus1991ster
A Straussler V-3-as tank papírmakett füzetét szerkesztem és elakadtam.
V-3 Straussler-féle érdekes himbás futómű elemek hol csatlakoznak a tanktesthez?
2.-es és/vagy az 1-1.-es pontokban csatlakoznak csak az elemek a tanktesthez? Vagy a nagy meghajtott kerekek is kapcsolódnak a tanktesthez?
Készült valaha valamilyen animáció, olasz/magyar felvétel amikor a V-2, V-3 és V-4-be épített Straussler-féle futómű mozgásban volt?
A Straussler V-3-as tank papírmakett füzetét szerkesztem és elakadtam.
V-3 Straussler-féle érdekes himbás futómű elemek hol csatlakoznak a tanktesthez?
2.-es és/vagy az 1-1.-es pontokban csatlakoznak csak az elemek a tanktesthez? Vagy a nagy meghajtott kerekek is kapcsolódnak a tanktesthez?
Készült valaha valamilyen animáció, olasz/magyar felvétel amikor a V-2, V-3 és V-4-be épített Straussler-féle futómű mozgásban volt?
Mindegyik helyen. A középső tengely (2) körül forgott a himbarendszer, az 1-essel jelölt pontoknál meg a fékbovdenek csatlakoztak a rendszerhez. Videót még nem láttam, de talán ez a pár kép a V-3-ról segít jobban megérteni Straussler túlkomplikált felfüggesztését.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Angelus1991ster
Ez is csak egy hülye félreértés a Haris testvérektől, Haris Lajostól és Haris Ottótól.... A "Vontató 1" vagy röviden V-1 a John Deere D traktor Weiss Manfréd által gyártott licence volt, a V-2 (bár sehol sem említik ezen a néven) a Straussler által tervezett és a WM által legyártott Mountain Tractor (röviden MT), magyarul Hegyi vontató volt. Azért lett a V-3 a harmadik, mert hát a MT is traktor vagyis vontató volt.
Harisék valamiért ezt nem tudták felfogni, és inkább feltaláltak egy soha nem létezett járművet, hogy megmagyarázzanak egy logikai gikszert (vagyis hogy miért lett a V-3 három, és nem V-2) ahelyett, hogy utána néztek volna a dolgoknak.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Angelus1991ster, MegaJani
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...