Jelenleg 200 vendég és nincs tag online

2021. február 17. 14:18

[Sandbox] Legénység 2.0 teszt dátuma

Írta:
(21 szavazat)
44 hozzászólás

Ha minden jól megy, akkor február 23-án elindul a Sandbox 2. szakasza is a Legénység 2.0-val.

Utoljára frissítve: 2021. február 17. 14:22
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke · 2 hónapja
  Nem igazán értelek Titeket. A jelenlegi skillrendszer igazából nincs is. Egybites vacak ami kb. egy kétéveseknek szánt játék variabilitásával vetekszik. Kicsit olyan, mintha csak odabiggyesztették volna, hogy legyen valami, amit beírhatnak a reklámba, de amúgy nem is foglalkoztak vele. Nemrégiben még a felszerelések is ezen a szinten álltak (most is csak árnyalatnyi az előrelépés). Teljes igénytelenség. Ezen a téren bármilyen elmozdulás, ami kicsit több teret ad a gondolkodásnak, csak jó lehet. Tekintve, hogy honnan indultunk, itt sem számítok csodákra, de hátha sikerül túllépni ezen a "színvonalon".
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 2 hónapja
   "Ezen a téren bármilyen elmozdulás, ami kicsit több teret ad a gondolkodásnak, csak jó lehet." Jaja persze, csak jó lehet orosz barátainkat pont úgy ismerjük -> amihez nyúlnak arannyá változik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Blackmoon · 2 hónapja
  Mondjuk most még lehetne tenni ellene ha a tesztelők 100 %-a azt jelezné vissza hogy köszi, nem kérjük...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   LisztQkac · 2 hónapja
   Szép is lenne ha tudnák mit és miért tesztelnek. Ott van jelenlegi si a Sandbox módosított HE mechanizmus tesztelése Majdnem mindenki prémiummal lövöldöz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Talicska · 2 hónapja
   erdekli is oket...anno nagy volt a tiltakozas a kerekesek ellen is megis beraktak oket.Itt mar nem az a kerdes hogy lessz e hanem hogy mien formaban
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mikroby · 2 hónapja
  Értem én, hogy az eddigi legénységi rendszer túl egyszerű, meg sík, akarnak fejleszteni rajta.
  Bár az eddigi leírások nem egyértelműek, amolyan szerepjátékra hasonlít, ahogy írták korábban.
  Nem kell félni tőle, nem lesz bonyolultabb, mivel akit ez nem érdekelt, eddig is lenézte hogy hogyan csinálják a jobbak, nem kell államvizsgázni belőlen ezután is leveheti a mintát.
  (pl tankelemzések, videók)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ravenholm · 2 hónapja
  Azt mondom hogy ha jót akarnak tenni.. Akkor alapból legyen a legénység 100% os. Aztán engedjenek bia t / stb t húzni. Az rng meg legyen 15% és kész.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Blackmoon · 2 hónapja
  És csak komolyan gondolják ezt a szart....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 2 hónapja
   Tudsz pontos részleteket az átalakításról, hogy ilyen sarkos véleményed van? Megosztod velünk is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    e2c5c0cceccce7f4d8ec388edf92922d · 2 hónapja
    Nem kell tudni pontos részleteket az átalakításról, helyette tudjuk, hogy a jelenlegi legénységi rendszer teljesen jól, egyszerűen és hibátlanul működik. Nem örülök, hogy a rengeteg durva hibákkal teli játékban pont annak az átalakításán dolgoznak, ami nem hibás.

    Ezzel szemben viszont én az alábbiakat véleményezem a játékról:

    A csaták végeredményei és azok átlagos játékidejei teljes egészében katasztrofálisak. A játék túlságosan felgyorsult és ennek köszönhetően kiszorultak a lassú tankok a játékból. A közelharcokban a páncélzatok szerepe elenyészővé vált, de közepes távolságon sincs túl nagy szerepük. Főleg magas szintű csatákban hemzsegnek a könnyű tankok, tüzérek és páncélvadászok, már nem ritka az sem, hogy alig van nehéz és közepes tank a játékban - de ha van, akkor jellemzően mindig ugyanazok. Néhány évvel ezelőtthöz képest az átlagos átütése a tankoknak drasztikusan megnövekedett, ha egyébként sem lenne elég a goldspam. Összességében a játék taktikai jellege erőteljesen csökkent, mert minden tank a szintjén könnyen átüthető, azaz szinte bármit meg lehet oldani erőből.

    Szóval mindezek tükrében engem nem igazán érdekel ez az új legénységi rendszer s mivel határán van már a türelmem a játékkal szemben, ha ezt is elcseszik, abba fogom hagyni. De ugyanezt fogom tenni abban az esetben is, ha a jelenlegi legénységemhez képest veszíteni fogok az új átalakítással akár csak egy kis mértékben is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • Moderátor
    · 2 hónapja
    Összefoglalom:

    Ez egy sz*r játék. MM, RNG, arty, kerekes, goldlőszer, pay to win prém tankok, cső pályák, 15:3, stb.

    Ha a WG bármit is talál ki, ami nem a fentieket módosítja, az csak rossz lehet/felesleges. Amennyiben viszont a fentiekhez nyúl, akkor az szintén csak rosszabb lesz, mint, ami volt, szóval a legjobb, ha nem nyúl semmihez, nehogy tovább rontsa a játékot, de ha nem nyúl semmihez, akkor miért nem nyúl semmihez.

    Azaz: Tehát, ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     balintfan · 2 hónapja
     Amennyiben perretz-nek vagy Blackmoon-nak válaszoltál, akkor nem igazán értem az összefoglalást.
     Ha viszont Geraltnak válaszoltál, akkor nagyon ügyesen összefoglaltad. Ja, nem.
     Geralt teljesen normálisan és értelmesen összefoglalta, hogy mi a gondja, és egyébként egyet is értek vele javarészt. Plusz szerintem eléggé ferdítesz az írásodban a saját javadra.

     Az tény, hogy végtelen meg egy sebből vérzik a játék. Emellett vannak, amik nem véreznek de lehetne fejleszteni rajta. Tipikusan ilyen a legénységi rendszer is. Működik, nagyrészt mindenki érti és átlátható 1-2 részét leszámítva.
     Tehát mit tesz a WG? Javítja azokat a hibákat amik miatt az összes, kis értelemmel is rendelkező játékos panaszkodik, vagy hozzányúlnak egy tök random dologhoz, amire senki, vagy nagyon kevesen panaszkodnak, de szerintük fejlesztésre szorul? Egyértelmű melyiket csinálják.

     Mindenki azzal jön, hogy pénzből él a játék. Ez így van.De ennyire lesz**ni a játékosokat elég nagy hiba. Van 1-2 hely ahol leírhatod a véleményed, csak az a baj hogy ott sem foglalkoznak vele. A WG-t konkrétan nem érdekli, ki mit mond, mennek a saját fejük után. Csakhogy sokkal jobb lenne a bevételüknek is, ha olyan irányba fordítanák az energiájukat, ami fejleszt is és a közösségnek is jó, nem egy olyanba amit senki sem kért, és szükségtelen, de leginkább nagyon ráérne.

     Geralt írásának a lényege, hogy javítsák már a sok sz**t az ilyenek helyett, és amint nem lesz ennyi vérző sebe a játéknak, majd örömmel mehetne az ilyen irányú fejlesztés is. Itt sincs meg a logikai sorrend a WG-nél, mint általában.
     Szóval ha valaki leírja, hogy igenis tele van hibával és vérző sebbel a játék, és őt addig nem érdekli, hogy milyen színűre cserélik a cipőfűzőt, akkor annak az is baj ha van kalap, az is ha nem. Borzalmas következtetés.

     Nagyon felbosszantottam magam az írásodon. A WG találja ki a sebek javítását. Azért senki nem panaszkodna. De abban az esetben igen, ha nekiáll egy ilyen seb javításának, és csak ront rajta, mert a WG-től ez is kitelik.Engedtessék már meg leírni egy dologról, hogy sz*r, ha az. És ha hozzá sem akarnak nyúlni, akkor azt is engedtessék már leírni. És ha helyette csinálnak egy minimum vitatható, tökre felesleges (de legalább ráérős) fejlesztést, akkor ahhoz ne feltétlen kelljen ujjongani, és szabadjon bosszankodni, hogy már megint nem azzal foglalkoznak amivel kellene.
     (+1 Képzeld el, hogy ha mindezek ellenére is sokan kitartanak a játék mellett, mi lenne ha ténylegesen javítanának a játékon és a hibákon? Költői kérdés.)

     (Saját vélemény. Béke.)

     (UI.: Már ötször láttam neki a szerkesztésnek, mert a szerkesztő nem veszi be sortöréseket és jónéhány szóközt. Valakinek ötlete, hogy miért?)
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • Moderátor
      · 2 hónapja
      Látom tényleg annyira felbosszantottad magad, hogy nem követed a hozzászólások láncát. Először is, ezt tisztázzuk:

      1. Blackmoon: "És csak komolyan gondolják ezt a szart...."

      2. Perretz: "Tudsz pontos részleteket az átalakításról, hogy ilyen sarkos véleményed van? Megosztod velünk is.".

      3.a: PZoli
      3.b: Geralt (szintén Perretznek, nem PZolinak)

      Amúgy nem kifejezetten Blackmoon volt a "célpont", hanem az, amit most éppen ő írt le, de előtte már más is megtette ugyanez. Jön egy fejlesztés (crew 2.0), nagyon keveset tudunk róla, de egyesek anélkül ítéletet mondanak róla, hogy látnák mi is az. Ha pár nap múlva tennék ezt, miután kijön a sandbox szerverre és kiderülnek a konkrét részletek, akkor megérteném, de, hogy előtte... Értem, hogy a játékosok prioritási sorrendjében az évek óta meglévő klasszikus problémáknak mondott dolgok szerepelnek. Ugyanakkor az a magatartás, hogy "engem addig semmi nem érdekel és mindet le sz*rozok automatikusan és tudás nélkül, ameddig azt az X általánosan hangoztatott gondot nem javítják", számomra több, mint toxikus.

      Tehát az RNG mértékének én sem örülök, az MM szerintem sem a legjobb, a kerekesek nekem (is) kifejezetten komoly gondot okoznak, az arty-kkal nekem is van bajom, a gold-lőszer rendszere szintén nem tetszik, stb., de ettől még igen is megnézek bármilyen új fejlesztési ötletet és csak azután alkotok véleményt róla, hogy tudom is, hogy mi az és ha kiderül, hogy szerintem nem jó ötlet, akkor le is írom, de csak azt és nem teszem hozzá minden kommentemhez pluszban a témától a függetlenül azt, hogy RNG, MM, kerekes, arty, goldlőszer...stb., mert nem oda tartozik és amúgy is mindenki kívülről fújja őket, azzal fekszik és kel.

      "(+1 Képzeld el, hogy ha mindezek ellenére is sokan kitartanak a játék mellett, mi lenne ha ténylegesen javítanának a játékon és a hibákon? Költői kérdés.)"
      Amúgy meg egy csomó klasszikusnak mondott hiba nem hiba, csak van egy réteg, akiket zavar, de mások nem. A WG-nek a célja pedig a minél nagyobb tábor elérése.
      Pl.: RNG. Téged zavar, hogy a becélzott lövésed nem oda megy, de egy fogalmatlan játékos meg boldog, hogy egy KV-2-es snap shot-ja 300 méterről bemegy, amit amúgy a saját képességei alapján nem tudna megcsinálni soha. Te bosszankodsz, de azért még így is játszol, még így is költesz, miközben a fogalmatlannak is sikerélménye lesz és meg is veszi a KV-2(R)-t, mert hát az még a KV-2-nél is jobb...Ugyanez az MM-nél, kerekesnél, arty-nál, goldlőszernél. A WG-nek nem az a célja, hogy teljesen egy a játékosok képességein alapuló játékot csináljon, - pedig te, én, sokan nyilván ennek örülnénk - de így óriási casual vásárlói tömegeket veszítene el, mert azoknak csak kudarcélményük lenne az elején és fel is adnák hamar.

      Tehát, amiket te hibának találsz, az a WG koncepciójának a lényege, azaz te szeretnéd, hogy javítsák, mert neked ez gond, de a WG-nek ez nem hiba, így nem áll szándékban módosítani. Ha ezt megérted, akkor rájössz, hogy teljesen felesleges minden cikk alá beírni ezeket, főleg a wotinfo-n, ami egy amatőr rajongói oldal, aminek semmi kapcsolata, ráhatása nincs a játékra. Nem azt mondom, hogy nem lehet erről eszmét cserélni, mert lehet, ez egy közösségi oldal, csak azt, hogy mindig mindenhová ezeket "odafirkantani" olyan, mint a taggelés a házfalakon. Értem én, hogy mindenki szeretné magát kifejezni, de legyen meg ennek a helye és ne kerüljön rá minden házfalra.

      Béke neked is.

      (U.I.: a sortöréses probléma már jó ideje fenn áll, mivel a komment motor legfrissebb verziójába belekerült egy ilyen bug. Gondolom, ha majd javítja a modul programozója és új verziót hoz ki, akkor ezen a weboldalon is frissül és jó lesz megint. Amúgy mindig egyel több entert nyomjál, mint normál esetben vagy csak sima SHIFT+Entert és akkor úgy néz ki, hogy vizuálisan jól jelenik meg.)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     trogerdozer · 2 hónapja
     Hali !! Téged ezért fizetnek ???
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      trogerdozer · 2 hónapja
      Mert ha igen , akkor én is tudom ilyen korszak alkotó okosságokkal védeni a WG repedt sarkát !! JÓ PÉZZÉ !!!!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • Moderátor
       · 2 hónapja
       Nem fizetnek és nem védem a WG-t, csupán rámutattam arra, hogy a toxikus játékosközösségnek az sem jó, ahogy most van és az sem, ha hozzányúlnak valamihez, tehát a WG csak rossz lehet. Persze lehet ezt gondolni, hisz szabad világban élünk, csak hát kissé röhejes, hogy már arról is a WG tehet, hogy elesel az utcán, mert ráfagyott a járdára az ónos eső.

       Amúgy meg imádom, hogy azonnal WG bérenc, ha valaki nem utálja látványosan a céget, ráadásul olyat mert mondani, hogy "nézzük már meg, hogy mit is tartalmazna ez a fejlesztés, mielőtt ítéletet mondunk róla, mert jelenleg alig ismert valami". Ehelyett az a menő, ha minden új cikk alá a tartalmat ignorálva, azonnal el kell mondani, hogy milyen sz*r is ez a játék és a fejlesztő.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        trogerdozer · 2 hónapja
        NYUGI !! Csak TROLLKODTAM !! A név KÖTELEZ !! !
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 2 hónapja
     Egyszer sem használtad a "manipulált" szót, pedig legalább 6 helyen kellett volna.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    taragas · 2 hónapja
    Nem hiszem, hogy bàrki tud, de az eddigi pròbàlkozàsok alapjàn, senki se bizakodò...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Adanasz · 2 hónapja
     Ha jól értem az eddigieket akkor egyfajta képességfa alapú lesz a dolog. Én imádom a szerepjátékokat, és ez arra fele hajaz. Megint csak ha jól értettem akkor választanod kell majd milyen irányba fejleszted a srácot. Nekem ez szimpatikus, bővíti a lehetőségeket, és megszűnik a pontosságnövelő- bajtárs-álcázás minden tankra kombó(kivéve heavy). Talán (ha jól csinálják) több opcióval bővülünk. Igen a várható átképzés, újraképzés árától én is tartok. A mai napig nyögöm a felszerelés váltást, bár érzésre jót tett a játéknak a bővített választási lehetőség. Várjuk meg amíg kijön és utána szidjuk csak a wg-t
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      xRay94 · 2 hónapja
      Egyébként most azok a legénység fejlesztő könyvek, amik vannak depóban. Azokkal mi lesz? Megmaradnak, vagy jobb felhasználni?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       perretz · 2 hónapja
       Jó kérdés, remélem a sandbox megjelenés után tudni fogjuk a választ.
       Amik valószínűek:
       - Akinek nincs legénysége egy adott nemzet adott típusához, annak érdemes, az élesbe bekerült verzió előtt egyet létrehozni. - Akinek többnyire mindenhez van legénysége, az maxra húzhatja őket (állítólag ~5 skilles legények kellenek ehhez, azt nem tudni, hogy mennyi), hogy váltás után maxosak legyenek. - Valamit kezdeniük kell a könyvekkel, mert nem mindegy, hogy a 250k-sat mire tesszük, Manticore-ra (2 legény = 500k XP) vagy Mausra (6 legény =1.500k XP), az eddigi kevés info szerint az előbbire váltás után, utóbbira váltás előtt érdemes alkalmazni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kis_lajka · 2 hónapja
  Na ezt is szét kell barmolni. Csakhogy tovább, gratulálunk a fejlesztőknek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Totti5 · 2 hónapja
  Remélem ez is akkora lehúzás lesz mint a felszerelés. Érdemi kompenzáció nélkül betolják az új rendszert, te meg oldd meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 2 hónapja
   A felszerelés is csak a hü*éknek volt lehúzás. Én nagyon sokat kerestem rajta. A csapból is az folyt, hogy a kisebb tankokról érdemes leszedni, eladni a felszerelést, mert az új rendszer élesedése után olcsóbb lesz a felszerelés. Az igy szerzett kredit bőven fedezte a nagyobb szintű tankok felszerelését az új felszerelésekkel. Aki az utolsó utáni pillanatban eszmélt fel, az ne csodálkozzon, hogy nem ő jár jól.Azért fontos a sandbox, hogy megtudjuk, hogy hogyan járunk a legjobban a legénységátalakításban. Ami már most látszik, több legénység feleslegessé válik, így "érdemes" lesz fejleszteni olyan tankokat is amik korábban nem érdekeltek. Most néztem ki a Sheridant. Amerikaiból két-két legénységem van nehézbe és TD-be, így az új rendszerrel két legénység is feleslegessé válik, mehet a könnyű-tankba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MicsBjukenen · 2 hónapja
   Az elején volt némi kompenzálás, csak a régi felszerelések még maradhattak a tankokon egy ideig. Mikor azok landoltak a garázsban akkor szembesültek vele sokan, hogy hoppá... Akció akkor meg nem volt felszerelésre jó sokáig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Talicska · 2 hónapja
  Duhonghetunk ahogy akarunk ugyis behozzak az eles szerverre is......akarhogy is lessz,kolthetunk ujra a mar kihuzott legenysegre.....mar aki akar erre a jatekra meg kolteni...

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.