Jelenleg 303 vendég és 2 tag online

2021. január 13. 06:55

[Szuperteszt] Legénység 2.0 információk

Írta:
(57 szavazat)
131 hozzászólás

Most bemutatunk néhány részletet is az új rendszerből, hogy kicsit Ti is véleményt alkothassatok róla.

A jelenlegi legénységek nem lesznek automatikusan átkonvertálva az új rendszerbe, ezt kézzel kell majd végrehajtani minden tanknál, egy minden tag alatt ott lévő "Legénységi tag átalakítása" gombbal. Ezt nem kötelező végrehajtani, de hiányában a régi perkek nem fognak működni, kivéve a 6. érzéket, ami viszont mindenki számára elérhetővé válik és nem igényel majd külön skill pontokat.

Átalakításkor, attól függően, hogy az egyes legénységi tagok hány skillel rendelkeznek, kapunk egy parancsnokot, akinek külön előrehaladási szintje lesz. Összesen 75 előrehaladási szint van és ugyanennyi skill pont. De hogy milyen átváltási számokkal történik meg a konvertálás, azt egyelőre még nem tudni. A fejlesztők egy régebbi nyilatkozata szerint 5 képesség elég lesz a maximális legénységi szint eléréséhez.

A parancsnok teljesen új skilleket sajátíthat el. A fejlődésnek csak 5 ága van, 2 végsővel mindegyiken. Egy végső skill akkor nyílik meg, ha 30 skill pontot beletolunk az adott ágba, de ekkor választanunk kell majd a kettő közül. Minden skill 10-es szintig nő. Így a legénység maximális kiszintezésével 7 skillt 10 ponttal és 1 skillt 5 ponttal választhatunk majd ki vagy a pontokat szétoszthatjuk saját belátásunk szerint akár anélkül, hogy a skilleket maximumra húznánk. Sajnos nincs még teljes lista a skillekről és a végső skillekről. A szintezett skillek szerkeszthetőek vagy visszaállíthatóak, az összes befektetett pontot visszakapjuk ekkor, azt azonban még nem tudni, hogy ez a művelet ingyenes lesz-e vagy sem.

A parancsnok neve és fényképe a korábbiakhoz hasonlóan megváltoztatható lesz. Továbbá, ahogy eddig is, 1-től 5-ös szintig free XP-vel is fejleszthetjük őt. Hogy mennyi XP kell a maximális szinthez, még nem tudni, de egy képen az látszódott, hogy a 75-ös maximális szinthez 238.140 free XP vagy 1.190.700 legénységi XP kell majd.

Minden parancsnokhoz legfeljebb 4 instruktor választható ki (15., 30., 45. és 65. szintnél). Az instruktorok általában olyan egyedi legénységi tagok lesznek, mint Buffon, Chuck Norris vagy a Hóleányok. Ők egy bónuszt is kapnak képességeikhez, ami instruktoronként egyedi lesz (pl. +2 skill pont a javításhoz). Emellett minden instruktor bónuszt ad a legénységi XP-hez.

Az instruktorokat három osztályba sorolhatjuk. Minél magasabb osztályú egy instruktor, annál több képességet és tapasztalatot kap a legénység. Például a 3. osztály +2 skill pontot ad a kijelölt tagnak és +10%-ot a legénységi XP-hez. A 2. osztály viszont már +3 pontot ad és +20% XP-t. Hogy az első osztály mennyi bónuszt ad, még nem tudni.

Az instruktorok toborozhatóak, de nem a legjobb paraméterekkel rendelkeznek. A  toborzáskor kiválaszthatjuk a kívánt skill bónuszt is.

A parancsnok legfeljebb három szintezett tankot tanulhat meg kezelni, ugyanazon nemzet kiválasztott osztályából, beleértve azt a tankot is, amiben a legénység éppen ül.

Új slotok a legénység 15. és 45. szintjén nyílnak (vagy 750 aranyért). A legénység veszteség nélküli kiképzése egy további tankra 750 aranyba kerül majd (teszt). -10% XP veszteséggel 500.000 kredit az ára, míg ingyen is megtehetjük ezt, de akkor -30% XP-t veszítenek a legénységi tagok. Ilyen esetben a parancsnok összes skillje is vissza lesz állítva és újra kell azokat majd osztani. Így egy jó instruktorral kiegészített legénység három tankba is beleülhet majd a kiválasztott nemzet kiválasztott osztályában. Tehát, például az Object 140 legénysége kiképezhető a T-62A-ra és a K-91-re is egyben, már ha a beállított skilleket elfogadjuk mindegyik tankon. Ez azért elég nagy piros pont.

És akkor az utolsó újítás. Attól függően, hogy milyen skillek és végső skillek (ultimates) vannak beállítva a legénységnél, az épp aktív perkek megjelennek majd a célzó felületen. Ez megkönnyíti majd az egyed skillek működésének megértését is.

A fentekkel kapcsolatban rengeteg megválaszolatlan kérdés maradhatott bennünk, de a válaszokra várnunk kell a következő Sandbox-ig.

(a kép csak illusztráció)

Utoljára frissítve: 2021. január 13. 08:09
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018 · 3 hónapja
  Vajon az ilyen skllezésre milyen bónuszt ad?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 3 hónapja
  Sziasztok!
  Remélem a WG nem fogja elrontani a legénységek átkonvertálását.Véleményem szerint az összes tankban lévő (nemzetenként) ki kell venni. És egy legénységi poolba dobni és onnan lehetne kivenni annyit amennyire elég XP/pont van a poolban.Természetesen a 0.-BIA-t úgy számolva mintha az első skill lenne - (nehogy az történjen hogy egy 0. skill + 3 skilles csak 3 számítson hanem 4-nek.), aztán természetesen mehetnek instruktornak.
  Ezzel a régi játékosok sem járnának rosszul. (Pl. nálam van egy 3 skilles 113 és 3 skilles 5A normál legénység - mennének a poolba majd onnan ki tudnék venni 1 legénységet 4,5 skillel amit bele tudnék képezni a 113 / 5A / és 111-4be)
  Az újak akiknek meg nincs még annyi tankban fejlett legénység azok is jól járnának. (ők nagyon jól ki tudnák használni pl. ugyan azt a legénység mehet Mausba /E75 /megmondjuk a VK-Bbe különböző ágakban vannak)
  Ha bevezetik hogy egy legénység 3 tankot is eltud vezetni akkor a WG-nek megint sikerül kreditet kivenni a játékos zsebéből ( ha adja) és újra lesz értelme a garázshelyes jutalmaknak. Pl. 8-9-10 tank beállhat ugyan azzal a legénységgel bent állhat a garázsba.(ez kb. 17,5 millió kredit, akcióban 13 millió kredit)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Robo0720 · 3 hónapja
  Valószínű, hogy azoknak akarnak kedvezni, akik most kezdenék ezt a játékot, mert egy 3-4 skilles legénységgel sokkal eredményesebben lehet játszani, mint kopasszal.
  De erre ott vannak a behozott képzési füzetek, amiből egy máris ad egy teljes és egy 50%-os skill-t.
  A másik pedig az MM átalakítása lenne, ahol a 200 csatás kezddőt, nem dobja össze egy 100K csatással. Akkor talán kieegyensúlyozottabbak lehetnének a csaták is. Igaz vannak extrém bot játékosok, de mégsem akkora arányban, hogy olyan gyakoriak lennének a 3-15-ös csaták, mint most.
  Új skilleket ki is találhatnak menet közben, aminek kifejlesztésében érdekelté válhatnának a veteránok is.
  Vagy aranyért újraosztják a skilleket, így a pénz is jönne a WG-nek.
  Talán annyian nem hagynák el a játékot sem a régi, sem az új játékosok amiatt, hogy 4 perces rng csaták lennének, vagy csak kilőhető 0 sikerélményű free frag-nek érezné magát az újonc.
  Ezt pofázza a "megbecsült" játékosbázis már évek óta, de a fejlesztők maximálisan érdektelenek. Nyilván (mert mindent statisztikáznak) a modelljeik jövedelmezőbbnek találják az állandóan változó játékosbázist, mint a régiek megtartását.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tomato · 3 hónapja
  Nem lenne egyszerűbb, ha a meglévő legénységet ki lehetne képezni a fejlesztési fában lévő több tankra?Pl tier 8-10 ig? Gondolok itt a T44-obj140 ig. De ugyanez más ágakban, más nemzetekben is. Minek nekik több tankosztályt tudni, ahol más képességek dominálnak, meg esetleg egy ágból áll az egész fa. Pl cseh.Nem kéne az egész képzésbe belenyúni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   marcus.aurelius · 3 hónapja
   Valahogy úgy akarnak szerintem operálni, hogy adnak is valami pluszt, aminek lehet örülni (egy legénység több tankba) de el is akarnak venni mondjuk kreditet vagy aranyat, ami most tonnaszám áll sokaknál a lootboxokból. Legtöbb változás oda fut ki a végén, hogy közvetetten, de pénz költésre akarnak késztetni. Nem is lehet ezt csodálni, hisz nem ingyen dolgozik senki a wg-nél sem. Más játékokkal is játszom és ilyen volumenű karácsonyi event, mint wotban, nem volt sehol. Ajándék más játékokban semmi, legtöbbnél azt sem vetted észre játékon belül, hogy karácsony van. Szóval wotban azért nagyon ott volt a karácsonyi event meg garázs, rossz szavunk nem lehet rá. Kell a pénz lóvéra mindenkinek, a szoftveres cégeknek is. Ez van.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tomato · 3 hónapja
    Persze ezt értem. Ha a többire akarnád képezni akkor fizetsz érte, aranyat. Ezzel jól járnak. Viszont nem kéne megint mindent átvariálni, ami lehet nem is fog működni, vagy sokan nem fogják érteni.Mondjuk aki viszi magával a legénységét, mondjuk T44 től Obj 140 ig, az már jó eséllyel átképzi őket aranyért, pl én mindig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  marcus.aurelius · 3 hónapja
  Mikor tervezték a lőszerek átdolgozását, akkor minden rendben haladt, legalább is a kommunikáció szerint, mégis hagyták az egészet a fenébe. Itt meg már fejlesztés közben panaszkodnak, hogy sok a bajuk. Lehet szenvednek még egy kicsit, aztán marad minden ahogy van. Inkább dobnak még pár prémtankot meg 3D skint, azokon bukni nem lehet, csak nyerni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tomato · 3 hónapja
   Legyen igazad!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atilis81 · 3 hónapja
  Én hála istennek, már egy jó ideje egy forintot nem teszek bele ebbe a játékba, és ez maradni is fog így.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sityu91 · 3 hónapja
   Nem is nagyon kell....kontraproduktív már amit a WG csinál. Töredékek, ingyen tankok, képzési füzetek, boosterek....a karácsonyi event is jól megnyomott ha játszogattál azért rendesen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MeGaBigBoy · 3 hónapja
  Nekem egy kérdés jár a fejemben... mivel régóta játszom, kb. az összes megszerezhető női és egyéb extra parancsokot megszereztem már, így ők ülnek szinte az összes 10-es tankomban. Már régóta őket fejlesztgetem, 4-5, helyenként 6 skillel rendelkeznek.
  A fent leírtak szerint ők mind mennek vissza "instruktornak" én meg kezdhetek basic legénységekkel 40e csata után? Vagy félreértek valamit?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Jacktor
   • Admin
   · 3 hónapja
   Valóban van sok nem egyértelmű dolog, valószínűleg már az orosz-angol fordításnál elveszett néhány olyan nyelvi finomság, amik kicsit pontosíthatnának néhány részleten (elég nyersnek, egyszerűnek tűnik az angol szóhasználat és mondatszerkesztés). De persze lehet hogy az orosz forrás fogalmazott szándékosan ilyen homályosan és ez csak furán ment át angolba. Volt már példa mindkettőre.Itt az eredeti orosz szöveg: https://vk.com/wall-70226354_3673825
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 3 hónapja
   Negatív olvasatba bármi belefér.
   Pozitív olvasat szerint viszont a jelen legénységed átkonvertálásra kerül úgy, hogy:
   - a jövőbeli "parancsnok" jelenti a jelenlegi komplett legénységet és a 75-ös/maximális szint példában megadott legénységi XP-mennyisége alapján az új "parancsnok"-od kapásból a 75. szintre konvertálódik át. Neked kell majd eldöntened/kiválasztanod, hogy az új skillek között mely skillek között osztod el a 75 képességet.
   - és ehhez még hozzáadhatsz instruktort/instruktorokat, akár kapásból 4 instruktort is a leányságból és egyéb extrák közül.
   - és mindezt az új komplett legénységet ("parancsnok" + instruktor(ok)) 3, esetleg 4 tankon is bevetheted, a tízes tankjaid mellett mondjuk azok TierVIII és TierIX elődjein.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Titi70 · 3 hónapja
   Ha jól értelmezem: ˝Átalakításkor, attól függően, hogy az egyes legénységi tagok hány skillel rendelkeznek, kapunk egy parancsnokot˝, bár nem tiszta számomra, ha nem rendelkeznek elég skillel akkor nem kapunk? Na mindegy, elméletileg van egy parancsnokunk aki mellé, ˝Minden parancsnokhoz legfeljebb 4 instruktor választható ki (15., 30., 45. és 65. szintnél). Az instruktorok általában olyan egyedi legénységi tagok lesznek, mint Buffon, Chuck Norris vagy a Hóleányok. Ők egy bónuszt is kapnak képességeikhez, ami instruktoronként egyedi lesz˝, tehát a parancsnokok mellett lesz egy rakás instruktor is. Ezek szerint én úgy értelmezem , hogy ezek a most egyedi parancsnokok, hóleányok, átalakulnak instruktorrá. Azért van itt buktató rendesen, mivel a jó parancsnok mellé majd kell a négy instruktor, hamar elfogynak Chuck Norris-ék. (Bár Chuck Norris klónozni is tudja magát).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  janesz406 · 3 hónapja
  Csak egy gondolat!
  Szerintem nem 0 skill ként kellene berakni a hatodik érzéket ha nem törölni a játékból és akkor talán nem lenne 3 perces speed run meccsek. Meg csak egy fogyó cikk használata csatánként és akkor a paraszt nem megy előre, vagy esetleg ha már behoztuk ezt a kábítás szívást akkor ha bármilyen találatot kapsz akkor lenne ez és akkor lenne értelme a fogyó cikknek 30s-be. A gold ammot meg normál lőszerként kéne kezelni mondjuk dupla kredit árba. Premium tankokat meg nem kéne baszogatni mert azért kezd vicc lenni 35% kredit szorzó lassan ott tartunk hogy ennyi erővel előveszem a T5, T6 tankokat és akkor azzal megyek mert ott tart most ez is...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 3 hónapja
   6 éve is volt hatodik érzék, én speciel T5-ben már nem játszottam nélküle, mégis nagyságrendekkel kevesebb volt a "fastjerkoff" csaták száma. Az utóbbi pár év során egyre intenzívebb anomália oka szerintem nem ebben van, az már jóval a fogyócikkek átalakítása és a stun bevezetése előtt jelen volt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zooli74 · 3 hónapja
    Persze,hogy volt, miután kifejlesztetted!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zooli74 · 3 hónapja
   Anno amikor még nem volt semmi legénységi fejlesztő segítség, minden tankkal 50%os legényekkel kezdted a pályafutásod. Szerintem csak így lehetett kitanulni rendesen a tankok viselkedését és használatát ( a szpotter a bázis előtt figyel, vagy a top nehéztank őrzi a zászlórudat). Ugyan ez a véleményem a tervrajzokról is!

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.