Jelenleg 191 vendég és 4 tag online

2021. január 20. 14:36

[1.11.1+] Szakasz 2.0: Több opció, több lehetőség

Írta:
(27 szavazat)
29 hozzászólás

Találj könnyen szakasztársakat

Az 1.11.1-es verzió kiadása után egy szakaszban harcolhatsz a barátlistádon szereplő játékosokkal az "Új szakasz" gombra klikkelve (ahogy addig is) vagy használhatod az új "Játékosok keresése" opciót is, mellyel automatikusan hozhatóak létre szakaszok.

Az új rendszer segítségével megtalálhatjuk azokat a játékosokat, akik a legjobban illenek a szakaszunkba, a következő kritériumok szerint:

 • Jelenleg WOT rating (WTR):  A rendszer először a mi WTR számunktól max. 500-zal eltérő játékosokat keres. Ha nem talál ilyeneket, fokozatosan kibővíti ezt a korlátot.
 • Járműveinek száma az általunk preferált tierekben: Több jármű szintet is kijelölhetünk ahhoz, hogy megtaláljuk a hozzánk legjobban passzoló játékosokat. Például, játékosok Tier VIII vagy X tankkal. Kizárólag a harca kész járműveket veszik számításba. Ez a pontozás külön-külön történik minden egyes tiernél és nagyobb eséllyel kerülnek azok a játékosok, akiknek több tankja van az adott szinten.
 • Csatáinak száma az általunk preferált tierekben: A kiválasztott tierek az idő múlásával automatikusan kibővülnek.
 • Hang chat engedélyezve/tiltva: Ha ezt az opciót bepipáljuk (játékosok hang chattel), utána akkor is lenémíthatjuk az egyes szakasz játékosokat.
 • Klán tagok: A klánod tagjai nagyobb eséllyel kerülnek velünk össze a fenti kritériumok alapján, mint vadidegen játékosok.

Miután kiléptünk a keresési funkcióból, mellyel meglévő szakaszt kerestünk egyedüli játékosként, el kell telnie némi lehűlési időnek, hogy a keresést újraindíthassuk.

Ne feledjük, hogy a csatába lépés előtt továbbra is nekünk kell majd kézzel kiválasztani a kívánt járművet.

A képernyő tetején lévő szakasz ikon dinamikusan változik majd és mutatni fogja a szakasz állapotát: keresés folyamatban, harcra kész, stb.

Kizárt térképek

Ez nem változik, vagyis mindig a parancsnok térképkizárásai lesznek alkalmazva.

Mutasd meg a tankod

Az új rendszer lehetővé teszi, hogy megnézzük a garázsunkban a többi szakasztárs álcafestéssel, emblémákkal, feliratokkal, nádihegedűvel felvértezett tankját is. Ez oda-vissza működik, szóval szakaszozás előtt mindenki vigye el manikűröshöz a járgányokat és feltétlenül szőrtelenítse le a láncokat is. Ez az opció amúgy csak a normál garázsban lesz elérhető (event garázsoknál nem), de le is tiltható a beállításokban.

Kommunikáció

A H billentyűvel kapcsolhatjuk ki/be a hang chatet a szakaszban. A némítás viszont a szakasz ablakhoz hozzáadott új gombbal is állítható. A hang chat alapértelmezve le lesz tiltva a dinamikus szakaszokban.

A meglévő rendszer

Ezek az újítások nem helyettesítik a jelenlegi rendszer funkcióit és a prémium fiók általi szakasztagok számára nyújtott kreditbónusz is megmarad.

A meglévő rendszerben történő keresés továbbra is törölni fogja a nyitott meghívóinkat. A játékosokat, akik elhagynak egy adott szakaszt vagy kirakja őket onnan a parancsnok, nem fogja a kereső ismét abba a szakaszba berakni.

Utoljára frissítve: 2021. január 20. 16:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tamas_Horvath · 3 hónapja
  szuper fejlesztés, várom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Atilla/Astolfo · 3 hónapja
  Többen megírtátok a gondolataitok a wtr alapú mm-ről. Nos, sztem mindenki örülne sárga wn8-cal ha nem unicum-okat kapna ellenfélnek és pirosakat társnak, könnyebben lehetne fejlődni átlagos szinten, de átlag alattiként, vagy felettiként nem. Ha a pirosak csak pirosakat kapnak ellennek, akkor elkényelmesednek ezen a szinten, nem lesz kihívás nekik. Mondják is, hogy "teher alatt nő a pálma." Ha pedig az unicumok, csak unicumokat kapnak ellennek és társnak, akkor már a kiemelkedő teljesítményük, azonos teljesítményű játékosok közt már csak átlagos lenne. Elkezdene zuhanni sokaknak a wn8-a, olyanoknak is akik már mondjuk 8-9 éve játszanak. Ezen aztán mindenki felbosszantaná magát és az elégedetlenség hullám után, sok klasszikus játékos aki eddig még bírta, letörölné a játékot. X idő után már nem maradna játékos aki segítségével, vagy tőlük ellesve az újak megtanulhatnának játszani. Wg kb lehúzhatná a rolót.

  Tehát a wtr vagy wn8 alapú mm eredménye, hogy mindenki átlagos eredményt hozna, és még több százaléka lenne a játékos bázisnak kezdő, ha régiek kilépnek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  5gmann · 3 hónapja
  ÜdvKérdésem WG és MM felé!Ha lenne egy haverom akivel jót sörözünk este jót tankiznánk DE EGYMÁS ELLEN!!! Tehát mikor lesz arra mód hogy ellen félként tudjam kiválasztani egy ismerősömet? Várom a tudorok és fejlesztők ötleteit..Nyilván tier és tank determinál sok dolgot a WN ről nem is beszélve!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Clutch · 3 hónapja
   boomer
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 3 hónapja
   Bementek gyakorlószobába és hajrá.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Puma_81 · 3 hónapja
    Az már szinte túl a barátságon XD
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankpeti · 3 hónapja
  Csak, hogy tiszta legyen (meglepődtem, hogy eddig, csak PZoli írta és a többiek nem szúrták ki) Idézem most őt:
  "Szakasz WTR. Én úgy értelmezem, hogy csak az adott szakaszon belül fog hasonló tudású játékosokat keresni, a csatába pedig simán be fogja rakni az erős szakaszt a gyenge szakasszal szemben továbbra is ..."
  Ez így van!
  Tehát, ha valaki egy 2,5k PR-os játékos, és elkezd szakaszt keresni ezzel a metódussal, akkor a győzelmi esélyeit CSÖKKENTI !!! Miért? Az MM mindenképp egyenlő mennyiségű, és lehetőleg azonos létszámú szakaszokat próbál egymással szembeállítani. Ebből az is következik, hogy a szakasztagok játéka többet nyom latba, mint ha valaki önálló játékosként tevékenykedne, illetve minden szakasztag kivesz egy helyet a 15-ből akik a csapatba kerülnek, tehát csökkentik az esélyét annak, hogy egy vagy több jó játékos kerüljön ugyanabba a csapatba.
  Viszont ha például egy 9-10k PR-os játékos keres szakasztársakat ugyanezzel a metódussal, simán feltolhatják a winratjüket 80% fölé, mert 3 játékossal csökken az meccskeresésben várakozó "JÓ" játékosok száma, akik ráadásul ugyanarra az oldalra kerülnek majd.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nistyy_ · 3 hónapja
   Így van. a WG fórum adminok ezt hajtogatják, hogy az MM nem fog arra törekedni, hogy közel azonos szintű WTR szakaszok kerüljenek egymással szembe.
   Az érvük: nem lesz több jó játékosokból álló szakasz, mert aki olyan az már eddig is szakaszozott. Hááát.... Nekem se klánom, se ismerősöm, de kék stattal tuti adok egy esélyt neki és biztos vagyok benne, hogy nem leszek egyedül ezzel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Atilla/Astolfo · 3 hónapja
    nistyy_ nem kell ehhez szakasz 2.0 ha szeretnél egy jó csapatot akikkel lehet szakaszozni, akkor keress meg pm Atilla_98 vagyok a CHILL(CSILL) klánból. Azért mondom, mert nekem klànom is van meg ismerőseim is 😁😄 Amúgy nagyon durva, hogy egyedül húztad kékre a statod, nekem sajna nem kék a statom de csapatban jól érzem magam így is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    cvikliv · 3 hónapja
    Szeretek szakaszozni, bot vagyok de szakaszban nem megyek 65% win rate alá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Puma_81 · 3 hónapja
  Többen leírtátok, hogy mi a gond a az Mm-el, amit hozzá tennék. A minap kipróbáltam egy régen kapott tier2-es prém tankom. 4percig tartott, mire ellenfelet talált. Már csak azért nem léptem ki, mert érdekelt meddig tart. Új játékosként biztos nem várnék ennyit..egy ilyen társkeresőre pedig tényleg van valós igény? Egy piros gamer biztos megtanul játszani egy piros szakasztárssal...inkább valami mentor program kéne nekik
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  06e3a2237f09b9c32189271617a1db4b · 3 hónapja
  Mai meccsen k-91-el voltam,rám jött az obj 140 és a progetto,pörgök forgok,mindkettőt leszedtem kb fél hp-ra,mögöttem,meg a bokorban egy t110e4 ül és észre sem vette,hogy 20 méterrel arrébb 2-en aláznak a háta mögött,csak a tornyát mozgatta ide oda,de háttal nekik! Engem kivégeztek,de kb 4x nyomtam s.o.s.-t,rámentek az e4-re,úgy megölték,hogy rájuk sem fordult,mintha nem is játékos lenne,sőt biztosan nem az,hanem bot! A végén bebuktuk a meccset az obj 140,a progetto és egy artyjuk maradt és ezzel nyertek. Szóval ha az a kis seggdugaszka e4,csak az egyiket lelőtte volna,már nyerhettünk volna. Mi a francért nem lehet kiszűrni a botokat a mai napig a játékban.... Ezért is van sokszor,hogy 15-0 és hasonló eredmények vannak sűrűn! Azt kéne megoldaniuk,hogy lenne egy határ pl 800-1200wn8 közöttieket pakol csak össze,aztán 1200-1600wn8 és ha ezt megoldanák,akkor nem lenne sok piros jancsika a sok super unicum ellen. Sokkal jobb lenne,ha mindenki a saját pontjához közelebbiekkel harcolna és nem úgy,hogy van 5 piros 8as ,5kék 9es és 5 lila10-es,nálunk meg 5piros 10es,5kék 9es és 5lila 8as! Az összeg megegyezik,csak nem mindegy,hogy magasabb,vagy alacsonyabb tierű a jó játékos. Még az sem mindegy,hogy a mi lila játékosunk egy 8as bc arty,míg az ellenfélnél a jó,az egy 10es bat chat medium,már ez is elég a totális vereséghez! Ezeket kéne már megoldani....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   neembaaaj · 3 hónapja
   4 szerver kéne és hiába lépsz át/félre, dobna is a helyedre. 1 a botoknak, 1 a csalóknak, 1 az értelmes játékosoknak és 1 rezervátum a lengyeleknek...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke · 3 hónapja
  Nekem tetszik az elképzelés.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  marcus.aurelius · 3 hónapja
  Ha így szakaszolásnál a WG behozza a WTR alapján egymás mellé sorolást, akkor miért lenne olyan elvetemült ötlet ugyanígy eljárni normál random csatáknál? Megpróbálna hasonló WTR-rel rendelkező játékosokat pakolni egy-egy csatába és max. ha nincs elég játékos, akkor lazítana a szabályokon, mint ez az új rendszer is. Aki eddig ilyet felvetett, az szénné lett itt gyalázva, csak nem tudom miért.
  Talán kevesebb lenne a 1:15-ös élménye sokunknak, ha épkézláb játékos nem 13 agyhalottal kerülne egy csapatba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 3 hónapja
   A.) Elég sokáig várakoznának az unikumok, amíg az MM összegyűjt legalább 30 hasonló szintű játékost. Ha unikum harcol unikum ellen folyamatosan, akkor valószínűleg nem hozza a jelenlegi unikum statot (11-12k personal taning), azaz lecsökken, a PR. Gyenge játékosoknál ugyanez, csak másik irányba. Összébb húzza mezőnyt, ami által megint egybe sorsolja őket. Sarkítottam az érthetőség kedvéért, de ebbe az irányba (is) érdemes gondolkodni, hogy mi a gond ezzel a koncepcióval.

   B.) Az MM keres hasonló játékosokat, de csak szemben lévő párok erejéig, tehát a csapat továbbra is vegyes lesz, de a szemben lévő játékospárok (pl.: a mi toptier heavy tankunk párja az ellenfél top tier heavy tankja) tudása hasonló lehet. Ez fair-ebbnek tűnik és csökkentheti valamennyire a 15:1-eket, de nem jelentősen, mert a csapat egész szivárvány színű és hiába, a gyengébb játékosnál gyakori a random hülyeség csinálása (pl.: a bokorból lövök és nem mögüle), de mivel egy adott csatában nem ugyanazt csinálja mindkét fél (ezért csak az egyik csapat td-je villan fel a bokorból és pusztul el, a másik oldalon épp tudja ezt a párja vagy nem ott van a pályán), ezért továbbra is könnyen kialakul a lavina effektus, azaz a 15:3.

   C.) Ugyanúgy működik az MM, mint most, csak miután megvan a 30 fő, a két csapatban úgy cserélgeti a szemben lévő párokat (top tier heavy-t a top tier heavyvel, stb.), hogy a végén a két csapat összesített PR-je a lehető legközelebb álljon egymáshoz. Ennek szinte semmi erőforrás igénye sem lenne, de ennek lenne a legkedvesebb hatása a 15:3-akra (mert az egyik oldalon a top tier heavy egy kék játékos és az artyjuk egy piros, a másik oldalon meg fordítva...pedig összeadva "ugyanannyi").

   +1: A játékos döntő többsége nagyon kis teljesítményt ad le (mert nem érdekli annyira, nincs rá ideje, képességbeli hiányok, stb... mindegy az ok), aminek a játékmechanika, térképek, tankok, taktikai elemek tudásának hiánya a paraméterei. Ebből fakad, hogy teljesen random dolgokat random eredménnyel csinálnak a csatákban, aminek az eredménye sokkal inkább 15:3, mint 15:12. Bármilyen MM-et csinálhatsz, ha a játékosok fogalmatlanok, teljesen véletlenszerű (többségében szélsőséges) eredmények fognak születni továbbra is.

   Magam részéről a C.)-t mindenképpen támogatnám (mert ez nem fájna a WG-nek sem, nem jelent erőforrás többletet, nem lennének hosszabb várakozási idők). A B.) is jó lehetne (picivel több erőforrás/várakozási idő). Ugyanakkor egyiktől sem várnék túl sok változást a csatavégeredményekben (kb. 5-10%-ot. Hasra ütéses szám).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 3 hónapja
    Az általad említettekből a C tűnik a leginkább megvalósíthatónak. Ugyanakkor egy 3 tier leosztású csatára gyakorlatialg zéró kihatása lenne. Gondoljunk bele, egyik csapatban ott a kék progetto míg a másikban a kék Vk3001p.

    Szerintem soha nem lesz tudás alapú MM. Gondoljunk bele, hogy egy komplett ranked játékmód zajlik bármiféle tudás alapú besorolás nélkül (az, hogy seggelve farmolsz sráfot számomra nem az)

    De úgy egyébként sem annyira értem, hogy sokan mit várnak ettől. A játékosállmány a béka picsája alatt van 2 emelettel, szerverszinten a játékosok kb 3/4 része szó szerint semmi kihatással nincs a csatákra. Mire fel akarnak igazából "fair" mm-et? Számomra ez az egész kb arról szól, hogy a gonosz unikumot talán sikerül elkerülniük, és nyugodtan mehet a bokor fapolás.

    Én nem játszok már, hála a talán soha ilyen szar metának - eebr, td ,arty spam hp nélküli meccsek - megspékelve a moslék 15-2-vel.
    Amikro játszottam nézegettem meccsek után a csapatokat mindig. Szerintem amíg a vesztes oldalon 43,43,44%-os BOTOK tolják a hármas platoont stock tankokkal, addig itt nem elsősorban az MM-ben keresendő a hiba.

    itt az volt a hiba hogy mindenféle bolond beblueprintezte magát tier9-10-be 800 csatával, aztán azt sem tudja merre az előre. Pozíción kívül verik a faszukat a speciálba számukra kialakított fogyatékos barát TD dombokon, ahonnan biztonságosan lövik be a fél mapot. Mondjuk a játék még így is nagyon nehéz nekik (lol)

    Szerintem lehetne egy nem is olyan nehéz megoldás. Egy kompelx mérőt kéne kifejleszteni, ami a szó szerint bot szintű játékosokat szűrné, és nekik lenne egy külön saját csata, aztán mehet a pozíción kívüli bokorcamp 15 percig. Kb az alsó 10-20%-ot lehetne ebbe besorolni. Így nekik sem kell végtelen ideig várakozni, és az EMBEREK játékát sem basszák szét közben.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     marcus.aurelius · 3 hónapja
     "Egy kompelx mérőt kéne kifejleszteni, ami a szó szerint bot szintű játékosokat szűrné, és nekik lenne egy külön saját csata, aztán mehet a pozíción kívüli bokorcamp 15 percig."

     Ez jó ötlet, szerintem is. Legalább a legalja réteget le lehetne választani az 1000-2000 wn8 körüli állományról, akkor az is eredményezhetne kevesebb 1:15-öt. Talán a várakozás sem lenne kibírhatatlan, hisz mindkét csoport elég népes.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    marcus.aurelius · 3 hónapja
    Számomra nem tényező, hogy az unikumoknak mennyit kellene várnia, mert a játékosok talán kevesebb mint 1%-t teszik ki. Különben meg náluk jönne elő a szabályok lazítása, mert ugye tuti nem lenne 30 unikum player egy időben, egy csatában, viszont nekik sem lenne mindegy, hogy a több 14 csapattárs zöld/kék vagy fekete és piros. Az már igaz, hogy egy ilyen környezetben nagy eséllyel csökkenne nekik az az unikum stat, mert nem mindegy, hogy vérpistikéket farmolnak, vagy értelmes játékosok ellen játszanak. Valóban összébb csukódna az olló, egyetértek. De miért lenne ez baj?
    Ha így fognak működni a szakaszok, akkor előállhat egy olyan MM, hogy 5 szakasz / csata és akkor simán működik a WTR alapú csata, ha tetszik, ha nem. De ha már oldalanként sikerül 3-4 szakaszt WTR alapon összerakni, már az is nagy változást fog jelenteni a mostanihoz képest.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Black_Sheep_01
     • Moderátor
     · 3 hónapja
     Nem. Az unikumok a játékosbázis 0,1%-át teszik ki, 2000 feletti WN8-as játékosok a bázis 1%-a. Ez a szakaszkereső nem kedvez a kék felettieknek, mert egyrészt kevés van belőlük, és ebből a halmazból valószínűleg kevesen fogják a keresőt igénybe venni. Tovább oszlik még a számuk a 3 szerver miatt is. Ez ugye azt jelenti, hogy aki használni akarja, az sokat fog várakozni, már ha talál egyáltalán hasonló képességű társat.1200 WN8 alatt nem a csiszolatlan gyémántok játszanak, beviszik a HP-t, de nem ők döntik el a csatákat az esetek túlnyomó többségében. Ők alkotják a bázis 82%-át. Ezért sem lenne értelme nekik külön szervert adni, mert a maradék perceket várna, mire csatába kerülhetne.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • Moderátor
     · 3 hónapja
     A PR olló valóban zárulna, az unikumoknak valószínűleg kevesebb 15:3-juk lenne, de a gyenge semmit nem változna a 15:3 tendencia (okok az előző posztomban. Röviden: nem tudás --> random cselekedetek --> lavina effektus --> továbbra is 15:3-ak).

     Szakasz WTR. Én úgy értelmezem, hogy csak az adott szakaszon belül fog hasonló tudású játékosokat keresni, a csatába pedig simán be fogja rakni az erős szakaszt a gyenge szakasszal szemben továbbra is (ha valamit félreértettem, akkor javítsatok ki nyugodtan). Ha így van és arra gondolsz, hogy hasonló erejű szakaszokat kéne szembe állítania az MM-nek, arról kb. ugyanaz a véleményem, mint a fentebbi hozzászólásomban (erőforrások és idő). A szakaszozó játékosok már most is várakoznak a csata gombra nyomáskor a csatába kerülésre, Ha ezt még kibővíted azzal, hogy nem is jó neki akármilyen azonos tierű szakasz, hanem hasonló PR-jű is legyen (esetleg még a tankosztályok is stimmeljenek?), az még jobban megnöveli ezt az időt. Ráadásul ez csak annyit jelent, hogy a szakaszok balanceoltabbak, de a single játékosok ugyanúgy random színűek. Ha gyenge szakaszokról beszélünk, akkor az nem igazán változtat semmit, ha erős szakaszokról, akkor a 15:3-ak feljavulhatnak abban az esetben, ha a két jó szakasz nem egy ütköző pontot csap össze (és bedarálják a saját oldalukat), de ha egy helyre mennek az elején (feltételezve a hasonló tankosztályokat is), akkor nem hiszem, hogy jelentős mértékben változna a 15:3.

     Amúgy nem hiszem, hogy túl nagy mértékben megszaporodnának az ilyen szakaszok. Biztos, hogy több lesz, mint most, de alapvetően aki szakaszolni akart, az eddig is megtalálta a módját (klán, mikrofon, stb.), a random csata után szakaszok pedig az esetek 95+ százalékában azonnal megszűnnek. Értem, hogy mit szeretnél, de erre sem a WG-nek, sem a játékosoknak (mármint a szakaszozásra) nincs igazán igénye, a legtöbben single-ben játszanak és ez szerintem minimális mértékben javulhat csak.

     Privát vélemény: okoz bosszússágokat az MM nekem is (bár a játékostársak sokkal többet), de még mindig inkább a jelenlegi, mint a Rangsorolt csatás mindenki campel, senki nem megy előre típusú játékok. Úgy korrekt, ha hozzáteszem, hogy ez nagy részben abból fakad, hogy a stráfra hajtanak az emberek és nem akarnak ideje korán meghalni, de az a feszült hangulat ami jellemzi, na azt egyáltalán nem kívánom.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      marcus.aurelius · 3 hónapja
      Szerintem a rangsorolt minden volt, csak tudás alapú nem. Legfelső divizióban gyakran láttam piros meg narancs wn8-as gémereket. Ha számítana a tudás, akkor az első div-ből nem jöhettek volna ki.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       nistyy_ · 3 hónapja
       A ranked ugyan az a random fos MM, mint egyébként. Ugyan úgy megkapom a piros/narancs világtalan embereket, csak pluszban idegesítő a dolog, hogy nem haladok sehova és még a kredit is fogy.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.