Jelenleg 386 vendég és 10 tag online

2019. máj. 7. 07:42

Szuperteszt: STB-1 újraegyensúlyozás - 2. szakasz

Írta:
Értékelés:
(7 szavazat)
20 hozzászólás

[Első körös módosítások] Jelenleg a japánok X-es medje, az STB-1, egy általános tanknak mondható, ami középtávokon igen jól érzi magát, de nélkülöz mindent, ami egyedi stílust adna neki. A pneumatikus felfüggesztés hozzáadásával, valamint a statisztikák jelentős javításával egy az ellenfél számára félelmetes, rövid-középtávon igazán hatékony tankot szeretnénk létrehozni.

A pneumatikus felfüggesztés mechanizmusának köszönhetően a japánok képesek lesznek a tank test bebillentésére, így megnövelve ágyújuk süllyedési szögét. A felfüggesztés automatikus kapcsol majd be - akárcsak az új svéd közepeseknél -, az ágyú süllyedése így összességében -10°-ról -12°-ra nő. Az új mechanizmus miatt, a dönthetőség 50-50 arányban oszlik majd el az ágyú és a test között (6°/6°).

Emellett megvizsgáljuk a tank másik fontos tényezőjét is, a torony védelmét. Ahhoz, hogy az STB-1 bátran közelharci adok-kapokba kevereghessen, az alábbi módosításokat eszközöljük:

 • Eltávolítjuk a gyenge páncélrészeket a lövegpajzsnál.
 • Megnöveljük a lövegpajzs vastagságát.
 • Megerősítjük a torony teljes frontális oldalát.

Előtte-utána képek a torony frontról itt. Ezen komplex módosításnak köszönhetően az STB-1 tornya sokkal inkább megbirkózik majd az ellenséges lövésekkel. Az új felfüggesztéssel karöltve a toronymódosítások még inkább támogatják és megerősítik a tank terep-kihasználó szerepkörét.

A "megbízható" az a szó, ami leginkább kifejezi majd a tank tűzerejét, mivel a tankot érintő harmadik főbb változtatás a DPM megnövelése. Miközben az alfa sebzés lecsökken, a DPM még tovább nő az első szakaszban megtapasztaltakhoz képest. A töltési idő 7,3-ról 7,1 s-re csökken, így a DPM átlépni a bűvös 3000-es határt is (3042), ami a második legjobb érték lesz a X-es medek között. Emellett az STB-1 megtartja az első tesztben kapott stabilizációs buffokat is.

A lőszerek torkolati sebességének kérdését külön kell kezeljük. Az tesztelés alatt az APCR lőszert AP-val helyettesítettük, ami a torkolati sebesség csökkenését eredményezte, ezt azonban mérsékeltük kicsit, így 1478-ról 1185 m/s-ra változott ez az érték. Így mindkét lőszer sebessége lassabb lesz ugyan, de az STB-1 új szerepkörében a sebességek nem lesznek igazán fontos paraméterek.

Utoljára frissítve: 2019. máj. 7. 08:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Az obj 430u-t kéne újraegyensúlyozni, mert az gyakorlatilag jobb, mint az obj 277. Röhej, hogy egy mednek erősebb páncélzata van, mint egy heavynak. Érdekes módon amikor gyengíteni akarták, akkor az nem ment át a teszteken, és így maradt úgy, ahogy van. Nevetséges, hogy sokszor goldot kell használni a 430u ellen, a 277-et meg alaplőszerrel is be lehet könnyedén lőni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  molyszitutu · 1 éve
  Jelen pillanatban a DPM 3120. Újraegyensúlyozás után sikerült átlépni a bűvös 3000-es határt.Így most 3042. Na most Béláim! Túltoltuk!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Christofia · 1 éve
  Jelen állás szerint ezt a tankot rongyosra fogja k*rni a WG, leköpi, és egy sikátorban hagyja. Nem mintha most bármiben is összehasonlítható lehetne pl. XY orosz meddel. Aki ezt másképp látja, az vegyen szemüveget.

  Nem értem miért haragszanak még mindig a japánokra, hisz Szahalin még mindig az övék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  czirjakjozsi · 1 éve
  Azért egy tarkólövést megérdemelné aki ezt a buffnak hívott nerfet kitalálta.... Egyszerűen csak egy kicsi pontosság kellet volna de ezek a bírják lelasítják pont annyi páncélért ami szart se ér lehúzzák az alfát, rontják az átütést. Csak mellékesen mondom az én stb-m nek van 6.6-os töltésideje, ez 3500 feletti dpm.... Ezek még bűvös 3000 ről beszélgetnek.... Mit észre a dpm-el ha jön egy csicska valami trollrepesszel vagy 2-3 másik tank aki egyszerűen olyat rollolnak ami után már nem nézel ki. De neked minden lövésed még 2-300 méterről is messze elkerüli a célzott pontot...ja és a faszom az autokorrektbe nem javítom szándékosan ha valaki köteledne
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Mikszi67 · 1 éve
   Ezek az ágyú alapértékei 100-as legénységgel. Erre még rá fog jönni a legénység képzettsége + felszerelés, esetleg pótellátmány..............
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   andiam · 1 éve
   Minden tanknak van előnye és hátránya is, viszont minden tankra igaz, hogy tudni kell vele játszani. Ha a buff után sem tudsz vele játszani, akkor ez nem a te tankod. Nekem is van olyan tankom, amivel életképtelen vagyok, nem is erőltetem. De legalább felismerem, hogy nem nekem való és nem sírok ország világ előtt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rukverc · 1 éve
    Köszönjük az értékes hozzászólást Andiam, bár az STB-1 használók nevében szólva nem értem, milyen buffról beszélsz.

    De sajnos ennek a tanknak eddig egyetlen előnye a DPM volt, amit minden más stat hiánya miatt nem tudott kihasználni. Jelenleg minden - a WG által - buffnak nevezett dolog csak rontotta a képet, vagy igazából nem jelentett értékelhető változást(a nem értékelhetőnél a toronypáncél módosításra gondolok ).

    És akkor még nem is beszéltünk olyan nerfről, ami el van bújtatva a sorok között.

    Felfigyelt valaki arra pl. arra a tényre, hogy az ágyúsüllyedés értéke az eddigi 10-ről 6 fokra csökken ? És persze ezt fogja kompenzálni a térdelésből (hidropneumatikus felfüggesztés) származó másik 6 fok, amire a svéd közepeseknél kb 1-2 mp-et kell várni(!!!!!), tehát nem olyan automatikus az a dolog és nem fog senki snapshot-olni olyan vagány módon, mint egy alapból nagy ágyúsüllyedésű tank esetében.

    Akkor még meg is beszéltünk a close-, midrange tankról.

    Hol van hozzá a páncél? Hol van a pattintóképesség? Kivel is fog close range harcot vívni? Mert ugye ismerjük az ojjekt 430* jelzésű tankokat, amikről mindenki elhiszi feltétel nélkül, hogy oda valók, arra a feladatra, de ez alkalmatlan rá! -> Az adok kapok lényege, hogy bevigyem a lövésem, miközben pattintom vagy megeszem a szembenálló lövését. Ki az akinek erről a szegény továbbnerfelt japán médiumról ez jut eszébe ?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     andiam · 1 éve
     Lássuk csak:
     -Gyorsabb töltési idő
     -Nagyobb DPM
     -Torony pácél elől 220mm-re nő
     -és ugye a Hidropneumatikus felfüggesztés.
     Ez ugye mind buff, sajnálom, hogy neked ez is nerf.
     Logikus, hogy ez így egy teljesen "új" tank lesz, főleg, hogy bizonyos dolgokat viszont nerfeltek rajta. Ebből az adódik, hogy a korábbi verzióval össze sem hasonlítható, újra meg kell tanulni vele játszani. A nagyobb dpm és a 12 fokos "gundep" rejt magában elég sok lehetőséget, sőt a 220mm-s front szintén sokat segít a kibújok, lövök, visszabújok megoldásban, fog pattintani nem egyszer, ha jól van használva.
     Az, hogy jelenleg a rendes szerveren milyen, inkább hagyjuk, régóta panaszkodik rá gyakorlatilag majd mindenki, ergo kellett a változtatás.
     Én hiszem, hogy ez a buff jót fog tenni a tanknak, sokkal játszhatóbb lesz, s abban is bízom, hogy idővel majd újra megjelensz itt és beismered, hogy valóban jobb tank lett, kedvenceid közé tartozik.
     Nem vitatkozni szeretnék, csak túl negatív vagy, túlreagálod a helyzetet.
     Pacsi
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      rukverc · 1 éve
      Persze, csak ennél az egy tanknál reagálom le ilyen módon a helyzetet, mivel ha jobban megnézed ezek nerfek, amíg a többi tank beharangozott buff-ja tényleg buff lett.

      Ha már pontokba szedted:

      - A gyorsabb töltési idő csökkentett sebzéssel jár (390--> 360)-> no buff.
      - 33 dpm (WG adat, szigorú emelkedés)
      -hasonlítsd már össze a régi és az új tornyot(semmi LÉNYEGI változás)
      -hidropneumatikus felfüggesztés ->osztott gundep (gun és felfüggesztés között fele-fele, lassú térdelés)

      Amúgy ők maguk írták le még az első iteráció előtt, hogy a tank fasza-feszes, csak a puska paraméterein kell javítani .

      Ezért alább tervezve vagyon a puska buff:

      - A jelentősen csökkentjük az átütését a távolság növekedésével.
      - Csökkentjük a löszerek sebességét (normál és prém)
      - Rontjuk a célzás pontosságát (dispersion)
      Ezek a WG által kiadott változások. Szerinted -idézem -:

      "Én hiszem, hogy ez a buff jót fog tenni a tanknak, sokkal játszhatóbb lesz,"

      Most én vagyok negatív vagy rajtad van a rózsaszín szemüveg ?

      No offence, pacsi
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       andiam · 11 hónapja
       Várnék egy visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy végül mi a vélemény a tankról
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       andiam · 1 éve
       Végre lehet valakivel értelmesen "vitázni" Én optimista vagyok (bár sajnos nem rendelkezem ezzel a tankkal), bízom benne, hogy jól fog sikerülni a módosítás és az általad említett nerfek ellenére sokkal használhatóbb lesz a tank, mint eddig. Meta tank sosem lesz, ebben biztos vagyok, ahogy abban is, hogy ha ráérez az ember az erősségeire és a gyengeségeire, akkor csatákat eldöntő tank lehet belőle.
       Te negatív vagy én meg rózsaszín szemüveget hordok. pont
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ______Pistike______ · 1 éve
        Végre valakinek van véleménye egy tankról amely hiányzik a garázsából .Rukverc magyarázta neked hogy az ágyúlesúlyedést nerfeltek -10rol ,-6ra .Erre te azt írod hogy ez buff es most megmagyarázom szép lassan (írom ) neked hogy azaz -10fok megvolt menet közben is ,meg most csak -6 mert az plusz 6fokot amit te dicsérsz anélkül hogy ismerjed a hidropneumatikus tulajdonságait csak 10km/h sebességtől csökkentve kezd működni .Írsz a DPM-rol,anélkül hogy tudnád mennyi volt azelőtt (2958) és kapót +33-at..neked ez sok ? Gyorsabb töltési idő minek ,mikor ha megnézed a közepes X tankelemzéseket egy(1)nek sincsen 0,36 szórása /100m és most 0,37 és neked nincs meg ez a tank .Azt íród hogy kilehetne használni a kibújni -visszabújni taktikát ....ezzel a szórással ?hidropneumatikus felfüggesztéssel ? HOGY GONDOLOD TE AZ ELŐRE- HÁTRA nyúl táncot1- 2 km/h sebességgel ? El sem tudod gondolni mennyire idegesítő most is a 3-bol 1 lövés elmegy a.... .Mi lesz meg nagyobb szórással? Vedd meg és azután leszünk kíváncsiak a véleményedre és a rozsaszin szemüvegedre .
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         andiam · 1 éve
         Nem szállok veled vitába, mert a stílus amit képviselsz, bicskanyitogató, a te szintedre pedig nem szeretnék lealacsonyodni. Majd ha normális stílusban vagy hajlandó vitába szállni bármivel is kapcsolatban, itt leszek, vitába szállok.
         Szép napot
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          ______Pistike______ · 1 éve
          kisfiam. Ebből a válaszodból látszik milyen lusta vagy megnézni pár paramétert /youtube lejátszást ,de van véleményed.Bicskanyitogató ? Mert bizonyítottam hogy pár embernek igaza van paraméterek alapján meg e tank tulajdonosai és neked van véleményed ? Nem szeretnél lealacsonyodni mert nem normális a vita stílusom ? Örvendjél kisfiam hogy valaki lenézet reád és próbálta megmagyarázni miért vizes a víz .Ha lehet, ne válaszolj mert egy véleményed elég volt ahhoz hogy megtudjuk..mi a véleményed .... itt egy link (ha nem leszel lusta) nézd meg ennek az embernek a véleményét https://youtu.be/GJ5y5e3c7N0
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           andiam · 1 éve
           Ez is egy érdekes oktatóvideó. Gratulálok hozzá
           https://www.youtube.com/watch?v=pJRLpHlFYH4
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            ______Pistike______ · 1 éve
            kislányom . Ahogy látható ,született szőke vagy és semmi közéd ehhez a tankos játékhoz .Nagyon szépen kérlek felejtsd el és szed elő szépen a Barbie-kat meg a tankokat hadd csak ott az öcsédnek ... .Ezzel befejeztem a poénkodást mert totál mellette vagy az egésznek és : "Nem szállok veled vitába, mert a stílus amit képviselsz, bicskanyitogató, a te szintedre pedig nem szeretnék lealacsonyodni."
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             andiam · 1 éve
             Légy olyan kedves, hogy nem mondod meg mit tegyek és mit ne. Nem vagy te senki ahhoz, hogy ezt tedd. Köszönöm
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           andiam · 1 éve
           Jó hogy nem a kislányodnak hívsz
           Kabaré
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        wiking19445 · 1 éve
        remek most már teljesen biztos hogy tetszeni fog az új STB-1 megnéztem quickybaby új videoját ara a következtetésre jutottam hogy csak az alap felszerelésen kel változtatni , töltés gyorsító, szellőztetés , álca haló meg tömény telén mennyiségű gold lőszer , és csak úgy hasitani fog az új STB-1
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Benxonyou · 1 éve
         Szóval első vonalas med tank helyett sikerült egy lerontott td-t összehozniuk a fejlesztőknek. Nice. #nerftheopjapaneseline

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.