Jelenleg 609 vendég és 19 tag online

hétfő, 12 március 2018 06:56

Az olasz tankokról

Írta:
Értékelés:
(16 szavazat)
27 hozzászólás

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
ArrowArrow
Slider

Tier I-VII áttekintés

Az első dolog amivel szembesülni fogunk, hogy tier II-ben választanunk kell majd az M14/41 és L6/40 között. Igen hasonló karakterisztikával rendelkeznek, ahogy mindkét tanknak óriási múltja is van az olasz páncélozott járművek történelmében. A WG ez iránti tisztelgésül lehetőséget ad így arra, hogy mindkét tankot kipróbálhassuk. Az M14/41 sebessége nem fog lenyűgözni minket, de a 47 mm-es ágyúval megmutathatjuk majd ki a legény a gáton. Az L6/40 mozgékonysági kiváló tierjében, amihez egy 20 mm-es gépágyú párosul majd.

Tier VIII és fölötte

Az új töltési mechanizmusnak köszönhetően a tier VIII-X-es olasz táras tankoknál szabadon dönthetünk majd úgy, hogy akár csak egy lőszer kilövése után is újratöltsük-e azt a lőszert a tárba. Alapvetően ezek az ágyúk a táras és normál ágyúk kombinációi lesznek. Ahogy kilőttünk egy lőszert, a tár automatikusan újratöltődik és minél több lőszer van a tárban, értelemszerűen annál gyorsabban töltődik majd be a hiányzó mennyiség. Az első lőszer tart majd a legtöbb ideig, majd egyre gyorsul a folyamat. Ha tüzelünk közben, a folyamat megszakad, az betöltés pedig újraindul.

Tier VIII - P.44 Pantera

A Pantera egyike a II. Világháború alatt lezajlott projekteknek, ez a közepes tank azonban sosem jutott túl a tervezési fázison. A tank egy 90 mm-es hosszú csöves ágyút kapott, mely mellé jó ágyúsüllyedés és mobilitás párosul. Az új töltési mechanizmusnak köszönhetően a Pantera otthonosan érezheti magát közeli és közepes távolságokon is, nagyobb távolságokból azonban megfontoltan kell majd vele bánni.

Tier IX - Prototipo Standard B

A Kampfpanzer Standard program keretein belül fejlesztett és legyártott prototípusok egyike, mely programban Olaszország 1958-ban vett részt. Az Ingeniuerbüro Warn-eke, Rheinstahl Hanomag, Henschel és Rheinmetall közreműködésével csak két modell készült el ebből a járműből a program keretein belül, a széleskörű tesztelést követően ugyanis inkább az "A" prototípusokat részesítették előnyben, melyekből a későbbi fejlesztéseket követően a már jól ismert Leopard 1 is megszülethetett. Ez az első világháború utáni tank az olasz ágban, és igencsak hasonlít a német prototípus Leopard-okhoz, már ami méreteit és alakját illeti. A Pantera-hoz hasonlóan ezen a tankon is helyett kapott egy előtöltő táras ágyú, csak itt már 105 mm-es kaliberrel, de hasonló süllyedési értékekkel. A tank nagyon hasonlít a X-es Progetto-hoz, így már IX-es szinten lehetőségünk lesz kitanulni annak minden csínját-bínját.

A Pantera-hoz hasonlóan ez a tank is közepes és kis távolságokon érzi jól magát, a gyenge, leopárdos páncélzata miatt azonban fokozott óvatossággal kell majd eljárni vele.

Tier X - Progetto M40 mod 65

1969-ben egy olasz katonai delegáció ellátogatott Németországba, hogy Leopard tankok beszerzéséről tárgyaljon, azonban nem minden küldött értett egyet a beszerzés részleteivel. Az olasz hadsereg és a konstruktőrök ezért körvonalazták elképzeléseiket: megfelelő ágyúsüllyedés, öntvény torony lövegpajzzsal és egy erős Mitsubishi motor. Ezen elvárások végül egy kicsi, könnyű, mobilis, de védett tankot eredményeztek. A tervezési folyamat során figyelembe vették a szovjet és brit fejlesztéseket is, a tervezőasztalokról azonban ez a típus sem gördült végül tovább.

A Progetto jó ágyúsüllyedéssel rendelkezik majd, mobilitása pedig segít majd nekünk a kulcspozíciók időben történő elérésében. Hasonlóan VIII-as és IX-es társához, ez is kis és közepes távokon a leghatékonyabb. Bár páncélzata már jobb mint társaié, támaszkodnunk azonban nem szabad majd rá, de olykor-olykor generálhat majd lepattanókat.

Megjegyzés: Az olasz tankok modelljei még nincsenek véglegesítve.

Az olasz ág indulásával egy új prémium fogyóeszközt, vagyis pótellátmányt is kapunk. Nem, nem Pizza lesz, hanem az olasz konyha egy másik királya, a Spagetti.

Fejlesztési költségek

 • Fiat 3000 (LT-1): 230 XP
 • L6/40 (LT-2): 230 XP, 3.300 kredit
 • M14/41 (MT-2): 1.460 XP, 3.300 kredit
 • M15/42 (MT-3): 3.730 XP, 45.000 kredit
 • P26/40 (MT-4): 5.000 XP, 150.000 kredit
 • P.43 (MT-5): 23.200 XP, 380.000 kredit
 • P.43 bis (MT-6): 30.000 XP, 920.000 kredit
 • P.43 ter (MT-7): 50.000 XP, 1.420.000 kredit
Utoljára frissítve: hétfő, 12 március 2018 10:19
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M · 6 hónapja
  [quote name="Angelus1991ster"]Csak is Mr.Pickles !6!6!6 :troll2:[/quote]Áh, Uborka úr elbújhat King Star King seggében.

  [quote name="Ynnegaf"]Szerintem nem a szellemi nívó mércéje, hogy ki milyen mesét kedvel. De, hogy megnyugtassalak, megnéztem a pónit, és szerintem remek sorozat.[/quote]Amúgy viccen kívül, ja, nem hiába van ennek csak az USA-ban, egy Magyarországnyi rajongótábora, úgy lassan 8 éve már. :-)

  [quote name="Ynnegaf"]Erről még csak képeket láttam, de elég elvetemültnek tűnik. Kb. a Furcsa amcsik rémlett fel elsőre.[/quote]Áh, hagyd a fenébe. Tipikus, új generációs Adult Swim trash. Nézzél inkább Frisky Dingot, és Metalocalypset. :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 6 hónapja
  [quote name="Angelus1991ster"][quote name="Ynnegaf"]Jocek: :
  Szerintem nem a szellemi nívó mércéje, hogy ki milyen mesét kedvel. De, hogy megnyugtassalak, megnéztem a pónit, és szerintem remek sorozat.[/quote]

  Csak is Mr.Pickles !6!6!6 :troll2:[/quote]
  Erről még csak képeket láttam, de elég elvetemültnek tűnik. Kb. a Furcsa amcsik rémlett fel elsőre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Angelus1991ster · 6 hónapja
  [quote name="Ynnegaf"]Jocek: :
  Szerintem nem a szellemi nívó mércéje, hogy ki milyen mesét kedvel. De, hogy megnyugtassalak, megnéztem a pónit, és szerintem remek sorozat.[/quote]

  Csak is Mr.Pickles !6!6!6 :troll2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 6 hónapja
  Jocek:
  Szerintem nem a szellemi nívó mércéje, hogy ki milyen mesét kedvel. De, hogy megnyugtassalak, megnéztem a pónit, és szerintem remek sorozat.

  "Mai átlag középkorút megkérdezed, hogy mondjon magyar haditechnikát, hát nem fog tudni."

  A mai átlag középkorú a történelem más korszakaival kapcsolatban is sok tévinformációval rendelkezik, ráadásul a fiatalabbak sem mindig állnak szerencsésebb helyzetben. Az egy dolog, hogy a többség nincs tisztában a magyar haditechnika 20. századi alakulásával, viszont az elszomorító, hogy ezzel párhuzamosan micsoda német-imádat és szovjet/amerikai-fóbia van a fejekben, ami úgy csapódik le, hogy minden, amit a németek csináltak, az a művészet magasiskolája, és minden más, csak sz*rkupac lehet. És ezt nem is feltétlen az mondatja az emberekkel, mert a kérdéses hadviselő felek technikája alulmúlta a németét, hanem sokkal inkább a német-imádat szemüvegén keresztül tekintik alsóbbrendűnek őket. Hiába alázta be a pz3-4-eseket a t-34, vagy a sherman, ott volt a tigris, és az vitt mindent náluk.

  "A nagy EA évekkel ezelőtt még a magyar nyelvet is kiszedte a játékaiból."

  Az EA sok ganésága közül ez csak számunkra bosszantó, vannak súlyosabb bűneik is, és nem EA-hater szól belőlem, mert más kiadók is sok etikátlan dolgot elkövettek. A magyar nyelv támogatásának kivétele leginkább azért bosszantó inkább, mivel arra hivatkoztak, hogy 15 millió alatti népességgel nem akarnak foglalkozni, miközben nem egy kis nyelvet mégis bent hagytak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fücsök · 6 hónapja
  Jocek89:
  Azért van egy szint amit elvár az ember a WG-től, mivel minden fellelhető adatot megkapnak, és van pénzük is a fejlesztésre. Több tank/TD kiegyensúlyozatlan, és ez szinte minden eddigi nemzetnél igaz legalább 1-2 járműre. Amíg ezen problémákat nem oldják meg valahogy, addig fölösleges is új nemzeteket behozni az olaszokon és lengyeleken kívül, mivel csak tovább rontanád a jelenlegi helyzetet. Jövő évben ezért a játékmechanikán túl a meglévő kisebb nemzetek ágait kellene kibővíteni-->minden járművet berakni amit lehet, és ha ez megvan, akkor jöhet még pár új nemzet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jocek89 · 6 hónapja
  [quote name="Angelus1991ster"][quote name="Karika"]Történelmi szempontból tier 6 felett ez egy nagy rakás %&$#?@...Pontosan ugyanaz a szint, mint a kínai TD-knél.[/quote]
  Na de Karika! Hisz a Wg-sek a történelmi hűség kérlelhetetlen Saint Just-jei. :troll2:

  (Magyar ág meg nem lehet mert mi ellenségek vagyunk , fasizták....szíriusziak...konteo bla és bla.)
  Aki a Wg magyar ággal kapcsolatos terveit látja az nézze meg az eddig amatőr módon behozott két magyar típust.[/quote]
  Megint nagy divat lett a nagypolitikában is a mi vs az egész világ, már kinőttük Európát és az Ensz ellen toljuk. Nem kell túlmisztifikálni dolgokat, ne süllyedj ilyen szintre. Kis piac vagyunk, kevés embert érdeklünk. Ráadásul nem úgy maradt meg külföldön, hogy mi mekkora ww2 csávók voltunk, hiszen 50 évig elhatárolódtunk magunktól. Mai átlag középkorút megkérdezed, hogy mondjon magyar haditechnikát, hát nem fog tudni. Annyit fog mondani, hogy beléptünk a háborúba, gyorsreagálású biciklihadtestet tönkreverték( ez a gyorshadtest gúnyneve, a kerékpáros felderítők miatt, csakhogy az átlaghülye ebből biciklihadsereget kreált) aztán Donnál megint jól szétvertek de hát minek mentünk oda, ezért onnantól a Dunába lőttünk mindenkit. Nézz meg egy történelmes topikot, az idősebb fórumtagok is ezen a szinten tolják, ezt hallották. Elvárjuk a wg-től a precíz munkát, holott saját magunkról is alig tudunk valamit. No de ez mellékszál, a lényeg az üzlet. A nagy EA évekkel ezelőtt még a magyar nyelvet is kiszedte a játékaiból. Tudomásul kell venni, hogy kis ország vagyunk kis vásárlóerővel, nem foglalkoznak az igényeinkkel. Képzelheted úgy, hogy az egész wg egy antimagyar szekta, csak ez nem fedi a valóságot.

  [quote name="Ynnegaf"]Jocek:
  Azért azt nem lenne egyszerű kiötleni, hogy mégis melyik nemzethez kerüljön az a tank. Eleve japán tanknak volt beállítva, japán felségjelzéssel, egy olasz filmben, olasz színészekkel, akik amerikai karaktereket játszottak, tehát, ha zsákmányoltnak tekintjük ennek okán a tankot, akkor is amerikai kéne legyen.

  Girls und Panzer kapcsán, meg ne bántsd azt az animét, nekem az egyik kedvencem. Kellemes limonádé darab, de messze nem olyan ostoba, mint az utóbbi tíz év anime termésének 98%-a. Mellesleg, ha nem lenne a GuP, akkor sanszosan már jó ideje felhagytam volna a WoT-al.[/quote]

  Szíved joga mit nézel. Nem azt az animét bántom, hanem magát a műfajt. Nem igazán tudom értelmezni a puszta létét sem ezeknek, de ez legyen az én hiányosságom. Remélem énkicsipónimat nem nézel, értelmes embernek tűnsz. :troll2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tutyimutyi2 · 6 hónapja
  Ide is megjönnének a blitzben találhato Girls und Panzer meg Valkyria Chronicles meg Warhammer 40K-s tankok :d2: olyan faszság után mint amilyen az IS-8 BALL volt bármi megtörténhet
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 6 hónapja
  Jocek:
  Azért azt nem lenne egyszerű kiötleni, hogy mégis melyik nemzethez kerüljön az a tank. Eleve japán tanknak volt beállítva, japán felségjelzéssel, egy olasz filmben, olasz színészekkel, akik amerikai karaktereket játszottak, tehát, ha zsákmányoltnak tekintjük ennek okán a tankot, akkor is amerikai kéne legyen.

  Girls und Panzer kapcsán, meg ne bántsd azt az animét, nekem az egyik kedvencem. Kellemes limonádé darab, de messze nem olyan ostoba, mint az utóbbi tíz év anime termésének 98%-a. Mellesleg, ha nem lenne a GuP, akkor sanszosan már jó ideje felhagytam volna a WoT-al.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Angelus1991ster · 6 hónapja
  [quote name="Karika"]Történelmi szempontból tier 6 felett ez egy nagy rakás %&$#?@...Pontosan ugyanaz a szint, mint a kínai TD-knél.[/quote]
  Na de Karika! Hisz a Wg-sek a történelmi hűség kérlelhetetlen Saint Just-jei. :troll2:

  (Magyar ág meg nem lehet mert mi ellenségek vagyunk , fasizták....szíriusziak...konteo bla és bla.)
  Aki a Wg magyar ággal kapcsolatos [s]terveit látja [/s] terveire kíváncsi az nézze meg az eddig amatőr módon behozott két magyar típust.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fücsök · 6 hónapja
  De azt vegyük figyelembe, hogy nálunk lehetne valósághűbb alapanyagból TD és MT ágat csinálni, mert pl. a Korbuly féle Tas tier8-ba is beleférne, ha német ágyút rakunk rá, továbbá a T55-ös fejlesztés kaphatna 122mm-es akácia tarack löveget, mert abból gyártottunk párat a 80-as években, és az átütése pont jó tier 10-ben, plusz valós lőszert tüzelne. :-)

KERES
© 2018 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.