Jelenleg 369 vendég és nincs tag online

2016. máj. 28. 12:05

75 éve: Bismarck csatahajó

Írta:
Értékelés:
(27 szavazat)
17 hozzászólás

Szerző: Horváth Zoltán

Forrás: http://acelmonstrum.host22.com/bismarck.html

Lerágott csont, mondhatnánk. A Bismarck valószínűleg a legjobban dokumentált csatahajó, könyvek tucatjait olvashatjuk róla. Mármint angol, német, francia, orosz, kínai, stb., nyelveken:

Magyarul természetesen jóformán semmit, leszámítva Ludovic Kennedy remek könyvét, amely azonban csak a hajó egyetlen bevetésének történetéről szól, magáról a hajóról csak néhány általánosságot közöl. A hiányt persze ez az írás sem fogja pótolni, de legalább egy rövid ismertetőt ad a leghíresebb német csatahajóról.

Utoljára frissítve: 2016. máj. 28. 12:54
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rallyefan81 · 4 éve
  [quote name="replika"]

  Ilyen meg olyan ember is van, itt is ott is. Általánosítás sosem szerencsés.
  Peace[/quote]
  Ezzel nagyon egyetértek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  replika · 4 éve
  A cikk szuper. Aki nem tud/akar olvasni ne tegye, de mást meg ne korlátozzon. Akár festményekről is szívesen olvasok itt a tankok között. Az oldal fejlődését/olvasottságát szolgálja az import hírek jelenléte, ez óriási szó
  egy egyszemélyes szerkesztőségtől. Grt.


  [quote name="tgbor51"]...,itt is jól látszott,hogy az angolok milyen úriemberek voltak,a szerencsétlen matrózokat hagyták megfulladni...[/quote]
  Ezt nem kellett volna.
  Ilyen meg olyan ember is van, itt is ott is. Általánosítás sosem szerencsés.
  Peace
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rallyefan81 · 4 éve
  Éljen soká a szűklátókörűség! lehet, hogy valaki ettől, ilyen cikkektől kap kedvet a wowhoz. Vagy szimplán kibővül az érdeklődési köre. Pl. Vagy emiatt hagyja abba a WoT-ot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gefahrgut · 4 éve
  Egy szóval sem mondtam, hogy nem jó cikk... De biztos igazatok van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 4 éve
  Szerintem is egy remek írás ez, ilyen részletesen még nem olvastam róla, köszönet érte. A kötekedőket nem értem miért nem lapoznak tovább.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 4 éve
  [quote name="Gefahrgut"]Erre inkább nem mondok semmit...[/quote]

  Hát igen az ész érvekkel nehéz szembe szállni...... :-*
  Amúgy (ha valaki seggnyalásnak akarja látni tegye azt, szíve joga, különösebben nem érdekel) igazat adok Jacktornak abban hogy az oldal szerintem kicsit már több mint egy sima WOT rajongói oldal ! Az meg ha olyan dolgokról is kikerül cikk ami valamilyen szinten (háború) csatlakozik a tematikához, különösen hasznosnak tartom, főleg annak fényében, hogy a mai világban már sajnos kezd kimenni a divatból a könyv olvasás !! Így legalább innen tud egy-két embernek gyarapodnia a tudása !
  Wilhelm Gustloff az pedig a történelem legjobban elhallgatott hajó katasztrofája volt és csak az utobbi 15 évben kezdtek róla komolyabban irogatni nálunk
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tgbor51 · 4 éve
  Jacktor! jó volt amit leírtál,itt is jól látszott,hogy az angolok milyen úriemberek voltak,a szerencsétlen matrózokat hagyták megfulladni. Akinek pedig nem tetszik az ilyen írás,annak nem kötelező elolvasni, de szerintem még megjegyzéseket sem kell tennie!!!További érdekes történeteket szeretnék olvasni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr · 4 éve
  Jamato-ról is van/lesz? A történész pletykák szerint nem is O-I volt, csak Type 91. Túl gyorsan süllyedt el, mintha kihúzták volna belőle a dugót? Vajon tényleg csak pletyka?

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.