Jelenleg

8
látogatónk van

2014. december 17. 12:42

Löwe - Elemzés

(80 szavazat)
81 hozzászólás

Előszó

A T34-hez és az IS-6-hoz fogom hasonlítani az adatokat, de ez nem jelenti azt, hogy a tankok között szeretnék bármiféle rangsort is felállítani! Csupán viszonyítási alap, ha valaki tudja mit szeret egy tankban, akkor ez alapján talán könnyebben tud dönteni.

Paraméterek

Ágyú

10,5 cm Kw.K. L/70 nevet kapta, a lőszerek pedig 234/294/60 mm (AP/APCR/HE) áthatolására képesek átlagosan. Ezek az értékek azért elég barátiak. Sebezni 320/320/420-at tudnak átlagosan (vetélytársai ennél jóval nagyobbakat durrogtatnak), ezek már nem annyira kiemelkedő értékek, de nem is annyira rosszak.

Az AP sebessége 1150 m/s, ami már eleve nem rossz (a T34 APCR lövedéke is csak 1181 m/s, az IS-6 AP pedig 790 m/s), de az APCR 1438 m/s-es sebessége már a T10 gépek között is jónak számít (HE sebessége 1150 m/s). Áruk 1030/4000/650 kredit, melyek nem olcsóbbak annyival, mint amennyivel kevesebbet sebeznek (de ez igazából nem nagyon számít mert nem tudni mely tank milyen kredit szorzóval rendelkezik).

Az ágyú 1600-as DPM-re képes és 12 mp az alap értéke a töltésnek. Utóbbi gyakorlottabb legénységgel 9,9 mp-re faragható, (ekkor már 1938 a DPM). Az alap DPM pontosan megegyezik a T34-ével, az IS-6-é 2000 HP/min. Viszont hogy ezt a DPM-et ki tudjuk használni, a helyzeten kívül kell a pontosság is.

Nos ebben a Löwe lekörözi a többieket, mivel 0,33 m/100m a precizitása, de érzésre még ennél is jobb (IS-6: 0,46, T34: 0,35 - ez viszont érzésre rosszabb). Ehhez társul a 2,9 mp-es célzási idő, ami bár jobb az orosz (3,4) és amerikai (3,4) társainál, de ezt kivárni azért elég idegőrlő sok esetben.2-300 méteres távon belül ha a helyzet úgy kívánja nem feltétlen muszáj megvárni a teljes beszűkülést, jó eséllyel eltalálja az ellenfelet.

A cső vertikális értékei -8°/+38°, ezek elfogadható értékek, melyekre szükség is lesz a tank karakterisztikáját tekintve (IS-6: -6°/+20°, T34: -10°/+15°).

Torony

120/80/80 mm páncélt kapott. Elsőre ez nem tűnik soknak, de szerencsére elég gömbölyű a torony, ami a cső irányába el is van nyújtva és a löveg pajzs is nagyrészt kitakar, így a szemből érkező lövedékek nagy részét le is pattintja.

Ezt tier 8 tankok ellen szinte mindig elég és a nagyobbak ellen is mérsékelten használható.

Torony páncélzat terén azért a vetélytársaknak sem kell szégyenkezniük, talán az IS-6-é valamivel könnyebben átkenhető, mivel neki a cső feletti lemezt könnyedén belövik a gyakorlottabb játékosok.  

Forgási sebessége a toronynak 23°/mp, erre azért gyakran rá kell majd segíteni a lánctalpakkal is (IS-6: 24°/mp, T34: 18°/mp). Látótávolsága 400 m, ami tetszetős egy tier 8-as hevitől (IS-6: 350 m, T34: 360 m).

Felépítmény

Innentől kezdődik ami kellemetlenné teszi a tankot.

Páncélzata 120/100/80 mm. Itt nincsenek trükkök, sajnos ezek az értékek nagyjából ennyit is tudnak, a legtöbb részén a T8 tankok könnyedén lövik keresztül. Persze a sidescrape tökéletesen működik vele azért és kell is használni, mivel ha hason lövik és a motor sérül, szinte vége is a csatának, olyan mértékben lelassul az egyébként is lassú tankunk.

80 lőszert képes magával vinni a tank, ami több mint sok. 10 prémium lőszert tartok benne, bár prém tankban ritkán lövünk goldot, de azért sebzés nélkül sem illik elhagyni a csatát, ezért T10-ben jól jöhet ha belefutunk a nagy vasakba.  

1650 HP-val rendelkezik, ez elég jó érték a T8 tankok között, jó játékos kezében ez kompenzálhatja a tier társaival szembeni DPM hiányát.

Egy érdekesség azért van az oldalán, mégpedig az, hogy a lánctalpnál a páncélunk vastagabb mint az oldala. Ez annak köszönhető, hogy tele van görgővel, nincsenek hézagok mint más tanknál általában, nem mintha azt a 160 mm-t ne tudná átlőni bármi :D A T34 teste is hasonló és ugyan úgy át is lövi minden mint a Löwét, ellentétben az IS-6-tal, ami azért elég kemény dió tud lenni sok esetben. 710 m a rádió ható távolsága.

Felfüggesztés

24°/mp-cel képes fordulni, ez a triót nézve közepes érték (IS-6: 26°, T34: 22°). Talajellenállása a legjobb a hármast tekintve, de a gyászos LE/t aránynak köszönhetően ez lényegtelen is.

A láncok elég jól bírják a gyűrődést sidescrape-ben is, általában csak sérülnek de nem esnek le. Képes helyben is fordulni (akár csak a T34), amire az IS-6 viszont nem képes.

Végsebessége 35 km/h előre és 15 km/h hátramenetben. Enyhe lejtőn még képes is a 35-re és hátra is elég jól mozog, ám ha egy mód van, akkor a komolyabb emelkedőkkel ne kínozzuk (T34: 35/12 km/h, IS-6: 35/14 km/h - érzésre mindkettő jobban mozog mint a Löwe).

Motor

Maybach HL 234 P 30 Ausf. 800 LE teljesítmény leadására képes és 20% a kigyulladás esélye találatnál, de szerencsére ez mostanában nem olyan gyakori. Viszont ha a motort sárgára lövik, ez a tank többet semmilyen dombot nem tud megmászni és a fordulása is siralmassá válik. Ha ez valamilyen gödör jellegű képződményben történik, akkor tuti ott maradunk. Ebben nincs irónia vagy költői túlzás, szó szerint szinte mozgásképtelenné válik. Ez főként köszönhető annak a 90 tonna vasnak amit mozgatnia kellene, de sajnos a 8,89 LE/t aránnyal nem sok mindenre megy (IS-6: 13,59 LE/t, T34: 12,44 LE/t).

Ajánlott játékstílus

Mivel a tankon két értékelhető dolog van (a torony front és az ágyú), ezért ezekre kell építenünk elsősorban.

Próbálok mindig úgy helyezkedni, hogy a test kitakarva legyen és lehetőleg a pálya azon pontjainak nagy részét belássam, ahol várhatóan ellenséges tankok is lesznek. Ha ez a pozíció olyan helyen van, hogy a bázisunkra is rálátunk, az a legjobb, mert ha messze megyünk vagy nem jó oldalon támadunk, tuti nem érünk vissza védeni. Ez kifejezetten nehéz ha nincs megfelelő pályaismeretünk. Lehetne játszani a 400 méteres látótávra is, de sajnos az álca értékünk nagyon pocsék, csak annyit ér, hogy akkor látjuk meg az ellenséges hevit mikor ő minket. Ezért marad a pálya közepéről sniperkedés és a sarok harc. Prém tanknál nem tartom elsődleges szempontnak a győzelmet, sokkal inkább a sebzést és az ezért járó kreditet. Ezért különösebb taktikák nem is kellenek ehhez a tankhoz, a pálya jobb pozícióiból a kitűnő ágyunk segítségével szépen faragjuk az ellenfelek HP-ját.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Fokozott szellőzés, Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis elsősegélycsomag, Kis javítókészlet, Automata tűzoltókészülék (utóbbi a motor gyulladási hajlamát hivatott mérsékelni).

Ajánlott legénységi képzettségek

A legénység 5 fős: Parancsnok, Lövész, Vezető, Rádiós, Töltő. Szinte minden Német tankban hasonló a felállás, a T10 gépekben viszont gyakori a két töltő, így őket nem árt cserélgetni, hogy egyszerre fejlődjenek.

Igazából nem ehhez a tankhoz képzünk legénységet  így különösebbet nem is írnék konkrétumokat. Elit alakulat, 6. érzék a parancsnoknak, a többi vegyes képesség.

Átlagos bevétel

Átlagsebzése 1.019, így a nettó bevétel 20.000 kredit. Ezeket az értékeket sosem értettem hogyan sikerült kreálniuk a különböző oldalaknak, ezért itt van néhány adat amiket én mentem:

  • Tier 10 nem értem oda a csatára: 165 sebzés hozzájárulás, 359 sebzés, 1 kill, full HP-n maradtam, nem használtam fogyó cikket így kaptam nettó 15.753 kreditet prém nélkül.
  • Tier 9 átlagosnak mondható csata: 1.253 hozzájárulás, 2.039 sebzés, 3 kill,  400 HP veszteség, nem használtam fogyó cikket: 40.902 nettó kredit prém nélkül.
  • 2.600-3.000 sebzésnél ha életben maradunk, prémmel már 100k kredit felett is hoz (bruttó), viszont egy 6.000 sebzés+top gun+nagy kaliber+acélfal is csak 175k kreditet hozott prémmel (bruttó).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Az egyik (ha nem a) legjobb ágyú a prém tankok között.
  • Jónak mondható torony páncél.

Hátrányai

  • Lassú.
  • Gyenge test páncél.

Kiknek ajánlott

Semmiképpen nem FUN tank. Ez egy traktor: nem szép, nem élmény vele menni, statot sem húzza, de funkcióját tökéletesen képes ellátni, ami a kredit szerzés elsődlegesen.

Ennek tudatában annak ajánlott:

  • Aki el tudja viselni a pályán való vánszorgást és azt hogy néha lemarad a csatáról.
  • Aki megfelelő pályaismerettel rendelkezik (nem mintha a többi tankhoz ez nem kellene).
  • Aki jól tud célozni (és ezzel az ágyút kihasználni).
  • Aki nem ijed meg a T10 csatákban. Volt időszak mikor gyakori vendég volt a legmagasabb osztályban, de ez mostanában már annyira nem jellemző (persze a kérdés az, hogy meddig :D). Inkább olyan csaták vannak ahol T9 a top tank. Néha persze megesik, hogy top tier vagyunk, ilyenkor azért lehet kaszálni vele rendesen.

Ez a tank könnyedén megkeresi a nagyobb tierekbe szükséges kreditet. Ha pedig német ágon akarunk haladni, plusz előny, hogy szinte minden német tankba átképezhetőek a Löwében nevelt legények. 


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunyadi_Loveszdandar
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="bendzsi_a_haver"]Hát fiúk-lányok nekem ez a tank rettenetesen bejön!
    Most próbáltam ki teszt szerveren, ahol mondani sem kell az arany lőszer a gyakoribb. Egy 9-esekkel is tarkított csatában pattintottam 6340-et. Szinte csak arannyal lőttek. Sidescrape működik, torony megbízható.
    Amint lesz garasom be fog állni a garázsba [/quote]
    buff óta egy használható tank lett belőle 8)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bendzsi_a_haver
    • Tankos
    · 6 éve
    Hát fiúk-lányok nekem ez a tank rettenetesen bejön!
    Most próbáltam ki teszt szerveren, ahol mondani sem kell az arany lőszer a gyakoribb. Egy 9-esekkel is tarkított csatában pattintottam 6340-et. Szinte csak arannyal lőttek. Sidescrape működik, torony megbízható.
    Amint lesz garasom be fog állni a garázsba
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunyadi_Loveszdandar
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Zoleeka"]használj páncélátütés indikátort.[/quote]
    dehogy... úgy nem tanulsz semmit.
    inkább nézegess tanks.gg-n 3d modelleket, forgasd a tankokat, nézz/olvass elemzéseket és gyakorolj
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zoleeka
    • Tankos
    · 6 éve
    Az artyk imádják, mert sajnos lassú mint a csiga.
    Nekem jól működik az armor, dönteni kell és az alját is rejteni, ha lehet.
    Azért elég gyakran van 9-10-ben és ott kemény a nyolcasok élete.
    Az ágyú is pontos, használj páncélátütés indikátort. :beer2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nethsz
    • Tankos
    · 6 éve
    Kedves Tulajdonostarsak,

    Ki mennyire van megelegedve a tankkal a legutobbi akcio ota? En most juliusban vettem meg es egy rettenetes csalodas. (Tudom, hogy csak atlag alatti jatekos vagyok [url]https://wot-life.com/eu/player/akodolanyi-544133306[/url].) Leginkabb az a feltuno, hogy rettenetes mennyisegben lepattanok mindenkirol. (T54 200 meterrol 2 lovesbol 2 lepattano) Ha csak felem lonek mar attol loszerrekesz 2x / csata, vagy loveg vagy torony, A parancsnok/lovesz/vezeto hullik mint a legy, leginkabb akkor halok meg amikor nem tudok mar javitani vagy gyogyitani.... Az meg csak hab a tortan, ha van arty 500 hp-kat sebez belem rendszeresen. Mekkora WN8-tol kezd el mukodni a tank?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 6 éve
    Mivel Mir4g3 már nem játszik így ezt megteheted Te is !! ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    páncélos
    • Tankos
    · 6 éve
    Kedves Elemző!

    Nem ártana az elemzést frissíteni. A "buff" óta a tank sokat változott (előnyére).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    uBootVII
    • Tankos
    · 7 éve
    Én a másik végéről tapasztaltam meg, hogy tényleg érdemi buff volt. Felül tényleg pattint, és a hasát sem viszi át minden olyan könnyedén, főleg ha kicsit rá is forgatnak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 7 éve
    Legelső prémiumtankom volt kimondottan farmolásra.
    Fél évvel ezelőtt arra a szintre jutottam el hogy már használatlanul állt a garázsba, majdnem minden tekintetben versenyképtelennek tartottam/éreztem tier8-ban a nehéz tankok között. Ha nagyon kellett a kredit akkor kényszerből mentem vele .
    Tavaly szeptemberben abba is hagytam a játékot 3 hónapra.
    [b]Buff-óta[/b] következőket vettem észre
    Gyorsabb lett
    Ha hasát sikerül eldugva tartani akkor a szemből érkező találatokat könnyedén pattintja.
    Félelem/Görcs nélkül veszem fel a közelharcot harcot bármelyik tier8as nehéz tankkal.
    Alábecsülik
    Most már bátran mehetsz előre ha top tier vagy hisz jó esélyed lesz rá hogy párat pattintasz, ha hasadra nem tudnak rá lőni.
    [u]jó tanács:[/u] célkereszt beszűkülést várjuk meg mert anélkül hajlamos mellé lövöldözni 5. skilles legénységgel is.

    IGEN, aki ráérezz erre a tankra, jelenlegi paraméterei alapján, annak a kezében félelmetes szörnyeteg lehet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pkrusi
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="szepi0118"]Üdv Mindenkinek ! Én tegnap vettem meg a Löwét hosszas hezitálás után. Az elfogulatlanul véleményt adó személyeknek kell igaza adnom, akik mind a hiányosságait, mint a pizitívumait írják. Bár nem sokat mentem vele, de az elsödleges véleményem az, hogy szerintem igen is jópáran félnek tőle és visszatartó, amig rá nem jönnek, hogy egy kezdő vezeti . Szóval akinek kevés vagy nincs tapasztalata vele szerintem ne lepődjön meg, hogy céltáblának használják. A medek kedvence, ha egyedül maradtál, leginkább a T8-as medek szeretik ilyenkor. A csapatból szeretik ha van Löwe, mert akkor vele mennek. Na nem azért, hogy jaj de jó, hanem hogy leszedegessék, amit a Löwe sebezz, így kevés kill-hez juthat az ember. Szerintem nagyon is reális az elemzése. Nekem egyenlőre tetszik és remélem ahogy fejlődik a legénység úgy Én is jobban fogok tudni vele alkotni és akkor tényleg olyan tank lesz, amellyel már a többi nehéz vasaimat is húzni tudom. Én személy szerint köszönöm az elemzést sokat segített a döntésben és valóban azoknak csak ajánlani tudom, akiknek a véleményben is a szerző ajánlja. Aki viszont azt a stílust nem szereti amit a szerző megfogalmaz az semmi esetre sem vegye meg. Ez az Én véleményem. Nem kőbevésett dolog csak egy vélemény.[/quote]

    nem kell foglalkozni a hitetlenek véleményével, ez igenis szekszi tank :izmena:

Kapcsolódó elemek

  • {youtube}H34eFKJ6z8U&hd=1|650|370{/youtube}

     

Tovább a kategóriában: « E 100 - Elemzés Tiger I - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.