Jelenleg

10
látogatónk van

2017. március 6. 08:32

Ikv 65 Alt II - Elemzés

(42 szavazat)
57 hozzászólás

Bevezetés

A 60-as években a Svéd hadügyminisztérium pályázatot adott ki, egy új könnyű tank megtervezésére. Fontos szempont volt, hogy a tank valóban könnyű legyen, hisz a mobilitást és a méretet maximalizálni, illetve minimalizálni akarták annyira, amennyire csak lehet. Ebből lett az Ikv 65 alt II.

Paraméterek

Ágyú

A svédekhez híven és az 5-ös tankhoz hasonlóan, ismét 2 ágyú közül választhatunk, hogy azzal boldogítsuk magunkat a random/SH csodálatos világában.

Első ágyunk a 90mm Bofors L/43

Átütés szempontjából egy korrekt (az 5-öshöz viszonyítva fényévekkel jobb) ágyút kapunk 155/230/45-ös átütésekkel. Sebzése 240/240/320, ami tier 6-os viszonylatban jó. Pontossága 0,32 m/100m, ami szintén egy pontos tankká teszi. Ezt tetézi még az 1,8 mp-es célzási ideje, ami számomra meglepetés volt a tier 6-os viszonylatok miatt. Töltési ideje Ventilátor, BiA, töltésgyorsító mellet 7,35 mp. Ez az érték számomra csalódás, hiszen így csak egy 1957-es DPM-et kapunk. Ez azt jelenti, hogy erősen a középmezőnyben van DPM terén. 

A lőszerek a tankban végre nem HEAT/HEAT, hanem AP/HEAT/HE. Ez hatalmas ugrás az 5-ös tankhoz képest. Lövedékünk sebessége még mindig hajítógép szintű, de végre nem trebuché, hanem egy kisebb katapult. 

  • AP: 880 m/s
  • HEAT: 890 m/s
  • HE: 880m/s

Extra: 10 m/s-mal gyorsabb a HEAT lőszerünk, tehát távoli lövésekre tanktól független megérheti betölteni, ha a biztos találatot akarjuk, de nem releváns. Mindezek szempontjából én ezt az ágyút csak SH-ban használtam, az átütése és a DPM-e miatt. Lőszerkiosztás ennek megfelelő volt: 25 AP + 9 HEAT + 6 HE. Ebből az is kikövetkeztethető, hogy lőszerkapacitása 40 db, ami nem fog egyhamar elfogyni.

A másik ágyunk a 90mm Bofors L/53

A másik ágyúhoz képest megnövelt átütés (180/230/45), ugyanakkora sebzést (240/240/320), kicsivel jobb pontosságot (0,31) és célzási időt (1,7) kapunk. Ennek természetesen ára van. Ezt a DPM-ben kompenzálták, hisz itt csak egy 1836-os DPM-et kapunk 7,84-es újratöltési idővel.

Szerencsére a lövedékünk sebessége is kap egy kis buffot (960/950/950 m/s lesz a repülési idő), amik már baráti értékeknek számítanak. Lőszerkészlete az előző ágyúhoz képest maradt 40, de a kiosztását én 26/12/2-ben javaslom a random miatt. 

Extra: Randomban sokkal inkább használhatóbb, mint SH-ban. Igaz, hogy csak 121 HP-val sebzünk kevesebbet ezzel, de sokat számít, főleg a medek által uralt tier 6-os SH-ban.

Felépítmény

A tankot vagy páncélozottabb papírdarabot, egy 15/10/10 mm-es dobozként találhatjuk meg a harcmezőkön. Páncélról, ezen a tank esetében felesleges beszélni, hisz nincs neki olyan. A legnagyobb jó szándékkal sem tudunk neki lepattanót lőni, mivel a 15/10/10 mm az stagnál körbe a tankon. Ebből természetesen az is következik, hogy arta találat instant garázs, ha spotolnak és nincs fedezék, akkor instant garázs. 

De hogy ne csak a rossz felépítményről beszéljek, itt vannak a jó tulajdonságai is. 

Az ágyú emelkedési szöge +12 fok, míg süllyedése -10 fok. Ez nagyjából állandó lesz a svéd TD ágon. A löveg mozgási sebessége 36 fok/mp, ami egy erős közép kategóriában van a szintjén. A löveg forgási sebessége viszont csak 26 fok/mp, ami egy középkategóriás löveget csinál belőle. Oldalirányba 15-15 fokban mozdítható, így a lekövetéssel nem lesznek bajaink. 

Álcája, mint ettől kezdve az összes svédnek, tierjében a legjobb. Alap hangon van egy 24%-os álló, egy 14,50%-os mozgás közbeni és egy 5%-os lövés utáni álcázásunk. Ezt természetesen kimaxolhatjuk álcahálóval, ventilátorral, BiA és álca skillekkel, valamint festéssel. 

Az alábbiakkal egy eszméletlen 62% álló, 30% mozgás közbeni és egy 13%-os lövés utáni álcánk lesz. Igazi bokorharcos.

Látótávunkat a fentebbi módon tudjuk növelni 430 méterre.

Motor

Motornak egy GM 6V 53-at kapunk 215 LE-vel. Gyulladni 15% eséllyel szokott, viszont svéd tankhoz hűen a 2 frontra menő lövés gyullasztja a tankot. A tank tömege 11 tonna, így a LE/t arány sem rossz (19). Ennek tudtában a vezető gyorsan felgyorsítja a tankot 50 km/h-ra, a 60 helyett, az a 10 km/h óra már nem oszt, nem szoroz, gondolhatja. Hátrafelé 20 km/h-val tolat, ami kiemelkedő.

Talajellenállása jobb mint az 5-ösnek. Számokban kifejezve:

  • Kemény: 0,99
  • Közepes: 1,17
  • Puha: 2,16

Így már érthető, hogy hol marad le a 10 km/h.

Ajánlott játékstílus

Ez egy hihetetlen rövid rész lesz. Keresel egy bokrot vagy olyan helyet, ahonnan rálátsz a tankokra és lősz. Semmi extra. Van egy überbrutál álcaértéked, egy jó ágyúd, és ha foglalkozol kicsit a térképekkel, akkor a boost helyekre is simán felmehetsz vele, ami plusz előnyt jelent.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ajánlott felszereléseknek 2 variációja van:

  • Töltésgyorsító/Álcaháló/Periszkóp
  • Töltésgyorsító/Ventilátor/Periszkóp

Mivel nálam minden tanknál a látótávon van a hangsúly, ezért a periszkópot mindenképp meghagynám. 

Az első variációt a tipikus TD-seknek ajánlom, akik elrejtőznek és lövik a tankokat látatlanban, míg a másodikat azoknak, akik inkább a változatosabb TD játékot helyezik előnybe, tehát a második sorban vannak, és gyakran vannak közelharcban. Én a második variációt használom, mivel türelmetlen vagyok és a mostani csapatokban nem lehet bízni.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék / BiA / Javítás
  • Lövész: Álca / BiA / Javítás
  • Vezető: Álca / BiA / Kuplungégető
  • Töltő: Álca / BiA / Biztonságos elhelyezés vagy Adrenalin roham

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó ágyú
  • Jó alfa
  • Pontos 
  • Kiváló álcaérték
  • Kiváló látótáv
  • Mobilis 

Hátrányai

  • Arty full HP-ról veszi ki
  • HEAT prémium lőszer
  • Lassan fordul
  • Csapat és pályafüggő
  • Gyúlékony

Kiknek ajánlott

Bárkinek. Ez egy igazi lesbenálló tank. Te látsz mindenkit, téged senki sem lát. Talán a Hellcat-hez tudom hasonlítani torony nélkül. SH-ban és randomban is egyaránt használható. Igazi kezes bárány. 

Végezetül ha ráérez az ember, akkor egy tier 8-as tank átlagát is tudja hozni vele sebzés formájában.

Videó


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:05

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 4 éve
    Használható egy dolgot leszámítva, nem tudom milyen rejtett statt ez és hogy a WG mi a francért szívatja pont ezt a páncélvadászt ezzel, de 10 ből 3-4 lövés biztosan vagy csak kritikus vagy egyszerűen ne üt át. Ezt nem úgy értem, hogy a heavyk frontját nem ütöm át, hanem papír tankok frontját, oldalát képtelen vagyok átütni teljesen becélozva pl: cromwellB oldala kritikus, kv2 oldala nem üt át, pz4h frontja nem üt át, p43 oldala kritikus és még sorolhatnám. Egyszerűen teljesen becélzott lövések, amik oda mennek ahova kell, csoda módon nem sebeznek. Persze tudom vannak ilyen tankok, pl. jgpz e 100, de ez mindent visz.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 4 éve
      Némi update:
      Remekül használható, jó camo, átütés, pontosság, elég élvezetes vele a játék.
      A lassú fordulás ami idegesítő. A legénység fejlődésével picit kevesebb lett a kritikus/ nem átütő sebzések száma, de a papír tankokba, illetve bármelyik járgány oldalába küldött lőszerek továbbra is rendszeresen "elakadnak". A nagy páncélzatú egységeket gond nélkül viszi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 5 éve
    Szeretem ilyen videókat, megint tanultam td helyet csatába, gratulálok harchoz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 5 éve
    Nahát Ha ez ilyen használható, jó gép megveszem úgyis van rá 80% engedmény még.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="BUM-BUM papa"]Nekem kellemes csalódás ez a TD!
    Amilyen csúnya, olyan jól használható .
    (szerintem azért is ilyen jó az álcaértéke, hogy ellenség ne hányja össze magát) [/quote]
    :rofl:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BUM-BUM papa
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem kellemes csalódás ez a TD!
    Amilyen csúnya, olyan jól használható .
    (szerintem azért is ilyen jó az álcaértéke, hogy ellenség ne hányja össze magát)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Rallyefan81"]
    Ez is utólagos magyarázás. ;-) Nem fekete-fehér ennyire a dolog. Sok "benézés" volt mindkét (?) oldalon. Utólag tűnik nyersanyag háborúnak. Az elején a Blitz elégj jól működött. Aztán jött "Dönkerk". Pl. ha Katyn előbb derül ki. Stb. Soka ha,de mint már írtam ,utólag tűnik úgy,ahogy. Szovjet fölény? Finnek egy picit odavertek először.
    Písz!
    [/quote]

    A németeknek se erős szövetségeseik, se elég emberük, se hosszan kitartó készletük nem volt.
    Mindent arra tettek fel hogy majd gyorsan legyaknak mindenkit és kész...a fél világ ellen meg már nem működött!
    Anyag és létszám háború volt ez a kezdetektől fogva és látták is....ezért akartak "gyorsan győzni"...nem jött be.

    Nem is értem hogy gondolták hogy olyan lepkefing senkikkel mint az olaszok meg az egymást is utáló kelet-európaiak majd hadat üzennek az USA-nak, a brit Birodalomnak, meg a ruszkiknak....
    Elmebaj.
    Nem volt akkora civilizációs és technológiai szakadék a Tengely és a Szövetségesek között mint pl a gyarmatosításnál......hogy a fél világ letérdel a nyugati világ pár nemzete előtt....
    Hitler 1000 éves birodalomról álmodozott...de az elmúlt ezer évet sem ismerte, csak ez a dogmatikus hülyeség a felsőbbrendűségről...pedig ha annyit megjegyzett volna, mint amit egy nyolcadikosnak elmondanak töriből, nem csinált volna ekkora hülyeséget...
    Vagy mást ne mondjak Napóleon....ja az neki csak egy francia volt....mit tudhat ő..
    Nagy Sándor, Dzsingisz Kán...mind "gyorsak" voltak..aztán mi lett belőle? hát ezer éves birodalom az nem...

    Ugyanez napjainkban is látható...ez a nagy csodálkozás a világra civilizációs, vallási, integrációs téren..."ja hát nem lehetett tudni..."...frászt nem! áhh
    De ennyi, már nagy OFF.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bittus
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Ace of spades"]
    Bocs, de amit írni akarsz, az "fáradság", a "fáradtságot" nem veszi az ember, azt a sok fáradság okozza :P
    [/quote]

    Javítva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ace of spades
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="YelloWarrior"][quote name="Leopardusz"]Wow, köszi.
    Érdekes lenne tudni, h hol, melyik hadmüveleteknél volt v lehetett döntő szerepe a megfejtett kódoknak... Kérdés h egykét befuccsolt misszió után a németek miért nem változtattak a dolgokon, titkositáson, v egyében...

    bocs az off-ért :d2:[/quote]

    Talán mert ez a "2-3 évvel rövidítette le..." stb féle dolgok "kissé" túlzóak lehetnek....a győztesek azt mondanak amit akarnak, úgy fényezik magukat ahogy akarják...
    Ha az összes ilyen "ezt meg azt tette lehetővé...ez meg az" dolgot összeraknánk, kiderülne hogy nem is kellett volna meghalnia 1 szövetséges katonának se

    A háborút az anyag (USA) és ember (szovjet) fölény nyerte meg. Pont.
    Ha csak a technikán és leleményességen múlt volna, ma németül beszélnénk (nek, azok akik itt laknának..)[/quote]
    A történelem a "mi lett volna, ha..." felvetések nélkül unalmas adathalmaz Amúgy az enigma feltörése (és a radarok fejlesztése) az általad említett döntő hadianyag előny célba juttatását tette lehetővé. A német tengeralattjáró flotta 1941-42-re közel állt ahhoz, hogy elvágja a szövetségeseket az utánpótlásoktól. Egyébként plusz információ: az U-559 kapitányát hadifogsága alatt a fogolytársakból álló becsületbíróság felkötötte az ominózus kötelezettségszegése miatt (ti. az enigma és a kódkönyvek megsemmisítése megadás esetén a legfontosabb kötelessége volt a német tiszteknek).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
    • Kiképző
    • Tankos
    · 7 éve
    Idővel lehet rá rakni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ace of spades
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="bittus"]Az elemzéstől függetlenül, meg hogy ki kinek szólogat be:
    laciqwer1, lehet hogy csupa "disz" vagy, lexia, graphia, egyebek. De ha ennyire közlékeny vagy, vedd már arra a fáradtságot, hogy miután leírod a szöveget, megnyitsz egy word dokumentumot, belemásolod az írásodat, lefuttatod a helyesírás ellenőrzőt, és kijavítod annak a segítségével legalább a rengeteg betűelütést. "Mret iagz, hogy úgy is el tdunuk ovlansi egy szvöeget, hogy az eslő és uotlsó bteű a hlyeén van, de ide nem ielyn agytonrára jár az ebmer fia-lnyáa"
    Az is tény, hogy pl. a lenti szöveged egy részével még a helyesírás ellenőrző sem tud mit kezdeni (kipróbáltam), de jóval olvashatóbbá tenné. És azt gondolom, hogy ha valaki másokkal szeretne kommunikálni, akkor az a többiek felé irányuló minimális tisztelet alapja, hogy figyelünk a kommunikáció külső megjelenésére is.

    silean2: Túlságosan hagyod magad felhúzni, és a megnyilvánulásod stílusa a végére eléggé...hmmm...moderátorhoz/VIP-hez nem illő lett...pofája a lónak van.[/quote]
    Bocs, de amit írni akarsz, az "fáradság", a "fáradtságot" nem veszi az ember, azt a sok fáradság okozza :P

    A fentiektől függetlenül egy kérdésem lenne az elemzőhöz (nem kötekedés, érdeklődés): a parancsnokra direkt nem tettél/ajánlasz álca skillt? Sok elemzésben láttam már ilyen elosztást, ezért merült fel bennem, megkérdezem.
Tovább a kategóriában: « Ikv 103 - Elemzés UDES 03 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.