Jelenleg 230 vendég és 3 tag online

2016. máj. 30. 08:33

M4A1 Revalorisé - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(37 szavazat)
63 hozzászólás

Előszó

A tank önmagában egy amerikai-francia hibrid. Tanknak megkapta a Sherman-t, míg ágyúnak egy francia 105 mm-est.

A tank nem harcolt sehol, mert ez egy francia program volt a Sherman fejlesztésére - aminek technikai részleteit és megoldásait az izraeliek is felhasználták pár évvel később a saját Sherman M-51-jükhöz - de a francia hadsereg végül nem rendszeresítette az M4A1-et.

Paraméterek

Ágyú

Az ágyú a legszebb és leghasznosabb dolog ezen a tankon. Az átütésünk amire kell elég, pontos, DPM-e igaz nincs, de ha ad valakinek egy maflást azt megérzi. Meg úgy önmagában is ez az ágyú teszi azzá a tankot, amivé. 

Becses neve a 105 mm D1504 L/51, röviden a 105-ös. Átütése a szintjén lévő medekhez képest a 10. helyre elég. Számokban kifejezve ez 200/250/53 mm-es átütést jelent APCR/HEAT/HE lőszertípusokkal. Sebzése 390/390/480 HP, ami nem épp egy szokványos med tankká teszi a revalorisét.

A lőszerekből összesen 51 darabot képes magával vinni, ami számomra több mint elég. Én egy laza 42/6/3 lőszerkiosztást raktam bele, mert több HEAT-re nem volt kreditem a tank megvásárlása után. Azóta meg rájöttem, hogy az a 6 db számomra elég. 

Töltésideje a nagy alfával párosulva nem épp kellemes a maga 10,57 mp-es újratöltésével (Töltésgyorsító/Venti/BIA), de cserébe az ágyú 2,5 mp alatt összeszűkül. Pontossága már-már mesteri, de a 0,33-as még hagy némi kívánnivalót maga után (BIA+Venti+Vertikális), főleg mikor bevágja a durcát és szór mindenhova. Hozzá kell tenni még a lőszerek repülési idejét is, ami szintjéhez képest nagyon gyors:

 • APCR: 1481 m/s
 • HEAT: 980 m/s
 • HE: 700 m/s

DPM-e talán az utolsók közt kullog, de a heavy tankok közelében az biztos. 2214 sebzés/percet lehet kifacsarni belőle Töltésgyorsító/Ventillátor/BIA mellet. Ebből következik, hogy a med tankokkal való 1v1-et kerüljük el messziről. 

Menet közben az ágyú meglehetősen pontos:

Torony

A tank papírja, akarom mondani tornya lényegében csak egy dísz. Körben a páncélzata 63,5 mm, ami tier 2-ben még jó lenne, de a tank az tier 6-10-ben szerepel. Ebből következik, hogy a legtöbb lövés be fog menni a tankon, de ne siessünk ennyire előre. 

Effektív értéke a lövegpajzson és a torony két oldalán helyenként eléri a 150-170 mm-es vastagságot is, ami generálhat magának lepattanókat, no de nem ez a torony fogja nekünk az acélfalakat csinálni.

Toronyforgási sebessége 45,8 fok/mp. Ez összességében jobb a konkurens 8-as medek átlagánál. A löveget -7 és +15 fokban képes megtörni, ami tipikus franciás. Se nem kevés, se nem sok, viszont van egy hátulütője a dolognak, de erről majd később.

A toronyban található a legénység nagy része. A parancsnok, rádiós és lövész előszeretettel sérül, de nem vészes, a toronygyűrűt is gyakran lövik el, de ezt is meg lehet szokni. Kb. úgy néz ki a torony ellövése, mint a WT auf E100 lövegének a sérülése. Aki használja, már megszokta. 

Látótávja a spec skillek és % növelő felszerelések mellet eléri a 420,5 métert, ami lehetővé teszi számára, hogy magának spotoljon.

Test és felfüggesztés

A tank teste a toronyhoz hasonlóan csak a széltől óvja a legénységet. 50/38/38 mm, ami... nos mint írtam tier 2-ben hatásos, tier 6-10-ben mindegy. Effektíven csak a frontja nő 10 mm-rel a dőlésszög miatt, de a 64-67 mm akkor sem mérvadó.

Modulérzékeny azt meg kell hagyni, hisz minden második csatában minimum 1 lőszerrekeszt ellőnek benne. Továbbá a motor és az üzemanyag tartály is szokott sárgulni, de vörösre még nem emlékszem hogy valaha is lőtték volna.

Álcaképessége a Panther 8.8 és Panther II után a 3. legrosszabb a 8-as med viszonylatban, 10,83%, de ez a skillekkel és festéssel felvihető 22,61%-os értékre. 

A lánc valódi francia, inkább ledobja, minthogy sárgán tovább menne. Forgási sebessége 42,4 fok/mp, ami kb. a középmezőnyben van. Talajellenállása a következőképpen néz ki:

 • Kemény talajon 0,917
 • Közepes talajon 1,009
 • Laza talajon 1,927

És akkor egy mondat erejéig vissza a kezdetekhez. Írtam, hogy van a tanknak egy hátulütője a -7-fokos gunudep mellett. Ez nem más, mint amit a következő képen láthatunk (a magassága). Hiába a -7 fok ha nem tudunk a magasságunk miatt kinézni/ lenézni helyekről. Tehát ez egy erős -5 fokos gundepnek felel meg.

Motor

A motor egy Cummins VT8-460-as. 460 LE-vel büszkélkedik, ami nem sok (Tier V-ös motorról van szó, T95 tulajok előnyben). A tank össztömege 40 tonna, amit ha összevetünk a motor teljesítményével, akkor egy gyengécske 12,98-as LE/t arányt kapunk. Ennek következtében a tank az előírt 40 km/h-t csak kemény talajon éri el. Valódi sebességének én a 37-38 km/h-t mondanám. Hátrafelé 16 km/h-val tolat, ami szintén nem gyors.

Továbbá érdemes megemlíteni, hogy a motor gyulladási esélye 15%, tehát a poroltó helyet akár csigát vagy croissant is tehetünk a tankba a legényeknek. Illetve hozzáteszem, hogy hozta magával a Sherman-en található “frontból motort kapsz” betegséget is. Ebből adódóan meg kell gondolni, hogy kis vagy nagy javító készletet vigyünk a tankban.

Ajánlott játékstílus

Az elemzésekben ezt a részt utálom a legjobban. Mindig van egy olyan pont, amivel senki nem ért egyet, mégis  bele kell írni hiszen anélkül nem lenne teljes az elemzés. Így hát ebből sem fog kimaradni ez a bizonyos rész.

A tank legnagyobb előnye a 105 mm-es 390-es alfájú ágyú. Ezzel körülbelül ki is merültek jó tulajdonságai, de szerencsére itt még nem ért véget a tudományunk. Zártabb pályákon előszeretettel mehetünk akár potyalesőnek a heavy dühöngőkbe vagy a medek után support tanknak, hiszen a 40 km/h-ás sebességünk nem teszi lehetővé a gyors helyzetváltást, ellenben jó sok felesleges HP-t szedhetünk le az ellenséges tankokról. 

Nyíltabb vagy félnyílt pályákon próbáljunk meg snipeolni. Az ágyú karakterisztikája megengedi nekünk ezt a fajta harcstílust is, de ne felejtsük el, hogy ha kreditet akarunk farmolni és a csapatunk erősen nyomul előre, még időben kell elindulni a sebzés után. A flankelő hadműveletekre tökéletesen alkalmatlan, hacsak nem tudjuk folyamatosan láncon tartani az ellent, ami valljuk be hogy 10,57-es töltésidővel nem könnyű pl. tier 10-ben.

Hozzá kell még tenni, hogy a tank rendkívül puha, ezért az életerőnkre (1400 HP) hatványozottan figyeljünk az esetleges végjátékra. 

Azt még leszögezném, hogy mivel a tank egy IS-3 mobilitását kapta meg (kis túlzással), ezért a pontos helyzetfelismerésre nagyon nagy szükségünk van. Ha már látjuk, hogy az oldalunk végveszélyben van és nincs supportunk, akkor inkább hagyjuk ott azt a 2-3 tankot, mert így még van esélyünk 1-2 lövés elnyelése mellet túlélni és esetlegesen megnyerni a csapatnak a csatát.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító - a minél nagyobb DPM miatt
 • Ventilátor - szintén a DPM és extra 5% miatt
 • Vertikális stabilizátor - a 2,5 mp célzás minimalizálására (kisebb körből indul a szűkülés)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Autó tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék, Álca, BIA
 • Lövész: Álca, Javítás, BIA
 • Vezető: Álca, Javítás, BIA
 • Töltő: Álca, Javítás, BIA

Bevétel

A vbaddict.com szerint a 6. legjobban kereső tank a játékban. Ha kiveszem az IS-5, Mega M6 tankokat akkor máris a 4. helyen van. Ezért szerintem tökéletes tank a kredit farmolására, noha SH és Team Battle-ben nincs haszna, így csak a random jut neki.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó ágyú
 • Sok lőszer
 • APCR alap lőszer
 • Közepesen mobilis
 • Jó a kredithozama
 • Szép tank :)

Hátrányai

 • Közepesen mobilis
 • Modulérzékeny (főleg ammo rack)
 • HEAT prémium lőszer
 • Közepes átütés
 • Imádják az artyk

Egyéb érdekességek

A tankra a 3. Gun Mark felhelyezése nem épp piskóta dolog, tehát aki ebbe belefog, annak átlag 2,7-3k sebzést kell megcéloznia vele. Stattpadolni nem nagyon lehet vele, mivel az aránylag kis DPM nem teszi lehetővé az állandó 2k feletti DMG-ek beszerzését.

Amúgy az egyik legszebb csőszájféke van a játékban.

Kiknek ajánlott

Röviden és tömören azoknak, akik képesek a helyzetfelismerésre és tudnak francia tankokkal játszani. Akik ezekre nem képesek, azoknak nagyon savanyú lesz az élet vele, ellenben aki ráérez, annak kellemes pillanatokat tud okozni a tank.

Videók

Top3 DMG-es kör Wotrepleys-en:

Amway921-a HEAT használatáról:

QB elemzése a tankról:


Az elemzést írta: Silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:59
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Laccvacc · 1 éve
  Köszi az elemzést!
  Még a becserélős mókában szereztem meg ezt a tankot, mert a T34et már nem találtam megfelelőnek a használatra. Nem mentem vele még túl sok csatát, de sokkal használhatóbb manapság. Nem egy mobilis jószág, sok az ammo rack, de viszont jó az ágyúja, és nagyon jó hozza a kreditet. Tegnapi napon sikerült 3900 vmennyit sebeznem egy csatában, nagyon bódog voltam, igaz előtte mentem egy szép kövér nullás kört is.
  A legénységi képzettségeknél az álcát és a javítást hanyagoltam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Zender85 · 1 éve
  Jelenleg 2200 csatám van ezzel a tankkal 53%-winrate és 1435 WN8. Amikor megvettem ezt a tankot nagyon megbántam mert nem tudtam megbarátkozni a rengeteg hátrányával majdnem el is adtam. Aztán ahogy kezdtem kicsit ráérezni hogy hogyan is kéne használni akkor már kezdtem élvezni a játékot. Ez egy tipikus támogató tank lehet hogy mednek csúfolják de inkább egy tornyos td. A páncélzat a camo és a dpm teljes hiánya miatt bölcsen a háttérbe kell húzódni vele és onnan osztani az áldást. Sajnos az is igaz hogy manapság a 200mm-es alapátütés igencsak harmatgyenge és én is egyre sűrűbben vagyok kénytelen goldot lőni. Ha valami szerencse folytán top tierbe kerülök a tankkal akkor nagyon szépen lehet vele aprítani a hatos hetes tankokat viszont a saját tierjében és attól följebb már marad a bújócskázás. A kreditet azt szépen hozza egy szavam sem lehet de ha most kéne választanom prémtankot biztos hogy nem ezt választanám.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CorradoCattani · 1 éve
  Egy hete van meg, és kedvelem.
  Én egyedül az alacsony DPM-et tudnám neki felróni.
  TD-ként kell használni, főleg a meccsek korai szakaszában. Viszont ha TOP tierben van, akkkor lehet picit bátrabban is tevékenykedni vele. Az első gunmark a 75. csata környékén lett meg vele, a második is hamarosan elérhető közelségbe kerül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bucho · 1 éve
  Én gyakorlatilag egy mobilisabb TD -ként tekintek rá és úgy is játszom vele. A papír test + jó ágyú kombó szerintem erre teszi a legalkalmasabbá. Messziről szépen lehet vele szedegetni, mindenki megérzi ha eltalálja.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KUF · 2 éve
  Köszönöm BDOM, szívesen írtam volna szebbeket a tankról, de sajnos én ezeket tapasztaltam.
  Egy kis frissítés, kiegészítés a legutóbbi hozzászólásom óta:
  Jelenlegi mérlegem : 623 csata,2017 wn8 és 1518 átlagsebzés.
  Az értékek minimális emelkedése egyedül annak köszönhető, hogy több goldot lőttem a tankkal.
  A Wg sajnos egyre inkább kihúzza a tank lába alól a szőnyeget.
  Bottom tierként az új mm-ben (3 tier X; 5 tier IX; 7 tier VIII) gyakorlatilag free frag a tank, és normál lőszerrel szinte semmilyen befolyással nem tud lenni a csata kimenetelére. Márpedig 10 csatából 9-et itt megy.
  Az addig oké, hogy az ellenfélnél is van 8-as szintű tankból, azokat kell keresnem, és nem egy Mausnak kell frontból neki esni, de egyrészt ezzel a mobilitással azt a tierű tankot kapom, ami szembe jön, másfelől meg tökmindegy kb. mi jön szembe, sanszos hogy alap lőszerrel nem fogja belőni.
  Csak a példa kedvéért pár tank, amiket csakis gondos célzással lő át a szintjén: FV4202, P Victoria,T-34-3, t-44-100, T26SP, Type59, Mutz, T-54 first prot.
  Ezek ugyebár mind prémek(de a normál medek nagy részét is említhettem volna),amikkel azért össze lehet futni a szokásos med vonalakon.
  Na most amíg én célozgatom a gyenge pontot(ha mutatja) addig ő nyugodtan lő át ott és akkor, amikor csak akar.
  1vs1-be belemenni a dpm és a páncélzat hiánya miatt lényegében bármivel szemben tilos, mert mi húzzuk a rövidebbet.
  Habár az ágyú alfája papíron 390, ezt a valóságban nem szokta hozni. Hihetetlenül bosszantó mikor rám esik egy 400 hp körüli light tank és nem lő bele csak 340-et. Ez esetben a hosszú töltés idő miatt tehetetlenül várom a garázsba a jegyet, miközben ropog az egér a kezem alatt. Előfordul ugyan high roll is( a maxom 470 volt) de meccsenként jó ha egy lövés 400 fölé megy. Ezzel szemben volt már 292 is-baromira örültem neki.
  A lövések átlaga egyszerűen 300-390 között van, szóval nyugodtan felfoghatjuk ezt a puskát 350-es alfájúnak.
  A mozgás közben lévő tankokkal rendszeresen meggyűlik a baja. A nekem akár derékszögben áthaladó keményebb heavyk oldalára rálőni orosz rulett-mármint az ellenfélnek. Ugyanis kb. 6 lövésből egyszer üti be,legyen az Is-3, 110,Chrysler,Kv-4. A Defender nyugodtan korzózhat előttem,mert esetében nincs egy golyó sem a hatlövetűben.
  Nézzünk feljebb 1-2 tierrel is. Mert bizony nem nagyon lesz olyan csata, ahol ilyen tankokkal ne akadnánk össze.
  Itt már csakis golddal vagyunk életképesek, bár a japán és német nehezeket még gyenge ponton sem tudjuk átütni. Eléggé frusztráló tud lenni, hogy hiába lőjük a Heat-et,az csak serceg rajtuk mint a szalonna zsír. Halkan kérdezném, hogy ugyan ezért az árért(4800kredit) más tankoknak miért van 330mm átütése? Mi meg szívhatunk a 250mm-el,de legalább nincs armor,sebesség,hulldown,dpm,álca sem.Marad az oldaluk és a hátsó felük,HA sikerül oda kerülnünk.
  A 09.20-as patchban már összeakadtam a Foch B-vel és a 8-as kínai prém td-vel. Na ezek egyikét sem tudtam átütni szemből Heat-tel(Foch gyengepontját sem) lehet csak negatív RNG-t kaptam.
  Szóval,a WG újabb húzásainak köszönhetően a tank elavult, de immáron végzetesen. Egyszerűen felesleges csatába vinni,hiába a jó kredit szorzó,mert úgyis elfogjuk lövöldözni a bevételt.
  Így az én kezeim között már nincs keresni valója a tanknak, minek kínozzam magam vele ha nem éri meg?
  Ha fogom bírni ideggel a 4-ik skillt még megpróbálom kihúzni, aztán eladom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BDOM · 2 éve
  Kiváló írás KUF-tól, teljesen egyetértek, és azért jöttem fel most ide, hogy keressek egy ilyen írást, hogy nem csak velem van a hiba. Köszönöm, hogy ilyen szépen és igényesen leírtad ezeket, teljes mértékben igazat írsz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KUF · 2 éve
  Előbbiek folytatása:
  A kredithozama visszacsúszott a vbaddict szerint a 14 helyre, de még így is több mint jó,3000 dmg-re 50.000 nettó körül hoz nekem(prémfiók nélkül játszom). De mivel ez sajnos nálam elég ritka, és inkább a nettó 25-30k a jellemző, még a szintén idejétmúlt SP-vel is többet keresek, hiszen face to face gyakrabban leesik egy kis assist, meg spot sebzés.
  Az elemzés írójának tudását meg sem közelítem és nem is vitatom, de szerintem egyre többen fogják megerősíteni, hogy igenis manapság( új generációs, páncélozott prémek, és szuperheavy ágak)a tankban van a hiba, és nemcsak a tankot használókban.
  A tankban volna potenciál és hatalmas sebzéseket lehetne vele kiosztani, ha a találatok több mint a fele nem pattanna le. T8-ban meg egy sherman [s]páncélzatával[/s] testével rendelkező tank, hát....
  Igazából nem tudom egyetlen jó tulajdonságát sem kiemelni, mivel nincs neki( még camoja sem). A többi prémnek is van valami hátránya, de cserébe valamilyen erőssége is, hulldown, armor, dpm etc. Na ennek egyik sincs (vagyis van, az hogy bitang jól néz ki szerintem ).
  Nagy javító, nagy elsősegély, és automata tűzoltó nélkül csatába vinni kész öngyilkosság. Kedvencem mikor az első futógörgőn keresztül sebeznek, olyankor viszik a láncot és ellövik a motort is.
  Ez nem az a tank, amivel kolobanovot lehet szerezni és nem is az, amivel meglehet tartani a kulcspozíciókat.
  1vs1 szituációban esélye sincs(na jó, artykat, meg 1-2 butább heavyt, td-t képes flankelni) ezért teljesen csapatfüggő, azt meg mindenki jól tudja milyen a random mostanság.
  Talán az ágyú, pontosabban a lövedék sebessége az, ami visz egy kis értelmet a tankkal való játékba, HA beadja. De higgye el mindenki, hogy nem nagyon fogja beadni, vagy csak nagyon ritkán.
  Jelen formájában már egy tier limit se menti meg. Már saját tierben is gyakran szenvedős, lásd a konkrét példákat.
  Összességében kár érte, mert megszerettem és jó sok kreditet farmoltam össze vele.
  Utóbbi célra még jó lehet, illetve ha francia legénység húzásra kell, máskülönben nem ajánlom senkinek, hiába az egyik legolcsóbb 8-as prémtank.
  Ha farmolás a cél, akkor inkább valami frontharcos páncélozott prém legyen a vétel, hiába lesz drágább, összességében jobban meg fogja érni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KUF · 2 éve
  Sziasztok!
  A tankkal 423 csatám van, amihez 1950 wn8 és 1450 átlagsebzés társul,szóval ennek tükrében kérném figyelembe venni a hozzászólást.
  Röviden:
  Mára elavult, mint kb. minden régebbi generációs prémium tank.
  Hosszabban:
  A 200mm alap átütéssel manapság nem sokra lehet menni, amelyre még rátesz egy lapáttal APCR mivolta. Nem tudom létezik-e valamilyen statisztika, ahol meglehet nézni hogy a 423 meccs alatt bevitt találatok mekkora hányada ütött át, de érzésem szerint ez valahol 40% körül lehet( hasonló a helyzet mint az IKV 103-nál, csak ott ugye az alap HEAT lőszerrel gyűlik meg az ember baja). Ismerem a gyenge pontokat, és az ágyú is partner ezek ellövésében, de irgalmatlanul képes pattogni azokról is, hogy hányszor sikerült kupolákat beütni eddig, azt a két kezemen megtudom számolni. A Defender csukaorrát még sosem tudtam belőni(nem egyszer próbáltam már).Sőt, alulról 20-30 méterről sem üti be, hiába látok rá tökéletesen (én a domb alján voltam, ő meg a dob tetejéről jött rám). A VK100.01 P tornyának oldalát 5-ből 1-szer viszi be. Igaz ott a prémlőszer, de azt nem szívesen lövöldözök vele, hiszen kredit farmolásra vettem.
  Az ágyú valóban szokott "franciásan” viselkedni, teljes szűkölés után akár közeli, akár távoli célokat is képes elvéteni, de csak milliméterekkel, ami szerintem bosszantóbb mintha 20 méterrel mellé lőne. Gyakori az is, hogy egyetlen találat kellene a rám támadó low hp-s ellenfél garázsba küldésére, de ilyenkor pattan vagy mellélő közvetlen közelről is. Ezesetben én kerülök a garázsba. Viszont az APCR sebessége miatt brutális kapáslövéseket lehet leadni vele cikázó lightokra és gyors medekre, habár a "that one bounced" veszélye itt is fenn áll, főleg az utóbbiak esetében.
  Páncélja nincs,lassú is, töltésidő nekem 11 sec körüli,ha előre megyek akkor hamar garázsmenet a vége. Nem néztem utána,de töltésidejét tekintve az utolsók között kulloghat 8-as szinten,még a td-k, heavyk nagy része is gyorsabban tölt nála. 1vs1 szituációban a lassú töltés és a papír test miatt bármilyen tornyos tankkal szemben alulmarad. Csőpályákon lényegében használhatatlan. Artyknak, trollgunosoknak első osztályú csemege, mert a maximumot tudják belé sebezni. A td-k is előszeretettel lövik rá az R.R.O-t. Ha találat éri, az 90%-ban viszi valamelyik legénységi tagot és/vagy motort, lőszerrekeszt.
  Így, mivel nem vagyok egy profi játékos, marad a hátulról való támogatás, de itt meg előjön a fentebb vázolt probléma, ha nem HEAT-et lövök akkor csak "We didn't even scratch them, We Didn't penetrate their armor" és társaikat hallgatom végig a csata folyamán.
  Továbbá, nekem igencsak szeret aládobálni sebzésileg, inkább a 300-390 közötti a szokásos, körülbelül 10 meccsből 1-2 meccsen van az hogy több lövés is 400 fölé megy.
  Az utóbbi időben észrevettem (ideérve az új MM-et is),hogy mintha többet tenné fel Tier10-be mint eddig, szóval elkezdtem magamnak húzgálni a strigulákat kerek 100 csatán keresztül. Ezt végül cáfolni tudom, százalékra lebontva kb kijött a 33% mindegyik tierre. Az viszont tény,ha Tier 10-be kezdi dobálni, akkor bizony 5-6-7 csatát zsinórban ott megy az ember és az itt esedékes 0-1500 körüli sebzések eléggé el is veszik a kedvét a tankkal való további játéktól. Az új MM-ben (kb 50 csata) 3x voltam eddig toptier, úgy értve hogy rajtam kívül még két tank volt 8-as, a többi alacsonyabb tierű. Ilyen esetekben , illetve ha full 8-as tankok közé kerül valóban szépen lehet aratni vele.
Tovább a kategóriában: « Bat.-Châtillon 25 t - Elemzés

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.