Jelenleg

66
látogatónk van

2016. szeptember 5. 08:12

T-44 - Elemzés

(85 szavazat)
87 hozzászólás

Bevezetés

A T-44 egy áhított tank mindenkinek épp addig a pontig, míg meg nem veszi. Sajnos épp annyira jó, hogy a T-43 okozta gyötrelmeket némiképp enyhítse, de semmivel sem több tőle. Én egy tölteléktanknak állítom be a T-34-85 és a T-54 között a T-43-mal egyetemben.

Paraméterek

Ágyú

Ágyúnak kapunk egy tierjében közepesnek mondható ágyút, név szerint az LB-1-et. Ez egy 100 mm-es ágyú 183/235/50 mm átütéssel 250/250/330 hp sebzés mellett, AP/APCR/HE lövedékekkel. Tier 8-as medek között ezek az értékek - mint már írtam - közepesek, de erősen a gyenge kategória felé húznak egyes pontokon.

Újratöltési ideje 6,83 mp Elit alakulat, Ventilátor, Töltésgyorsító használatával. Ez egy 2194-es DPM-et kölcsönöz a tanknak, ami a középmezőnyben van. Pontossága 0,33 m/100m, ami nem is rossz, de van hátránya, amiről később. Célzása 2,16 mp, ami egy CDC célzási idejével ér fel. Ezt a két fogalmat összekötve rájövünk, hogy valami nem stimmel. Pontos, de aránylag sokáig céloz.

Ezt lehet még fokozni, hiszen a rejtett statisztikákat még nem mondtam! Menet közben +0,20, toronyforgás közben +0,20, a tank forgás közben pedig +0,15 a pontosság.

Feldolgozva a sok adatot: Ha megyünk épp a tankkal valamerre és meglátunk egy tankot, akkor:

 1. Az alappontosság 0,33, de mivel mozgunk ezért 0,33+0,20=0,53 m/100m lesz, ami igen csak KV-2 érzetet kelt.
 2. Ha épp a tornyunkat is rá kell fordítani a tankra, akkor ezt az értéket meg kell fejelni még egy 0,2-vel és akkor már 0,73 m/100 a „pontosságunk, ami...” Nos igen. Snapshotra max 200 méterig jó, de utána már csak RNG az egész.
 3. Végül az összesítő: 0,73 m/100m-nél a célkeresztünk akkora mint egy KV-2-é, aminek a 2,1 mp-es célzási idő nem épp a barátja.

Meg kell említeni, hogy a fenti értékeket minimálisan lehet csökkenteni Vertikális stabilizátor használatával.

Lőszerből - mint fentebb írtam - AP, APCR és HE típusú lövedéket kap. Sebességük nem épp kiemelkedő, sőt szerintem tökéletesen rávezet bennünket a T-54 lőszersebességére.

AP: 880 m/s APCR: 1100 m/s HE: 880 m/s

Távolra erősen koncentrálva és nem 4 üveg célzóvíz megivása után ajánlatos lőni, hiszen a legtöbb 152-155 mm-es ágyúnak van ilyen kezdősebessége és már azokkal sem egyszerű a snipeolás. 

Ezen fejezethez legvégül pedig, a tank 56 db lőszert képes magával vinni, amit én egy 34/19/3 felosztásban hordtam.

Torony

A torony ezen a tankon olyan, mint az Object 140 tornya. Szintjén beütik, tetejét overmatchelik ha csak egy kicsit is lejtősen állunk vele. Számokban kifejezve 120/100/100 mm-es páncéllemez véd minket a tier 6-7-es tankok lövedékeitől. 

A lövegpajzsot már egy Comet vagy épp egy T-34-85 is képes beütni, ha az RNG úgy akarja, a torony tetejét szögben állva bármi, sík talajon állva 51+ mm-es lövegek képesek overmatchelni, a torony frontja képes pattintani, de erre se nagyon számítsunk. Legvégül a torony legszéle az, ami képes a lepattanók generálására, de sajnos azt a részt ritkán találják meg. Tehát tömören szólva: a torony képtelen bármiféle toronyharcra.

Viszont a felettébb jó tulajdonságai, hogy a megfelelő skillekkel kimaxolható a látótávja. Én ezt egy Helyzetfelismerés, Optikával oldottam meg, így lett 426 méter a látótávom, de az utolsó körökben még a pótkaja is belekerült, amivel 444,87-re nőtt ez a szám. 

Az ágyút +23 és -7 fokban képes megtörni. Ez alól kivétel, mikor hátrafelé akarunk tüzelni, mert akkor csak -5 fokot engedélyez, a tank körvonala miatt.

Forgási sebessége egész jó, 53,45 fok/mp. A tank forgási sebességével képes a flankelő manőverekre és arra, hogy ne tudjanak minket semmiképp leforogni.

Test, felfüggesztés

A tank teste szintén nem érdemel hosszabb bekezdést a toronynál, hiszen ugyan azokat a dolgokat lehet elmondani róla. Papíron 90/75/45 mm a páncél vastagsága, ami effektíven szemből 150 mm, oldalról a lánccal 95 mm, hátulról pedig a minimális döntés miatt kapunk +2 mm páncélt (47 mm).

Forgási sebessége 44 fok/mp, ami tökéletes a flankelő/lekövető manőverekre. A tank HP-ja 1,300 HP, ami a középmezőnyben van. 

Talajellenállása a következőképpen alakul: Kemény: 0,9, közepes: 1,08, lágy: 1,8.

Álcaértékei:

Motor

Név szerint egy V-54-6-os motort kapunk, amiben 680 paci lakozik. A tank tömege 35 tonna, tehát egy 19,98-as LE/t arányt kapunk. Ezzel gyorsan eléri a végsebességét, ami 51 km/h előre és 20 km/h hátra. Gyulladási esélye automata tűzoltóval 11%, ami szovjet viszonylatban kimagaslóan jó érték.

Belső modulok és a legénység

Ennek a résznek azért készül most külön bekezdés, hiszen 140 csata alatt 1x sem robbantam a lőszerrekesz miatt, egyszer sem maradt 1 legénységi tagom a tankban egy bekapott arty lövés miatt, stb. 

A saját tapasztalatomból kiindulva a tanknak minimális a lőszerrekesz sebződése, a motor minden körben besárgul, bár égni nem szokott. A lánc tökéletes a sidescrape manőverekre, de csak módjával. 

A parancsnok és a vezető előszeretettel próbálja ki a létező összes ninjutsut a Narutóból, de se az Edo-Tenseit (Feltámadást), sem pedig a Hyuuga klán légörvényét nem sikerült elsajátítaniuk, emiatt gyakran gondolkoztam a szokatlan 2 orvosi csomag használatán. 

A nagytöbbség tapasztalata viszont az, hogy a lőszerrekesz eszméletlenül sérülékeny, minden körben ég, a láncot állandóan ledobja, stb.

Ajánlott játékstílus

Tier 8

Mi vagyunk a Janik! Tényleg! Ha a tank ágyúkarakterisztikája jobb volna, ő volna a tier 8 királya (kis túlzással). Szemből a HT-ket simán beütjük a 183-as pennel, ha meg ez nem elég, akkor ott a 235-ös APCR átütés. A legtöbb medet le tudjuk 1v1-ezni, ha lövéselőnyből indulunk neki a dolognak :) Spotolásra az álcája miatt alkalmas, szóval ha hülye a spotter Malinovkán, akkor mehetünk a bokorba, mert van olyan jó álcánk, mint egy T-54 ltwt-nek. Snipeolni mint írtam nem érdemes, de ha rá vagyunk szorulva, akkor arra is tökéletes.

Tier 9

A hegy királya! Az első mesterlövész pozíciót el kell foglalni és várni hogy megüresedjen az oldal, hogy elinduljunk a megmaradt ellenfél hátába/oldalába. Erősen el kell gondolkozni, hogy mire mit lövünk, hiszen a 235-ös pen (gold) már itt sem elég mindenre. A spotolást ugyan úgy megpróbálhatjuk, hiszen  még mindig megvan az álcánk és a látótávunk.

Tier 10

Miért? Miééééért? Röviden annyi, hogy megyünk a medekkel és ha tudunk akkor sebzünk, ha nem, akkor távolodjunk el egy kicsit, nehogy valami lepattanó nekünk jusson. A gold használata szintén korlátozott, hiszen a Tier 10-es medek legjava simán átmegy 183-as átütéssel is. 

Összesítve a T-44 egy univerzális tank, amivel minden funkciót el lehet látni. Tier 8-9-ben lehet vele boldogulni, de a Tier 10-es csata megöli a tankot, hacsak nem full agyhalott ellenséget fogtunk ki magunknak. Továbbá nem ezzel a tankkal fogjuk megkeresni a T-54-re való kredit mennyiséget.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Nálam a Ventilátor és a Töltésgyorsító játszik szerepet a gyenge DPM miatt. Továbbá a látótáv miatt a Távcső került rá 3.-nak.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: BIA - 6. érzék - Álca - Javítás - Ezermester
 • Vezető: BIA - Álca - Pillanatkép - Javítás - Fegyverkovács
 • Lövész: BIA - Álca - Kuplungégető - Javítás - Sima utazás
 • Töltő: BIA - Álca - Biztonságos elhelyezés - Javítás - Adrenalin roham

5. skillnek a tűzoltáson is el lehet gondolkozni, hogy a Tier X-es medben majd pótkaját használhassunk a tűzoltó helyett.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Mobilis
 • Jól forog (test/torony)
 • Kezelhető ágyú
 • Utána a T-54 van
 • Van egy 122-es ágyúja, amivel lehet dupla gyújtós küldiket csinálni: D 

Hátrányai

 • Borzalmas ágyú statok
 • Tier 9-ben a gold az alap (csőpályán) 
 • Arty one shot az gyakori
 • Ő egy T-44

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. A szovjet vonalon egyedül az artykat és az Object 263-as ágat nem ajánlom kezdőknek. A többi 5 ágat bárki végig csinálhatja különösebb küzdelmek nélkül.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kugli
  • Tankos
  · 3 éve
  A T-43 után igazi kínszenvedés vele stock állapotban játszani. Az alap felszereléseivel szinte teljesen súlytalan már a saját szintjén is. T6-7-en még csak-csak, de 9-10-nél már használhatatlan. Mindenki beüt, de te nem ütsz be senkit. Mindenképp kell a fejlesztett torony és a 100-as toplöveg. Onnantól viszont egy nagyon kezes, multifunkciós med. A kezdeti szenvedés után egész megszerettem. Lőszer rekesz nálam szeret sárgulni, de eddig még egyszer sem robbant. A parancsnok előszeretettel elhalálozik. Gyulladásra nem túlzottan hajlamos, de jobb, ha bent az automata tűzoltó. Ha egyszer kimaxoltad és van hozzá egy becsületes bandád, akkor nem kis fejfájást tud okozni az ellennek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke
  • Tankos
  · 4 éve
  Itt kaptam a tanácsot, hogy fejlesszem ki frontline -ra. Nem bántam meg! A 100 mm LB-1 ágyúval használom. Szerintem afféle mindenes tank. Elég fürge, van némi páncélja és lehet vele osztani gold nélkül saját tier -ben. Frontline -ban még nem próbáltam, de nekem nagyon kézre esik a magam rakkolós stílusában. Simán bele lehet menni csínbe azonos szinten bármi ellen, aztán rajtad múlik..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rathagol27
  • Tankos
  · 4 éve
  Hát nem tudom, de én kb minden 3. meccsen robbanok lőszerrekesszel... eléggé megöli a játékélményt.., Mines-on már nem is merek menni a hegyre.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
   • Tankos
   · 4 éve
   Ami az elemzés játékstílusánál le van írva, az hülyeség.

   Az ajánlott játékstílus minden egyes tanknál az, hogy sebezz, lődd meg a HP-d és légy ott a csatában. A többit már neked kell elsajátítanod.
   Most visszavettem a 430-430u miatt a tankot és azt kell mondjam, jobban bejött, mint előtte.
   A sok, sokkalta jobb tank miatt arra kényszerülsz, hogy ne legyél elől. 7-6-os tankoknál igen, de saját tierben is már egy második szerepet tudtam csak csinálni. Modulokra nem volt nálam érzékeny, deee van benne egy 5-6 skilles legénység, akiken már minden is van.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sk-skuba
    • Tankos
    · 4 éve
    Szia

    Áruld már el kérlek, hogy melyik löveggel használod?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
     • Tankos
     · 4 éve
     Eleinte a 122-essel just for fun, de utána természtesen a 183-as alap penessel
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      sk-skuba
      • Tankos
      · 4 éve
      Köszi , én is a 122-est tettem be, de olyan lassan céloz , és annyira pontatlan ...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
       • Tankos
       · 4 éve
       Mondjuk követel a 122-es egy alapismeretet. Az úgy nem fog müködni, hogy ráteszed és minden happy
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rathagol27
    • Tankos
    · 4 éve
    Félreértés elkerülése végett mondom, hogy szerintem nem rossz tank. Főleg, hogy kb 1280 alapxp is csak 1 osztályra volt elég (5,7k kombinált), de a képességeit jól leírtad, én is így érzem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rathagol27
   • Tankos
   · 4 éve
   Nem tudom, mert az előtte lévő tankokkal nem volt ilyen gondom. Ok full hp-ról kétszer kaptak ki (mines hill). De sokszor volt, hogy valójában már mindegy, hogy rack mert amúgy is halok. Az alapvető problémám ezzel annyi, hogy valahol át kéne surranni és teszem azt tudom, hogy egy lövést benyalok, de megéri pl Mines hegye, akkor innentől kezdve nem probálkozok olyan bátran. User error persze simán lehetséges ezt elismerem. Ma pl azért is megpróbáltam újra, t34-85 persze rögtön sárgára lőtte, szerencsémre... De több lövést be se kaptam míg befordultam. Mindettől függetlenül nem rossz tank szerintem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
   • Tankos
   · 4 éve
   Nagyjából az obj 140 vonala ilyen, a tank eleje weakspot, (mármint úgy értem hogy lőszer és gyújtásérékeny) próbálj vele tornyozni a dombok tereptárgyak aljából. Mivel lövegsüllyedése nincs.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme
   • Tankos
   · 4 éve
   Rossz helyen van az ammo rack a tankban az tény, de szerintem ez inkább user error lesz. Csak és kizárólag Frontline-ban játszottam a tankkal (volt pár csata mire kihúztam a modulokat meg az Obj.-et, ehe), ahol aztán lőtt boldog boldogtalan, több száz csata alatt talán 2-3 alkalommal robbantottak, akkor is 100+ hpkról (lényegében már mindegy volt).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  2019tm
  • Tankos
  · 4 éve
  Hát kíváncsi vagyok most lett
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Commander_Markhusz
  • Tankos
  · 4 éve
  Most húztam ki a nagy gunt(BL-1). Azt kell mondjam, hogy mára eléggé használhatóvá vált ez a tank. Kis fürge vadállatként jellemezném, 190 a penje, ami szerintem sok tankra elég T9ben is, de 10esben már hozzá kell nyúlni....a goldhoz Tornya eléggé pattogós és némileg sideolni is lehet vele. Stock grindje nagyon ocsmány, aki teheti, annak ajánlom, hogy vegyen rá 1-2 nap prémet 3x szorzó miatt és toljon el rá 50 vagy 100% boostot. Ha megvan a lánc és a top buksi, akkor már lehet használni valamennyire flankelgetni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Commander_Markhusz
   • Tankos
   · 4 éve
   Ismét jelentkezem, fullos a tank és egy kis ésszel, ha top tierek vagyunk, akkor vadállat. Még 25k xp kell az objecthez T9hez már kicsit kevés az AP, de mint mondtam van gold
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   luperator
   • Tankos
   · 4 éve
   Megvan a lánc és a top torony, az ágyú meg a motorok hiányoznak csak. Sok XP-t elvisz és két tankot lehet húzni belőle. Az object 430-hoz ráadásul ugye ott a 122-es löveg is előtte, de egyszer a végére érek. Stock állapotban még a kedvem is elment az egésztől ha rágondoltam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bianconeri80
  • Tankos
  · 5 éve
  Sok tankkal nehéz stockosan játszani, de ez felülmúlja (illetve alul) mindet. Egyszerűen vicc. Semmit nem üt át, sehova nem ér oda, mindenki beüti. Pedig látni hogy ha kész, majdnem olyan jó mint a mod1, de ezzel most nagyon meg fogog szenvedni úgy a játékban, s ugyan úgy idegileg is....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme
   • Tankos
   · 5 éve
   Ha a T-54 re mész rá és azt is stockból húzod, akkor pár frontine-t készíts be magad mellé, mert az hasonló gyötrelmekkel jár Sok sikert.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018
  • Tankos
  · 5 éve
  Ezt az elemzést át kell írnia valami okosabb embernek,mert ez nagyon nem fedi a valóságot,én már rengeteg csatát lenyomtam orosz tankokkal,ezen meg az elsőben leesett az állam,tényleg jó,na 10-es trierben elkel a gold,de 8-9-ben okosan elboldogul, most szedtem össze vele egx acélfalat, meg egy Lehwaslaiho medált,én csak ajánlani tudom mindenkinek
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Potip_
   • Tankos
   · 5 éve
   Tényleg nagyon jó tank, pont tegnap vettem meg. Az igaz, hogy az elemzés óta kapott egy komoly buffot, ezért pl. a LB-1-re vonatkozó résznél amikor a KV-2-höz hasonló szórásról ír, az jelenleg úgy néz ki, hogy a Pershingével azonos a menet közbeni szórása és sorban osztod vele menet közben a kapáslövéseket. (Ez persze semmit nem von le az elemzés egykori értékéből.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93
  • Tankos
  · 5 éve
  ...Szóval kapott némi buff-ot tavaly (meg úgy eleve elég sokat változott a játék az elemzés megjelenése óta).
  Egyrészt ott az ágyú átütése, 183-ról 190-re. Valamilyen szinten érezni is, jóval több találat üt át, mint korábban, de annak fényében, hogy meglehetősen gyakori vendég 10-es tierben, ez továbbra is csak egy gyenge elégséges.
  A másik dolog a toronypáncél buff-ja. Na most ez szép és jó, tényleg pattint, meccs végére néha jóval többet, mint a saját életereje. DE: Ennek akkor látod hasznát, ha dombon próbálsz spot-olni, és valami megereszt rád egy kapáslövést, esetleg kilóg a torony egy része a fedezékből, az a találat nagy valószínűséggel tényleg lecsúszik. Agresszív módon a keményebb tornyot nem fogod kihasználni, mert:
  1. Csőlehajlásod továbbra sincs, ha valamit egy dombról akarsz belőni, fel kell fedned a törzsed is, akkor meg úgyis harangoztak.
  2. Városban túl alacsony vagy, hogy toronnyal kukucskálj egy boltív alatt... Törmelékkupacokon sem mindig látsz át, ha meg előlrébb gurulsz, viszik a láncot, de általában sebeznek is.

  Összességében úgy vagyok ezzel a tankkal, mint a 8-as tierrel általában: vagy nagyon jó körök vannak, vagy demotiválóan elkeserítőek. Ahogy Silean2 is fogalmaz a bevezetőben: "Én egy tölteléktanknak állítom be a T-34-85 és a T-54 között a T-43-mal egyetemben."-ennél jobban nem is lehetne jellemezni. Ha meglesz az XP az Ötvennégyesre, lelkiismeret-furdalás nélkül válok meg tőle.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nevyk01
  • Tankos
  · 6 éve
  hát srácok, én kihúztam anno vele a t54et, már akkor sem szerettem ezt a tankot. ma visszavettem hogy húzzam a 430at de én semmit nem érzek a buffon. úgyanúgy legtöbbször t10ben vagyok, úgyanúgy szétlő minden, és úgyanúgy 50 méternél messzebbre felesleges lőni vele... de ez csak az én véleményem. :thx1:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 6 éve
  Most akciós lett a T-44, és az elemzést is módosíthatnátok, 190mm-es az LB-1 átütése.
  A Torony is kapott Buffot, nem is kicsit. 190 szemből, 130 oldalról.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.