Jelenleg

12
látogatónk van

2016. október 13. 09:41

WZ-111 - Elemzés

(33 szavazat)
39 hozzászólás

Bevezetés

A szovjet IS-2 és IS-3 alapján tervezett nehéz harckocsi prototípus fejlesztése az 1960-as évek elején kezdődött, amire nagy hatással volt a T-10-es szovjet tank. A jármű célja lett volna a Népi Felszabadító Hadsereg páncélos erejének modernizálása. A próbák során több hibára fény derült, a jármű fejlesztését 1964-ben törölték. Ez is mutatja, hogy mennyire okos nép a kínai :)

A tankot két maraton keretében lehetett megszerezni. Az egyik 2014.12.15. és 2015.01.19. között, a másik 2015.09.01. és 10.01. között zajlott. Minden nemzetből (legalább tier 6) kellett bizonyos mennyiségű sebzést kiosztani és kill-t összegyűjteni, illetve bizonyos árért cserébe meg is lehetett egy vagy több (akár összes) nemzetet váltani. Jelenleg nem lehet megvásárolni a tankot, de nem mondanám ritkának, elég gyakran lehet találkozni vele csatában.

Paraméterek

Ágyú

A tank lövege a 122 mm D-25TA nevezetű ágyú. 186/250/61 mm átütés mellett 390/390/530 hp sebzésre képes. Ennek az ágyúnak a tesója (D-25T) található meg az IS-2-n is, de az IS-2-n lévő ágyú gyorsabban tölt, ezért picit jobb a DPM-e, ellenben egy paraszthajszállal pontatlanabb toronyforgás közben – de mindkét tankkal toronyforgás közben kapáslövést elengedni szigorúan max. 50 méterre szabad, nagyobb távolságból kb. felesleges.

Tehát adott nekünk egy ágyú 186 átütéssel tier 8-as tankon. Tiszta szerencse, hogy ez a tank tier limites, tehát tier 7 és tier 9 között kell akcióznunk vele. A gyakorlatban pedig a 186 átütés többre elegendő, mint amire elsőre gondolná az ember. Oldalról bárkit átvisz, ha nincs beforgatva. Szemből pedig a keményebb ellenfelekre érdemes csak tölteni a prémlőszert. De hogy ne legyen ennyire jó nekünk, ehhez az ágyúhoz (akárcsak a tesójánál) nem APCR, hanem HEAT a prémiumlőszer, amit az oldalsó üreges páncélzat illetve a lánctalp örömmel megzabál, és 0 sebzés lesz a vége. Érdekességként megemlítem, hogy sok tankomnak heat a prémiumlőszere, mégis ennek a tanknak a HEAT-je akad el messze a leggyakrabban a célponton. Nem jöttem rá ennek az okára. Velem sokszor előfordult, hogy töltöttem a HEAT-t, mert egy keményre számítottam, erre jött vmi puha tank, de vagy az oldalát sikerült szerencsétlenül eltalálni, vagy szemből csak a tornyát láttam, és a lövegpajzs megette a szeretetcsomagot.

És utána jön a hosszú újratölti idő, ami töltésgyorsítóval+ventilátorral 10,38, +BIA-val 10,16, +pótellátmánnyal pedig 9,73 mp. Az én legénységemen még nincs BIA, úgyhogy a továbbiakban csak a BIA és a pótellátmány nélküli értékeket írom. A DPM az esetünkben 2.254 (alapérték 1.952), ami nem rossz, a középmezőnybe tartozik, de elmarad például az FCM 50 t-től, IS-6-tól, 110-től, ellenben megelőzi az IS-3-t, 112-t, T32-t vagy a KV-4-et is. Átütésben az utolsók vagyunk az IS-6-tal és a 112-vel együtt (viszont az IS-6-nak APCR a prémlőszere).

A lőszerekből 45 db-ot vihetünk magunkkal, ami bőségesen elegendő. Mivel rengeteg a lőszer, ezért nem kell spórolni, lazán állítgathatjuk a mennyiséget. Én 20/22/3 felállást állítottam be, ugyanis még ilyen beállítás mellett sem volt egyszer sem olyan, hogy kifogytam volna az AP-ból, hála a lassú töltési sebességnek. A lőszerek 1.025/5.600/608 kreditbe kerülnek, és 800/640/800 m/s a sebességük, ami szintén nem igazán teszi lehetővé a távolról történő snipolást. 

Tekintve, hogy kínai a WZ-111, rögtön felmerül, hogy van-e egyáltalán csőlehajlása. Jelentem, van, kemény -5 fok, míg az ágyút 23 fokban tudja felemelni. Szóval semmi extra, pont megegyezik az IS-3 értékeivel. 

Az ágyúnak alapjáraton 0,44 a pontatlansága (amivel szintén a legrosszabbak között találjuk magunkat), ezt ventivel 0,43-ig javíthatjuk. És mindenkit megnyugtatok, érződik is ez az érték, mert már közepes távon is legalább annyit lő mellé, mint ahányat talál, különösen, ha gyenge pontokra szeretnénk célozni. Egyszerűen alkalmatlan a nagyobb távolságról történő hadviselésre. Akinek volt már IS-2 ágyúja, és a D-25T-t használta rajta, az tudja, miről beszélek, az értékek szinte teljes egészében megegyeznek. Én Vstab-ot használok rajta a venti és a rammer (töltésgyorsító) mellett, hogy minél jobban tudjam kompenzálni a gyengeségeit, ennek ellenére nem ajánlott mozgás közben lövöldözni, legfeljebb közelharc esetén – de én lőttem már mellé 20m-ről is valahogyan. A szórásértékeinkről elmondható, hogy szinte minden, a saját szinten lévő tanké vagy azonos vagy jobb, mint a miénk. 

Torony

Toronynak egy igen kemény acéldarabot kaptunk. Értékei 230/120/60 mm, de a szokásos lefordított serpenyő alakjának köszönhetően sokat tud pattintani. Kár, hogy van rajta két szép kupola (egyik kicsi, másik közepes). A kicsi 186 mm, míg a közepes 161 mm védettséget ad, tehát a tier 5-ös lightokat, illetve néhány tier 6-os tankot kivéve gyakorlatilag bárki belövi minimális célzással közelről. Közepes távolságról már vagy nagyon pontos ágyú kell, vagy nagyon nagy szerencse. Mindenesetre sokkal könnyebb a tornyát szétbontani, mint egy IS-3 esetében. 

A torony forgása 26,25 fok/mp, ami megegyezik az IS-3 értékével. Látótáv alapból 380 méter (IS-3-nak 350m), ventivel 388 méter. Igazából felesleges neki a nagy látótávolság, mert ha véletlenül magának kispotolna valakit 250 m-ről, akkor is csak akkor fogja eltalálni, ha az illető nagy, nem mozog, 90 fokban mutatja az oldalát és szerencsénk van. Persze véletlenek lehetnek, de nem sűrűn fog előfordulni, hogy magának spotolna, és el is találná a csúnya ellent.

Felépítmény

Nos, a szokásos felépítés a csuka-orral. 120/120/60 mm páncélzata van, de szemből a 120 mm 60 fokban meg van döntve, így 248 mm körüli effektív értéket ad ki. Szerencsére elég pattógos a páncél vastagságának köszönhetően.

Érzésre azt kell mondanom, hogy sokkal többet képes pattintani, mint az IS-3, és nem csak a frontjával. Sokszor a testével is annyi lepattanót képes generálni, hogy olyan érzésem van, mintha IS-7-ben ülnék. Ennek oka az lehet, hogy a tank eléggé alacsony, ezért ha autoaim-mel befogják, akkor a tank közepe kb. a test felsőrésze és a torony alsó része között van, így ha a tornyot éri a lövés, akkor azt pattintja. A páncélzata egyébként szinte teljesen megegyezik a WZ-111 model 1-4 páncéljával.

Ha egyenesen állunk, ahogy a csuka-orr a legnagyobb védettséget képes kifejteni, akkor a felső részünk szinte minden esetben pattintani fog, de van egy szép nagy alsó lemezünk, aminek az effektív értéke valahol a béka hátsója és 120 mm között van (114-115 körül), amit csak az nem üt át, aki nem oda céloz. És persze az oda ékező lövések többsége szokás szerint viszi magával a sofőrünket is. Ha sideolni próbálunk, akkor rögtön előtérbe kerül a 190 mm-es részünk, amit a tier 7-esek többsége átüt, a nagyobbakról nem is beszélve. Ha minden áron sidescrape-re van szükségük, akkor a segg-sidescrape használható, mivel első tornyos kialakítású a tank. De hogy ne legyen annyira jó a tank, ezért a legvégén van egy bekanyarítás, amit így láthatóvá teszünk, és 200 körüli átütéssel már belőhető. Nem nagy rész, de akkor is ott van, és sebezhető felület (van ilyen az IS-3-n is, de ott kb. negyed ekkora, és nem is feltétlenül látszik helyes beállás esetén).

Felfüggesztés

A talp 26 fokban képes fordulni, ami szintén eléggé rossz érték, a talajellenállása pedig nyersen 0.96/1.05/2.11. Ezek az értékek jobbak, mint a többi tier 8-as tanké általában. Minden tankra érvényes, hogy a puha talajt (pl. Lakeville-n az 1-2 sor) célszerű elkerülni, de erre a tankra ez a figyelmeztetés hatványozottan igaz. Szerencsére azt lehetővé teszi a talajellenállás, hogy a lomha forgási sebesség és toronyforgás ellenére is nagyon nehézkessé teszi a leforgásunkat. Egy Bulldog után nem tudunk elfordulni, de egy tier 6-os med megbánja, ha próbálkozik. Az oldalán vékony csíkban van üreges páncélzat, abban el tud akadni a HEAT lőszer, de nem gyakran sajnos.

Álcaértéke gyakorlatilag nincs (3,37/1,68/0,64), és nem is arra való, hogy a hátsó bokorban bujkáljunk vele. Értékei ismét szinte megegyeznek az IS-3 értékeivel.

Motor

NORINCO 12150L motor hajtja a maga 520 lóerejével. Így 11,76 LE/t a fajlagos teljesítménye felszerelések nélkül (ennél rosszabb a KV-4, az FCM 50 t és – minimálisan – a 112 tanké). Ez mire elég? Nos, a gyakorlatban rendkívül komótosan indul, a tankok többsége vagy lehagyja, vagy vele együtt megy. Papíron a tank 50 km/h-val tud száguldani. Ez egyenes talajon sajnos nem igaz, olyan 40-45 környéke a reális, lejtőn azonban 55 körül is tudunk menni vele. Emelkedőt nagyon nem szereti a gyenge LE/t miatt. Ha Himmelsdorf-on a hegyre szeretnénk menni, akkor úgy készüljünk, hogy a tankok 70-75%-a már fent lesz, mire mi odaérünk, taktikánkat ennek megfelelően alakítsuk ki. Tolatási sebessége a szokásos 15 km/h.

Az IS-3 csak 38 km/h-ra képes, ennek ellenére érzésre sokkal mobilisabb. Ha hosszú, egyenes szakasz lenne kemény talajon, a WZ-111 előbb-utóbb biztosan utolérné, de a mobilitás a WOT világában két dolog miatt fontos: időben, lehetőleg minél több tank előtt érjünk el egy-egy kulcspontot, illetve baj esetén gyorsan tudjunk eltűnni. Sajnos egyik esetben sem remekel a WZ. Rammolni lehet, ha nagyon muszáj, de sokat nem fogunk sebezni vele, mert mindössze 44 tonna a súlyunk. Legfeljebb papír tankokat célszerű erre a célra kiszemelni, azok azért megérzik. 

Van egy rádiónk is, 600 m a hatótávolsága és 40 kg-t nyom, hogy a kicsi kínaiak is elbírják. Érdekes, hogy nekem rendkívül gyakran lőtték ki a rádiót a csaták során.

Ajánlott játékstílus

Nos, van nekünk egy 8-as tier limites nehéz tankunk, aminek használható a tornya, kemény a teste, ellenben kicsi az átütése, közepes távolságról pedig eléggé pontatlan. Mi következik ebből? Igen, hátsó sorban kell bujkálni vele, és "mesterlövészkedni". Vagy használhatjuk arra is, amire való: irány az első sor! Ha akarunk sebezni, előre kell menni, nincs mese, nem kell semmit szépíteni, vagy túlbonyolítani. Ha közelharcban a csúnya ellenség előtte magát, akkor kimenni, és lehetőleg max. 20 méterről meglőni a weak-jét. Esetleg 40-50 méter között még lehet erőltetni az ütés-váltást, csak közben a hasát jól el kell dugni. Azonos magasságú tank esetén facehug! Ilyenkor ha testet céloz a játszótárs, akkor végig pont egyenesen kell állni előtte és kicsit előre-hátra himbálózni, ha látjuk, hogy felfelé céloz, akkor mozgassuk a tornyot, és reménykedjünk, hogy nem üti be a kupolát. Ha magasabb az ellenfél, akkor csökken a páncél értéke, tehát egy E 75 esetén inkább hanyagoljuk a facehug-t. 

Azt kell mondani, elég sűrűn ellövik az ammo-racket, úgyhogy célszerű a javítót tartogatni, amíg csak lehetséges, viszont nem emlékszem, hogy a tornyot egyszer is eldobta volna. A motort előszeretettel lövik vörösre (de 3-5 körönként tutira besárgul), illetve – mivel sokan kupolára céloznak – a kémlelő is sérülni szokott, valamint a rádiót elég gyakran kilőtték nekem. Továbbá a benzintartályt is gyakran sárgítják, párszor sikerült is már kigyújtaniuk, főleg a felülről érkező lövedékek. Legénységi tagok közül leggyakrabban a sofőrt szedik ki, mert a has alját szokták lőni, de a többi három ember is volt már kiszálló játékos nálam. A lövész talán gyakrabban, mint a másik kettő.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék - így egészen minimálisra szorítjuk a gyulladás esélyét

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. 6. érzék + Javítás
 2. BiA
 3. Javítás + mozgás közbeni pontosságot növelők

Bevétel

Mivel tier 8 limites tank, ezért jól lehet vele keresni, azonban erősen függ attól, mennyire voltunk goldspammerek. A statisztika szerint a WZ-111 a 22. legjobban kereső tank a maga 12.300 kredites nettó bevételével, ami jó eredménynek számít. Én prémiumfiók mellett használtam, és 1.500-2.000 sebzéses és 2-3 killes körben, ha csak egészen minimális prémiumlőszert használtunk, akkor 40-60k között hozott a konyhára. Tehát alkalmas farmolásra.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Végsebesség
 • Prémiumlőszer átütése
 • Bevétel
 • Teir limit
 • Kemény toronypáncél
 • Jó frontpáncél
 • Sokszor troll oldalpáncél

Hátrányai

 • Ammo-érzékeny
 • Modul-érzékeny
 • Alacsony alapátütés
 • HEAT a prémiumlőszer (sokkal használhatóbb lenne, ha 217-es átütésű APCR lenne a prémiumlőszere, ahogy az IS-6 esetében)
 • 5 fokos csőlehajlás
 • Lomha, emelkedők nagyon visszafogják, lassan gyorsul, sárga motorral átélhetjük a T28 sebességét
 • Szemből testen és tornyon is triviális weak-pontok

Kiknek ajánlott

Őszintén? Legfeljebb gyűjtőknek. Jelenleg nem lehet megvenni és nem valószínű hogy ez a helyzet változna, mert tier limites. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem érdemes megvenni. Alacsony az alapátütés, és lehet 186 pennel is boldogulni, de nem egyszerű, amire rátesz egy lapáttal hogy pontatlan, ezért a weak-t csak közelről lehet becélozni, és még akkor is könnyen előfordulhat hogy mellélő. Ha pedig prémiumlőszert töltünk, akkor egyrészt oda a profit, másrészt a HEAT nagyon gyakran elakad. Kipróbáltam, hogy ha csak HEAT-t lövök, akkor keresek-e. Szépen sebeztem, és nyertünk is, ennek ellenére 20k mínusz lett belőle (de hallottam már mínusz 70k-s körről is). Szóval csak akkor szabad HEAT-t használni, amikor tényleg szükség van rá. 

És mivel pontatlan, ezért közelre kell menni, ahol könnyedén be tudják lőni a hasunkat, illetve a kupolánkat. Továbbá mivel eléggé lomha, ezért az artyk is könnyen eltalálják, és a motorterünkön keresztül akár maximumhoz közelít tudnak sebezni, a szokásos másodlagos károkkal. Lényeg a lényeg, nem ajánlott küzdeni vagy pénzt adni érte, vannak nála sokkal jobb tankok is, amik ugyanúgy hozzák a kreditet, ráadásul még a játék is élvezetesebb velük.

Összességében elmondható, hogy a kínaiak ahogy a Type 58-cal a T-34-85-t próbálták sikertelenül leutánozni, úgy a WZ-111 az IS-3 koppintása lett volna, de ez sem sült el jól. Made in China again. 

Videók

Két videóval készültünk nektek. Egyikben összehasonlítják a WZ-111-et az IS-6-tal, másikban pedig Morphelo megmutatja, hogy a rossz tulajdonságai ellenére azért megfelelő játéktudással (és az rng segítségével) lehet szép köröket menni vele.


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. december 8. 08:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carrad25
  • Tankos
  · 4 éve
  Nekem most lett meg és elég jó kis tank
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Káposztaarcú
  • Tankos
  · 7 éve
  kedvenc sztorim ezzel a tankkal mikor egyszer murovankán, csata elején az erdőbe nyomult előre csapattársként, énmeg a t54e1-el a jókis összevisszalövő ágyújával akkor homályt lőttem h ammorackkel közel full hp-ról kibasztam...nem tudtam h sírjak vagy nevessek...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  maksoo95
  • Tankos
  · 7 éve
  "Az IS-3 csak 38 km/h-ra képes, ennek ellenére érzésre sokkal mobilisabb"
  Biztos nem tettél egy OM606-os Mercedes motort 3 baron töltő Scania turbóval abba az IS-3-ba? Csak mert saját motorral meg sem közelíti a 111 mozgékonyságát.

  Mindkettővel közel 1000 csatám van, egyszer sem tudta egy IS-3 sem tartani a WZ-mmel a lépést, és soha egyszer sem tudtam IS-3-at vezetve lépést tartani 111-gyel. Ágyúja megszokható, frontja tényleg jó - HA! - teljesen szemben áll az ellen és nem látja a hasát. Tornyán a legnagyobb baj nem is a kupola, hanem az overmatchelhető toronytető (mint az IS-3 esetén, csak itt 3x akkora a felület). De egyébként a kínai Heavy ág szerintem az egyik legerősebb a játékban. Nem kezdő játékosoknak való, mert nehéz jól játszani velük, de ha valakinek kézre állnak, OP-k tudnak lenni. (én kezemben pl. egy 113 - 3000+átlagsebzés - sokkal jobban teljesít, mint egy T110E5 - 2900 átlagsebzés).
  A tank kredithozama szerintem egész jó, nyilván nem egy Type59, vagy IS-5, T-44-100 szintű, de 3k sebzésre 90 körüli nettót hoz, úgy, hogy nagy fogyócikkekkel használom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mezoim
  • Tankos
  · 7 éve
  Lehet veszekedni azon, hogy talál vagy nem még mindig jobban járok azzal ha lövök, ebbe nem tudsz belekötni, hogy ha lövök az lehet talál, míg ha nem akkor biztos, hogy nem talál és ennyi lőszernél lazán belefér pár kapáslövés. Egy intenzív csatában 20AP kevés lesz, ez elméletben ugye közel 8k dmg, DE amint te is említetted, hogy nem talál, nem üt át, emiatt csökken és inkább olyan 4500-5000 lesz és a további sebzés kiosztáshoz kénytelen leszel repeszt, vagy heat-et lőni. Abban viszont igazat adok, hogy erre nagyon kicsi az esély de jobb felkészülni a legrosszabbra. Hármas E-75 plutón sem fordul elő sűrűn velem, akkor valószínűleg mással se, olyankor meg egy értelmesebb játékos, mondjuk Te nem hiszem, hogy Rambo módjára fogsz viselkedni. Próbálsz hagyatkozni a csapatod fedezetére, illetve flankelsz, de nem fogsz 1v3-ban harcolni velük ha jól gondolom. Ebbe megint bele lehet kötni, hogy fog-e segíteni a csapat vagy nem, elismerem egyre többször nem, de a WZ-111-et is lehet úgy használni mint az IS-8-at(azoknak akik nem értik: mész a med oldalra ha van rá lehetőség és kihasználod a páncélod, és minél hamarabb próbálod letolni az ellenfélt, hogy mihamarabb flankelhesd a heavyket). De őszintén nem a 22heat-el van gondom, hanem az aránnyal, prémium tank kredit szerzésre van elsődlegesen, szóval inkább olyan 26/16-ot mondanám a legjobb választásnak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Sics"]Egy gondolat még.. nem az enyém, de itt nem láttam még leírva. Szóval lehet ez a tankot úgy is használni, hogy vstab ÉS fejlesztett célzórendszer is van rajta, mondjuk ventillátor mellett. (Ez más IS-klónokon is elképzelhető konfig.)

  Így persze némileg alacsonyabb lesz az elvi DPM-ünk... viszont az ember úgy is többnyire úgy játszik ezekkel a vasakkal, hogy kibújik lőni céloz majd lő, aztán visszahúzódik fedezékbe vagy riszál ... szóval ha gyorsabban tudunk célozni és rálőni a célpontra, akkor rövidebb ideig vagyunk kitéve az ellenfél célzott (gyenge pontjainkat célzó...) tüzének.

  Ez is egy reális megközelítés...[/quote]

  Valóban lehet célzásgyorsítót rakni, így 2,97 a célzási sebessége (3,19 helyett), de cserébe eleve pontatlanabb az ágyú (0,43 helyett 0,44), és a töltési idő növekedik 0,24 mp-cel.
  Mindenesetre egy próbát megérhetne valóban, de én jobban szeretem a dpm-t növelni, mivel ezzel a tankkal 90%-ban úgyis 50 m-n belül kell harcolni, ahol sokkal fontosabb, hogy hamarabb betöltsön a tank, mint az, hogy gyorsabban becélozzon. Pl. facehug esetén kb. mindegy az a célzási gyorsaság különbség, ellenben a töltési idő megnyerhet egy adott helyzetet.
  De ízlések és pofonok...

  Mezoim!
  Miért nem érdemes kapáslövéseket leadni? Mert úgysem talál.
  Írtam, hogy elég jó az oldalpáncél.
  Írtam, hogy azért rakok ennyi goldot, mert sok lőszer fér bele, és nem voltam olyan helyzetben, hogy csak AP-t lőttem volna, és kifogyott. Ezért innentől kb. mindegy, hogy 10 vagy 22 heat van-e a tankban szerintem. És jobb félni, mint megijedni (hármas e75 plat ellen a 10 heat picit kevés lesz szerintem).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sics
  • Tankos
  · 7 éve
  Egy gondolat még.. nem az enyém, de itt nem láttam még leírva. Szóval lehet ez a tankot úgy is használni, hogy vstab ÉS fejlesztett célzórendszer is van rajta, mondjuk ventillátor mellett. (Ez más IS-klónokon is elképzelhető konfig.)

  Így persze némileg alacsonyabb lesz az elvi DPM-ünk... viszont az ember úgy is többnyire úgy játszik ezekkel a vasakkal, hogy kibújik lőni céloz majd lő, aztán visszahúzódik fedezékbe vagy riszál ... szóval ha gyorsabban tudunk célozni és rálőni a célpontra, akkor rövidebb ideig vagyunk kitéve az ellenfél célzott (gyenge pontjainkat célzó...) tüzének.

  Ez is egy reális megközelítés...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973
  • Tankos
  · 7 éve
  2016-10-13 21:41 Cliff
  WZ-111
  LOST
  501 1,780 2,992 1,312 2,745dmg 304 1 0 0 0 60,764 c
  8 ból 7 átment a páncélon. Csak PCT vel lőttem ,szétvágtak így netto 60k

  2016-10-13 22:04 Siegfried Line
  WZ-111
  WON
  1,192 1,616 2,210 1,512 1,990dmg 1,811 1 1 0 0 69,931 cr!!!
  Itt 16 ból 14 ment át.Csak RRO t használtam próbából nettó 70k credit 1990 dmg vel...az nem rossz úgy hogy nyertünk de engem kilőttek. Javítási költség 9110 credit. Feltételezve ,hogy itt nem találtak volna el akkor 80k credit 1990 dmg el a lőszer költség 11360....mondom hogy creditgyár
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mezoim
  • Tankos
  · 7 éve
  Teljesen korrekt tank szerintem.. Elemzéssel több pontban nem értek egyet:
  Miért ne lehetne kapás lövéseket leadni? Vagy betalál vagy nem? Nem veszítesz vele semmit ha nem kapsz be lövést a töltés alatt..
  Oldal páncélja szintén teljesen elfogadható..
  Sebessége viszonylagos. 1300csatás IS-6 tulajként leírhatatlanul jó érzés ezzel a sebességgel játszani.
  IS-6,WZ-111,112 közül 2. legjobbnak tartom az IS-6 után. Szimplán a páncél miatt tartom jobbnak az IS-6-ot, illetve a WZ-nek hamarabb sárgul a motorja és úgy kegyetlenül lassú+ az elemzésben említett sofőr halálozása miatt..
  Lőszer leosztás? Prém tankban ennyi gold lőszer? Főleg ha HEAT.. 33/10/2-t reálisabbnak tartom, csak a HEAT mivoltából(10csatából max ha 2-3-at ellövök, míg IS-6-al ez akár a 2x is lehet ha olyan az MM).

  Egyébként jól összefoglalt elemzés, bár az a kredithozam nagyon viszonylagos, függ az MM-től, és nagyban a játékos képességétől, és szerintem annyival nem keres kevesebbet, hogy nagyon számottevő legyen.

  Kínai ág? Utolsóként játszott ágam, és a 110 kivételével élveztem(szerk: mindösszesen 1random csatám volt a stockos tankkal, a többit SH-n,TeamBattle-ben húztam ki, de az IS-3 HD modellizálása óta nem sokat ér a front páncélja, az oldala meg sose ért semmit, ágyú pedig aláteljesített attól amit vártam), sőt jelenleg a legjobbnak tartom. 113 nagyon preferált tank CW-n,SH-n,ESL-en,FaceIt-en, szóval mindenhol.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sics
  • Tankos
  · 7 éve
  Én szeretem a WZ-111-et... de egyértelműebn legénységhúzásra van elsősorban, bár nyolcas unrankedben is szívesen kipróbálnám.

  Olykor farmol is kicsit, de .... a stitisztika azt mondja hogy 11 ezer kredit/csata körül van az átlagbevétele - őszintén szólva ezzel a Pz T25 és a Chi-Nu-Kai szintjén van pontosan... márpedig azok némiképp olcsóbbak

  De nekem kínai hevy legénységet kell húzni, arra meg pont megfelel.

  És nem sajnálom a HEAT-oz a gaz ellentől ... és így is hozza a kreditet nagy átlagban. (Egyetlen probléma, hogy ha szemből akarok meglőni egy IS-3-at vagy klónját, és HEAT-ot töltök.. oszt úgy alakul hogy mégis egymás mellé keveredünk, akkor lehet gond. )

  Szemből kemény mint a bika fasza, és a tornya is oké ... 3-4 ezer lepattanó is összejön néha... egyszer egy nagyon kitartó Convay-jel hozott össze az MM, egyszer meg egy IS-3 meg egy T26E4 lődözött kitartóan a kobakomra...

  Mivel 110 már volt előtte, megszoktam hogy a hasikámra vigyázni kell...

  Statisztikában szerintem enléztek valamit:
  Net income: azaz a szokásos bevétel a szokásos javítási költség, lőszer és felszereléspótlás után:

  22. WZ-111, China, Tier 8 Heavy WZ-111 5,798 12,385.49 cr

  24. Type 3 Chi-Nu Kai, Japan, Tier 5 Medium Type 3 Chi-Nu Kai (small data set) 4,363 11,738.45 cr
  38. Pz.Kpfw. T 25, Germany, Tier 5 Medium Pz.Kpfw. T 25 (small data set) 3,290 9,149.85 cr
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mazzzu
  • Tankos
  · 7 éve
  Vártam már az elemzést, hogy megtudjam én vagyok e a paradicsom, narancs, mazsola, mindenki helyettesítse be a kedvenc gyümölcsét vagy a tank a vacak? Ha jól emlékszem karácsonykor maratonoztam ki, most is elő kellett vennem. Hát nagyon megutáltam mostanra, 615 csatám van vele, 1250es átlag dmg és a wn8 is valahol e körül van, szóval pláne, mióta az IS-6 megkapta a noobshieldjét, azóta rühellem a WZ-t, lehet, hogy a WZ páncélja az mint a kilencesé, nem tudtam eddig, de, az Is-6é, szerintem! sokkal jobban kihasználható, a kínaié csak akkor ér valamit, ha eldugom az alját, de sebezni is kéne a sikerhez, én bevallom, farmolásra van, nem nagyon lövök goldot, ha lőnék úgyis elakadna-heat for president...- inkább repeszt lövögetek, legalább vmennyi sebzés lesz belőle..
  Na mindegy, nem bántam meg, hogy kifarmoltam, sok pénzt keresett már nekem, de nagyon sok türelem kell a vele való játékhoz egyrészt, másrészt fáj látnom, hogy az orosz testvér ennyivel sokkal jobb, nekem ebből a WZből aggasztóan jobbnak tűnk az IS-6, persze az orosz..
  (egyébként, hogy maratonnal lehet e jó tankot szerezni, nekem ez a T-44-100 nagy királynak tűnik, mondjuk csak 10 csatán vagyok túl vele)

Kapcsolódó elemek

 • Elérkezett a nagy grindelések ideje, a mai nappal elindult azon küldetéscsomag, mellyel egy Tier VIII-as prémium tankot is bezsebelhettek:

  Ajánlat időtartama: december 15. reggel 6:10-től január 19. 6 óráig

 • Ellentétben a korábban kiszivárogtatott hírekkel, nem a tier 6-os T-34-85M lesz a maratoni küldetés jutalom tankja, hanem a WZ-111.

  A tankért a következő küldetést kell végrehajtani: 

  Ossz ki 150.000 sebzést és lőj ki 150 ellenséges járművet minden nemzettel, minimum tier 6-os járművekben ülve (nincs top 10 XP-hez kötve).

  Azaz összességében ki kell lőnöd 1.050 tankot, több mint 1 millió sebzés mellett. A küldetést december 15-től január 19-ig lehet teljesíteni.

Tovább a kategóriában: « 113 - Elemzés IS-2 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.