Jelenleg

20
látogatónk van

2018. április 11. 09:15

Object 257 - Elemzés

(73 szavazat)
16 hozzászólás

Bevezetés

Az IS-7 már jól ismert a játékosok körében, ugyanakkor kevesen tudják, hogy ezen név alatt legalább hét projekt volt, ebből pedig 3 futott Object 260 néven. A közelmúltban felfedezett archív anyagoknak köszönhetően vált világossá, hogy az oda vezető út egyik része volt az Object 257.

Az 1943-as év elején érkezett új német páncélosok, különösen a Ferdinánd, komoly változtatásokra kényszerítették az orosz tervezőket. 1943 novemberében meghatározták a követelményeket, a létrehozandó új 55 tonnás nehéz harckocsival szemben. A harckocsi védelménél nem egyszerűen a páncél vastagságát növelték, hanem a torony és a tanktest optimális szögét is próbálták meghatározni. Ennek eredménye lett a minimális vastagság és súly növekedés mellett elért drasztikus védelmi javulás.

Az először tervbe vett IS-2-es módosítások helyett inkább új terveket dolgoztak ki és ez lett a későbbi IS-6 alapja. A terveket annyira titkosították, hogy a 100-as gyárban külön helységet alakítottak ki, ahova csak a tervezők juthattak be, még a körzeti katonai parancsnoknak sem volt bejárása ide.

Az 1944 júniusában javasolt IS-6 design nem volt életképes, mivel súlya már meghaladta az 50 tonnát, de a páncél védelme épphogy meghaladta az IS-2-es tankét. Emellett problémák adódtak a mechanikus sebváltóval szerelt variánsnál (Object 252) és az elektromos áttétellel próbált változatnál is (Object 253). Sebességük is kisebb volt mint nehezebb társaiknak, bár '44 novemberében megpróbálták újratervezni a tornyot és a testet, de végül a projektet leállították. Az IS-6 sosem épült meg.

Az IS-6 (252 objektum) tervezése újratervezett tanktesttel és tornyával, 1944 november végén. Ez volt a jövőbeli 257-es objektum alapja.

Az IS-6-nál szerzett tapasztalatokat felhasználva 1945 májusában kezdték meg a tervezését az Object 260-nak. Az IS-6 befolyása a tank testében és a toronyban, a parancsnok kupolájában, a vezető kinyílásában és a toronyátmenetben látható. Az Object 257 egyik fő célja a páncél megerősítése volt. Mivel a taktikai-technikai jellemzők az Object 701 (55 tonna) szintjén maradtak, a mérnököknek nem szabványos megoldásokat kellett keresniük. A projekt mögött meghúzódó mozgatóerők GN Moskvin és VI Tarotko mérnökök voltak, akik a csuklya orral és más, tank építési gyakorlatot befolyásoló megoldásokkal rendelkeztek.

Az Object 257, 1945. június 5-i keresztmetszete

A tanktest keresztmetszete. Abban az időben kevés tanknak volt olyan vastag páncélja, mint a 257-nek a szárny részén.

A felső előlap vastagsága 150 mm-re emelkedett, az alak kissé megváltozott. A felső-elülső lemez lejtését kissé növelték, és növelték a vastagságát. A tanktest lerövidült, ami ellensúlyozta a súlyt. A tanktest tömege nőtt az IS-6 21 tonnájáról 23 tonnára, míg a páncél jelentősen nagyobb teljesítményt mutatott. A számításaik szerint a BL-13 löveg nem tudta átütni a testet. A tanktest alsó részét még radikálisabban megváltoztatták. A belső elemekkel ellátott felfüggesztések arra kényszerítették a mérnököket, hogy a tank oldalának legalább egy részét függőlegesen állítsák elő. Ez meggyengítette a tank szerkezetét. A testet úgy tervezték, hogy oldala a német 105 mm-es Flak 39 ágyúval szemben ellenálló legyen és védelmet nyújtson az aknák ellen is. A tervek szerint a jól bevált régi V-2-es motor helyett egy V-16-os került volna beépítésre, amely az 55 tonnás tankot 50 km/h sebességgel tudta volna mozgatni egy elektromos átviteli rendszeren keresztül.

A 257 fegyverzetének a 122 mm-es BL-13-1 löveget jelölték ki. Az eredeti tervtől való eltérést mechanikus töltés jelentette. A számítások szerint ez növelné a tűzsebességet 8-10 lövésre percenként, szemben az automata töltéssel, ami 7-8 lövést tudott biztosítani.

A terveket 1945. június 6-án jóváhagyták, azonban a tankkal szemben elvárt követelmények időközben megváltoztak. A fő változást az előkerült Maus, illetve az Ausztria területén elfogott Jagdtiger jelentette. Mind a két tank a 12,8 cm-es löveget használta, Pak 44 és KwK44 változatban. Ez pedig azt jelentette, hogy a páncélzatnak vastagabbnak kell lenni, hogy ellenálljon ezeknek a lövegeknek. A BL-13-1 löveget is le kell cserélni a nagyobb átütéssel rendelkező 130 mm-es S-70-es lövegre. Ezeket a változtatásokat már nem lehetett az Object 257-en csak módosításokkal végrehajtani, mivel ismét előtérbe került a torziós felfüggesztés beépítése is, igaz a tank testen kívül. Így elkezdődött az IS-7 fejlesztése.

Köszönet Bodzy-nak a részletes történelmi blokkért!

Paraméterek

Ágyú

A tank lövege a 122 mm BL-13-1 A, ami 248/315/68 átütés átütésre képes, és 440/440/530 sebzést oszt ki. A 248 mm átütés az esetek legnagyobb részében bőven elegendő, azonban ha szuperheavyvel találkozunk, akkor töltenünk kell a prémiumlőszert, mert 248 pen egy Type 4 hasára nem elegendő. Viszont sokszor azt fogjuk tapasztalni, hogy a 315-ös átütés is elég kevéske, mert egy Maus/Type 5 toronyfrontját nem feltétlenül fogjuk tudni beütni vele, ha valamennyire be van forgatva és az rng sem szeret éppen minket. A 330 pen sokkal barátságosabb lenne, de a WG szerint akkor már túl OP lenne a tank. Továbbá nem árt, ha szokjuk az alacsony átütést, mert a következő tank, az IS-7 prémiumlőszerének csupán 303 mm az átütése. A 248 átütés a jobbak közé tartozik a t9-es heavyk között, ahogy a prémiumlőszer is. Előbbinél a tizedikek, utóbbinál kilencedikek vagyunk a sorban. Az alfánk pedig szintén a középmezőnyt erősíti, ahol – a derp gunokat leszámítva – 400-490 között változik a sebzés. A lőszerek APCR/HEAT/HE, áruk 1.180/5.200/608 kredit, a sebességük pedig 1.259/900/700 m/s. Látható, hogy az alaplőszer gyorsan repül, de a tankot főleg közelharcban célszerű használni, így ennek olyan nagy jelentősége nincs, mint mondjuk egy med esetében. A tankban összesen 40 lőszer fér el, még egyszer sem szereztem vele Fadin medált, nem lehet kifogyni a lőszerből. Én 27/11/2 leosztást állítottam be az elején. Néha nem ártana több prémiumlőszer, ha az MM összesorsol 5-6 szuperheavyvel, de ez azért elég ritkán fordul elő.

A löveget nyersen 12,47 mp alatt töltik újra a legények, ez egy közepes 2.118-as DPM-t eredményez. Így a játékban lévő 16 db t9-es heavyből mi a 9. helyet foglaljuk el. Töltésgyorsítóval+ventivel 10,97 mp az újratöltési idő, így kapunk 2.406-os DPM-t, míg ha eléggé képzettek a legények, és van már rajta BIA, esetleg még pótkaját is majszolnak csata közben, akkor 10,29 mp alatt töltik be a következő lőszert, így 2.566 a DPM.

A löveg 0,38-as pontossággal bír, ami olyan orosz nehéz tankos. Érzésre nem mondanám se pontosabbnak, se pontatlanabbnak, mint az előtte vagy az utána következő versenyzők esetében, aki idáig eljutott a fejlesztési fán, az már tudja, hogy kb. mire számíthat. Menet közben csak kisebb távolságra érdemes lőni, illetve tapasztalatom alapján kb. 200 méterig csak akkor, ha mi egyenes irányban egyenletesen haladunk (ahogy fizikaórán tanultuk) és az ellenfél sem mozdul, ekkor kb. 40-50% esélyünk van eltalálni.

A löveget 15 fokban tudjuk felemelni, ami kicsit kevés, illetve -5 fokban képes lenézni (hátul csak -4), ami megegyezik az elődje (IS-3) értékével, szóval már hozzászoktunk.

Torony

A torony 350/240/100 mm páncélzattal van ellátva. Gondolom, most mindenki OP-ot kiállt, mert 350 mm-t semmi nem üt át. Igen, de egyrészt van kettő kupola, mindegyik eltalálása sebzést eredményez. De szerencsére nagyon laposak, csak közelharcban van esély bármilyen ágyúval eltalálni. De ezen kívül a toronytető kb. 88-90 mm védelemmel van ellátva, bármivel át lehet ütni. És ezt rengetegen tudják is, közelharcban rengeteg lövést szenvedek el ott. Ezért szépnek hangzik a 350 mm, ami igazából csak arra elég, hogy messziről megfelelő védelmet nyújt, illetve közelharcban nyerünk pár tized mp-et, amíg az ellenfél gondosan becéloz minket. A torony hátulsó része azonban becsapós, mert a tankok többségénél nyugodtan lehet lőni a torony oldalának a hátsó részét, de nem az Object 257 esetében, mert ott is 260-300 mm páncélzattal van ellátva, ezért erősen lutri, hogy sikerül-e ott beütni. Ezért is gondolom, hogy a toronytető csak a WG szerint weak, kizártnak tartom, hogy a valóságban is ennyire gyengére tervezték volna a tankot.

A torony magában 13 tonnát nyom, ezért meglehetősen heavysen képes csak mozgatni, szám szerint 26 fokot képes fordulni másodpercenként. Ez a legtöbb 9-es heavynél jobb értéknek számít, de ugye nem is vagyunk szuperheavyk.

A tank 390 m-es látótávval rendelkezik alapból, mely szintén a nagy átlagot erősíti. Én szeretem a látótávot növelni, mert utálom ha láthatatlanul szednek szét, amikor heavyben ülök, de egy med a jobb álcája miatt mindig hamarabb észre fog venni minket, mint mi őt. De ha ellövi magát, akkor lesz esélyünk felderíteni, ha megnöveljük a látótávunkat.

Felépítmény

130/130/70 mm páncélzattal van ellátva a tank teste, és megkapta a szokásos csuka-orrot. Így szemből 300+ mm a védettségünk, de a hasát már 200 mm átütés körül könnyedén belövik. Tehát a tier 7-es tankok tudnak pattogni, a tier 8-asok többsége könnyen átüti a hasi lemezt.

És most jön az az egyetlen tulajdonsága, ami kiemeli, megkülönbözteti az összes többi, jelenleg játékban lévő tanktól. Az oldalán papíron 130 mm a páncélzat, ami senkit nem hat meg ezen a szinten. DE! Ha látunk egy tank oldalról és nincs esélyünk tracket lőni bármi okból kifolyólag, akkor a játékosok nagyon nagy többsége meglövi középen, és elkönyvelni a 100%-os sebzést (hacsak nem a lánctalp legalját találjuk el). Azonban a 257-nek olyan az oldalpáncélzata, hogy ha a tank testének nagy részét kitevő lánctalpat lőjük meg, akkor nem sebződik a tank (kéretik az állakat visszahelyezni). Egyedül a lánctalp feletti részt lehet stabilan átütni. Elvileg a lánctalpon keresztül is lehet sebezni, ha éppen a megfelelő ponton találjuk el, de nagyon rizikós, nem javaslom a vele való kísérletezgetést. Főleg, hogy a talp feletti rész könnyen átüthető. Amikor bejött a tank a játékba, sokszor láttam, hogy szándékosan oldalt álltak a tankkal, mert a többség lőtte a szokásos helyen. Így akár a pattintós küldiket is könnyen meg tudta csinálni az, aki elég leleményes volt.

De miért is van ez a jó tulajdonsága a tanknak? Nos azért, mert szokatlanul nagy a hasmagassága, így igazából átmegy a lövedék a tank alatt. Összehasonlítás kedvéért rajzolgattam egy kicsit, hogy jobban érezhessük a különbséget a tesójáhaz, a T-10-hez képest:

Látható, hogy a T-10 (ahogy az összes többi tank) sokkal alacsonyabb, ezzel szemben a 257 hasa magasan helyezkedik el. Szóval ezért van az, hogy oldalról a görgőknél nem lehet sebezni, mert nincs mögöttük semmi. A görgők felett a lánc vonalában egy keskeny sávban eléggé döntött az alváz és autobounce-ol, fölötte ott van az üreges páncél, ami még mindig troll, az felett viszont simán be lehet lőni.

Sideolni ezzel a tankkal, ahogy a többi csuka-orrúval, csak minimálisan és csak erősen ésszel javallott. Nem lehetetlen, de sokszor kint lesz a tank eleje is, ami így kb. 200 mm védelmet nyújt csak. Ha minden áron sidescrape-re van szükségünk, akkor célszerű fordítottan, seggel beállni, és úgy alkalmazni.

Álcáról egy heavynél felesleges beszélni, 6,61/3,27/1,19%. Festeni csak a szép külső miatt érdemes, sok gyakorlati haszna nem lesz.

Felfüggesztés

A talp 40 fokban képes fordulni. Ez egy lomha med fordulási sebessége, de a 9-es heavyk között miénk az első hely. Talajellenállása 1,25/1,63/2,4.

Motor

2x V-16 (1000) a motorja. A nevéből jogosan következtethetnénk, hogy 1000 paci ereje van benne, de az sajnos csak 850, így 15,45 lóerő jut a tank minden tonnájára – persze felszerelések nélkül. Érdekes, hogy az alapmotor 700 lóerővel bír, azonban annak csak 700 kg a súlya (szemben a fejlett motor 2,9 tonnájával), így a LE/t nem sokkal kevesebb, mindössze 13,26. Én sokat gondolkodtam azon, hogy rárakjam-e egyáltalán a nagyobb motort, de megéri, mert ha nem is sokkal, de érezhetően mobilisabb lett tőle a tank. Amikor elindul a csata, akkor kb. a többi heavyvel tudunk menni. Nem maradunk le tőlük, ahogy a szupernehezek, de nem is tudunk az élre törni. Kulcspozíciót csak nagyon ritkán tudunk elsőként elfoglalni, ezért óvatosan célszerű átmenni nyíltabb terepeken. De ilyenkor jó szolgálatot tud tenni az oldalpáncél, mert a 90 fokban érkező lövedékek egy része nem fog sebezni.

A motornak 12% esélye van a gyulladásra, de nem érdemes kivenni a tűzoltót, mert egy hátulra, esetleg az oldala hátsó részére bekapott lövés könnyen tudja gyújtani. Már nem egy 257-et láttam lángolni. Én automata tűzoltóval használom, nem emlékszem olyan esetre, hogy kigyulladtam volna.

A tank nem olyan nehéz, szárazon 55 tonnát nyom. A puhább medekbe, illetve a lightokba belemehetünk, de egy másik heavyvel csak akkor koccanjunk össze, ha nincs más választásunk, valószínűleg mi fogjuk a rövidebbet húzni. Német és japán szupernehezekbe pedig soha, a Mäuschen a maga 170 tonnájával kb. meg sem érezné.

Modulérzékenység

A lőszerrekeszt elég gyakran sebzik, illetve a motort, valamint a sofőrt is könnyen lövik ki a hasi lemezen keresztül. A löveget is könnyen el tudják lőni, ha nagyobb távolságból akarnak a tornyon weak-t lőni, és a lövedék a csövet találja el. Az artyk bármelyik embert képesek kiütni a tankban, egyszerre akár többet is. 

Grindelés

Az újonnan megvett tank – ahogy az lenni szokott – kb. a borzalmas kategóriába esik. Lomha, IS-3 ágyú van rajta, ami ezen a szinten már csöppet kevés, így prémiumlőszerre van szükség, aminek csak 265 az átütése. Szemből a szuperheavyk ellen kb. esélytelen ezzel harcolni. De ami a jó hír, rögtön felrakhatóak a felszerelések, mert azokat elbírja az alap lánctalp is. Először a nagyobb löveget kell felszerelni rá, ami 56k XP. Szerencsére azonos a súlyuk, így ezen nem kell aggódnunk. Ezt követheti a fejlesztett torony, ami 24.800 XP. Ez már picit nehezebb az alap toronynál, de még így is az alap lánctalp elbírja a felszereléseken felül. Mondjuk az alap torony is képes sokat pattintani, de a fejlesztettel csökken a töltésidő és javul a pontosság is. Végül a motor következne, ha nem lenne 2.200 kg különbség a két motor között. Sajnos az alap lánctalp megadja ekkor magát, így nem tudjuk rá felrakni a fejlesztett motort (akkor sem, ha levennénk a felszereléseket). Így az ágyú és a torony után a lánctalpat kell kifejlesztenünk, ami 24k XP, vagy használhatunk torziós rugót is, de az szerintem felesleges, mert a tank két legfontosabb modulját, a löveget és a tornyot már sikerült felraknunk. Én éppen ezért előbb kifejlesztettem a lánctalpat, végül ráraktam a motort is, ami további 48k XP volt. Addig sokszor idegeskedtem a tank mobilitásán, de free XP-t nem akartam ezért beáldozni, főleg nem ilyen sokat.

Lényeg a lényeg, a stock tank eléggé nehézkesen és költségesen használható, de a lánctalp velünk van, így "csupán" 80.800 XP kell a löveg-torony kombó felrakásához, amelyekkel már nyugodtan lehet rendeltetésszerűen használni a tankot. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a tank játékba való berakását megelőzően a garázsomban tudhattam a (stock) T-10-et és így megkaptam az Object 257-et ingyen, ráadásul a fejlesztett löveggel és toronnyal, de a motor és a lánctalp stock volt rajta. A logikát nem értem, de nem kezdtem el panaszkodni :)

Ajánlott játékstílus

A tanknak egy szokatlan tulajdonsága van, nevezetesen az oldalpáncélja. Ezen kívül szemből is eléggé védett, úgyhogy első sorba ajánlott menni, de a szolid átütés miatt a szupernehezeket célszerű elkerülni, mert mi nem feltétlen ütjük be őket, míg ők 500-700 HP-t akár célzás nélkül is könnyen lefaragnak rólunk.

Olyan nagyon bonyolult játékstílust nem tudok írni, klasszikus csuka-orrú szovjet nehéz. Sideolás lehetőleg háttal, ha szemben állunk, akkor ne forgassuk a tankot, hasát mindig rejtsük, lövés után riszáljuk a tornyot, hogy a felső lemezt nehezebben tudják átütni. Használhatjuk a facehug stílust is, de a toronytetővel nagyon kell vigyáznunk.

Pontosság nem éppen jó, ezért nem ajánlom a messziről való lövöldözést, ha el is találjuk a célpontot, szinte kizárt, hogy weak-et tudjunk lőni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, vertikális stabilizátor kötelező. Harmadiknak vagy szellőzés vagy távcső. Én távcsövet használok harmadiknak (így 429 m-re nő a látótávunk), mert igaz ugyan, hogy így minimálisan pontatlanabb a tank és DPM-et is veszítek, de ahogy említettem, nem szeretem ha úgy szednek szét, hogy nem látok közben semmit. És a játékosok többsége még véletlenül sem spotol a csapat számára sajnálatos módon.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Automata tűzoltókészülék (bátrabbaknak pótellátmány)

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. kör: 6. érzék + Javítás
  2. kör: Javítás, látótávot növelők, mozgás közbeni pontosságot növelők
  3. kör: BIA
  4. kör: Egyéb

Bevétel

Bármilyen meglepő, ebben a tekintetben is átlagos. Ha lövünk 3000 körül, és még van 1k hozzájárulás is, akkor prém fiókkal akár 30-50k nettót is hoz. De ha szolidan sebeztünk, és azt is főleg prémiumlőszerrel, akkor prém fiók ellenére is veszteségesek leszünk. 

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Használható páncélzat minden körülmények között
  • Troll oldalpáncél
  • Minimális modulérzékenység

Hátrányai

  • Minden szempontból átlagos
  • Szolid prémiumlőszer átütés
  • Hasa egyértelmű weak

Kiknek ajánlott

Csak annak, aki szerint a tank OP :)

Egyedül az oldalpáncélzata miatt kiemelkedő, ezen kívül hulldown-ban is könnyen szétbontható a toronytető miatt. Valódi csuka-orrú szovjet heavy, se több, se kevesebb. Aki ezt a stílust szereti, az ezzel a tankkal is könnyen barátságot fog kötni, de aki már unja, az alig várja majd, hogy túllépjen rajta.

Videó

A video átalakításért szokás szerint köszönet Bodzy-nak!


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    luperator
    • Tankos
    · 4 éve
    Számomra kicsit olyan 'meh' ez a tank. Előttem szólóval együtt én sem ajánlom az első sort. A ki alakítás miatt ismerik, hol kell lőni, ha azt eldugod akkor ott a kupola, ráadásként még magas is, szóval világít a hasi lemez. Az ágyú középtávon nagy átlagban pontos, szóval kissé messzebbről is jó eséllyel lehet sebezni. Jó köröket lehet vele menni, az ágyú ebben nagyon jó partner, a páncélra én speciel nem nagyon szoktam építeni, inkább rejtem ahogy tudom. De lehet szimplán én vagyok noob (részben biztos), mindenesetre lassan meglesz az is-7, egyelőre nem érzem megtartós tanknak, még ha marha jó köröket is megyek vele olykor.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    miskagabor77
    • Tankos
    · 4 éve
    Üdv!

    Magánvélemény: Szerintem nem nagyon érdemes vele előre menni, mert a testpáncélja gyakorlatilag semmi ellen nem véd, Tier 8-9-10 -ben mindenki azt lövi, hiába az erős toronypáncél a tank orra gyakorlatilag védtelen, ha kitolod azonnal szétlőnek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 5 éve
    Sziasztok,nekem már vagy 500 csatám van vele,szerintem egy furcsa tank,van amikor bárkit szétszed,van amikor egy hetes med elintéz. Ma mentem egy T25/2-vel és elintéztem az ellenfél 257-ét.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sat Okh
    • Tankos
    · 5 éve
    Köszönöm az elemzést, jó hasznát veszem majd a későbbiekben! :thx1:
    Pár napja hogy megszereztem őt, egyenlőre alap toronnyal és nagy löveggel használom. A gyengébbik motor hajtja de nem sokára fullos lesz már.
    Nekem nagyon bejön ez a vas, hozzáteszem, a lassabb járműveket szeretem jobban.
    Rövid együttlétünk már most sok örömet okozott nekem, sikeres csatákat tolok vele. Valószínű a "megmaradós" tankjaimat gazdagítja majd!
    Engedjétek meg hogy egy videót dobjak nektek, nem dicsekvéskép csak úgy gondolom a "más" játékstílus megismerése is segíthet azoknak akik próbálkoznának ezzel az ígéretes páncélossal!
    Köszönöm!
    https://www.youtube.com/watch?v=qr8ihRloznc
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gaunt93
    • Tankos
    · 5 éve
    Sziasztok!
    Köszi a cikket, rengeteget segített! Sajnos a verzióváltás idején még nem volt a garázsomban a T-10, szóval muszáj volt kihúznom ezt a vasat, és stock állapotról indulni vele. Szerintem nem feltétlen kell a végére hagyni a lánctalp-motor grindet, az alap (IS-3) torony is jól szolgál, rengeteget pattint (még tier10-ben is), ráadásul hiányoznak róla a könnyen belőhető kupolák. Az egyedüli hátulütője a valamivel kisebb látótáv, de ez is emberfüggő, én nehéztanknál annyira nem szoktam ragaszkodni a távcsőhöz sem. A BL-9 is meglepően jó szolgálatot tett a főlöveg feljesztésénél, holott az IS-3 esetében nem mindig voltam vele elégedett. Bár ez talán betudható annak, hogy a 257-es lényegében ugyanazokkal az ellenfelekkel néz szembe, de a vastagabb páncél lehetőséget ad, hogy kicsivel tovább fókuszáljon az ember a gyenge pontokra. A top löveg "goldlőszerének" 315mm-es átütését némileg parasztvakításnak érzem, bár lehet, hogy csak a HEAT szivat meg folyton a rétegelt páncéllal...
    Összességében nagyon tetszik ez a gép, amióta megvan, mással nem is nagyon volt kedvem csatába menni, pedig összességében főleg light és med tankokat favorizálok.
    :thx2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez a kép kimaradt az elemzésből. :troll2:

    [img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/11/636257_3gm.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=636257_3gm.jpg[/url])[/img]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 6 éve
    [quote name="dudi10"]Nem kötözködésként de a harckocsiknak nincs hajótestük(értelem szerűen az a hajóknak van) csak teknőjük(ez a becsületes neve a testpáncélnak).Úgy gondolom érdemes kijavítani ezt ha már ilyen igényesen (és nagyon helyesen!!!)blement az ismertető a harckocsi történetébe.[/quote]
    Jogos az észrevétel ott nem javitottam ki a nyers forditást sorry

    PS: javítva !
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dudi10
    • Tankos
    · 6 éve
    Nem kötözködésként de a harckocsiknak nincs hajótestük(értelem szerűen az a hajóknak van) csak teknőjük(ez a becsületes neve a testpáncélnak).Úgy gondolom érdemes kijavítani ezt ha már ilyen igényesen (és nagyon helyesen!!!)blement az ismertető a harckocsi történetébe.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 6 éve
    Mielőtt bejött ez a tank rengeteget játszottam a Wz-111 1-4-gyel és úgy rendre top sebzőként hoztam vele a csatákat, a szembejövő M103-ak meg T-10-ek ellen. Aztán jött a patch és a t9-es csaták tele lettek hirtelen Obj 257-tel, én meg nem tudtam hogy dugdossam a tankom előlük mivel a magasságuknak köszönhetően mindig felülről kaptak szét alvázon vagy kupolán keresztül. Na meg sokszor amikor rombolható fedezék mögött álltak és vakon céloztam a hasukat, a lövedékem simán átment alattuk, szóval egy-két hétig, amíg kissé le nem csengett, rendesen pikkeltem erre a tankra.

    Aztán azóta már sikerült megbarátkoznom vele ellenfélként, de ebben sokat segített a tanks.gg-n eltöltött néhány perc, és én ajánlanám ezt mindenkinek, mikor egy új tank érkezik a játékba.
    Egyrészt érdemes bedobni egy összehasonlítóba egy olyan tank mellé ami már megvan és jól ismered, illetve érdemes eltölteni egy kis időt a 3D model fülön is és tüzetesen megvizsgálni a páncélzatát. Mert ezt a tankot simán szét lehet kapni még HEAT-el is a csukaorr oldalán mivel ott nincs üreg a páncél mögött. Ha épp az oldalát mutatja és HEAT van betöltve, nem kell megilletődni és a tornyát célozgatni a tanktest felső döntött része nem üreges, be lehet lőni. A Wz-vel is, de úgy minden más kemény toronyos tankkal is simán rá lehet cuppanni facehug-ban, hiszen annyira magas és kicsi a gundepje, hogy nem fog tudni alvázon lőni, mi meg simán rá tudunk lőni még egy 5 fokos gundeppel is a frontjára.

    Singes nagyon jól leírta az elemzésben hogy semmi OP nincs ebben a tankban, mondhatjuk átlagosnak is, csak tényleg azon múlik az egész hogy ki- és megismerjük. Ezért érdemes az olyan tankokról is elemzést olvasni amivel nem játszunk, mert ellenfélként ki lehet használni a gyengeségeiket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 6 éve
    Látom, a főnök már válaszolt helyettem. :shaking:
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.