Jelenleg

10
látogatónk van

2013. január 17. 08:50

T34 - Elemzés

(176 szavazat)
144 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank egy olyan 120 mm-es ágyút kapott ami csak ezen a járművön található meg (120 mm Gun T53A1). Átlagos páncélátütése 248/297/60 (AP/GOLD/HE) amihez 400/400/515-ös sebzés társul. Mivel a tank prémium létére nem kap könnyített MM besorolást – azaz bekerülhet Tier 10-esek elleni csatába is – így szükségünk is lesz az ágyú korrekt átütésére és jónak mondható alfa sebzésére. A tank egyik fő előnye a – szemből és hátulról – szinte  sérthetetlen lövegtorony, és az ágyú ehhez társuló kiemelkedően jónak mondható -10°/+15°-os függőleges kitéríthetőségi szöge (gun depression). E két dolog értelemszerűen hulldown taktikáért kiált. Lőszer kapacitása 34 lőszer ami szinte mindenre elég, fele sem nagyon fogyott még el.

A löveg másik fő előnye a pontossága. Nos, ebben sem lesz hiba: a löveg pontossága 0,35 m, amivel nem kell attól félnünk, hogy az amúgy drága (1.025 kredites) lövedékeket gyakran mellélövöldözzük. Ez az érték felveszi a versenyt a német páncélvadászok pontossági értékeivel ami nem kis szó! De hogy mosolyunk ne legyen túl őszinte, arról gondoskodik a 4 lövés/perces tüzelési sebesség, aminek köszönhetően lesz időnk alaposan megtervezni minden egyes lövést. Ez a RoF érték töltésgyorsítóval, ventilátorral és elit alakulattal feltornázható 5 környékére, ami így 12 másodperc körüli töltési időt jelent majd.

Torony

A torony brutális 279/127/203 mm-es páncélzatot kapott, azaz elöl és hátul igen erősen védett, az oldalát pedig ennek se mutogassuk, mint ahogy semmi másnak sem ebben a játékban. A 279 mm-es páncél vastagság és a kiváló ballisztikai kialakítás közösen gondoskodnak arról, hogy szemből csak nagy szerencsével lehet átlőni a lövegtornyot. Érdekes és egyben izgalmas feladat is minden térképen megtalálni azokat a helyeket, melyek mögé elbújva csak a tornyunkat mutatjuk az ellenségnek, amivel az nem nagyon fog tudni mit kezdeni... A tank amúgy elég magas (IS-3 felett simán ellő), így a kisebb sziklák, mélyebb bombakráterek igazán jó rejtekhelyet nyújthatnak számára.

A torony forgási sebességével már vannak gondok. A 18°/másodperces forgási sebesség olyannyira lassú, hogy legtöbbször a felfüggesztés forgatásával is rá kell segítünk, máskülönben könnyen lemaradhatunk egy mögöttünk álló célpontról. Könnyen prédájává válhatunk egy körülöttünk gyorsan köröző könnyű vagy közepes tanknak is, mivel nem a lassú forgás miatt nem vagyunk képesek követni annak mozgását. Ilyen esetben ésszerűbb olyan pozícióba mozogni, hogy ne tudjanak minket körbekerülni (falhoz tolatni, stb.). 

Felépítmény

Itt jön a tank érdekessége, ami meg is határozza a hozzáillő játékstílust. A test páncélzata nem túl vastag: 102/76/51 mm. Döntöttsége miatt a 102 mm-es frontpáncélt azért nem olyan könnyű átütni, de a legtöbb tier 8-as tanknak ez nem okoz majd különösebben problémát, pláne ha az itt elhelyezkedő géppuskanyílást célozza, ami minden más tanktípuson is az egyik leggyengébb pont a felépítményen.

Felfüggesztés

A tank végsebessége nehéz tank létére nem rossz (35 km/h), de elég nehézkesen halad rossz, laza talajon (mocsár, földes-füves terület). Fordulása sem túl kiemelkedő a maga 22°/másodperces értékével, a JagdTiger ugyanilyen sebességgel képes fordulni, ez sokat elárul... Lánctalpa sajnos nagyon sérülékeny, ezért számítsunk rá, hogy igen gyakran lefogják azt lőni.

Motor

Motorja 810 lóerős. Ettől függetlenül lassan gyorsul és lassan mászik hegyet, de ha lendületbe jön akkor egész vállalható tempót képes diktálni.

Ajánlott játékstílus

Az előbb már említett tulajdonságokból következik, hogy ez nem egy olyan tank amivel bátran megindulhatunk az ellenség felé, még akkor sem ha adott csatában top tier vagyunk. A sérülékeny lánctalp és a viszonylag gyenge első front páncélzat miatt tier 6-7-től kezdve minden komolyabb ágyú veszélyt jelent ránk frontális támadáskor. Üdvözítőbb taktika kihasználni a pontos ágyúnkat, maradjunk inkább a háttérben, vagy menjünk a második vonalban és álljunk be úgy, hogy csak a tornyunkra lássanak rá (hulldown), abban kevesen tudnak kárt tenni. Sajnos az arty-knak is kedvenc célpontjai leszünk, akik a körbe gyenge páncélzat miatt, igen nagy sebzéseket képesek belénk tolni. Ha véletlenül belecsöppenünk egy több ellenséggel folytatott közelharcba igyekezzünk mielőbb kihátrálni a szituációból.

A 12-15 másodperces töltési idő alatt, jó 8-10 másodpercet kihasználhatunk arra, hogy megnehezítsük a másik dolgát: közelebb kerülhetünk, fedezékbe vonulhatunk, beforgathatjuk a tankot vagy legalább meghintáztathatjuk egy picit, hogy ne az álló helyzetben jól becélozható gyenge pontjainkat lője. Az ágyúnk egyik nagy előnye, hogy tier 8-ig nem nagyon kell célozni a gyenge pontokat, a 248 mm-es átlagos átütés szinte mindenhova elég lesz. Ettől függetlenül persze azért igyekezzünk okosan célozni, mert magasabb tier-ekben szükségünk is lesz rá. Egy ellenféllel vívott közelharcban, jöhet az "arcbamászó" taktika: mivel tankunk erős és magas, így nem nagyon fognak tudni minket eltolni és a felépítményünknek köszönhetően az ellenfél csak a tornyunk frontját fogja látni, gyenge pontunkra nem fog tudni célozni, így szépen végezhetünk vele. Sokszor kerültem ilyen szituációba és mindig én nyertem. T34 ellen más tankkal is kerültem hasonló helyzetbe és tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor szinte sebezhetetlenek.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, Vertikális stabilizátor vagy Ventilátor. Ennél a tanknál választottam először ventilátor helyett vertikális stabilizátort, nagyon sokat jelent, hogy hirtelen megállásnál nem ugrik akkorát a löveg és mozgás vagy torony forgatás közben is lehet érdemben célozni, valamint megállás után is hamarabb szűkül a célkereszt.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, BiA (Elit alakulat), majd Szerelés. Értelemszerűen a szereléssel kezdve, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztva a skilleket.

Bevétel

A JagdTiger 8,8-as cikkben már említett statisztikai oldal szerint a T34 a 4. legjövedelmezőbb tank a játékban, átlagosan 25.189 kredit nettó hozammal, prémium nélkül. Prémium fiókkal egy laza délután alatt össze lehet vele szedni 1 millió kreditet. Egy közepes körért 30-40 ezer, egy jobb csata után 60-80 ezer kredit is járhat, de nem egyszer fordult már elő a 100 ezer feletti kredit bevétel is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Remek ágyú (nagy pontosság, jó sebzés)
 • Közel sérthetetlen toronypáncél
 • Jó kredithozam

Hátrányai

 • Vékony testpáncélzat
 • Viszonylag lassú töltési idő
 • Lassú gyorsulás, fordulás és toronyforgatás
 • Jelenleg a legdrágább prémium tank

Kiknek ajánlott

Aki lassú orosz/amerikai nehéz tankokon nevelkedett és tetszik neki ez a stílus, annak nyugodt szívvel ajánlom. A magas alfa sebzés, remek átütőerő és kiváló pontosság miatt igen ütőképes tank, de el kell fogadni, hogy nem az első vonalbeli harcra találták ki. Taktikázni kell vele és okosan használni (mint minden tankot) és lehetőleg hulldown pozícióból támogatni a csapattársakat. Kreditet farmolni az egyik legjobb tank és élmény vele játszani.

Videó

{youtube}JBfp_HcHLU8&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: Balee82

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  luperator
  • Tankos
  · 4 éve
  Sokszor kiakaszt, hogy lomha, mindene lassú. A torony is, az alváz is, mintha egy előző korból itt maradt dinoszaurusz lenne. De tagadhatatlan, hogy azon kevés nyolcas tankok közé tartozik, amelyik tízes tierben is tud kellemetlen perceket okozni. Persze, ha a pótolhatatlan tüzérség is rábólint mert ha találsz egy jó tornyozós helyet, sanszosan ők is meg fognak találni, hogy ülnének rá arra amire gondolok. Saját tapasztalat szerint többen játszanak vele mint a patriótával, ennek ellenére két killre és 3800 sebzésre megadta a tankászt. Had ne mondjam, az a meccs minden volt csak izgalmas nem, de legalább jó helyen voltam. Hiányosságai ellenére mondhatni szeretek vele menni, de lomhasága miatt nem baj, ha nem marad egyedül.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Syddal
   • Tankos
   · 4 éve
   Még szép. hogy többen játszanak vele hiszen ez állandóan bent van a boltba a Patrióta pedig nem és így nyílván ez több mindenkinek meg is van!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 4 éve
    Jó tank ez,nincs ezzel baj,csak jól meg kell gondolni merre indulsz,meg ne maradj egyedül,mondjuk ez minden tankra igaz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carrad25
  • Tankos
  · 4 éve
  T29 után ez a tank elég jó,3 lövésből kinyirtam egy leopard pta - t vele
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  burik_a
  • Tankos
  · 7 éve
  Segítséget szeretnék kérni a "TÖKÉLETES" legénységi skill sorrend rakáshoz, 4-5 szintig!!! :thx2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  guzu99
  • Tankos
  · 7 éve
  Bírom ezt a tankot,ezeket a karácsonyi időszak alatt hoztam vele össze Mindenkinek más a véleménye róla,én szeretek vele menni .....
  [img][IMG]http://kepkezelo.com/images/wgyv53hhach27vy986wa.jpg[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
  [img][IMG]http://kepkezelo.com/images/pip378sb8imlf6vzhx0k.jpg[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
  [img][IMG]http://kepkezelo.com/images/7mi4l89rmdcyjb8o1ul9.jpg[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
  [img][IMG]http://kepkezelo.com/images/23k56kstvtdoeyl8pstx.jpg[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
  [img][IMG]http://kepkezelo.com/images/20hvmy3hgjjhb7x8dks6.jpg[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Newton_emlekirata
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="fakirr1"]A nem tornyosokkal T28-nál feladtam .Botrány sz**ok. Kihúztam az angol komplett TD ágat, a németek T9-ig megvannak, de ez a torony mentes amerikai ág kegyetlen. Egyébként nem tudom,mi van ma, de a 7. csatám siegfried-ben. KV3-al is odarakott 3szor egymás után.. Kezd kissé elegem lenni. T34 meg nyeretlenül pihen a garázsban.. Ma egyszerűen hülyék gyülekezete nap van.. 70-80%-os csaták is bukók, 20-30-asok is.. mintha ma elfelejtett vonla mindenki gondolkozni... Idegesítő kissé..


  Szerk: MOST adom fel.. Ezzel szemből golddal nem ütötte át az AMX AC46 kukucskálóját TIER 8-BAN!!!! Lepattant a chaffee oldaláról és persze a tornyot a lövegpajzs mellett lőtte meg egy IS3 400 méterről kapáslövéssel! ELÉG VOLT ! Szerintem eladom a francba és megveszem inkább a ScorpionG-t. Azzal legalább lehet keresni..mégha papír is..[/quote]


  Egyszerűen rossz napod van és nem megy vagy rosszul bánsz vele (no offense). Van akinek bejön van akinek nem, nekem kb. egyszer sem volt olyan mint amit leírtál, mikor meg volt akkor is tudta hozni azt amit kellett. Lőtt be IS-3 kapásból kupolán, dobott egymás után tizes csatákba, de ott sem életképtelen. Amit írtál hogy egyedül voltál város szélén nem a tank hibája hanem a tied (már elnézést), +2 tierben előre is csak ritkán megyek vele, főleg nem egyedül. Azt a pattanót meg megnézném ha van replay, mert nem hiszem el hogy nem ütötted be, főleg nem golddal (a másik amit nem értek hogy miért lősz vele golddal, én kb. soha nem használtam, fölösleges). Arra meg hogy eladod nem tudok mit mondani, tudtad hogy a Skorpion G a legjobb farm tank (egész fórumon erről volt szó) akkor miért nem azt vetted meg?

  Részemről ennyi és itt be is fejezem, bármi más mondanivalód van azt Privátba beszéld meg velem, ne offuljuk szét a cikket :-) ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="fakirr1"]A nem tornyosokkal T28-nál feladtam .Botrány sz**ok. Kihúztam az angol komplett TD ágat, a németek T9-ig megvannak, de ez a torony mentes amerikai ág kegyetlen. Egyébként nem tudom,mi van ma, de a 7. csatám siegfried-ben. KV3-al is odarakott 3szor egymás után.. Kezd kissé elegem lenni. T34 meg nyeretlenül pihen a garázsban.. Ma egyszerűen hülyék gyülekezete nap van.. 70-80%-os csaták is bukók, 20-30-asok is.. mintha ma elfelejtett vonla mindenki gondolkozni... Idegesítő kissé..


  Szerk: MOST adom fel.. Ezzel szemből golddal nem ütötte át az AMX AC46 kukucskálóját TIER 8-BAN!!!! Lepattant a chaffee oldaláról és persze a tornyot a lövegpajzs mellett lőtte meg egy IS3 400 méterről kapáslövéssel! ELÉG VOLT ! Szerintem eladom a francba és megveszem inkább a ScorpionG-t. Azzal legalább lehet keresni..mégha papír is..[/quote]
  A Te pénzed, Te tudod, de szerinte megfogod bánni..:/
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="bfreshfishb"]Én a Sunhair-mate duóval vagyok. Imáádom. Igaz, mostanában inkább már T30-al veretek. De mait leírt Sh, csak osztani tudom. Ha módod van rá, húzd ki az amcsi tornyos TD-ket, tedd át a fiúkat T30-ba, és megállíthatatlan lesz a cucc.[/quote]
  A nem tornyosokkal T28-nál feladtam .Botrány sz**ok. Kihúztam az angol komplett TD ágat, a németek T9-ig megvannak, de ez a torony mentes amerikai ág kegyetlen. Egyébként nem tudom,mi van ma, de a 7. csatám siegfried-ben. KV3-al is odarakott 3szor egymás után.. Kezd kissé elegem lenni. T34 meg nyeretlenül pihen a garázsban.. Ma egyszerűen hülyék gyülekezete nap van.. 70-80%-os csaták is bukók, 20-30-asok is.. mintha ma elfelejtett vonla mindenki gondolkozni... Idegesítő kissé..


  Szerk: MOST adom fel.. Ezzel szemből golddal nem ütötte át az AMX AC46 kukucskálóját TIER 8-BAN!!!! Lepattant a chaffee oldaláról és persze a tornyot a lövegpajzs mellett lőtte meg egy IS3 400 méterről kapáslövéssel! ELÉG VOLT ! Szerintem eladom a francba és megveszem inkább a ScorpionG-t. Azzal legalább lehet keresni..mégha papír is..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="fakirr1"]

  Erre azt tudom mondani,hogy most a 4. kanyaron vagyok túl és eddig Tier X volt CSAK.. Siegfried line.. MIND a 4 !!!! Szerinted mennyit tudtam lőni úgy,hogy egyedül voltam a város szélén,mert az egész 10-es gárda kempelt a domb alján úgy,hogy nem is lőttek!!! Ott lőnek át,ahol akarnak, egy rohadt bulldogot nem talált el,ami kijött elém!!! Oldalba akartam lőni,de elment a lövedék a tank felett. 5 !!!! méterre volt!!!! Soroljam tovább? Pattintottam már side-ban 2x E100 lövését, tehát be tudom forgatni.. ismerem is annyira, hogy tudjam,mire számíthatok. Hidd el,hogy az eddig játszott kb 600 csata alatt volt időm kitapasztalni. Egyszerűen túl sok sebből vérzik. Pl: az utolsó kanyaromban kaptam 4 lövést 3 mp alatt. E100, IS7, JP E100 és E75. Erre csak az E75-re volt válaszom. Kerestem vele 9K -t prém fiókkal. Ennyi ideig tartott ez a fostalicska.
  Nem veszekedni akarok, egyszerűen csak azt írom,amit átélek ezzel a hulladékkal. Lehet,hogy nem véletlenül értenek sokan egyet velem? Van ellenpélda is, mint azt tudjuk., De fogadjuk el már a másik véleményét,tapasztalatát is !!![/quote]
  Én a Sunhair-mate duóval vagyok. Imáádom. Igaz, mostanában inkább már T30-al veretek. De mait leírt Sh, csak osztani tudom. Ha módod van rá, húzd ki az amcsi tornyos TD-ket, tedd át a fiúkat T30-ba, és megállíthatatlan lesz a cucc.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Sunhair"]Ritka alkalom Girmatronnal értek egyet...

  Kedves Horgony...
  Minden mappon van hely ahol ki lehet használni..Maximum te nem tudod vagy nem néztél utána....
  Valamint ha szarul állsz be akkor persze mindenki belövi a toronytetőt, de ezen minimális mozgás, és egy döntött Hull down segít....

  Fakir: A Tiédnek szar a szórása. Az enyémnek köszönöm nagyon szép. Az hogy te nem tudsz velem beállni az nem az én bajom....
  Az hogy titkos nerfeket emlegetsz, mindent más színben tűntet fel, de kérlek szívj kesebbet, vagy ha iszol, akkor ne vegyél be gyógyszert

  A Tank nem gyors, ám ha a sebességet nézzük, akkor nincs olyan sokkal lemaradva a többiektől, vagyis nem kell a tragika, ha eleve hátul maradsz én kempelsz, akkor nem is fogod utol érni a frontot sosem. De ez nem a tank hibája.
  A Torony kellemesen pattint, ha odafigyel az ember, majdnem bármit., természetesen síkon állva mindenki a kupolát lövi de ez ellen egy kis mozgás is elég néha, vagy egyszerűen egy kicsit döntött Hull down-ba állsz, ahol maga a tank takarja a kupolát.
  A Löveg erős átütés mellé sok sebzés, ideális farm tank, és igen nagy a fun értéke hogy nem lesz kötelező goldot tölteni néha T10 ellen sem
  A Tank gondolkodást igényel. A Csata elején meg kell nézni milyeb tankjai vannak az ellenfélnek, melyik pályán vagyunk, és egy kicsit előre gondolkozni. Ez nem futóbolond, és gyors flankelő tank. Sokaknak nem tetszik, és sosem fog. Mozgékony FCM, és CDC imádók sosem szokják meg a maga kissé nagypapás cammogását, de ettől a tank nem lesz szar. Nem lesz snapshoot bajnok mint egy orosz T10 med, de mivel erős a torony kint lehet maradni egy kicsit célozni.....

  Aki ésszel játszik, és nem akarja úgy tolni velem mint a kedvenc T-54 ével, vagy Pattonjával, és nem Ru módjára akar Lane-ről lane-re vándorolni vele az biztos kézzel szépen fog farmolgatni....Jómagam nagyon szeretem. A Legmegbízhatóbb....Ha valamit eltalálok, azt nagy valószínűsággel át is viszem, és ha át viszem a nagy alfa miatt már csilingelnek is a kreditek....Márpedig ez egy prémium...mi célt szolgálna ha nem azt hogy pénzt keress....[/quote]


  Erre azt tudom mondani,hogy most a 4. kanyaron vagyok túl és eddig Tier X volt CSAK.. Siegfried line.. MIND a 4 !!!! Szerinted mennyit tudtam lőni úgy,hogy egyedül voltam a város szélén,mert az egész 10-es gárda kempelt a domb alján úgy,hogy nem is lőttek!!! Ott lőnek át,ahol akarnak, egy rohadt bulldogot nem talált el,ami kijött elém!!! Oldalba akartam lőni,de elment a lövedék a tank felett. 5 !!!! méterre volt!!!! Soroljam tovább? Pattintottam már side-ban 2x E100 lövését, tehát be tudom forgatni.. ismerem is annyira, hogy tudjam,mire számíthatok. Hidd el,hogy az eddig játszott kb 600 csata alatt volt időm kitapasztalni. Egyszerűen túl sok sebből vérzik. Pl: az utolsó kanyaromban kaptam 4 lövést 3 mp alatt. E100, IS7, JP E100 és E75. Erre csak az E75-re volt válaszom. Kerestem vele 9K -t prém fiókkal. Ennyi ideig tartott ez a fostalicska.
  Nem veszekedni akarok, egyszerűen csak azt írom,amit átélek ezzel a hulladékkal. Lehet,hogy nem véletlenül értenek sokan egyet velem? Van ellenpélda is, mint azt tudjuk., De fogadjuk el már a másik véleményét,tapasztalatát is !!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Newton_emlekirata
  • Tankos
  · 7 éve
  Sunhair köszönöm szépen, megspóroltad nekem a gépelést, leírtál mindent amit szerettem volna Az egyik kedvenc prém tankom a T34 (a másik a Patton KR) még mindig jól hozza a kreditet, pontosságra sincs panaszom. Okosan kell vele játszani.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: Tank elemzés: T14 »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.