Jelenleg

19
látogatónk van

2014. november 6. 09:36

Black Prince - Elemzés

(35 szavazat)
46 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Black Prince a tier 7-es QQF 17-pdr Gun Mk. VII nevű löveget használja. A fejlődési ágán eddigi megtalálható tankok ágyújával egyenrangúnak tekinthető.

A standard lőszer átütése mindössze 171 mm, ami nem sok, de még így is elég arra, hogy minden tier 7-es tankot átüssünk szemből, ellenben már KV4-esek és IS3-ak esetében is szükségünk lesz a gold 239 mm-jére és akkor még nem is beszéltünk a tier 9-es meccsekről.

A HE lőszer is felejthető, hiszen 38 mm-es pen társul 190 hp/átütéssel, ami nem ad valami sokat hozzá.

A DPM-je sem kompenzálja a kicsi átlagsebzését (150 hp/átütés), mivel az újratöltése valamilyen misztikus úton nem vihető 4 másodperc alá, ami azért zavarba ejtő, mert a Churchill VII-nek ez az értéke 3,5 körüli volt.

A lövegsüllyedése/emelkedése ellenben már jobb mint az előző két brit nehézé, de még mindig nem alkalmas a dombok környékén való használatra.

A pontosság és a szinte nem létező célzási idő itt is jellemző, akárcsak az összes brit nehéz tanknál.

Torony

A Black Prince tornya nagyon hasonló „parent” harckocsijának tornyához. Ugyanúgy 152 mm-es a frontja, lövegpajzzsal megspékelve. Ez bőven elegendő és főleg hull-down pozícióban lehet kihasználni. A 95 mm-es oldala és hátulja azonban már nem elegendő a tierjében a pattintgatásra.

A masszív páncélzat ellenére a torony meglepően gyorsan forog, bár a tanktest ehhez már nem ad hozzá sokat, amit a medium és light harckocsik kihasználhatnak.

A látótávolsága 370 m, amivel jó brit heavyhez méltóan az élen helyezkedik el tierbeli társai között.

Felépítmény

A tanktest homlokpáncélzata 152 mm-es, akárcsak a Churchill VII-é, ellenben ez már egy hangyányival nagyobb döntöttséggel rendelkezik, így sidescrapelés esetén 200 mm-es átütés alatt nem képesek beütni.

Oldalt 95 mm-es védelmet kap, ami szintén elegendő a „sarok mögül kitolatok” taktika alkalmazására, ellenben a hátán mindössze 25 mm-nyi acél található, amiből már a tier 5-ös tankok HE lövedékei is profitálhatnak (bár ez elég ritka).

A tier 9-es, brutális pennel rendelkező nehéz harckocsik (pl. M103, Conqueror, stb.) ellen viszont már csak az auto-bounce szögek segíthetnek rajtunk.

Felfüggesztés

A lánctalpak, valamint a rajta található sárvédők hatalmasak, de szerencsére nem képeznek gyenge pontot, mint a „szülő-tank” esetében. Jóval lassabban képes forgatni a tanktestet, mint az összes többi brit heavy (18 fok/másodperc; ennél még a TOG II lánctalpa gyorsabb).

Motor

A Rolls-Royce Meteor névre hallgató motort használja, ami már végre átesett egy szintlépésen, így egy tier 5-ös enginet tudhatunk magunkénak, 600 lóerővel. Ellenben ez sem teszi sokkal gyorsabbá a „Fekete Herceget”, mindössze 20 km/h-ra képes.

A kigyulladás veszélye itt sem fenyeget minket, mert elég ritka, hogy a hátunk mögé kerülnek.

Ajánlott játékstílus

Nem kedveli a dimbes-dombos közeget a lövegsüllyedése és az arty-érzékenysége miatt. Mindkét okból kifolyólag jobb, ha elbújunk épületek sarkai mögé és sidescrapelünk, ami garantált élvezetet biztosít számunkra, hiszen csak hallgatnunk kell, ahogy csiripel az oldalpáncélunk a temérdek pattanástól.

Tier 8-as és tier 9-es heavyk ellen muszáj betölteni az arany lőszert.

Prokhorovka pályán, ha nincs arty, akkor megpróbálhatunk bemenni középre és viszonylag elegendő a lövegsüllyedésünk arra, hogy kihasználjuk a toronypáncélunkat.

A városos pályákon, tier 7-ben egyedül a T29 számít vetélytársnak ellene, ami ha hull-down pozícióba kerül, a BP 171 mm-es penje képtelen átvinni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító (létszükséglet, hiszen jóval gyengébb DPM-et kapunk, mint az előző két brit heavy tank esetében)
  • Szellőzés
  • Szerszámos láda (esetleg periszkóp)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Nagy javítókészlet (gyulladásra nem sűrűn kerül sor)
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A parancsnokot szinte minden tankon KÖTELEZŐ felruházni elsőre a hatodik érzékkel. További első skilleknek javítást ajánlok, valamint másodiknak elit alakulatot, hogy a dpm-et valamennyire növeljük. Ezeken kívül hasznos még a Fegyverkovács, Off-Road Driving, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés és az Adrenalin Roham (nagyon gyakran fordul elő, hogy a mérkőzés elején a heavyk elleni csatában elveszítjük a hp-nk nagy részét; ezért a további, megmaradt tankokat gyorsabban kell elintéznünk).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon erős torony- és frontpáncél, szinte gyenge pont nélkül
  • Pontos és gyorsan célzó löveg
  • Nagy látótávolság
  • Hírhedt és félnek tőle

Hátrányai

  • Az alacsony alfa sebzést nem kompenzálja magas DPM
  • Lomha
  • Alacsony átütés
  • Dombozásra nem alkalmazható lövegsüllyedés

Kiknek ajánlott

Akárcsak a Churchill VII esetében, ismét egy Acélfal-masináról beszélünk, bár annyira talán már nem érezhetjük magunkat biztonságban, pláne akkor nem, ha tier 9-es csatában játszunk. Nem érzem jogosnak, hogy a népszerű, WoT-os videókat tömegszámra gyártó Jingles a BP bemutató videójában ezt a harckocsit nevezte a sidescrapelés királyának. Ezt a titulust átadnám inkább a KV-4-nek vagy az IS-4-nek.

A négy Churchill heavy közül számomra ez volt a legkevésbé élvezetes, de ez még nem jelenti azt, hogy nem jó érzés egy ilyet vezetni. Meg kell szoknunk ellenben azt, hogy búcsút mondhatunk a Nagy Kalibereknek, mert ahhoz nem elegendő ez a dpm ezen a szinten.

Bónuszként és még egy pozitívumként ki kell emelni, hogy a 2. legnagyobb hp-val (1450) rendelkezik tier 7-en belül (Tigris után) és megfelelő használattal ez aligha fogy el gyorsan.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Laccvacc
    • Tankos
    · 2 hónapja
    Nemrég kezdtem el ezt az ágat. Az előző kettőnél többször infarktus közeli állapotba kerültem, rettenetesen lassúak, ha oldalt kellett váltani, na azt nem lehetett! Ez egy picit jobb talán, de még ez is lassú...turbót raktam fel elsőnek a felszerelések közé, de vánszorgás vele az élet. Továbbá gyenge páncél, kicsi alfa, dombot látok kikerülöm, ja és...lassú! Ezt talán még nem is mondtam....a következő csak jobb lehet!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 4 éve
    Istenem, ez aztán ma jól fel Qrt.....megvettem mert kérik a S Conquerort CWre, de inkább a klánból lépek ki minthogy ezzel szenvedjek, még 50K xp a cérna és az is egy retek stockosan......jézusom, WG azért csinál ilyen szarokat, hogy inkább vegyél goldot, hogy átugord free XP ből
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 4 éve
    Nekem T29 van, (egyetlen 7es tankom) de mentorommal mikor szakaszoztunk, ő mindig ezt hozta be, volt mikor 2-en tartottunk egy oldalt 8-as meccsen is. (mondjuk ő nagyon jó játékos)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zabos1
    • Tankos
    · 4 éve
    Ha a Churchill VII szarvolt ez aztán egy igazán retek tank ez viszi a pénzt és nem lehet vele haladni a fejlesztésben/ a játékban se fergeteges 16-19 km a sebessége/
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz
      • Tankos
      · 4 éve
      Nem olyan rossz ez a tank. Menni kell, automata célozni és a lövés gombot lenyomva tartani. Ha rossz irányba indultál, vége a dalnak, nem tudsz átpozicionálni. A következő mindenért kárpótol.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      andiam
      • Tankos
      · 4 éve
      Pontosan értem mire gondolsz
      70k xp-t sikerült kifarmolni a következő tankhoz, de úgy érzem képtelen vagyok a maradékot megszerezni. Büntetés ez tank....
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        StraubZ
        • Tankos
        · 4 éve
        Én 6-os, 7-es szutykokat szabadból átugrottam. Egy percig sem bánom Nagyon más liga a felső 3 tank.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          andiam
          • Tankos
          · 4 éve
          A 6-os Churchill a maga szintjén nagyon is használható, azt élveztem. Úgy rémlett, hogy a Black Prince mindenben jobb az elődnél. Talán így is van, viszont az ellenfelek többet erősödnek tier 6-ról tier 7-re, mint az alanyunk, így itt nekem elhasalt a BP. Mindenki belövi akárhogy állok vele, alacsony alfa, lassú. Kevés tank van amit rühellek (pl Archer ), de ezt ide sorolom. Bízom benne, hogy a mostani 10k xp küldivel hamar túl leszek rajta és soha többet nem gondolok rá.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    jorgat
    • Tankos
    · 5 éve
    Én nem vagyok jó játékos , de azt gondolom nem ez a legrosszabb tank a játékban. Nekem valahogy kézre esik. Nagyot nem sikerült alkotnom vele, de a 110k kifarmolása a végére egész élvezetes lett. Mondjuk díjaznám ha ezt sem futná le egy csiga
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Andrej72
    • Tankos
    · 5 éve
    Azt az egyet nem értem, hogy ha már hozzányúltak a brit HT ághoz, és a Caernarvonból, meg a Conquerorokból játszható tankot fabrikáltak, akkor ezt a szerencsétlen tankot miért kellett meghagyni ilyen lehetetlen állapotban. Ha rosszindulatú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy azt akarták, hogy a játékosok többsége ugorja át free xp-ből, ami ugye az esetek többségében pénz a fejlesztők zsebében. ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gyuszopapa
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Lucfenyő"]Jelen formájában ezt a tankot ellenségemnek nem kivánom. Régen is egy kalap szar volt, de most nehéz lenne hozzá foghatót találni tier 7-ben. Tény, hogy béna vagyok vele de már úgy állok, hozzá: Mindegy a csata kimenetele csak legyen már vége a gridnek...[/quote]
    Az utolsó 30000 xp-t már inkább freeből megoldottam.Persze valamikor nem volt ennyire gyenge csak az idő eljárt felette.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lucfenyő
    • Tankos
    · 5 éve
    Jelen formájában ezt a tankot ellenségemnek nem kivánom. Régen is egy kalap szar volt, de most nehéz lenne hozzá foghatót találni tier 7-ben. Tény, hogy béna vagyok vele de már úgy állok, hozzá: Mindegy a csata kimenetele csak legyen már vége a gridnek...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 5 éve
    Vegyétek figyelembe, hogy ez az elemzés kb. 4 éves! Azóta változott pár dolog a játékban.

    Jelenleg valóban az egyik (A?) legrosszabb tank a játékban, és ezt QB is mondta egyik videojában.
    Nincs:
    - alfa
    - elégséges pen
    - sebesség
    - páncél
    - látótáv
    És ha ezeket összeadjuk, akkor végképp nincs fera factor sem.

    Ami viszont jó hír, a cérna már egész jól használható, de a torony ott sem annyira belőhetetlen, mint híresztelik, a 9-es viszont már valóban jó, ha fullos.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz
    • Tankos
    · 5 éve
    Én a csatak kb 40%-ában top tier voltam, kb 20%-ban volt 10-es ellenfelem. Ezt nem tapasztaltam eddig egy tankkal sem, sem simával, sem prémiummal. 230 csatát mentem vele.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.