Jelenleg

23
látogatónk van

2014. november 4. 10:53

Pz.Kpfw. I Ausf. C - Elemzés

(29 szavazat)
13 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra csak meggymag-köpködőket lehet feltenni, ezek közül a legjobb a 7,92mm Mauser E.W. 141-es típus. Sebzése 8, átlag átütése normál lőszer esetén 33 mm, prémium lőszerrel pedig 43 mm. Ez nem tűnik soknak, de egy tárból 40 meggymagot lehet beleereszteni az ellenfélbe, ami a maga 320-as elméleti sebzésével igazi pusztítóvá teszi ezt a tankot a saját tierjében. A löveg száz méteren 0,45 métert téved, de ez nem lényeges, mert a golyószóró lövegekkel úgyis csak közelharcban fogod használni a gépet. A célzási ideje 1,3 sec, ami jónak mondható, bár a tank természetéből adódóan nem fogod megvárni, hogy beszűküljön az a célkereszt. A töltési ideje 100%-os legénységgel 8 másodperc, ez levihető ventilátorral 7,83 másodpercre, venti+BiA-val pedig 7,67 másodpercre.

Torony

30/14/14 mm-es a páncélzata, ami átlagosnak mondható, készüljünk fel arra, hogy nagyobb távolságból javarészt mindenki át fog tudni minket lőni a meggymagosok kivételével. A látótávolság 340 méter, ami ebben a tierben átlagon felülinek mondható, jó passzív/aktív scouttá téve ezáltal a tankot. A torony forgatási sebessége 44 fok/másodperc, ami egész jó, sok esélyt hagyva a sikeres önvédelemre. A löveg kitéríthetősége -10/+20°, ami különösen jó használhatóságot eredményez dombos terepeken is.

Felépítmény

30/20/20 mm, ezek szintén átlagos értékek, a golyószórósok kivételével a tankok nagy része át fog lőni minket. Az effektív páncélzat persze döntéssel növelhető, de ennek maximum a mozgás közbeni kacsázás közben lesz jelentősége.

A rádió nagyon jónak számít a maga 700 méteres hatótávolságával, ez is hozzájárul a tank aktív/passzív spotterként történő használatához.

A camo értékei alapján a T-15-höz lehet leginkább hasonlítani, passzív spotterként berendezkedve, lövés nélkül jó eséllyel csak az 50 méternél közelebbről fognak minket észrevenni.

Felfüggesztés

A tank egyik gyenge pontja. Sérülékeny, ez adódik a tank sebességéből és kis súlyából is. Ha ugratunk vele és nem egyenesen érkezünk, akkor instant ledobja a lánctalpat. Ügyeljünk arra, hogy milyen útvonalon haladunk, lehetőleg kerüljük ki a bukkanókat vele. A forgási sebessége 48°/sec, ami kiváló, emellett helyben is képes megfordulni.

Motor

Egy 180 LE-s Maybach HL 66 P zörög ebben a tankban, ami miatt nem leszünk sprinterkirályok, viszont sík terepen képes 65-70-es tempót tartani. Kigyulladásra 20% az esély, de ez csak akkor fog előfordulni, ha teleszórják megmaggal a hátsónkat. A motor sérülékeny, de a tank sebességéből adódóan van esély fedezékbe gurulásra akkor is, ha teljesen kilőtték a motort.

Ajánlott játékstílus

Az adott tiertől és pályától függ. Top tierként zárt pályákon „óvatos Rambo” szoktam lenni általában, ami annyiból áll, hogy lövök akit látok, töltésre elbújok, majd ugyanez ismételve. Az alacsonyabb tierekben játszó játékosok között viszonylag kevés a tapasztalt (már csak a tiertornászási inger miatt is), nem egyszer fordult már velem elő, hogy szépen, egyesével jöttek elém a vágóhídra.

Ha a lista közepére kerülsz, akkor sincs nagy probléma, a tankok nagy részét simán tudod sebezni, a sebességednek köszönhetően pedig el tudsz tűnni, mielőtt jönni a viszonzás.

A lista legalján szerepelve a tank szerepe viszont jórészt csak spotolásra korlátozódik (vagy zaklathatsz néhány szerencsétlen papírtankot, pl. Pz Sfl. IV. C és társait). A passzív spotolás technikájáról jó leírás található a T-15 ajánlott játékstílusánál, én személy szerint nem szoktam ezt művelni (pedig ez a tank is kitűnően alkalmas rá).

Stockos állapotban ez a tank – mint elég sok társa – eléggé nyűgös, valahogy nem érzi benne az ember, hogy ez jó lenne. Teljesen kifejlesztve és 100%-os legénységi szinthez közeledve pedig hirtelen megtáltosodik a masina. A hatékony rambózáshoz tudnod kell, hogy melyik tankot lövöd át, illetve érdemes egy elkerülési listát felállítanod (Pz. S 35 739(f), AMX 38/40, D1,D2, Matilda, Valentine, AT-2, tier 5 heavyk, D.W.2, B1, Pz.B2, stb). Ezeket a tankokat mint a leprást úgy kerüld, sebezni nem tudod őket, ők viszont élvezettel fognak ripityára lőni. A lista alján zárt pályáknál érdemes a base környékén maradni legalább két percre, addig a szuicid scoutok általában kihalnak az ellenség táborából (vagy te vadászod le őket ha jönnének tüzérlátogatóba), majd utána átmenni az ellenséges frontvonal mögé zaklatni a megmaradt egyéneket. Ilyenkor általában az is elég, ha trackeled őket, vagy extrém esetben megpróbálod az ágyújukat ellőni (nem reménytelen eset), ezzel is segítve csapattársaidat.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

A ventilátor és álcaháló kötelező darab, harmadiknak pedig a preferált szerep szerint választasz valamit, például teleszkóp vagy optika.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítócsomag, Kis elsősegélycsomag és Kézi tűzoltókészülék. Ez utóbbi helyett benzint vagy csokit is berakhatunk.

Ajánlott legénységi képzettségek

Szereptől függ. Spotter esetén parancsnoknak 6. érzék, felderítés/helyzetfelismerés, a sofőrnek pedig álca, kuplungégető/terepkirály. Én személy szerint a BiA-t előnyben részesítem, de ismét megjegyzem, hogy nincs érzékem a passzív spottinghoz.

Bevétel

A vbaddict.net statisztikái alapján -1500 kredittel kell számolnunk körönként, ez szerintem a tierlépés kényszerének eredménye (vagy pedig krumplis zsákok ülnek a személyzet helyén). Stockosan, rossz legénységgel lehet mínuszos ez a tank, de teljesen kihúzva (és ésszel játszva) 8-10 ezer nettó is elérhető vele.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagy látótávolság
  • Nagy rádió hatótávolság
  • Jó álca
  • A végsebessége a legnagyobb a jelenlegi tankok között (kivéve RU 251 +1 km/h-val)
  • Jól fordul
  • Brutális meggymagköpködő, a papírok rémálma.

Hátrányai

  • Viszonylag alacsony átütés
  • Drága gold ammo (16 ezer credit táranként)
  • Gyorsulása kicsit gyenge
  • A sofőr gyakran kap szívinfarktust
  • A parancsnok egyben a lövész, töltő, rádiós is
  • A tank  hajlamos a driftelésre

Kiknek ajánlott

Őszintén? Mindenkinek! Igaz, meg kell tanulni vele játszani, de ha ez megvan, akkor teszi a dolgát, ahogy kell. A belépő szinten bármikor találkozhatunk visszatérő garázdálkodókkal, akik eldönthetik egy meccs kimenetelét. Ötvözi magában a harcost és a felderítőt, nagyobb tiereknél is hasznát tudja venni az ember, kiváló tüzérlyuggató, foglalásnullázó. Arra is kiválóan alkalmas, hogy nagyobb tierű tankokkal lejátszott csaták után levezesd a feszültséget (előszeretettel szoktak szép jelzőkkel illetni, ha egy papírtankot úgy ölök meg, hogy egy lövést sem tud leadni rám).


Az elemzést írta: Milkafiu

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:29

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atilis81
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem a mai napig az egyik kedvenc tankom, minden nap az első csatát vele szoktam kezdeni. Azonkívül, ha magasabb tierben felidegesítem magam, akkor mindig lejátszok pár kört ezzel a tankkal, mert az általában felvidít. Ellenfélként is nagyon idegesítő tud lenni, pláne ha szakaszban tolják 2-en, 3-an, és értenek is hozzá, percek alatt ledarálják a teljes mezőnyt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Anna_Blue
    • Tankos
    · 7 éve
    Az eddigi legviccesebb meccseim ehhez a tankhoz kötődnek. Imádom
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Peppery
    • Tankos
    · 9 éve
    Igazi kis rohadék
    Ha valakinek belefér arannyal lőni, konkrétan végig lehet borotválni az ellenséget
    Szakaszba 3 ilyen ha együtt mozog, az nagyon gyilkos
    Én imádom! :P

    (de alap lőszerrel is jó, még ha nem is üt át pl. egy T5-öst, mert a golyózápor elől, a legtöbben visszavonulnak. Jól lehet vele terrorizálni :P )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CHARON_007
    • Tankos
    · 9 éve
    jó kis gép felderíteni kiváló sebezni nem nagyon kell vele
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sztare81
    • Tankos
    · 9 éve
    Üdv.
    Köszi a jó elemzést.Nagyon élveztem vele játékot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Oberjunker
    • Tankos
    · 9 éve
    :lol:
    [quote]vagy zaklathatsz néhány szerencsétlen papírtankot[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kipeti
    • Tankos
    · 9 éve
    Nem tudom lehet én vagyok elcseszve, de én rammolásra alakítottam ki, alecto és marder társai szeretik ha 50-60al megyek bele az oldalukba
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hun_Mercenary
    • Tankos
    · 9 éve
    Jó lett ;-)
    Nekem is megvolt. T3-ban igen komoly pusztításokra képes. Emlékszem, amikor játszottam vele, akkor kimondottan a T82, Marder 2 stílusú gépekre vadásztam. Általában egy társból megvoltak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hadtjuk
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="bearx"]"•A végsebessége a legnagyobb a jelenlegi tankok között"
    A RU 251-nek nagyobb, igaz csak 1-el.
    A -1500-as credithozam meg tényleg fura, biztos a sok suicide spotter miatt ilyen rossz statisztikailag.[/quote]
    Tartós mínuszt összehozni rossz spot miatt lehetetlen, akárhányszor lőnek ki, ennyire nem mehet mínuszba mivel olcsó a tank. Itt csak, akkor lehet mínuszos, ha aranyat tölt az ember. És ezt egy időben elég sokan megtették. (Jó pár honapja még ez volt a legveszteségesebb tank.) Mostanában mintha napról napra javulna a jövedelmező képessége.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    milkafiu
    • Tankos
    · 9 éve
    Szeretem ezt a tankot. Nagyjából saját maga ellen immunisnak mondható mozgás közben, ha meg van olyan hülye az ellenfél hogy beáll elém amíg tölt, megérdemli
    Ensk-en volt egyszer olyan hogy sikerült megfordítani a meccs eredményét, ott egy Wolverine seggébe álltam be, a többi tank nagyjából tehetetlen volt vele szemben. Utána a maradékot nem volt nehéz levadászniuk. Egyszer még egy AT-2-t is megszívattam, trackelve tartottam addig, míg ki nem nyírták
    A másik emlékezetes kör még az volt, amikor az artinerf előtt egy G.W. Panthert öltem meg egyedül Live Oaks-on. Írogatták az enemyk az elején hogy adjunk nekik Cool-headedet, de az arti halála után hirtelen mindenki elhallgatott. A legjobb platoonban nyomni vele, ha topba rak be, és elvileg mindenkit át tudunk lőni, akkor nincs megállás.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.