Jelenleg

18
látogatónk van

2014. november 4. 08:02

M7 - Elemzés

(35 szavazat)
40 hozzászólás

Bevezető

Én úgy gondoltam, hogy rövidre fogom az adatok legépelését, mivel a tankról nehéz igazán érdekes dolgokat mondani, helyette inkább kifejtem, hogy miért ilyen nehéz vele boldogulni és miért nem ajánlom senkinek.

Paraméterek

Ágyú

2 löveg is van ezen a tankon, amit lehet top lövegként használni. 

Az egyik egy 75mm-es meggymag köpő, Gun M3 néven. A másik a QF 6. PDR MK III. A választás eléggé egyértelmű, mivel a Gun M3-nak nincs páncélátütése! Alap lőszerrel 92mm-t üt át, szerintem ez semmire sem elég egy Tier 5-ös médium tanknál. Volt, hogy oldalról nem tudtam belőni vele a KV-1-et. 

Tehát a QF 6-os löveget kell használni. Egész kellemes 105 mm-t üt át alap lőszerrel, és 170 mm-es átütési értéket vesz fel prémium lőszerrel. Ezen a lövegen a HE lőszer nem elérhető. 

Töltés ideje igen barátságos, 1,91 másodperc, így érhető el 2318-as sebzés percenként (töltésgyorsítóval). 

Célzás ideje miatt kialakul az a szituáció, hogy gyorsabban tölt, mint céloz, de egy Célzásgyorsító valamelyest segíthet a helyzetünkön. 

Eddig nem tűnik rossznak ez a löveg, de most jön a feketeleves! A löveg elképesztően pontatlan és lassan is száll a lövedék. Közepes távra is komoly célzást igényel, távoli – pláne mozgó  célpontokat külön öröm, ha eltalálsz vele. Én pontatlanabbnak éreztem, mint amit papíron írnak. Papíron 0,41-es értéke van, ez 0,43-44 körül már reálisabb. Az ágyú emellett kellemesen mozog negatív irányba, sok olyan helyről ki lehet kukucskálni, ahonnét mással nem. 

Nem lenne ez az ágyú annyira rossz, de távolról alkalmatlan a támogatásra és letámadni is okosan kell vele, mert mozgás közben is nagy a szórása.

Torony

Páncélról felesleges is beszélni. Nagyon régen hajlamos volt pattanókat generálni, de ma csak díszként funkcionál. A toronynak van egy nagyon jó tulajdonsága, a látótáv. Tierjében a legmesszebb lát el, periszkóppal 475 méterről is képes spotolni. Periszkóp nélkül egyébként 380 méter a látótávja.

Forgási sebessége 48 fok/sec, ez egy elég jó érték, nem fogja tudni semmi se lekörözni.

Felépítmény

Bármi belövi, hisz 40 mm körüli páncélzata van szemből. Az álcára érdemes hagyatkozni, ami az egyik legjobb a Tierjében. Bokor mögött 35% feletti az álcánk, ez passzív felderítésre simán elég kell, hogy legyen.

Felfüggesztés

Elég gyorsan forog a test, 48 fokot tesz meg másodpercenként. A torony se éppen lomha, így nehéz tankokat és a páncélvadászokat le tudja körözni. Emellett talajellenállás értékei is kiválóak.

Motor

460 LE-s motor hajtja az M7-et. Szerencsére nem nagy a tömegünk, így elegendő ez a motor mindenre. A tank végsebessége 60 km/h és ezt el is képes érni.

Ajánlott játékstílus

Több fajta stílusban használják ezt a tankot. Van, aki távcsővel+szellőzéssel játszik aktív stílusban. Én inkább a minél nagyobb látótávra hagyatkozom. 

Az a nagy baj ennél a tanknál, hogy ugyan a látótáv+álca+sebesség értékei jók, de semmi más nem. Gondolná az ember, hogy akkor spotolgatunk majd. Csak ez nem megy olyan egyszerűen Tier 5-ös csatákban. Tier 7-be elég ritkán kerültem vele, tier 6-ban meg ugyanaz a helyzet, mint tier 5-ben. A felderített ellenfeleket igen ritkán sebzik. Emlékszem arra, amikor Malinovkán a házak mögött végiggaloppozott egy BDR és képtelen voltak eltalálni. Ez a baj ezzel a tankkal, hogy hiába spotolsz, ha a társak nem sebzik a célpontokat. 

A lövege egyszerűen nem jó. Sokkal rosszabb, mint ami papíron van feltüntetve és lassan is repül a lövedék. 110-es penetrációs érték nem lenne rossz, de sokra nem megy vele az ember, ha nem oda megy a lövedék, ahova szánják. KV-1 is gondot okoz már 300 méter körül, hiába a gyenge pontot célzod, úgyse találod el. Emlékszem olyan helyzetre, amikor direkt rosszul céloztam és úgy találtam el a gyenge pontját. 

Agresszív stílus valamennyire működik vele, de nagyon oda kell figyelni, mert volt hogy közvetlenül az ellenfél mellől nem talált a löveg. Egyedül lévő nehéz tankokat és páncélvadászokat érdemes lerohanni vele. Nehéz tankokat körözgetve kilőni, a páncélvadászoknál pedig vagy láncot lőni vagy beblokkolni. 

A jó lövegkitéríthetőségnek hála, legalább domboknál ki tudunk kukkantani, lőni egyet, majd visszahúzódni. Ezzel csökkenthetjük a belőhető felületet. 

Az a baj a tankkal, hogy az igazi előnyeit képtelenség kihasználni a szintjén a társak miatt. Én az egyik leggyengébb Tier 5-ös médium tanknak tartom. Free xp pumpálásra viszont kiválóan alkalmas.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Periszkóp
  • Töltésgyorsító
  • Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kézi tűzoltókészülék
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet

Ajánlott legénységi képzettségek

1. sorba 6. érzék kell a parancsnokra, a többi tagra álca. A 2. sorba mehet javítás, majd újraosztás után BIA. Ezután a 3. sorba kell a javítást rakni.

Átlagos bevétel

Nagyon helyzetfüggő. Ha sikerül elkapni magányos nehéz tankokat vagy páncélvadászokat, akkor 15k-20k között ad. De vannak nála sokkal jobb kreditszerző gépek is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon jó látótáv
  • Jó álca érték 
  • Jó végsebesség és mozgékonyság

Hátrányai

  • Sokszor a társak miatt a látótáv haszontalanná válik
  • Fájdalmasan pontatlan a löveg
  • Tovább céloz, mint tölt 
  • Kevés olyan helyzet van, ahol nagyot lehet vele alkotni 

Kiknek ajánlott

Akinek van elég free xp-je kifullozni, majd átlépni a következő tankra. Kezdők gyakorlatilag semmit se fognak vele csinálni, a jobb játékosok meg bosszankodnak majd, hogy senki se lövi a felderített ellenfeleket. 

Néha lehet vele jobb köröket menni, de egy jó körre 4-5 gyenge kör jut. Szenvedős nagyon vele a játék. Sherman, Pz IV, T-34 nagyságrendekkel jobb tankok.


Az elemzést írta: Szu33Flanker

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme
    • Tankos
    · 5 éve
    Elkezdtem ezt az ágat a DA miatt. Ez a tank teljesen rendben van, Xp boosterrel 35 csata kellett stockból a következő tankhoz. Elosztás és pálya függvénye, hogy passzívan scout, vagy másod-harmad vonalas bokor/dombharc. Ha a csapat nem lövi a spotod és rádesik az ellenfél, akkor akár halál előtt egy rohamrással a 6 fontos ágyúból ki lehet köpködni többszáz sebzést is. Mivel nagyon jól gyorsul és a végsebessége is rendben van, a sok vaksi 5-ös tank között lazán el lehet futni egy csomó pályán sutyiban az artykért és a papírTDkért, de úgy általában bármelyik egyedül csámborgó enemyt le lehet vele rohanni. Így, hogy lehet vele önállósodni, csak mérsékelten frusztrálók a passzív csapattársak ez pedig egy 5-ös tank esetében kimondottan előny ismerve a mezőnyt. A 8-as gundep nem tűnik olyan OP-nak mint a következő T21 10-es süllyedése, de a tank tömzsi formájának "hülye" kialakítása miatt bátrabban lehet vele dombra hajtani és onnan a háttérből peek-a-boozni. Szerintem az átlagnál jobb tank.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 5 éve
    Kezdem megszeretni ezt a kis dögöt,egész kellemesen csalódtam benne, ez a harmadik ágyú milyen? 75 mmGun M3L
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gaunt93
    • Tankos
    · 7 éve
    Elindultam ezen az ágon, az elemzés hatására kicsit elbizonytalanodtam, de végül a kommentek meggyőztek, hogy érdemes vele tenni egy próbát... Jó döntés volt, bírom ezt a kis rohadékot, a 70. csatában lett meg az első kiválóságjel, rákaptam a ritmusára Nekem valahogy nem jött be a hat fontos ágyú (pedig a T-34 géppuskáját imádom), ezért a 75mm-es löveggel használom, 92-es pen ide vagy oda.. a töltésidő így is gyors, a pontossága mindkettőnek borzalmas, szóval ha már az arcukba kell mászni, üssön nagyot :P Valamiért az MM egész barátságosan bánik vele, de még top tierben is tudni kell azért, hol a helyünk, mert nagyon gyorsan kutyába raknak. Néha meglepődök, miket ad be messzebbről is, de azért a szerencsére nem szabad alapozni. Előnye, hogy nagyon lenézik, ebből pedig lehet előnyt kovácsolni. Sajnos már a saját szintjén is goldot kell az izmosabb ellenfelekbe pumpálni, és még úgy is hajlamos lepattogni. Pénztemetőnek nem mondanám azért, általában ki szokott jönni nullára a vége, max 1-2 ezret megy mínuszba. A hibákat sem nagyon tolerálja a 440-es hp-jával, nem érdemes vele kikukucskálva kockáztatni kapáslövéseket... Top tierben med-ként, 6-osok között spotterként használom, ha pedig a balszerencse feldob a 7-esek közé, akkor vagy passzív spotterkedem, vagy a nagyobbak nyomában járok, hátha csurran-csöppen némi sebzés nekem is (az ellen úgysem rám figyel, elvégre mit árthat egy M7 az IS-nek?).
    Szóval.... keresni nyilván nem ezzel fog az ember, de az egyedi stílusa miatt aki megtartja, az úgyis csak a fun-faktor miatt játszik vele
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 7 éve
    Egy tank minden hibájával együtt tudok élni, de pontatlan löveg-el nem. Ha nincs pontos 0,40 (0, 38-s) lövege akkor nem a barátom. Most 177,500 credit, de nem veszem meg, pedig az a t71 piszkálja a csőröm.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    • Tankos
    · 7 éve
    Belekezdtem ebbe az ágba és azt kell mondjam egyelőre nem értek egyet a cikk írójával a tank megítélése kapcsán. Természetesen minden tekintetben kiváló írás és sokat segített, amiért külön köszönet illeti.

    Épp az előbbi csatában sikerült kiosztani egy 1400-as sebzést, miként az elsőben is, igaz saját tierjében nagy korlát az agyhalottak tömege ami sok esetben döntő tényező, ezért valóban nem egyszerű a grindelés.

    3 meccsből 2 volt saját tierben egy tier 7-ben. Amint az lenni szokott tier 7-ben az átütés max a ligth tankok ellen adott, ugyanakkor azt tapasztaltam hogy egy amx 12t ellen pl semmi esély ha rámrongyolnak.

    Nem tűnik vészesnek, sokkalta rosszabb tankokkal volt is már dolgom (quack), mindazonáltal nem hinném, hogy megtartanám ha végeztünk egymással.

    A Matilda oldalát simán vitte, DW2-t frontból üti, VK 30-ast is oldalba csipkedi, szóval nem esélytelen, illetve ésszel használva, ismerve a korlátait szerintem teljesen rendben van.

    Nem nagy durranás de messze nem olyan szörnyű mint amilyennek az írás alapján vártam.

    Egy példa amiért nem értek egyet a cikk írójával:

    [img]http://i.imgur.com/eJMTJ6G.jpg[/img]

    [img]http://i.imgur.com/1SCxqmb.png[/img]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bedohaza
    • Tankos
    · 7 éve
    Ez igenis egy LT a játékban, bármi is van oda írva és szigorúan a pdr-el kell használni. Majdnem a 3. csillagnál járok vele és ez tipikusan az a csótány ami eleinte passzív spotol de ha nem tud akkor a sebességét kihasználva simán oldalba kap bármit. (mivel nem megy tier 8-ba én goldot se használok bele)
    2 seces töltésidőnél és iyen kis kalibernél még fel se spotolódsz ha lövöldözöl. Ja és nem is figyelnek rá a kis sebzés miatt. Tény h hogy aktív spotolásra nem a legjobb mert a med tank besorolás miatt mozgás közben veszít az álcájából, de a dpm-jével bármely 5-ös könnyűtankot kinyírja 1 v 1. Ja és simán lehet vele lövöldözni mert rengeteg töltény van bele, bár távolra érdemesebb várni mivel gyorsabban tölt mint szűkül. Frontból viszont csak az 5-ösöket üti át, azt se mind.

    Arra pedig h ne hasonlítsd a medet lighthoz...
    Az amx 50 b és a Maus is hevy még se ugyanaz a játékstílus. ahogy ru 251 és a t49 se. de az elc-é és a leopardé se.
    De mondhatnám az is3-at és az fcm-et is
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Camper03
    • Kiképző
    · 7 éve
    [quote name="Herrpoos"]
    Legtöbb esetben nagyon is igaz lenne ez az állítás, de ez a med majdnem minden tulajdonságában olyan mint egy lighttank. Ugyan ilyen melléfogásra példa az, hogy a crusader light (ami amúgy med besorolást kap tier 5-7). Amúgy az m7 előtt és után is light tankok vannak, nem csoda, hogy tulajdonságait is ehhez mérten balance-olták[/quote]

    Akármennyire is hasonlít egy lighthoz az M7, a rendes könnyű tankok, amik ötös szinten vannak, mind jobb lightok, mint az M7, ami egy med, ami képes lightként is viselkedni és felderíteni, ha NINCS könnyű tank a meccsen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Herrpoos
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Black_Sheep_01"]Egy lightot ne hasonlíts egy medhez, totál más játékstílust követel meg.[/quote]

    Legtöbb esetben nagyon is igaz lenne ez az állítás, de ez a med majdnem minden tulajdonságában olyan mint egy lighttank. Ugyan ilyen melléfogásra példa az, hogy a crusader light (ami amúgy med besorolást kap tier 5-7). Amúgy az m7 előtt és után is light tankok vannak, nem csoda, hogy tulajdonságait is ehhez mérten balance-olták
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 7 éve
    Camper03-mal értek egyet: ez egy remek vas. Vagyis nekem is nagy kedvencem, "megtartós" fun tank. És hát tényleg zabálja az APCR-t ...

    Mivel med, így ha mozog nem annyira bízhatunk az álcájában... viszont ha tereptárgyak fedezékében mozog, ahol nem látnak rá... és hát mozogni azt nagyon tud

    Dombozni-tornyozni is lehet vele, meg lerohanni és körbeautókázni vele magányos ellenfeleket ugyancsak. ( Szerintem gyorsabban megy mint ahogy kanyarodik, evvel tehát kicsit vigyázi kell. )

    Összességében mindennel együtt nagy kedvencem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CsakaregE
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="aranyipeti@freemail.hu"]Ez a tank ígyis úgyis fos. 2x vetemedtem rá hogy kihúzzam vele a 6 ost de annyira játszhatatlan hogy elképesztő. + a Chaffe mindenben jobb nála 5 ben és még ha feldobja akkor is értékes tagja tudok lenni a csapatnak.[/quote]

    Annyira szeretem ezt a mondást és most ide is pont tökéletes : Ha kacsa nem tud úszni akkor a víz a hülye....
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.