Jelenleg

14
látogatónk van

2023. november 27. 11:24

Tank elemzés: CS-63

(46 szavazat)
5 hozzászólás

CS-63

  X LENGYEL KÖZEPES TANK

Írta: 454Automatic - Verzió: 1.23

Páncél hatékonyság

Kezdőbarátság

Ágyú kezelhetőség

Sebesség

Agilitás

Sokoldalúság

Hull-down telj.

Arany függetlenség

Kiválóság jel húzás

Rejtőzködés, felderítés

BEVEZETÉS – Tier X Ferrária, azaz inkább a tier X Arrinera Hussarya-ja

Maradjunk csak annyiban, hogy a Worl Of Tanks turbóval megfújt sportkocsija, jelenleg a leggyorsabb közepes tank a játékban, amivel soha nem fogunk semmiről sem lemaradni.

Történelmi háttér

Félreértések elkerülése végett kapásból szeretném kihangsúlyozni, hogy ez a tank a valóságban nem létezett, abszolút fake tank. A játék készítői történelmi hátterét arra alapozzák, hogy a lengyel hadsereg a szovjet T-34-85-ösök leváltására indították a harckocsi tervezésének a projektjét, szovjet tervezési irányvonalakon, ám a projektet a T-55-ös harckocsik 1968-as rendszerbeállításával leállították és prototípus sem készült belőle. Nos amennyiben ezt a leírást készpénznek vettem volna, megspóroltam volna magamnak egy fals történelmi leírást, amit Nortonor kivetetett belőlem a cikk vázlatából :D  -amúgy teljesen jogosan- szóval legnagyobb sajnálatomra ezt a részt nem fogjátok a történelmi háttér bekezdésben elolvasni, mert tényleg csak hasonlóságokra alapoztam, így a történelmi részre itt szomorúan pontot teszek. Azért megosztom Veletek, hogy mire is gondoltam, amire igencsak hasonlít, de tényleg csak hasonlít, hiszen nem sok közük van egymáshoz. Ez a PT-76, illetve a kínai Type-63 könnyű kétéltű harckocsi. Két képet beillesztek, hogy legyen egy kis vizuális összekapcsolódás, hogy miért is szerettem volna azt gondolni, hogy van közös, azaz valóságalapú háttere a CS-nek:

PT-76, Kínai Type-63

Paraméterek

ÁGYÚ - 105 mm armata wz. 64

Közepes tankokon a jól bevált, már-már megszokott 105 mm-es. Semmi furfang nincs benne. Egyik tulajdonsága sem kiemelkedően jó vagy rossz. Társul hozzá egy kellemes 390-es alfa sebzés, elfogadható alaplőszer átütéssel (258 mm) és hozzá tartozó kiváló sebességgel (1241 m/sec), mindez megfűszerezve azzal, hogy AP így kevésbé pattogós, mint a prémiumlövedék, hiszen kap 5° normalizációt. A prémium lövedék APCR, ami olyan gyorsan (1410 m/sec) és lapos röppályán száll a célpont felé, mintha zsinóron húznák. A HE teljesen átlagos szinte említésre sem méltó. Nem cizellálom túl, itt egy táblázat, amiből kiolvashatóak a lövedékek értékei.

APCR (normál) APCR (prémium) HE (robbanó)
Átütés (mm) 258 315 53
Átütés 500 méteren (mm) 232 301 53
Sebzés (HP) 390 390 510
Modul sebzés 150 150 150
Torkolati sebesség (m/s) 1241 1410 1025
Ár (kredit) 1120 4800 745

Teljes lőszerjavadalmazásunk 50 darab, ami bőségesen elég kell, hogy legyen, összesen 19 500 HP potenciális sebzés meglövésére ad lehetőséget. Ezzel a javadalmazással lehetünk bátrak és nagyvonalúak a kiosztás terén, amit javaslok: valamivel több AP, mint APCR, hiszen alap lőszerünk igen jól működik és 4-5 db HE a gyengén páncélozott tankok szeretgetésére.

Persze ha az ágyúról van szó, nem csak a lövedékek határozzák meg, hanem maga a használhatóság, az ágyúkezelhetőség. Számszerűen is mindent kifejtek hamarosan egy táblázatban, de az elemzés célja a száraz adatok közlésén túl a szubjektív tapasztalatok képernyőre vetítése is.

Tehát nekem ez az ágyú nagyon bejött, elegendően pontos, hogy mesterlövészként használjuk, kapáslövéseket is gyönyörűen hozza anélkül, hogy teljesen beszűkülne a célkereszt. Újratöltési ideje szintén perfekt, jól eltalált arányban van minden. Ha a gyengeségéről kéne írni az talán csak a prémium lőszer átütése lenne a maga karcsú 315 mm ével és azzal, hogy a lövegben használt prémiumlőszer APCR (ez személyes, jobban kedvelem a heat-et), sajnos a távolság növekedésével fokozatosan veszít átütési képességéből, de mindenkit megnyugtatok, az alaplőszer olyan nagyszerűen használható, hogy ritkán kell csak a prémiumhoz nyúlni normális, értelmes játékhasználat során.

Nehogy kimaradjon! Ennek a harckocsinak van egy plusz tulajdonsága, mégpedig a turbó mód, amit nemsokára kifejtek, de van ennek a turbó módnak egy rákfenéje, ami beleeszi magát a lövegkezelhetőségbe. Mégpedig az, amikor használatban van és élünk a plusz mobilitással, nos akkor ez a kellemesen jól használható 105 mm-es átváltozik egy nemhogy kellemetlen, de egy igazán használhatatlan valamivé. És hogy ez miben nyilvánul meg? Mondom is, mindennemű mozgásközbenni szórás majdnem meg négyszereződik (!) a fejlesztett értékekhez képest, a célzási ideje másfélszeresére nő. A célkör úgy szétugrik, hogy már rajta sincs a monitor síkján. Ez a gyakorlatban úgy fest, hogy teljes turbósított sebességgel közlekedve, a tőlünk 20-30 méterre lévő ellenséget is csak olyan 20-30%-os valószínűséggel fogjuk eltalálni. Ezért lövés előtt célszerű kikapcsolni a turbót. Ezt alapértelmezetten az „x” billentyű lenyomásával tehetjük, mely billentyű lenyomása után automatikusan lefékez és megáll vezetett tankunk, hogy egyhelyben várhassuk két teljes másodpercig papírvékony páncéllemezeink szétlyuggatását. De mint mondtam a turbó használatát, annak előnyeit és hátrányai kiküszöbölését később részletesen kifejtem, hogy ne szenvedjünk annak hátrányaitól.

A már jól megszokott táblázati formát fogom használni a táblázatban, tehát oszlopok szerint:

 • 1-es oszlop: ahogy a tankot kapjuk vásárláskor felszerelések nélkül 100%-os skillezetlen legénységgel
 • 2-es oszlop: alap kreditért megvásárolható felszerelésekkel (Szellőzés, vstab, töltésgyorsító) és 4 skilles legénységgel
 • 3-as oszlop: az egyik jelenleg használt és bevált felszerelés konfigommal (Szellőzés, vstab, töltésgyorsító mindenből lila), 4 skilles legénységgel, pót ellátmánnyal
 • 4-es oszlop: minden földi jó, ami a hármas oszlopban szerepelt + TURBÓ mód, hogy elmenjen a kedvünk száguldás közben lövöldözni.
1. 2. 3. 4.
Szórás (m/100m) 0,35 0,33 0,31 0,31
↘ mozgás közben (m/100m) +0,12 +0,09 +0,08 +0,30
↘ forgás közben (m/100m) +0,12 +0,09 +0,08 +0,32
↘ toronyforgás közben (m/100m) +0,06 +0,04 +0,04 +0,20
∑ mozgás közben (m/100m) 0,65 0,55 0,51 1,13
Célzási sebesség (s) 2,21 2,10 1,99 3,03(!)
Töltési idő (s) 8,15 6,99 6,37 6,37
Elméleti tűzgyorsaság (lövés/min) 7,36 8,59 9,42 9,42
DPM (HP/perc) 2871 3350 3673 3673

Torony

Klasszikus lefordított serpenyőforma, csupa ív és lekerekítés, szemből szinte láthatatlan a torony síkjába majdnem teljesen belesimuló alacsony profilú kupola, negatív irányba -8°-ot tudó löveg kitéríthetőség, papíron remek páncélzat ehhez a lekerekített formavilághoz, számszerűen elöl 260 mm páncél védi, oldalról 60 és hátulról 50 mm. Szinte üvölt, ha megnézzük a paramétereket, hogy hull-downra kell használni. Vagy mégsem? De akkor hol lehet a feketeleves? Hát kedves Hobbitársak ott van a lengyel kutya elásva, hogy valójában tényleg csak PAPÍRON hozza szemből a 260 mm páncélvédelmet. A rideg valóság az, hogy 260 mm védi a löveg melletti néhány centiméter széles részt, azt, ahova még véletlenül se fog senkise lőni, mindenhol máshol 65 és 95 milliméter közötti páncélvédelmet kap. Azért ne csüggedjünk, mert bár a szemből 65-95 mm vastag torony páncél még effektív értékeken számolva se sok, viszont a szélei felé és a teteje felé, köszönhetően a fordított serpenyőformának bőven megvan az automatikusan pattintó 75° feletti döntöttség.

Ha ellene játszi az ember gyermeke, akkor a lövegpajzstól enyhén jobbra is és balra is belőhető a torony, nem a torony szélén mert mint mondottam volt, ott már nagyon éles szögben érkezne rá a lövés, ami így automatikusan lepattanna róla. Azért hull-downra csak óvatosan használjuk, lehet vele, de ha egy mód van rá, akkor eme művészet gyakorlása közben nem árt, ha legalább 1-200 méter tisztes távolságot megtartunk vele. Itt egy hőábra, hogy hova érdemes lőni, ha szeretnétek a tornyát szemből belőni, a zöld részek gond nélkül átüthetőek, a lila részek automatikusan pattintják a 105 mm-es lövegeket elhagyó lövedékeket.

Toronyhoz tartozó további paraméterek, a – 8°negatív irányú kitéríthetőséget az imént ugyan szóba hoztam és ez szinte mindenre elég, bár el tudnék viselni még további egy-két fokot lefelé, mivel ilyen tekintetből nagyon telhetetlen vagyok. Felfelé célzáshoz átlagos, közepes tankos értéket kapunk +20°-ot ez is elegendő szokott lenni. Oldalra is hozza ezeket az értékeket, kivéve hátra, mert ott lefelé csak 3 °-ot tud.

A torony forgási sebessége jelenleg a játékban a legjobb 52° / másodperc, ezzel az értékkel 10-es közepes tankok között a dobogó első fokán áll, az STB-1-el holtversenyben, ha még fejlesztünk is rajta normális legénységi skillezéssel, és felszerelésekkel könnyedén hozzájön ehhez az értékhez egy bő 5% plusz.

Látótávolságában semmi kiemelkedő nincs, szokványos 400 méter ezzel nem mi fogjuk felderíteni elsőként a pálya másik oldalán bokorban gubbasztó strv-ket, de a tank stílusához elegendő is ez a látómező. Értelmes felszereléssel, amit nem a felderítés köré építünk, simán kihozhatunk a tankból a 450 métert.

Rádióhatótávolsága - ide írom, bár közel sem biztos, hogy a toronyban foglal helyet- mindenre elegendő 730 méter.

Felépítmény

Hasonlóan a toronyhoz itt sem kapunk erős, vastag páncéllemezeket, ám hasonlóság nem csak a vékony lemezek tekintetében, van, hanem abban, hogy a frontpáncél felső lemeze olyan extrém szögben van döntve, hogy automatikus lepattannak az ide érkező lövedékek. Persze ezt a remek tulajdonságát, ritkán fogjuk élvezni, mert nincs az a barom, aki szándékosan ide célozna. Ezért maradjunk annyiban, hogy elöl 80 mm „védi” oldalt 50 mm hátulról pedig 40 mm. Több leütést szerintem ez a bekezdés nem igazán érdemel, inkább beszéljen róla egy kép, melyet fentebb megtekinthettek.

Felfüggesztés/Lántalp

Haladjunk szépen sorban, a végére szeretném hagyni a legjobb részt, ezért az unalmasabb kötelező elemekkel kezdem.

Felfüggesztés és lánctalp forgási értékei finoman szólva sem a legjobbak 49°/sec (a továbbiakban is mindig 10-es közepesekkel hasonlítva), bár óriási különbségek nincsenek, még is a lista hátulján kullog elemzett tank társai között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy közelharcban okozhat kellemetlen pillanatokat, amikor jó lenne kis ívben megkerülni, leforogni az ellenséges harckocsit, más helyzetekben nem éreztem akkora hátránynak azt a néhány fokmásodperces lemaradást.

Talajellenállási értékei kemény, közepesen kemény és lágy talajon: 0,58/0,67/1,53 (rad⁻¹) ami egy igen kellemes érték, mindenhol képesek leszünk a leggyorsabbak lenni, köszönhetően a kiváló motorunknak és a tank különleges képességének, a turbónak.

Motor

SGT3-CzM megjelölésű benzinmotor, ami alap értéken 740 lóerőt és 18,12 lóerő/ tonnát biztosít járművünk részére, ami tankunkat előre 55 km/órával mozgatja, hátrafelé meg igen karcsú 15-el. Ha elkezdünk játszani a tankkal, pikk-pakk kifejleszthetjük rá a harctéri módosítás összes szintjét, amivel kapunk további 2% motorerőt, nem sok, de ez is valami, a 740 lóerőből 762 lesz. De nem ezért hagytam a fejezet végére a motort és nem is ettől lesz a WoT sportkocsija, hanem azért, mert ez a motor kap egy turbó rásegítést, amit külön kell aktiválnunk, azaz ki-be kapcsolhatjuk az „x” billentyű lenyomásával. Az aktív turbó használat során 740 lóerős motorból 1150 lóerős szörnyeteg válik (+harctéri módosítás, amivel 1184 LE), ami már 29 lóerőt jelent minden egyes tonnára, ezzel végsebességünk eléri a 70 kilométert óránként előre és hátra is megvan a 20. Ezzel a motorral bátran felvehetünk előretolt kulcspozíciókat, ebből a tankból átülve bármi másba, az csak csigalassúságú vánszorgás lesz. Nem csupán arról van szó, hogy magas a végsebesség, hanem a hozzá társuló lóerő / tonnáról, attól, hogy emelkedőn felfelé is szinte repül a tank és szuperül gyorsul. Egy kicsit előre is ugrok, mert nagyon ide kívánkozik, hogy az ajánlott felszerelések részből szpojlerezzek. Első felszerelési helyre turbó feltöltőt ajánlok. Ennek több oka is van: 

 1. Mert turbó módban még tovább növelhetjük erő és sebességfölényünk.
 2. Mert az alap 55 Km/órás sebesség előre kicsit néha kevés, jól jön az a plusz 5km/h, amit aktív játék és lövöldözés közben többet fogunk használni, mint a turbó módot.
 3. És talán a legfontosabb, mert a tolatási sebességünk sajnos igen karcsú alapból, ezt meg kell támogassuk turbóval. Ide is kívánkozik egy gyors összehasonlító táblázat: alap értéken inaktív és aktív turbó, felszerelési helyen turbóval inaktív és aktív turbó használata közben.
inaktív mód aktív mód inaktív mód + turbó aktív mód + turbó
Sebesség előre (km/h) 55 70 60 75
Sebesség hátra (km/h) 15 20 18 23
Teljesítmény (LE) 740 1150 814 1265
Fajlagos teljesítmény (LE/t) 18,12 28,15 19,88 30,89

A motor lényeges paramétereit remélem sikerült kiveséznem és nem maradt hiányérzete a kedves olvasónak, talán még annyi, hogy a motor gyulladási hajlama 20%. A 200 pluszos csataszámom alatt öt alkalommal, ha kigyulladtam, mindezt úgy, hogy nem használok tűzoltókészüléket. Ha megfelelő helyen és szerepkörben használjuk, ritkán fogják ellőni a motorunkat. Az elölről bekapott lövések nem rongálnak sem váltót, sem üzemanyagtartályt, minden olyan modul, aminek sérülése tüzet okozhat, a torony mögött foglal helyet. 

Álca

Egy közepes tanknak a látótávolság mellett - ami esetünkben teljesen átlagos - másik fontos tulajdonsága az álcázási értéke, elemzett tankunk statikus és mozgás közbenni álcázási értékben is egész jó helyet foglal el a listán, ami erősíti mesterlövész képességeit, ám nem akkor, amikor a turbó módban repesztünk vele, mert ilyenkor valamelyest romlik ez a tulajdonság, ezért érdemes odafigyelni, hogy hol és mikor rohanunk át a pályán, feltöltővel megfújt motort használva.

Alap értékek inaktív turbóval és rohanási képesség aktiválásával (nincs skillezés és felszerelés aktiválva):

 • egyhelyben állva/lövés előtt/lövés után: 15,96/3,34/11,8/2,47%
 • mozgás közben/lövés előtt/lövés után: 11,97/2,50/8,83/1,85%

Fejlesztett értékek inaktív turbóval és aktív turbóval (Álcafestés, Álca skill és bajtársak a legénységen, Pót ellátmány, Lila fokozott szellőzés)

 • egyhelyben állva/lövés előtt/lövés után 34,94/7,30/26,62/5,56%
 • mozgás közben/lövés előtt/lövés után 26,96/5,63/20,68/4,32%

AJÁNLOTT JÁTÉKSTÍLUS szerintem

Első körben, talán a szerepkörét határozzuk meg, hogy mit is kapunk ezért a tankért, ha kicsengettünk érte hatmillió kreditet. Nos egy mesterlövész tankot kapunk, nem olyan pontosat, mint egy Leopárd 1-es, kisebb az átütése is és az alfa sebzése is, de egy jobb DPM-el, álcával és mobilitással rendelkező tankot, hozzá egy olyan tornyot, ami valamivel jobban véd mint a Leo tornya. Adja is magát, hogy milyen szerepkörben használjuk: A lehető leggyorsabban elfoglalni olyan kulcspozíciókat, ahonnan kereszttűzbe lőhetjük az ellenséget, még azelőtt, hogy számítana ránk. Mobilitásunk lehetőséget ad arra, hogy ezeket az állásokat elhagyjuk, amennyiben a szükség úgy kívánja és áthelyezzük tankunkat egy másik eredményes tüzelési helyzetbe. Ebből a szempontból szinte egyedülállóan jó ez a közepes tank.

És most nézzük meg, hogyan is működik a nevezetes TURBÓ mód használata, mikor használjuk és mikor ne. Használatáról röviden, a csata betöltésekor alapértelmezetten aktív a turbó, nincs más dolgunk, mint nekiiramodni és odaérni a kiválasztott helyszínre. Ha oda értünk és biztonságban tudjuk magunkat, az „X” billentyű lenyomásával inaktiváljuk a turbófeltöltőt, erre azért van szükség, mert az ágyúkarakterisztikánk a megnövelt motorerő használata közben kíméletlenül leromlik. Ha szeretnénk újra aktiválni csupán annyi a dolgunk, hogy ismételten lenyomjuk az „X” billentyűt. Vigyázat! Nincs átmenet a modok váltása közben, az „x” billentyű lenyomása után mindenképpen lefékez és megáll a vezetett tank, az átváltás időtartama 2 teljes másodperc. Ha ezt nyílt pályán végezzük, ahol tiszta célpontot nyújtunk, igen sok életerőnk bánhatja, de nem kizárt a garázsmenet sem. Azt hogy a mód aktív-e vagy sem, a tank felett megjelenő ikon jelzi, aktív módban egy narancssárgán izzó, forgó turbinakerék jelenik meg, inaktív módban ugyanez a turbinakerék fehér színű és nem forog. Sorjában, hogy mikor is érdemes és mikor nem érdemes használni a turbót:

Érdemes:

 • Csata elején, odaérni ahová szeretnénk
 • Távolabbi pozíció váltásra, ha csata eseményei megkövetelik
 • Visszavonulásra – végjátékban
 • Rammolásra (legritkábban erre)

Ne használjuk:

 • Ha szeretnénk eltalálni, amit megcéloztunk
 • Közelharcban
 • Ha nem akarunk az álcánkból veszteni

Összegezve: sebességünk kihasználva foglaljunk el olyan helyeket, ahonnan képesek vagyunk sebzést osztani, felderíteni. Figyeljük a kistérképet, hol lehet szükség a támogatásunkra, könnyedén és pillanatok alatt átszelhetjük a pályát, hogy olyan helyeken bukkanjunk fel és segítsünk csapattársainknak, ahol a piros csapat tagjai nem is számítanak ránk. De vigyázat, legyünk résen, mert nincs oltalmazó páncélunk. Támaszkodjunk nyugodtan a tank kellemes DPM-ére, és hull-down-ozzunk vele óvatosan. Ha az oldalunk elesni látszik, vonuljunk vissza és keressünk másik helyet, ahonnan lőhetünk, támogathatunk. Ezzel a tankkal nem lesz olyan, hogy lemaradunk valamiről, mert akármit képesek leszünk utolérni. De figyeljünk is a sebességre és a kistérképre, mert a motor nyújtotta dinamikával könnyen belerohanhatunk olyan helyzetekbe is, ami utólag már nem fog olyan jó ötletnek tűnni.

CW/SH/KLÁNCSATÁK

Kötelező darab, kiválóan alkalmas gyorsan elfoglalni olyan pozíciókat, ahonnan az ellenfelet már a kezdetektől hátrányba lehet szorítani. Nálam jobban értesültek véleménye szerint, CW-re igazán csak lila cuccokkal felszerelve viszik be, turbóval töltésgyorsítóval és nem ritkán fejlesztett edzéssel felszerelve, természetesen taktikára hangolt fullos field modival.

AJÁNLOTT FELSZERELÉSEK FOGYÓESZKÖZÖK ÉS LEGÉNYSÉGI SKILLEK

Felszerelések

1. alternatíva (agresszívebb pályákhoz):

 • Turbófeltöltő
 • Függőleges stabilizátor
 • Töltésgyorsító

2. alternatíva (defenzívebb pályákhoz):

 • Fokozott szellőzés
 • Függőleges stabilizátor
 • Töltésgyorsító

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok / rádiós: 6.érzék (alap skill), Bia, Álcázás, Javítás, Helyzetfelismerés, Felderítő, Ezermester, Tűzoltás
 • Lövegkezelő: Álcázás, Bia, Javítás, Pillanatkép, Tűzoltás, Fegyverkovács
 • Vezető: Álcázás, Bia, Javítás, Sima utazás, Irányított ütközés, Megelőző karbantartás
 • Töltő: Álcázás, Bia, Javítás, Biztonságos elhelyezés, Megérzés, Tűzoltás

Fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet / Nagy javítókészlet
 • Kis elsősegélyláda / Nagy elsősegélyláda
 • Pót ellátmány

FIELD MODIFICATION

Itt egy kép többet mond, mint ezer karakter, azt a beállítást csatolom, ami egy random csatára általánosságban megfelelő, nálam bevált. Ami szerintem mindenképpen kell, az a tolatási sebesség javítása és a lőszerrekesz ellenállóságának javítása, a többi tetszőleges és játékstílus függő. De ne felejtsétek, a field modi úgy működik, hogy amit nyersz a réven azt elveszted a vámon.

MODULÉRZÉKENYSÉG

Vagy rohadt nagy mázlista vagyok, vagy nincsenek benne, de nem érzem annak. Nálam a legénységen rajta van a biztonságos elhelyezés és megelőző karbantartás mivel utálok sokat várni két lövés között egy lőszerrekeszt ért találat után és azt se szeretem ha leég a fél életerőm, ezért a legénységi tagokon tűzoltás képesség is ott figyel.

Modulok HP szerint:

 • Teljes életerő: 2000 HP
 • Motor: 370 HP
 • Lánctalp: 250 HP
 • Lőszerrekesz: 210 HP
 • Üzemanyagtartály: 200 HP

Javítási sebessége a lánctalpaknak alap értéken nézve 12,03 másodperc, ha jól felszereljük tankunk és legénység is kap megfelelő, erre irányuló képzést, akkor akár 5,69 szekundum alatt is képesek visszaakasztani a láncot a görgőkre.

BEVÉTEL, KIADÁS

10-es tank... Nem, nincs bevétel, talán, ha mindent használ az ember, tehát klán tartalékot, kreditszorzót, prémiumfiókot, akkor ki lehet vele jönni nullszaldóra, jobb körökkel talán kicsi pluszba, de az átlag „bevétel” olyan mínusz 20-30 ezer között mozgott nálam. Amúgy szerintem ez teljesen elfogadható egy 10-esnél.

ELŐNYÖK és HÁTRÁNYOK

Előnyök

 • Kellemes ágyúkarakterisztika
 • Gyors
 • Jó játékélmény
 • Qrva gyors
 • Oké álca
 • Villám gyors
 • Kötelező darab CW fanoknak
 • Szuper gyors

Hátrányok

 • Utazó módok közötti átváltási idő és procedúra
 • Gyenge páncélzat
 • Lassú tolatási sebesség

AKIKNEK AJÁNLANÁM és AKIKNEK KEVÉSBÉ

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyors tankokat, azoknak, akik pergős játékélményt szeretnének, azoknak, akik utálják azt az érzést, hogy lemaradnak a pályának valamelyik pontján zajló csatájáról. Akiknek kevésbé: az előbbiek ellentétjeinek.

STATISZTIKÁK

Gun Mark és Kitüntetések, valamint WN8

2023. októberi adatok:

Kiválóság jel Kombinált sebzés Mester jelvény Mester jelvény Szerzett alap XP WN8 Sebzés
1. (65%) 2794 3. osztály 733 673 Sárga 1120
2. (85%) 3907 2. osztály 1049 939 Zöld 1790
3. (95%) 4767 1. osztály 1321 1152 Kék 2850
100% 5449 Mester fokozat 1549 1318 Lila 3480

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Köszönet Nortonornak a videó elkészítéséért, „szakmai” lektorálásáért, Jacktornak a megjelenésért, és Nektek olvasóknak, hogy végig olvastátok 8. elemzésem.

VIDEÓK

Nortonor Mester jóvoltából és vágásával a videó saját visszajátszásomból készült, ez úton is köszönet érte! A pálya Sand River, a csata első felében agresszívabb játékkal, egy előretolt pozíció elfoglalásával, majd egy defenzívebb továbbjátszást láthattok, a videó végül egy minimál szaladj a sebzésért szituációval zárul. Azért választottam ezt a videót, mert az ajánlott játékstílusban kifejtett nézőpontjaim egész jól bemutatásra kerülnek benne. Jó szórakozást hozzá!

Búcsúszóul:

Drogie dzieci, moja historia dzisiaj się kończy

TO KONIEC

Utoljára frissítve: 2023. november 27. 13:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bhaalhun
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Én is köszi. Ugyan a 6osnál sem tartok még az ágon, de majd egyszer..
  Mindenesetre én akkor is szeretek elemzéseket olvasni, főleg tartalmasakat, ha éppen nem aktuális.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gergelyradics · 3 hónapja
  a közösség nevében is talán, de a magam nevében biztos hogy hálásan köszönöm, hogy van még legény a gáton 2023 végén aki ilyen profin szívvel lélekkel foglalkozik az elemzésekkel! ma is elzsibbadt combokkal tápászkodtam fel a fajanszról.ha értesüléseim nem csalnak van még félkész elemzésed az amx30 ről és talán a 121b-ről is ezeket mikor tárod a nagyérdemű elé? hasonló lelkesedést és írói vénát kívánok 2024re is Kollega, illetve ilyen szép 8k-s köröket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   454AutomaticDave
   • Kiképző
   • Tank elemző
   · 3 hónapja
   Kedves vagy! Szívvel lélekkel igen, de törődött lendülettel, ezt is több mint fél éve kezdtem, csak valahogy nem akaródzott befejezni. Kicsit azért pontosítanék, 30B elemzést ugyan elkezdtem, de nagyon kis csíra még, és a helyzet az, hogy amíg nem buffolnak azon a tankon valamit, nem szívesen veszem elő, mert csak felidegesít a vele való játék. Egyelőre szeretek úgy játszani, hogy az kikapcsolódást nyújtson és szeretek olyanról írni, amivel szeretek játszani.121B elemzést nem hiszem hogy ígértem. Szó esett ugyan róla, de azt meghagynám Nortonornak. Őt nyaggassátok, csatlakozom..
   Köszönöm dícsérő szavaid és a jó kívánságod! Én is kívánok Neked és az Olvasóknak sok-sok minimum 8k-s csatát!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mikroby
    • Tankos
    · 2 hónapja
    Dave, írtam PM-et, nem nagy dolog, csak szólok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mikroby
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Köszönöm az elemzést, én nem kedveltem ezt a tankot, de majd adok neki még esélyt.
  Szépen lefarmoltad a bandát.
Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: CS-52 LIS
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.