Jelenleg

17
látogatónk van

2022. július 26. 07:30

Tank elemzés: CS-52 LIS

Írta:
(30 szavazat)
13 hozzászólás

CS-52 LIS

  VIII LENGYEL PRÉMIUM KÖZEPES TANK

Írta: Christofia - Verzió: 1.17

Páncél hatékonyság

Kezdő barátság

Ágyú kezelhetőség

Sebesség

Agilitás

Sokoldalúság

Hull-down telj.

Arany függetlenség

Kiválóság jel húzás

Rejtőzködés, felderítés

Bevezetés

Nehéz egy olyan tankról történelmi összefoglalót írni, aminek a története nagyjából két évre vezethető vissza, mikor is a Wargaming fejesei megálmodták, hogy kell egy so-so OP tank, amit könnyen el lehet adni a viszonylag népes lengyel rajongótábornak. Hosszan bújhatjuk az internet bugyrait, egyre mélyebbre és mélyebbre ásva, de sok információt nem fogunk találni erről a polák csodafegyverről, amiről a játék is mindössze ennyit ír: "Egy gázturbinával tervezett közepes tank az '50-es évekből, ami csak tervrajzon létezett."

Ennek igazságtartalmát én nem vagyok hivatott firtatni, ki tudhatná megmondani, hogy lengyel testvéreink valójában milyen titkos projekteken dolgoztak a szovjet elnyomás alatt. Amit viszont érdemes tudni a CIS-52 LIS WoT-ban elfoglalt helyéről az az, hogy nem véletlenül az egyik legsikeresebb közepes harckocsi nyolcas szinten. Következzenek a részletek.

A lengyel halálosztó

PARAMÉTEREK

Ágyú, lőszerek, tűzerő

Kezdeném rögtön a legfontosabb tulajdonságával: 105 milliméteres kaliberű ágyúval dolgozunk, ami kapásból rengeteg pozitív tulajdonsággal jár. Gondoljunk csak bele, ez az az űrméret, amivel például  egy Királytigris maximálisan kifejlesztve rendelkezik (és már ez sem épp történelmileg pontos).

105 mm azt jelenti, hogy rengeteg mindent különösebb gond nélkül keresztül lövünk köszönhetően az overmatch szabálynak (melynek lényege, hogy találat esetén minden kaliber mm*3-nál vékonyabb páncélzat azonnal át van ütve AP lőszer becsapódása esetén). Ez olyan esetekben bír komoly jelentőséggel, mint amikor mondjuk a játékot ellepő Progetto-k oldaláról nem pattognak le mindenféle balszerencsés lövések, hanem a 30 mm-es páncélzatot könnyedén keresztülszeli a kevésbé jól álló csillagzat alatt eleresztett lövedékünk. Vagy épp mikor az az idegesítő Sztáliniumból™ készült nyavalyás IS-3 megmutatja a kobakját, az ágyú felett simán keresztül szántjuk a 20 mm-es burkolatot.

Progetto 46 oldalpáncélzata

IS-3 ágyú feletti halálnégyzet, avagy az egyetlen szovjet gyengepont

Persze számtalan példa van rá, hogy mennyi helyen hasznos a nagyobb űrméret okozta overmatch szabály mondjuk a T-44 100 mm-es ágyújával szemben, vagy épp az ennél is harmatosabb, tipikus amerikai 90 millis ellenében, de aki már eltöltött valamennyi időt magasabb szinten, az ösztönösen is érzi, hogy a nagy ágyú nagyot is üt. Mindemelett persze a nagy skulók nagy modul sebzést is okoznak, így megkönnyítve az életünket (persze csak ha mi vagyunk az ágyú jobbik felén), ha éppen láncolnánk valakit és mellette még az ágyú alfasebzését is szeretnénk bevinni.

Ezek mellett örvendetes hír, hogy a DPM-ünk (2086 HP/perc átlag) sem szenved hátrányt az alfasebzés oltárán (320/lövés), lemaradván néhány specializált jármű mögött -mint pl. a Panther 8.8 vagy az Obj. 274a -, amik kamatostul fizetik vissza a percenkénti sebzésben nyújtott minimális előnyüket. Ezek mellett érdemes még tisztában lenni vele, hogy a CS-52 LIS nem szenved olyan nagyon ágyú sebzése, átütése és pontossága terén sem, mint pl. a korábban már említett Object 274a. A tank az ágyúkarakterisztika terén hozza legalább az átlagot, de inkább többet. Ezek szám szerint (AP/APCR):

 • Átütés normál lőszerrel/prémiummal: 208 mm / 252 mm
 • Torkolati sebesség: 980 m/s / 1569 m/s
 • Teljes pontosság: 0,35 m/100m

A DPM egyébként minden földi jót felhasználva (kötvény felszerelések, BiA, prémium kaja) eljuttatható akár 2669-es szintre is. Itt már némely tízes nehéz is csak pislog, hogy ez azért már ez mi ez.

 • Pontosság vesztés mozgás közben: 0,14; forgás közben 0,14, torony mozgás közben 0,08, tüzelés után 4.

Ezek sokkal kellemesebb értékek, mint pl. az ugyanekkora alfával tüzelő Lansen C esetében (0,18/0,18/0,14 és 3,5).

Összesen 35 darab lőszert vihetünk magunkkal csatába. Ez a mennyiség valószínűleg teljesen elfogyni sosem fog egy kör alatt, viszont nem olyan sok, hogy kényelmesen válogassunk a lőszertípusok között egy elhúzódó küzdelem folyamán, így érdemes előre átgondolni, hogy mit és mennyit viszünk magunkkal, illetve a harctéri módosításoknak köszönhetően helyzetnek megfelelően érdemes lehet két nagyban eltérő lőszerleosztást választani. Nem mindegy ugyanis, hogy 6-osok vagy 10-esek ellen vonulunk ütközetbe. Egy nagyon általános felállás lehet a 22/10/3, ezzel a felmerülő akadályok nagy része leküzdhető, de természetesen ezt a leosztást mindenki a saját ízlése és pénztárcája tükrében szabadon módosíthatja.

Akkor se lepődjünk meg nagyon, ha a másik oldalon egy gold ammot spammoló játékossal hoz össze a (bal)szerencse, mert a korábban már említett 1569 m/s torkolati sebességgel rendelkező páncéltörő lőszer a CS-52-n hihetetlenül erősnek számít a maga szintjén.

A 252 mm-es átütés se rossz érték, de ez a lőszersebesség konkrétan Tier 10-es szint. Csak egy kis összehasonlítás: a mesterlövész képességeiről jól ismert tízes német Leopard 1 alap APCR lőszere 1480 m/s-ot tud, a prémium APCR pedig a lengyel nyolcasnál nem sokkal jobb 1613 m/s-ot. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy CS-52 LIS speciális lőszerét használva a játékos úgy érezheti, hogy ahova kattint, oda a lövedék nyomban meg is érkezik. Sokkal kevesebb gondunk lesz a száguldozó francia kerekesek kiiktatásával, valamint más, a távolban gyorsan haladó ellenséges tankok oldalba lövése sem olyan nehéz, ha nem, vagy csak alig kell elé céloznunk. Számomra kizárólag gold lőszert használva körülményektől függetlenül szinte már csalásnak érződött a játék, annyira jó az APCR (kipróbáltam, pénzpazarlás egyébként).

A HE lőszer 420-as sebzést, 53 mm átütést és 822 m/s kezdősebességet tud produkálni. Ennek a lőszernek a használatát nagyon nem is részletezném, lévén az "újrabalanszolás" után véleményem szerint akár a garázsban is lehet hagyni őket. Az összeset. Nyilván nagyon kivételes esetekben - főleg ha van már "megérzés" képzettségünk a töltőn (és így gyorsan tudunk lőszertípust váltani) - jól jöhet, pl. egy Skorpion tornyát hátulról beverni. Egyébként semmiképp sem vinnék magammal egyszerre 3 darabnál többet.

Az összes statisztikai értéke a tanknak (és az összes többiének is) jól összefoglalva bármikor megtalálható itt.

Általános tulajdonságok

Összességében az ágyúról elmondható, hogy a tank egyik legkiemelkedőbb része, ami ugyan se nem a legpontosabb a szintjén, se nem a legnagyobbat ütő dorong, az összhatása miatt viszont kifejezetten élvezhetővé teszi a lengyel szörnyeteg használatát, ezzel talán a legtöbbet hozzátéve a tank élvezeti értékéhez.

Páncélzat, látótáv, felépítmény, álca

A torony tud meglepetéseket okozni... mindkét oldalon

A tank páncélzata megint csak olyan, mint az egész harckocsi maga: az átlagosnál jobb, de sehol sem kiemelkedő. Kifejezetten a torony okozhat kellemes meglepetéseket, amikor kevésbé jól leadott lövéseket jobbra és balra elhárít, köszönhetően az esetenként akár 400 mm-t is elérő effektív páncélzatnak az ágyú környékén. Persze erre alapozni nem túl kifizetődő, inkább kellemesen váratlan pillanatokat tudnak ezek a lepattanó lövések okozni, mintsem jól kalkulált, bevállalt kockázatmentesítést. Az egészet képzeld így: a torony terén nem sok közepes tank veszi fel vele a harcot, főleg nem egy Progetto vagy épp egy Borrasque, de nem is lehet rá úgy számítani, mint egy orosz vas esetén, legyen az akár a legpapírabb T-44 (amire egyébként hasonlít), egy erősebb T-54 mod., pláne nem egy Tier nyolc és feles Obj. 274a.

A toronyforgás 43 °/másodperc, teljesen rendben lévő érték, a tanktest forgatásával együtt nem fogunk lemaradni semmiről.

A látótáv önmagában sajnos igen harmatos, a 380 méter azt jelenti, hogy alap esetben csak az STG (vagy Guard) és a 122 TM 370-es értéke alacsonyabb a Tier 8-as közepes tankok között. Ezt elfogadva azért látni kell, hogy a 380 m-es alapérték egy igen népes tábort tud magáénak. Fontos tehát a legénységi képzettségek terén az ezt növelő értékeket segítő tulajdonságok mielőbbi kifejlesztése.

Gyenge a frontpáncél, de jól meg van döntve

A páncéltest maga megint nagyon hasonló a tank "mindenben jó, de semmiben sem kiemelkedő" koncepciójához. Az ágyúsüllyedést kihasználva (ami egy vállalható -7°) sok automatikus lepattanót tud produkálni, de ahogy a szögek változnak, a 80-85 milliméteres front testpáncélzat rögtön fagyivá olvad Tier 8-ban és fölötte. A tank sidescrapere korlátozottan alkalmas. A 75 millis oldalpáncél elég sok mindent kibír, de azért a Tiger II-ből (80 milliméter) tapasztalatot szerző játékosok tudják, hogy ez főleg nagyon precíz pozícionálást igényel, mintsem vakszerencsét. Azért lássuk be, egy közepes tankon ez is elég meggyőző védelem.

A tank 1300 HP-val rendelkezik, ez a Tier 8-as közepesek között gyakorlatilag a sereghajtók között van az AMX 30-at (1250), Bourrasque-ot (1250), Obj. 274a-t (1200) és az Obj. 416-ot (1200) leszámítva. Nagyon elszomorodni azért így sem kell, elég népes az 1300-as tábor is, valamint már utaltam rá, hogy a lengyel acél adta védettség valamelyest kompenzál az alacsonyabb életerő értékért cserébe. Érdemes tudni, hogy a szinten legmagasabb érték közepeseknél 1500 HP, amit pl. olyan tankok kapnak meg, mint a Panther 8.8 (halottnak a csók), vagy a Super Pershing, ami meg tohonyább, mint sok nehéz tank.

A harckocsi alap álcaértéke 15,73/3,29% állva és lövés előtt/után; 11,8/2,47% mozgás közben és lövés előtt/után. Ez a középmezőny, nem egy vietnámi bozótharcos, mint az Obj. 416 (24,19/5,32 és 14,55/3,2), de nem is fog világítótoronyként funkcionálni a harcmezőn, mint a Chieftain/T95 (6,78/1,53 és 5,13/1,15). Ezek egyébként a Tier 8-as közepes szélsőértékek.

Mobilitás

A CS-52 LIS talán legnagyobb előnye az az, hogy egy korrekt páncélvédelem és egy kifejezetten potens tűzerő mellett megtartotta a mobilitását is. 720 lóerős motor dolgozik a kasztni alatt, ami egy közel 37 tonnás testet kell mozgasson, 20%-os gyulladási eséllyel. Első ránézésre is látható talán, hogy nem egy nehézsúlyú cirkálóval van dolgunk, mint mondjuk a Panther ág esetében. Az ellenfelek leütközése gyakran csábító lehet, de kis tömegünk miatt érdemes gondosan megválasztanunk a célpontunkat. A motor így egy meggyőző 19,69 lóerő/tonna teljesítményt tud produkálni 0,67 kemény, 0,77 közepes és 1,53 laza talajon mért ellenállással párosítva.

A tank semmivel sem lassabb, mint egy T-54 mod, és nem sokkal marad le a nála sokkal papírabb Progetto mögött sem. Mindezt úgy teszi, hogy a kategóriájában átlagos 50 km/h-s végsebességet egyedül a Progetto 46 lépi át lényegesen (+5 km/h) feláldozva jelentős mennyiségű páncélt.

Legközelebbi testvére és valamelyest legyőzője egy gyorsulási versenyben a T-44-100 lehetne, de ne felejtsük el, az orosz vas ezért azonos páncél mellett igen komoly tűzerőt ad fel átütésben, sebzésben és lőszersebességben. Tolatni 20 km/h-val tudunk, ez egy teljesen jó, mondhatni átlagos érték. Menekülni nem tolatva fogunk, de a kinéz-lő-visszahúzódik taktikához megfelelő időzítés mellett tökéletesen elég.

A tanktest alapból 40 °/másodperc sebességgel tud forogni, ezen minden csak javít (venti, bia, fogyóeszköz). Se aszfalton, se sárban nem fogjuk túl lomhának érezni a gépet. A talajellenállási értékei nem ütnek el nagyban az átlagtól, nyilván azért semmilyen 8-as közepessel nem érdemes mocsárban úszkálni (meg úgy általában...).

AJÁNLOTT JÁTÉKSTÍLUS

Ez a lengyel csoda egy mindenes.

Unod a mesterlövészkedést, bemennél a közepébe? Megoldható, itt kérlek van páncél, van mobilitás, van tűzerő. DE. Vannak nálad gyorsabb, páncélozottabb, nagyobbat sebző gépek.

Kivárnál, majd a csapat spottol aztán galamblövészetet folytatsz? Ez a tank kérlek alkalmas rá, megvan az átütés, megvan a lőszersebesség (na még egyszer: APCR 1569 m/s) és a pontosság sem szokott cserben hagyni. DE. Vannak nálad nagyobb átütésű, nagyobbat sebző, jobb álcájú tankok.

Nincs light a csapatban, kell a spotter? Ha jó helyen állsz meg, a camo érték sem hagy cserben, csak ne süsd el az ágyút idejekorán. DE. Vannak tankok, akik nálad gyorsabban odaérnek és tovább is tudnak maradni a felfedezés veszélye nélkül.

Akkor mégis kinek jó ez a tank?

Nehéz kérdés, de én most megpróbálom megválaszolni nektek ezt a talányt.

A tank indokolatlanul jó sebességgel rendelkezik a kiváló ágyú és a meglepően jó páncélzat mellett. Ez a harckocsi azoknak kedvez a World of Tanks-ban, akik szeretik agresszívan felvenni a csata elején a domináns pozíciót, de elég rugalmasak ahhoz, hogy ezt a helyet akármikor el is engedjék, ha a harc menete úgy kívánja. Ez a tank azoknak való, akik működésre tudnak bírni egy pontos, jó átütésű, nagy alfájú ágyút a -7°-os csősüllyedés ellenére is. Ez a tank azoknak való, akik nem arra építenek hogy minden lövés lepattog róluk (mint egy Defender-ről), de azért néha áldják RNJesust, amikor egy-egy lövés épp csak súrolja őket.

Ez a lengyel Tier 8-as prémium tank azoknak való, akik a pénzükért a legtöbbet akarják kapni. Kell egy, de csak egy T8 tank, hogy farmolj és tisztában is vagy a játék alapjaival? Ez a Te tankod!

Talán mondanom sem kell, lengyel közepes ág legénységének a képzésére is tökéletesen alkalmas.

A CS-52 LIS természetesen bármiféle kompetitív játékra is jó lehet, mint ahogy ez talán már ebből az elemzésből átjött, azonban ő inkább egy mindenes, amolyan jack-of-all-trades. Ehhez azért fontos megjegyezni, hogy a táposabb klánoknak megvan a saját listájuk, mit szeretnének a Te garázsodban látni, valamint általában szeretnek specializált feladatra specializált járművet vinni, mint pl. egy EBR vagy épp egy Progetto, tehát ezt érdemes egyeztetni vásárlás előtt.

Kiknek nem ajánlott?

Akiknek van Progetto 46-uk, és többre nem is vágynak. Akik Defender-en nevelkedtek és minden gyenge számukra, ami nem vesz le mellel egy Jagd E 100 skúlót... Akik általában nem kedvelik a gondolkodós, sokat mozgós közepes harckocsi játékmenetet. Akik még ismerkednek a játékkal, de nekik én semmi más prémium 8-ast sem is ajánlanék (egyéni vélemény).

AJÁNLOTT FELSZERELÉSEK FOGYÓESZKÖZÖK ÉS LEGÉNYSÉGI SKILLEK

Felszerelések

Alapvetően egy tisztességes legénységgel (ami magába foglalja a pontosságot és a látótávolságot javító képességeket) egy igazán jó általános felszerelés trió ajánlott: Szellőzés, Töltésgyorsító és Stabilizátor.

Másodlagos felszerelésnek tudom javasolni a Szellőzés helyett az Optika használatát, ez főleg Prokhorovkán és Malinovkán vagy más nyitottabb pályán jöhet jól.

Fogyóeszközök

Mindamellett, hogy a tank nem igényli a prémium fogyóeszközök meglétét - és ezáltal kiváló farmként üzemel -, mégiscsak érdemes a Kis elsősegély csomagon és Kis javítókészleten felül plusz kaját (smalec???) is magunkkal vinni. Főleg ágyúkezelhetőség terén sokat jelent a +10% legénységi képzettség. Leárazáskor 10k kreditért érdemes belőle bevásárolni.

Szerencsére a tank nem különösebben modul érzékeny és gyulladásra sem kifejezetten hajlamos, így nem fogjuk a Tűzoltókészlet vagy épp a Nagy javítócsomag hiányát fájlalni.

Legénységi képzettségek

A szokásos közepes tank felállás: hatodik érzék mindenekelőtt a parancsnoknak, BiA mindenkinek, emellett fontos az álcázás, a javítás, a látótávolságot és különösen a célzást javító képzettségek (smooth ride, snap shot) megléte.

Mivel a parancsnok egyben rádiós is, ezért ha oda kerül a sor, mindenképp a rádiós látótáv növelő képzettségét érdemes először felrakni, mivel ez nagyobb bónuszt ad, mint a parancsnoki. A megérzés képzettség átdolgozása után egy elég jó dolog lett, szinte minden magasabb szintű tankon hasznát vehetjük, tehát ez is nyugodtan mehet rá fel, amint van rá kapacitás. Minden más csak hab a tortán.

Harctéri módosítások (Field modifications)

Barátaink a WG-nél elméletileg azért vezették be ezt a rendszert, hogy mindenki saját szája íze szerint finomhangolhassa kedvenc vasait, de azért álljon itt egy nagyon általános ajánlás, hogy miket érdemes választani, ha kompetitív játékra törekszünk randomban: minden a jobb oldalról. Természetesen ettől mindenki úgy tér el, ahogy neki tetszik.

Átlagos bevétel

Sajnos a vbaddict beszántása után nehéz egzakt számokat mondani, de ennyi talán elég lehet: a sima AP lőszer ára 480 kredit darabonként, míg a prémium APCR 4400-at kóstál, mindezt átlagos 320-as alfasebzésért és korrekt átütésért cserébe. Véleményem szerint a tank kifejezetten alkalmas kreditfarmolásra, nem igényel különösebben sok gold ammo használatot. Azt azért érdemes észben tartani, hogy ebben az esetben is igaz az a megállapítás, hogy a prémium nehéz tankokkal kisebb megerőltetéssel is stabilabb hozamot lehet produkálni, míg a közepesekkel meg kell küzdeni a kenyérért.

ELŐNYÖK és HÁTRÁNYOK

Előnyök

 • kiváló ágyú, korrekt átütés, alfa és pontosság
 • brutálisan gyors APCR lőszer
 • korrekt mobilitás
 • korrekt páncélzat

Hátrányok

 • tier 10-ben elkél a gold lőszer gyakori használata
 • nincs igazán megbízható páncélzata, inkább csak kellemes meglepetéseket okozhat, nem igazán lehet rá számítani
 • 380 méter alap látótávolság inkább kevés, mint elég

Videó

Skill4ltu általában hasznos tanácsokkal látja el az embert:


Az elemzést írta: Christofia

Utoljára frissítve: 2022. augusztus 19. 13:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MicsBjukenen
  • Tankos
  · 1 éve
  A 240-250 alfás medekhez képest annyival rosszabb is lett az ágyú pontossága a nagyobb alfa miatt.Tényleg jól becélzol valakit és mellé, vagy kritikus.Számomra ennyi negatívuma van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Christofia
   • Tankos
   · 1 éve
   Persze, valamit valamiért. De a szintén 320-at sebző Lansenhez, TVP VTU-hoz vagy az Obj. 274a-hoz viszonyítva minden szempontból jobb az ágyú kezelhetősége, sőt, a 300-at sebző A.P. AMX 30-at is mindenben veri, csak a teljes pontosságuk egyezik. Emellett talán már tényleg kissé túlzás lenne, ha még pontosabb is lenne, mint egy kis alfás közepes
   Szerk.: meg talán nem emeltem ki eléggé, de a 0,08-as torony forgás közbeni szórás extrém jó bármihez is viszonyítva. Szóval amíg a tanktest nem forog, csak a torony, a célkereszt nem esik túlzottan szét.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen
    • Tankos
    · 1 éve
    Na a felsoroltak közül egyikkel se játszottam, vagy nincs meg.Nyilván 'butábbnak' kell lennie a nagyobb alfa miatt, csak sokszor már túlzásnak éreztem mintha egy defenderrel játszanék.... vagy csak nem volt vele szerencsém.Ami tényleg kellemetlen vele sokszor, hogy oldalról becélzol valamit kb. teljesen benne van a körben és pont oda lő ahol fű-égbolt van, vagy eltalál egy görgőt és csak kritikus.Egyszer egy csatámban az első 8! lövés 0dmg volt vele. Már majdnem azt hittem eladom. Hozzá tenném ,hogy pótkaját nem rakok prémium tankokba, felszerelés a szokásos vent, vstab, töltgy. 4-5skill legénység.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Christofia
     • Tankos
     · 1 éve
     Hát igen, ez a WoT sajnos, +-25% RNG, a csillagok állása, meg a fene tudja még mi befolyásolja, hogy egy-egy lövés hol landol
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      MicsBjukenen
      • Tankos
      · 1 éve
      Meg kinek mi áll kézre. Haverom a SU-130PM-re esküdik, én a Skorpio-ra. Mindkettőnknek megvan mindkét TD. Nekem a SU-val nem adja pl.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pales
  • Tankos
  · 1 éve
  "Persze számtalan példa van rá, hogy mennyi helyen hasznos a nagyobb űrméret okozta overmatch szabály mondjuk a T-44 100 mm-es ágyújával szemben" például mikor? 30 mm-t mindkettő viszi 35 mm-t egyik se
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Christofia
   • Tankos
   · 1 éve
   Megfogtál, a 100 mm-es ágyú valóban nem a legjobb példa, valószínűleg nagyon a 90-esek jártak a fejemben, amikor a 105-ös erényeit akartam kikerekíteni A WoT-ban csodás módon a a páncélértékek szinte csak 5-el osztható értékben jelennek meg papíron (magasabb szinteken legalábbis), leszámítva a két angolszász nemzetet, itt van pár példa, ahol a páncél tényleg 30-35 mm között mozog (Sheridan oldala pl., összes brit közepes valamely része), de ugye ezeket is viszi a 100-as. A gyakorlatban persze a 3D modelleket nézegetve sok-sok átmeneti része van egy tanknak a páncélzatban, lehet ha érdekel és utána nézel, találsz több ilyen részt is egy-egy tankon, de valóban nem úgy tűnik, hogy olyan gyakori lenne pont ez a páncélvastagaság.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kertes.tamás
  • Tankos
  · 1 éve
  Oh...még egy prémium tank....ki hitte volna?!....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ekitep67
   • Tankos
   · 1 éve
   2 éve bent van...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   -Pannon-
   • Tankos
   · 1 éve
   Veszélyes, amikor a tudatlanság lelkesedéssel párosul !
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kertes.tamás
    • Tankos
    · 1 éve
    Tudatlanság,ha nem érdekel? Nem,nem követem nyálcsorgatva farokcsóválva a prémium tankok megjelenését évek óta...Imádom ezt a közösséget Mindenki olyan qva bölcs
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tas_Lee · 1 éve
     Feljöttél egy jót fröcsögni a semmin, de ez a gecó közösség nem hagyja. Felháborító, mi?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kertes.tamás
      • Tankos
      · 1 éve
      Ez fröcsögés lett volna?...akkor legyen az Zúzzátok le érte a vesémet Legyen szép estétek :*
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.