Jelenleg 101 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 2 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 4 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 4 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 16 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Örömködő

5 éve 4 hónapja #296649 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
worldoftanks.eu...ts=day

Erre volt elég a tegnapi 11 KV-5-ös csata. EU szerver 5. hely. A 3.-hoz sem kellett volna sok :) Amióta követem (kb 1 hónapja) a napi listát, volt már pár TOP10, de a TOP5 először van meg. Eddig Ártuval jól összehaverkodtunk, majd meglátjuk, hogyan tovább. :)
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296652 Írta: CheckEngine
Megválaszolva: CheckEngine
DobiLaci!

-Az Én jókedvemet ezzel nem tudod elvenni. Meglett a HT 15 és jól szórakoztam.
-Valóban kevés csatám van vele és nem is igazán lesz sokkal több vele mivel csak a HT15-ös küldi miatt vettem meg. (Maradt a TD és az Arta küldetés, most az jön.)
-Az első 22 csatám vele 41% winrate körül alakult, néztem videót róla, próbáltam Én is beforgatni a tornyot, elővetni az ellenséget majd ráfordulni és vissza. Ennek az lett az eredménye hogy elfordított toronynál nem lőttek rám, majd ha elkezdtem becélozni valakit akkor azonnal kaptam a aranyesőt. Ugyan úgy kb 3-4 lövést tudtam leadni, csak éppen eltelt 3-5 perc a csiki-csukival amiből Én húztam a rövidebbet. Nem mondom hogy ez a tank hibája lenne, nem mondom hogy a játéké de ezzel tankkal még a saját teljesítményemet sem tudtam hozni, egyszerűen nem tudtam többet kihozni belőle.
-Aztán tegnap, ugyan így kezdődött az első 3 kör, csiki-csuki próbálok ügyeskedni, jön az aranyeső, én húzom a rövidebbet. Erre még az említett bónusz nyitott map kellemes arty jelenléttel. Na itt borult meg az elmém.
-Kimentem a garázsba, levettem a töltésgyorsítót felraktam egy Távcsövet (Venti és Stab a másik kettő), a legénységen rajta volt már a BIA és a javítás, harmadiknak(67%) ráraktam a felderítőt és a helyzetfelismerést. Lett 479 méter látótáv. Aztán az előző hozzászólásomban említett játékstílust vettem fel. Mindig igyekeztem azt a pontot megtalálni ahol a legtöbb értelme a kamikaze akciónak, és igyekeztem minél tovább életben tartani a tankot. A 24 csatának így 66,67 % winrate-je lett.

És akkor filozofáljunk kicsit:

-Ha felrakom a dühöngőbe az első 22 csatámat 41% winrattel, akkor izomból megkapom az idézett mondatot valamint hogy az egészről Én tehetek ezt szerintem borítékolhatjuk. :)
-Ha meg a leírtak szerint játszok, és érzek javulást , látom a minimapon és a haláli utáni kamerán hogy bizonyos helyzeteket feltudtam oldani, tudtam annyi elterelést csinálni hogy a csapatom közben előrébb jusson kedvezőbb pozícióba. Akkor pedig Én igazából semmit nem csináltam mert a számok nem azt mutatják, és csak a csapat hozta le. :)

-Csak a vicc kedvért ha mondjuk egy adott mappon épületbontás a feladat, akkor a bontógolyós, a buldózeres, a markolós semmit sem csinált mert a sitt telepre már csak a teherautók érkeznek meg és csak az a statisztika érhető el hogy mennyi Tonna törmeléket vettek át? :)

-Vagy maradjunk a témánál, egy adott csatában az elterelést végző csapat semmit nem tett hozzá a győzelemhez hiszen a támadó csapat győzte le az ellenállást hiszen csak ők lőttek ki X számú lövedéket és csak arról van elérhető statisztika, igaz az elterelőcsapat nélkül jó eséllyel nem sikerült volna vagy háromszor annyi hadieszköz és ember veszett volna oda... de hát azok a fránya számok :)

Zárásként:

- Mindezek mellett tisztában vagyok vele hogy ez az egész egy jó csapat nélkül akik észreveszik a kialakult helyzetet és ki is tudják használni mit sem ért volna, csak egy újabb nullás kör lehetett volna. Valamint az is egyértelmű hogy valóban kicsi a csataszám és a kedvező éjszakai órákban játszottam amikor kicsit jobb a játékos állomány. És persze szerencsém is volt párszor lepattanóval, béna ellenféllel..stb

-Nade az egészet lenullázni azzal hogy csak szerencséd volt vele, és csak a csapat hozta le hogy win legyen...Vajon ha maradok csiki-csukizni ahol a nehéz tankok helye, és csinálok 2 lövéssel többet ezzel elérve olyan 2300-2500 AVG DMG-ét akkor is ilyen jól alakult volna winrate?

-Vagy esetleg körbeértek volna ránk a MED-ek, felért volna T95 pozícióba ahonnan alig lehet kiszedni, esetleg az ellenfél light tankja szét spootolta volna a mieinket, vagy az tank amelyiknek kedvez a hulldown szét szívatta volna a csapatomat, így meg ment a garázsba az Én Hp-mal...stb Nem minden csak Fekete és Fehér egy adott feladatott nem minden esetben csak egyféleképpen lehet megoldani.

U.I.:
-És ha most ránézzél a teljesítményemre, az adott overall wn8 és winrateből nem az jön hogy ez a játékos ilyeneket láthat vagy gondolhat az adott pályán...csak összejött.
-Igen megrekedtem 1500-1600körüli wn8-on és 51-52% közötti winraten. Elkezdtem keresni a miérteket és tudom meglepő lesz de nagyrészt az Én hibám:
-A legrosszabb hogy a kritikus helyzetekben történő missed és lowroll lövést nem tudom higgadtan kezelni, eltervezek valamit kitalálom hogy így majd jó lesz aztán bukom szitut mert az RNG máshogy gondolta Én pedig reménykedtem hogy nekem fog kedvezni és nem számolok azzal hogy mi lesz ha nem. 4-5 ilyen helyzet és utána már nem úgy koncentrálok, nem nézem a minimapot, nem tervezek...stb
-A másik pedig a pálya ismeret, nem ismerek olyan sok okosságot a pályákon ahol tudnék fordítani, ismerek egy keveset néha be is jön ezért van 51-52% körül a win (gondolom Én), de ez kevés ahhoz hogy ennél jobban játsszak. Értsd látom mi történik mappon, de nem ismerek olyan sok bokrot, huplit...stb ahol nagyobb előnyel tudnék fordítani a már kialakult túlerőn.
-Az utolsó a tank ismeret, a sajátomat még csak csak, rejtem az alját, emelem az ágyút mozgatom a tornyot, forgatom a testet stb....viszont nem tudok olyan okosságokat hogy balról a harmadik görgő mögött van az ammorack....stb
-Természetesen a játéknak is vannak bőven hibái, de ugye az ügyesebb játékos a fent említett tudással ezt ki tudja kompenzálni Én pedig az adott összesített statig tudom ezt megtenni.
-Ha esetleg több videót néznék jó játékosoktól, több páncélzatot és hitboxot tanulmányoznék, és ami a legnehezebb higgadtabban tudnám kezelni a lowrolt és a missed lövést akkor javulna a játékom. De ennyi időt nem szánok a játékra, nem célom Esportolónak lenni és CW klánban sem akarok lenni. Általában télen játszom, most kivételesen a karantén időszak miatt játszottam többet, ellenkező esetben nem lenne miről most beszélgetnünk viszont valószínű hogy már több liter benzint elégettem volna az egyik túra vagy a másik cross/enduro motoromban valahol a nagyvilágban :)

Bocsánat az OFF-ért, remélem elfér itt, csak egy tisztább képet szeretem volna leírni az adott témával kapcsolatban.

Üdv.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296653 Írta: dobilaci
Megválaszolva: dobilaci
Figyelem: Spoiler!

Semmi gond, a lenyeg az hogy elvezzuk a jatekot!

Csak azert reagaltam az elozo posztodra, mert elegge magas labda volt az a "fogd meg a sorom" mondat egyetlen nap statisztikajaval. :lol:
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja - 5 éve 4 hónapja #296656 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Megválaszolva: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Még a könnyem is kicsordult.
Még hogy nem jó tank a 112.

Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bandras32, 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999, KLC_KTE
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja - 5 éve 4 hónapja #296659 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti
Say Whaaat...
(Ha valaki nem szúrná ki a lényeget: Dakillzor. Streamelte is, ha úgy van nyugodtan ajánlom megtekintésre)
Mellékletek:
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja - 5 éve 4 hónapja #296661 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
WZ-132, avagy könnyű tanknak álcázott közepes tank

Élmények
Ez a tank egy igazi veterán a garázsomban. Még akkor kezdtem el, mikor behozták a tier 10 lightokat a játékba. Előtte egy light ágat húztam, ami az akkori 13 90, most 13 105 ága. Mai napig az ideális lightokat testesítik meg nálam, de most nem ők a téma :)

A WZ-nek úgy kezdtem neki, mint "A második legjobb tier 8 light a játékban, néhol még a 13 90-től is jobb". Mire hozzáértem jött a nerfje, szóval nem tudom, hogy milyen volt előtte. Mikor elkezdtem vele játszani feltűnt, hogy nem egy kis tankról beszélünk. A profilja a többi lighthoz képest ténylegesen nagyobb így az aktív spot, mint olyat, nem nagyon erőltettem vele. A lövege sem az a típus, amit ha elvesznek, akkor sírnék utána. Van mikor működik, van mikor ellövöm magam Steppesen és leesik Prokhorovkán...ez benne van a játékban. A mobilitására nem igazán találtam panaszt. Méreteihez képest ügyesen veszi a láncait, plusz elég szépeket lehet vele rammolni papír tankokba. (Gyakorlóban kipróbáltuk, hogy ha van ütközés skilled, akkor a skorpi, rhm, su-130, stb tankokba a dupláját sebzed annak, amit te kapsz. Vagyis ha nem rád figyel a tank és tudsz egy nagyobb lendületet venni, akkor lövéssel együtt egy finom 750-et le tudsz rammolni a tankból, ami nem kevés). Tehát egybe véve a tank tulajdonságait sajnos egy tök átlagos tier 8 lightról beszélünk. És tudjuk, hogy 2020-ban, ami átlagos, az nem jó.

Session
A session itt megint két részre oszlott. Az első része volt a 2GM elérése, a második maga a 3GM.
Az első sessionből nem sokra emlékszem, mivel nem mostanában volt. (Mint említettem elég régóta a garázsban van a tank). Azt tudom, hogy borzalmas teljesítményt nyújtottam vele révén, hogy első nem táras lightomról volt szó. Az átlag, amit össze szerencsétlenkedtem vele 102 csata alatt az valami 2,4k kombinált volt. Nem annyira vészes, de "messze" elmaradt a második GM elvártjától is.

A második része a sessionek.... Hangot adtam a csalódottságomnak a Dühöngőben is. Olyan, hogy light tankkal játszd a szereped? Felejtsd el! 30 csata alatt maximum 7x volt olyan, hogy tényleg tudtam csinálni azt, amire a tank való. A spotter pályákon (Prokho, Malinovka) beírom, lepingelem, hogy merre megyek, mit fogok csinálni, majd lövöm a saját spotom, mert senki más nem lövi. Városi pályákon vagy félvárosi pályákon szintén írom, hogy mire számítsanak tőlem és megint lövöm a saját spotom, mert senki másnak nem jut rá ideje. Ennek okán lett is pár olyan csatám, hogy tier 8-9-10 ben messze top dmg vagyok scout jelvény mellett. Azonban egy relatív jó átlagot összetudtam vele hozni, így annyira nem volt vészes ez a grind sem. Érdekessége a tanknak, hogy a második olyan 3GM tankom, amivel nem értem el az 50% winratet (46,81%).

Összességében
Neki mennék még egyszer, hogy megnézzem, hogyan teljesít egy teljes értékű sessionben, mikor nem hagyok ki a két rész között majd 1,5 évet. Tehát a tank tetszett. Van benne kihívás, hiszen nem csak light tankként tudod használni, hanem közepes tankként is a magas alfája és goldal aránylag jó átütése miatt. Egyébként az alap lőszer átütése is elég jó, tehát indokolatlan vele a full APCR spam. Azonban 2020-ban az eddiginél is nehezebb játszani light tankokkal. Köszönhető az annak, hogy megjelentek a kerekes tankok és a WG tier 8 prémiumtank özöne és tervrajzai miatt a pár száz csatás játékosok már tier 8-ban vannak annyi tudással, hogy képesek kattintani egyet az egéren a levegőbe.

Illetve a múltkori T25/2 kihagyása:
Figyelem: Spoiler!
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, KLC_KTE, AssistKing, Bitangocska
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296667 Írta: AssistKing
Megválaszolva: AssistKing
4-en írták a chatbe, hogy reportolnak, amiért nem spotoltam. Mert light tankkal spotolni kell
Pálya ghost town, ellenfél csapat 3/4 része a városban.
Kinti dombról lehetett őket széjjel farmolni. Ok. Akkor legközelebb majd spotolok nekik egy bottom tier bt7-et a spawn helyen, amíg elbukják a várost :troll:
Mellékletek:
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296668 Írta: bandras32
Megválaszolva: bandras32

4-en írták a chatbe, hogy reportolnak, amiért nem spotoltam. Mert light tankkal spotolni kell
Kinti dombról lehetett őket széjjel farmolni. Ok. Akkor legközelebb majd spotolok nekik egy bottom tier bt7-et a spawn helyen, amíg elbukják a várost :troll:

Hát ha valaki wn8 húzásra használja a light-okat, az ne lepődjön meg rajta, ha néha ezt a fejéhez vágják. ;)
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296669 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Snajper PL nyugodtan gubbasztott a toptier HT-jében a piros vonal mellett, és nem derengett fel neki a gyanús körülmény, hogy nagyon sípol valamiért z a k*va lámpa.
Korlátozott elméje gyanakodva pásztázta a környezetét: vajon mi lehet a baj?
:)

Mellékletek:
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja - 5 éve 4 hónapja #296670 Írta: juliensorrel
Megválaszolva: juliensorrel
Ferrari-fan, a T25/2-höz mennyi kombinált kellett? Én anno nem sokat játszottam vele, de egész könnyen kezelhető - kicsit lassúcska - járgánynak tűnt.
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296671 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999

Ferrari-fan, a T25/2-höz mennyi kombinált kellett? Én anno nem sokat játszottam vele, de egész könnyen kezelhető - kicsit lassúcska - járgánynak tűnt.

2160-at ír a Targetdamage. De 1,8k 1,9k környékétől már kúszott felfele.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: juliensorrel
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296674 Írta: Kriminalis
Megválaszolva: Kriminalis

Márpedig a lightnak spotolni kell! Tessék akkor is spotolni menni majd, ha az összes tank spoton volt már!
A heavy tanknak a heavy soron, ismertebb nevén a heavy/nehéz dühöngőben van a helye. Ha nem oda mész vele, akkor te nem vagy egy becsületes játékos.
A TD-vel messziről kell lőni.
A meddel pályától, szituációtól függetlenül flankelned kell nehéz tankokat. Ha te betöltöd a goldot, és azzal lövöldözöl, akkor nem vagy becsületes játékos.
Arty meg a camp ellen van.
Ezek a WoT kasztjai
:kappa:
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296675 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

Márpedig a lightnak spotolni kell! Tessék akkor is spotolni menni majd, ha az összes tank spoton volt már!
A heavy tanknak a heavy soron, ismertebb nevén a heavy/nehéz dühöngőben van a helye. Ha nem oda mész vele, akkor te nem vagy egy becsületes játékos.
A TD-vel messziről kell lőni.
A meddel pályától, szituációtól függetlenül flankelned kell nehéz tankokat. Ha te betöltöd a goldot, és azzal lövöldözöl, akkor nem vagy becsületes játékos.
Arty meg a camp ellen van.
Ezek a WoT kasztjai
:kappa:

Kihagytad, hogy egy TD-nek a csata kezdetétől választott első legközelebbi bokorból szigorúan tilos kimozdulnia.
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296680 Írta: Original74
Megválaszolva: Original74
Azert legalabb van humora a WGnek...
Megha kisse furcsa is...

Utobbibol egyet vasaroltam is a boltban.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tank_szemelyzete
Téma zárolva.
5 éve 4 hónapja #296687 Írta: Tank_szemelyzete
Megválaszolva: Tank_szemelyzete

Azert legalabb van humora a WGnek...
Megha kisse furcsa is...

A legjobbat kifelejtetted:
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Original74, Slandyke
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 13 órája 46 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 58 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 17 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.