Jelenleg 74 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 7 órával ezelőtt
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 13 órával ezelőtt
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 14 órával ezelőtt
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 16 órával ezelőtt
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 1 napja
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 1 napja
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 1 napja
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 2 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 2 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 3 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 3 napja

Amerikai harckocsik

11 éve 4 hónapja #40351 Írta: Tigibeeb
Megválaszolva: Tigibeeb
Köszi igen ismerem az oldalt, szoktam nézni..
De azért ott is 4. legnépszerubb az optika...
Föleg ha berak t10-be, még passiv scoutnak is jo vok.. ;)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 4 hónapja #40355 Írta: Hecienda
Megválaszolva: Hecienda
Azért az hogy nem igen használják nem állítható az oldal megtekintése után.
Én itt az unicum játékosok felszereléseit szoktam alapul venni, szerintem az a mérvadóbb és ott bizony a 3helyen álló venti és a 4 helyen álló optika között 3% különbség van.

Az már egy másik dolog, hogy szerintem max a venti helyére lenne érdemes rakni, de a levezetés szerint a rammer vagy a stabi helyére tervezed.

11 éve 4 hónapja #40357 Írta: Tigibeeb
nos igen, mert a ventivel látotávot veszitenék...
a rammer meg nagyon fontos, talán a stabi, de ugye azis nagyon kell 1 mednek....szoval ezért nem tudok dönteni :unsure:

11 éve 4 hónapja #40365 Írta: Hecienda
Ha van lehetőséged szerintem próbálgasd hogy jön be, de a venti az ad ~8m látótávot meg ugye mindenhez egy minimálisat.
Rammer nélkül baromi gyenge a dpm.
Medről lévén szó fogsz mozgás közben tüzelni így a stabi is létszükség.

Igazából hozzászólásod alapján nem tudom eldönteni milyen játékstílust akarsz játszani, mert az hogy észreveszed meglövöd és ő fel sem spotol abból nekem az jön le hogy sniperkednél(kempelnél) vele akkor esetleg beáldozható a stabi.
De ha futkosósabb flankelős esetleg kicsit spotolós játékot játszol akkor meg már létszükséglet.

11 éve 4 hónapja #40440 Írta: CsakaregE
Megválaszolva: CsakaregE

HELP! HELP! HELP!

Sziasztok!

Van egy kis free XP-ém (70ezer, és nem goldból váltogattam át, szóval nem szeretném csak úgy elpazarolni:)és elkezdtem szemezgetni a M24 Chaffee-val!! Megéri kifejleszteni? Milyen gép azt láttam hogy viszonylag drága XP-ben és ezüstben is a többi tier 5-ös képest, miért van ez, milyen tank ez?

Még valaki valamit a M24 Chaffe-val kapcsolatban esetleg? :)

11 éve 4 hónapja #40445 Írta: bulbasaur55
Megválaszolva: bulbasaur55
Én a mai napig bánom hogy eladtam, szerencsére a legénységét megtartottam lesz q kis felesleges creditem és veszem is vissza ;)

11 éve 4 hónapja #40469 Írta: Tigibeeb
Hat palya fuggo h játszok vele, de kempelni nem szoktam azért...
hat igen az lesz h a stabit áldozom be aztán lehet késöbb meg nézem mien az optika nélkül.

11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #40532 Írta: tomesz87
Megválaszolva: tomesz87

HELP! HELP! HELP!

Sziasztok!

Van egy kis free XP-ém (70ezer, és nem goldból váltogattam át, szóval nem szeretném csak úgy elpazarolni:)és elkezdtem szemezgetni a M24 Chaffee-val!! Megéri kifejleszteni? Milyen gép azt láttam hogy viszonylag drága XP-ben és ezüstben is a többi tier 5-ös képest, miért van ez, milyen tank ez?

Szia!

Szerintem a Chaffee nagyon is megéri az árát. 600+ csatám van vele, nekem a kedvenc tankom. Ha más (nagyobb) járgánnyal megyek, inkább ki se lövöm, olyan aranyos :)

Ez egy tök jó videó, ahol QB kb. minden fontosat elmond/bemutat:

Szintén QB az egyik videójában említi, hogy régen heavyzett, aztán kipróbálta a med stílust és rájött mennyivel nagyobb játékélményt/sikerélményt nyújt. Aztán medezett, kipróbálta a lightokat, és ugyanezt tapasztalta. Hasonló utat jártam végig én is.

Számomra ez a tank nyújtja a legnagyobb kihívást a valaha játszottak közül. Minden meccsben te vagy az underdog, ezért sokkal nagyobb élmény (akár) lehozni vele egy meccset, mintha egy top tankban csücsülnél. Persze ugyanúgy skillfüggő a sikerélmények gyakorisága, mint más tankoknál, de a Chaffee (és alapvetően a lightok) esetében meglátásom szerint magasabban van a "beugró" skill level, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán közepes szinten tudj vele játszani.

Mivel (ha jó adatlapot néztem) nem vagy nagy lightos, kis kitérőt engedj meg:
A light játékhoz hasonlóan a Chaffee is leginkább a High Risk - High Reward vonalat követi. Az alapkoncepció szerint a meccs elején az ellenség vonalaihoz legközelebb (lehetőleg észrevétlenül) mozogva, vagy egy bokorból passzív scoutolva szolgáltatsz infót, ha kialakultak a frontvonalak flankelsz, vagy réseket keresve az ellenség vonalaiban elmész az artyért.
Ez viszont a meccsek kis százalékában teljesül csak, legtöbbször az ellenfél (rosszabb esetben a saját csapatod) rákényszerít, hogy változtass a terveiden.
Bárhogy is legyen, folyamatosan nagyobb kockázatot vállalsz, mint egy heavyben vagy TD-ben. Meg kell találni a határt a kifizetődő kockázatvállalás és az instant halál között, kb ennyiről szól a dolog.

Amiben a Chaffee más, mint a lightok általában, hogy nagyon széles skálán mozog az MM-je. A top tankok szintje Tier6-tól Tier10-ig terjedhet (leggyakoribb a 7-8 ).

Megtalálod a Chaffee-ben a számításod, ha az alábbiak fennállnak:
- magas szintű alkalmazkodókészséggel rendelkezel
- már a betöltő képernyőn minden térképre van 3-4 terved MMtől függően, de jól tudsz mellette improvizálni
- Nagyon jól ismered a térképek apró részleteit (bokrok, sziklák, domborzat)

E mellett nem árt, ha tapasztalt light harckocsizó vagy (szerintem nehezebb, mint a többi light). Én 550 T71 meccs után fejlesztettem ki, és
tényleg nehezebb az élet, de valahogy mégis minden szebb :)

Nem való viszont olyan játékosnak, aki azt szereti, ha:
- a bozótban ülve villantanak neki, aztán jól odapörköl egyet.
- +2 tierben összecsinált gatyával hátul rádiózik, hátha a többiek lehozzák.
- szeret az elpusztíthatatlanság délibábjával táncolni.

Remélem segítettem!

Ui: Majd azért tudasd, hogy döntöttél :)
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CsakaregE, Tiger205_Bp

11 éve 4 hónapja #40655 Írta: tomesz87
Még egy replay tegnapról ami bemutatja Tier10-ben kb. hogy lehet érvényesülni Tier5 lighttal.

wotreplays.com/...3#self

Végig vigyázva magamra próbáltam spotolni amennyit biztonságban lehet, felkapcsolni pár nagymenőnél a paralámpát, néha odapiszkálgatni... nagyjából ennyit lehet kihozni Tier10-ben a gépből ha nem írnak 0-ra a csúcsmedek az első 2 percben.
Itt jól jött ki a lépés is, 3000 sebzés és 2800 spot damage jutalma 2000+ ALAP XP. 3. hely sebzésben, XP-ben meg... :)

Az egész lényege, hogy jól kell időzíteni.

Ha esetleg megnézed a replayt: a béna vezetés magyarázata, hogy én minimum 50%ban a minimapon játszom a játékot, nem rallyzni ülök be :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CsakaregE

11 éve 4 hónapja #40694 Írta: CsakaregE
Megválaszolva: CsakaregE

HELP! HELP! HELP!

Sziasztok!

Szia!

Szerintem a Chaffee nagyon is megéri az árát. 600+ csatám van vele, nekem a kedvenc tankom. Ha más (nagyobb) járgánnyal megyek, inkább ki se lövöm, olyan aranyos :)

Ez egy tök jó videó, ahol QB kb. minden fontosat elmond/bemutat:

Szintén QB az egyik videójában említi, hogy régen heavyzett, aztán kipróbálta a med stílust és rájött mennyivel nagyobb játékélményt/sikerélményt nyújt. Aztán medezett, kipróbálta a lightokat, és ugyanezt tapasztalta. Hasonló utat jártam végig én is.

Számomra ez a tank nyújtja a legnagyobb kihívást a valaha játszottak közül. Minden meccsben te vagy az underdog, ezért sokkal nagyobb élmény (akár) lehozni vele egy meccset, mintha egy top tankban csücsülnél. Persze ugyanúgy skillfüggő a sikerélmények gyakorisága, mint más tankoknál, de a Chaffee (és alapvetően a lightok) esetében meglátásom szerint magasabban van a "beugró" skill level, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán közepes szinten tudj vele játszani.

Mivel (ha jó adatlapot néztem) nem vagy nagy lightos, kis kitérőt engedj meg:
A light játékhoz hasonlóan a Chaffee is leginkább a High Risk - High Reward vonalat követi. Az alapkoncepció szerint a meccs elején az ellenség vonalaihoz legközelebb (lehetőleg észrevétlenül) mozogva, vagy egy bokorból passzív scoutolva szolgáltatsz infót, ha kialakultak a frontvonalak flankelsz, vagy réseket keresve az ellenség vonalaiban elmész az artyért.
Ez viszont a meccsek kis százalékában teljesül csak, legtöbbször az ellenfél (rosszabb esetben a saját csapatod) rákényszerít, hogy változtass a terveiden.
Bárhogy is legyen, folyamatosan nagyobb kockázatot vállalsz, mint egy heavyben vagy TD-ben. Meg kell találni a határt a kifizetődő kockázatvállalás és az instant halál között, kb ennyiről szól a dolog.

Amiben a Chaffee más, mint a lightok általában, hogy nagyon széles skálán mozog az MM-je. A top tankok szintje Tier6-tól Tier10-ig terjedhet (leggyakoribb a 7-8 ).

Megtalálod a Chaffee-ben a számításod, ha az alábbiak fennállnak:
- magas szintű alkalmazkodókészséggel rendelkezel
- már a betöltő képernyőn minden térképre van 3-4 terved MMtől függően, de jól tudsz mellette improvizálni
- Nagyon jól ismered a térképek apró részleteit (bokrok, sziklák, domborzat)

E mellett nem árt, ha tapasztalt light harckocsizó vagy (szerintem nehezebb, mint a többi light). Én 550 T71 meccs után fejlesztettem ki, és
tényleg nehezebb az élet, de valahogy mégis minden szebb :)

Nem való viszont olyan játékosnak, aki azt szereti, ha:
- a bozótban ülve villantanak neki, aztán jól odapörköl egyet.
- +2 tierben összecsinált gatyával hátul rádiózik, hátha a többiek lehozzák.
- szeret az elpusztíthatatlanság délibábjával táncolni.

Remélem segítettem!

Ui: Majd azért tudasd, hogy döntöttél :)

Szia!

Nagyon köszönöm szépen hogy írtál!

Én mostanában úgy döntöttem hogy vissza megyek Tier5-be és csak ott fogok játszani azért mert nem vagyok valami jó játékos és tier5-6 ban jól tudok érvényesülni és így élvezhető a játék számomra:) ( Vakok között a félszemű a király esete )Szóval ezért kezdtem szemezgetni az M24-el meg a viszonylag magas PEN miatt. Valóban nem vagyok light tankos az ELC vel kezdtem el vele ismerkedni meg a T20-al. Tetszik a mozgékonyság meg a gyorsaság de a tipikus spot helyeket nem nagyon ismerem még. Szerintem ha most pénteken esetleg le akciózzák a tier 5 ös tankokat akkor lehet megveszem, addig meg nézegetek videó-kat spottolásról :)

11 éve 4 hónapja #40705 Írta: tomesz87
Szia!

Ha ez a helyzet, akkor viszont Free XP-ből semmiképp sem ajánlom a Chaffee-t, mert tényleg sok gyakorlást igényel és a tech tree (egyelőre) zsákutca. Free XP-t áldozni erre szerintem nem szabad (bár félig én is abból rántottam ki), mert ha nem leled benne örömöd (ami light tapasztalat híján sanszos) akkor megbánod az egészet és megutálod a tankot. Ahhoz pedig ez túl jó jármű.
Amennyiben lightozni szeretnél akkor viszont a T20-at sem ajánlom, mert az a med vonalon van.

Helyette viszont kiváló választás lehet kihúzni a T21-et, ami tier6, nagyon hasonló a Chaffee-hoz és egy elég erős, véleményem szerint nagyon élvezhető ágon van 2 jó scout tankkal (T21, T71), egy közepesen 7/42 és ESL-képes, táras mediummal (T69) és egy CW-képes, szintén táras heavyvel (T57). Utóbbiakat csak azért írtam, mert ezek a jövőben nagyon jó szolgálatot tehetnek ha fentebb akarsz lépni.

Itt találsz egy összehasonlítást a két tankról, nincs olyan sok különbség:
tank-compare.co...95I108

A francia vonallal most ismerkedem, de egyelőre nem olyan szimpatikus mint az amcsi (bár még csak a 12t-nél járok). Ez viszont személyes preferencia kérdése, biztosan van, akinek más a véleménye.

Még egy jó tanács saját tapasztalataim alapján: Free XP-ből lehetőleg soha ne fejlessz tankot! Sokkal többet ér, ha kiszenvedsz egy járgányt és az addig felhalmozott Free XP-t modulokra költöd. Így nem kell stock motorral és egyebekkel rohangálni, hanem egyből kapsz egy használható tankot amiben több örömödet leled.

Remélem segítettem és jó utat ajánlottam!

Jó játékot!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

11 éve 4 hónapja #40727 Írta: Hecienda
Ha T5ben akarsz játszani gondold meg mégegyszer, mert T7-től T11-ig rakja, tehát garantáltan nagyobb tierbe és mindig te leszel alul.

11 éve 4 hónapja #40731 Írta: tomesz87

Ha T5ben akarsz játszani gondold meg mégegyszer, mert T7-től T11-ig rakja, tehát garantáltan nagyobb tierbe és mindig te leszel alul.

Szerintem aki light tankkal játszik, az tiertől függetlenül meg kell, hogy szokja, hogy a lista alján van. Ezért írtam, hogy alkalmazkodni kell a pályához, MM-hez, csapatmozgásokhoz, mert papíron mindig te vagy a leggyengébb.
Persze egy 13 90 versenyképesebb Tier 10-ben, de nem kell beszarni Tier5-tel sem, csak ismerni kell a határaidat. 1v1-ezni azzal sem állsz ki, mert egy értelmesebb BC vagy Obj. 140 ugyanúgy leszopatja mindkettőt, ha akarja.
Annyiból jobb a Tier5, hogy Tier7 medek pl. HP poolon és tűzerőn kívül szinte mindenben gyengébbek, így jó esetben le lehet őket forogni. A Tier10 medek viszont mindenben jobbak egy Tier8 lightnál.

Aki lightozni akar az meg előbb-utóbb úgyis megtanulja meddig mehet el.

11 éve 4 hónapja #40771 Írta: kipeti
Megválaszolva: kipeti

Szerintem aki light tankkal játszik, az tiertől függetlenül meg kell, hogy szokja, hogy a lista alján van. Ezért írtam, hogy alkalmazkodni kell a pályához, MM-hez, csapatmozgásokhoz, mert papíron mindig te vagy a leggyengébb.
Persze egy 13 90 versenyképesebb Tier 10-ben, de nem kell beszarni Tier5-tel sem, csak ismerni kell a határaidat. 1v1-ezni azzal sem állsz ki, mert egy értelmesebb BC vagy Obj. 140 ugyanúgy leszopatja mindkettőt, ha akarja.
Annyiból jobb a Tier5, hogy Tier7 medek pl. HP poolon és tűzerőn kívül szinte mindenben gyengébbek, így jó esetben le lehet őket forogni. A Tier10 medek viszont mindenben jobbak egy Tier8 lightnál.

Aki lightozni akar az meg előbb-utóbb úgyis megtanulja meddig mehet el.

egy jó spotter helyig aztán elmegy filmet nézni :D az értelmesebbje, a többi berohan gyorshalál és megy másik tankkal.

11 éve 4 hónapja #40788 Írta: SzervaUr
Megválaszolva: SzervaUr
Sziasztok!

Előre is bocs az off-ért. Tudnátok ilyen jó spotter helyeket mondani? (a pályák topicban nem igen esik erről szó).Én csak most tanulgatom (tanulgatnám) ezt a játékot. Ha nem jutok vele semmire akkor meg úgyis hagyom annak aki jól műveli.

Nekem amx12 t van.

Előre is köszönöm!

Téma: OFF topik

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 21 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 13 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.