Részben PZs. leírta a T54E1 "erényeit" de ő talál örömet ebben a tankban, én pedig nem, vagy még nem tudom használni. Annyira már nem is akarom.
Ahonnan indulunk, aza a T69, ami egy fürge kis darázs, elég rendes fullánkal.
A nagy testvér: hivatalosan med, és ez abban meg is nyilvánul, hogy gyengén páncálozott, és nincs olyan tank - azok közül akikkel szembe kerül - akik ne tudnák megsebezni. T 10 ről már nem is beszélek. Az, hogy egy bekapott lővés az 1/3 HP -t viszi, vagy a felét, az attól függ használ - e goldot, vagy sem.
Ugyanakkor mi jó esélyel alig tudunk sebezni. Azt PZs is megerősíti, hogy gyenge, átütésű pontatlan az ágyú. Ha talál is, a lövedékei általáben lepattannak.
Prohorovkán, pl esély sincs arra, hogy lentről kárt tegyen a hegyen lévő ellenségben. 4 ből három el se találja, a negyedik még ha talál sem tesz kárt semmiben.
Hogy fürge lenne? Nem tudom. Együtt halad a heavykkel, ugyanúgy kinlódik az emelkedőn, a med-es fürgeségnek én nyomát se látom. Viszont bárhova mész, mindenki meglát. Camo=0.
Mi lenne az előnye? A táras löveg. / Hozzáteszem minden tankon viszek goldot, de nagyon ritkán használom. Ami anélkül nagyrészt játékképtelen, azt eleve nem sokra becsülöm - többek közt a lehetséges durva mínuszok miatt. /
Nos az előbb taglalt ágyú tulajdonságai miatt, hamar elszáll a négy skulló, anélkül, hogy jelentős kárt okoztunk volna. De ami ez után jön, az a lidérc.
Kb. 20-25 mp újratöltés - most nem néztem mit ír a gépkönyv - ami egy fél életnek tűnik. Ez, egy artynak biztos jó, de a csatában állva, vagy valahol meglapulva siralmas. Valójában egy átlagos hosszúságú csatában majdnem többet vagy inaktív, mint veszély az ellenségnek. Ez alatt az idő alatt számtalanszor nézhetjük végig tehetetlenül, hogy jön egy light, vagy bármi és szarrá lő míg tankunk a feléig sem jutott a tárazásnak. Nyílt pályán még el lehet bújni valami tereptárgy mögé, de városban bárhonnan, bármikor megtalálhat valaki.
Aki ismeri ezt a tankot ellenfélként - de most már én is - egyszerűen megvárom míg ellövi magát, aztán szép komótosan elmegyek érte.
Ennek a tanknak még jó helyet sem lehet találni a csatában. Ha a nehezekkel tartasz pillanatok alatt szétlőnek. Ha lemaradsz noob vagy, és a frankó ágyújával nem találsz el semmit. Ez a tank, csak egy tehertétel a csapatnak.
Hogy mégis hol van jó helyen? A kukában.
Felhúzott a tank és most dühöngsz. Van ez így. Én is így jártam anno az AT15-el, aztán 100 meccs után be kellett látnom hogy mennyire OP ágyú van rajta. Pihentesd egy kicsit a tankot aztán hideg fejjel vedd elő újra.
T69-el összehasonlítva annak sem volt kiemelkedő átütése, szóval saját tierjében kb ugyanazt tudja a két tank. T69-el is kerültél 9-10-es csatákba még kevesebb HP-val. Én személy szerint sokszor kevésnek éreztem a T69-es 1000dmg-es tárpotenciálját a T9-T10 meccsekben, és itt a T54E1 hatalmasat ugrik előre, hiszen 50%-al többet tud sebezni egy tárból, ezért töltési idővel és pontossággal fizet (amit a T57-nél visszakapsz majd). Mobilitásban én nem éreztem eget verő különbséget, de tény hogy valamivel rosszabb.
Az újratöltési időt pedig el kell fogadni, ez a táras tankok hátránya. Hidd el a T57 Heavy 25 mp-e is soknak fog tűnni ha meleg a helyzet.
T10-es meccsekbe bele kell szokni, sok durva tank van akik hamar szétszednek egy közepes tankot, hidd el egy T54-et is pillanatok alatt szétkapnak (nem mellesleg az a tank is jól elvan a maga 200 körüli penjével T9-ben). A gold használata nem ad több sebzést (kivéve FV183b) csak az átütést növeli, szóval ne abban keresd a hibát.
Amúgy milyen felszerelés és legénység van a tankodban? T9-ben már a 2 skilles legénység alap, kell az összes skill ami a pontosságot növeli (pillanatkép, sima utazás) + stabilizátor + venti alap. Ezekkel már vállalható a pontosság.
Egyépként pedig véleményt csak fullos tankkal kb 100 csata után lehet reálisan alkotni. Annyi kell hogy ráérezz a stílusára és tudd mire képes, ki tudd használni az előnyeit, és tisztába legyél és megfelelően kezeld a hátrányait.
Szóval ne add fel és gyakorolj! Én nagyon megszerettem a végére, de az utat végig kell járni. A T57 megéri!
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."