Jelenleg 122 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Nem minden esetben. Nekem a kígyós eventnél 150 láda ...
Mikroby 6 órával ezelőtt
Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 14 órával ezelőtt
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 20 órával ezelőtt
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 21 órával ezelőtt
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 23 órával ezelőtt
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 1 napja
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 1 napja
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 1 napja
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 2 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 2 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 2 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 3 napja

Szovjet harckocsik

11 éve 1 hete #66302 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun

Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, megvan a KV-1, de eddig sok örömöm nem volt benne sajnos. :(
Talán majd ma este. :)

Szia, nem tudom, hogy amit tegnap mondtam, az segített-e de még néhány adalék (bár nem vagyok heavy player, a durchwagenes statpadder challengnél néhány dolgot megtanultam):
- A KV1 az egyik legjobb tank a tierjében, próbálj meg azokra a meccsekre koncentrálni, amiken te vagy a top tier (gyk. 5-ben kell aratni)

- ami jó benne, hogy a front és a side armour is erős (75,75 mm) vagyis amikor az ellenfél jön feléd, fordítsd be 45 fokba a páncélt, itt tudod ellenőrizni: www.wottools.net/ nagyjából 106 mm-re fog felmenni (ezt a T3-T4-ek nem nagyon lövik át)
- peekaboomozz a tankoddal, mert 160 az alfád. Fedezékből kijössz meglövöd és egyből vissza (mondanám hogy snapshottal csináld, de egyelőre még örülsz, ha eltalálsz valamit). EHhez mindig fal mellett kell maradnod, kb. osonj a szikla oldalán
- kerüld a nyílt tereket, soha ne menj olyan helyre ahonnan nem tudsz visszahátrálni (Severogorsk közepe, Malinovka mező, Karelia mocsár stb.)
- ha medek ellen harcolsz és megpróbálnak rád szaladni, akkor kezdj el hátrálni, hogy nehezebben forogjanak le

- nézd meg a páncélod kialakítását, van két sáv a tankodon, amit be lehet lőni, de körülötte össze-vissza dől a páncél felület, tehát sok lepattanót fog generálni
- rejtsd el a hasát, a tornyot nehezen lövik át (hull down)
- két lövés közben gurulj előre hátra, az segít, mert nehezebben lövik meg az ellenfelek a gyenge részeket

- mivel tetű lassú vagy, ne menj túl messze a bázistól, maradj egy percen belül, fedezékek között. Mindig láss rá a bázisra, alacsony szinten sokkal többször kell majd védeni, mint magas szinten, mert a birkák meglódulnak és mennek a zászlóra mint a bika a vörös posztóra. Ne csalinkázz egyedül, ha kell inkább a körülötted nyüzsgő kicsik pusztuljanak mint te. Igyekezz befejezni a meccseket mert a végjátékban gyenge vagy, mert a látótávolságod kicsi.

Menj fel a wotreplays.com ra és keress magadnak visszajátszásokat ahol magas sebzést érnek el KV1-el.

Eleinte én a tömeggel mennék, hogy tudjam csipegetni a maradék tankokat. Amíg megjön az önbizalmad, addig ez hasznos, arra törekedj eleinte, hogy minden meccsen sebezd be a HP-dat (640), a többi ne számítson. Ha ez már megy, akkor lehet a többivel foglalkozni.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tiger205_Bp, tankaranka69, singes

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 1 hete #66308 Írta: singes
Megválaszolva: singes
Kösz a tippeket most meg tegnap este is. :)
Sokszor alkalmazom a peekaboom taktikát, azért ennyire noob már nem vagyok. :)
Mi az a snapshot? Lehet, hogy csinálom, csak nem tudom, mi az. :)
Mondjuk fő baj, hogy 50%-osak a legényeim benne. Meg a KV-1-esek többsége (főleg az ellennél) nagy löveggel nyomják, én meg nem tudom őket átlőni - még.
Tganap azért jó is volt: 3 arty is eltalált, amíg egy kevés nyílt terepen voltam (többi tankom átrohant volna rajta), és csak sebeztek, de kilőni nem tudtak. :)

11 éve 1 hete #66313 Írta: Jackal_hun

Kösz a tippeket most meg tegnap este is. :)
Sokszor alkalmazom a peekaboom taktikát, azért ennyire noob már nem vagyok. :)
Mi az a snapshot? Lehet, hogy csinálom, csak nem tudom, mi az. :)
Mondjuk fő baj, hogy 50%-osak a legényeim benne. Meg a KV-1-esek többsége (főleg az ellennél) nagy löveggel nyomják, én meg nem tudom őket átlőni - még.
Tganap azért jó is volt: 3 arty is eltalált, amíg egy kevés nyílt terepen voltam (többi tankom átrohant volna rajta), és csak sebeztek, de kilőni nem tudtak. :)

Snapshot: amikor azonnal lősz egy tankkal, vagy nagyon rövid idő alatt (ergó nem várod, míg beszűkül a célkereszt, profiknál ez kb. 1/4 - 1/2 másodperc).
- ehhez ismerni kell a találati mechanizmusokat, illetve mit jelent az hogy pl. a célkereszt szűkülés 3sec... Kíváncsi vagyok tudod-e?

11 éve 1 hete #66317 Írta: 48254F
Megválaszolva: 48254F
Itt ő kérdez, nem te. :evil:

11 éve 1 hete #66318 Írta: Jackal_hun

Itt ő kérdez, nem te. :evil:

Arra akartam rávilágítani, hogy sokan mikor elolvassák a játékban található számokat, akkor a hiányos információk félrevezetik őket, pl. ilyen a célkereszt szűkülés, ami nem egyértelmű.

11 éve 1 hete #66329 Írta: singes
Ha jól sejtem, azt jelenti, hogy mozdulatlanul állok (torony sem mozdul), akkor 3 sec, míg a célzókör szűkre áll.
Amúgy néha csinálom ezt a taktikát is, de csak akkor, amikor elég közel vagyok, és szinte biztos, hogy betalál, és nem számít, hol találom el, mindenhol átüti. (külön modulok csak nagyon-nagyon ritkán célzok, többnyire nem is tudom, hol vannak)

11 éve 1 hete #66330 Írta: 48254F
Figyelem: Spoiler!
Mellékletek:

11 éve 1 hete #66339 Írta: Jackal_hun

Ha jól sejtem, azt jelenti, hogy mozdulatlanul állok (torony sem mozdul), akkor 3 sec, míg a célzókör szűkre áll.
Amúgy néha csinálom ezt a taktikát is, de csak akkor, amikor elég közel vagyok, és szinte biztos, hogy betalál, és nem számít, hol találom el, mindenhol átüti. (külön modulok csak nagyon-nagyon ritkán célzok, többnyire nem is tudom, hol vannak)

NEM, EZ EGY TÉVEDÉS és én is így gondoltam sokáig, de az igazság az, hogy:
- a szűkülésnél feltüntetett érték a célzókör 1/3-os szűkülését jelenti. Vagyis egy 3 seces idő 9 mp-et jelent a teljes szűkülésig
- ezt két dologgal lehet eliminálni vstab és GLD, illetve a snapshot. Ez miért fontos? Mert ha 9 mp alatt szűkül de 8 mp alatt tölt újra, vagyis tovább tart a szűkülés mint a lövés. Bizonyos matematikai modellek miatt a lövések a pontosságtól függetlenül 66%-ban találnak ha a tankra néz az ágyúd, ezért ha kiszámolod:
8+9 mp = 17 mp biztos lövés, ami ebben az esetben 1*50%, mert csak egyet lősz, 100%-kal egyet meg 0 %-kal (persze tudjuk hogy még akkor sem 100%) VAGY 2 lövés 66%-kal, akkor azt látod, hogy a második eset jobb. Na ezért snapshotolnak a jobb játékok, mert így csökken az az idő mikor ellenséges tűznek vagy kitéve, viszont a találati arányod nem romlik.

Csináltam egy videot valamelyik nap ebben a témában FCM 50t-vel ott meg tudod nézni, hogy milyen kevés időt töltök a célzással (nem mind snapshot, de viszonylag gyorsak): wotreplays.com/...m_50_t
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: singes

11 éve 1 hete #66341 Írta: singes
Magyarán betöltést követően max. 1-2 mp-ként lőjek?

11 éve 1 hete #66353 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT
Attól függ mire. Messze löni vagy a gyenge pontokat szemezgetni csak akkor érdemes, ha teljesen beszükült a célkereszt. Illetve még akkor se, mert a szerver oldali célkereszt kb 2-3 másodperces lemaradásban van ha szükülésröl van szó. Szóvan ha 3 sec célzásidö van megadva, akkor 3sec x 3 + 2sec = 11sec. Ennyi ideig kell rajta tartani a célkört mözdulatlanul a célponton hogy a maximális pontosságodat elérd. Persze ha az illetö közelebb van és mindegy hol lövöd, akkor nincs szükség a maximális pontosságra. Ha közben fennáll a veszélye, hogy te is kapsz találatot, akkor 11másodpercik kint szobrozni nem jó ötlet. Föleg hogy hozzájön az az idö is, míg kimászol a fedezék mögül, befogod a célt és visszamászol a fedezék mögé. Szóval többynire nem teljes pontossággal lövöldözünk. Söt medekkel leginkább mozgás közben mozgó célpontra de jó közelröl. Ezért kell rájuk olyan ágyú, aminek rövid a célzásideje ha meg kell állni célozni weakspotra ne kelljen sokáig, de még fontosabb hogy mozgás közben se "essen szét" a célzó nagyon. Az orosz nehéz tankok erössége többnyire a közelharc. Nem vársz 11 másodpercet, mert az ellenség közel van és épp téged céloz. Kiugrasz, megállsz, vársz 1-2 másodpercet hogy kicsit szüküljön, lösz és mész is vissza. Nem hagysz rá idöt, hogy becélozzák a gyenge pontjaid. A pontatlanságot a leadott lövések számával pótolod és azzal hogy nem szívsz be minden lövésedért cserébe 3 átütö találatot.

11 éve 1 hete #66355 Írta: Tiger205_Bp
Megválaszolva: Tiger205_Bp
Nekem a KV-1 az 57mm-es löveggel megy, és alig van egy-két csata, hogy ezt bánom (bár már régen játszottam vele, mert nekem mostanság túl lassú).
Ott gyors a szűkülés és kevesebb mint 2 mp alatt köpködi a jó átütésű 80-90 körüli sebzéseket. A löveg súlya is kisebb, így picivel gyorsabb a tank is.

Azért alapvetően ez haladóbb játékosoknak való (nem magamra értem, bár van vele pár medálom emiatt) de nagy nagy FUN.
Érdemes nézni a meglepett ellenfeleket, ahogy kifilézed őket, ők meg nem tudják mi a töcs van.

11 éve 1 hete #66360 Írta: 48254F

a szerver oldali célkereszt kb 2-3 másodperces lemaradásban van ha szükülésröl van szó

Szerintem nincs. A szerveroldali célkeresztet is használók -- például SirFoch -- videóiban sincs.

11 éve 1 hete #66364 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT
Ez nem látható dolog és egyetlen leírásban sincs benne. Használtam én is szerver oldali célkeresztet, ahhoz számoltam mindig 2-3 másodpercet mikor megállt a szükülés. Persze lehet hogy tévedek, de úgy pontosabb volt. Na persze csak mikor messziröl sniperkedtem. Próbáld ki.

11 éve 1 hete #66369 Írta: 48254F
Másképp fogalmazom meg. Ha egy álló jármű mozdulatlan lövegével 2 s célzás után tüzelsz, akkor ha szó szerint vesszük amit leírtál, teljesen szűkületlen célkereszttel lősz. Ebből levezetve arra jutunk, hogy a lövéseink javát teljesen szűkületlen célkereszttel lőjük. És még nem számoltuk bele a test és a torony mozgásából adódó büntetéseket. Ezért tartom valószínűtlennak a 2 s-es késést.

11 éve 1 hete #66370 Írta: Jackal_hun

Magyarán betöltést követően max. 1-2 mp-ként lőjek?

Ahhoz elég közel kell lennie az ellenfélnek, tehát ha nem látnak és messze van az ellenfél és van időd célozni, célozz, de ha közelebb van és közelharc van, akkor azért ne dobj el egy lövést, mert sokáig célzol. Én akkor szoktam célozni, ha tudom hogy még belefér egy lövés mert van elég HP és mindenképpen végeznem kell vele, mert pl. előbb tölt újra. Tipikus ilyen eset a TIGER I vs. valamelyik orosz heavy. Tiger 5.6 mp alatt újratölt de csak 240 et sebez, én 10.5 körül töltök újra de 390-et sebzek. Ha van 300 HP-m és nem tud megölni, de még egy lövést nem bírnék ki és meg tudom ölni, akkor célzok, egyébként nem fogok, hanem kapáslövés. Ugyan ez igaz a messze lévő, egy helyben álló célpontokra akik nem látnak, ott nincs miért kapkodni.

Ezt érezni fogod majd pár ezer csata után, ki fog alakulni magától.

Téma: OFF topik

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 2 napja 4 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 20 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 5 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.