Természetesen mindenki győzni akar, de randomban engem a winrate mutató érdekel a legkevésbé! Legyen meg a jó kis dmg-em és részemről rendben vagyok. Rengeteg jó csatám volt, ahol nagyon jó sebzéssel is kikaptam, de ma már ezeknek inkább örülök, mint nyerjek úgy egy csatát, hogy leadtam 2 lövést, mert a csapat ledarálta az ellenfelet én meg mondjuk úgy "futottam az eredmény után", hogy tudjak lőni legalább 1-et.
Mi a sniper? Az a tank, aki nagy távolságról képes leadni pontos lövést (úgy, hogy át is üssön). Általában azok a tankok sniperkednek, akik vagy kevés HP-vel, páncéllal rendelkeznek, hogy close combat-ban részt vegyenek, vagy lassan töltenek be / táraznak be ezért kell a "nyugi" arra az időre, amíg nem tudnak lőni. De egyben mindegyik megegyezik és közös tulajdonság: pontosak!
Az indien papíron nagyon jó kis sniper tank, gyorsan lő, egész jó pen, lézerpontos ágyú. A bibi ott van, amit már írtam. Lassan céloz, a nagy távolságra leadott lövésnél meg alap, hogy teljesen legyen becélozva a célpont, különben nagy az esély a mellélövésre. Általánban előbb ott a skuló a csőben, mire be lenne célozva az ellen.
A másik, hogy sokan azt hiszik a sniperkedés = kemping a sarokban és egy lassú tank jó erre a célra. Én őgy gondolom, hogy a sniper egy másodvonalas aktív támogató tank. Azaz mindig oda kell helyezkedni, ahonnan lehet támogatni a többi közelharcos társat. Ehhez meg az kell, hogy a tank kellően mobil legyen és helyveáltoztatással is tudjak reagálni a csata alakulására. Ilyen szempontból is megfelelő az indien, mert legalább jól mozog.
Tier10-es csatában sem tekintek rá, mint spotter. Annál értékesebb tank, többet ki lehet hozni belőle. Az más kérdés, hogy oldalba/hátba kerülve úgy is felderíthető az ellenfél és akkor ott a spot, lehet lőni. De ha a csapatban fikarcnyi jelét sem látom, hogy érdemes kockáztatni a bekapott lövések lehetőségét egy spotért, amire úgy sem lő senki, akkor végképp felejtős a spottolgatás.
Együtt kell működnie mindenkinek a győzelemért, de ez azért nem azt jelenti, hogy mindenki egyért. Ráadásul önmagában a dpm se jó erre, hogy aki nagyobbat sebez azt kell kiszolgálni, mert nem fekete-fehér egy csata. Nagyon sok apró tényező, apró VÁLTOZÓ tényező határozza meg, hogy mi lesz a végeredmény. Ezért nem lehet előre leírni, hogy kinek mi a dolga. Csak nagyjából lehet adni egy ajánlást: elmondhat, hogy a nehéztankok valószínűleg az esetek többségében nem hátul kell, hogy kempeljenek és a könnyű tankok sem azért vannak, hogy 1 vs 1-ben menjenek szemből az ellenfél nehézsúlyú tankjainak. De előfordult már, hogy a helyzet azt hozta, hogy IS-3mal nem csináltam "semmit" csak ki-ki csalogattam a ház/szikla mögül az ellenfelet, hogy a társak tudják lőni őket, miközben én így nem lőttem semmit, pedig a dpm-em nagyobb volt, mint akik sebeztek.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."