A jelenlegi felállástól én sem várok sokat. 
Egyébként akár lehetne tier 4-ben is V4-es tank, mivel az orosz exportra szánt D verzió csak félig lett megtervezve, így lehetne csalni kicsit a fegyverrel meg a sebeséggel. Igaz a valóságban sérülékeny lett volna a futómű, de gyorsabb is lett volna mint a megépített verzió, sőt jól is gyorsult volna, mivel nagyon jó lóerő/tonna arányú gép lehetett volna. Én fegyvernek a Turán I-es 40mm-es lövegét, fejlesztésnek a Nimródon is használt 40mm-es Bofors automata töltős ágyúját tenném rá, a maradék statokkal pedig megoldható lehetne kiegyensúlyozni a tankot. Egyfajta Panzer 2 Luchs Ungarische edition lehetne. 
Szóval szerintem ideális esetben lehetne a fejlesztési ág első fele:
V3-->V4-->Turán I prototípus-->Turán I/II-->Turán III illetve a másik ágon:
V3-->Toldi I-->Toldi III-->Straussler V4 version D-->Turán III. 
Pfú, hol kezdjem? Pedig mintha priviben írtam volna már ezeket neked. Talán csak nem ilyen részletesen.
A Straussler D modell semmiben nem volt "jobb", mint bármelyik másik általa tervezett tank, csak kisebb lett volna. Kb annyi, mint ezen a képen a jobb oldali, csak toronnyal.
És eleve a kisebb méret miatt kisebb lett volna a toronygyűrű átmérője, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy jóval kevesebb hely lett volna a fő fegyvernek. Ha tippelnem kellene, szerintem egy sima géppuskánál nagyobbat nem is lehetett volna beszuszakolni ekkora helyre. Hát még a V-4 40mm-esénél nagyobb löveget.
A V-4 tornya is túl volt zsúfolva a 40mm-es löveggel, abba se fért volna nagyon semmi más nagyobb.
A másik dolog meg, hogy a D modellnek abszolúte semmi köze nincs a magyar V-4-hez, azon kívül, hogy az alapötlet ugyanattól a manustól van. Nincs egyenes ági kapcsolat a kettő között.
A V-4-et a Weiss Manfréd mérnökei fejlesztették (Straussler akkorra már igen esetleges és ritka útmutatásai mellett). A D modellt viszont Straussler és az Alvis fejlesztette közösen Angliában, minden magyar kapcsolat nélkül nemzetközi piacra. Csak a szovjetek mutattak iránta valamilyen érdeklődést, de az se volt igazán komoly. Okkal nem vették meg a licencet, főleg mivel semelyik Straussler tank sem érdekelte őket "annyira", csak a brit gyártási technikák és pár másképp elérhetetlen technikai megoldás (Cotal sebváltó meg hasonlók) után kémkedtek ezen az üzleten keresztül.
A Straussler futómű merev volt, de nem sérülékeny.
Összefoglalva:
- A D modellnek nincs magyar vonatkozása
- Pláne nem a V-4 egyik változata/típusa
- Túl kicsi a tornya harckocsik ellen hatásos fegyverzethez (gondolom én)
- Az hogy keveset tudni róla (elsősorban azért, mert komoly érdeklődés hiányában nem lett véglegesre megtervezve se) nem jogosít fel arra, hogy bármit rádobáljunk, csak azért mert csak.
De neked már írtam, elvileg lesz majd erről a témáról egy cikkem a Hadmérnökben valamikor a közeljövőben.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...