Jelenleg 119 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 6 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 7 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 13 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 20 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja

Arty - Kell vagy sem?

10 éve 6 hónapja #106033 Írta: doom13
Megválaszolva: doom13
Asszem eddig az artyk közvetlen irányzásáról volt szó, és amennyiben az értesüléseim helyesek, és a német felső vezetés is ez alapján nevezte el a járművet, a Sturmtiger nem önjáró löveg, hanem rohamlöveg, ami nagyon nem ugyanaz. Az önjáró löveg kezeléséhez egy sofőr és tüzérségi személyzet kell, míg a rohamlöveget harkocsizók kezelik. Ezért a Sturmtigernek semmi köze az önjáró lövegekhez.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 6 hónapja - 10 éve 6 hónapja #106049 Írta: bandras32
Megválaszolva: bandras32
Van egy rossz hírem dodge.

"A Bishop-ot arra tervezték, hogy az észak-afrikai hadszíntéren átvegye a páncéltörő feladatokat a 25 fontos tábori ütegektől. A probléma megoldására a Valentine harckocsi alvázára szereltek fel egy 25 fontos ágyútarackot, de ez a kombináció nem bizonyult sikeresnek. A Bishop tornya túlságosan magasra sikerült, így kitűnő célpontot kínált az ellenségnek. Az ágyút nem igazi forgótoronyban, hanem kazamataszerű építményben helyezték el, ahol korlátozottak voltak az irányzási lehetőségei. Mire a típus megjelent, a 25 fontosokat már nem használták páncéltörő feladatokra, így a Bishopokat is tábori tüzérségi szerepkörbe irányították át. A Bishop volt az első brit kísérlet önjáró löveg létrehozására, és igazi értékét az adta, hogy megmutatta az ilyen típusú fegyverekben rejlő lehetőségeket, illetve hibákat, amelyeket nem szabad megismételni. Miután a brit erők rendszeresítették az M7 Priestet, a Bishopot hamarosan kivonták a szolgálatból."

Ahogy látod a bishop-ot pl. páncéltörő feladatokra tervezték, az más dolog hogy amire hadrendbe állt nem ez lett a szerepköre.

2Sz3 152 mm

"Kezelôszemélyzete négy fô: parancsnok, irányzó, vezetô és töltôkezelô. 1973-ban került a Szovjetunió hadrendjébe, azóta szolgál. (A Szovjetunión kívül elsôként az egykori NDK-ban, majd Magyarországon és egyes arab államokban állították hadrendbe.)

Fegyverzetét tekintve, amely egy 152,4 mm-es, huzagolt csövű 2A33-as löveg, erôs tűzerôt képvisel. Ez a fegyver a D–20-as típusjelzésű tarackágyú harcjárműbe épített változata, maximális lôtávolsága 17 300 méter. Az önjáró tarack 46 osztott lôszert szállít, ezek megoszlása: 42 repeszromboló és négy kumulatív lövedék. Képes megosztott (PG–4-es) és közvetlen irányzással (OP5–38 irányzék) is tüzet vezetni, így alkalmas páncélozott célok leküzdésére is. "

Ez igaz hogy kicsit későbbi, 60-as évek.

10 éve 6 hónapja - 10 éve 6 hónapja #106050 Írta: Dodge94HUN
Megválaszolva: Dodge94HUN
Tudtál felhozni 1, azaz egy példát, ami téged igazol. Veregesd vállon magad, legalább annyira voltál ügyes, mint Kovács úr az imént.

10 éve 6 hónapja #106053 Írta: bandras32

Tudtál felhozni 1, azaz egy példát, ami téged igazol. Veregesd vállon magad, legalább annyira voltál ügyes, mint Kovács úr az imént.

Szerintem ez 2 példa. De itt egy harmadik.

2sz1 122mm

"Fegyverzet: a 2Sz1 122 mm-es önjáró tarack – amint megnevezésébôl is kitűnik – fegyverzete egy 122 mm-es, huzagolt csövű 2A31-es löveg. Ez a fegyverzet a D–30-as vontatott ágyútarack módosított, harcjárműbe áttervezett változata, mínusz 3 és plusz 70 fok között mozgatható, és percenként akár 5 lövés leadására is képes (természetesen ez elméleti adat). Maximális lôtávolsága repeszgránáttal 21 900 méter. Egy jól bevált régi tűzeszköz, amely – bármennyire is hihetetlen – a mai kor követelményrendszerében még megállja a helyét. A harcjármű negyven osztott lôszert szállít, ennek elosztása: 35 repeszromboló és öt kumulatív lövedék. Ebbôl 24-et a toronyrész jobb oldalán, 16-ot a harcjármű hátsó részén, az erre a célra kialakított lôszertároló részben helyeztek el. Természetesen léteznek más tűzfeladatokra alkalmas, mint pl. világító-, köd-, propaganda- stb. lövedékek is. A Szegfű képes megosztott (PG–2-es) és közvetlen irányzással (OP5–37-es irányzék) is tüzet vezetni, így alkalmas páncélozott célok korlátozott leküzdésére is. Lôhet állóhelybôl, rövid megállásból és fedett tüzelôállásból is."

10 éve 6 hónapja #106055 Írta: bandras32
"Véleményünk szerint a sajnálatosan számos fegyveres konfliktus tanúbizonyságát adta, hogy egyetlen komoly és korszerű hadsereg sem nélkülözheti tüzérségi arzenáljából az önjáró lövegeket. Ma, a XXI. században, amikor már nem hónapokig tartó állóháborúk, hanem gyors és precíz támadások jellemzik a harctereket, nélkülözhetetlen a gyorsan harchelyzetbe állítható és azonnal továbbálló tüzérség. Ezt jelenleg az önjáró lövegek biztosítják. A 2Sz1-es és 2Sz3-as önjáró tarack tervezését közel negyven évvel meghaladva is korszerű (eredményesen alkalmazható) harceszköznek számít. A volt Varsói Szerzôdés tagállamai közül csak hazánk vonta ki hadrendjébôl az önjáró tarackokat, és helyette az elavult vontatott tüzérség egy kis „falatkáját” hagyta meg, s hogy miért, az egy (talán illemtelenül, de tárgyilagosan idézve egy angolszász mondást) igazi egymillió dolláros kérdés."

„A tüzérség erôsíti a tűz megsemmisítô tényezôjét, ô a legfélelmetesebb fegyvernem, és hiánya a hadsereg ütôerejét fölöttébb gyengíti.”
Von Clausewitz

10 éve 6 hónapja - 10 éve 6 hónapja #106056 Írta: Dodge94HUN
Szerintem pedig olvasd el, amit nem is olyan régen írtam. De a kedvedért leírom a lényeget, hiszen láthatóan sokatoknak nehezére esik egy-két mondatnál többet elolvasni: KÖZVETETT tűz esetén rohadtul nem fogsz te mozgó tankokat eltalálni, KÖZVETLEN tűz esetén már képes vagy rá.

Remélem a Panzerhaubitze 2000 és az M109A6 Paladin is feljön majd, mint példa.

10 éve 6 hónapja #106059 Írta: doom13
Én arra várok, mikor kerül elő, hogy a németek által gyártott 800mm-es ágyúknak is volt AP lőszerük (7,1tonnás), 7 méter betönt volt képes átütni. És ha most kapnám azt, hogy az nem is önjáró löveg, akkor azoknak a figyelmébe ajánlom a P 1500 Monster terveit, igen olvasmányos. Abban meg kell egyeznünk, hogy az önjáró tüzérségi eszközök, és általában a tüzérségi eszközök elsődleges feladata, amennyiben közvetett irányzással tüzelnek, nem az ellenséges páncéloserő semlegesítése, hanem egy adott terület bombázása, bunkerek rombolása, illetve a csatatér az előretörő erők számára való előkészítése, illetve egy visszavonulás fedezése zárótűz, tűzhenger illetve ködfüggöny lövése által. Igen, vannak olyan tüzérségi eszközök, melyek képesek közvetlen irányzással harckocsik semlegesítésére, és olyanok is vannak, amiket erre terveztek. Viszont nem ezekről beszélünk. Dodge kolléga baja az, hogy a játékban tüzérségi eszközök támadnak harckocsikat közvetett irányzással, ami a való életben a lehetetlen határát súrolja, főleg mozgó cél esetében. Sajnos vissza kell utaljak arra a postomra, amiben kifejtem, hogy a játék miért nem valóságos, így ez a vita értelmét veszti, tekintve, hogy mind a pro, mind a contra álláspontok a valósággal támasztják alá véleményüket, ami a WoT esetében sajnos vagy nem sajnos, de nem releváns alap. Így az arty kérdést IRL alapra helyezni értelmetlen.

10 éve 6 hónapja #106061 Írta: Dodge94HUN
Köszi, doom, hogy te legalább elolvasod a kommentjeimet és értelmezed is :)

Figyelem: Spoiler!

10 éve 6 hónapja #106064 Írta: doom13
Ez a legkevesebb. :)

10 éve 6 hónapja #106070 Írta: bandras32
Értem én mi baja van dodgenak, csak egy kicsit szívom a vérét. :P

10 éve 6 hónapja #106077 Írta: Bogancs79
Megválaszolva: Bogancs79
ha valaki "jó" játékos, elfogadja hogy mindenki vele akar először leszámolni, még akkor is ha 100 hp-s light-ban ülsz, melletted pedig 2400 hp-s heavy áll.
Fogadd el dodge hogy minden hülye tud xvm-et telepíteni és artival is arra törekszik hogy a kiemelkedő(potenciálisan veszélyes) játékosokat kivonják a forgalomból. :/

10 éve 6 hónapja #106080 Írta: Dodge94HUN
Hát persze, mert ezeknek a nooboknak nagy euforikus élményt okoz, hogy ki tudnak szedni egy jó játékost artyban ülve, hiszen tudják, hogy anélkül a szar nélkül nem mások, mint ingyen frag. Ezek a noobok ezzel fognak példálózni utána napokig a többi béna haverjuknak, ahelyett, hogy megtalálnák a golyóikat és megtanulnának tankokkal játszani.

Bandras, örülök, hogy neked is ilyen könnyű örömet okozni :)

10 éve 6 hónapja #106084 Írta: smok3_hun
Megválaszolva: smok3_hun
Ez a topic tényleg olyan mint egy felakadt lemez... :D Állandó deja vu érzésem van : ezt mintha már olvastam volna párszor. Persze értem az alap problémát, de ha minden héten lerójjuk ugyanazokat a köröket , a lényegen nem változtat. Az artik maradnak, a morgás marad.

10 éve 6 hónapja #106110 Írta: bandras32

Figyelem: Spoiler!

Akkor én miért nem érzem hogy segít? Pedig elég noob vagyok! Van hogy teljesen rászűkülve 7-ből 7 mellémegy, ez milyen segítség?

"Bandras, örülök, hogy neked is ilyen könnyű örömet okozni :)"

Én is örülök, hogy te is örülsz. :lol:

Egyébként nekem nincs fönt az xvm, azt lövöm akire van rálátásom és hagyja magát. ;)

10 éve 6 hónapja #106115 Írta: Dodge94HUN
Annyiszor leírtam már, ha ennyi idő alatt nem sikerült megértened, akkor most sem fog menni. Minek írjak ide bármit is, amikor el sem olvassátok, vagy ha igen, akkor az értelmezésig már nem juttok el, csak jöttök itt a hülye példáitokkal, amivel a mondandóm egy fikarcnyi darabját -a kontextusból teljesen kiemelve- próbáljátok megcáfolni.

Téma: OFF topik

• máté.tóth profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Az mm pedig érzésre jobb lett, leosztások...
    • Írta: máté.tóth
    • 57 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 1 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 17 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.