Jelenleg 123 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 2 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 4 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 4 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 16 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

8 éve 3 hónapja #242094 Írta: Xizor111
Megválaszolva: Xizor111
Persze beléd kötött nem belém, így érthető ha te nem úgy reagálod le mint én. :)
Én csak arra írtam, hogy nem egy: Te egy csaló vagy humbukk a naplód... reroll vagy mint én!!!! Fel kiálltással érkezett hanem próbálta a saját észrevételei alapján megfogalmazni, miért is gondolja azt amit... igaz tévesen.

A VENTI topic bezárása meghozta a távozásomat nekem is a wotinfóról, de attól még nyomon követem a naplódat és a TFK-sokat is. Csak már nem írok szinte sehova, nehogy bevonzzam én is a khmmm jóakarókat, akik fel-fel tünedeztek a VENTI-nél. :)

Valamikor az elején még beszéltük, hogy szakaszba is megyünk párat, de elmaradt... igaz mostmár lehet én tanulnék tőled, sőt!

:d2:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 3 hónapja #242103 Írta: Ender
Megválaszolva: Ender

Első accon ilyen kevés csatával nem szokás gun markokat sem húzni :)

Már bocsáss meg, de ekkora baromságot is rég olvastam. 11k még kevés ahhoz, hogy kiválóságjelet húzzon az ember? Már megyek is vezekelni bűneimért. Az eszem megáll. :pinch:

Akkor feltételezem a többi ponttal egyetértesz :)
És azt is, hogy nem pont most kezdte el húzni ebben a pillanatban 11k-nál, mivel több tankra is megvan már neki :)

Nekem ez az első és egyben az utolsó account-om. Mióta kiégtem és parkolópályára küldtem a játékot, már csak a szemnek kedves kiválóságjelek gyűjtése és elemzések írása maradt az egyetlen ok, amiért nem hagytam még végleg itt a játékot. Első elemezésemet 2015 novemberében küldtem el Jacktor-nak; akkor kezdtem kilábalni a középszerűségből és kezdtem vágyakozni az unicum-ság iránt. Az elemzés februárban kikerült az oldalra: egy kékülgető játékos álma vált valóra. Ha egyszer rákapsz a dologra, nincs megállás. Egy lehetséges válasz a miértre.

Bazsi (előre is elnézést) csak 7 tankra szerezte meg a 3. kiválóságjelet. Tippre ezeket az elmúlt 3000 csata során húzta ki. Balgaságnak tartom a csataszámmal való példálózást; van, aki korábban kezdi, van aki később (khm.., 1304 csata).

@Serious_Threat: A grafikonok melyik oldalról származnak? Nekem is kell egy ilyen. :cheer:

Takarodj innen.

Nyers, de jogos. Gyűlöltem, amikor jöttment játékosok megosztották velem azon bölcs megállapításaikat, miszerint "reroll", netalántán "fail reroll" vagyok. Jobban, mint amikor BigMac-nek ejtik a nevem. :nono: Két fajta reroll létezik: aki nem kérkedik vele, mert van önérzete és esze. Ők a Bodzy által említett fejlődésképtelen egyedek; akik eljutottak már az egyedfejlődés csúcsára. És marad a hangos kisebbség: akiknek a többiek orra alá kell dörgölni, hogy márpedig milyen királyak, mert máshonnét nem kapnak megerősítést. Az ilyen nem ír elemzést, nem válaszolja meg századszorra is ugyanazt a kérdést a fórumon. Ellenben az előbbibe nem köt bele a normális fórumozó: ha szólni látja, meghallgatja. Mert tudja, hogy segítő szándékkal írta azt, amit, még ha nyersen is. Bazsi nyers volt. Én visszafogott. Konklúzió: nem szívleljük az objektívnek álcázott személyes támadásokat. Mert a fórumozó összetart: legyen unicum, zöldeske vagy vérpistike. Mert végső soron Jacktor-é a bannhammer.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bodzy, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Ba_nshee

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #242109 Írta: Rohamnyuszi
Megválaszolva: Rohamnyuszi

Ha jobban nyomon követted volna a videóimban ugyanúgy helyet kapnak - és most ha valaki magára veszi előre is elnézést kérek - Vérpistike élete köre, mint a WGL döntőbe jutott Kajzoo szép és átgondolt csatája.

Erre ékes példaként hoznám fel szerénytelenségemet, hiszen még nekem is megadatott egy Bodzy videóban szerepelni. :d2:

A témához (rerollni avagy nem rerollni) annyit tennék hozzá, hogy ennél nagyobb elismerést, mintsem "lererollozzák" az embert, szerintem ez az egész napló el sem érhetett volna.

Kezdve az első bejegyzéstől egyfajta útinapló mindazoknak, akik a WOT világába tévednek, tolmácsolva hasznost, haszontalant, élvezetest és kellemetlent. Pont ahogyan a nagy könyvben meg van írva, azonban azzal a hatalmas előnnyel, hogy a szerző "megspórolja" mindazokat a kudarcokat és fáradozásokat, amiket nélküle elszenvedni kénytelen az ember.

Ma már azt gondolom, hogy mindkét verzió esetén, akár reroll, akár nem , elismerésre érdemes amit Bazsi itt "leművelt", mivel bár szenvedélyem az írás és a kutakodás, ilyen mélyen elmerülni egy adott területben, talán nem lenne kitartásom.

Igaz meglehet, csupán nem a WOT az a terület, ami ennyire képes lenne megfogni.

Esetemben ugyan ennek a kérdésnek nincsen relevanciája, mivel teljesen másként kezelem ezt a játékot, mint Bazsi, ugyanakkor nem derogál elismernem mások erőfeszítéseit, ezáltal a sikereit.

Az eredményekre pillantva a reroll feltételezés adott, azonban vannak a világban olyan fogalmak, mint kitartás, szorgalom, tanulás és sok, sok egyéb melyeknek birtokában a pejoratív dicséretté, a reroll pedig kivétellé transzformálódik.

Részemről amúgy tökmindegy lenne melyik verzió valós, a tartalom és a stílus kedvemre való, valamint felettébb hasznos, amiért köszönet illeti a szerzőt.

my 2 cent :blondy:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bodzy, Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Ba_nshee

8 éve 3 hónapja #242126 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ
Gondolkodtam rajta hozzászóljak-e az eszmecseréhez. Mert egy kicsit elgondolkodtatott a kérdés. Aztán rájöttem, h nekem teljesem mindegy Bazsi releol-e v sem (bár nem hiszem). Az amit tölle kapott a közösség mindenképpen építő és hasznos, nem csak itt a naplóban hanem más topikok hozzászólásaiban is.
Ugy gondolom mindenki aki közösségi oldalakon olvas, ír elsösörban a méltányosságot, udvariasságot, hálát stb.. kell szemelőtt tartson. Ezek vezetnek a közösség építéséhez összetartásához. A másikat támadni, vádolni ok nélkülül erősen illletlen jellemtelen. Höszönöm nem vagyok kiváncs rá.
Biráló ha elég bátor vagy kérlek fedd fel mily néven szerepeltél ezen regisztációd előtt itt közöttünk, mert gondolom ezt a reget csak ezért hoztad létre.
Tudod mit inkább nem is. ha érdemben nem tudsz a közösséghez szólni inkább halgass. A közösséghez való tartozásnak nem feltétlenül alapja a stat, bár utmutató ki hová tegye magát.

uff.

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #242141 Írta: Szmertyij
Megválaszolva: Szmertyij

Elvégre nagyon fontos az életben, hogy pár pixeltankokkal játszott közösségben mit gondolnak rólad az emberek.

Ugyan iróniának szántad, de attól félek mégis ez az igazság.
(wn8)

Figyelem: Spoiler!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #242892 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
*** Ranked Battles ***
* Első hét *

Az "Első nap" jobban fedné címként az igazságot, mert lényegében az első szombati hosszú délutánon vettem csak fel a kesztyűt. Persze, követtem az eseményeket, munka közben hallgattam a streamereket, de hétköznap az adott időszakban inkább próbáltam kihasználni a Random Battles ilyenkor valamivel kényelmesebb matchmakingjét.

(Finoman fogalmazok. Most még egy darabig igyekszem hű lenni a napló névadásához, nem belecsúszni, nem összeszedni az összegyűrűző baklövéseket, de egy zárójelben el kell férnie a jelzésnek, hogy a jó és szükséges újítások mellett számomra sem a legelőnyösebb napjait éli a játék.)

Nincsenek a garázsomban a "ladder" mászásához legjobb tankok - aki olvasóm, az már sejti, hogy ha nincs lehetőségem az optimálishoz közel hatékony módon játszani, akkor meglehetőst korlátozott a lelkesedésem. Nincs rá külön creditem se. Meg főleg nincs kedvem grindelni hozzá. Nem tetszik az "armor meta". Meg egyáltalán. Akkor mihez tudok kezdeni ezzel?

Így mentem bele azzal a morállal, hogy egyáltalán nem érdekel ligán belüli helyezésem, DPG (csatánkénti sebzés), bármi ilyesmi, csak a jutalmakért a lehető legolcsóbban!

Nem mintha olyan komoly feladat lenne a rendkívül széles, kettő darabos választékból kiválasztani az ésszerűbbet...

A negyedik csoport második felében ragadtam meg először, elkezdtem nagyon csúnyákat bukni, frusztrált is, inkább befejeztem a jóval drágább, de valamivel "harcképesebb" orosz keményfejűvel. Sokat rontottam a végén a statisztikákon, de így is látszik, hogy nagyrészt spotból oldottam meg.

Nem is lehet másból. Ott már valószínűleg a 10 APCR - 20 HEAT az optimális eloszlás, de akkor ez rá is mutat azonnal, hogy eleve a tank nem annyira erős ügy most ehhez. Mindegy, spórolósan, 10 HEAT, kis csomagok, durván 180k ment el. Vagyis...

az én értelmezésemben annyi. Ebben nincs benne a kávé. Most már eljutott oda a helyzet, hogy mindenben pótellátmányt használok, és mindig raktárról. Így ezt fejben már igazából külön kezelem. Anélkül látom, hogy éppen mennyi ezüstöt kerestem vagy nem kerestem. Persze ott van az, tehát akkor legyen a 44+1 extra rank meccs összköltsége 630.000.

Amit még mindig bőven fedeznek pusztán az azonnali jutalmak! A tegnap délutáni sessiont nézve szűk 900k credit fordítja mindenképpen profitba. (Ha ki tudjátok nagyítani a képet, összeírtam azokat is.) Azt nem tudom, hogy ezekben a hetek végén, illetve hónap végén megkapott dobozokban, milyen mennyiségben, milyen eséllyel mi, de nem is ez a lényeg!

Hanem a rank négynél megkapott credit tartalék! Tudtam, hogy lesz ott, de azt nem, hogy tíz óra! Minden héten? Minimum negyven óra plusz ötven százalék egy hónapban?

Az tulajdonképpen azt jelenti, hogy többet nem fogok intenzíven farmolni ötven százalékos bónusz nélkül! Szóló, klánnélküli, ha egyszer felnövök, reroller akarok lenni játékosként!

Az nagyon szükséges plusz most. Továbbá, talán az esti rank időszakban játszva ezeket a két órás credites sessionöket a nyolcas prémekkel, talán elviselhetőbb lesz. Talán?

Aztán közeledve a hétvégéhez, remélhetőleg hasonló gyorsasággal újra. Bár hozzá kell tennem, hogy közben azért nem szeretném feltétlen végérvényesen meggyűlölni a francia Batmobile-t. Ennél jobb módot pedig bonyolult lehet kitalálni. Amikor én szerencsétlen béna végre eltalálok valamit, de akkor sem? Tankok oldala sem? Medek orra sem? FiftiBí tornya sem? Amikor a 907 a legpuhább célpont? Amikor fél perc töltés után a harmadik HEAT végre bemegy a Mausnak és eltüntetni az életcsíkjának a... egyáltalán sebeztem?! Huh, voltak komoly sóhajok.

Ugyanakkor, miután egyszer már megvolt, talán következő héten már tudok javítani magamban ezen is. Igazából nem számít. Ha haladok előre vele, ha megvan a rank, akkor megvan, kész.

Ha változik a meta, ha érdekesebb lesz, ha nem új tankok vásárlása lesz előrébb prioritásban, ha nem szaporodnak fel minden este a lagspike-ok, ha több időm lesz rá, akkor majd esetleg belemegyek másképpen. Egyelőre nem. Egyelőre csak a jutalmakért célirányosan.

Ez így nekem most, bármilyen meglepő is, egy creditfarm-game-mode!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Admiral_von_Yorck, AntTheZ

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #244675 Írta: Ba_nshee
*** Tank a garázsban: Skorpion G ***
** A T8 matchmaking **

Legyen kezdve valahol a közepén. Állítanám, hozzávetőleg vehemenciával, hogy a Random Battles jelenlegi matchmaking működése mellett, a várható ajánlatok közül az egyetlen nyolcas szintű prémium tank, ami jó vételnek számít, az a Skorpion. Patriot sem. Chrysler nyilván nem. FCM, Liberté, közel sem! Semmi. Hacsaknem szokásunk fájdalomokozásért rendszeresen fizetni. (Esetleg, a már játékban is megvásárolható Strv S1, ha valaki lát fantáziát ezekben a svéd páncélvadászokban.) De a Skorpion? A Skorpion az szexi!

Persze, vannak azok a meccsek, sessionök, amikor az istennek se talál el semmit. Ha mégis, lepattan. A legrosszabb benne, hogy hamar kialakulhat egy elvárás, és ilyenkor már inkább magamra vagyok mindig mérges. Mellé megy, közel is, távol is. De hát azért fordítsuk meg ezt a bekezdést, azért na, azért nincs még egy ilyen ágyú a garázsban, azt azért el kell ám mondani!

Meg úgy általában a prémiumtankokon nincs ilyen. Itt pedig valójában ez számít elsőként. Ezért van, hogy öntsenek bármennyi páncélt bármilyen ostoba tankra, jó pár tapasztalt játékosnak még mindig ez a tier nyolc teteje, ez az elsődleges vagy akár egyetlen credithozó.

Saját élményekről és játékstílusról. Pár tucat meccs benne voltam már, amikor már nem hallottam meg külön minden alkalommal a saját lövésemnek a hangját. Nagyon rendben van. Dorombol hozzád minden találatkor, ha éppen jó érzékkel és morállal sikerül hozzányúlni.

Persze én inkább megyek vele előre, mint egy hülye! Lényegében minden pályán kipróbáltam a szokásos proaktív, ha úgy tetszik, médiumosabb pozíciókat. Ennek sokszor nyilván inkább tanulsága, mint azonnali eredménye, de ez számomra teljesen rendben van így. Creditet grindelek, úgy fogok játszani, hogy ez leginkább lekössön közben, a lehető legizgalmasabb és magán túlmutató legyen.

Amellett, alapvetően nem hiszek az úgynevezett "tédés medközelítésben". Teszem hozzá gyorsan, nem is vagyok jó benne. De nem. Egyébként is igen-igen nehéz támogató tankokban konzekvensen befolyásolni a kimenetelt, nem lehet, nem szabad még passzívabban, még támaszkodóbban. Azt is gondolom, hogy miközben az átlagsebzésem egyáltalán nem kimagasló, a solo nyerési százalékomnak kifejezetten jót tesz, hogy a játék elejétől igyekszem használni a látótávomat és életpontjaimat is.

Különösen top vagy mid sorsolásnál. Különösen, amikor az ilyenkor ellenfélnél lévő azonos szintű TD nem teszi meg ugyanezt. Pont tegnap vagy tegnapelőtt volt, hogy Párizs heavy-flank T6 és T7 tankjain egészen gusztustalan módon átlőttem magam, majd a bázishoz érve ott találtam az ellenfél Skorpionját. Aki egyébként egészen korrekt játékos, egészen korrekt sebzést szedett össze ott a mező és város közepe között, csakhogy többnyire nem ott dől el.

Igaz, camo, vision game az én sztenderdemhez képest itt gyakorlatilag nem létezik. Sokszor azért kellemetlen volt nekem, ahogy outspotolnak, különösen még a két-három skilles csapattal, de ez így igazából része a tanknak. Így is kell lennie. Valahol érdekes kihívássá is válik. (Küldetés, amivel leginkább tanácstalan vagyok, az a lőj háromezret felderítetlenül. Nem vicc!)

Tehát, akkor örömóda és a kedvenc tankom? Sajnos nincs így. Sajnos, ami leginkább gátol abban, ahogy játszani szeretném, ami leginkább limitál, ami leginkább kétszerkettőbe zár, untat és frusztrál vele, az persze az SPG. Soha, semmivel eddig nem volt ennyire probléma az arty. Mindig, mindegyik azonnal odarántja, és átütnek, és semmi nem kell hozzá, hogy minimum szomorúvá szplesseljenek, és ha még valahogy ki is keveredek onnan, akkor is el vagyok takarítva életpontok nélkül 450+ méterre. (Ahol amúgy mindig találok pozícióban egy medet és egy lightot. De medet tényleg mindig. Nem semmi testközelből látni, hogy mi folyik hátul... ettől függetlenül, igyekeztem ezt most csak egy zárójelbe préselni.) Szinte mindegy az égből verők szintje is, mindegy, hogy kettő vagy három, nekem ezúttal túl sokat megöl a játékélményből. Minden alkalommal külön türtőztetnem kell magam, hogy ne menjek ki egyből mondjuk egy siegfried line, prokh, sand river dombra, vagy Fisherman közepére.

** A T8 matchmaking **

Hát kérem, igazából ez a lényeg, nem? Nem is egy szempontból ez. Ennek is kellene lennie, közben meg jönnek új és új mismás cikkek a hivatalos oldalon, de nem esik szó a lényegről. Egyáltalán sokan nem is látják, hogy mi a lényegi probléma!

Röviden leírva a folyamatot.
Nevetségesen naivan bíztam abban, hogy ez majd jó lesz! Főleg tier nyolc, huhú!, kell a változás! Nagy patch, CDC részben éppen az SPG változásokból kiindulva rögvest becserélve Revalorisére, hajrá! Hát... nem is tudom, mennyire érdemes most belemennem, hogy az a 200mm APCR, hogy amikor a legjobb várható eshetőség, hogy csak tier nyolcasok ellen, amikor a tier nyolc meta is olyan, amilyen, amikor tankok oldala se, amikor... pillanatok, amik serényen gyarapítják azokat, amikor nagyon nem szerettem a játékot.

Erről hamar le is tettem. Meg eladtam felindulásból a Pilotot, mielőtt egyáltalán belekezdtem volna, meg Obj.416 is, azóta is várja a harmadik csillagját, meg satöbbi. Akkor maradt a Patriot, mert nyilván az a pénzcsináló, de egy idő után már így ütemeznem kellett, hogy minden nap játsszak vele 3-4 meccset, mert huzamosabb ideig nem bírtam, nem akartam csak azzal menni.

Eközben el is határoztam, hogy egyszerűen nem vagyok hajlandó. Akkor nem érdekel, akkor nem kezdek új ágakba. Majd akkor, ha összegyűlik elég FreeXP, minimum a T8 átugrására. Minimum. Szóval, lássuk be, elég ritkán. Emil II., Kranvagn, biztos, hogy nem éri most meg. Szovjet nehezeknek sem, neki sem álltam, mert még IS3 is taszít. Az is, ami nem is olyan régen, még T8 királya. Akkor nem.

Kivétel!
Könnyű tankok. Akkor ez marad, egyébként is ez a legerősebb osztályom, azok szórakoztatnak a legstabilabban, van rengeteg újdonság is, akkor ez lesz T9 alatt.
Felmerülhetett a bejegyzés felütésénél és itt is, hogy biztosan azért mondom ezt, mert mind Skorpionnal, mind scoutokkal lényegesen játszhatóbb erősebb tankok ellen is. Ebben van igazság, de valójában egyáltalán nem ezért.

Már akkor feltűnt, első napokon, amikor elkezdtük írni . Már akkor szántam neki egy bekezdést. idézem:

Továbbra is feltűnő, hogy az amúgy legritkább (...) háromszintű csatákban, mintha felülre dobálná a lightokat. Ma is láttam párszor a 2scout/1 arty hármast. Mintha valamit elcseszne, miközben próbál azonos számú és azonos szintű lightot és artyt keresni a csapatokba. - Vagy még mindig csak a zsúfoltság.

Azóta már a háromszintű csaták a gyakoriak, de nem az újdonság miatti zsúfoltság volt. Hanem azért, mert ennyire kurvára szerencsétlen banda! Elnézést, hozzá nem értő, nemtörődöm. Erről fokozatosan egyre inkább megbizonyosodtam, egyre több vizsgálódó játékosnak feltűnt ugyanez, ugyanide vezette vissza, itt a különböző topicocban is említettem négy-öt alkalommal - valaki valószínűleg figyelt is.

Nagyon sokféle összeesküvéselmélet születik ezzel kapcsolatban is, pedig ennyi a probléma, a lényeg, hogy nem elég, hogy még mindig nem akarnak a medium és heavy tankok csapatok közti egyensúlyával foglalkozni, de mivel azokat nem is próbálja tükrözni, ahol aztán valószínűleg kispóroltak plusz pár sort, emiatt aztán a fő tankosztályok hátrébb csúsznak prioritásban, amikor összeállítja a csapatokat.

Nyilván nincs erre a megnevezett kiváltó okra garanciám, de az okozat, az eredmény, a tény az tény marad. Hogy közel sosem találkozol kisebb tankokkal heavykben és mediumokban harcolva. Hogy például nyolcasként "top-tier" vagy csak nyolcas tankok ellen játszva, "mid-tier" vagy kilences és nyolcas tankok ellen játszva, majd bot-tier vagy a mindenki kedvence háromszintes tier 10 meccsen. (Szakaszozás tovább súlyosbítja az egészet, de ehhez nincs saját tapasztalatom és nem is kerestem utána.)

Mindeközben... az megvan? Hogy mennyire nonszensz? Nincs naplóképes jelzőm hozzá. Hogy mindeközben WZ-132 tier hat tankok között bohóckodom? Hogy kacagva, "one shot one kill" mottóval csapatom Skorpionnal? Hogy ott van mellettem az arty a toppon? Patriottal meg lőhetem a Maust, maximum Defendert? Az megvan? Hogy megvettem a tízes kínai lightot és az első tíz meccsből kilencben nyolcas tankok ellen játszottam? Hogy éjjelre eltéve, másnap délelőtt a következő tízből csak nyolc alkalommal? Az szerinted milyen?

Hogy azért tettem hetekre félre az LTG harmadik csillagot, mert még azzal a tünemény tankkal is utáltam, hogy topként nincs elég HP, fordított esetben meg mindig ott vannak a magasabb tier scoutok? Hogy a Panther/M10 most azért egy OK biznisz, mert bár általában nyolcasok ellen megy, de tíz Skorpionra lát egy Defendert?

Skorpionnal meg olyan szinten kedves a matchmaker, hogy már nem egyszer felmerült bennem, hogy jó-jó, de 4 killel még mindig 1600 sebzésen ülök, nem olyan jó ez így, most már azért dobhatna pár tier kilenc ellenfelet is! (Itt egy Radley 1st Class replay.)Persze nem akarom eltúlozni, de ad mindent. A T10 után jön a háromszintű T8 vagy T9 battle. Minden további nélkül. És amikor levezetjük, hogy más kárára vagyok én többször top- és mid-tier, akkor rádöbbenünk, hogy jobb matchmakinget játszom most, mint amit kellene. Jobbat, mint ami korrekt módon járna. Rádöbbenünk, hogy nem túlzok.

Hát így. Hetekig vártam a Skorpiont, nem jött német hétvégén sem, nem jött TD hétvégén sem, utána végre! Ki volt készítve a pénz, azonnal. Amire rájöttek az eggyel fentebb említett ranked creditboosterek, és most meg már több creditem van, mint bármikor korábban. Nagyságrendi különbség van.

Egyébként, nyilván apropó is, hogy újra boltban van, most még pár napig. Kitudja miért...? Ezen a ponton azért már nem lepne meg annyira, ha laposodnának azok az eladási görbék...

Igen. Én rendben vagyok. Megfejtettem, nekem ez nem is egy túl kellemetlen alkalmazkodás. Nem játszani medium és heavy tankot T9 alatt, amíg ez így van. Kedves Olvasómnak is azt javaslom, ha egy mód van rá, akkor egyelőre kerülje el őket.

Viszont, amihez ismét egy eufemizmushoz kellene nyúlnom, hogy azért mindenképpen kiugrik ebből a történetből, hogy ennek 40 euró volt az ára. Bár mindig érdekelt a Skorpion, valamilyen szinten mindig irigy voltam a tulajokra, ez egy tanktípus, amivel egyébként nem játszom. Ez egy nemzet nyolcas prémiuma, amivel egyébként nem játszom. Ez negyven euró mindenekelőtt azért, hogy továbbra is megfelelő mértékben, ahogy nekem tetszik, élvezni tudjam a játékot.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger, PZoli, Sics, Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89, S4nsSk1ll, AntTheZ

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #244687 Írta: Ba_nshee
Kiegészítés:

Eredetileg nagyon nem volt kedvem összeírocskázni, nem is éreztem szükségességét, hogy még ennél is jobban győzködjek bárkit az igazságomról, de miután beszálltam a Fejlesztői hírrepeszek alatti kommentelésbe, csak nekimentem a replay analyzernek.

Az utolsó 50 Skorpion G meccs, van benne délelőttről és estéről is. Tessék, a mindenki panaszkodik róla T8 mm:

10-9-8: IIIII IIIII III
9-8-7: IIIII III
9-8: IIII
8: I
8-7: III
8-7-6: IIIII IIIII IIIII IIIII I

Még picivel durvább is, mint amire számítottam. Hogy legyen reláció, az első 50 Revalorisére meccsemen három alkalommal találkoztam nálam kisebb tankokkal. Kétszer voltam igazi top-tier, egyszer mid-tier egy háromszintes T9 csatában. (Talán ez javult valamennyit 9.19, de semmiképpen sem jelentékenyen.) Itt pedig most azt látjuk, hogy nem háromszor, hanem harminckétszer!

Abból is 21 hatosok ellen!

Szerintem szükségtelen nekem bővíteni az adathalmazt, foltozgatni könnyű tankos gyűjtéssel vagy bármivel, annyira magától értetődő.
A Skorpion/Strv eladásokból meg küldhetik a jutalékot!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PZoli, Sics, Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #244898 Írta: Ba_nshee
"Give me a little light and I will get you a star"

A garázs láttamozásakor említettem többször is, sajnálatom, panaszom, félelmem, mi lesz a kínai nemzettel? Tényleg meg kell majd bánnom, hogy előre bizalmat szavazva ide tettem egy négyes lánycsapatot is?

És tessék. Az új tankok egyre több listán kerülnek egyre előrébb. Heavy és medium erősítés. Tessék, most meg nem győzőm fejleszteni a legénységeket. Most már a nehéztankos csapat menetre kész, de a 113 megvásárlásával megvárom az enyhén fejlesztett kivitelt. A lányok is már egészen magabiztosak, viszont a harmadik, medesek akarnak lenni, hát velük még eléggé végeláthatatlannak tetszik.

Igazából ez volt az első Top of the tree időszakom is. Valahogy, eddig sosem sikerült felém szavazni. Pedig tényleg nagy segítség, képzésben is, spórolásban is. Tehát, a ranked játékmód mellett a hónap nagyrészt a kínai könnyűekről szólt.

* Type 64 *

Írtam is, sejtettük is, de. Azt gondolom, pár szinttel lejjebb, de ez konkrét maus szinten baromság. Talán leginkább csak azért nem ugrik ki annyira, mert jóval nagyobb jelentősége, hogy milyen játékost ültetünk bele. Attól még pont annyira komolytalan. (Nem csak a tierváltozás, a vstab is elképesztő benne.) Ráadásul, így már pénzt is egészen könnyedén hoz.

Tankok közti átképzésnél, skillsorok fordulójánál játszottam sokat. Utoljára egy hétvégi akció miatt toltam meg, de tulajdonképpen szenvedtem már az utolsó órákban. Mint igen egyértelműen kiderült, van az a mértéke, ahol már a legkevésbé sem köt le a felkészületlenebb játékosok vadászata.

A legerősebb hatos tank.

* WZ-132 *

Hm, nem tudom. Felcukkolt párszor a tévesztéseivel. Úgy tudnám fogalmazni az érzésem, hogy a pontosság elvesztésével ez a kínai, különleges "combat scout" jelleg is halványult. Az orosz társaknál a páncél, itt inkább az ágyú tette őket. És akkor most? Nem tudom, bizonytalan vagyok.

Ettől függetlenül, valószínűleg még sokat fogom játszani, mivel az említett harmadik csapatot a Type-ban és itt lesz a legcélszerűbb képezni.

* WZ-132A *

Itt annyiban kevésbé bántó a pontatlanság, hogy kapunk egy jópofa alapsebzést. Ami egy darabig szórakoztató is, de egyáltalán nem tartom jó tanknak. Nincs meg a minőségi ugrás a nyolcashoz képest sem. Hunyorítva, vagy legalábbis kitakarva ezt az időtlenül hosszú ágyút, mintha ugyanazt vezetnénk.

Az is egy érdekes helyzet, hogy a magasabb alapátütés lenne egy előnye a riválisokkal szemben. Szigorúan kompetitív szemmel nézve, ettől még nem lesz a másikhoz képest jobb, csak olcsóbb. Hovatovább, a játékélményt ettől még emelheti természetesen.

Szóval, el lehet vele lenni tényleg. de összességében, nekem ez volt az első kilencesem, amin csak túl akartam lenni. Sokszor soknak is tűnt az a negyedmillió tapasztalati pont.

És mégis adott egy ilyen emléket. A már ismerős lehet megjegyzések:

- Amellett, hogy lehet szebben is kivitelezni, ezzel az induló spotkörrel azért mindenképpen óvatosan! Ez egy nagyon TD nehéz lineup volt (nem mintha ez most ritka sorsolás lenne a lightoknak...), nem kellett tartani sem özönlő heavyktől, sem csoportosan rám rontó lightoktól, sem nullás sorra kiszaladó táras mediumoktól.
- Kiválóan mutatja, hogy többnyire mennyire irreleváns a heavy-flank a pályán, hogy annak elbukását látva gondolom jó ötletnek elkezdeni használni az elméletileg ott jutalmul kapható pozíciót.
- Bár a videón baromi jól néz ki, ahogy külső nézetben felrobban a T-10, repül az acélhulladék, de ott pont nem tetszik, hogy melléérve lusta voltam kézzel célozni az oldalát. A hőségre fogtam.

* WZ-132-1 *

Sneak peek.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PZoli, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #244913 Írta: Ba_nshee
*** bodzywotreplay ***
* WZ-131-1 *

Hát ennyi, Bodzy kompletté tette a videós kollekciót, így kerekebbé a bejegyzést is.

Bár nekem egy rendkívül izgalmas kör volt, szó szerint rohanás az életemért, de nem számítottam rá. Ez most szerintem mindenképpen, a nem annyira bravúros játék, de a "symphonic power metal" (wiki) aláfestéssel már esetleg nézőként is izgalmas visszajátszás lehet kategória.

Gyakorlatilag, itt még nem ébredtem fel megfelelően a játékhoz, a meccs után enyhén reszkető kézzel be is csuktam a klienst. Meg is osztottam egyből, legegyszerűbb, ha idézem az egész örömködő posztot:

Ezen túl, kiemelve, három esetleg tanulságos hibát:

- A hármas sor (oszlop) utcáján játszhatnék valamivel aktívabban is az elején. Kicsit túlaggódtam ezt az egy artyt, még az előző esti ranked lenyomota lehet. Ugyanakkor, sokáig semmi támogatásom a városban - határeset.

- Peek a 1390-re. Ő volt a prioritás célpontom, sietek, keresem autoaimre, mint talán leggyorsabb megoldás, de túlvisznek a sarkon lóerők, igazából csak a többi ellenfél reakcióidejének köszönhetem, hogy ott nem kaptam találatot. Összességében, rossz mód és tunnel vision a 1390 felé.

- Kicsit később, megint nagyon rosszul megyek ki a Leo és Ferdinand elé a templomnál. Eszemben volt, hogy a Ferdinand úton van, a csapattárs IS-3 elég gyenge volt, végig idő szűkít éreztem. Kockáztatni akartam, de aztán csak megzavar, hogy meglő a Leo és az arty is, rossz az ív a stun miatt is, ismét óriási szerencse, hogy auto-szneppelem a Ferdit a csúnya vég helyett.

(És ha valaki lemaradt volna róla: miután átbeszéltük, kiderült, hogy másnál ez volt a "hiba", a viszonylag kis képernyőn lévő játék miatt mégis elkezdtem próbálgatni magasabb field of view beállításokat, ezért talán nem villan fel mindig a kontúr arcade viewban, de nyugi, csak annak kirajzoltatásával tudok autoaimre befogni én is.)

*

A tankról most már mindenképpen írni kell, ha elérek egy kicsit nagyobb mintát. De annyit hozzáteszek a most már kiemelt felütéshez, hogy egyelőre nagyon-nagyon kedvelem!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bodzy, PZoli, blackhawk133, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #245506 Írta: Ba_nshee
*** WZ-132-1 Ace Tanker ***
* wotrepmachine.net *

Örömködtem , hogy végre kaptam pár normális pályát. Sőt, ma indításnak erlenberg ace csúszott zakózsebbe, de mégiscsak ez volt a legelső vele:

Na igaz, elég sztenderd, izgalommentes kör, de akartam is tesztelni ezt a videókészítő-automata dolgot. Nyitottam is neki egy külön topicot , hogy mindenkinek minél kevesebb várakozással elkészülhessen a visszajátszása. Az automatizmus szintjén szerintem teljesen elfogadható minőség.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PZoli, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #245745 Írta: Ba_nshee
*** Tankok egy garázsban vendégségben ***

Kedves fórumtárs felajánlotta, a hét első fele mindkettőnknek jó alkalmat kínált, éltem is vele.

Persze nem hivatalosan, az éj leple alatt, de mintha beszabadultam volna a nagy játékboltba! Hirtelen nem is tudtam, melyik polcról emeljek. Hát, kénytelen voltam innen is, onnan is:

A Skorpiontól eltekintve, mindegyikhez most nyúltam először. A perspektívába helyezésért, jelenleg összesen nagyjából annyi tankhoz van elérhető legénységem, mint amennyit most kipróbáltam.

Mindenképpen szórakoztató volt már önmagában az is, hogy rövid ideig az eddigiekhez képest szöges ellentétben választottam tankot a csatákhoz. A megfontolt, megfejtős, rákészülős, lassú haladáshoz képest csak pörgetni a listában, kiválasztani könnyedén, ami éppen megtetszik.

* AMX 13 57 GF *

Részben biztosan ez a tank adta az ötletet. Anno vártam a boltba, miután kiderült, hogy a prémium lightok maradnak, ahol vannak. Különösen a versenyidőszak környékén, de végül csak a hír jött, hogy egyáltalán nem is érdemes számítani erre sem.

Képeztem volna vele legénységet, kerestem volna vele pénzt, mulattatott is volna, de most igazából elég volt belőle ennyi, más érdekesebbnek, tanulságosabbnak ígérkezett.

* E 25 *

Nekem nem lesz megmagyarázva, hogy ez már nem totálisan OP, nem az az örök WG fiaskó. Hogy a pályák, meg nem tudom. Nem "tédés szemmel" nézve, nekem a broken camo csak nevetséges extrának tűnt a DPM, a pontosság, a mobilitás, a szintjén korrekt gun handling mellett. A globális nyerési százaléka most is alig marad el a Maustól. Elbohóckodtam vele pár kört, kell is idő beleszokni vele az agresszívabb játékba - garantálom, hogy releváns mintán nem ilyen eredményeket szállítanék vele.

Már legénységem is lenne hozzá, ugyanakkor, nem hiszem, hogy hosszútávon le tudna kötni.

* Lorraine 40 t *

Azonnal elkapott, hogy jó érzés benne ülni. Hogy tényleg annyira jól irányítható. Hogy jól néz ki, és el lett találva az egyedi festés is. Hogy rendben van.

Korábban is úgy gondoltam, hogy valószínűleg a legéletképesebb nyolcas közepes, de ez nálam többet mondd el a mezőnyről, mintsem a tankról, de mégis, rendben van.

Aztán azért helyenként megtalál a cudar aim time, az esetenként találat nélküli tárat követő fél perces újratöltés, de összességében: tudjátok.

És persze a matchmaking. Nem is az volt a benyomásom, hogy nincs helye a tízes csatákban, inkább az, hogy azért elférne egy hosszabb grindben némi könnyedség is. Amikor nem annyira kevés az az 1300 HP, amikor lazábban ott lehet lenni medium range, ahova egyébként az ágyunk való lenne.

* Type 59 *

Tragikomédia. Először is, nem is értettem egészen, hogy mi ez a tunya lassúság, aztán a negyedik mellélövésnél már konkrétan nevettem. Így tudtam, hogy nem fogok találni, de hát nem volt még fél percem célozni.

Sebaj, mostanra már hivatalos, hogy kicsit javulni fog a helyzet. (Amiből engem jobban érint, sokkal inkább foglalkoztat a T-34-3. Figyeltem rá eddig is, lenne is mit becserélni rá a megfelelő akcióban.)

* TVP T 50/51 *

Tiltre csapott!

Nem feltétlen a tank vagy az elvárásaim, az a nyolc meccs! Persze nem is érdemes mesélni, hogy természetesen hét T12 battle volt. Amiben az a map rotation, ami gyilkolja mostanában a játékkedvemet. A teljesen használhatatlan csapatok. Az, amikor végre Malinovka (standard), de a tizenöt T10 tankból tizenkettő nemhogy a bázis környékét, de jóformán a báziskört nem hagyta el. Biztosan az egyik legfájdalmasabb meccsem volt a pályán.

Amúgy meg nyilván, TVP! Nem tudom, valószínűleg visszatérek még ehhez.

* Centurion Action X *

Új nap, valahogy csak lett még talán rosszabb is. Ráadásul, itt külön időt szántam rá játék előtt, aztán meg puff. Ha a saját kontómra megy, akkor addig ülök ott, amíg helyre nem billentem ezt. Így most nem szaladhattam tovább ebben a kerékben.

Amellett, hogy mennyire hasra esve jött vele ki a lépés, objektívebben is, nem nagyon győzött meg ez az ágyú. Pedig leginkább annak kellett volna meggyőznie, mikor a map pool, meg meta, meg akármi, nem kedvez a többi adottságának.

* T110E5 *

Bezzeg itt jó körök voltak, miközben teljesen elmaradt bármilyen fogalmazható további benyomás. Egyáltalán már az teszi különlegessé, említéssé, hogy annyira semmilyen volt.

"Középszerű, játszható", ugye hallani ezt. Tényleg az, igazából minden rendben van vele. Érdekesebb is lehetne, ha nem úgy működne a "balance" részleg, ahogy (értsd: type64-defender-maus era). Biztosan játszanék is vele, ha meglenne, ha úgy magától garázsba kerülne.

* IS-7 *

Ami persze gyengébb, mégis valahogy úgy van az, hogy kevésbé lehet elmenni mellette. Igaz?

Lesz buff is, érdekelne is, csak abban nem vagyok biztos, hogy miután jó eséllyel órákon belül megveszem a 113-at, viszonylag könnyű hozzáférésem lesz az új kínai tízeshez is, mennyiben fogom majd hiányát érezni? Meglátjuk, megfejtjük majd.

Örültem a lehetőségnek. A móka mellett volt benne sok tanulság, gondolatébresztő tapasztalás is ("food for thought").

Visszatérve a TVP-hez, egészen elbizonytalanodtam a táras tankokkal kapcsolatban. Bennem volt egyébként is, hogy túl sok van belőlük a csatákban (ergo, anélkül is, hogy én belevinném őket). Ha tényleg az történik a Bat.-Chattel, ami, akkor mindenképpen fontolni fogom, hogy mennyi energiát szánjak az ezekkel való játékom tökéletesítésére. Valahogy nem szerves része nekem, és valahogy nem is élvezem annyira. Nehéz megfogni. Mindenképpen erős mezőny, mélységgel és kihívásokkal. És nem is az, hogy nem tudom magam elképzelni sikeresnek velük... nem tudom, talán egyszerűen csak nem szeretek spórolni a lőszerrel! Talán nem kedvelem a túlkalkulált lövéseket, a megborult dinamikájú duókat és traideléseket.

Aztán ezek a prémiumok. Erős és izgalmas kínálat, de mostanra megvettem a harmadik nyolcasom, pár kimagasló értékű kisebbet is, úgy vagyok vele, hogy elég jól kiköltekeztem itt már magam. Aztán persze, Defender az IS-7 ághoz, Lorraine a creditszerzés színesítésére, E 25 szintű baromságok, érkező svéd médiumok és kitudja még mi, azért... mindig irigykedni fogok egy-egy garázsra!

Végül, ami nem változott, ami zárójelbe tesz sok mindent, ami továbbra is határol, a minden jel szerint a legújabb verzióval sem változó matchmaking. Nemhogy tankokat vásárolni, de továbbra sem fogom rávenni magam ágak elkezdésére és végigvivésére sem, amíg a nehezek és közepesek így gyakorlatilag a többi tankosztálytól szeparálva játszanak unfair sorsolásokban.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, PZoli, Sics, Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ

8 éve 2 hónapja #245766 Írta: phurges00
Megválaszolva: phurges00
Jó volt olvasni.

Az is7 részhez annyi, hogy olyan szívesen odaadnám az accom annak aki az Is7 mellett kardoskodik mikor szóba kerül. Anno annyira gázos lövege volt, hogy bezúztam a tankot egy idegesebb pillanatban. Azóta javult a helyzet, de....

A fiókomon, mehetne 10 csatát az obj260-al, meg menjen 10-et is7-el. Esetleg ha volna 113, avval is .

Kíváncsi lennék melyik tízes sorozat alatt sírná el magát az illető.
A saját magam nevében mondva: az is7-et akkor sem venném meg, ha goldot fingana minden lövés után. :dancing:

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #245780 Írta: Ba_nshee
@phurges00

Köszi!

Hát, akkor lehet, hogy csak számomra őriz még valamiféle varázst. : )

Egyébként, délelőtt kitaláltam, hogy ilyen szerver statisztikás, grafikonos bejegyzésekkel fogom folytatni. Ránéztem az IS7re is... példa lesz, hogy mennyire van most elmaradva.

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #245795 Írta: Ba_nshee
*** Görbék, grafikonok, balansz, megfejtős ***
* Első rész: nehéztankok *

A fórumon már úgy hete felhoztam az adatvételezés lehetőségét, most este újra elmerültem benne, adta magát, hogy akár bele is kezdhetnék az előásott érdekességek megosztásába. Négy részben, tanktípusokra bontva tervezem. Az alap indíttatás a közelmúltban közre adott állítások, koncepciók alátámasztása, helyenként korrigálása. Vagy benyomások egyértelmű reprezentálása; mint például, hogy időnként milyen szintű inkompetenciát mutatnak felénk a játék fejlesztői.

Mostanában könnyű tankok voltak reflektorfényben, de annyival érdekesebbnek és látványosabbnak tűnnek a nehéz tankok eredményei, szerverstatisztikái, hogy mégis velük kezdem.

Elsősorban nyolcas prémiumokkal és a tízes képviselőkkel foglalkozom, mert ez egy logikus limitáció a hosszra való tekintettel (így is jó eséllyel több bejegyzésre fog szakadni, mivel egy helyre csak hat képet tudok betenni).

Először, érdemes megpróbálnunk megfogalmazni, hogy mit tekintünk kiegyensúlyozott tanknak? Valószínűleg, elsősorban azt, ami korrekt módon tükrözi a játékos tudását. Ez annyiban túlegyszerűsítés, hogy akkor ennek a játékosbázis egészére igaznak kell lennie? Úgy a kezdő játékosokra, mint a felső egy százalékra? Vagy esetleg teret kell adni a legjobbaknak a határok feszegetésére? Példán keresztül érthetőbb lesz, hogy mire gondolok.

Nagyon egyszerű, a kék vonal jelöli a játékosok nyerési százalékát, míg a fekete vonal a tankban hozott nyerési százalékot. Tehát, itt azt látjuk, hogy az E5 esetében a 45 százalékban nyerő játékosok átlagosan 41 százalékban fognak győzedelmeskedni, ha tízes heavynek az E5-ot választják. Aztán egy 55 százalékos játékos várható értéke változatlan marad, míg az összességében 60 százalékot hozó superunicumok 63 százalékban nyertek ezzel a tankkal. És így tovább.

Ez szerintem egy tökéletes baseline tier tízes tank. Korrekt skill ceiling, korrekt elmozdulás, balansz. (Mit írtam tegnap róla? Középszerű, igazából minden rendben van vele.)

A másik variációnk a kiegyensúlyozásra az lenne, hogy a feketét párhuzamosan közelíteni akarjuk a kékhez. Tehát, egy gyenge játékos szerepeljen pont annyira gyengén, mint minden másik tankban (és tieren), egy közepes maradjon közepes, és a felső 1 ezrelék se hozzon többet, ne legyen több jutalma, mint bármi másban. Szerintem ennek erőltetése játékdizájn baklövés lenne. Szerintem mindkét típusra szükség van, mindkettőnek helye van. Hovatovább, látni fogjuk, hogy sokkal nagyobb problémák vannak, mint balanszfilozófia különböző megközelítése.

Első példa a nonszensz overpowered tankra, a Defender elmúlt egy hónapjának eredményei. Ha jól sejtem, a kisebb minta miatt kapunk egy kevésbé egyenletes görbét, de... halo? A wargaming munkatára beszél?

Matchmaking ide vagy oda, a T8 legerősebb tankjától ezt lehet várni.

A relációban pedig nem lehet más, mint a régi egyeduralkodó. Feketével az IS-3 mindenkori eredménye, zölddel az utolsó egy hónap.

Kicsit tarkón csapta a nehezeket és közepeseket ostorozó matchmaking és a tier erősödése is. Ettől még láthatóan nem lett gyenge tank, de a tróntermet azt legfeljebb söprögetni!

Kapcsolódóan, a Patriot hanyatlása. Feketével a megjelenés óta, zölddel az utolsó egy hónap. Amikor boltba került, akkor sokan azt mondtuk, egyik legerősebb nyolcas, egyik legjobb pénzkereső. Ha nem legjobb és legerősebb.

Most már valamivel nehezebb eldönteni a csatákat, ha egyszerűen nem látsz nálad kisebb tankot. Ha a legjobb várható sorsolás egy nyolcas OP nehezekkel telezsúfolt meccs a saját szinteden. - Majd ezután újabb öt tízesek ellen harcolva.

Máshonnan megfogva, az milyen nerf? Tegyük félre, hogy mennyire erős volt a szintjéhez képest, csak nézzük most azt, hogy pontosan feleződött a "többletértéke" a matchmaking patch után. Az értéke, amiért fizettünk?

De merjenek csak panaszkodni a Patriot tulajok! Gyakori téma a fórumokon mindenfelé a régi prémiumok elértéktelenedése, különös tekintettel a preferential matchmakinggel rendelkezőkre.

Ne felejtsük el, hogy winrate-ben alapvetően a heavy tankok jeleskednek. Velük a legkönnyebb eldönteni, flanket tolni, befolyásolni, megnyerni. Még most is, egy átlagosnál jobb játékos, hozni képes a maga szintjét ebben is. Ugyanakkor, mindenki, még az erősebb résztvevőkkel is, releváns zuhanást tapasztalhatott a statisztikáiban.

Folytatom a tízeseket górcső alá véve.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, PZoli, bicskeiz, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 13 órája 48 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 17 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.